Mitä Pori-palstan sijoitussalkulle kuuluu?

Anonyymi-ap

Mitä Suomi24 Pori-foorumin miljoonan euron sijoitussalkulle kuuluu? "Paljonko on tullu tuottoo?" Kyse on siitä virtuaalisesta miljoonasta eurosta palstalaisten rahaa, joka sijoitettiin joulukuun viimeinen arkipäivä 2022 ja jolle lähdettiin yhteistuumin hakemaan vakaata, turvallista, vähäriskistä ja hyvin hajautettua tuottoa. Minut valittiin salkunhoitajaksi vaikka on sanottu, etten ymmärrä näistä asioita mitään. Ehkä siitä lähtökohdasta ei ole juuri paineita onnistumiseen tai ylisuoriutumiseen.

Salkku käynnistettiin, jotta saadaan tuottoa palstalaisten rahoille ja ettei inflaatio syö rahan ostovoimaa ihan kokonaan. Pankkitilillä lepäävä raha ei tuota mitään, vaan sen arvoa nakertaa inflaatio joka päivä.

Vuosi on ollut äärimmäisen vaikea ja haastava. Elokuun alusta lähtien on tultu yhdeksän viikkoa alas. Melkein puolet saaduista tuotoista on sulanut sinä aikana.

Suomi24 Pori-palstan salkku on tuottanut 6.10.2023 päätöskurssien mukaan +21,38 %. Vertailuindeksiimme nähden tuottoa on tullut lähes kaksi kertaa enemmän. Pori-palstan salkun vertailuindeksi on MSCI ACWI (eur, net), jonka YTD tuotto on +11,01 %.

Jännäksi menee, paljonko tuottoa saadaan salkun ensimmäiselle toimintavuodelle? Ehkä on vielä liian aikasta arvailla, mihin tuottomittari pysähtyy 31.12.2023, mutta täysillä vedetään vuosi loppuun asti. Riskitasoa on kasvatettu merkittävästi tällä viikolla "Go Big or Go Home" -mentaliteetin mukaan. Pokeritermejä lainaten, nyt ollaan "All in" eli kaikki pelissä. Luoja meitä auttakoon. Seuraava kuukausikatsaus tulee 1.11.

1

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä on todellinen sijoitussalkku, jossa vain salkun suuruus on kuviteltua. Toivottavasti tästä tehdään todellinen sijoitusrahasto, jota voidaan myydä kaikille suomalaisille. Sota Lähi-Idässä oli lahja salkun sijoittajille. Tienattiin tosi paljon eilen, kun öljy-yhtiöiden hinta pomppasi. Juuri tätä osattiin odottaa. Oltiin ylipainossa energiasektorilla. Täydellinen ajoitus.

      Tänään salkun meno on aivan posketonta. Olemme koko salkun leveydeltä + 5 %. Siis yhden päivän nousu + 5 %. Jos tämän olisi oikeasti noin 1,2 miljoonan euron salkku, niin + 5 % = 60 000 euroa arvonnousu yhdessä päivässä. Sori, +5,2 %. Tätä kirjoitettaessa kurssit nousee siihen tahtiin, ettei perässä pysy.

      Todellisuudessa arvonnousu on viisinumeroinen tänään, mutta se on valitettavasti kakki minun rahaani eikä meidän yhteinen salkku. Se vie pohjaa tältä kauniilta tarinalta Pori-palstan salkusta.

      Nyt näyttää +5,5 % nousua tälle päivälle. Tienasin tuhat euroa sinä aikana, kun naputtelin tämän kommentin. Ei huono tili vajaassa 10 minuutissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1750
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      75
      1367
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1298
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      189
      1283
    5. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1063
    6. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1061
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      902
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      886
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      804
    Aihe