Taloyhtiön sopimukset on kilpailutettava

Anonyymi-ap

Lukekaapa vaikka ajankuluksenne viimeinen Suur-Keuruu (ti 10.10. 2023) ja siellä oleva artikkeli isännöinnistä. Mikäli osakkaat yhtään ovat kiinnostuneet yhtiönsä taloudesta, niin isännöinnin, kuten kaikki muutkin, sopimukset on käytävä läpi vuosittain ja kilpailutettava tarvittaessa ja joka tapauksessa 3-5 vuoden välein. Vuosikymmeniä kilpailuttamatta olevat taloyhtiön kalleimmat menoerät lämmityksen lisäksi ovat isännöinti ja kiinteistönhoito. Niiden sopimukset paitsi ovat vuosien mittaan tulleet osakkaille kalliiksi eikä myöskään laatu ehkä enää vastaa tarpeita. Kilpailuttamalla saadaan palvelun laatu ja hinta tarpeita vastaavaksi, joten se on kaikkien osapuolten etu. Osakkaiden on oman etunsa vuoksi järkevää valita sellainen hallitus, joka ymmärtää taloudenpidon päälle ja sen, että joskus vuosikymmeniä sitten tehdyt sopimukset eivät ehkä ole enää osakkaiden ja yhtiön edun mukaisia. Yhtiön hallituksen tärkeimpiä ellei jopa tärkein tehtävä on huolehtia ostettavien palveluiden laadusta ja hinnasta. Tietenkin hallituksen on myös aktiivisesti kerrottava osakkaille millaiset sopimukset yhtiöllä on ja mm. milloin ne on kilpailutettu. Suurta järkevyyttä olisi jo yhtiöjärjestyksessä määrätä em. sopimusten hyväksyminen yhtiökokouksen tehtäväksi vaikka varsinainen kilpailutus ja neuvottelut niistä ovatkin syytä jättää hallituksen tehtäväksi mutta lopullinen sinetti pitää olla osakkaiden käsissä sillä he maksavat kaikki kulut.

Osakkaat, olkaamme valveilla ja vaatikaamme yhtiön hallitukselta tarkkaa taloudenpitoa ja sopimusten ajan tasalla pitämistä ja aktiivista tiedottamista. yhtiön asioista.

6

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko Keuruulla joku poikkeama normaalista tässäkin asiassa? Onko täällä isännöitsijät omavaltaisempia kuin yleisesti muilla paikkakunnilla ja talojen osakkaat, sekä hallitus keskimääräisesti tyhmenpiä?

      • Anonyymi

        Laiskanpulskeja jallii, joten myös tyhmiä.


      • Anonyymi

        Minulla on jonkin verran kokemusta isännöitsijöistä Keuruulla ja muualla. Ainakin se isännöitsijätoimisto, jonka toimia olen Keuruulla saanut seurata, oli täysin ala-arvoinen ammattitaidossaan, jota ei oikeastaan ollut lainkaan. Jopa niin alkellinen juttu kuin asunto-osakeyhtiölain tuntemus oli aivan onnetonta. Tosin meidän osakkaiden on pidettävä mielessä, että isännöitsijä ei ole se joka asioista päättää vaan hän on yhtiön työntekijä, joka tekee sen minkä yhtiön hallitus hänelle määrää. Kaikki päätökset tekee ensin yhtiökokous ja sen jälkeen yhtiön hallitus ja molemmilla on omat tehtävänsä laissa määrättynä. Isännöitsijä toteuttaa osaltaan yhtiökokouksen ja hallitukset päätöksiä hallituksen alaisuudessa mutta hän ei niitä päätöksiä tee missään tapauksessa. Jos yhtiö on niin tyhmillä ihmisillä varustettu, että päästävät isännöitsijän päättäjän rooliin tai kävelemään hallituksen yli, niin omatpahan on ovat rahansa ja kalliiksi tulee.


    • Anonyymi

      Sitten kun vielä hallitukseen pääsemiseksi ei tarvita kovin suurta älykkyysosamäärää ja hyväveli verkoston ansiosta isännöitsijällä on pullea leipä vaikka taloyhtiön asiat menisivätkin päin persettä. Myös isännöitsijä kannattaa kilpailuttaa.

    • Anonyymi

      Ikävä kyllä taloyhtiön haallituksiin pääsee henkilöitä joita ei pitäisi valita. Jotkut sopii ketkä otetaan. Jos joku mies ostaa asunnon niin seutaavassa kokouksessa joku esittää heti innokkaana hallitukseen. Olen em joutunut näkemäänja kokemaan. Häirikkö valittiin eikä kukaan puuttunut tekemisiin.
      esim käytti yhteisiä tiloja työvälineiden huoltamiseen ja se haisi, tai stten yöllä remontoi asuntoaan.

      • Anonyymi

        Yhtiöiden osakkaat ovat keskimäärin varsin ymmärtämätöntä porukkaa, joita oman ehkä suurimman omaisuuserän, oman asunnon, hoito ei kiinnosta. Osakkaat eivät käytä päätösvaltaansa yhtiökokouksissa tai laiskuuttaan antavat valtakirjan henkilölle, joka ei ymmärrä taloyhtiön hoidosta yhtään mitään tai jolla on omia outoja tavoitteita. Osakkaat eivät pidä puoliaan eivätkä vaihda osaamattomia hallituksen jäseniä sellaisiin, jotka jotain osaisivat.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      260
      2501
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      187
      1599
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1406
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1136
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1129
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    Aihe