Imelletty perunalaatikko nykyaikaisesti sähkäölieden uunissa.
Useat ohjeet vaikuttaa jotenkin epävakailta. Tässä perinnekokkien tarkennettu ohje.
Näistä aineksista valmistuu tarkennettu imelletty perunalaatikko:
Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää soseeseen.
2 1/2 kg soseutuvia perunoita. Periaatteessa kaikki perunalajikkeet imeltyy.
4-5 runsasta ruokalusikallista vehnäjauhoja tai ruisjauhoja
noin 1/2 - 1 litra maitoa, maidon määrä vaihtelee runsaasti
70-100 g voita
Voit maustaa hillitysti jauhetulla muskotilla. Olisiko maustamatta paras - suola riittää
2-2½ teelusikallista suolaa
Näin valmistuu imelletty perunalaatikko tarkennetun ohjeen mukaan:
1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta.
2. Pese ja kuori perunat ja halkaise isot perunat sisävikaisuuden toteamiseksi. Keitä perunat suolattomassa niukassa vedessä täysin kypsiksi. Soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen .
3. Jäähdytä sose välillä sekoittaen huolella alle 77 asteiseksi. 70-74 astetta on hyvä lämpötila
4. Lisää 70 - 74 asteiseksi jä'ähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen jauhot ja sekoita hyvin. Laita kansi kattilaan.
5. Laita kannella peitetty perunasosekattila noin 70-75 asteiseen sähkölieden uuniin imeltymään ja anna imeltyä välillä sekoittaen noin 4 tuntia.
6. Imeltymisen voit varmistaa maistamalla.
7. Lisää imeltyneeseen soseeseen voi reiluina siivuina sulamaan. Voi sulaa hyvin juuri imeltyneessä soseessa. Lisää maitoa vähitellen ja sakeutta seuraten niin että saat sakean hiukan vellimäisen tai notkean puuromaisen soseen.
8. Halutut mausteet voit lisätä tässä vaiheessa. Monien mielestä maustamatta paras.
Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
9. Laita imelletty perunalaatikko voideltuun posliiniseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita. Paista aluksi noin 190 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja imelletty perunalaatikko alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän imelletyn perunalaatikon. Jos imellettyä perunalaatikkoa on vuoassa vain ohut kerros, niin imelletty perunalaatikko kuivuu ja korppuuntuu yllättävänkin helposti.
10. Paista imellettyä perunalaatikkoa sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.
.
.
.
.
Imelletty perunalaatikko - tarkennettu versio - Lopen imelletty perunalaatikko.
Anonyymi-ap
0
384
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Järkyttävä tieto Purrasta
Purra tapasi nykyisen miehensä täällä. Suomi24:ssä! Tulipa likainen olo. Nyt loppuu tämä roikkuminen tällä palstalla.2425546Näin asia on
Tiedän ettei hän koskaan aio lähestyä minua eikä niin ole koskaan aikonutkaan, eikä lähesty ja enkä minä enää tee sitä k273970Taas varoitusta lumesta ja jäästä
Ai kauhea! Vakava säävaroitus Lumi-/jäävaroitus Varsinais-Suomi, Satakunta, Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Pirkanmaa,192354Mikseivät toimittajat vaadi Orpoa vastuuseen lupauksistaan
Missä ne 100.000 uutta työpaikkaa muka ovat? Eivät yhtään missään. Näin sitä Suomessa voi puhua ja luvata mitä sattuu. E2872192Aavistan tai oikeastaan
tiedän, että olet hulluna minuun. Mutta ilman kommunikointia, tällaisenaan tilanne ja kaikki draama ovat mun näkökulmast481441Mistä erotat onko joku kiinnostunut vai muuten mukava?
Voi sekaantua yleiseen ystävällisyyteen vai voiko?1611289Poliisi tahtoo pääsyn 4 miljoonan suomalaisen sormenjälkiin.
https://www.is.fi/digitoday/art-2000011009633.html Tämä sormenjälkiin poliisin pääsy on erittäin tärkeä rikollisten kiin1321182Örebro kuolleet lisääntyy.
Nyt n, 10. Mitähän vielä. Haavoittuneet?. Kuka on ampuja, salaisuus.1271109- 35963
- 164846