Pilpalan imelletty perunalaatikko on paras nimelletty perunalaatikko
AINEKSET :
2½ kg perunoita, suoraan pilpalan viljelijöiltä, suositaan soseutuvia lajikkeita, mutta kaikki lajikkeet imeltyy
pieni määrä vettä perunoiden kypsentämiseen, 3-4 desilitraa, huomioi että vesi jää soseeseen. seuraa kypsentämistä niin että vesi ei pääse kuivumaan
4 runsasta ruokalusikallista karkeita vehnäjauhoja tai ruisjauhoja
70-120 grammaa voita
½ - 1 maitoa - niin että saat sakean vellimäisen - notkeahkon puuromaisen soseen. Lisää maito vähitellen ja sakeutta seuraten.
voit maustaa jauhetulla muskotilla tai muulla sopivalla mausteella. Joulun aikaan voit maustaa jouluisilla leivontamausteilla, mutta mausta harkiten. Monien mielestä maustamatta paras - vain suola riittää
2 - 2½ teelusikallista suolaa
OHJE:
1. Pese ja kuori perunat, halkaise isot perunat, isoissa perunoissa esiintyy usein sisävikaisuutta. Keitä perunat niukassa suolattomassa vedessä täysin kypsiksi ja soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen. Huomioi että vesi jää soseeseen.
2. Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen 72-75 asteiseksi.
Perunasoseen tulee olla noin 65 - 70 asteistaasteista, jotta perunasose imeltyy tehokkaasti.
3. Lisää jauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen 72-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Sekoita hyvin. Laita perunasurvos kattilassaan 70-75 asteiseen uuniin imeltymään. Anna imeltyä noin 4-5 tuntia. Sekoita sosetta imeltymisen aikana muutamia kertoja ja varmista imeltyminen maistamalla.
4. Lisää juuri imeltyneeseen soseeseen voi reiluina siivuina sulamaan - voi sulaa hyvin juuri imeltyneeseen soseeseen. Lisää soseeseen vähitellen maitoa koko ajan sakeutta seuraten, niin että saat notkeahkon, mutta selvästi puuromaisen soseen . Tässä vaiheessa voit maustaa esimerkiksi jauhetulla muskotilla tai joulun aikaann jouluisilla leipomismausteilla. Monien mielestä imelletty arkinen perunalaatikko tai imelletty joululaatikko on maustamatta paras. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
5. Laita sose voideltuun korkeareunaiseen keraamiseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle - jos haluat - muutamia voinokareita. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän imelletyn perunalaatikon. Huomioi että imelletty perunalaatikko kuivuu ja korppuuntuu yllättävänkin helposti paistamisen aikana.
Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 130-140 asteisessa sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.
Pilpalan paras imelletty perunalaatikko paras imelletty perunalaatikko
Anonyymi-ap
4
576
Vastaukset
- Anonyymi
Olen perunalaatikkoon Lopen uupunut.
- Anonyymi
😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
😍 Nymfomaani -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
- Anonyymi
Pilpalan perunoiden laatu laskee kuin lehmän häntä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1913145
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.662862- 2032260
- 741896
- 1021803
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91731- 1081585
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2191186- 811140
- 951099