Kuolinpesän asioiden hoitaminen S-Pankki

Anonyymi-ap

Pystyykö S-Pankissa lopettamaan kuolinpesän tilin jos ei ole voimassa olevaa henkilökorttia tai passia, riittääkö että on ajokortti vai joutuuko ensin hommaamaan joko henkilökortin tai passin.

Olen siis kuolinpesän ainut perillinen ja on tili S-Pankissa jota ei ole käytetty moneen vuoteen omaisen kuoleman jälkeen ja haluaisin lopettaa tilin ja siirtää rahat siihen Pankkiin jota pääsääntöisesti käytän. Toinen ongelma on sitten ajan saaminen S-Pankista mutta ensin pitäisi tietää tämä asia että hoituuko pelkällä ajokortilla ja perunkirjalla? Kiitos jo etukäteen jos joku osaa auttaa.

27

882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No eikai se turhaa ole kysyä jos ei tiedä jotain asiaa että välttyy varaamasta turhaan aikaa. Pystynkö sitten valtuuttamaan jonkun toisen hoitamaan tuon asian mun puolesta esim valtakirjalla tai valtuuttamaan oman pankkini hoitamaan tuon asian? Viitsi nyt alkaa henkilökorttia tai passia hankkimaan.

      • Anonyymi

        Eihän se mukavaa ole jos jää iso summa rahaa johonkin pankkiin eikä niitä saa sieltä pois millään. Saattaisin haluta sijoittaa ne esim pörssiosakkeisiin tai vois olla jopa jotain käyttöä tuolle rahalle. Eihän siitä rahasta mitään iloa ole jos ei sitä pääse käyttämään johonkin tarpeelliseen tai edes sijoittamaan.


    • Anonyymi

      No vaikea Pankki asioida muutenkin tuo S-Pankki kun yritin mennä kysymään jotain asiaa tiskiltä niin ajattiin samantien pihalle kun pitää ottaa jonotusnumero ja odottaa jossain Prisman käytävällä. Siellä oli jo varmaan 30 ihmistä odottamassa ja kunkinkin asian hoitoon menee 30-45 minuuttia. Onko ne ihmiset tosiaan niin pösilöitä että odottaa siellä Pankin sulkeutumiseen asti vaikka ole toivoakaan siitä että pääsis asiaansa hoitamaan.

      • Anonyymi

        ..siihen rahalaitokseen on tosiaan varattava aika joko netissä tai puhelimitse ... muuten ei sinne jonottamiseen riitä kärsivällisyys eikä aukioloaika kahtenakaan päivänä ... nimimerkillä "aioin asiakkaaksi mutta kärsivällisyys petti .."


    • Anonyymi

      Henkilökortista. On ollut juttua niin paljon että luulisi ettei asia ole tullut yllätyksenä kellekkään vuonna 2023.

      Se on yllätys, että rahaa saa nostaa tililtä vaikka ajokortilla, mutta tallattaminen vaatii henkilökortin.

      Henkkari on voimassa viisi vuotta, mutta viimeistään 2033 vanhemmatkin vuonna 1963 syntyneitten ajokortitkin muuttuu viisi vuotisiksi, eli silläkään ei voi puolustaa mitään.

      • Anonyymi

        Antaako mikään pankki nostaa käteisenä rahaa vaikka kymmeniä tuhansia euroja pelkällä ajokortilla? Tuskin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antaako mikään pankki nostaa käteisenä rahaa vaikka kymmeniä tuhansia euroja pelkällä ajokortilla? Tuskin?

        Se summa jolla joutuu tekemään selvityksen on paljon pienempi kuin kymppi! Kuka järkevä yleensä kantaa tai pitää kotona muutamia satoja enempää!

        20-30k korttiostot on mahdollisia ja niitäkin voi järjestää pankin kanssa tapauskohtaisesti.


    • Anonyymi

      "Henkkari on voimassa viisi vuotta, mutta viimeistään 2033 vanhemmatkin vuonna 1963 syntyneitten ajokortitkin muuttuu viisi vuotisiksi, eli silläkään ei voi puolustaa mitään."

      Täytyykö tässä sitten luopua autoilustakin kun en periaatteestaakaan halua mennä uusimaan ajokorttiani tai antaa sormenjälkiäni mihinkään poliisin sormenjälkirekisteriin. Ei sillä että olisin rikollinen. Mun mielestä kaikki tällaiset on vaan silkkaa ihmisten sortamista.

      • Anonyymi

        Lisään vielä että kyllä ennen kaikki oli paljon helpompaa kuin nykyaikana.


    • Anonyymi

      Pankkien ym. ei tarvitse, eikä pidä hyväksyä vanhoja tunnistamisen välineitä.
      Itse hoidin äitini kuoleman jälkeen saman asian.
      Varasin ajan, ajoin 70 km Lahden Prismaan... kuullakseni, että nipusta puuttuu joku paperi.
      - Varasin uuden ajan ja sitten tein saman reisun uudestaan. Taas 140 km.
      Kyllä sinun täytyy muutenkin, omienkin asioiden hoitamista henkilökortti hommata.
      - Luulisin , jos olet ainut kuolinpesän osakas... että tarkasti yksilöity valtakirjakin , todistajien allekirjoituksella saattaa kelvata.
      Jos on useampia osakkaita, niin sitten kaikilta se valtakirja.
      _ Käy valokuvaamossa, passikuva. Ja sitten ajan varaus poliisiasemalle.
      Jos sinulla on pankkitunnukset, niin voit tehdä henkilökorttihakemuksen netissä. Poliisi.fi. MUTTA jos et ole antanut koskaan sormenjälkiäsi poliisin rekisteriin, niin sitten siellä on käytävä itse. Kortti tulee postissa esim. R-kioskille.... ei siis ihan yksinkertaista.

      • Anonyymi

        Olen joskus antanut sormenjäljet passin uusimisen yhteydessä mutta tästä on jo 10 vuotta aikaa. Viimeksi yli 5 vuotta sitten ei tarvinnut sormejälkiä käydä poliisiasemalla antamassa kun uusin passini. Eikös nuo sormenjäljet täydy kuitenkin käydä antamassa joka toinen kerta eli nyt pitäisi käydä antamassa jos uusin passin tai hommaan henkilökortin tai molemmat?

        Henkilökorttia mulla ei ole vielä koskaan ollut, olen kohta 35-vuotias. Tämä kuolinpesä asia on edesmenneen isäni pankkitili. Sisaruksia mulla ei ole eikä kuolinpesässä ole muita osakkaita vaikka äiti on kyllä hengissä. Voi olla että pystyisin kyllä valtuuttamaan äitini hoitamaan tuon asian jollain valtakirjalla jos allekirjoitan nimeni johonkin paperiin. Äidilläkin on ilmeisesti jokin tili S-Pankissa joka olisi mahdollisesti hyvä lakkauttaa kun ei ole käyttöä. Voisi hoitaa samalla molemmat asiat valtakirjalla, luulisi onnistuvan mutta ei voi tietää.


    • Anonyymi

      Minulta vaadittiin ainakin oma henkilökortti, perukirja, äitini kuolintodistus, veljeni allekirjoittama valtakirja sen tilin lopettamiseen... en muista oliko vielä jotain muuta...
      2 x 140 km..... ja ruhtinaalliset n. 250 euroa siirtyi 2. lle kp tilille odottamaan jakoa.
      - En erityisesti suosittele tuota pankkia, koska tilin hoitamispaikkoja on niin harvassa.
      Ja tarvitaan ajan varaus.

      • Anonyymi

        Että vielä kuolintodistuskin pitäisi olla. En varsinaisesti haluaisi sellaistakaan näyttää. Sen verran arkaluontoinen asia tuo isäni kuolema. Voinhan kuitenkin yrittää varata ajan netissä S-pankkiin ja näyttää muutama kuukausi sitten vanhaksi mennyttä passiani. Pidän vaikka peukaloa sen päivämäärän päällä jos eivät sattuisi huomaamaan että passi on mennyt vanhaksi. En kyllä usko että menee läpi mutta voihan sitä kokeilla.


    • Anonyymi

      Joudut hankimaan henkilökortin tai passin.Ajokortin käyttö Henkilökortina ei onistu.Laki sitä muttunut ajat sitten.Sama koskee vanhetuneet passit,henkilö kortit.Kerralla ovat voimassa 5 vuotta. Olisit ihan asian voinut kysyä Pankilta itse. S-pankki on omat siut paluteet.Johon kysymys ja vastaus tulee pian kun laitat yhteystiedot.Jos et vitsi sinne meinaan soitaa tai käydä siellä pankki palvelu joka on Jokainen prisma auki lauantainakin ja arki illat myöhään kusymässä livenä. .

      • Anonyymi

        Enpä ehtinyt kysymään kun ajoivat niin hätäsesti pihalle kun menin ovesta sisään ilman ajanvarausta, onneksi eivät sentään vartijaa hakeneet heittämään pihalle niskaperse otteella...


      • Anonyymi

        Totta.


    • Anonyymi

      Tuli mieleen yksi asia! Kun menee pankkiin hoitamaan kuolinpesän asioita niin olisi tärkeää näyttää onko asian hoitoon oikeutta! Mikä on suhteesi edesmenneeseen ihmiseen! Periaatteessa pankit saa tiedon VTJ kautta ja pankin pitäisi olla yhteydessä kuolleen omaisiin. Eli periaatteessa kaikilla pitäisi olla joku tausta henkilö joka on pankin tiedossa.

      Nykyään kun pankkia ei ole ruumishuoneen vieressä, niin asioiten hoito on muuttunut aika paljon ihan vanhanajan pankeissakin. Kiitos Euroopan henkilötietosuojalain joka tekee elossa olevien ihgmistenkin elämän helvetiksi jos on tehdäkseen!

      • Anonyymi

        Sepä se, jokaisen ruumishuoneen vieressä tulisi olla Pankit ja jokaisesta hautaustoimistosta tulisi voida tilata myös perunkirjoitus asioiden helpottamiseksi. Olisi hyvä jos tällaisia asioita pystyisi hoitamaan myös sähköisesti, voihan vainajan läheinen asua vaikka toisella puolella maapalloa. Toki tässä asiassa voi olla jonkinnäköinen juridinen ongelma että miten pystyt toiselta puolen maapalloa todistamaan että olet varmasti vainajan lähiomainen.

        Kaikki asiakirjatkin sais olla voimassa vähintään 10 vuotta. Hankalaksi on nykyihmiselle tehty kaikkien asioiden hoitaminen. Itselläkin on sellaisia merkittäviä henkisiä rajoitteita ettei tuollaisten asioiden hoitaminen onnistu itseltä oikein mitenkään.

        T: Aloittaja


    • Anonyymi

      S-Pankki oli oikea murheenkryyni kun vanhemman kuoleman jälkeen yritimme lopettaa siellä olevan tilin. Siihen meni reilut 5 (viisi) kuukautta: milloin puuttui mikäkin paperi, milloin pankki ei ollut auki ja sinnehän ei niin vain pääse asioita selvittämään eikä sieltä saa kunnon neuvoja. Surun keskellä juoksutetaan moneen kertaan ja pitkästäkin matkasta. Sanoin oman S-korttini ja tilini välittömästi irti ja lopetin koko pankin käytön, enkä ole katunut. En halua lasteni joutuvan samanlaisen pyörityksen kohteeksi, joka on sitä kamalampaa mitä kauempana ko. pankista asuu. Enkä ole ainoa joka on joutunut S-Pankin juoksuttamaksi.

      • Anonyymi

        Kuulostaa kamalalta. Itsellä on siellä vielä aika merkittävä summa rahaa tilillä. Voi olla etten saa rahojani koskaan kun en jaksa tuollaista pompottelua. Henkinen hyvinvointi on jo muutenkin pahasti koetuksella.


      • Anonyymi

        Ei se kuule pankkia vaihtamalla parane. Kuolinpesän asioiden hoitaminen on vaikeaa oli pankkina mikä tahansa.


    • Anonyymi

      Pystyyköhän nykyään enää edes perunkirjoitusta ja perinnönjakoa tekemään ilman voimassa olevaa henkilökorttia tai passia?

    • Anonyymi

      Kyllä ajokortti riitti hyvin kun kävin,otti päähän kun hankin varmuuden vuoksi henkilökortinkin

      • Anonyymi

        Kaikilla ihmisillä pitäisi olla virallinen henkilökortti. Ei pelkästään varmuuden vuoksi vaan joka tapauksessa.


    • Anonyymi

      S-pankista, eikä muistakaan pankeista, ei saa nostettua edes viiden euron seteliä ilman todennettua henkilöllisyyttä. Se on kaikkien asiakkaiden omaksi parhaaksi.

    • Anonyymi

      Kuolinpesän asioitten hoidossa on ongelmana ns. päämiehen asema tai se, että päämies on kuollut. Varsinkin yksin olevan ongelma on se, että elinaikana ei ole ihmistä jonka kanssa olisi jokin sopimus - olisiko siitä mitään hyötyä?

      Pankeilla on tiukat turvasäännöt ja se tekee asioihin ongelmia.





      Itse olen tälläinen vanhan liiton ihminen ja ajattelen, että pankkiasiat ”vanhassa” pankissa on paremmin kuin S-pankin tyyppisessä pankissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe