Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaupungin pysäköinninvalvonnan tiedonurkinta

Anonyymi-ap

Mihin lakiin perustuen kaupungin pysäköinninvalvonta voi saada selville auton haltijan nimen ja yhteystiedot pysäköintivirhemaksun perintää varten, jos auton haltija on asettanut sekä Trafiin että maistraattiin tietojenluovutuskiellon? Kaupungin pysäköinninvalvonta ei käsittääkseni ole poliisiviranomainen, eli onko kyseessä laiton urkinta?

7

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laki liikenteen palveluista (370/2017) 231 pykälä 4 momentti.

      • Anonyymi

        Tietoa niille, jotka eivät osaa: Edellä 1 ja 2 momentissa tarkoitetut luovutuskiellot ja 3 momentissa tarkoitettu turvakielto eivät estä tiedon luovuttamista viranomaiselle tai lakisääteisen tehtävän suorittamiseen.


      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🔞 ­­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18045090x

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Tässäpä faktatietoa, ensimmäisen antama 231§ 4mom. Ei liity asiaan mitenkään.

      Vaan tieliikennelaki ja sen kohta pysäköinninvalvonnasta, jossa VIRANOMAINEN (tässä kohtaa lähemmin poliisi) voi ainoastaan antaa pysäköinnin valvontaoikeuden muulle viranomaiselle, kaupungin/kunnan pysäköintivalvonta.

      "Laki liikenteen palveluista

      Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa.

      Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
      I OSA
      YLEISTÄ
      1 luku
      Yleiset säännökset
      1 § (4.5.2018/301)
      Lain soveltamisala (29.3.2019/371)

      Tätä lakia sovelletaan liikenteen palveluihin, niihin liittyviin henkilölupiin sekä liikenneasioiden rekisteriin.

      Tätä lakia sovelletaan palveluntarjoajaan, jolla on toimipaikka Suomessa tai joka on muuten Suomen oikeudenkäytön piirissä. Lisäksi lakia sovelletaan kuljetuspalvelun tarjoajaan, jonka liikennöimän palvelun alku- tai loppupää on Suomessa tai palvelu kulkee Suomen kautta.

      Tätä lakia sovelletaan 120 §:n 2 kohdassa tarkoitetun EASA-asetuksen 2 artiklan 8 kohdassa tarkoitettujen ilma-alusluokkien lentotoimintaan. (26.6.2020/535)
      2 § (4.5.2018/301)
      Yleiset määritelmät (29.3.2019/371)

      Tässä laissa tarkoitetaan:

      1) kuljetuspalvelulla henkilöiden tai tavaroiden kuljettamista ammattimaisesti;

      2) välityspalvelulla kuljetusten välittämistä korvausta vastaan, ei kuitenkaan palvelua, jossa välitetään vain palveluntarjoajan omia kuljetuksia, eikä matkapalveluyhdistelmistä annetun lain (901/2017) soveltamisalaan kuuluvia matkapaketteja tai yhdistettyjä matkajärjestelyjä;

      3) liikennepalvelulla julkista tai yksityistä liikenteeseen liittyvää palvelua ja palveluyhdistelmää, jota tarjotaan yleisölle tai yksityiseen käyttöön;

      4) liikkumispalvelulla liikennepalvelua ja siihen välittömästi liittyvää välityspalvelua, tietopalvelua ja pysäköintipalvelua ja muuta tukipalvelua;

      5) yhdistämispalvelulla matkaketjujen ja muiden palvelukokonaisuuksien muodostamista korvausta vastaan yhdistelemällä eri palveluntarjoajien liikkumispalveluja, ei kuitenkaan matkapalveluyhdistelmistä annetun lain soveltamisalaan kuuluvia matkapaketteja tai yhdistettyjä matkajärjestelyjä;

      6) ETA-valtiolla Euroopan talousalueeseen kuuluvaa valtiota;

      7) henkilöluvalla sellaista luonnolliselle henkilölle myönnettävää henkilökohtaista lupaa, pätevyyttä, lisäpätevyyttä, kelpuutusta, kelpoisuutta, oikeutta kuljettaa liikennevälinettä ja hyväksyntää, jonka olemassaolo voidaan todentaa lupakirjalla, pätevyyskirjalla, lisäpätevyystodistuksella, kelpoisuustodistuksella, tunnustamista koskevalla todistuksella tai muulla vastaavalla sähköisellä tai paperimuotoisella asiakirjalla;

      8) toiminnanharjoittajaluvalla luvanvaraisen pääsääntöisesti ammattimaisen toiminnan harjoittamiseen oikeuttavaa toimilupaa tai muuta vastaavaa hyväksyntää;

      9) asiakirjalla sähköistä tai paperimuodossa olevaa asiakirjaa; (30.12.2020/1256)

      10) liikenteen ohjaus- ja hallintapalvelulla tie-, rautatie-, lento- ja alusliikenteen ohjausta, hallintaa ja varmistusta; palvelulle on ominaista, että se toimii vuorovaikutuksessa liikenteen kanssa ja reagoi muuttuviin liikennetilanteisiin; ja (30.12.2020/1256)

      !!!!11) hyväksymispäätöksellä viranomaisen tekemää päätöstä, jolla viranomaisen hyväksymistä edellyttävän toiminnan harjoittaminen on hyväksytty; (19.1.2023/107)!!!!

      L:lla 107/2023 muutettu 11 kohta tuli voimaan 1.2.2023. L 107/2023 sovelletaan 28.6.2025 lähtien. Aiempi sanamuoto kuuluu:

      11) hyväksymispäätöksellä viranomaisen tekemää päätöstä, jolla viranomaisen hyväksymistä edellyttävän toiminnan harjoittaminen on hyväksytty. (30.12.2020/1256)"


      T. Special Professional of the word's and law, Lawetorder Z via V

      • Anonyymi

        Ai että sai taas viikon naurut kun google-lakimies tarjosi tuutin täydeltä jotain googlella löytämäänsä.

        Ensin kerrotaan, että täällä siteeratulla pykälällä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, vaan tieliikennelailla.
        Sitten kerrotaan, kuinka ilmeisesti tieliikennelaki kertoo jotain viranomaisen hyväksymästä toiminnanharjoittamisesta siteeraten sivukaupalla lakia liikenteen palveluista, vaikka asian piti löytyä tieliikennelaista.

        Tämä kaikki siis, vaikka tieliikennelaki ei puhu pysäköinninvalvonnasta muuten, kuin kieltäessään liikennevirhemaksun määräämisen, jos rikkomus käsitellään pysäköinninvalvonnasta annetun lain mukaisesti, ja salliessaan tiettyjä erivapauksia pysäköinninvalvontaan käytettävän ajoneuvon kuljettamiselle.

        Sitten siteerataan jotain täysin asiaan liittymätöntä kohtaa ikään kuin sen nojalla poliisi antaisi pysäköinnin valvontaoikeuden toiselle viranomaiselle.
        Googlella ei kuitenkaan löytynyt lakia pysäköinninvalvonnasta (727/2011), jonka 10 § mukaan aluehallintovirasto on se taho, joka antaa kunnalle luvan suorittaa pysäköinninvalvontaa. Poliisilaitoksen päälliköltä pyydetään vain lausunto asiassa, mutta ei poliisi mitään oikeutta muulle viranomaiselle anna.

        Sanallakaan ei puututa kunnallisen pysäköinninvalvonnan tiedonsaantioikeuksiin, vaikka nimenomaan se oli aloituksen asia.

        Lawetti ei petä.
        Tuubaa tulee tuutin täydeltä ja vedet silmissä saa nauraa.


    • Anonyymi

      Binauraalisutta odotellessa...jokoa rubenStiller onhavannoiut lentäviäspagettihirviöitä atmosfäärissä?

    • Laki liikenteen palveluista 24.5.2017/320

      "230 § (23.11.2018/984)
      Tietojen luovuttaminen viranomaiselle liikenneasioiden rekisteristä (29.3.2019/371)
      Liikenne- ja viestintävirastolla on salassapitosäännösten estämättä oikeus luovuttaa rekisteristä toiselle viranomaiselle tai muulle laissa säädettyä tehtävää hoitavalle sellaisia tietoja, jotka ovat välttämättömiä sille laissa säädettyjen tehtävien hoitamiseksi. Liikenne- ja viestintävirasto ei saa kuitenkaan luovuttaa sellaisia salassa pidettäviä tietoja, jotka se on saanut rikos- tai sakkorekisteristä, ellei muualla laissa ole toisin säädetty.

      Liikenne- ja viestintävirasto saa luovuttaa rekisteristä tietoja ulkomaan viranomaisille tai viranomaistehtäviä varten, jos luovuttaminen perustuu lakiin, Euroopan yhteisön lainsäädäntöön tai Suomea sitovaan kansainvälisen sopimuksen velvoitteeseen. Jos henkilötietoja siirretään ETA-alueen ulkopuolelle, Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen V luvun edellytysten on täytyttävä. Liikenneasioiden rekisteristä tietoja saanut muu viranomainen saa luovuttaa tietoja edelleen samojen edellytysten täyttyessä.

      Lisäksi Liikenne- ja viestintävirasto saa luovuttaa valokuvan ja nimikirjoitusnäytteen palveluntarjoajalle, joka tarvitsee sen laissa säädettyä tai 25 luvussa tarkoitettua tehtäväänsä varten. (30.12.2020/1256)"

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe