Olivatpa hyviä verrattuna Suomalaisiin makeisiin kurkkuihin.
Söin Tsekkoslovakialaisia suola kurkkuja
98
455
Vastaukset
- Anonyymi
Felix kurkkuja
- Anonyymi
Herkkuja ruokapöytään.
Felix tekee paljon tuotteita myös Virossa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Herkkuja ruokapöytään.
Felix tekee paljon tuotteita myös Virossa.Tommonen "hapukurk ämbris" pitää seuraavalta Viron keikalta ostaa.
https://www.prismamarket.ee/entry/peipsi-hapukurk-ambris--500-g/4740684000045 - Anonyymi
Laatu on heikentynyt Turusta lähdön jälkeen. Puolet purkin sisällöstä on kynnen kokoisia kurkunpäitä.
- Anonyymi
Olivatko suolakurkkuja vai kenties hapankurkkuja?
- Anonyymi
Etikkaisia ovat, ei makeita.
- Anonyymi
Kuka nyt enää muistaa 60-luvun kurkkuja? Silloinan seTsekkoslovakia oli voimissaan.
- Anonyymi
Felixin amerikkalaistyyliset kurkkuviipaleet ovat tosi hyvä, sopiva makeus. Irtokurkut pöntöstä otettavat ovat kovin etikkaisia.
- Anonyymi
Maitohappokurkut ovat terveellisempiä kuin etikkakurkut.
- Anonyymi
Näin on, vaikka olisi laktoosi-intoleranssi, ja varsinkin silloin, jos se on.
- Anonyymi
Sanokaa mitä sanotte, mutta venäläinen suolakurkku on paras. Vähän hunajata päälle niin a vot.
- Anonyymi
Oksennus tuli kun ajattelinkin venäläisiä suolakurkkuja. Ovat yököttävän pahoja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oksennus tuli kun ajattelinkin venäläisiä suolakurkkuja. Ovat yököttävän pahoja.
Ompas se laatta herkässä. Entäs imuttelu venäläisen naisen tai sinun tapauksessasi venäläisen miehen kanssa?
- Anonyymi
Joskus 80 luvulla venäläisiä suolakurkkuja isossa purkissa myynnissä
- Anonyymi
Tosi hyviä ovat. Nyt piti siirtyä virolaisiin suolakurkkuihin, kun ei oikein pääse Sortavalasta tai Viipurista hakemaan. Venäläiset suolakurkut ovat parhaita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tosi hyviä ovat. Nyt piti siirtyä virolaisiin suolakurkkuihin, kun ei oikein pääse Sortavalasta tai Viipurista hakemaan. Venäläiset suolakurkut ovat parhaita.
Miten niin ei pääse? Mikä estää?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten niin ei pääse? Mikä estää?
Ei viitsi ottaa autoon venäläistä vakuutusta.
- Anonyymi
Itse en pidä kitkeristä kurkusta. Makea kurkku on hyvä. Felix voileipäkakku on paras.
- Anonyymi
Voileipäkurkku siis.
- Anonyymi
Minä en syös sokeria, koska se tuhoaa maksan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä en syös sokeria, koska se tuhoaa maksan.
Eiköhän se ole annostuskysymys. Vähäinen sokeri ei haittaa. Mutta huomioitko nämä glukoosi-fruktoosisiirapit...nehän ne pahiksia on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eiköhän se ole annostuskysymys. Vähäinen sokeri ei haittaa. Mutta huomioitko nämä glukoosi-fruktoosisiirapit...nehän ne pahiksia on.
No mielummin syön fermentoituja vaihtoehtoja sokeristen sijaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No mielummin syön fermentoituja vaihtoehtoja sokeristen sijaan.
Tottakai fermentoidut eli hapankurkut, jos terveyttä arvostaa. Suomen elintarviketeollisuus pilaa kaiken lisäämällä sekä suolaisiin että sokerisiin tuotteisiin glukoosi- fruktoosisiirappia, ihan kaikkeen, koska tuo siirappi lisää ruokahalua ja se tarkoittaa hyvää kassavirtaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tottakai fermentoidut eli hapankurkut, jos terveyttä arvostaa. Suomen elintarviketeollisuus pilaa kaiken lisäämällä sekä suolaisiin että sokerisiin tuotteisiin glukoosi- fruktoosisiirappia, ihan kaikkeen, koska tuo siirappi lisää ruokahalua ja se tarkoittaa hyvää kassavirtaa.
Tuo glukoosi-fruktoosisiirappi tuskin lisää ruokahalua mutta tuo hyvää makua .
Se on maksalle erittäin kielteinen aine, rasvoittaa sitä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eiköhän se ole annostuskysymys. Vähäinen sokeri ei haittaa. Mutta huomioitko nämä glukoosi-fruktoosisiirapit...nehän ne pahiksia on.
Just tein leivän. paketissa lukee 41 grammaa hiilareita/100 g!
- Anonyymi
Jos olet syönyt suomalaisia, makeita kurkkuja, olet vahingossa ostanut maustekurkkuja, etkä suolakurkkuja.
Suomalaiset SUOLAkurkut ovat hyviä, eivätkä ole makeita.- Anonyymi
Kyllä ne ahvenanmaalaiset ovat hyviä, mutta eivät Myrttisen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä ne ahvenanmaalaiset ovat hyviä, mutta eivät Myrttisen.
Myrttisellä on hyviä (fermentoituja, sokeroimattomia) suolakurkkuja ja huonoja (sokeroituja, etikkaan säilöttyjä) maustekurkkuja.
- Anonyymi
Maansa pettämistä syödä tuontikurkkuja. Närpiössö suolakurkut nyt ylikypsyy poimimattomina.
- Anonyymi
Tsekkoslovakialaiset kurkut ovat jo aika vanhoja..yli 30 v....:)
- Anonyymi
Joillekin se voi olla ikuinen kuten Neuvostoliittokin.
- Anonyymi
Paranee vanhetessaan kuten viinitkin.
- Anonyymi
Tsekkoslovakiassa ehkä kurkut pakattu. Samanlaisia hel-vetin suolaisia kurkkuja tehdään myös Suomessa.
Tuo läpitte sikavahvasti suolattu kurkku on nimeltään venäläinen suolakurkku.
En pysty noita syömään, normaaleja kotimaisia suolakurkkuja eli maustekurkkuja syön joka viikko.- Anonyymi
Olet outo tapaus.
- Anonyymi
Avomaan kurkut maksavat alle euron kilo elokuussa ostettuna., Kun ne suolataan, hinta nousee 4,50 euroon kilolta.
Jos osaisin, niin suolaisin iste kurkkuja vaikak ensi kesänä.- Anonyymi
Äiti kyllä suolasi meillä kurkut itse. Eivät olleet sitten maustekurkkuja, ne ostettiin. Etikkapunajuuret sen sijaan keitettiin itse. Nykyisin löytää aika helposti ohjeita maustekurkkujen tekemiseen.
- Anonyymi
Kurkkujen fermentointi on maailman helpointa hommaa. Työläin vaihe on putsata umpiopurkit ja uunittaa ne. Tiivisteet ja mahdolliset irtokannet voi keitellä kattilassa. Nesteenä kannattaa käyttää keitettyä, mutta huoneenlämpöistä vettä, niin on takuulla bakteerivapaata.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kurkkujen fermentointi on maailman helpointa hommaa. Työläin vaihe on putsata umpiopurkit ja uunittaa ne. Tiivisteet ja mahdolliset irtokannet voi keitellä kattilassa. Nesteenä kannattaa käyttää keitettyä, mutta huoneenlämpöistä vettä, niin on takuulla bakteerivapaata.
Tuossa on marttien tarkempi ohjeistus.
https://www.martat.fi/reseptit/hapatetut-suolakurkut/ - Anonyymi
Avomaan kurkut ovat oikein hyviä vaikka itse suolattuna. Lisänä voi laittaa tilliä purkkiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Avomaan kurkut ovat oikein hyviä vaikka itse suolattuna. Lisänä voi laittaa tilliä purkkiin.
Valkosipulia laitetaan usein myös, koska se parantaa säilyvyyttä.
- Anonyymi
Prisma Extra maustekurkut iso purkki maksaa 1,92 € ja ovat minun mielestä hyvän makuisia ja riittävän edullisia!
Makuasiat ovat ihan oma juttunsa, Eräs tupakoiva tuttavani ei noista pitänyt ja väitti niitä mauttomiksi!
Itse en tupakkaa polta joten maku suussa on toisenlainen- Anonyymi
Pitääpäs testata, kiitti vinkistä. Usein suosin X-tra -tuotteita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pitääpäs testata, kiitti vinkistä. Usein suosin X-tra -tuotteita.
Minä suosin suomalaista.
- Anonyymi
Aloituksen on pakko olla tuubaa koska tsekki ja slovakia on kasi eri valtiota.
- Anonyymi
Jos olet syönyt Tshekkoslovakialaisia kurkkuja, niiden täytyy olla yli 30 vuotta vanhoja. Tshekkoslovakia valtiona lakkasi olemasta 18.11.1989.
- Anonyymi
Joo, mutta kyllä ne säilyvät hyvin tuon ajan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joo, mutta kyllä ne säilyvät hyvin tuon ajan.
Taitaa pikemminkin kyse olla avaajan sivistymättömyydestä.
- Anonyymi
Kuten ylempänä jo kerran mainittiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taitaa pikemminkin kyse olla avaajan sivistymättömyydestä.
Jos olisi käyttänyt sanaa, sitä oikeaa, venäläisiä suolakurkkuja, olisi ketju täynnä joutavaa älämölöä.
- Anonyymi
Joo on ne yhdyssanat vaikeita.
- Anonyymi
Liittyy Aiheeseen miten?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Liittyy Aiheeseen miten?
Siten että yhdyssanat ovat vaikeita kuten otsikostakin huomaa.
- Anonyymi
Niiden täytyy olla vähintäin 31 vuotta vanhoja. 🤣
- Anonyymi
Aloituksen aikamuoto on imperfekti, eli syöminen on voinut tapahtua jopa Prahan kevään aikana.
- Anonyymi
Myös venäläiset maitohappokäymisellä hapatetut suolakurkut on todella hyviä, en myöskään erityisesti pidä niistä makeista.
- Anonyymi
Venäläistuotteet on vaan sattuneesta syystä boikotissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Venäläistuotteet on vaan sattuneesta syystä boikotissa.
Vaikka nimessä lukee venäläinen kurkku eli fermentoitu kurkku, on ne valmistettu yleensä Puolassa. Ikävä juttu, että ihka aitoja venäläisiä hapankurkkuja ei juuri nyt saa mutta varmaankin taas tulevaisuudessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vaikka nimessä lukee venäläinen kurkku eli fermentoitu kurkku, on ne valmistettu yleensä Puolassa. Ikävä juttu, että ihka aitoja venäläisiä hapankurkkuja ei juuri nyt saa mutta varmaankin taas tulevaisuudessa.
Ihan samoja ne kurkut on tulivat mistä tahansa.
- Anonyymi
Myrttiseltä saa salaisia suolakurkkuja.
https://myrttisenkurkut.fi/#suolakurkut- Anonyymi
Partaselta hallista helekutin hyviä muikkuja saa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Partaselta hallista helekutin hyviä muikkuja saa.
Sanoi Jaakko.
- Anonyymi
Opettele sitten kirjoittamaan suolakurkkuja.
- Anonyymi
Kunpa sais jostain venäläisiä kurkkuja
- Anonyymi
Kyllähän niitä kaupasta saa.
- Anonyymi
No suolakurkkuhan on makeaa jos siihen on lisätty sokeria.
- Anonyymi
Minuakin ärsyttää se, että jos et lue tuoteselostetta, saat sokeroitua karkkilurkkua, karkkiruisleipää, karkkijugurttia, karkkiketsuppia ja karkkikasvispihvejä.
Karkkia vaan kansalle. Olis hyvä muistaa sekin, että kaikki eivät ole karkilla kasvatettuja, ja vielä enememmän kannattaa muistaa, että ruuan karkittaminen ei ole terveellistä, eikä se kerro terveestä suhteesta ruokaan ja elintarvikkeisiin.
Sokerilla buustaaminen kertoo myös siitä, että ei osata tehdä maukasta ja maittavaa ruokaa. Pitää kalastella kokissukupolvia sokerilisäyksellä.- Anonyymi
Ollee niin että jos purkissa lukee Suolakurkkuja niin ei ole sokeria ja jos lukee Maustekurkkuja niin on sokeria, puhun siis Felix-merkistä.
- Anonyymi
etikka-sokeri-vesi liemi sopii kaaliraasteelle, punasipulille ja mummon kurkuille
kiva lisä
ei sitä paria haarukallista enempää syö muusin ja lihapullakastikkeen ja puolukkasurvoksen kanss- Anonyymi
Eiks ihan vaan kaalin maku riitä, kun tarvii buustata? Minusta kaalien karvas maku sellaaisenaan on myös elämys.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eiks ihan vaan kaalin maku riitä, kun tarvii buustata? Minusta kaalien karvas maku sellaaisenaan on myös elämys.
Kaalimaassa niin kaalia ja kaalia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaalimaassa niin kaalia ja kaalia.
Etenkin kaalin syönnin jälkeiset flātus ventrikset muistaa pitkään, jopa ne ketkä eivät kaalia itse syöneet.
- Anonyymi
Hapankaalin voi tehdä vaikka kannelliseen muoviämpäriin.
https://realtree.com/timber-2-table-articles/how-to-make-your-own-homemade-sauerkraut-in-a-5-gallon-bucket - Anonyymi
Kuka syö muusia ja lihapullia jonkin ällöttävän kitkerän PUOLUKKAsurvoksen kanssa . Yöksss
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuka syö muusia ja lihapullia jonkin ällöttävän kitkerän PUOLUKKAsurvoksen kanssa . Yöksss
Puolukka ja mustaherukka sopivat hyvin riistaruokien lisukkeeksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hapankaalin voi tehdä vaikka kannelliseen muoviämpäriin.
https://realtree.com/timber-2-table-articles/how-to-make-your-own-homemade-sauerkraut-in-a-5-gallon-bucketNo kyllä sitten hankalaa ja suuritöistä tuon sivuston mukaan, että jää happamat hymyt vaan suupieliin..... en ryhdy. Kauhea hygieniavaatimus.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Puolukka ja mustaherukka sopivat hyvin riistaruokien lisukkeeksi.
Kenen mielestä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kenen mielestä?
Riistaruokia syövien mielestä.
- Anonyymi
>>Prisma Extra maustekurkut iso purkki maksaa 1,92 € ja ovat minun mielestä hyvän makuisia ja riittävän edullisia!>>
Nuo on jäänyt kokeilematta. Tykkään enemmän kokonaisista kurkuista, jotka sitten voi itse viipaloida.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/xtra-voileipakurkku-mausteliemessa-1600880-g/7340011342601
Mutta noiden Xtra-kurkkujen (suolavesi pois laskien laskettu...) kilohinta tulee yllättävän edulliseksi, vain 2,26 €/kg. Kaupassa tynnöristä otettavat irtokurkutkin maksaa sentåään 4,20€/kg. - Anonyymi
ZekKosZlovaKia.
- Anonyymi
Näin on.
- Anonyymi
>>Xtra-voileipäkurkkuviipaleet sopivat tarjottavaksi voileipien päällä
ja lisäkkeenä esim. liha- ja makkararuokien kanssa.
Valmistusmaa: Saksa >> - Anonyymi
Maustekurkku ja suolakurkku kaks eri asiaa. Lukutaitoiselle asia selviää purkin etiketistä.
- Anonyymi
Suolakurkut valmistetaan käymisteitse, eli
fermentoimalla, kun taas maustekurkut
valmistetaan säilömällä kurkut mausteliemeen.
Monen suuhun suolakurkut ovat äklöjä,
toiset taas tykkää kovastikin. - Anonyymi
Porkkana tekee lumipatsaasta miehen https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/haaste-onnistutko-löytämään-pandan-lumimiesten-joukosta-alle-5-sekunnissa/ar-AA1jJ8a4?ocid=mailsignout&pc=U591&cvid=d72bdd412558419fb77b3ca7da30c66a&ei=37
- Anonyymi
En löytänyt ilman paljastusta siinä..sitten se oli "helppo"..
- Anonyymi
Tsekkoslovakian valtiota ei ole olemassa?
Oli kyllä mutta aika vanhoja söit:))- Anonyymi
Nykyään voipi aikakoneella käydä vaikka Preussissa haukkaamassa Königsberger Klopsen.
- Anonyymi
Ollut ilmeisesti hyvin säilötty, tsekkoslovakiaa ei ole ollut 30 vuoteen.
"Voimakashappoiset vihannekset, kuten suolakurkut, kestävät yleensä 12-18 kuukautta"
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/473d4e20-32cd-4607-a550-f66ec2dd5994
...joten ei ehkä kannattaisi syödä yli 30 vuotta vanhoja suolakurkkuja...- Anonyymi
Taidat sekoittaa suola ja etikkakurkun.
- Anonyymi
Suolakurkut voi olla etikkaliemeen säilöttyjä tai sitten fermentoimalla hapatettuja. Sokeria ei ole kumpaankaan lisätty.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suolakurkut voi olla etikkaliemeen säilöttyjä tai sitten fermentoimalla hapatettuja. Sokeria ei ole kumpaankaan lisätty.
Kantsiiko niihin ripotella kaupasta saatavia maitohappobakteereja, jotka ovat kapseleissa jauheena??
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kantsiiko niihin ripotella kaupasta saatavia maitohappobakteereja, jotka ovat kapseleissa jauheena??
Jos aikoo fermentoida keittämällä steriloituja kasviksia, niin silloin maitohappo pitää saada jostain muualta. Yksi tapa on lorauttaa sekaan lientä hapankaalirasiasta.
- Anonyymi
Hyvin säilyneet.
- Anonyymi
Joku nostanu oman ketjunsa.
- Anonyymi
Katsoitko "Parasta ennen" -päiväyksen?
Seuraavaksi voit testata myös neuvostoliittolaisia suolakurkkuja.
🤮- Anonyymi
Parasta ennen -päiväys on vain valmistajien yritys saada käyttökelpoinen tuote roskikseen.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minä itkin kotona kun tajusin että
Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten111575Muistutus t-Naiselle.
Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau1511292Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta
Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu2821226Oho! Varmistusta odotellaan.
Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"1101040Mää oikeasti vielä kuolen
Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin42867Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?
Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?218797Oiskohan se aika
Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t4785- 24719
- 42685
Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella
Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop373658