kun The beatles julkaisi vanhan ennenjulkaisemattoman kappaleen niin onkohan Juicella

Anonyymi-ap

Niin että jäiköhän juicelle miten paljon tai vähän ennenjulkaisemattomia, ns pöytälaatikkkobiisej? Onko tietoa jollakin?

4

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa kaivella kaikkien edesmenneiden poppareiden ja rokkareiden jäämistöt, josko sieltä löytyisi sellaisia C-kasetteja, joista tekoälyn avulla voitaisiin sorvata uusia biisejä

      • Anonyymi

        mieleen tuli nyt ekana suomiyhtyeet aknestik ja lyijykomppania. Lyijykomppania perustettiin vuonna 1981 ja ekat levyt tulivat joskus vasta 1990-luvun alussa että oisko ollut vuonna 1990. Vuonna 81 sen nimenä oli ensin lead company ja vuonna 83 suomensi nimensä lyijykomppanian muotoon ja hajosi pari kuukautta myöhemmin eli kun wikipediasta ei löydy orkesterilta 80-luvulla tehtyjä julkaisuja niin pöytälaatikkoon on voinut jäädä paljon musatavaraa. Jostakin taisin joskus lukea että 80-luvulla yhtye taisi esittää ulkomaalaisia covereita. Lyijykomppania on siis doom metalliyhtye joka tehnyt suomenkielistä musaa.

        Aknestik perustettiin vuonna 1984 . Sen tiiän että maanalle biisin ne teki vuonna 1985 (kyseinen laulu löytyy eräältä yhtyeen kokoelmalevyltä) ja vuonna 87 teki kappaleen metsänpeto vei rakkaimpani ja joskus taisin kysyä bändin sanoittaja-säveltäjä jukka takalolta että onko heillä jäänyt paljonkin musamateriaa julkaisematta niin en ihan varma nyt mitä hän vastasi minulle mutta kyllä hän jotain mulle vastasi ja siis wikipediasta huomaa sen, että yhtye teki ekan levyjulkaisun vuonna 1990 (EP levy suomenpystykorvan kadonnut onni) eli vuoden 1984 (yhtyeen perustamisesta) -1990 välissä on paljon vuosia eli voi olla että pöytälaatikkoon on jääny paljon musamateriaa.
        Vuoden 85 maanalle biisin on ihan täysin erilainen kuin mitä aknesti opittiin tuntemaan 90-luvun puolivälissä = hittikappale suomirokkia. Maanalle on enemmänkin post rock biisi alternative rock vivahtein ja kappaleessa on kellarisoundit. Metsänpeto vei kalleimpani(87) kappale on myös hyvin vahvasti alternative poprock painotteinen kappale. Enempi toki poppia kuin rokkia tuo biisi.

        Tuossa siis kaksi suomibändiä tuli heti mieleen että niillä vois olla ennenjulkaisematonta materiaa. CMX yhtye teki 85 ja 86 vuonna demot muttei koskaan levyttäneet niitä. Joskus löysin molemmat demot youtubeen ladattuna mutta ne on muistaakseni molemmat poistettu. Oiskohan syynä ollut tekijänoikeusjutut? En ole varma.

        Juice leskiseltä löytyy myös demomusamateriaa joita ei ole julkaistu levyn muotoon. Yhden niistä ne taisi tosin muuttaa suomenkielisen version englannin kieliseksi. Suomenkielinen teksti (tappi pilluun) oli sen verran härski että lieneeköhän juice koskaan sitä keikoilla esittänyt haha. En usko. Mut toi kappalehan on siis uskontokritiikkiä. Juice oli kriitikko ja poliittisesti sitoutumaton. Mielestäni hän ei jättänyt koskaan itsestään epäselvää kuvaa ajattelijana. Hänen yläkerrasta tuli paljon fiksuja moniulotteisia sanoituksia eikä sovi unohtaa hänen vaikuttavia sävellyksiä kuten erkkae reggae, runt och runt, im woman youre woman, tanssimaa, jumalaut mä oon out, per vers runoilija, outoon valoon, luonas kai olla saan, afroditen poika., lauloin miehen maísemaan, mari, zeppeliini, heinolassa jyrää, tauko, slam slam slam, rock loppuu kuin seinään, jäminkipohjaboogie, miralis jalapa, dance allergo, nero nukkuu, syksyn sävel, musta auronko nousee, pyhä toimitus, ilta pressiklubilla, molla, kaksoiselämää, viidestoista yö, rockn roll blues and jazz(kiss my ass), mene kotiin, kuumaa tuhkaa, myrkytysen oireet, diogenes, syvämerensukeltaja, roomalaiset portaat, ruisrock, isadora duncan, skorpioninainen, marilyn, ihmiskunnan jatkot, tampereen aamu ja risainen elämä.

        Hectoriltakin vois löytyä ehkä ennenjulkaisematon hmm???? Ja mikä ettei popedalta tai Kolmas nainen yhtyeiltä? Maija vilkkumaalla voi olla myös julkaisematonta musamatskua.


    • Anonyymi

      Ehkä on parempi että ei löydy mitään julkaisematonta koska jos löytyy niin todennäköisesti on niin huonoja että ei niitä kuitenkaan kukaan viitsi kuunnella.

      • Anonyymi

        paitsi mä pidän yleensä niistä kappaleista jotka ei ole ns kaupallisia biisejä mutta voi toki olla että joillaki ne kappaleet voi olla heikkotasoisia. On se mahdollista. Mutta minusta turhan paljon hehkutetaan aina kaikkien musantekijöiden tunnetuimpia biisejä, sillä minusta tiettyjen tai aikamonienkin musantekijöiden nerous piilee niissä lauluissa jotka ei oo kaikkein tunnetuimpia. Esim anna erikssonilla on semmonen kappale kuin pariisi joka on oikeasti (täytyy olla hei come on!) hänen kautta aikain hänen tuotannon ykkösässäbiisi. CMX yhtyeen tunnetuin kappale on ehkä folk henkinen ruoste tai hieman iskelmävaikutteita omaava pelasta maailma ,mut kyl se on niin että cmx yhtyeen parhaimmat kappaleet ovat joko pilvien kuningas(progetyylinen), virsi hiljaisuuteen, intialaistyylinen world music kappale yö ei ole pimeä päivä, kaksi jokea tai esim svengaava helvetin hyvä paimen. Juice parhaaksi on todettu usein kappale viidestoista yö, mut kyllä se on minusta ihan joku muu = tuntematon helmi kuten esim im woman youre woman, erkkae reggae tai miralis jalapa(the beatles tyylinen kappale joka osittain suomenkielinen ja englanninkielinen) ja hectorin parhaana suuret massat pitää lumi teki enkelin eteiseen , juodaan viinaa tai yhtenä yönä, mutta kylläpä se ainakin jos kysyy monilta ammattimuusikoilta niin vastaus on usein eri kuin yleisöllä, eli kylläpä ne hectortin parhaat ovat lähinnä kappaleet ekhnaton rakastui aurinkoon, olet lehdetön puu, meiran laulu , trullilaulu tai coveri epitaph(alunperin king crimsonin biisi) tai joku norsunluutorni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1113
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      769
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      760
    6. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      750
    8. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    9. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      744
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe