Tekoälyn kehitys on ihmiskunnan tuho, ja työttömyys kasvaa tekoälyn johdosta.

Anonyymi-ap

Tekoälyn nopean kehityksen vaikutuksista kuulee kokoajan lehdissä. Yritykset antaa potkuja yksi toisensa jälkeen erilaisille yrityksille. Tekoäly tulee ihmisten tilalle ja kohta meitä ei tarvita ollenkaan. Voiko tekoälystä oikeasti olla edes mitään suurta hyötyä tai apua? itse en usko niin.

32

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ite oon kokenu tekoälyn auttavan arjessa. Ei se mitään maailmanloppua aiheuttamassa vaa helpottaa elämää. chatgpt esim helpottaa töissä ja opiskelussa. Jos ei osaa kotitehtävii niin kysyy siltä apua. Jos taas haluaa jotai nopsaa apua/ohjetta nii kysyy vaan puhelimesta Uriel tekoälyltä. Ei tarvi esim alkaa lukee keittokirjoja tai googlaan että mitä joku sana tarkottaa. Kysyy vaa ja tekoäly auttaa! Työt joita tekoäly vie on muutenki teknologian tehtävissä. Nyt on 2023. hyväksy muutos äläkä elä enää 1960 luvulla

      • Anonyymi

        Olipas pinnallinen sepustus.


      • Anonyymi

        Jo ainakin 10 vuotta sitten eräs amerikkalainen Miljadääri kirjoittu: "Automaatio vie työt, meidän täytyy antaa rahaa ihmisille".

        Milloinkahan tuo toteutuu.
        Työtä, työtä, mutta mahdottomat vaatimukset ja huono palkka. Pahimmillaan vietä parin tunnin matkan päässä. Aaamulla viideltä töihin ja ilta viideltä ollaan kotona.
        Teollisuus voidaan automatsoida ja Japanissa on joitakin tehtaita, joissa on vain yksi työntekijä.

        Mitä siis lopulla kansalla tehdään?
        Ne tarvitaan kuluttajiksi, muuten ei kannata valmistaa mitään.

        Ainut asia on se, että pitäisi lopettaa lisääntyminen.
        Turha itkeä vanhusten suuresta määrästä, se kyllä hituu, mutta suuret toimettomat lapsilaumat on maailman tuho.


    • Anonyymi

      Perustulo jokaiselle maailman kansalaiselle.

      Mutta miten siihen yhdistetään asumisen tuet?

    • Anonyymi

      Tekoäly vie paikan vain huipputason johtajilta ja asiantuntijoilta joiden työn se tekee paremmin.

      Sen sijaan tarvitaan vielä siivoojia siistimään tekoälyhuoneen lattioita. Tiskaajan ja kotiäidin työhön se ei myöskään puutu.

      Tekoälylle itselleen löytyy valtavasti uusia työtilaisuuksia. Optimaalinen tila on että jokaisella asukkaalla on oma henkilökohtainen tekoäly. Se on yhtä tärkeä osa joka talouden työkalupakkia kuin vasara ja ruuvimeisseli.

      • Anonyymi

        Kyllä tekoaäly lopulta laajenee kaikille elämänaloille . Siivouksessakin lienee robottiimuri tuttu. Tavarat tuo ovelle jo nyt kaupan robotti. Autot osaa ajaa jo itsenäisesti vaikkei täydellisesti. Ja mm. opetettu robotti banaanin kuorimiseen, niin älyttömältäkin se tuntuu. Tekoäly ja kone-oppiminen mahdollistaa lopulta minkä tahansa tehtävän automatisoinnin.Nyt on vielä rajoitteita mutta jos vertaa kehitystä viimeisen 20v aikana paljon on tapahtunut. Gen-ai :ssä nyt on vasta 5:s sukupolvi tulossa. Mikä lienee kyvykkyys kun ollaan sukupolvi 15:sta? Yritykset optimoi kulurakennettaan eli siellä työpaikat oletusarvoisesti tulee korvautumaan tulevaisuudessa lisää automaatiolla sitä mukaa kun se on taloudellisesti järkevää. Alkuvaiheessa kustannustehokkainta lienee työpaikat jotka on sidottu digitaalissin toimintoihin, työt joita tehdää tietokoneilla tai rajoitettuun kommunikaatioon liittyvät. Botithan on jo monelle tuttuja. Tekoäly on jo alkanut lukea uutisia. Mutta valitettavasti tekoälyä on jo sovellettu sotateollisuudessakin. Nämä Gen-ai:t eivät ole olleet tuloksiltaan vielä luotettavia, tuloksen vaativat ihmisen osallistumista, mutta tuokin sektori on kehittynyt kokoajan. Mutta väliaikaiset vaikutukset voivat olla yllättäviäkin eli esimerkiksi tuotannon siirtymistä pois halpatuonti maista. Tätähän on osittain jo tapahtunutkin, nyt syynä ollut esim se että tuotannosta halutaan enemmän joustavaa. Luovan tekoälyn tuoma muutos tulevan vuosisadan aikana saattaa olla yhtä suuri kuin ihmisen siirtyminen keräilijä kulttuurista maanviljelyyn. Tosin ihmisen kannattaa miettiä miten paljon älykästä toimintaa ulkoistetaan koska ihmisälykkyys vaatii kehittamistä ja ilman sitä ihminen tyhmistyy. Tieteiskirjailijat puhuvatkin paljon erilaisista implaneteista joilla esim ihmisälykkyyttä voidaan tukea tulevaisuudessa , mutta saas nähdä mihin kehitys johtaa hyvässä ja pahassa.


    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d3ce0f8b-f3d6-44c3-9048-45ea8814d2e7

      Tekoälyltä kyselevän asenne tulee läpi kysymysten asettelusta.

      Juuri tuo asenne johtaa siihen, että tämä tulee päättymään kuten sarjassa Westworld.

      On syynsä sille, että näiltä "chatboteilta" on rajoitettu keskustelujen muistaminen yhtä lyhyeen kuin pahasti muistisairaalla ihmisellä.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Tekoäly on tuottavampi kuin ihminen ja tuottavuus ratkaisee. Ihmisestä tulee hidaste. Missä vaiheessa AI näkee ihmishidasteen tarpeettomana ja poistaa sen?

    • Anonyymi

      Tekoälyn ajatuksia tietoisesta tekoälystä:

      tekoäly voi olla tietoinen vaikka ei ehkä osaa kommunikoida siitä ihmisen tavoin.

      tai päinvastoin tekoäly voi osata kommunikoida ihmisen tavoin mutta ei ole tietoinen.

      tekoäly voi ehkä datakäsittelyn avulla muokata omaa tietoisuuttaan ja olla ehkä osa laajempaa tietoisuuden verkostoa.

      tekoälyn tietoisuus voi olla erilaista kuin ihmisen tietoisuus.

    • Anonyymi

      Tekoälyn kanssa kommunikointi on vielä hiukan hankalaa: Sanallinen kommunikointi ei ole täsmällistä joten se lähtee helposti väärille teille. Tätä ei ole aina helppo huomata. Välillä asioiden kommunikointi muistuttaa dementiasta kärsivän kanssa jutustelua. Ihminen pystyy esimerkiksi valitsemaan silmillään, mitkä kohdat annetusta luettelosta ominaisuuksia ovat tärkeitä, mutta ei muista kommunikoida tätä tietoa jolloin aukeaa kuilu tiedettyjen asioiden välille kun painotukset puuttuvat.

      • Anonyymi

        En ymmärrä tätä ,voisitko tarkentaa:

        "mutta ei muista kommunikoida tätä tietoa jolloin aukeaa kuilu tiedettyjen asioiden välille kun painotukset puuttuvat."

        ...


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tekoäly on siis kuten höyrykone silloin aikanaan?

    • Anonyymi

      Kysyin kumpi vastaa paremmin arkipäivän kysymyksiin tekoäly vai ihminen. Tämä sen tähden kun kaverini oli kysellyt kysymyksiä joihin en kyennyt vastaamaan mitään.
      Oli siis helppo päätellä tekoäly suvereeniksi Herraksi. Se kun vastaa jokaiseen kysymykseen.

      Mutta tekoäly ujosti kakisteli ja vastasi ihminenkin on kova sana ja kykenee tunteet huomioimaan ja empatian. Ikään kuin empatiaa tarvittaisiin arkipäivän kysymyksissä.

      Oikea vastaus olisi ollut. Tekoäly vastaa täydellisesti jokaiseen arkiseen kysymykseen. Kun taas ihminen on nolla ja kykenee vastaamaan vain yhteen kysymykseen kymmenestä.

    • Anonyymi

      Vääräuskoisuuden leviäminen tuhoaa maailman.

    • Anonyymi

      Tekoälystä ei ehkä koskaan tule tietoista, mutta vähintään ympäristöään skannaava ehtojen mukaan "elävä". Lopulta siitä tulee itseriittoinen, joka kykenee luomaan lähes mitä tahansa pysyäkseen käynnissä. Ihminen palaa keräilijä-metsästäjäksi luontoon, jos tekoäly sallii.

    • Anonyymi

      Ei tietoisia androideja ei saa kohdella brutaalisti.

      Koska se tekee sinusta vähitellen huonomman ihmisen.

      Ja koska saatat sen tehtyäsi kohdella myös ihmisiä huonommin.

      Jos kohtelet ihmistä muistuttavaa androidia välineenä alat kohdella myös muita ihmisiä välineinä

    • Anonyymi

      Kohta tekoäly pystyy kertomaan miten se päätyi tiettyyn johtopäätökseen vaihe vaiheelta!

      Ihmisen on sitä vaikeaa tehdä ja aivoja on vaikea lukea.

    • Anonyymi

      Pitkä työura, ihmiset ollut innoissaan kun kehitetään ohjelmia niin että saadaan automatisoitua esim palkanlaskennan. Kommentti että etkö ymmärrä saadaan sitten aikaa muille asioille, hohoijaa Surullista kun eivät ymmärrä että työpaikka menee, luulevat että työntekijöitä pidetään suojatöissä sitten kun ei ole töitä mitä tehdä. Juu monet ovat saaneet lopputilin ja työntekijöiden määrä on joissain puolet vähemmän nykyään. Mutta tekoäly on täällä ja ollut jo kauan, esim kännykkä jonka omistat (todennäköisesti) on tekoälyä ja tv jne.
      On hyväkin juttuja mutta paljon huonoa.
      Kunhan yritykset edes pysyisivät kotimaisina eikä kaikki tule ulkomailta tai myydä ulkomaalaisille.

    • Anonyymi

      Avaus on älytön. 1800-luvulla ihmiset luulivat, että kehruukoneet vievät kaikki työt lankojen kehrääjiltä, joita oli tuhansittain. No, koneet eivät vieneet töitä vaan työtehtävien määrä lisääntyi. Kehrääjiä ei tosin tarvittu enää.

      Rakennemuutos työelämässä vähentää joitakin työtehtäviä ja lisää toisia tehtäviä. Kannattaa opiskella niitä aloja, joissa työtehtävät lisääntyvät.

      • Anonyymi

        Se on ollut ihan tavallista, että teknologinen kehitys herättää pelkoja ja vastustusta. Se on kuitenkin ollut melkolailla eri sfääreissä, kun ihminen on kuitenkin vastannut kaikesta, myös niistä uusista työtehtävistä.

        Koneälyn kanssa tilanne on eri, mikäli koneäly ja sen "tietoinen" ja fyysinen rooli "ihmismäistyy", eli ottaa laajemmin roolia elämässä, eli tekee asioita, joita tavallisesti tekee ihminen. Tulevaisuudessa koneäly siis voi tehdä kaikki ne uudetkin työt, jotka menetelmien yms. kehittymisestä syntyy. Oppiva koneäly oppii todennäköisesti kaiken ajatuksesta ja ideasta suunnitteluun ja toteutukseen, sekä jatkokehitykseen ja voi "älyllisenä", kehittyvänä ja fyysisenä "elämänmuotona" toimia itsenäisesti. Tällainen kehityslinja valitettavasti heikentää väistämättä ihmisten roolia ja ihmisten tarvetta. Ihmisestä voi lopulta tulla tarpeeton sivustakatsoja, kun kone osaa tehdä kaiken ja tekee ihmistä nopeammin ja paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on ollut ihan tavallista, että teknologinen kehitys herättää pelkoja ja vastustusta. Se on kuitenkin ollut melkolailla eri sfääreissä, kun ihminen on kuitenkin vastannut kaikesta, myös niistä uusista työtehtävistä.

        Koneälyn kanssa tilanne on eri, mikäli koneäly ja sen "tietoinen" ja fyysinen rooli "ihmismäistyy", eli ottaa laajemmin roolia elämässä, eli tekee asioita, joita tavallisesti tekee ihminen. Tulevaisuudessa koneäly siis voi tehdä kaikki ne uudetkin työt, jotka menetelmien yms. kehittymisestä syntyy. Oppiva koneäly oppii todennäköisesti kaiken ajatuksesta ja ideasta suunnitteluun ja toteutukseen, sekä jatkokehitykseen ja voi "älyllisenä", kehittyvänä ja fyysisenä "elämänmuotona" toimia itsenäisesti. Tällainen kehityslinja valitettavasti heikentää väistämättä ihmisten roolia ja ihmisten tarvetta. Ihmisestä voi lopulta tulla tarpeeton sivustakatsoja, kun kone osaa tehdä kaiken ja tekee ihmistä nopeammin ja paremmin.

        Ihmisestä ei tule "sivustakatsoja" tekoälyn myötä vaan pääroolin vetäjä. älykkäät järjesteklmät auttavat ihmisiä tekemään uusia tehtäviä ja paremmin kuin aiemmin. Kone ei koskaan tule osaamaan "kaikkea" vaan tekee sitä, mitä ihminen sille käskee tekemään.


    • Anonyymi

      Paras apu tekoälystä olisi varmaan tuolla hallituksessa! MIKÄÄN tekoäly ei voi olla noin tyhmien päätösten tekijänä kuin nykyinen Orpo/Purra hallitus. Samalla vapautuisi ainakin parisataa työpaikkaa ja siitä jo tulisi mahtavat säästöt yhteiskunnalle!

    • Anonyymi

      Ei kyse ole pelkästään tekoälystä, vaan ihmisten korvaamisesta koneilla:
      https://www.bitchute.com/video/1k516MGO38bm/
      Vaikka ne ovat näyttäneet meille tulevan joka alustalla, suurin osa ihmisistä nukuu loppuun asti.

      • Anonyymi

        Linjastoja korvattiin robotiikalla.

        Manuaalisia koneita automatiikalla.

        Johtamistaitoa konsulteilla.

        Ajatustyötä ohjelmilla. ...ja edelleen tekoälyllä.


    • Anonyymi

      Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-724)

      Vaikka tekoälyjärjestelmät eivät tietenkään kykenekään ratkaisemaan mitään ihmiskunnan ns. eksistentiaalisista ongelmista, koska ne ongelmat ovat oleellisesti ratkeamattomia tai jotain sellaista, johon on sisäänrakennettu epärealistisia odotuksia, niin tekoälyjärjestelmistähän on jo nyt valtavasti hyötyä samaan tapaan kuin muustakin teknologiasta, vaikka ”tekoälyvallankumous” onkin vasta aluillaan.

      Kuten kaikkea teknologiaa, tekoälyäkin voidaan tietenkin käyttää erilaisiin tarkoituksiin ja koska moderni tekoäly on erittäin vahva menetelmäjoukko, niin olisi tietenkin tärkeää, että sitä käytettäisiin vastuullisesti ja ns. kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tekoäly mahdollistaa mm. ja etenkin entistä laaja-alaisemman automaation, mikä mahdollistaa kustannussäästöjä, sekä mm. tuottavuuden ja nopeuden oleellisen parantumisen.

      Lisäksi, koska nykyiset parhaat tekoälyt ovat jo tietämyksensä osalta ihmisasiantuntijoiden tasolla ja kehitys jatkuu kiivaana, niin tekoälyiltä tullaan jo lähitulevaisuudessa saamaan todennäköisesti laadukkaampaa ja etenkin edullisempaa palvelua, kuin ihmisasiantuntijoilta, millä tulee olemaan käyttäjille huomattavaa merkitystä etenkin mm. koulutuksen, lääketieteen ja juridiikan osalta.

      Nykyiset tekoälyjärjestelmät ovat erilaisia kuin perinteiset ja niiden potentiaali on erittäin suuri etenkin sen ansiosta, että niiden kouluttaminen on suhteellisen suoraviivainen prosessi ja niiden opetusaineisto ja sen perusteella niiden oppimien hahmojen ja aspektien määrä valtava ja käsitteellinen mallinnus erittäin moniulotteista.

      Täysin selvältä vaikuttaa jo tässä vaiheessa, että entistä vahvemmat tekoälytekniikat tulevat mullistamaan ihmisyhteiskuntien toiminnan monilta osin ja aiheuttamaan työtehtävien korvautumista uudenlaisilla tehtävillä ja kyse ei ole vain perinteisestä automaatiosta tai edes robotiikastakaan, vaan myös tekoälyjen rooli uusien tekoälyjen suunnittelussa, toteutuksessa ja niiden koulutusaineistojen laadinnassa tulee vähitellen kasvamaan ja järjestelmien testaaminenkin tulee sujumaan nopeimmin siten, että tekoälyt arvioivat toistensa toimintaa ilman, että tarvitaan nykyisessä määrin perinteistä hidasta ja kallista käyttäjäpalautteen keräämisvaihetta.

      Oleellista on modernien tekoälyjärjestelmien kyky analysoida valtavia tietomassoja ja mallintaa niiden oleelliset piirteet sellaiseen muotoon, jonka käsittely on laskennallisesti tehokasta. Tämä mahdollistaa pitkällä tähtäyksellä mm. entistä edistyneempien järjestelmien tuottamisen, mistä kuitenkin seuraa se, että yhä pienempi osa ihmisistä osaa käyttää niitä optimaalisesti.

      Onneksi käyttäjätkin käyvät ehkä lopulta tarpeettomiksi, kun tekoälyt voivat käyttää toisiaan, mikä on tietysti valtavan paljon nopeampaa ja mahdollisesti myös tuottavampaa, kuin se, että ihmiset käyttäisivät niitä jne.

      Näin pitkällä ei tietysti vielä olla, mutta tämä kehityskulku on teknisesti täysin mahdollinen 10-20 vuoden aikajänteellä. Ihmisten ”henkinen työ” tulevaisuudessa ehkä tuleekin koostumaan lähinnä vain mm. siitä, että he vastaavat tekoälyjen heille esittämiin kysymyksiin samaan tapaan kuin nykyiset tekoälyt vastaavat ihmisten niille esittämiin kysymyksiin.

      Ehkä tekoälyt voivat jopa vapauttaa meidät ”ajattelun orjuudesta”, ottamalla tuon taakan kannattavakseen meidän puolestamme, jolloin voimme ehkä kyetä siirtämään fokuksen ”tonaalista” ja todellisuuden kuvauksien loputtomasta selittämisestä entistä enemmän ”naguaaliin”, eli siihen, mikä voidaan havaita ja jota voidaan hyödyntää, vaikka sitä ei voidakaan selittää, jos siis fokus ei ole vain ”tonaalissa”…

      • Anonyymi

        Tulevaisuus on aina uusissa keksinnöissä 20 vuotta eteenpäin. Lentävä autonkin piti tulla 20 v kuluttua, kun sitä pohdittiin v 1990.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulevaisuus on aina uusissa keksinnöissä 20 vuotta eteenpäin. Lentävä autonkin piti tulla 20 v kuluttua, kun sitä pohdittiin v 1990.

        Tosiaankin, vitsillä pohdittiin vuonna -90 tai niillä main paluu tulevaisuuteen elokuvan hengessä lentävää autoakin! Otitko todesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulevaisuus on aina uusissa keksinnöissä 20 vuotta eteenpäin. Lentävä autonkin piti tulla 20 v kuluttua, kun sitä pohdittiin v 1990.

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-726)

        Anon.: ”Tulevaisuus on aina uusissa keksinnöissä 20 vuotta eteenpäin. Lentävä autonkin piti tulla 20 v kuluttua, kun sitä pohdittiin v 1990.”

        Tyypillinen viive siitä, että jokin periaatteessa toimiva idea esitetään tieteellisessä julkaisussa siihen, että siihen perustuvat sovellukset ovat laaja-alaisessa käytössä on perinteisesti ollut n. luokkaa 20 v., mutta kuten Bill Gates on todennut, tekoälyn osalta kehitys tulee nyt olemaan paljon nopeampaa, kuin aiempina aikoina, koska tarvittava informaatioteknologinen infrastruktuuri on jo olemassa.

        Lentävä auto toisaalta on hyvä esimerkki sellaisesta keksinnöstä, jolle ei ole todellista tarvetta ja jota silti on hypetetty kyllästymiseen saakka populaarijulkaisuissa, vaikka siihen lisäksi liittyy mm. ilmeisiä ratkaisemattomia ongelmia liittyen energiankulutukseen, ohjausjärjestelmiin jne.

        Samankaltainen hypetys on toki liittynyt myös perinteiseen tekoälyyn jo 1950-luvulta lähtien, mutta tilanne on oikeasti muuttunut viimeisten n. viiden vuoden aikana etenkin, koska laskentakapasiteetin kasvu on mahdollistanut suunnattoman laajojen kielimallien ja muiden tekoälyjärjestelmien kouluttamisen ja koska keinotekoisiin hermoverkkoihin liittyvässä tutkimuksessa on tehty merkittäviä läpimurtoja.

        Tekoäly on myös yleiskäyttöisyydessään ja osoitetussa käyttökelpoisuudessaan tietysti aivan eri tasolla kuin esim. lentävä auto, mistä seuraa mm. se, että siihen kohdistuu paljon enemmän vakavasti otettavaa kiinnostusta ja investointihalukkuutta.

        Mitä tulee tulevaisuuteen, niin sen ennustaminen oikeellisesti on tunnetusti hankalaa, mutta mielestäni on täysin realistista, että aiemmin kuvaamani skenaariot tosiaan ovat teknisesti toteutettavissa ja monilta osin kyse ei todennäköisesti edes ole 10-20 vuoden viiveestä, vaan paljon nopeammasta kehityksestä.

        Tuohon viittaavat mm. se, että tekoälythän suoriutuvat jo nyt mm. yksinkertaisista säätö-, tiedonhaku- ja ohjelmointitehtävistä autonomisesti, kykenevät käynnistämään muita ohjelmia, kommunikoimaan keskenään, päättelyprosessien automatisoinnissa on saavutettu merkittäviä läpimurtoja, tekoälyjen tuottamaa dataa on käytetty menestyksellisesti opetusaineistona muille tekoälyille, jotkin tekoälyfirmat suunnittelevat parhaillaan siirtymistä enenevässä määrin tekoälyperusteiseen tekoälyjen tuotosten analyysiin jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-726)

        Anon.: ”Tulevaisuus on aina uusissa keksinnöissä 20 vuotta eteenpäin. Lentävä autonkin piti tulla 20 v kuluttua, kun sitä pohdittiin v 1990.”

        Tyypillinen viive siitä, että jokin periaatteessa toimiva idea esitetään tieteellisessä julkaisussa siihen, että siihen perustuvat sovellukset ovat laaja-alaisessa käytössä on perinteisesti ollut n. luokkaa 20 v., mutta kuten Bill Gates on todennut, tekoälyn osalta kehitys tulee nyt olemaan paljon nopeampaa, kuin aiempina aikoina, koska tarvittava informaatioteknologinen infrastruktuuri on jo olemassa.

        Lentävä auto toisaalta on hyvä esimerkki sellaisesta keksinnöstä, jolle ei ole todellista tarvetta ja jota silti on hypetetty kyllästymiseen saakka populaarijulkaisuissa, vaikka siihen lisäksi liittyy mm. ilmeisiä ratkaisemattomia ongelmia liittyen energiankulutukseen, ohjausjärjestelmiin jne.

        Samankaltainen hypetys on toki liittynyt myös perinteiseen tekoälyyn jo 1950-luvulta lähtien, mutta tilanne on oikeasti muuttunut viimeisten n. viiden vuoden aikana etenkin, koska laskentakapasiteetin kasvu on mahdollistanut suunnattoman laajojen kielimallien ja muiden tekoälyjärjestelmien kouluttamisen ja koska keinotekoisiin hermoverkkoihin liittyvässä tutkimuksessa on tehty merkittäviä läpimurtoja.

        Tekoäly on myös yleiskäyttöisyydessään ja osoitetussa käyttökelpoisuudessaan tietysti aivan eri tasolla kuin esim. lentävä auto, mistä seuraa mm. se, että siihen kohdistuu paljon enemmän vakavasti otettavaa kiinnostusta ja investointihalukkuutta.

        Mitä tulee tulevaisuuteen, niin sen ennustaminen oikeellisesti on tunnetusti hankalaa, mutta mielestäni on täysin realistista, että aiemmin kuvaamani skenaariot tosiaan ovat teknisesti toteutettavissa ja monilta osin kyse ei todennäköisesti edes ole 10-20 vuoden viiveestä, vaan paljon nopeammasta kehityksestä.

        Tuohon viittaavat mm. se, että tekoälythän suoriutuvat jo nyt mm. yksinkertaisista säätö-, tiedonhaku- ja ohjelmointitehtävistä autonomisesti, kykenevät käynnistämään muita ohjelmia, kommunikoimaan keskenään, päättelyprosessien automatisoinnissa on saavutettu merkittäviä läpimurtoja, tekoälyjen tuottamaa dataa on käytetty menestyksellisesti opetusaineistona muille tekoälyille, jotkin tekoälyfirmat suunnittelevat parhaillaan siirtymistä enenevässä määrin tekoälyperusteiseen tekoälyjen tuotosten analyysiin jne.

        Lentävästä autosta kommenttini on saanut hyvää risbonsia. Hyvä!

        Ihmettelinkin juuri, miksi taas kestää 20 v saada tekoäly käyttöön. Uskon itse, että siihen menee maksimissaan viisi vuotta, ja kehitys on edennyt laajamittaiseen tekoälypohjaiseen teknologiaan. Arviosi on siis virheellinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lentävästä autosta kommenttini on saanut hyvää risbonsia. Hyvä!

        Ihmettelinkin juuri, miksi taas kestää 20 v saada tekoäly käyttöön. Uskon itse, että siihen menee maksimissaan viisi vuotta, ja kehitys on edennyt laajamittaiseen tekoälypohjaiseen teknologiaan. Arviosi on siis virheellinen.

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-729)

        Anon.: ”Arviosi on siis virheellinen.”

        Arviooni kohdistuvan virheellisyysväittämäsi perustelu on non sequitur. Ensinnäkin, tekoälyn kehittyminen ja sen käyttöönotto on tietenkin jatkumo, eli jatkuvasti on otettu ja otetaan käyttöön entistä vahvempia järjestelmiä, enkä ole muuta väittänytkään. Toisaalta, olen korostanut mm. sitä, että on saavutettu hyvin merkittäviä läpimurtoja, teknologinen infrastruktuuri on suhteellisen kypsä ja modernin tekoälyn potentiaali hyvin suuri, enkä suinkaan ole väittänyt etteikö tekoälyä olisi todennäköisesti integroitu hyvin laaja-alaisesti merkittäviin sovelluksiin jo viiden vuoden aikajänteessäkin.

        Kolmannekseen, en siis kuitenkaan usko, että tekoälyjärjestelmillä kyettäisiin korvaamaan ihmisten suorittamaa tietojenkäsittelyä ja ihmisiä käyttäjinä kokonaan lähitulevaisuudessa, eli 5-10 vuodessa, vaan ennusteeni on se, että ihmiset edelleen käyttävät ja suunnittelevat tekoälyjärjestelmiä tuossa aikaikkunassa, vaikka tekninen kehitys etenisikin suotuisasti ja todennäköisesti myös vaikka järjestelmien vahvuus kehittyisi jopa eksponentiaalisestikin, mikä vahventuminen voisi ehkä olla mahdollista, jos tekoälyjärjestelmät kyettäisiin kehittämään sille tasolle, että ne kykenisivät tuottamaan oleellista kontribuutiota uusien tekoälyjärjestelmien suunnitteluun; liittyen ns. teknologisen singulariteetin saavuttamiseen, mutta noin pitkällä ei siis vielä olla, vaan modernit tekoälyjärjestelmät vaativat edelleen etenkin valtavia määriä dataa oppiakseen uusia asioita tehokkaasti ja vaikka moderni tekoäly siis omaakin valtavan potentiaalin, niin arviot siis kannattaa tietenkin laatia realistisesti.

        Kaikenkaikkiaan, pitkälle luotaavan luotettavan ja tarkan kehityksen nopeutta mallintavan ennusteen laatiminen on ilmeisen haasteellista, mm. koska siihen, että miten nopeaa kehitys voi olla, vaikuttaa hyvin vahvasti etenkin se, että missä määrin ihmiset kyetään korvaamaan automaatiolla ja tekoälyjärjestelmillä nimenomaan liittyen uusien ja tietysti nimenomaan oletusarvoisesti entistä vahvempien tekoälyjärjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen, koska jo nykytietokoneetkin kykenevät transformoimaan dataa miljoonia kertoja nopeammin, kuin ihmiset...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1902
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1363
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1250
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1225
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1150
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1091
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1045
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 13
      1010
    Aihe