Ohjelmoinnin kurssilla neuvottiin, että koodia kannattaa jakaa eri tiedostoihin. Kuulin myös ohjelmoijasta, joka tekee ainakin osan muistiinpanoista lähes mielivaltaiseen tiedostoon, josta automaattinen skripti siirtää esimerkiksi datat oikeaan paikkaan. Mitä etuja ja haittoja kummallakin lähestymistavalla on?
Koodaamista yhteen vai moneen tiedostoon?
11
360
Vastaukset
- Anonyymi
Tyhmä kysymys. Mieti nyt vähän itsekin.
- Anonyymi
Jos on koodia jota voi käyttää useasti niin kannattaa pitää se eri tiedostossa joka sitten import tarvittaessa. Niin ei ole turhaan silmissä.
- Anonyymi
Erillistä dokumentaatiota voi olla paljonkin ennen koodausvaihetta. Koodin dokumentointiin on työkaluja esim. Doxygen osaa poimia koodista tietyllä tavalla kirjoitettuja kommentteja ja tehdä niistä nätin dokumentaation - tuo on vain esimerkiksi, voi löytyä parempiakin maailmalta tai johonkin kieleen voi liittyä omia tottumuksiaan dokumentaation suhteen ja yleensä niistä on tapana pitää kiinni, koska se nopeuttaa dokumentaation lukemista.
- Anonyymi
Eihän Legotalokaan ole yksi palikka, vaan osista, jolloin sitä on helppo muokata.
- Anonyymi
Yksi osakokonaisuus yhteen tiedostoon. Se helpottaa koodin omaksumista mm. sitten, kun sinä taikka joku muu joutuu ylläpitämään sitä joskus vuosien kuluttua.
Yksi tiedosto on periaatteessa yksi moduuli, jonka linkkeri ottaa (kirjastosta) tai jättää linkittämättä ohjelmaan. Nykyään kääntäjä saattaa osata pilkkoa moduulin yksittäin linkitettäviksi funktioiksi, mutta vanha periaate on hyvä lähtökohta edelleen. - Anonyymi
Ainakin jos haluaa kääntää tiedostoja rinnakkaistetusti (kun kääntää koko projektin puhtaalta pöydältä), kannattaa koodi olla mahdollisimman monessa tiedostossa, esim oma projekti kääntyy 32 tiedostoa kerralla, linuxissa noin 19s ja Windowsissa 35s, kooririvejä noin 93t.
- Anonyymi
Rinnakkaisuus ei välttämättä toimi toivomallasi tavalla. Sehän edellyttää jo lähtökohtaisesti sitä, että prosessori(t) ja käyttis tukevat rinnakkaisuutta h/w-tasolla. Jos koneessasi on 32 prosessoriydintä, edellytys saattaa täyttyä.
Mutta useinhan on näin, että ohjelmamoduuliin luetaan iso nippu headereita tms., jotka saattavat olla kooltaan / rivimäärältään moninkertaisesti sen mitä itse projekti. 32 kertaa näiden headereiden läpikäynti on helposti suurempi työ kuin noin 93t koodirivin kääntäminen.
Ajatus hyvä, mutta väitän, että kääntäjän suoritustehoa on vaikeaa nostaa koodin pilkkomisella.
- Anonyymi
Ohjelmakoodi kannattaa ehdottomasti jakaa useaan eri lähdekoodikooditiedostoon. Ohjelmakoodi on syytä jakaa loogisiin osiin , jotka kukin on omassa lähdekooditiedostossaan Yksittäinen lähdekooditiedosto voi sisältää johonkin tiettyyn tehtävään tehdyn luokan, komponentin tai moduulin jne. Ylipäätänsä ideana on pilkkoa lähdekoodi selkeisiin loogisiin osiin sensijasta, että kaikki tungettaisiin samaan lähdekooditiedostoon. Lähdekoodin pilkkominenuseisiin lähdekooditiedostoihin mahdollistaa mm. nämä:
- uudelleen käytettävät lähdekoodikomponentit, joita voidaan käyttää useaan kertaan ilman, että pyörää tarvitsee jns keksiä uudelleen aina kun samaa toiminnallisuutta tarvitaan samassa tai eri projektissa.
- Paljon selkeämmän ja helpommin ylläpidettävän lähdekoodin
- uudelleen käytettävän komponentin muuttamisen ja jatkokehittämisen niin, että muutokset tarvitsee tehdä vain kerran ja jatkokehitettyä komponenttia voidaan sitten heti käyttää useassa paikassa saman tai eri projektin sisällä.
jne. - Anonyymi
100 tiedostoa, 10 riviä per tiedosto = lukukelvotonta.
Vielä 10000 riviä menee yhdessä tiedostossa hyvin kun käyttää funktioiden ja luokkien supistamista editorissa.- Anonyymi
Niinno, hyväkin asia voi kääntyä huonoksi liian pitkälle vietynä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1079093
- 936890
Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi
En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon666645Sydän karrella
Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme345641Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo665333- 553581
- 503405
- 513192
Mikko "Peltsi" Peltola teki tv-sarjan Osmo-poikansa kanssa - Downin syndrooma tuo lisäväriä
Mikko "Peltsi" Peltola ja hänen 12-vuotias poikansa Osmo karistavat kaupungin pölyt jaloistaan ja suunnistavat tv:ssä ko563059- 562972