Yksinäisyys

Anonyymi-ap

Tämä yksinäisyys on kamala asia .
Aina yksin meni minne tahansa yksinäisyys tappaa ihmisen pikkuhiljaa sisältäpäin.
Kukaan ei puhu sinulle mitään päiväkausiin eikä välitä.
Nytkin olen todella masentunut ja suunnittelen itsemurhaa miten sen tekisin. Tämä ei ole mitään itsesääli ruikutusta. Vaan totuus.Miksi ihminen voi olla näin yksinäinen...Kun menee jonnekin ryhmään niin jää aina yksin. Onko muita joilla näin.

14

544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No siitä yksinäisyydestä varmasti kärsitään paljon monen kohdalla . Itsekkin olen yksin , mutta yritän tehdä asioita ettei aika tule pitkäki ja alkaisi miettimään liikaa yksinäisyyttään, monen iäkkään kohtaloaan se on . Ja mitäs sille tekee jos ei itse yritä muuttaa aitä jotenkin. Muista erään vanhan mummon joka asui yksin , ja kärsi kovasti siitä. Hän alkoi opetella kitaran soittoa ja soitti lopulta ihan kiitettävästi sitä, siinä opetellessaan soittamaan hän unohti yksinäisyytensä , ja tuli pirteämmäksi , alkoi kauppa reissuillaan puhua muiden kanssa aina jotain vaikka ilmoista joten toiset ne löytää sisältöä elämäänsä, sanotaan kuka kissan hännän nostaa jos ei kissa itse

      • Anonyymi

        Puhut viisaasti se menee Juuri noin kiitos


    • Anonyymi

      Kukaan ei puhu sinulle päiväkausiin. Missä sinä piileksit ihmisiltä? Voisitko itse puhua ihmisille, niin hekin puhuisivat sinulle?

      Minäkin elän ja asun yksin. Olisin varmasti yksinäisistä yksinäisin, jos pysyisin tiukasti omissa oloissani suu kiinni. Mutta minulla on puhelin, jolla voin soittaa ihmisille. Lisäksi käyn tapahtumissa, missä voin vaikka tervehtiä ihmisiä ja sanoa pari sanaa säästä. Harrastuksiakin on, missä tapaa muita samanhenkisiä. Nykyään on pikkukaupungissakin ja kylillä joka päivä erilaisia tapahtumia ja tekemistä niin runsain mitoin, että on ihme, jos ei edes pääse 'päivää' sanomaan.

      On myös eri tahoja, joista voi saada säännöllisesti luonasi käyvän "ystävän" eli juttukaverin, jonka kanssa voi pohtia syvällisiäkin, voi käydä yhdessä ulkoilemassa, kahvilla jne.

      Omaa saamattomuutta on, jos yksinäiseksi jää.

      Vähän eri juttu on sitten, jos kaipaa kotiinsa omaa huolenpitäjää ja kahvinkeittäjää ihan vakituisesti olemaan. Siinä täytyy itselläkin olla jotain annettavaa.

    • Anonyymi

      Et kertonut paljoa yksinäisyydestäsi. Sitähän on monenlaista. Sanot olevasi ryhmässäkin yksinäinen. Sinulla siis on liikuntakyky tallella ja käyt ihmisten parissa. Et ilmeisesti kuitenkaan saa kontaktia muihin, mikä tekee tilanteen vaikeaksi.

      Mitä sinä toivoisit? Mitä sinä haluaisit ihmisten parissa tapahtuvan?

      En nyt osaa muuta neuvoa kuin että ala puhua ihmisten kanssa, kutsu kanssasi kahville tai mitä tahansa. Pysähdy koiran ulkoiluttajan luo ja ihaile ääneen koiraa, saat varmasti vastakaikua. Mitä ajattelet vapaaehtoistyöstä? Siinä saa aina seuraa, ystäviä, tuttavia, puhutaan, nauretaan ja vaikka mitä ja olet tarpeellinen.

    • Anonyymi

      Olisit iloinen. Minua ottaa päähän nämä lähentelijät, jotka kaiken aikaa tunkevat seuraasi ja kotiisi, eivät anna hetkeäkään yksityisyyttä ja yksinäisyyttä.
      Ihmisen yksi perustarve on yksinäisyys.

    • Anonyymi

      Yksinäinen olen mutta onneksi on koira ollut aina kaverina. Päivät menee kyllä nopeasti kun tykkään lukea, katsella netflix, käydä kuntosalilla tai pelata pleikkaa. Kavereille ja ystäville on tosi vaikeaa löytää aikaa jos ei nyt sattuisi asumaan lähellä joku jonka kanssa käydä kävelyllä tai käydä kylässä. Uskon kuitenkin vielä, että vanhempana löydän vielä parisuhteen joka olisi itselleni huomattavasti parempi asia kuin kaverit ja ystävät. Pitää nimittäin muistaa, että vaikka monella on niitä kavereita ja ystäviä ei heitä kuitenkaan kovin usein monikaan tapaa kuin kerran viikossa jos sitäkään.

    • Anonyymi

      Yksinäisyys on hirveää: sitä on kahdenlaista; yksin itsensä kanssa tai sitten jos olet joukossa, jossa ei mitään yhteistä, niin silloin vielä hirveämpi tilanne.
      Omalla kohdallani niin, että koko ikäni ollut syrjäytynyt, johtuen koulukiusaamisesta, alkoholisoitumisesta, jonka jälkeen sitä paikkaa ei vaan löydy.
      Luulin sen löytyvän raitistuttuani, mutta ei se niin yksinkertaista ole.
      Kapakat sun muut jäivät aikoinaan ja yritin sitten seurakunnista hakea juttuseuraa yms. Aika kylmää sielläkin se touhu; tämä korona-jakso laittoi ovia kiinni ja nyt on jo korkea kynnys lähteä ihmisten sekaan.

      Hm, se nyt on kuitenkin lähes varmaa, ettei kukaan tule sinua välttämättä kotoa hakemaan, vaan sinun pitäisi yrittää lähteä liikkeelle.
      Ymmärrän kyllä sen puolen, että milloin masennus mustaa mielen, se ei ole helppo juttu.
      Olisiko liikunta, käsityöt tms sinun juttusi?
      Itsellä kävi niin, että aikoinaan jäätyäni ryyppyporukoista olin aloittanut tekemään nahasta erilaisia pikkuesineitä ja se on toiminut yli 27 vuotta henkireikänä, joskin ikä alkaa painaa hieman.
      Nyt en tarkoita, että tuo olisi se sinun juttusi, mutta haluaisin rohkaista kokeilemaan jotakin uutta, sillä usein "sen uuden, pelottavan oven" takaa voi paljastua jotain mielettömän hienoja juttuja.
      Menen itsekin päivä kerrallaan uskoen mm masennuksen olevan väliaikainen juttu.
      Jaksamista sinulle ja toivon ,että löytäisit jotakin elämääsi.

    • Anonyymi

      Otan osaa.Olen ihminen joka nauttii yksinolosta.Tietysti se puoliso oisi ihana saada ,Raamatun Eevaan ja Aatamiin Paratiisissa tyyliin vietellä elämää.

    • Hei,

      Vastaan vielä minäkin, vaikka saitkin jo monia hyviä vastauksia. On olemassa auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Etenkin itsetuhoiset ajatukset kannattaisi ottaa puheeksi. Ao. palveluista voi halutessaan saada tukea ja vinkkejä myös muuhun avun hakemiseen. Lisäksi ryhmätoiminnoista voisi olla apua yksinäisyyden lievittämiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Ryhmäkeskusteluihin ja ryhmächatteihin osallistuminen voi myös lievittää yksinäisyyttä.

      Joka viikko ma-ke klo 15-19 ja to klo 15-21 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111.

      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    • Anonyymi

      Mikä sinua tänäkin estää netistä poistuminen tämä sivu? Jospa otat selaimeesi haun Punainen Risti. Selaat sivustoa ja humaat tekstin Kenekään ei tarvitse olla yksin. Yhteystiedot löydät sietä. Järkäävät sinulle ilmasiksi ystävän. Niin järkkää kirkon diakonikin.Kuin paljon aktivitetä löydät kun ment selaa Diakon laitos sivut. Kukaan ei sinua kotisi hae. Voit olla minkäikäinen tahansa.Otakseen kontaktin sivusto joihin kerroin.Ei katso myöskään esteksi ikä suku puoli. Kuan et pläträä viinalla.Joten ryhdistäydy itse. He muten järjestävät myös ilmaisia kursseja Voit ITse ryhtyä yksinäiselle ystäväksi.MIKÄ ESTÄÄ? Laskuus,nettikö?

    • Anonyymi

      Meditoikaa hyvat ihmiset, niin yksinaisyyden ongelmat haviaa, auttakaa toisia jossain projektissa ja huomaatte etta teista valitetaan.

    • Anonyymi

      Tuntuu että suomalaiset ottaa yksinäisyyden jotenkin todella raskaasti. Eikö voisi vain hyväksyä että on yksineläjä. Kaikki ei vain löydä kumppania eikä sitä voi edes pakottaa. Joko jatkuvasti etsii tai sitten antaa olla ja hyväksyy vain yksin elämisen. Ei se niin kamalaa ole.

    • Anonyymi

      Kun ei ole perhettä, sisaruksia, vanhemmat kuolleet, on se sisäinen yksinäisyys koko ajan läsnä. Ei se tosiasia katoa vaikka kävisit jossain kerhossa tapaamassa ihmisiä.

    • Anonyymi

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

      🔞 Tyttö, jolla on hellä kieli ja huulet -> https://cum4.fun/?/fi018116188nw

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1716
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      172
      1334
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1026
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      890
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      110
      834
    Aihe