Pilpalan imelletty perunalaatikko on paras nimelletty perunalaatikko
AINEKSET :
2½ kg perunoita, suoraan pilpalan viljelijöiltä, suositaan soseutuvia lajikkeita, mutta kaikki lajikkeet imeltyy
pieni määrä vettä perunoiden kypsentämiseen, 3-4 desilitraa, huomioi että vesi jää soseeseen. seuraa kypsentämistä niin että vesi ei pääse kuivumaan
4 runsasta ruokalusikallista karkeita vehnäjauhoja tai ruisjauhoja
70-120 grammaa voita
½ - 1 maitoa - niin että saat sakean vellimäisen - notkeahkon puuromaisen soseen. Lisää maito vähitellen ja sakeutta seuraten.
voit maustaa jauhetulla muskotilla tai muulla sopivalla mausteella. Joulun aikaan voit maustaa jouluisilla leivontamausteilla, mutta mausta harkiten. Monien mielestä maustamatta paras - vain suola riittää
2 - 2½ teelusikallista suolaa
OHJE:
1. Pese ja kuori perunat, halkaise isot perunat, isoissa perunoissa esiintyy usein sisävikaisuutta. Keitä perunat niukassa suolattomassa vedessä täysin kypsiksi ja soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen. Huomioi että vesi jää soseeseen.
2. Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen 72-75 asteiseksi.
Perunasoseen tulee olla noin 65 - 70 asteistaasteista, jotta perunasose imeltyy tehokkaasti.
3. Lisää jauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen 72-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Sekoita hyvin. Laita perunasurvos kattilassaan 70-75 asteiseen uuniin imeltymään. Anna imeltyä noin 4-5 tuntia. Sekoita sosetta imeltymisen aikana muutamia kertoja ja varmista imeltyminen maistamalla.
4. Lisää juuri imeltyneeseen soseeseen voi reiluina siivuina sulamaan - voi sulaa hyvin juuri imeltyneeseen soseeseen. Lisää soseeseen vähitellen maitoa koko ajan sakeutta seuraten, niin että saat notkeahkon, mutta selvästi puuromaisen soseen . Tässä vaiheessa voit maustaa esimerkiksi jauhetulla muskotilla tai joulun aikaann jouluisilla leipomismausteilla. Monien mielestä imelletty arkinen perunalaatikko tai imelletty joululaatikko on maustamatta paras. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
5. Laita sose voideltuun korkeareunaiseen keraamiseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle - jos haluat - muutamia voinokareita. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän imelletyn perunalaatikon. Huomioi että imelletty perunalaatikko kuivuu ja korppuuntuu yllättävänkin helposti paistamisen aikana.
Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 130-140 asteisessa sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.
Pilpalan paras imelletty perunalaatikko paras imelletty perunalaatikko
Anonyymi-ap
4
529
Vastaukset
- Anonyymi
Olen perunalaatikkoon Lopen uupunut.
- Anonyymi
😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
😍 Nymfomaani -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
- Anonyymi
Pilpalan perunoiden laatu laskee kuin lehmän häntä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Pienimäki ei anna haastatteluja
medialle Ähtärin kunnan velka sotkuista, kertovat luotettavat lähteet.183991- 373781
- 223270
voitaisiinko unohtaa se sotku?
Olisiko mahdollista aloittaa puhtaalta pöydältä vielä? Ikävä sua ****182089- 881981
En tiedä mitä ajatella
Petaatko perjantaille jotain. Ei meidän kannata minun sydän on viety. Se joka sen vei ei ole mieheni, etkä se ole sinä.361862Naisten ulkonäkö, jos miehiä ei olisi?
Mä meinasin ensiksi, että en aloittaisi tätä keskustelua, ainan nyt, mutta huomasin tossa toisessa ketjussa, että tämä s2491688Hyviä vinkkejä täällä
Eli kaivattua vain kädestä kiinni ja jos vastustelee niin sanoo, että hei beibi beibi nyt mennään vaan. Näin he elivät e171667Myös lähellä keskustaa oleva Marttaliitto jättää lihan pois tilaisuuksistaan ja suosituksistaan.
Marttaliitossa siirrytään terveellisempään ruokavalioon ja ihmiselle tarpeeton liha jätetään pois, ympäristö ja luonto k2011216Jee! Palsta toimii jälleen!
Viestiarkisto näkyy ja kaikki pelittää. Tätä on odotettu, vaikka ei tässä mitään odotettavaa ole ollut.211130