Imelletty perunalaatikko - tarkennettu versio - Lopen imelletty perunalaatikko.

Anonyymi-ap

Imelletty perunalaatikko nykyaikaisesti sähkäölieden uunissa.
Useat ohjeet vaikuttaa jotenkin epävakailta. Tässä perinnekokkien tarkennettu ohje.

Näistä aineksista valmistuu tarkennettu imelletty perunalaatikko:

Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää soseeseen.
2 1/2 kg soseutuvia perunoita. Periaatteessa kaikki perunalajikkeet imeltyy.
4-5 runsasta ruokalusikallista vehnäjauhoja tai ruisjauhoja
noin 1/2 - 1 litra maitoa, maidon määrä vaihtelee runsaasti
70-100 g voita
Voit maustaa hillitysti jauhetulla muskotilla. Olisiko maustamatta paras - suola riittää
2-2½ teelusikallista suolaa

Näin valmistuu imelletty perunalaatikko tarkennetun ohjeen mukaan:

1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta.
2. Pese ja kuori perunat ja halkaise isot perunat sisävikaisuuden toteamiseksi. Keitä perunat suolattomassa niukassa vedessä täysin kypsiksi. Soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen .
3. Jäähdytä sose välillä sekoittaen huolella alle 77 asteiseksi. 70-74 astetta on hyvä lämpötila
4. Lisää 70 - 74 asteiseksi jä'ähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen jauhot ja sekoita hyvin. Laita kansi kattilaan.
5. Laita kannella peitetty perunasosekattila noin 70-75 asteiseen sähkölieden uuniin imeltymään ja anna imeltyä välillä sekoittaen noin 4 tuntia.
6. Imeltymisen voit varmistaa maistamalla.
7. Lisää imeltyneeseen soseeseen voi reiluina siivuina sulamaan. Voi sulaa hyvin juuri imeltyneessä soseessa. Lisää maitoa vähitellen ja sakeutta seuraten niin että saat sakean hiukan vellimäisen tai notkean puuromaisen soseen.
8. Halutut mausteet voit lisätä tässä vaiheessa. Monien mielestä maustamatta paras.
Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
9. Laita imelletty perunalaatikko voideltuun posliiniseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita. Paista aluksi noin 190 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja imelletty perunalaatikko alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän imelletyn perunalaatikon. Jos imellettyä perunalaatikkoa on vuoassa vain ohut kerros, niin imelletty perunalaatikko kuivuu ja korppuuntuu yllättävänkin helposti.
10. Paista imellettyä perunalaatikkoa sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.
.
.
.
.

0

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Ensi kesänä

        Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
        Ikävä
        64
        3305
      2. Tukalaa kuumuutta

        Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
        Ikävä
        43
        3127
      3. Sinä, ihastukseni

        Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
        Ihastuminen
        43
        2498
      4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

        Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
        Kotimaiset julkkisjuorut
        108
        2376
      5. Tiedät ettei tule toimimaan.

        Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
        Ikävä
        31
        1923
      6. Okei, myönnetään,

        Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
        Ikävä
        27
        1820
      7. Onko kaivatullasi

        himmeä kuuppa?
        Ikävä
        48
        1626
      8. Mihin hävisi

        Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
        Iisalmi
        85
        1435
      9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

        En taida nähdä sinua koskaan.
        Rakkaus ja rakastaminen
        39
        1300
      10. Lähtikö korvat

        puhtaaksi vaikusta?
        Tuusniemi
        82
        1159
      Aihe