Söin Tsekkoslovakialaisia suola kurkkuja

Anonyymi-ap

Olivatpa hyviä verrattuna Suomalaisiin makeisiin kurkkuihin.

98

455

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Felix kurkkuja

      • Anonyymi

        Herkkuja ruokapöytään.

        Felix tekee paljon tuotteita myös Virossa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Laatu on heikentynyt Turusta lähdön jälkeen. Puolet purkin sisällöstä on kynnen kokoisia kurkunpäitä.


    • Anonyymi

      Olivatko suolakurkkuja vai kenties hapankurkkuja?

      • Anonyymi

        Etikkaisia ovat, ei makeita.


      • Anonyymi

        Kuka nyt enää muistaa 60-luvun kurkkuja? Silloinan seTsekkoslovakia oli voimissaan.


    • Anonyymi

      Felixin amerikkalaistyyliset kurkkuviipaleet ovat tosi hyvä, sopiva makeus. Irtokurkut pöntöstä otettavat ovat kovin etikkaisia.

    • Anonyymi

      Maitohappokurkut ovat terveellisempiä kuin etikkakurkut.

      • Anonyymi

        Näin on, vaikka olisi laktoosi-intoleranssi, ja varsinkin silloin, jos se on.


    • Anonyymi

      Sanokaa mitä sanotte, mutta venäläinen suolakurkku on paras. Vähän hunajata päälle niin a vot.

      • Anonyymi

        Oksennus tuli kun ajattelinkin venäläisiä suolakurkkuja. Ovat yököttävän pahoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oksennus tuli kun ajattelinkin venäläisiä suolakurkkuja. Ovat yököttävän pahoja.

        Ompas se laatta herkässä. Entäs imuttelu venäläisen naisen tai sinun tapauksessasi venäläisen miehen kanssa?


      • Anonyymi

        Joskus 80 luvulla venäläisiä suolakurkkuja isossa purkissa myynnissä


      • Anonyymi

        Tosi hyviä ovat. Nyt piti siirtyä virolaisiin suolakurkkuihin, kun ei oikein pääse Sortavalasta tai Viipurista hakemaan. Venäläiset suolakurkut ovat parhaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosi hyviä ovat. Nyt piti siirtyä virolaisiin suolakurkkuihin, kun ei oikein pääse Sortavalasta tai Viipurista hakemaan. Venäläiset suolakurkut ovat parhaita.

        Miten niin ei pääse? Mikä estää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin ei pääse? Mikä estää?

        Ei viitsi ottaa autoon venäläistä vakuutusta.


    • Anonyymi

      Itse en pidä kitkeristä kurkusta. Makea kurkku on hyvä. Felix voileipäkakku on paras.

      • Anonyymi

        Voileipäkurkku siis.


      • Anonyymi

        Minä en syös sokeria, koska se tuhoaa maksan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en syös sokeria, koska se tuhoaa maksan.

        Eiköhän se ole annostuskysymys. Vähäinen sokeri ei haittaa. Mutta huomioitko nämä glukoosi-fruktoosisiirapit...nehän ne pahiksia on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän se ole annostuskysymys. Vähäinen sokeri ei haittaa. Mutta huomioitko nämä glukoosi-fruktoosisiirapit...nehän ne pahiksia on.

        No mielummin syön fermentoituja vaihtoehtoja sokeristen sijaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mielummin syön fermentoituja vaihtoehtoja sokeristen sijaan.

        Tottakai fermentoidut eli hapankurkut, jos terveyttä arvostaa. Suomen elintarviketeollisuus pilaa kaiken lisäämällä sekä suolaisiin että sokerisiin tuotteisiin glukoosi- fruktoosisiirappia, ihan kaikkeen, koska tuo siirappi lisää ruokahalua ja se tarkoittaa hyvää kassavirtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai fermentoidut eli hapankurkut, jos terveyttä arvostaa. Suomen elintarviketeollisuus pilaa kaiken lisäämällä sekä suolaisiin että sokerisiin tuotteisiin glukoosi- fruktoosisiirappia, ihan kaikkeen, koska tuo siirappi lisää ruokahalua ja se tarkoittaa hyvää kassavirtaa.

        Tuo glukoosi-fruktoosisiirappi tuskin lisää ruokahalua mutta tuo hyvää makua .
        Se on maksalle erittäin kielteinen aine, rasvoittaa sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän se ole annostuskysymys. Vähäinen sokeri ei haittaa. Mutta huomioitko nämä glukoosi-fruktoosisiirapit...nehän ne pahiksia on.

        Just tein leivän. paketissa lukee 41 grammaa hiilareita/100 g!


    • Anonyymi

      Jos olet syönyt suomalaisia, makeita kurkkuja, olet vahingossa ostanut maustekurkkuja, etkä suolakurkkuja.
      Suomalaiset SUOLAkurkut ovat hyviä, eivätkä ole makeita.

      • Anonyymi

        Kyllä ne ahvenanmaalaiset ovat hyviä, mutta eivät Myrttisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne ahvenanmaalaiset ovat hyviä, mutta eivät Myrttisen.

        Myrttisellä on hyviä (fermentoituja, sokeroimattomia) suolakurkkuja ja huonoja (sokeroituja, etikkaan säilöttyjä) maustekurkkuja.


    • Anonyymi

      Maansa pettämistä syödä tuontikurkkuja. Närpiössö suolakurkut nyt ylikypsyy poimimattomina.

    • Anonyymi

      Tsekkoslovakialaiset kurkut ovat jo aika vanhoja..yli 30 v....:)

      • Anonyymi

        Joillekin se voi olla ikuinen kuten Neuvostoliittokin.


      • Anonyymi

        Paranee vanhetessaan kuten viinitkin.


    • Anonyymi

      Tsekkoslovakiassa ehkä kurkut pakattu. Samanlaisia hel-vetin suolaisia kurkkuja tehdään myös Suomessa.

      Tuo läpitte sikavahvasti suolattu kurkku on nimeltään venäläinen suolakurkku.

      En pysty noita syömään, normaaleja kotimaisia suolakurkkuja eli maustekurkkuja syön joka viikko.

      • Anonyymi

        Olet outo tapaus.


    • Anonyymi

      Avomaan kurkut maksavat alle euron kilo elokuussa ostettuna., Kun ne suolataan, hinta nousee 4,50 euroon kilolta.

      Jos osaisin, niin suolaisin iste kurkkuja vaikak ensi kesänä.

      • Anonyymi

        Äiti kyllä suolasi meillä kurkut itse. Eivät olleet sitten maustekurkkuja, ne ostettiin. Etikkapunajuuret sen sijaan keitettiin itse. Nykyisin löytää aika helposti ohjeita maustekurkkujen tekemiseen.


      • Anonyymi

        Kurkkujen fermentointi on maailman helpointa hommaa. Työläin vaihe on putsata umpiopurkit ja uunittaa ne. Tiivisteet ja mahdolliset irtokannet voi keitellä kattilassa. Nesteenä kannattaa käyttää keitettyä, mutta huoneenlämpöistä vettä, niin on takuulla bakteerivapaata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kurkkujen fermentointi on maailman helpointa hommaa. Työläin vaihe on putsata umpiopurkit ja uunittaa ne. Tiivisteet ja mahdolliset irtokannet voi keitellä kattilassa. Nesteenä kannattaa käyttää keitettyä, mutta huoneenlämpöistä vettä, niin on takuulla bakteerivapaata.

        Tuossa on marttien tarkempi ohjeistus.

        https://www.martat.fi/reseptit/hapatetut-suolakurkut/


      • Anonyymi

        Avomaan kurkut ovat oikein hyviä vaikka itse suolattuna. Lisänä voi laittaa tilliä purkkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avomaan kurkut ovat oikein hyviä vaikka itse suolattuna. Lisänä voi laittaa tilliä purkkiin.

        Valkosipulia laitetaan usein myös, koska se parantaa säilyvyyttä.


    • Anonyymi

      Prisma Extra maustekurkut iso purkki maksaa 1,92 € ja ovat minun mielestä hyvän makuisia ja riittävän edullisia!

      Makuasiat ovat ihan oma juttunsa, Eräs tupakoiva tuttavani ei noista pitänyt ja väitti niitä mauttomiksi!
      Itse en tupakkaa polta joten maku suussa on toisenlainen

      • Anonyymi

        Pitääpäs testata, kiitti vinkistä. Usein suosin X-tra -tuotteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääpäs testata, kiitti vinkistä. Usein suosin X-tra -tuotteita.

        Minä suosin suomalaista.


    • Anonyymi

      Aloituksen on pakko olla tuubaa koska tsekki ja slovakia on kasi eri valtiota.

    • Anonyymi

      Jos olet syönyt Tshekkoslovakialaisia kurkkuja, niiden täytyy olla yli 30 vuotta vanhoja. Tshekkoslovakia valtiona lakkasi olemasta 18.11.1989.

      • Anonyymi

        Joo, mutta kyllä ne säilyvät hyvin tuon ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, mutta kyllä ne säilyvät hyvin tuon ajan.

        Taitaa pikemminkin kyse olla avaajan sivistymättömyydestä.


      • Anonyymi

        Kuten ylempänä jo kerran mainittiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa pikemminkin kyse olla avaajan sivistymättömyydestä.

        Jos olisi käyttänyt sanaa, sitä oikeaa, venäläisiä suolakurkkuja, olisi ketju täynnä joutavaa älämölöä.


    • Anonyymi

      Joo on ne yhdyssanat vaikeita.

      • Anonyymi

        Liittyy Aiheeseen miten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liittyy Aiheeseen miten?

        Siten että yhdyssanat ovat vaikeita kuten otsikostakin huomaa.


    • Anonyymi

      Niiden täytyy olla vähintäin 31 vuotta vanhoja. 🤣

      • Anonyymi

        Aloituksen aikamuoto on imperfekti, eli syöminen on voinut tapahtua jopa Prahan kevään aikana.


    • Anonyymi

      Myös venäläiset maitohappokäymisellä hapatetut suolakurkut on todella hyviä, en myöskään erityisesti pidä niistä makeista.

      • Anonyymi

        Venäläistuotteet on vaan sattuneesta syystä boikotissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäläistuotteet on vaan sattuneesta syystä boikotissa.

        Vaikka nimessä lukee venäläinen kurkku eli fermentoitu kurkku, on ne valmistettu yleensä Puolassa. Ikävä juttu, että ihka aitoja venäläisiä hapankurkkuja ei juuri nyt saa mutta varmaankin taas tulevaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka nimessä lukee venäläinen kurkku eli fermentoitu kurkku, on ne valmistettu yleensä Puolassa. Ikävä juttu, että ihka aitoja venäläisiä hapankurkkuja ei juuri nyt saa mutta varmaankin taas tulevaisuudessa.

        Ihan samoja ne kurkut on tulivat mistä tahansa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Partaselta hallista helekutin hyviä muikkuja saa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Partaselta hallista helekutin hyviä muikkuja saa.

        Sanoi Jaakko.


    • Anonyymi

      Opettele sitten kirjoittamaan suolakurkkuja.

    • Anonyymi

      Kunpa sais jostain venäläisiä kurkkuja

      • Anonyymi

        Kyllähän niitä kaupasta saa.


    • Anonyymi

      No suolakurkkuhan on makeaa jos siihen on lisätty sokeria.

    • Anonyymi

      Minuakin ärsyttää se, että jos et lue tuoteselostetta, saat sokeroitua karkkilurkkua, karkkiruisleipää, karkkijugurttia, karkkiketsuppia ja karkkikasvispihvejä.

      Karkkia vaan kansalle. Olis hyvä muistaa sekin, että kaikki eivät ole karkilla kasvatettuja, ja vielä enememmän kannattaa muistaa, että ruuan karkittaminen ei ole terveellistä, eikä se kerro terveestä suhteesta ruokaan ja elintarvikkeisiin.

      Sokerilla buustaaminen kertoo myös siitä, että ei osata tehdä maukasta ja maittavaa ruokaa. Pitää kalastella kokissukupolvia sokerilisäyksellä.

      • Anonyymi

        Ollee niin että jos purkissa lukee Suolakurkkuja niin ei ole sokeria ja jos lukee Maustekurkkuja niin on sokeria, puhun siis Felix-merkistä.


    • Anonyymi

      etikka-sokeri-vesi liemi sopii kaaliraasteelle, punasipulille ja mummon kurkuille

      kiva lisä

      ei sitä paria haarukallista enempää syö muusin ja lihapullakastikkeen ja puolukkasurvoksen kanss

      • Anonyymi

        Eiks ihan vaan kaalin maku riitä, kun tarvii buustata? Minusta kaalien karvas maku sellaaisenaan on myös elämys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiks ihan vaan kaalin maku riitä, kun tarvii buustata? Minusta kaalien karvas maku sellaaisenaan on myös elämys.

        Kaalimaassa niin kaalia ja kaalia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaalimaassa niin kaalia ja kaalia.

        Etenkin kaalin syönnin jälkeiset flātus ventrikset muistaa pitkään, jopa ne ketkä eivät kaalia itse syöneet.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Kuka syö muusia ja lihapullia jonkin ällöttävän kitkerän PUOLUKKAsurvoksen kanssa . Yöksss


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka syö muusia ja lihapullia jonkin ällöttävän kitkerän PUOLUKKAsurvoksen kanssa . Yöksss

        Puolukka ja mustaherukka sopivat hyvin riistaruokien lisukkeeksi.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolukka ja mustaherukka sopivat hyvin riistaruokien lisukkeeksi.

        Kenen mielestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenen mielestä?

        Riistaruokia syövien mielestä.


    • Anonyymi

      >>Prisma Extra maustekurkut iso purkki maksaa 1,92 € ja ovat minun mielestä hyvän makuisia ja riittävän edullisia!>>

      Nuo on jäänyt kokeilematta. Tykkään enemmän kokonaisista kurkuista, jotka sitten voi itse viipaloida.
      https://www.s-kaupat.fi/tuote/xtra-voileipakurkku-mausteliemessa-1600880-g/7340011342601

      Mutta noiden Xtra-kurkkujen (suolavesi pois laskien laskettu...) kilohinta tulee yllättävän edulliseksi, vain 2,26 €/kg. Kaupassa tynnöristä otettavat irtokurkutkin maksaa sentåään 4,20€/kg.

    • Anonyymi

      ZekKosZlovaKia.

      • Anonyymi

        Näin on.


    • Anonyymi

      >>Xtra-voileipäkurkkuviipaleet sopivat tarjottavaksi voileipien päällä
      ja lisäkkeenä esim. liha- ja makkararuokien kanssa.
      Valmistusmaa: Saksa >>

    • Anonyymi

      Maustekurkku ja suolakurkku kaks eri asiaa. Lukutaitoiselle asia selviää purkin etiketistä.

    • Anonyymi

      Suolakurkut valmistetaan käymisteitse, eli
      fermentoimalla, kun taas maustekurkut
      valmistetaan säilömällä kurkut mausteliemeen.

      Monen suuhun suolakurkut ovat äklöjä,
      toiset taas tykkää kovastikin.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        En löytänyt ilman paljastusta siinä..sitten se oli "helppo"..


    • Anonyymi

      Tsekkoslovakian valtiota ei ole olemassa?
      Oli kyllä mutta aika vanhoja söit:))

      • Anonyymi

        Nykyään voipi aikakoneella käydä vaikka Preussissa haukkaamassa Königsberger Klopsen.


    • Anonyymi

      Ollut ilmeisesti hyvin säilötty, tsekkoslovakiaa ei ole ollut 30 vuoteen.

    • Anonyymi

      Taidat sekoittaa suola ja etikkakurkun.

      • Anonyymi

        Suolakurkut voi olla etikkaliemeen säilöttyjä tai sitten fermentoimalla hapatettuja. Sokeria ei ole kumpaankaan lisätty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolakurkut voi olla etikkaliemeen säilöttyjä tai sitten fermentoimalla hapatettuja. Sokeria ei ole kumpaankaan lisätty.

        Kantsiiko niihin ripotella kaupasta saatavia maitohappobakteereja, jotka ovat kapseleissa jauheena??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kantsiiko niihin ripotella kaupasta saatavia maitohappobakteereja, jotka ovat kapseleissa jauheena??

        Jos aikoo fermentoida keittämällä steriloituja kasviksia, niin silloin maitohappo pitää saada jostain muualta. Yksi tapa on lorauttaa sekaan lientä hapankaalirasiasta.


    • Anonyymi

      Hyvin säilyneet.

    • Anonyymi

      Joku nostanu oman ketjunsa.

    • Anonyymi

      Katsoitko "Parasta ennen" -päiväyksen?

      Seuraavaksi voit testata myös neuvostoliittolaisia suolakurkkuja.

      🤮

      • Anonyymi

        Parasta ennen -päiväys on vain valmistajien yritys saada käyttökelpoinen tuote roskikseen.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1575
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1292
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      110
      1040
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      867
    6. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      785
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      685
    10. Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella

      Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop
      Hindulaisuus
      373
      658
    Aihe