Ei oikeuskanslerilla ole ollut päätösvaltaa, joten ei sitä päätösvaltaa pystytä edes poistamaan

Anonyymi-ap

. Jotkut tahot ovat vain pyrkineet korostamaan, että oikeuskanslerilla olisi päätösvalta. Ilmeisesti vain siitä syystä, että hallituksen ja perustuslakivaliokunnan päätökset eivät tyydytä heidän mielipiteitään/ideologioitaan.

. Eihän hallitus nytkään ohittanut oikeuskanslerin lausuntoa. Raja laitettiin kiinni oikeuskanslerin suostumuksella. En jaksa uskoa venäjän lopettavan painostusta rajalla. Lakia pitää muuttaa nopeutetulla aikataululla niin, että oikeuskanslerilta poistetaan päätäntävalta tällaisissa asioissa. Oikeuskansleri ei ole kansan valitsema ja voi aatteensa pohjalta tehdä maallemme huonoja päätöksiä. Laki ei aina ole yksiselitteinen ja oikeuskansleri pystyy soveltamaan lakia mielensä mukaisesti. Sen pitää loppua. Vasemmistolaisena ei ole helppoo kun pitää aina olla vastaan kaikkea. Halosen ominpäin valitsema apulaisoikeuskansleri, se jo sanoo valinnasta paljon.

1

87

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Avauksessa on jotain oikein ja paljon väärin. Oikeuskanslerilla ei ole päätösvaltaa yli maan hallituksen. Oikeuskanslerin tehtävänä on valvoa presidentin ja valtioneuvoston toiminnan lainmukaisuutta, mutta valvonta painottuu jälkivalvontaan. Eli jos on menetelty lainvastaisesti, siitä voi seurata esim. ministerivastuu, joka voi sitten johtaa käsittelyyn valtakunnanoikeudessa. Ennen päätöksentekoa, oikeuskansleri voi lausunnoillaan vaikuttaa päätöksentekoon, mutta hallituksen ei ole pakko huomioida oikeuskanslerin lausuntoja.

   On selvinnyt, ettei rajaa laitettu kiinni hallituksen esityksellä, jonka oikeuskansleri olisi sitten hyväksynyt. Media (HS) on onnistunut selvittämään tapahtumien todellisen kulun. Oikeuskansleri on neuvonut kädestä pitäen, miten päätös on muotoiltava, että se voitaisiin hyväksyä.

   Oikeusviranomaisia ei Suomessa valita vaaleilla. Vaaleissa olisi mahdoton selvittää ehdokkaiden juridista pätevyyttä. Oikeuskansleriksi tai muuhun oikeudelliseen tehtävään voi hakeutua kuka tahansa, joka täyttää hakuehdot.

   Presidentti nimittää oikeuskanslerin ja apulaisoikeuskanslerin. Presidentti ei kuitenkaan tee ehdotusta siitä, kuka tulee valituksi. Valtioneuvosto tekee ehdotuksen ja tosiasiallisesti on aina päättänyt siitä, kuka tulee valituksi. Apulaisoikeuskanslerin valinnasta teki esityksen Matti Vanhasen johtama oikeistohallitus. Se ehdotti Puumalaista valittavaksi. Halonen teki nimityksen porvarihallituksen esityksen mukaisesti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Turkipippurin omistaja törkeä lapsenraiskaus 21.2.2024

   Lapin käräjäoikeus Rovaniemi 1.3.2024 törkeä lapsenraiskaus,syyllinnen Turkinpippurin omistaja Farsad Doski Reger https:
   Rovaniemi
   56
   3139
  2. Piruilua suhdekohusta? Anssi Heikkilä julkaisi kuvia "deitti-illasta" - Missä Pernilla Böckerman?!

   Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman voittivat viime vuonna Tanssii Tähtien Kanssa -kisan. Nyt heidän ympärillään kuhist
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1722
  3. Mitä muuttaisit kaivatussasi?

   Rehellisiä vastauksia kiitos.
   Ikävä
   114
   1644
  4. Raideliikenne

   Kuka jäi junan alle?
   Kiuruvesi
   26
   1562
  5. Purra antoi Hakkaraiselle tylysti kenkää

   Persujen puheenjohtaja Riikka Purra, joka on myös persujen puoluehallituksen puheenjohtaja, on päättänyt hovinsa kanssa
   Perussuomalaiset
   337
   1556
  6. Farmi Suomi -matskua julki! Iida Vainio ja Archie Cruz intiimissä hetkessä: "...yölläkin sitten..."

   Sutinaa kerrakseen… Rokkari Archie Cruzilla ja kultamekolla kohahduttaneella Iida Vainiolla on ollut mm. tällaista visp
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   1350
  7. Siitä näkemisestä tuolla oikeissa kuvioissa

   Odotusarvo olisi, että hakeutuisit aktiivisesti tilanteisiin tai paikkoihin, missä olisi mahdollista törmätä. No niinpä.
   Ikävä
   110
   1317
  8. Ranskan presidentti: Nato joukkoja Ukrainaan?

   Silloinhan Suomenkin pitäisi lähettää Ukrainaan joukkoja. Miltä kuulostaa? Macron ei sulje pois länsijoukkojen lähettäm
   Maailman menoa
   420
   1221
  9. Kun kohtasin sinut muutit elämäni

   Se ei ole entisellään enää. Olen järkyttynyt ja jäänyt suuren hämmennyksen valtaan. Mitä tämä oli? En tiedä enää, mitä a
   Ikävä
   77
   1205
  10. Vanha valta heitti nyt Kelloniemen ulos

   Vanhan vallan juoksupoika Ilpo Tervonen kruunattiin Heikin ritarikunnan ensimmäisen rasvaajan ansiomerkillä. Juhana Kell
   Kemijärvi
   76
   1097
  Aihe