Taloyhtiön sopimukset on kilpailutettava

Anonyymi-ap

Lukekaapa vaikka ajankuluksenne viimeinen Suur-Keuruu (ti 10.10. 2023) ja siellä oleva artikkeli isännöinnistä. Mikäli osakkaat yhtään ovat kiinnostuneet yhtiönsä taloudesta, niin isännöinnin, kuten kaikki muutkin, sopimukset on käytävä läpi vuosittain ja kilpailutettava tarvittaessa ja joka tapauksessa 3-5 vuoden välein. Vuosikymmeniä kilpailuttamatta olevat taloyhtiön kalleimmat menoerät lämmityksen lisäksi ovat isännöinti ja kiinteistönhoito. Niiden sopimukset paitsi ovat vuosien mittaan tulleet osakkaille kalliiksi eikä myöskään laatu ehkä enää vastaa tarpeita. Kilpailuttamalla saadaan palvelun laatu ja hinta tarpeita vastaavaksi, joten se on kaikkien osapuolten etu. Osakkaiden on oman etunsa vuoksi järkevää valita sellainen hallitus, joka ymmärtää taloudenpidon päälle ja sen, että joskus vuosikymmeniä sitten tehdyt sopimukset eivät ehkä ole enää osakkaiden ja yhtiön edun mukaisia. Yhtiön hallituksen tärkeimpiä ellei jopa tärkein tehtävä on huolehtia ostettavien palveluiden laadusta ja hinnasta. Tietenkin hallituksen on myös aktiivisesti kerrottava osakkaille millaiset sopimukset yhtiöllä on ja mm. milloin ne on kilpailutettu. Suurta järkevyyttä olisi jo yhtiöjärjestyksessä määrätä em. sopimusten hyväksyminen yhtiökokouksen tehtäväksi vaikka varsinainen kilpailutus ja neuvottelut niistä ovatkin syytä jättää hallituksen tehtäväksi mutta lopullinen sinetti pitää olla osakkaiden käsissä sillä he maksavat kaikki kulut.

Osakkaat, olkaamme valveilla ja vaatikaamme yhtiön hallitukselta tarkkaa taloudenpitoa ja sopimusten ajan tasalla pitämistä ja aktiivista tiedottamista. yhtiön asioista.

11

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko Keuruulla joku poikkeama normaalista tässäkin asiassa? Onko täällä isännöitsijät omavaltaisempia kuin yleisesti muilla paikkakunnilla ja talojen osakkaat, sekä hallitus keskimääräisesti tyhmenpiä?

      • Anonyymi

        Laiskanpulskeja jallii, joten myös tyhmiä.


      • Anonyymi

        Minulla on jonkin verran kokemusta isännöitsijöistä Keuruulla ja muualla. Ainakin se isännöitsijätoimisto, jonka toimia olen Keuruulla saanut seurata, oli täysin ala-arvoinen ammattitaidossaan, jota ei oikeastaan ollut lainkaan. Jopa niin alkellinen juttu kuin asunto-osakeyhtiölain tuntemus oli aivan onnetonta. Tosin meidän osakkaiden on pidettävä mielessä, että isännöitsijä ei ole se joka asioista päättää vaan hän on yhtiön työntekijä, joka tekee sen minkä yhtiön hallitus hänelle määrää. Kaikki päätökset tekee ensin yhtiökokous ja sen jälkeen yhtiön hallitus ja molemmilla on omat tehtävänsä laissa määrättynä. Isännöitsijä toteuttaa osaltaan yhtiökokouksen ja hallitukset päätöksiä hallituksen alaisuudessa mutta hän ei niitä päätöksiä tee missään tapauksessa. Jos yhtiö on niin tyhmillä ihmisillä varustettu, että päästävät isännöitsijän päättäjän rooliin tai kävelemään hallituksen yli, niin omatpahan on ovat rahansa ja kalliiksi tulee.


    • Anonyymi

      Sitten kun vielä hallitukseen pääsemiseksi ei tarvita kovin suurta älykkyysosamäärää ja hyväveli verkoston ansiosta isännöitsijällä on pullea leipä vaikka taloyhtiön asiat menisivätkin päin persettä. Myös isännöitsijä kannattaa kilpailuttaa.

    • Anonyymi

      Ikävä kyllä taloyhtiön haallituksiin pääsee henkilöitä joita ei pitäisi valita. Jotkut sopii ketkä otetaan. Jos joku mies ostaa asunnon niin seutaavassa kokouksessa joku esittää heti innokkaana hallitukseen. Olen em joutunut näkemäänja kokemaan. Häirikkö valittiin eikä kukaan puuttunut tekemisiin.
      esim käytti yhteisiä tiloja työvälineiden huoltamiseen ja se haisi, tai stten yöllä remontoi asuntoaan.

      • Anonyymi

        Yhtiöiden osakkaat ovat keskimäärin varsin ymmärtämätöntä porukkaa, joita oman ehkä suurimman omaisuuserän, oman asunnon, hoito ei kiinnosta. Osakkaat eivät käytä päätösvaltaansa yhtiökokouksissa tai laiskuuttaan antavat valtakirjan henkilölle, joka ei ymmärrä taloyhtiön hoidosta yhtään mitään tai jolla on omia outoja tavoitteita. Osakkaat eivät pidä puoliaan eivätkä vaihda osaamattomia hallituksen jäseniä sellaisiin, jotka jotain osaisivat.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Se, että joku on isännöitsijä ei takaa mitään. Ammattitaitoa ei ole tai se on niin ohut, että läpi näkyy. Tärkeintä taloyhtiössä ei ole isännöitsijä ja hänen ammattitaitonsa vaan yhtiön hallitus, joka ohjaa ja valvoo isännöitsijän toimintaa. Mikäli hallitus jättää joko laiskuuttaan, ymmärtämättömyyttään tai muuten vain kaikki asiat isännöitsijän tehtäväksi, niin sellainen hallitus on pikaisesti vaihdettava. Olen kuullut sellaisestakin tapauksesta, että vastavalittu hallituksen puheenjohtaja ei kyennyt itse johtamaan hallitusta ja sen kokouksia vaan jätti ne isännöitsijä tehtäväksi. Silloin harvoin kun hän johti kokouksesta, niin olisi kuulemma ollut sittenkin parempi, että isännöitsijä tai joku muu hallituksen jäsen olisi hoitanut senkin tehtävän. "Tyttöystävän" hyvinvointi ja hänen pelkojensa torjunta on tietenkin hyvä mutta ei oikeuta hallituksen jäsentä nostamaan häntä jalustalle yhtiön muiden osakkaiden kustannuksella.

        En tiennyt- on huone perustelu osaamattomuudelle sillä kaikkeen on saatavissa tietoa ja koulutusta jos ymmärtää niitä hakea ja nähdä hieman vaivaa.


    • Anonyymi

      aika naiviä.....n.95% yhtiöjärjestyksiä määrää hallitusta valitsemaan isännöitsijän. Eikä tämä laiska vastuuton, useimmiten tyhmä elin viitsi kilpailuttaa toimijoita. Asia on työläs ja vaatii pätevyyttä, velvoitteiden ja hinnaston ymmärtämistä.... En puhu tässä edes korruptiosta jolloin hallitus edustaa isännöinnin etua ja päinvasoin. Isännöintiala Suomessa on mädäntynyt juurilleen ja keskiverto suomalainen asoy on neukkukolhoosin tasoa jossa kukaan ei viitsi mihinkään perehtymään, laskemaan, olemaan vastuussa. Epäpätevä usein epärehellinenkin isännöinti ei ohjeista hallitusta eikä hoida asoy:n taloutta ja tuo vahinkoa joka lankeaa kuitenkin hallitukselle. Hallituksen aiheuttava vahinkoa salataan. Esim. hallituksemme hyväksyi SKH:n 2-5% provisiota joka laskusta. Viimeksi remontteja oli tehty lainalla ja SKH sai 7-8 laskun kirjauksesta ainakin 3500eur! Ja se on vain murto-osa rahojen tuhlauksesta. Tällä tilikaudella hallitus huuhaaisännöinnin ohjeistaman tuhlasi väh 15t (6 asuntoa)! Samaan aikaan yhtiössä ei ole rahaa kunnossapitoon eikä lumitöihin. Mitä tekee osakkaiden kalkkunalauma? he itse putsaavat lunta talvella ja lakaisevat hiekotussepeliä varsiharjoilla keväällä!

      • Anonyymi

        Ei suomalaisia suotta omia herroja pelkäävänä, alistuvana lammaskansakuntana tunneta.


    • Anonyymi

      Mitä noihin palveluyhtiöiden kilpailutukseen tulee, niin tarjontaa on Keuruulla vähemmän kuin kysyntää. Tämä on tilanne varsinkin isännöinnin ja kiinteistönhoidon osalta, joten kilpaulutus vain keuruulaisten kesken on vähän ongelmallista. Isännöinnnin osalta muutama talo on kilpailuttanut Jyväskyläläisten, Mänttäläisten ja Jämsäläisten yhtiöiden kesken ja jopa tehnyt sopimuksiakin. Rakennusten rakentamiseen ja purkamiseen sekä sähkö- ja putkitöiden osalta tekijöitä on kyllä tarjolla, joten niiden kesken voi olla jopa hieman kilpailuakin. Taloyhtiöiden kannataa suunnata katse kuntarajan yli ja ennakkoluulottomasti pyytää tarjouksia sieltä rajan takaakin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe