On se kumma kun poliituykinnan ja kahden oikeuskäsittelyn jälkeen valheita ei tunnusteta

Anonyymi-ap

”RÄSÄSELLE VAPAUTTAVA TUOMIO, MANTILA VASTAHYÖKKÄYKSEEN. Hovioikeus vapautti eilen Päivi Räsäsen kaikista syytteistä ja hän sai vapauttavan tuomion. Nyt on ensimmäisten lyhyiden analyysien aika. Ne liittyvät median eli lähinnä lehdistön tapaan käsitellä ja uutisoida hovioikeuden päätöstä. Oikeuden päätös toki mainittiin, mutta yhtä usein nostettiin esille väite siitä, että Räsäsen näkemykset on jollain taholla koettu loukkaaviksi. Muistutettakoon yhä uudelleen siitä, että kiihottamislaki ei käsittele sitä, onko jonkun tunteita loukattu. Ei käsittele. Ja siksi syyttäjän väitteet kumoutuivat. Moni journalisti ei näin ollen ymmärrä hovioikeuden päätöstä, vaan käsittelee asiaa diletanttimaisen amatöörin tavalla.
Moni media uutisoi päätöstä nostamalla voimakkaasti esiin valtionsyyttäjä Anu Mantilan käsityksiä. Näin luotiin kuva, että asia on kesken ja hovioikeuden päätöksellä ei oikeastaan ole vielä merkitystä. Samalla pidettiin yllä ajatusta, että syytökset sinänsä pitivät paikkansa. Niitä ei vain pidetty juridisesti tuomion arvoisina.
Helsingin Sanomat käytti tämän aamun (15.11) pääkirjoituksessa häikäilemätöntä retoriikkaa. Vaikka pääkirjoitus puhui sananvapaudesta, sitä ei suotu Räsäselle. Sen sijaan tekstin lopussa kirjoittaja loi lukijalle mielikuvan liittäen Räsäseen väitteet, että tämän teksti “loukkasi” ja se oli uskovien “lyömäase”. Kirkolle se oli “vahingollinen” ja näkemyksenä se edusti “julmaa syrjintää”. Lukijalle ei jäänyt mielikuvaa, että väärin syytetty Räsänen oli hovioikeudessa vapautettu kaikista hänelle asetetuista syytteistä ja että hän on todellakin syytön.
Turun Sanomat (seuraten STT:tä) uutisoi puolestaan neutraalisti tuoden asiasisältöjä esiin. Kiinnostavinta on se, että uutisessa tarkasteltiin syyttäjä Mantilan väitteitä tarkemmin kuin muualla. Haastattelussa Mantila oli kommentoinut päätöstä muun muassa siten, että kyse olisi vieläkin “syrjimättömyyden ja toisaalta sanan- ja uskonnonvapauden välisestä punninnasta”.
Kiinnitän huomiota siihen, että Mantila toistaa vielä hovioikeuden päätöksen jälkeenkin niitä virheitä, jotka oikeudessa jo kumottiin. Kiihottamispykälä ei käsittele syrjintälain aiheita. Siinä ei ole kysymys kenenkään tunteiden loukkaamisesta – koska sellaiset ongelmat olisivat asianomistajarikoksia. Kiihottamisrikoksessa tulee vain ja ainoastaa kyetä osoittamaan syytetyn pahantahtoinen toiminta. Ja sitä syyttäjä ei kyennyt tekemään.
Lisäksi Mantila nosti uudelleen esiin vihapuheen. “Olisimme halunneet hovioikeuden perustellun kannanoton rangaistavuuden alarajan ongelmaan eli siihen, missä kulkee raja rangaistavan ja ei-rangaistavan ilmaisun välillä, kun on kyse vähemmän vakavasta vihapuheesta, jossa ei yllytetä väkivaltaan ja vihaan.” Lause on jopa maallikon korvissa juridisesti käsittämätön. Kiihottamislaki tarkastelee nimenomaan yllyttämistä vihaan ja väkivaltaan. Mantila halusi vastausta johonkin aivan muuhun. Se on maallikollekin selvää, että hovioikeus otti nimenomaan kannan “alarajan ongelmaan”. Nyt ei ollut kyse vihapuheesta, joka olisi lain edessä tuomittavaa. Ainoana ongelmana on se, että Mantila ei kuuntele, minkälaisen kannan hovioikeus otti.
Lopuksi Mantila esitti toivomuksen, että hovioikeuden ratkaisussa olisi sanottu jotakin Räsäsen lääkäriasemasta [siis ammatista lääkärinä], “koska vihapuheella on sekä fyysisiä että psyykkisiä vahingollisia vaikutuksia”. Näin syyttäjä on yrittänyt mustamaalata vielä vapauttavan päätöksenkin jälkeen Räsäsen persoonan. Retoriikan tuntijana voin sanoa, että tuossa vaiheessa syyttäjältä ovat kaikki järkevät argumentit loppuneet.
Vaikuttaa siltä, että syyttäjä Anu Mantila ei ole tehtäviensä tasolla. Hän sotkee lakipykäliä ja vetoaa perusteisiin, joita laki ei mainitse. Tämä vastaa sitä, miten hän oikeuden istunnossa kerta toisensa jälkeen toi esille näkemyksellisiä seikkoja, joilla ei tuomarien mielestä ollut mitään tekemistä asiallisen oikeudenkäynnin kanssa. Ja vaikka hänelle tästä huomautettiin jopa kesken istunnon, Mantila vain jatkoi samojen aiheiden toistelua. Oletan, että Mantilalla on henkilökohtainen agenda, jota hän ajaa tunnevaltaisesti ja kaiken harkinnan menettäneenä. Mielestäni hänen esimiehensä olisi tarpeen tarkistaa hänen kykynsä toimia syyttäjänä.
Viedäänkö prosessi vielä korkeimpaan oikeuteen? Lehden mukaan Mantila haluaisi tehdä niin. Turun Sanomat kuitenkin muistuttaa, että: “Valituslupaa korkeimmasta oikeudesta voi hakea valtakunnansyyttäjä” – toisin sanoen Mantilan esimies. Kuten tunnettua, valtakunnansyyttäjä on vaihtunut prosessin aikana. Tilanne on siis mielenkiintoinen. Jatkaako uusi johtaja Räsäsen pakonomaista ajojahtia vielä kahden täystyrmäyksen jälkeen? Vai varooko valtakunnansyyttäjän toimisto heille kielteistä ennakkopäätöstä ja luottaa hovioikeuden harkintakykyyn?
Kokonaan
-Timo.Eskola-

39

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mantila ei tosiaankaan enää ole tehtäviensä tasalla.

      • Anonyymi

        Se on jotenkin säälittävä.


      • Anonyymi

        Näinpä on . Raamattu onaina suommen lain yläpuolella ja äärimukauskovaiset hihhulit voimiensa tunossa .
        Onneks nee ei oo kuin muslimipersuterroristit jokka raiskannut Koraanin ääriajetteluun .
        Sori anteeksi korjaus . Kyl äärimukauskovaiset ainaski usan tekkee teroritekoi .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinpä on . Raamattu onaina suommen lain yläpuolella ja äärimukauskovaiset hihhulit voimiensa tunossa .
        Onneks nee ei oo kuin muslimipersuterroristit jokka raiskannut Koraanin ääriajetteluun .
        Sori anteeksi korjaus . Kyl äärimukauskovaiset ainaski usan tekkee teroritekoi .

        Miten liittyy case-Räsäseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten liittyy case-Räsäseen?

        Ei mitenkään.


      • Anonyymi

        Mantila on vihervassujen suojeluksessa.

        Haloska nauraa partaansa....


    • Anonyymi

      Usein kyllä ajatellaan että syytön kunnes toisin todistetaan.

      Nyt syyllinen joka tapauksessa.

      Pitää tosiaan muistaa että uskon kannalta Räsäsen lakihenkiset näkemykset ovat harhaoppia.
      Se ei kuitenkaan ole homouden voitto, koska vastakohta ei ole homostelu, vaan Hengen elämä.

      • Anonyymi

        Miten Räsänen on rikkonut Suomen lakia?


      • Mitä pahaa hän on sinulle tehnyt?


      • Anonyymi

        Ahdistus on subjektiivinen ongelma, ei sitä lailla voi poistaa.


      • Anonyymi

        Tuosta menee taviksien ajattelu solmuun.


      • Anonyymi

        Itse vaikutat olevan, kun noin huvikseen vain haukut


      • Anonyymi

        Räsänen on ihan lain mukaan syytön.
        Räsänen ei ole lakihenkinen, eikä harhaoppinen.


      • Anonyymi

        Tekstisi on sekava. Älä anna väärää todistusta.


      • Anonyymi

        Mihin rikoksiin on todistetusti syyllistynyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Räsänen on ihan lain mukaan syytön.
        Räsänen ei ole lakihenkinen, eikä harhaoppinen.

        "Räsänen on ihan lain mukaan syytön."

        Niinkö tulkitset sen, ettei hänelle tullut langettavaa tuomiota?


      • Anonyymi

        Räsäsen näkemykset eivät ole lainkaan lakihenkisiä, vaan klassisen kristinuskon mukaisia. Legalismi/lakihenkisyys ja antinomismi/liiallinen vapaus ovat molemmat heresiaa.

        Liiallista vapautta edustaa varsinkin liberaaliteologia, joka kieltää koko Raamatun, Kristuksen ja kristillisen moraalin. Kukin voi päättää, mikä on oikein ja tehdä oman (syntisen) tahtonsa ja järkensä mukaisesti.

        Kristillisen elämäntien oikealla puolella on lakihenkisyys, legalismi, jossa Kristuksen pelastustyö mitätöidään vaatimalla ihmiseltä riittäviä pelastuksen tuottavia tekoja.

        Jumalan laki annettiin hillitsemään syntiä maan päällä. Käskyjen täyttäminen ei tee Jumalasta velallista. Käskyt eivät voi kukistaa kuoleman valtaa. Mutta kun kilvoittelee käskyjen mukaan, suuntautuu kohti Jumalaa, joka on ainoa elämän antaja. Käskyt ovat vain väline Jumalan tuntemisessa ja kasvamisessa.


    • KYSYMYS: Kuinka monta aloitusta ajattelin vielä tehdä tästä samasta aiheesta???

      • Anonyymi

        Aitolaisella on kiima päällä. Määrä korvaa laadun.


      • Anonyymi

        Niin monta, että vasemmistolaispropagandhistit edes vähän alkaisivat ymmärtämään asioita


    • Anonyymi

      Mielestäni olisi hyvä jos asia vietäisiin vielä Korkeimpaan oikeuteen. Tämä siksi että uuden lain mukaan ei ole vielä vastaavaa tapausta ollut esillä. On tärkeätä että saadaan Korkeimman oikeuden ennakkopäätös asiasta johon voi myöhemmin vedota vastaavissa uusissa tapauksissa. Käräjäoikeuden eikä Hovioikeuden päätöksi ei kumpaistakaan voida pitää ennakkotapauksina joihin voisi tukeutua myöhemmin. Korkeimman oikeuden päätös helpottaisi oikeuksien käsittelyä tulevaisuudessa.

      • Anonyymi

        Se korkeimman oikeudenpäätös täysin turha. Ei ole yhtään lainoppinutta tässä maassa joka antaisi tuomion tai pitää olla oman ideologiansa pauloissa mutta tämä tie on kohti pois vapaudesta ja sitä ei voi haluta kuin kommunisti tai jihadisti. Jotka riehuu pitkin maailmaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se korkeimman oikeudenpäätös täysin turha. Ei ole yhtään lainoppinutta tässä maassa joka antaisi tuomion tai pitää olla oman ideologiansa pauloissa mutta tämä tie on kohti pois vapaudesta ja sitä ei voi haluta kuin kommunisti tai jihadisti. Jotka riehuu pitkin maailmaa

        Juu aivan turha muuten, paitsi että korkeimman päätös antaisi lopullisen niitin asialle.
        Kaikki tietäisivät, että voi turvallisesti loukata ketä tahansa, kunhan ei tee sitä toteennäytettävässä loukkaamistarkoituksessa, vaan kätkeytyy esimerkiksi jonkin kirjan tai uskomuksen taakse.


    • Anonyymi

      "Kiihottamisrikoksessa tulee osoittaa syytetyn pahantahtoinen toiminta", toteaa Eskola ja koko juttu valokuvalla liittyy juutalaisen PAAVALIN kristinuskon perustaan.

      Eihän silloin olekaan kyse Räsäsen 'pahantahtoisesta toiminnasta' , vaan on tarkasteltava, että oliko juutalaisella pahantahtoinen toiminta kyseessä väittäessään, että Luojajumalan vehkeili Saatanan kanssa viattoman, omaksi kuvakseen luomansa ihmisen selän takana, koska koko VT:ssa ei ole mitään syntiinlankeemusta ja perisyntikäsite perustuukin vain Paavalin yhden - Roomalaiskirjeen - yhteen jakeeseen, mitä vastaan puhuvat jopa Luojajumalan omat sanat.

      Ja näin Paavali synnytti syntikäsitteen hyväksi käyttäen jopa itse Luojajumalaa koko maailmaan ja teki ihmisen jo luonnostaan vihattavaksi .

      Tämä on valtava rikos koko ihmisyyttä vastaan!

      • Anonyymi

        Ilman tätä Paavalin perisyntikäsitettä ei edes olisi mitään homokampanjointia syntikäsitteellä.

        Kuten toisaalla juuri todettiin, niin uskontoon keksitty ylösnousemus - toinen juutalaisen Paavalin valhe - ei pidä Raamatun mukaan paikkaansa, vaan Raamatun mukaan juutalaisen luoma tie Jeesuksen nimeä hyväksikäyttäen ja pahantahtoista tarinaa Luojajumalasta, johtaa Jeesuksen Matteuksen evankeliumin 7 luvun varoittamaan kadotukseen.

        Juutalaisen Paavalin pahantahtoisuus on aukottomasti Raamatusta todistettavissa.

        On toinen asia, että onko Päivi Räsänen hyväuskoisuus puolustettavissa, ja voidaanko katsoa, ettei hän pahantahtoisesti jatkanut Paavalin pahantahtoisuutta.

        Asia on käsiteltä KKO:ssa tältä näkökannalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman tätä Paavalin perisyntikäsitettä ei edes olisi mitään homokampanjointia syntikäsitteellä.

        Kuten toisaalla juuri todettiin, niin uskontoon keksitty ylösnousemus - toinen juutalaisen Paavalin valhe - ei pidä Raamatun mukaan paikkaansa, vaan Raamatun mukaan juutalaisen luoma tie Jeesuksen nimeä hyväksikäyttäen ja pahantahtoista tarinaa Luojajumalasta, johtaa Jeesuksen Matteuksen evankeliumin 7 luvun varoittamaan kadotukseen.

        Juutalaisen Paavalin pahantahtoisuus on aukottomasti Raamatusta todistettavissa.

        On toinen asia, että onko Päivi Räsänen hyväuskoisuus puolustettavissa, ja voidaanko katsoa, ettei hän pahantahtoisesti jatkanut Paavalin pahantahtoisuutta.

        Asia on käsiteltä KKO:ssa tältä näkökannalta.

        Onhan selvää, että jossakin tässä kuviossa on joka tapauksessa 'pahantahtoisuus', jos kerran tämä on päätynyt oikeuslaitoskäsittelyyn asti, ja Päivi Räsäsen oikeusturvan kannalta on tärkeää, että etsitään ja osoitetaan se oikea 'pahantahtoisuuden ' synty ja lähde.


    • Anonyymi

      Mantila on kuin Biden ei ole asioiden tasalla. Mitä enää jaksaa vääntää ei kovin hieno loppu uralle kun kaikki on tallessa kun valheilla yrittää vääntää. Ei viha vie kuin katkeruuteen…….
      Kaikki oikeusoppineet tietää että täysin yhteiskunnan rahojen polttamista . Se sulka mitä Mantila havittelee että räsänen saisi sakkotuomion että kokisi voittaneensa, mutta ainekset on vähissä ja kyllä se on Anu niin että ei sinun asemassa pitäisi alentua valehtelemaan. Ilmeisesti ei voi olla kuin henkilökohtainen viha päiviä kohtaan ja riskeeraa maineensa joka on kyllä saanut jo pahoja osumia.

      • Anonyymi

        Miten on sen Päivi Räsäsen Jumala kanssa, joka puhuu tulesta, joka antoi ne kymmenen käskyä - ettei vain olisi Raamatun sanassa useammankin kerran syyllistunyt viharikokseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten on sen Päivi Räsäsen Jumala kanssa, joka puhuu tulesta, joka antoi ne kymmenen käskyä - ettei vain olisi Raamatun sanassa useammankin kerran syyllistunyt viharikokseen?

        Indiana Jones -elokuvassa graalin malja-kohtauksessa, väärin perustein graalin maljaa tavoitellut aatteiltaan Hitler-henkinen mies vanhentui yllättävän nopeasti. Anu Mantila vanhentuu samoin aivan silmissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Indiana Jones -elokuvassa graalin malja-kohtauksessa, väärin perustein graalin maljaa tavoitellut aatteiltaan Hitler-henkinen mies vanhentui yllättävän nopeasti. Anu Mantila vanhentuu samoin aivan silmissä.

        Veikkaan, että olet uskovainen.


    • Anonyymi

      Kauhean pitkä teksti....

      Mutta poliittinen syyttäjä on nyt hyvin hyvin kiihottunut.

      • Anonyymi

        Näyttää ihan riutuvan…,,


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe