Silloin ennen wanhaan...

Xari

Ihan oikeasti sitä ei voi ymmärtää että siitä on yli kymmenen vuotta kun filut lähti pyörimään maikkarilla. Kymmenen vuotta, se kuulostaa jo hurjalta kun sen kirjoittaa saati sitten että sanoo ääneen. Ei niinkään että sarja vaikuttaisi jotenkin "vanhalta" vaan että tässä itsekin vanhentuu. Kertokaapas miten X-Files vaikutti kaveripiirissänne silloin alkuaikoina. Pidittekö yhteisiä filuiltoja vai olitteko yksinäinen fani vihaajien keskellä?

Omassa kaveripiirissä ei oikeastaan ollut yhtään tyyppiä jonka olisi voinut itseni lisäksi merkitä "faniksi". Suurin osa tykkäsi sarjasta ja katsoi sitä vaihtelevasti mutta kyllä meikä sai olla se porukan fani. Yksi lähimmistä ystävistäni on aina pitänyt filuja pilipalisarjana joten hänen kanssaan saatiin aina värikkäät keskustelut. Ei siis ollut tapana järjestää mitään filuiltoja. Muutaman kaverin kanssa tekstiviestit vaihtuivat jakson mainoskatkoilla ja toisinaan jakson päätyttyä lyhyt puhelinsoitto jossa setvittiin tapahtumia. Tietty seuraavana päivänä koulussa muutama sananen luokkatoverien keskuudessa. Loppua kohden monet vakiseuraajakaverit jättivät filut ja loppupuolella olin lähestulkoon yksin sarjan kanssa. Mutta vain kaveripiirissä, netin välityksellä en yksin jäänyt koskaan :)

- Kari M.
-- Restricted Access
--- http://gamma.nic.fi/~xfiles1

9

1778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • x_boy89

      Aloin seuraamaan sarjaa vasta kutoskaudella.

      Mutta minulla tuo ainakin oli siten, että olin yksinäinen fani vihaajien keskellä. Kaikki ympärillä haukkuivat filuja. Ketään ei tuntunut pitävän sarjasta. Kaikki perustelivat kantansa siten, että filut olivat kuulemma tylsiä, kun niissä ei tapettu tai räiskitty koko ajan. Yritin selittää, että tärkeintä on hyvä juoni ja tunnelma...mutta turhaan. Eivät he mitään tajunneet.

      Nyt olen sanut yhden kaverini katsomaan pari jaksoa. Ja hän on jopa alkanut pitämään x-filesistä. Tosin tuskinpahan hänestä koskaan mitään filu-fania kehkeytyy.

      Nykyään minulle jopa ollaan alettu vittuilemaan. Yksi ärsyttävä tyyppi aina sanoo: "Kato! Ootkos nyt alienenita jahdannut"

      Mutta ei minua niin vain lannisteta. X-Files friikki olen jo kauan ollut...ja sellaisena minä myös meinaan pysyä. Ikuisesti.

      • ihanaa ihanaa ihanaa

        Jos kaverit ei siitä sarjasta satu pitämään, niin ihan turha sitä niille on tuputtaa että nyt katotte pari jaksoa jnejne.

        Ei se pistä niitä tykkäämään siitä sarjasta.
        Mulla on yksi kaveri kenen kanssa katoin aina ennen salaisia kansioita vaikka kuinka paljon,mutta nykyään en edes kauheasti ole tekemisissiä tämän ihmisen kanssa ja kun katsoin ennen ja katson nyt salaisia kansioita, tulee vaan hyvä mieli että jes, oma ihana lempi sarja alkaa taas ja uppoudun n. tunniksi siihen kokonaan enkä mihinkään muuhun.

        Turha siitä omasta "faniudesta" on hehkuttaa, ei ne kaverit siitä varmaan kauheesti syty sen sarjan suhteen. Makuasioista ei voi kuitenkaan kiistellä.

        Mutta, salaiset kansiot on mun mielestä maailman paras sarja, ei varmaan koskaan yhtä hyvää sarjaa enää tehdä.

        Ja ne jotka siitä nauttii(kun katsoo sitä sarjaa) niin nauttikaa kunnolla! Mä ainakin teen niin :)


    • mrs_hyde

      Taisin sanoakin jo jossain muussa viestissä, että itse en edes SAANUT katsoa fileitä ihan alusta asti, kun oli kuulemma liian pelottavia minun ikäiselle, hehe... Noh, lapsi kasvoi ja tulihan niitä sitten seurattua, mutta ei nyt ainakaan itselle tule mieleen, että olisi kauheasti muita seuraajia ollut. Tietenkin satunnaisesti tuli muilla seurattua, mutta enemmän he olivat Frendit/Kauniit ja rohkeat ym. -tyyppisten sarjojen katsojia. Ai niin ! Kun niitä jaksoja tuli aina välillä nauhotettua (kun olin saanut kinuttua nauhaa), niin sitten nauhalta tuli niitä katsottua yhden lestadiolaistytön kanssa, joka tosiaan ei "virallisesti" olisi saanut telkkaria katsoa. :) Siinä sitten kehittyikin pari legendaarista hahmoa fileistä, joita jaksettiin aina matkia...heh..

    • fanitettu koko ajan!

      Kun sarja alkoi, olin vähän yli parikymppinen (scullymaisella logiikalla nyt siis vähän yli kolmikymppinen), ja juridisesti suuntautuneena sinkkutyttönä olisin halunnut olla Dana Scully ja samantien olisin halunnut Fox Mulderin itselleni. Olin aina sitä mieltä, että sarja sinänsä oli erinomainen, Law & Orderin jälkeen parasta televisiota. Mutta "pakkomielteeksi" asian teki se, että olin hirmuisesti ihastunut David Duchovnyyn.

      Kiva katsella noita ihan alkujaksoja, rupesin sarjaa videoimaan vasta jostain neljännen-viidennen jakson tienoilta. Miten nuorilta Anderson ja Duchovny näyttävätkään, Gillian taisi olla "fileiden" kuvausten alussa vasta 25-vuotias ja David jotain 32 tai 33-vuotias.

      Muita fanittajia ei lähipiiristä löytynyt, mutta eipä tuo haitannutkaan!

    • Hyrre76

      häpeäkseni myönnettävä, etten ensin ollenkaan lämmennyt sarjalle. Muistan katsoneeni pari ekaa jaksoa ja tuomitsin "ufohörhöilyksi"!! Sattumalta sitten katsoin Ice-jakson ja se olikin hyvä =) Siitä sitten pari jaksoa vielä eteenpäin ja olin ihan jo koukussa ja jaksot oli pakko nauhoittaakin! "Vähän" harmitti silloin, että jätin osan jaksoista katsomatta... Onneksi sittemmin tämä puute on tullut korjattua ;)

      Kaveripiirissä oli/on muutama, joiden kanssa tuli välillä jaksoja katsottua. Niin ja kukuttiin myös silloin maraton yönä porukalla =)

      • Lee-84

        Itse aloin seuraan ala-asteikäisenä...olisko ollut vitosella tai kutosella. Muistan että raapustelin vihkojen kansiin 'The truth is out there', 'Paranormal activity' ja 'Government denies everything' lauseita. Opettaja sit jopa vihjas mun isälle et onkohan salaiset kansiot liian pelottavaa katsottavaa mun ikäiselle tytölle :D

        Fanitin lähinnä sisarusten ja parin kaverin kans. Jaksoista kopioitiin jopa joitain sanontoja, esim. tämä 'Hate him' 'Don't wanna date him' -juttu :) Oli ne aikoja ...


    • N30

      Onko siitä jo niin kauan, kun kansiot avautuivat...? Mä olin pienestä pitäen ollut kiinnostunut kaikesta yliluonnollisesta ja muistan yläasteikäisenä lukeneeni kirjoja Bermudan kolmiosta ja poltergeisteista.. kyllä tais äiti vähän säikähtää silloin! :)
      Hän kun ei halua eikä USKALLA uskoa mihinkään mitä ei ole tieteellisesti pystytty todistamaan, niin kuin ei moni muukaan! SUCKERS!!

      No, X-Files osui tähän naiseen kuin nenä päähän. Kukaan muu tuttavapiirissä ei oikein tainnut tajuta koko sarjan ideaa eikä sanomaa. Mutta ei mitään uutta - mä olen aina tuntenut sielultani olevani erilainen nuori! tietty ne jaksojen tarinat oli ihan OK, mutta parasta siinä sarjassa on Scully-Mulder suhde. Siitä mä sain omat kiksini.

      "Totuus on tuolla ulkona" jaksoi aina hymyilyttää...

      Mä odotan edelleen sitä päivää kun edes jotkut salaliitot tällä pallolla pääsisi julkisuuteen. Silloin mä nauran kaikille noille panikoiville ihmisille!!! HAH!

    • amanda

      hei!

      Et ole yksi filujesi kanssa. Olen itse jo kohta keski-iässä (37) ja vielä vaan filut kiinnostaa.Olen tutkinut niitä jopa yliopistotasolla.

    • wanhafani

      Olin teini-iässä kun jaksot suomessa alkoivat ja melkein kaikki jaksot olen nähnyt.
      Se miksi se kiinnosti(ja kiinnosta edelleen) on kun sarja ei ole yliammuttu, niissä on niin paljon tunnettuja ilmiöitä joita on oikeasti tutkittu(CIA:ssa jne). Monissa jaksoissa on ainakin ripaus jotain faktatietoa ja käsikirjoittajat ovat vissiin lukeneet CIA:n ja ja FBI:n julkisuuteen päästettyjä asiakirjoja ja tehnyt aika hyvät johtopäätökset kokonaisjuoneen :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Halkokarilla ammuttu

      Halkokarin uimarannan metsissä/tiellä poliiseja juoksenteli n.13.30.Onko pahvihousut setvimässä sukuriitoja?
      Kokkola
      37
      4142
    2. Yle aamu taas huolissaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta

      Yle se jaksaa aina nostaa tämän asian esille, vaikka ei pitäisi. Laittomasti maassa olevat pitää säilöä ja karkoittaa, e
      Maailman menoa
      240
      2601
    3. Mitä tehdä kun eräs henkilö seuraa puhelintani

      Ja informoi asioitani ulkopuolisille ja ei kyse ei ole viranomaisista vaan sairaasta yksilöstä joka ei jätä rauhaan vaan
      Ikävä
      248
      2494
    4. Mitä haluat

      Toisesta vai haluatko mitään
      Ikävä
      203
      1924
    5. Tuli yhtäkkiä kova ikävä sinua, J

      Olisitpa täällä, niin voisin halata ja suukottaa sinua juuri nyt... Vaikka tilanne on mikä se on, enkä voi tätä oikeass
      Ikävä
      104
      1816
    6. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      117
      1557
    7. Jengi haluaa että

      Lähden täältä pois. Syystä että? Antaa tulla syitä nyt.... Huomenta sitten viimeisen kerran. 💔🐺🖤
      Ikävä
      198
      1326
    8. Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joiden alkuperää ei tiedetä

      Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joita käytetään koko itää vastaan tietämättä niiden alkuperää. Aina kun o
      Hindulaisuus
      346
      1231
    9. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      98
      1141
    10. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      199
      1056
    Aihe