Venäjälle raportoidaan järkyttäviä tappioita: Hyökkääjä menetti taas yli tuhat miestä päivässä

Anonyymi-ap

Vauhti kiihtyy jarrut puuttuvat, ajajien ilmeet muuttuvat (Eino Leino, Kieku ja Kaiku)

Moskovan hyökkäysoperaatiot Avdijivkassa ovat näkyneet valtavina tappioina.
Ukrainan pääesikunta kertoo Venäjän menettäneen jälleen yli tuhat sotilasta päivässä. Aamulla julkaistun tilannekatsauksen mukaan hyökkääjä on menettänyt 1120 sotilasta viimeisen vuorokauden aikana. Panssarivaunuja ukrainalaiset kertovat tuhonneensa 18 ja panssariajoneuvoja 26.

Kyseessä on jo kolmas päivä peräkkäin, kun Ukraina raportoi vastaavia tappioita venäläisille. Tiistain katsauksessa hyökkääjän kerrottiin menettäneen 1030 ja keskiviikon katsauksessa peräti 1270 sotilasta.

Myös kalustotappiot ovat olleet ilmeisen kovia. Ukrainalaisten julkaisemien lukujen mukaan kolmessa vuorokaudessa on tuhoutunut yhteensä 38 taistelupanssarivaunua ja 81 panssariajoneuvoa.

Vastaavia lukuja on nähty aiemmin sodan aikana ukrainalaisraporteissa vain harvoin. Tilanne on muuttunut talven aikana. Marraskuussa hyökkääjä on menettänyt ukrainalaisten lukujen perusteella keskimäärin peräti 931 sotilasta päivässä. Luku on selvästi korkein koko sodan aikana. Venäläisiä kaatuu siis nyt rintamalla enemmän kuin vielä kertaakaan Ukrainan sodan aikana.

Kyse ei ole ukrainalaisten propagandasta. Esimerkiksi Britannian sotilastiedustelu on vahvistanut lukujen olevan uskottavia.

Järisyttävien tappioiden pääsyynä on pidetty Venäjän laajamittaisia hyökkäysoperaatioita Itä-Ukrainan Avdijivkan alueella. Ukraina on kertonut Venäjän koonneen sinne jopa 40 000 sotilasta. Joukkoja on komennettu kalliisiin jalkaväen rynnäköihin avomaastossa. Myös kalustoa on tuhoutunut niin valtavasti, että tappioita on pystytty laskemaan jopa satelliittikuvista.

Venäjän on kerrottu vallanneen alaa Avdijivkassa suuren ylivoimansa turvin. Eteneminen on kuitenkin arvioitu verrattain vähäiseksi suhteessa sen kovaan hintaan.

189

1096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyviä lukuja mutta noita ei saavuteta ilman omia tappioita. Toivottavasti Ukrainan menetykset tuossa ovat maltillisia.

      • Anonyymi

        Propagandalukuja. Näitä lukuja tehtaillaan puolin ja toisin. Etkö tosiaan ymmärrä miten rehellistä on sodanajan tiedotus? Varsinkin valtioissa jotka rauhankin aikana ovat erittäin korruptoituneita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Propagandalukuja. Näitä lukuja tehtaillaan puolin ja toisin. Etkö tosiaan ymmärrä miten rehellistä on sodanajan tiedotus? Varsinkin valtioissa jotka rauhankin aikana ovat erittäin korruptoituneita.

        Eipä toi valheellinen aloitus tosiasioita mihinkään muuta. Valheessa elämällä pettää vain itseään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä toi valheellinen aloitus tosiasioita mihinkään muuta. Valheessa elämällä pettää vain itseään.

        Videokuvaa päivittyy jatkuvasti alueelta, venäläisten tankkeja tuhoutuu valtavia määriä, sen voi jokainen todeta, kuollutta lihaa myös pitkin maastoa kasoittain.


      • Anonyymi

        Niin on kuulemma "MALTILLISIA" ovat olleet. ;)


    • Anonyymi

      Ei hyökkääjän sotilasdoktriinissa venäläisellä sotilaalla ole arvoa eikä hintaa. Kuoltuaan on vain hyödytöntä biojätettä. Tilastoihinkin päätyy vain noin 10% kuolleista.

      • Anonyymi

        Propagandaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Propagandaa.

        Kuules kansantoveri, kun toinen maailmansota on tutkittu hyvin tarkkaan ja venäläinen taktiikka oli jo silloin "ihan täysin kokonaan" miesten hengistä piittaamaton. Stalinin onneksi sota loppui ennen kuin miehet, hänen reservinsä olivat nimittäin todella vähissä 1945.


    • Anonyymi

      Ei noista järkyttävistä tappioista Venäjän mediassa keskustella. Kaikkialla muualla luvut herättäisivät suurta huomiota ja keskustelua sodan mielekkyydestä.
      Venäjän johto kertoo vain kaiken menevän suunnitelmien mukaan, ja kysehän on erikoisoperaatiosta, ei sodasta.

      • Keskustelemisesta saa 10 vuotta, ellei puheen tarkoituksena ole sodan kiihdyttäminen, jolloin saa puhua vapaammin.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      "Ukrainan pääesikunta kertoo Venäjän menettäneen..."

      Joo antaa kertoilla ihan mitä vaan. Uskoo ken haluaa, tästä on puhuttu jo mediassakin, ja kuten jo eräs ukripoliitikko totesi, että Ukrainahan voi valehdella liittolaisilleen miten päin vain, muttei ikuisesti...

      • >kuten jo eräs ukripoliitikko totesi, että Ukrainahan voi valehdella liittolaisilleen miten päin vain, muttei ikuisesti...

        Missä totesi vai sinulleko henkilökohtaisesti sanoi?


    • Anonyymi

      Äsken katselin videopätkää Vladivostokin (Vladivostokin joka pian uudelleenimitään Hǎishēnwǎiksi) merisotilashautausmaalta. Siellä joku nyyhkyttävä venäläinen nainen kulki uusien hautarivistöjen ohi ja niitä hautoja oli paljon! Nyt puhutaan sadoista uusista haudoista.

      Vladivostokista on pitkääääää matka kuolemaan Ukrainan aroille. Joten eiköhän sielläkin jo mietitä että mitä järkeä on tapattaa Siperian nuoria poikia bunkkerikääpiön huviloiden ja huvijahtien eteen?

    • Anonyymi

      Mitä suuremmat tappiot Venäjällä sitä nopeammin sota ja Putten presidenttikausi päättyy.

      Ai niin, eihän Putinia voi laittaa syytteeseen Venäjällä eikä Putte välitä tappioista.

      Pääasia että hänelle kerrotaan että kaikki menee suunnitelmien mukaan.

      • Anonyymi

        Suunnitelman mukaan noin puoli miljoonaa kaatunutta kesään mennessä.
        Kuinka paljon Putinin lopullinen suunnitelma on saada venäläisiä tapettua ?


      • Vallan vaihduttua diktatuurissa vanhat syytesuojat ovat yleensä kaalin käärepaperin arvoisia.


    • Anonyymi
      • Arvaa mitä myös 100000000 naisia lapsia haluaisivat Isä ja Veli ja Mies
        Kun Amerikka hyökkäsi heidän maansa


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Kaviaarit valuu Putinin suupielistä kun näitä lukemia lukee bunkkerissaan,ei uskalla päätään nostaa.

    • Anonyymi

      Kyllä se venäjä hyökkää Advvikassa tosissaan tappioista välittämättä ja uusia miehiä saanut jostain.Ja aina tulee uusia miehiä kun edelliset on tapettu.

    • Anonyymi

      Ukraina kärsii samansuuruisia tappioita. Kesällä meni multiin ja lasareettiin enemmän ukrainalaisia kuin venäläisiä. Pahimmillaan taisi ukrainalaisia mennä päivässä lähes 1300.

      • Anonyymi

        Ukreja on arveltu joutuneen syrjään taisteluista 500.000. Tähän laskettu siis varovaisen arvion mukaan kaikki, kuolleet, haavoittuneet ja loikkarit.


      • Puolustaja ei juuri koskaan kärsi samanlaisia tappioita kuin hyökkääjä, ellei se ole täysin aseeton.

        Suomalaistenkin tappiot olivat jatkosodan hyökkäysvaiheessa suuremmat kuin venäläisillä, joita oli vastassa paljon vähemmän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ukreja on arveltu joutuneen syrjään taisteluista 500.000. Tähän laskettu siis varovaisen arvion mukaan kaikki, kuolleet, haavoittuneet ja loikkarit.

        Kuka laski?


    • Anonyymi

      Kuka hullu uskoo sotien osapuolten levittämään propagandaan?

      • Anonyymi

        Ne joilla on tylsä elämä. Kun rahaa ja ruokaa riittää, alkaa haasteista olla puutetta.


    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      "Kuka hullu uskoo sotien osapuolten levittämään propagandaan?"

      Pääsääntöisesti MV-lehden kestotilaajat jotka saavat pääsyn salaiseen"Putkosen nurkkaan" jossa entiset CIA agentit ja FBI johtajat paljastavat kaiken NATOsta"

      LIITY SINÄKIN NIIN TIEDÄT TOTUUDEN!! Tällä viikolla erikoistarjouksella!

      • Anonyymi

        Hehe .... :-)


    • Anonyymi

      No venäjä tarvitsee 170 000 uutta miestä riveihin ,silti lukumäärä ei muutu rintamalla.Että johonkin ne venäläiset sotilaat menevät vaikka venäjän totuus ministeriön mukaan tappiot on pieniä.

    • Anonyymi

      hyvä

    • Toivotaan että SOTAKÄÄPIÖ saa pian uutta VERTA rintamalle, MUAHAHAHAAA

      KAALISOPPAA KAALISOPPAA KAALISOPPAA HEI
      KAALISOPPAA KAALISOPPAA KAALISOPPAA HEI
      KAALISOPPAA KAALISOPPAA KAALISOPPAA HEI

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Yhtä asiaa olen ihmetellyt: missä ovat sotilaiden äidit? Eivätkö venäläiset äidit rakasta poikiaan kun antavat putlerin tapattaa heidät Ukrainassa ilman mitään vastalauseita? En ole nähnyt yhtäkään, siis yhtäkään sodanvastaista mielenosoitusta venäjällä.

      • Venäjä ei suinkaan lähtenyt pelastamaan aivan rauhassa eläneitä itäukrainalaisia, vaan aloitti siellä valloitussodan. Ja nyt tuhansia heistä on kuollut ja miljoonat joutuneet pakolaisiksi kodeistaan. Venäjä itse on heitä tappanut eniten, mm. Mariupolin asukkaiden mukaan 100 000 sen venäjänkielistä asukasta kuoli, kun Venäjä pommitti sen raunioiksi.


      • Anonyymi

        "Tajuatko edes mistä Ukrainan hässäkässä on kyse? Venäjä lähti pelastamaa IItä-Ukrainan venakkovähemmistöä Ukrainan pommituksilta."

        Hauskaa parodiaa kaveri heittää 😁😂🤣

        "Jos Karjala haluaisi liittyä Suomeen, ja Venäjä pommittaisi sitä, ja suomalaiset lähtisi auttamaan maamiehiään Karjalaan, pitäisikö Niinistöä alkaa haukkumaan paholaiseksi?"

        Ei Karjalassa ole suomalaisten maanmiehiä se asutettiin ryssillä kun suomalaiset poistuivat karjalasta kukaan ei halunnut jäädä venäjän ryöstämään ja valloittamaan Karjalaan 407 000 Karjalalaista siirtyivät Suomeen ja Suomi hoiti heidän asutuksensa .


        Jos Putin alkaisi pommittamaan venäläisiä Karjalassa nyt niin Suomea ei asia kiinnostaisi me emme puutu armeijallamme naapureidemme asioihin kansainväliset järjestöt ovat sitä varten .


      • Anonyymi

        "Tajuatko edes mistä Ukrainan hässäkässä on kyse? "

        Tajuan näköjään paljon paremmin kuin sinä: Siinä on kyse fasistisen venäjän hämäristä haaveista palauttaa jonkinlainen suurvenäläinen ortodoksi imperiumi tai kuviteltu suurvalta-asema. Ja siinä ihmishenki ei moskovan eliitille merkitse yhtään mitään.


      • Anonyymi

        Siellähän on niitä ryhmiä. Niillä on vain vaikea saada ääntään kuulumaan Venäjän oman sensuurin takia. Nuo mielenosoitukset ovat laittomia Venäjällä ja ne tukahdutetaan voimalla.

        Kyllä niistä kerrotaan muutamissa lähteissä, mutta Suomen media ei ole tuonut niitä esille.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäjä ei suinkaan lähtenyt pelastamaan aivan rauhassa eläneitä itäukrainalaisia, vaan aloitti siellä valloitussodan. Ja nyt tuhansia heistä on kuollut ja miljoonat joutuneet pakolaisiksi kodeistaan. Venäjä itse on heitä tappanut eniten, mm. Mariupolin asukkaiden mukaan 100 000 sen venäjänkielistä asukasta kuoli, kun Venäjä pommitti sen raunioiksi.

        Venäjän etu taistelukentällä on tulossa yhä selvemmäksi, kun taas Ukrainan asevoimilla on pula-aseita ja muita vaikeuksia. Tämän totesi eläkkeellä oleva Britannian ilmailun varamarsalkka Sean Bell korostaen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin valmistelee tällä hetkellä pahaenteistä "lopullista suunnitelmaa".

        ”Venäjän etu taistelukentällä on tulossa yhä selvemmäksi. Ukraina itse ei kyennyt saavuttamaan merkittävää menestystä rintamalla”, Bell painotti Expressin materiaalissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän etu taistelukentällä on tulossa yhä selvemmäksi, kun taas Ukrainan asevoimilla on pula-aseita ja muita vaikeuksia. Tämän totesi eläkkeellä oleva Britannian ilmailun varamarsalkka Sean Bell korostaen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin valmistelee tällä hetkellä pahaenteistä "lopullista suunnitelmaa".

        ”Venäjän etu taistelukentällä on tulossa yhä selvemmäksi. Ukraina itse ei kyennyt saavuttamaan merkittävää menestystä rintamalla”, Bell painotti Expressin materiaalissa.

        Siksi Ukrainaa olisikin pitnyt tukea enemmän jo eilen. Viimeistään nyt.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäjä ei suinkaan lähtenyt pelastamaan aivan rauhassa eläneitä itäukrainalaisia, vaan aloitti siellä valloitussodan. Ja nyt tuhansia heistä on kuollut ja miljoonat joutuneet pakolaisiksi kodeistaan. Venäjä itse on heitä tappanut eniten, mm. Mariupolin asukkaiden mukaan 100 000 sen venäjänkielistä asukasta kuoli, kun Venäjä pommitti sen raunioiksi.

        Venäjän uusi ilmataktiikka on tullut tunnetuksi. Ilmapuolustus on voimaton, ja ukrainalaiset ovat paniikissa

        Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmä toimii kykyjensä rajoilla, kirjoittaa Daily Express. Kahden viime viikon rakettihyökkäykset ovat paljastaneet monet sen heikot kohdat. Lisäksi, kuten Ukrainan asevoimat totesivat, Venäjän joukot käyttävät tehokasta strategiaa ja muuttavat UAV-lentokoneidensa lentorataa.

        "Ennen he lensivät yhtä lentorataa pitkin, mutta nyt ne lentävät siksakissa. Drooni voi ensin lentää, sitten kiertää, leijua, laskeutua kokonaan, nousta jälleen puoli kilometriä ja sitten lentää jyrkästi alas. Nyt niistä on tullut erittäin ohjattavia , ne on nähtävä ja tuhottava", sanoi Vitaly Yasinsky, Ukrainan asevoimien erillisen presidentin prikaatin sotilas.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän uusi ilmataktiikka on tullut tunnetuksi. Ilmapuolustus on voimaton, ja ukrainalaiset ovat paniikissa

        Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmä toimii kykyjensä rajoilla, kirjoittaa Daily Express. Kahden viime viikon rakettihyökkäykset ovat paljastaneet monet sen heikot kohdat. Lisäksi, kuten Ukrainan asevoimat totesivat, Venäjän joukot käyttävät tehokasta strategiaa ja muuttavat UAV-lentokoneidensa lentorataa.

        "Ennen he lensivät yhtä lentorataa pitkin, mutta nyt ne lentävät siksakissa. Drooni voi ensin lentää, sitten kiertää, leijua, laskeutua kokonaan, nousta jälleen puoli kilometriä ja sitten lentää jyrkästi alas. Nyt niistä on tullut erittäin ohjattavia , ne on nähtävä ja tuhottava", sanoi Vitaly Yasinsky, Ukrainan asevoimien erillisen presidentin prikaatin sotilas.

        Venäjä joutui äskettäin vähentäämään rajusti pommituksiaan, kun Ukraina ampui alas useamman venäläisen hävittäjäm.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäjä joutui äskettäin vähentäämään rajusti pommituksiaan, kun Ukraina ampui alas useamman venäläisen hävittäjäm.

        Ukraina hävisi tämän sodan.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäjä joutui äskettäin vähentäämään rajusti pommituksiaan, kun Ukraina ampui alas useamman venäläisen hävittäjäm.

        Venäjällä on tällä hetkellä viisin kertainen ylivoima joka sektorilla. Ukrainalta loppu rahat. Jenkit lähtee sotimaan Englannin kaa Jemeniin.
        Ukraina on putoava ja unohdettu maa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ukraina hävisi tämän sodan.

        Jaa, vaikka Venäjä ei ole saavuttanut mitään alkuperäisiä tavoitteitaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjällä on tällä hetkellä viisin kertainen ylivoima joka sektorilla. Ukrainalta loppu rahat. Jenkit lähtee sotimaan Englannin kaa Jemeniin.
        Ukraina on putoava ja unohdettu maa.

        Elät mielikuvitustodellisuudessasi.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Jaa, vaikka Venäjä ei ole saavuttanut mitään alkuperäisiä tavoitteitaan?

        Mitäs molokki sanoo, jos tohon rajan taata tulis 500000 tuhatta ukkoa, joilla on sota kokemusta, ja ne ovat valmiit heti.
        Suomella menis puoli vuotta saada rivit kuntoon n. 170000 äijillä kellään ei ole sota kokemusta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs molokki sanoo, jos tohon rajan taata tulis 500000 tuhatta ukkoa, joilla on sota kokemusta, ja ne ovat valmiit heti.
        Suomella menis puoli vuotta saada rivit kuntoon n. 170000 äijillä kellään ei ole sota kokemusta?

        "Mitäs molokki sanoo, jos tohon rajan taata tulis 500000 tuhatta ukkoa, joilla on sota kokemusta, ja ne ovat valmiit heti."

        Sanoisin, että kiinalaiset ovat hyökänneet Venäjälle ja ovat nyt Suomen rajoilla, koska edes Venäjn väkiluku ei ole noin paljoa.

        "Suomella menis puoli vuotta saada rivit kuntoon n. 170000 äijillä kellään ei ole sota kokemusta?"

        Luuletko, että sota käytisiin mies miestä vastaan? NATO:n ylivoimaset ilmavoimat tuhoaisivat joukot heti kun ne astuisvat Suomen rajan yli.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Siksi Ukrainaa olisikin pitnyt tukea enemmän jo eilen. Viimeistään nyt.

        Saksan rautatiet ovat liittyneet maanviljelijöiden ja rekkakuljettajien mielenosoituksiin

        Milloin Suomen media tiedottaa asiasta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saksan rautatiet ovat liittyneet maanviljelijöiden ja rekkakuljettajien mielenosoituksiin

        Milloin Suomen media tiedottaa asiasta?

        Sinähän olet itse kertonut, ettet seuraa suomen mediaa, joten miksi moisia kyselet? saat tarvitsemasi harhaluulot MV-lehdestäsi.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Sinähän olet itse kertonut, ettet seuraa suomen mediaa, joten miksi moisia kyselet? saat tarvitsemasi harhaluulot MV-lehdestäsi.

        Maanviljelijät useista naapurimaista ovat liittyneet lakoihin, mielenosoituksiin ja tiesulkuihin Saksassa

        Ainakin sadan traktorin ja kuorma-auton Puolasta, Tšekin tasavallasta, Itävallasta, Sveitsistä, Ranskasta, Belgiasta ja Hollannista on raportoitu pysähtyneen tänä viikonloppuna.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Maanviljelijät useista naapurimaista ovat liittyneet lakoihin, mielenosoituksiin ja tiesulkuihin Saksassa

        Ainakin sadan traktorin ja kuorma-auton Puolasta, Tšekin tasavallasta, Itävallasta, Sveitsistä, Ranskasta, Belgiasta ja Hollannista on raportoitu pysähtyneen tänä viikonloppuna.

        Aha.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Mitäs molokki sanoo, jos tohon rajan taata tulis 500000 tuhatta ukkoa, joilla on sota kokemusta, ja ne ovat valmiit heti."

        Sanoisin, että kiinalaiset ovat hyökänneet Venäjälle ja ovat nyt Suomen rajoilla, koska edes Venäjn väkiluku ei ole noin paljoa.

        "Suomella menis puoli vuotta saada rivit kuntoon n. 170000 äijillä kellään ei ole sota kokemusta?"

        Luuletko, että sota käytisiin mies miestä vastaan? NATO:n ylivoimaset ilmavoimat tuhoaisivat joukot heti kun ne astuisvat Suomen rajan yli.

        Suomessa on vain pari haavoittuvaa sotilaskenttää, ja muutama maantiekenttä.
        Jos Venäjä tuhoo ne ekasi, niin vähiin jää ne koveet, joitten pitäs tulla muilta Naton kentiltä.
        Jospa Venäjä tulee rajan yli pienissä ryhmissä?
        Suomella ei ole toimivaa koko rajan valvontaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on vain pari haavoittuvaa sotilaskenttää, ja muutama maantiekenttä.
        Jos Venäjä tuhoo ne ekasi, niin vähiin jää ne koveet, joitten pitäs tulla muilta Naton kentiltä.
        Jospa Venäjä tulee rajan yli pienissä ryhmissä?
        Suomella ei ole toimivaa koko rajan valvontaa.

        "Suomessa on vain pari haavoittuvaa sotilaskenttää, ja muutama maantiekenttä.
        Jos Venäjä tuhoo ne ekasi, niin vähiin jää ne koveet, joitten pitäs tulla muilta Naton kentiltä."

        Sitten käytetään muiden maiden, Ruotsin ja Norjan kenttiä. Mutta edes Ukrainassa Venäjä ei ole saanut tuhottua kaikkia lentokenttiä, vaikka se on täysimittaisesti sotinut siellä jo pian kaksi vuotta.

        "Jospa Venäjä tulee rajan yli pienissä ryhmissä?
        Suomella ei ole toimivaa koko rajan valvontaa."

        Pienet ryhmät eivät saa juuri mitään aikaan ja ne on helppo tuhota.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäjä joutui äskettäin vähentäämään rajusti pommituksiaan, kun Ukraina ampui alas useamman venäläisen hävittäjäm.

        Länsi ei kyennyt aseistamaan Ukrainaa. Tämä kestää vuosia

        Pitkällä aikavälillä Yhdysvaltojen halukkuus tukea Ukrainaa herättää yhä enemmän kysymyksiä, joten Euroopan unionin on palautettava puolustusteollisuutensa, kirjoittaa The Economist. Mutta tämä vie paljon aikaa. Esimerkiksi joidenkin ilmatorjuntaohjusjärjestelmien tuotanto lasketaan yksiköissä vuodessa.

        Ongelman laajuuden havainnollistaa selkeimmin materiaalissa oleva tykistöammuksia koskeva tilanne. Viime kuusta lähtien Ukrainan asevoimat ovat säätäneet ammuksia 2 000 ampumatarvikkeeksi päivässä, ja venäläiset ampuvat viisi kertaa enemmän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Länsi ei kyennyt aseistamaan Ukrainaa. Tämä kestää vuosia

        Pitkällä aikavälillä Yhdysvaltojen halukkuus tukea Ukrainaa herättää yhä enemmän kysymyksiä, joten Euroopan unionin on palautettava puolustusteollisuutensa, kirjoittaa The Economist. Mutta tämä vie paljon aikaa. Esimerkiksi joidenkin ilmatorjuntaohjusjärjestelmien tuotanto lasketaan yksiköissä vuodessa.

        Ongelman laajuuden havainnollistaa selkeimmin materiaalissa oleva tykistöammuksia koskeva tilanne. Viime kuusta lähtien Ukrainan asevoimat ovat säätäneet ammuksia 2 000 ampumatarvikkeeksi päivässä, ja venäläiset ampuvat viisi kertaa enemmän.

        Aivan. Olet oikeassa, lännen on lisättävä varustautumista paljon ja nopeasti.


      • Anonyymi

        Eihän totalisaarisessa diktatuurissa osoiteta mieltä, niinkun demokraattisessa. Vietnamin sota loppui kun kansa nosti äläkän sen sodan mielettömyydestä. Ne ovat ihan eri ideologioita.

        Kansahan on antanut Putinille kaiken vallan, kärsiköön nyt seurauksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tajuatko edes mistä Ukrainan hässäkässä on kyse? "

        Tajuan näköjään paljon paremmin kuin sinä: Siinä on kyse fasistisen venäjän hämäristä haaveista palauttaa jonkinlainen suurvenäläinen ortodoksi imperiumi tai kuviteltu suurvalta-asema. Ja siinä ihmishenki ei moskovan eliitille merkitse yhtään mitään.

        Putin on joskus pitänyt puheen, jossa hän on verranut Napoleonin sotien jälkeiseen pitkään rauhan aikaan jolloin suurvaltasuhteet olivat tasapainossa ja sitä kesti toistasataa vuotta.
        Sekä antanut ymmärtää että siihen pitäisi pyrkiä nytkin.
        Sinä aikana Suomi kuului Venäjän imperiumiin.


      • Siellä on yritetty paljonkin mielenosoituksia, mutta kaikki hajotetaan alkuunsa kovin ottein. Uudet hienot lait mahdollistavat jopa mielenosoittajan omaisuuden takavarikoinnin valtiolle.

        Mikäpä on duuman tällaisia lakeja säätäessä, kun jokainen jäsen tietää oman kohtalonsa olevan sangen sidottu Kalsarinmyrkyttäjän kohtaloon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on vain pari haavoittuvaa sotilaskenttää, ja muutama maantiekenttä.
        Jos Venäjä tuhoo ne ekasi, niin vähiin jää ne koveet, joitten pitäs tulla muilta Naton kentiltä.
        Jospa Venäjä tulee rajan yli pienissä ryhmissä?
        Suomella ei ole toimivaa koko rajan valvontaa.

        >Jospa Venäjä tulee rajan yli pienissä ryhmissä?
        Suomella ei ole toimivaa koko rajan valvontaa.

        Naton ilmatiedustelu näkee joka ukon jo paljon ennen kuin he ovat lähelläkään rajaa.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Suomessa on vain pari haavoittuvaa sotilaskenttää, ja muutama maantiekenttä.
        Jos Venäjä tuhoo ne ekasi, niin vähiin jää ne koveet, joitten pitäs tulla muilta Naton kentiltä."

        Sitten käytetään muiden maiden, Ruotsin ja Norjan kenttiä. Mutta edes Ukrainassa Venäjä ei ole saanut tuhottua kaikkia lentokenttiä, vaikka se on täysimittaisesti sotinut siellä jo pian kaksi vuotta.

        "Jospa Venäjä tulee rajan yli pienissä ryhmissä?
        Suomella ei ole toimivaa koko rajan valvontaa."

        Pienet ryhmät eivät saa juuri mitään aikaan ja ne on helppo tuhota.

        >Pienet ryhmät eivät saa juuri mitään aikaan ja ne on helppo tuhota.

        Ukkelit saisivat valita tuhoutuvatko vai antautuvatko. Urhoollinen Venäjän poika taistelisi tietysti silloin rodinan ja Volodjan puolesta kuolemaansa saakka. Oikein silmin katsottaessahan hän olisi Venäjän alueella.


    • Anonyymi

      "Venäjälle raportoidaan järkyttäviä tappioita: Hyökkääjä menetti taas yli tuhat miestä päivässä"

      Sevverranhan sielä menehtyy 5 minuutissa!

    • Anonyymi

      On se kauheeta kun 1100 miestä MINUUTISSA...

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäjälle raportoidaan järkyttäviä tappioita: Hyökkääjä menetti taas yli tuhat miestä yhdessä minuutissa. Ukraina on ylivoimainen. :)

      • Anonyymi

        Venäjä on menettänyt ilmoituksensa mukaan Ukrainan sodassa noin 6 900 sotilasta näitä tappioita paikattiin viime syksynä 300 000 tuhannella armeijaan kutsutulla ja sen jälkeen joka kuukausi 20 000 tuhannella kutsutulla mutta 6 900 sotilaan menetys on niin suuri että venäjän presidentti Putin on joutunut näitä paikkaamaan ilmoituksensa mukaan nyt vielä 170 000 sotilaalla .

        Jos joku ei ymmärrä venäläistä matematiikkaa hän ei ole käynyt koulujaan Pietarissa


      • Anonyymi

        Ukrainan häviö sodassa Venäjää vastaan konkretisoituu yhä nopeammin. "Venäjän joukot hyökkäävät Ukrainan asemiin kaikilla konfliktin etulinjan sektoreilla", Ukrainan maajoukkojen komentaja, kenraalieversti Aleksander Syrski kertoi. Lausunto kuullaan, kun rintamaraportit kertovat Kiovan joukkojen surkeasta tilasta ja myös laajan vetäytymisen valmisteluista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainan häviö sodassa Venäjää vastaan konkretisoituu yhä nopeammin. "Venäjän joukot hyökkäävät Ukrainan asemiin kaikilla konfliktin etulinjan sektoreilla", Ukrainan maajoukkojen komentaja, kenraalieversti Aleksander Syrski kertoi. Lausunto kuullaan, kun rintamaraportit kertovat Kiovan joukkojen surkeasta tilasta ja myös laajan vetäytymisen valmisteluista.

        >Ukrainan häviö sodassa Venäjää vastaan konkretisoituu yhä nopeammin.

        Taas? Kaksi vuotta on jo hyökätty...


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Useiden venäläisten kaupunkien viranomaiset ovat peruuttaneet uudenvuoden ilotulitukset ja luvanneet lähettää raketit Venäjän sotilaille, raportoi Independent.

      No nythän on kaikki pelissä kuin Venäjän Ljudminalla.

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Ukraina kouluttaa koko ajan uusia rykmenttejä sisämaassa eikä kiirehdi turhaan ja työnnä osaamattomia etulinjaan.

      Venäläiset taasen työntävät uudet hemmot suoraan etulinjaan, koulutus on annettu viikon junamatkalla jonka aikana ryypättiin voitontahtoa keho täyteen.

      Nyt ollaan myös siinä tilassa ettei sään takia pääse kumpikaan etenemään pitkälle joten kumpikohan käyttää tilanteen paremmin hyväkseen?

      Toiset palelee, ryyppää ja miettivät miksi ovat Ukrainaan tulleet ja toinen puoli harjoittelee uusien aseiden yms oppimista jne valmistautuen tulevan vuoden taisteluun. Toki tuhoavat Venäjän kalustoa ja miehiä koko ajan ennätysmäärin.

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Luulenpa että Venäjän pieni ylipäällikkö sniffaa jotain nekkuunsa joka pitää hänet hereillä 22h/vrk.

      Se selittäisi johdon ihmeelliset toilailut, ainakin osittain.

      Ilman sitäkin pystyvät uskomattomiin suorituksiin.

    • Anonyymi

      MEATWAVES on venäjän taktiikka Adviikassa nyt,,toistuvia hyökkäyksiä ihmisaaltoina tappioista huolimatta.Ja aina uudelleen,,miehiä tuntuu vielä riittävän..

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      oikein

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Kohta saapuu rintamalle pakkasukko ja venäläisistä tulee kiven kovia sotilaita.

      Keväällä vasta pehmenevät.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Voi juku.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Tuhat kaatunutta päivässä.

      Sopiva tahti, 30 tuhatta kuukaudessa ja yli 360 tuhatta vuodessa. Kolmessa vuodessa yli miljoona kaatunutta. Kai se menee suunnitelman mukaan.

    • Anonyymi

      USA menetti 20 vuotta kestäneessä Vietnamin sodassa 58000 sotilasta.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Aloittaja antaa kuvaa, että Suomi tulee voittamaan Venäjän hyökkäyksen?

      • Anonyymi

        Suomikin on voittajien joukossa, kun Venäjän örkkiarmeijaa kuopataan Ukrainassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomikin on voittajien joukossa, kun Venäjän örkkiarmeijaa kuopataan Ukrainassa.

        Koko Eurooppa on. Eikä riitäkään.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi
      • Kenttäkorjaamo hoitaa tuosta kyllä nopeasti venäläisten normien mukaisen sotakoneen.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Hienoa. Suunnitelmassa on pysytty!

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Nythän on niin että Tiltut aina varoittivat Venäjän hyökkäyksestä jos ei tehdä kuten Venäjä haluaa.

      Ukraina ei siis tanssinut Venäjän pillin mukaan vaan se ioli vallattava.

      Tiltut kehuivat aina että Venäjä on maailman suurin sotilasmahti.

      Tämän sodan jälkeen Venäjä tekee jälleen uuden ennätyksen.

      Kokoonsa nähden maailman heikoin sotilasmahti, kunniakirja kaiverretaan vielä Putinin pieneen mauseleumiin Moskovan koirapuistossa.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Tietääkö joku, onko suunnitelman mukaan tarkoitus pysyä tuossa 1000 örkkiä/vrk, vai onko "suunnitelman mukaan" odotettavissa suurempia määriä.

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Satusetä Shoigu tänään : “since the start of the special operation, the Ukrainian armed forces’ casualties have exceeded 383,000 service members, killed and wounded, 14,000 tanks, infantry fighting vehicles and armored personnel carriers, 553 warplanes and 259 helicopters, 8,500 artillery pieces, and multiple launch rocket systems.”

      • Anonyymi

        Jos satusetä Shoigun tiedot olisivat totta, ryzzät olisivat tuhonneet Ukrainan kaikki sotilaat
        4 kertaa, tankit 7 kertaa, hävittäjät 8 kertaa, kopterit 8 kertaa, tykistön 6 kertaa.


    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Hienoa että Putin on aikataulussa ja homma hanskassa.

      Harvoin näkee noin pätevää toimintaa.

      Se on varmaankin suunnittelun tulos?

      • Anonyymi

        Mutta tyytyykö Putin tähän 1000 örkkiä/vrk.
        Epäilen, että suunnitelma on kunnianhimoisempi.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Putin on perustanut örkkitehtaita, mm Karjalassa Ukrainasta varastetuista lapsista tehdään tykinruokaa.

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Aika noloa kuolla harhaisen diktaattorin joukoissa.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Loistavia lukuja! Jun vanja kylmenee, niin sydäntä lämmittää.

      • Anonyymi

        👍👍👍


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Naisvankilatkin on pian koluttu tyhjiksi, tykinruokaa, tykinruokaa ...

      • Anonyymi

        Ukrainalla sen sijaan on vielä alle 27-vuotiaat lähes koskemattomina eli liki 3 miljoonaa miestä!
        Pääosa armeijan käyneinä!


    • Anonyymi

      Nolo kuolema kaatua harhaisen diktaattori putlerin joukoissa

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      10. TAMMIKUUTA.
      Vaikeasti haavoittuneiden ukrainalaisten sotilaiden määrä kasvoi 30 % – ABC
      Kanava lainasi lääkäreitä sanoneen, että heidän tietojensa mukaan noin 30 000 ukrainalaista sotilasta joko kuolee tai haavoittuu vakavasti joka kuukausi.

      Vaikeasti haavoittuneiden ukrainalaisten sotilaiden määrä kasvoi 30 prosenttia viime viikkoina, ABC- televisio kertoi ukrainalaiseen lääkäriin viitaten.

      Dneprin kaupungin (entinen Dnepropetrovsk) sairaalan päälääkäri Sergei Ryzhenko sanoi, että laitokseen otetaan päivittäin 40–100 vakavasti haavoittunutta sotilasta, ja joka päivä suoritetaan 50–100 kirurgista toimenpidettä. Hän lisäsi, että suurin osa leikkauksista on amputaatioita.

      Kanava lainasi lääkäreitä sanoneen, että heidän tietojensa mukaan noin 30 000 ukrainalaista sotilasta joko kuolee tai haavoittuu vakavasti joka kuukausi.

    • Anonyymi

      Näin sanoo Ukrainan entinen pääsyyttäjä maan TV:ssä viikonloppuna Ukrainan tappioista: https://rumble.com/v45ugx0-blinken-clueless-about-austin.-f16s-to-capture-crimea.-italy-wants-eu-army..html
      Maa menettää kuukaudessa tällä hetkellä 30 000 kaatunutta ja koko sodan aikainen kokonaismäärä kuolleita ja kaatuneita on 500 000.
      Kohta 22 min 25 s. Miksi Italia ajaa EU:n omaa armeijaa? Eihän EU ole liittovaltio, eihän? Vai kasvaako EU-politikkojen vallanhimo rajattomasti? Kuten Vihrereiden Joshca Fisher, joka vaatii jo EU:lle omia ydinaseita, vaikka Saksa ajoi omat ydinvoimalansa alas.

      • Jos et viitsisi noita roskasivustoja yleiseen keskusteluun linkittää. 🥱


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Valtion uutistoimistot: Putin saapui vierailulle Venäjän itäisimpään kolkkaan
      Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee keskiviikkona Venäjän kaukoidässä sijaitsevassa Tshukotkan autonomisessa piirikunnassa. Putinin visiitistä uutisoivat Reutersin mukaan keskiviikkoaamuna Venäjän valtion uutistoimistot.

      Reutersin mukaan kyseessä on Putinin ensimmäinen vierailu alueelle presidenttinä. Tshukotka on Venäjän itäisin alue, joka jakaa Beringinsalmessa kulkevan merirajan Yhdysvaltojen Alaskan osavaltion kanssa.

      Vierailun tarkoitus oli katsastaa pakoreittiä ja tarkastaa että satama oli kunnossa ydinsukelluvenettä varten.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Venäläisten tappiot ovat hirmuiset, koska he eivät piittaa uhreista kummallakaan puolella.

    • Anonyymi

      "ILTASANOMISTAKO LUIT?"!!!

    • Anonyymi

      Ukraina kärsii itse valtavia tappioita: kuukausivauhti lähes 30000 kaatunutta ja vakavasti haavoittunutta, eli noin 1000 sotilaan päivätappioilla mennään siellä. Kokonaistappiot huitelee heillä jo puolen miljoonan tuntumassa.

      "However, anecdotal evidence of mounting Ukrainian casualties in the war was reinforced by claims made on Ukrainian television this weekend by the country's former prosecutor general.

      Yuriy Lutsenko claimed that around 30,000 Ukrainian troops are now being killed or badly wounded per month and that the total casualty toll for wounded and killed in the war is around 500,000."

      https://abcnews.go.com/International/hospital-sees-30-rise-wounded-ukrainian-soldiers-doctor/story?id=106197525

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Ukraina menettää 30 000 sotilasta kuukaudessa kaatuneina ja haavoittuneina.

    • Anonyymi

      hyvä

      • Anonyymi

        Hjyva hjuva !!!


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Hullua hommaa taistella diktaatuurin puolesta

    • Anonyymi

      Sillä aikaa Nato-suomessa:

      "Aamulehti - Ruumishuoneet täynnä KOKO MAASSA!
      Vainajia on niin paljon, että niitä säilytetään Taysissa jopa lämpimässä salissa."

      Eli liian tarjonna ja puuttuvien säilytystilojen takia, ruumiita joudutaan syöttämään Nato-Rotille! NAM!

      • Anonyymi

        Nato-USA:n miehitysjoukoille terveisiä cateringin muslimeilta. Mummeli muusi on hyvää. :)


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Se, että Hyökkääjä saa kärsiä, ei harmita minua ollenkaan.

    • Anonyymi

      Ukrainan asevoimien komentaja kertoi viime viikonlopulla (7.1. -24) Ukrainan TV:ssä maan tappioluvuista seuraavaa: Maa menettää 30 000 miestä kaatuneina joka kuukausi tällä hetkellä. Koko sodanaikaiset menetykset ovat olleet yli 500 000 kaatunutta ja vammautunutta miestä.
      Kun Zelensky repi jo allekirjoitetun Turkin rauhansopimuksen, maan tappiot olivat vajaat 50 000. Siksi hän ei uakalla enää aloittaa rauhanneuvotteluja, koska kansa lynkkaaa hänet noista turhista kaatuneista. Toisaalta maasta ei löydy enää taistelujoukkoja moneen vuoteen koulutettavaksi, eikä varsinkaan hyökkäysjoukkoja. Satuja tietysti voi kertoilla tulevista hyökkäyksistä, kuten edellisestä kesähyökkäyksestä. Siksi Venäjä rakensi puolustulinjansa niin, että hyökkääjät oli helppo ohjata suorille tulilinjoille ja miinakenttiin.
      Pitäisikö heittää politikot pois ammattisotilaiden strategiapalavereista? Zelensky tekee taas samaa, mutta tuskin vastustaja lotkauttaa korviaan tällä kertaa, kun Zelenskyllä ei kerta kaikkiaan ole koulutettuja joukkoja, ei ammuksia, eikä kalustoa toteuttaa haaveitaan.
      Tosiasiassa sota on samassa vaiheessa, kuin 2. maailmasota, kun liittoutuneet olivat ylittäneet Reinin ja lähestyivät Berliiniä. Vielä tapeltiin ja rajustikin, mutta lopputuloksesta ei ollut epäislystäkään.
      Ainoastaan sen hinnasta miehistötappioina, ei ollut tietoa. Se tiedetään, että rauhaa ei allekirjoita näyttelijä nimeltään Valodymyr Zelensky.

      • "Kun Zelensky repi jo allekirjoitetun Turkin rauhansopimuksen, maan tappiot olivat vajaat 50 000. Siksi hän ei uakalla enää aloittaa rauhanneuvotteluja, koska kansa lynkkaaa hänet noista turhista kaatuneista."

        Jokainen ymmärtää, että tuolloin Venäjä miehitti noin kaksi kertaa suurempaa aluetta Ukrainassa kuin nykyään ja että Venäjä tarvitsi tulitaukoa vain varustaakseen armeijansa uudelleen täysimittaista hyökkäystä ja Kiovan ja samalla koko Ukrainan valtausta varten epäonnistuttuaan surkeasti Kiovan valtaamisessa. Oli erinomaisen hyvä asia, ettei sopimusta syntynyt myöskin siksi, että Venäjä olisi tehnyt Butshan kaltaisia joukkomurhia myös noilla alueilla, joista se sitten joutui luopumaan.

        "Se tiedetään, että rauhaa ei allekirjoita näyttelijä nimeltään Valodymyr Zelensky."

        Eikä myöskään Putin Kalsarimyrkyttäjä.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kun Zelensky repi jo allekirjoitetun Turkin rauhansopimuksen, maan tappiot olivat vajaat 50 000. Siksi hän ei uakalla enää aloittaa rauhanneuvotteluja, koska kansa lynkkaaa hänet noista turhista kaatuneista."

        Jokainen ymmärtää, että tuolloin Venäjä miehitti noin kaksi kertaa suurempaa aluetta Ukrainassa kuin nykyään ja että Venäjä tarvitsi tulitaukoa vain varustaakseen armeijansa uudelleen täysimittaista hyökkäystä ja Kiovan ja samalla koko Ukrainan valtausta varten epäonnistuttuaan surkeasti Kiovan valtaamisessa. Oli erinomaisen hyvä asia, ettei sopimusta syntynyt myöskin siksi, että Venäjä olisi tehnyt Butshan kaltaisia joukkomurhia myös noilla alueilla, joista se sitten joutui luopumaan.

        "Se tiedetään, että rauhaa ei allekirjoita näyttelijä nimeltään Valodymyr Zelensky."

        Eikä myöskään Putin Kalsarimyrkyttäjä.

        Pohjois-Korea on toimittanut Venäjän federaatiolle kuukauden sisällä miljoona 152 mm:n säiliötä – samaa määrää, jota EU ei voinut toimittaa Ukrainalle vuoteen.
        Korean tasavallassa asiantuntijat totesivat, että Pjongjang sai vastineeksi pääsyn useisiin uusimpiin venäläisiin ohjustekniikoihin sekä ruokatarvikkeita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pohjois-Korea on toimittanut Venäjän federaatiolle kuukauden sisällä miljoona 152 mm:n säiliötä – samaa määrää, jota EU ei voinut toimittaa Ukrainalle vuoteen.
        Korean tasavallassa asiantuntijat totesivat, että Pjongjang sai vastineeksi pääsyn useisiin uusimpiin venäläisiin ohjustekniikoihin sekä ruokatarvikkeita.

        Niin, terroristi- ja rikollisvaltiot pitävät yhtä.


    • Anonyymi

      Venäjän piti valloittaa Ukraina ja syrjäyttää Zele jo aikoja sitten.

      Vauikuttaa siltä ettei Putinin suksissa ole pitoa.

      Pelkkää superhyper fluoriluistoa joka lipsuu ja lipsuu ja lipsuu.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Ukrainan mukaan se ei koskaan pakota naisia rintamalle, eikä alle 25 vuotiaita miehiä. Luottakaa Zelenskyn sanaan!
      Ilmeisesti nämä videot ratsioista ratikoissa, ovat vain tinahattujen salaliittoteorioita. Kyllä Ukrainalla on selvä miehistöylivoima kaikilla rintamalinjoilla, kun kerran kymmenet tuhannet Venäläiset tuhotaan jatkuvasti Ukrainalaisten taistelijoiden muutamalla tykinammuksella viikossa rintamataistoissa.
      https://www.bitchute.com/video/k0c7udH2lIdw/
      Nyt Zelenskylle kelpaa nyt myös 50 000 naista rintamille. Raskaus ei ole este palvelukseen astumiselle.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      No joko taas Venäjä on ihan romahtanut...eräs P. Toverihan ennakoi jo vajaa vuosi sitten kuinka Venäjän armeija romahtaa viimeistään elokuussa, siis elokuussa vuonna 2023...sittemmin samainen Toveri on antanut yhä uusia ja uusia "asiantuntijakommentteja" ko. konfliktiin liittyen, tuon(kin) kommentoijan suhteen pitää sanoa että ei vaan jaksa näitä jonninjoutavia päivityksiä eikä tämän sivun aloituksenkaan ulostuloa...läntisdillä tiedotusvälineillä jarrut tosiaan puuttuvat ja tyhjyysvauhti otsikoissa kiihtyy...

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Näin Venäjä romahti Krynky'n sillanpääasemalla:
      https://www.youtube.com/watch?v=UFjIpTl7gb4
      Vai olisikovat kaikki Ukrainan merisotilaat (6000) siirtyneet ilmavoimiin?
      Täysin turha operaatio Zelenskyn ja eläköityneiden Natokenraalien toimesta.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Viimeinen tieto Krynky'n tilanteesta. Ukrainan merisotilasprikaatista 20.1.2024 on jäljellä 80 miestä. Sen tappiot ovat 30 miestä päivässä.
      Ammukset loppu.
      Kalusto loppu.
      Tukijoukkoja ei voida lähettää, kun niitä ei ole olemassa.
      Ammuksia tai ruokaa ei voida lähettää, koska se ei pääse perille.

      • Anonyymi

        Muuten hyvä listaus, mutta tukijoukkojen osalta korjaus: niitä yritettiin lähettää, mutta 150-miehinen merijalkaväkikomppania kieltäytyi tehtävästä. Kukaan ei halua moiseen itsemurhapaikkaan.

        Toisaalta, tuskimpa olisivat sinne päässeetkään vaikka olisi halunneet. Ne pienemmät jokisuistot on jäätyneet niin ettei veneellä pääse, mutta toisaalta jää ei vielä kanna sen päällä liikkumista myöskään. Talvi taisi yllättää Ukrainan sodanjohdon tuolla pahemman kerran.


    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Venäjä lähetti hyökkäykseen kaksi armeijaa – tappiot karmivia, eteneminen pysähtyi

      ANTTI KIRKKALA
      JULKAISTU 21.01.2024 | 10:20
      PÄIVITETTY 21.01.2024 | 12:35
      VENÄJÄN HYÖKKÄYS
      Operaatio Avdijivkan alueella ei saavuttanut analyytikon mukaan tavoitteitaan.
      MAINOS
      Venäjän asevoimat aloitti mittavan hyökkäysoperaation Itä-Ukrainassa sijaitsevan Avdijivkan kaupungin ympäristössä 10. lokakuuta 2023.

      Venäläisjoukot yrittivät saartaa ukrainalaisten vahvoja puolustusasemia iskemällä samanaikaisesti pohjoisesta ja etelästä tykistön ja helikopterien tukemina.

      Eteneminen jäi vähäiseksi, vaikka rynnäköitä jatkettiin useissa aalloissa ja tappioista välittämättä. Sääolosuhteet vaikeuttivat alueella operointia marraskuusta lähtien. Venäjän arvioitiin koonneen lähialueelle noin 40 000 sotilasta.

      Avdijivkalla on strategista merkitystä, koska se sijaitsee lähellä miehityshallinnon kontrolloimaa Donetskin kaupunkia sitä ja sitä ympäröiviä liikenneyhteyksiä. Ukrainalaiseversti kuvaili aiemmin kaupunkia ”veitseksi miehittäjän kurkulla”.

      Ukrainan sotaa seuraava analyytikko Konrad Muzyka huomauttaa Venäjän sitoneen lokakuussa aloitettuun operaatioon yksikköjä kahdesta eri armeijasta, mikä vaati merkittäviä voimavaroja suunnittelun ja huollon osalta. Kahta armeijaa käytettiin samanaikaisesti hyökkäystoimissa keväällä 2022.

      – Hyökkäys osoitti, että he pystyivät muodostamaan uudelleen ainakin osan yksiköistään Venäjän puolella, Muzyka toteaa tilannekatsauksessaan.

      Venäläiset eivät kuitenkaan saavuttaneet minkäänlaisia operatiivisia tai strategisia tavoitteitaan. Eteneminen hyytyi nopeasti miinakenttiin ja ukrainalaisjoukkojen vahvaan vastarintaan.

      Venäjän arvioidaan menettäneen hyökkäyksissä ainakin 151 taistelupanssarivaunua ja 249 muuta panssariajoneuvoa. Tappiot olivat 14-kertaisia verrattuna Ukrainan asevoimiin, joka menetti 17 panssarivaunua ja yhdeksän panssariajoneuvoa.

      Puolustajien tueksi siirrettiin muilta alueilta 47. mekanisoidun prikaatin kaltaisia yksiköitä, jotka olivat kärsineet mittavia tappioita kesän vastahyökkäyksessä.

      Venäläisjoukkojen aktiivisuuden arvioidaan vähentyneen huomattavasti Avdijivkan ympäristössä. Konrad Muzykan mukaan on toistaiseksi epäselvää, viittaako tämä taisteluvoiman loppumiseen tai vain tilapäiseen taukoon.

      Ukrainan kannalta haasteena on, että Venäjän tykistöllä on ammusten osalta noin viisinkertainen ylivoima.

      • Anonyymi

        Todellisuudessa Venäjä on valloittanut isoja alueita Avdiivkan alueella, varsinkin eteläosassa, mutta myös pohjoisessa. Ukrainalaiset aina ilmoittavat omat tappionsa reilusti alakanttiin ja liioittelee Venäjän tappioita.

        Russian Storm Troopers Overwhelm Ukrainian Defenses South of Avdiivka
        https://www.youtube.com/watch?v=BARoIWebJA0


    • Anonyymi

      Venäjä puhdistuttaa rivejään. :)

      Mutteivät vaan lopu.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Ei onnistunut Avdijivkan valtaus mutta pitää muistaa että kuolema on ainoa demokraattinen asia mikä toimii Venäjällä.

      Putinista huolimatta.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe