Nokialla ei faneja

Anonyymi-ap

Operaattoreissa ei löydy Nokian faneja, tuotteissa kyllä on faneja. Muista laitevalmistajista poiketen, Nokian tuotteet vaativat puhaltimia, toimiakseen.

Ensimmäiseksi adventiksi 2023, alkoi leviämään huhu, että USA:n AT&T-operaattori on kyllästynyt faneihin, ja olisi poistamassa Nokian laitetoimittajavalikoimastaan.

Muiden valmistajien tuotteet eivät ilmeisesti koe lämpökuolemaa, ilman faneja. Jokin tuotekehitysongelma lienee taustalla? Ehkä tuotekehityksessä keskitytään muutosneuvotteluihin, asiakastyytyväisyyden sijasta? Osakekurssin laskiessa, omistajuutta palveleva osakeosto-ohjelma ehkä taas tulossa?

10

609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      NOKIA supisti tuotemerkkiään, poistamalla siitä "|", " |", ja "/" palaset. Yrityksen toiminnot seurannevat logoa, yhtä lailla supistuen. Sitten, kun jäljellä ei ole mitään, alkaa uusi kasvu?

    • Anonyymi

      Huh, rankkaa. Onko totta? Fanit vaativat huoltoa ja pitävät meteliä. Riittääkö huollontarve pudottamaan Nokian kilpailusta?

    • Anonyymi

      Analyytikko Earl Lum on selvittänyt, että Nokia olisi ainut laitetoimittaja, jonka radiolaitteissa on puhaltimet.

      "We still stand by our initial assessment that active cooling/fans are bad for radios and if ALL other RAN equipment vendors do not have fans, what makes Nokia so special? We presume that the radio generation after Habrok in 2024 will NOT have any active cooling technology."

      Konsolidaation eduistakin on mielipide.

      "Tommi Uitto commented that "Nokia today is the aggregate of 7 different base station suppliers due to industry consolidation." We believe that the combination of all of these companies and specifically, their internal cultures and nationalities, over the past 17 years has hampered the company and any synergies it was hoping for after each acquisition/merger. This led to a continuous exodus of top engineering talent that resulted in the company losing technology leadership in mobile networks."

      Lähde:www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7140363025881952257/

      • Anonyymi

        Tommi Uitto kommentoi väitettä, että Nokian fanit vaikuttaisivat operaattoreiden valintoihin, sanoilla "Vuoden uutisankka". Pientä ylimielisyyttä voi havaita?


    • Anonyymi

      "Recon analytics" suoritti maailmanlaajuisen kyselytutkimuksen, mobiiliverkko-operaattoreiden laitemieltymyksistä, 2023 lopulla. Tutkimus on valmistunut.

      Huomattava on, että "Samsung" on ohittanut suosiossa "Nokian", ykkösaseman "Ericssonin" perään. Erityisen merkittävää on asennetun laitekannan vaikutus. Samsungia käyttävät operaattorit ovat merkittävästi suosiollisempia laitetoimittajalleen, kuin Nokiaa käyttävät operaattorit. Tulokas Samsungia kohtaan voi olla epäluuloja, mutta käyttökokemus osoittautuu paremmaksi, voi tulkita.

      Kontekstissa, tuskin pelkästään puhaltimet ovat Nokian alamäen syynä. Vertikaali-integroidulla Samsungilla on useampia kilpailuetuja, verrattuna sekä Ericssoniin että Nokiaan.

    • Anonyymi

      2023 tulosjulkistuksen yhteydessä ilmoitettiin osakkeenosto-ohjelmasta. Aikanaan tulevaisuudessa, kun jälleen huomataan, että kilpailijat menestyvät tuotteillaan paremmin, voidaan todeta: "Varat olisi tullut käyttää tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämiseen, ei osakeostoihin." Deja-vu.

      • Anonyymi

        Maanantaina, 18.3.2024, Nokia ilmoitti, että seuraavasta keskiviikosta alkaen, pisimmillään miltei jouluun 2024 asti, omia osakkeita ostetaan yhtiön toimesta, oman pääoman vähentämiseksi. Yhtiön mukaan, suoritetaan "optimointia".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maanantaina, 18.3.2024, Nokia ilmoitti, että seuraavasta keskiviikosta alkaen, pisimmillään miltei jouluun 2024 asti, omia osakkeita ostetaan yhtiön toimesta, oman pääoman vähentämiseksi. Yhtiön mukaan, suoritetaan "optimointia".

        Tuohan tarkoittaa perinteisesti sitä, että osakkeen kurssi on halvimmillaan joulukuussa, jolloin firma on ostanut omia osakkeitaan kalliimmalla kuin tuleva kurssi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan tarkoittaa perinteisesti sitä, että osakkeen kurssi on halvimmillaan joulukuussa, jolloin firma on ostanut omia osakkeitaan kalliimmalla kuin tuleva kurssi.

        Osakkeiden takaisinosto luo omistajille lisäarvoa kahdella tavalla.
        - osakkeiden määrä vähenee, mm. osinko per osake kasvaa
        - osakkaat saavat osin omistuksensa myytyä

        Osakkeitaan myyville, ei ole edullista, jos yritys takaisinostossaan tavoittelee alhaisinta hintaa. Yrityksen tavoitellessa operaatiossa myyvien omistajiensa etua, tulisi tavoitella mahdollisimman korkeaa lunastushintaa, ei alhaista. Diluution osalta tavoite olisi toki päinvastainen, mutta vaikutus näkyisi vasta pidemmällä aikavälillä, johon sijoittajan aikahorisontti ei yllä.

        Pisimmällä aikavälillä, investointi tulevaisuuteen on parempi vaihtoehto, kuin "hanskat tiskiin" osakeosto... ...paitsi jos tulevaisuusvisio näyttää arvaamattoman ankealta?


    • Anonyymi

      25.4.2024 uutisoitiin, että valtion "vientitakuulaitos" tmv., "Finnvera" ottaa kantaaksen rahoitusriskit, mitä voi liittyä Nokian järjestelmäkauppaan intialaiselle "Reliance Jio" operaattorille. Laitekaupan arvo, ja vientitakuu n. 1,4Mrd €.

      Nokian nettokassa on kauppasummaan verrattuna kolminkertainen. Kuitenkaan, riskinottokykyä ei ole ollenkaan, vaan riski siirretään suomalaisille veronmaksajille. Ajan henkeen sopien, EK:lta voisi kysyä, onko kyseessä markkinatalous?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1563
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe