Niinistö vastusti Naton liittymistä viimeiseen asti

Anonyymi-ap

Lienee 40-50 luvulla syntyneiden ikäpolvien vitsaus pyrkiä myötäilemään Venäjää aina ja kaikessa. Niinistö lopulta hoiti jäseneksi liittymisen sodan uhkan alla, mutta liian paljon jäsenhakemuksen suhteen jäi Turkin ja Unkarin mielivallasta riippumaan. Ruotsin Nato-jäsenyyttä on viivytetty jo yli kahden vuoden ajan. Ruotsin kohtalo olisi voinut olla Suomen kohtalo. Mitä Niinistö olisi lausunut 11.2023 hybridioperaatioiden uhrina ellei Suomi olisi päässyt Naton jäseneksi? Mielistellyt Venäjää ymmärtämällä operaatioiden motiiveja, tai jotain vastaavaa.

Niinistön suhtautuminen jäsenyyteen ennen Venjän hyökkäyssotaa jää kyllä pahasti hampaankoloon. Pitkän linjan kokoomukselainen, presidentti ja vastusti Natoa viimeiseen asti, vaikka konkurssimaan ns puolustusvoimat on mitä on.

– Siitähän ei pääse yli eikä ympäri, että tasavallan presidentti ei kannattanut Nato-jäsenyyttä, mutta hän piti koko ajan sen mahdollisuuden auki.

https://ilkkapohjalainen.fi/kotimaa/stubb-iloitsee-historian-oikealla-puolella-olemisesta-mutta-ei-halua-kritisoida-niiniston-nato-strategiaa-sekin-oli-sitten-loppupeleissa-toimiva

10

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä sitä enään jauhaa asioita..olemme menneet Natoon.. Niinistö taisteli Natoon menemistä monia vuosia.. Teidän Marin taas : Ei minun hallituskaudella Natoon...muistele sitä viherkommari

      • Anonyymi

        Sauli Niinistö sanoi vuosien 2012 ja 2018 presidentinvaalien aikaan monta kertaa, että Suomen ei tule hakeutua Naton jäseneksi. Ei olisi varmaan tullut valituksi, jos olisi silloin ollut Naton kannattaja. Samoin vuoden 2021 joulukuussa Niinistö oli silloinkin sitä mieltä, että Suomen ei pidä liittyä Natoon.
        Helmikuussa 2022 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, ja saman vuoden toukokuussa sekä Sauli Niinistö että pääministeri Sanna Marin antoivat julkisuuteen yhdessä lausunnon, jonka mukaan Suomen tulee heti pyrkiä Naton jäseneksi.

        Muistelepa sitä, arvoisa ääliöoikeistolainen.


    • Anonyymi

      Venäjä pitää puskurivaltioista; Suomi oli täysin turvassa, jonka Putinkin sanoi. Nyt ollaan maalitauluna ja mukana Naton rikoksissa. Nato ei tule tekemään mitään sitten kun Venäjä uhkaa meitä ydinaseella.

      • Anonyymi

        Miksi Ukraina joutui hyökkäyksen kohteeksi?
        Ensiksi Krim ja sitten koko maa. Uhkailiko Ukraina Venäjää, vai oliko hyökkäys Venäjän oma-aloitteellisuutta? Venäjä ei tarvitse mitään ulkoista syytä aloittessaan terrorin tai hyökkäyksen naapurimaihinsa. Venäjälle hyökkääminen naapurimaihin on sisäpoliittinen voimaosoitus vahvasta maasta ja hallitsijasta.

        Väitän että jos Venäjä ei reagoisi, kaikki Venäjän naapurimaat haluaisivat liittyä Natoon Venäjän hyökkäysten ennelta ehkäisemiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi Ukraina joutui hyökkäyksen kohteeksi?
        Ensiksi Krim ja sitten koko maa. Uhkailiko Ukraina Venäjää, vai oliko hyökkäys Venäjän oma-aloitteellisuutta? Venäjä ei tarvitse mitään ulkoista syytä aloittessaan terrorin tai hyökkäyksen naapurimaihinsa. Venäjälle hyökkääminen naapurimaihin on sisäpoliittinen voimaosoitus vahvasta maasta ja hallitsijasta.

        Väitän että jos Venäjä ei reagoisi, kaikki Venäjän naapurimaat haluaisivat liittyä Natoon Venäjän hyökkäysten ennelta ehkäisemiseksi.

        Stoltenberg sanoi puheessaan syyskuussa 2019 Uudessa Seelannissa, että Krimin liittäminen Venäjään johtui suurvaltojen välisestä kilpailusta. Venäjä ehti ensin.

        Joku vielä uskottelee, että Venäjä toimii irrationaalisesti. Venäjä vastaa USAn toimiin loogisesti.
        Jos USAn vihollinen veisi aseitaan iskuetäisyydelle USAsta niin historian kokemuksen perusteella siitä meinasi syttyä maailmansota. Länsi saa siis tehdä mitä tahansa mutta sen vastustajat eivät saisi tehdä mitään.
        NATOn jäsenenä ovat käyneet hyökkäsysotia 20 vuoden ajan tällä vuosisadalla ja tappaneet satoja tuhansia siviileleja sekä luoneet terrorismia. Venäjä käyttäytyy länsimaihin verrattuna herrasmiesmäisesti.


    • Anonyymi

      Niinistö, niin kuin moni muukin halusi uskoa että venäjää johdetaan kuitenkin jonkinlaisella järjellä. Sen kanssa voi neuvotella ja sopia. Fasismi venäjällä on noussut pintaan melkoisella nopeudella kun kansalla ei ole aiempaa kokemusta muunlaisesta hallinnosta. Tosin Merkel jo 2014 totesi että Putin ei elä enää tässä todellisuudessa. Kuinka oikea diagnoosi.

    • Anonyymi

      Helppo on Stubbin huudella jälkikäteen.
      Stubb on piittaamaton tuuliviiri ja takin kääntäjä. Opportunisti.
      Stubb on aiheuttanut ministerinä Suomelle peruuttamatonta vahinkoa.
      Kaiken huippuna nimitteli Kai Mykkänen/Sokolovin kanssa toisin ajattelijoita russofobisteiksi ja valehteli eduskunnan edessä.
      Money talks.

    • Anonyymi

      Sale antautui

    • Anonyymi

      Tuo 1940 ja 1950 luvuilla syntyneiden sukupolvet muistavat hyvin sodan jälkeisen kurjuuden ja kun kaikesta oli puute. Nykyiset "pullamössösukupolvet" eivät osaa kuvitellakaan noita asioita. Oliskohan se varovaisuus perintöä sieltä. Kotona sanottiin reilusti ''ssä, mutta koulussa se oli kiellettyä. Kiihkoilevat kommunistit Suomessa vahtivat kaikkea toimintaa ja siinä opittiin varovaisiksi. Jopa työpaikan saaminen esteenä suorapuheisuudelle. Tässä taustafaktaa aloittajalle kokemuksien kautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe