Onko Kiinan armeija samanlainen luokaton viritys ja kulissi mikä venäjän armeijasta paljastui todell

Anonyymi-ap

Kiina on kokenut lähisotahistoriassaan liian monia tappioita.

Maata on nimittäin sotakentillä häpäissyt lähes jokainen länsimaa Japanista puhumattakaan.

Kiina kävi oopiumsotia 1800-luvulla Britanniaa ja Ranskaa vastaan, mutta myös Venäjällä ja Yhdysvalloilla oli lusikkansa sopassa. Ensimmäinen oopiumsota käytiin Kiinan ja Britannian välillä. Tappion kokenut valtio joutui luovuttamaan Hong Kongin Britannialle ja avaamaan kaupunkejaan ulkomaankaupalle. Toisen oopiumsodan seurauksena Kiina joutui laillistamaan oopiumkaupan, antamaan länsimaille oikeuden omistaa maata ja avaamaan maansa lähetystyölle. Kaikki tämä koettiin erittäin alentavaksi luonteeltaan ylpeiden kiinalaisten silmissä.

Tappiot oli jo melkein unohdettu, kunnes toinen maailmansota löi laineensa Kiinaan. Japani oli voittanut Venäjän-Japanin sodassa eurooppalaisen mahtivaltion ja näki itsensä suurvaltana, mutta myös aasialaisten rodullisena johtajana.


Saksan kanssa solmitun yhteistyösopimuksen jälkeen vuonna 1936 Kiina oli vapaata riistaa Japanille. Sisäisten ristiriitojen repimällä Kiinalla ei ollut voimaa vastustaa Japanin hyökkäystä.

Historia kertoo että Kiina on ollut jopa venäläisten armeijoita luokattomampi ja tappiollisempi maa tosin toisessa maailmansodassa venäjän armeija oli ylivoimaisesti huonoin armeija miehistötappioissa mitattuna mutta Kiina oli tappiotilastoissa heti kakkosena.

Kiinan armeija saattaa siis olla vain kulissi joka tosi toimissa paljastuu yhtä luokattomaksi ja osaamattomaksi amatöörien viritykseksi kuin venäjän armeija on osoittautunut toiminnassa

37

428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainakin Kiinalla on hallussaan huipputeknologian osaamista - toisin kuin Venäjällä - ottaen huomioon että noin 90% länsimaihin vietävästä elektroniikasta on Made in China.

      • Anonyymi

        "Ainakin Kiinalla on hallussaan huipputeknologian osaamista - toisin kuin Venäjällä"

        Ja toisin kuin melkein millä muulla maalla tahansa. Ja tulevaisuudessa ei yksikään maa tule olemaan Kiinan tasolla huipputeknologiassa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nooh eipä ole Natokaan mikään muu kuin alisuorittaja, Afganistanissa hävisi kouralliselle vuohipaimenia.

      • Anonyymi

        Ehei. Sehän oli Neuvostoliitto, joka kävi toivotonta hyökkäyssotaa Afganistanissa kymmenen vuotta ennenkuin joutui pakenemaan paniikinomaisesti sieltä. Nuo kourallinen vuohipaimenia olivat aivan liian kova pala Neuvostoliiton tankeille, hävittäjille, taisteluhelikoptereille ja joukoille. Tappio oli nöyryyttävä Neuvostoliitolle, niinkuin diktatuureille yleensä aina onkin. Aika pian tuon jälkeenhän koko neuvostodiktatuuri romahtikin.

        Natomaat ei ollut hyökkäyssotimassa Afganistanissa, vaan pyrkimys oli estää terroristien valtaannousua. Alunperinhän natomaiden ja muidenkin, mm Suomi, tarkoitus oli suojata jälleenrakentamista Neuvostoliiton hyökkäyssodan tuhojen osalta. No terroristit pääsivät tavoitteeseensa, kun edes afganistalaiset itse eivät sitoutuneet oikein puolustautumaan, joten eivät auttajatkaan silloin kovin innokkaita ole. No nyt joillakin hyvä mieli, eikös?

        Hyvä muuten taaskerran huomata, että vain läntiset demokratiat auttavat jälleenrakennuksessa. Diktatuuri ja erityisesti itänaapurimme ei koskaan ole niihin osallistuneet. Ei, vaikka he ovat tuhot saaneet aikaiseksi.


      • Anonyymi

        Pitää muuten paikkaansa NATO oli Afganistanissa 2001- 2021 ja takkiin tuli. Ainoa kerta kun artikla 5 on käytetty, TALABAN EDELLEEN VALLASSA.


    • Anonyymi

      Moskovan ja Kiovan ryssien sota on ensimmäinen sota pitkään aikaan, jossa kohtalaisen kookkaat, valtiolliset armeijat on vastakkain. Edes USA:lla ei ole kokemusta vastaavasta vuosikymmeniin.

      USA:n ohjeet Kiovan ryssille ei toimineet vaan Kiovan ryssien vastahyökkäys pysähtyi alkuunsa.

      "Ukrainan viranomaiset ovat kuitenkin sanoneet, että erityyppisten droonien läsnäolo ja tappavuus etulinjan molemmin puolin on ollut suurin tekijä, joka on estänyt ukrainalaisia tai venäläisiä saamasta merkittävää jalansijaa kuukausien ajan.

      "Teknisen kehityksen vuoksi kaikki pysähtyi", korkea-arvoinen ukrainalainen sotilasviranomainen sanoi. "Taistelukentälle ilmestyvät laitteet elävät korkeintaan minuutin.""

      Ei tuolla länsimaiset armeijat olisi pärjänneet yhtään paremmin kuin Kiovan ryssien tai Moskovan ryssien armeijat.

      • Anonyymi

        Voi tyttö pieni, mitään todellista yhteenottoa lännen ja idän välillä ei ole tapahtunut.
        Toki Ukraina ampuu alas lähes kaikki venäjän ohjukset länsimaisella kalustolla, mutta länsimaista kalustoa ei ole lähetetty Ukrainaan riittävästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi tyttö pieni, mitään todellista yhteenottoa lännen ja idän välillä ei ole tapahtunut.
        Toki Ukraina ampuu alas lähes kaikki venäjän ohjukset länsimaisella kalustolla, mutta länsimaista kalustoa ei ole lähetetty Ukrainaan riittävästi.

        Yhteenotto on eri asia kun täysi sota, ja jos Ukrainan sota ei ole mielestäsi sellainen, niin vähänpä ymmärrät. Vaikka länsi ei otakaan varsinaisiin sotatoimiin osaa, on se kuitenkin sodan osapuoli tukiessaan yksinomaan Ukrainaa.

        Länsimaiden tuki ei ole vain marginaalista, vaan ilman sitä Ukraina kukistuisi sotamateriaalien puutteeseen hyvinkin pian. On ihan eri asia, onko sitä sinun mielestäsi lähetetty riittävästi.

        Länsimailla on myös selkeä intressi puolustaa Ukrainaa, joten kyllä Länsi on ihan tosiasiallisesti sodan osapuoli. Verrattuna esimerkiksi siihen "Itään": vaikka Venäjä on saanut sotilasmateriaalia ainakin Iranilta, Kiinalta ja Pohjois-Korealta, ei yksikään näistä valtioista ole tukemassa Venäjää tosissaan, suurimpana motivaatioina niillä on taloudellinen hyötyminen tilanteesta.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      "... Kiina kävi oopiumsotia"

      Paremminkin länsimaat sotivat Kiinaa vastaan siirtomaatyylisiä sotiaan.
      Kiina ei vielä silloin ollut varautunut lännen aggressioihin mutta nyt on.
      Enää lännen on turha yrittää hyppiä Kiinan silmille, vaikka nykyään varsinkin jenkille siihen halua tuntuu olevan.

      • Anonyymi

        Kiinasta ei kukaan tiedä muuta kuin että sen armeija on erittäin tehokas omia kansalaisiaan vastaan väkivallassa ja kykenee tukahduttamaan mielenosoitukset ja vangitsemaan omia kansalaisiaan tehokkaasti jotka arvostelevat Kiinan hallintoa.
        Sen me tiesimme venäjänkin armeijasta.

        Toisessa maailmansodassa kaksi ylivoimaisesti huonointa armeijaa tappioissa mitaten oli ykkösenä venäjä kakkkosena Kiina nyt venäjä on osoittanut Ukrainassa että on säilyttänyt tasonsa tässä suhteessa tappiot ovat aivan järjettömät ja tavoitteet valloitussodassa yhtä kaukana kuin oli sodan alussa .

        Kiinasta ei ole tietoa toisen maailmansodan jälkeen onko diktatuurin armeija kehitys samalla tasolla kuin venäjänkin eli olematon sotataidon suhteen.

        Hehkutettiinhan venäjän armeijaakin pelkkien mielikuvien perusteella valtavasti ennen Ukrainan sotaa määrätyissä piireissä yli kaiken mutta sen tason tultua ilmi Ukrainassa ei tosiaan hehkuttelijoita ole myötähäpeä ja ihmetys on vain vallalla jopa Tiltujen ja venäläisten sotaploggareiden piirissäkin


    • Anonyymi

      on kyllä

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Taitaa olla maailman kehittynein sotakoneisto, on hypersonic ohjukset, ihan oma avaruusasema ainoana maailmassa, on laseraseet, pystyvät valmistamaan ihan kaiken itse ja omilla raaka aineilla, Tekniikkaa käytetään ja dataa liikkuu maailman eniten kinuissa, eli AI onnistuu heillä ensimmäisenä, maailman kehittyneimmät green energy hommelit, valmistavat eniten sähköautoja ja esim akkuja jne jne jne.. he ei vain mainosta asioitaan tai tee elokuvia yms et "me ollaan maailman paras" :)

      • Anonyymi

        Taitaa olla niin ...samaa sanottiin venäjän armeijasta mutta tosi toimissa esiin tulikin luokaton korruptoitunut sotaa osaamaton kehitysmaan viritys jota entinen neuvostomaa romuttanut jo kohta 2 vuotta.

        Nää "taitaa olla" armeijat on vähän sellaisia taitaa olla armeijoita


    • Anonyymi

      on

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      on

    • Anonyymi

      Pitihän se maailman suurimman sotilasliitto Natonkin olla voittamaton, mutta Afganistanissa hävisi kouralliselle vuohipaimenia.

    • Anonyymi

      Venäjän armeijan vahvuus on siinä että sotilaita on paljon ja niitä voi surutta uhrata sama juttu Kiinalla.

    • Anonyymi

      "Onko Kiinan armeija samanlainen luokaton viritys ja kulissi mikä venäjän armeijasta paljastui todellisuudessa?"

      Joo on jos senkin osalta PROPAGANDA on totta. Muuten ei.

    • Anonyymi

      täysin

    • Anonyymi

      näin

    • No Amerikka myös super voima 20 vuotta sota jälkeen juoksi kuin rotta Afganistanista Nato kanssa haheghe joskus yli voima tekee myös ongelma

    • Anonyymi

      Ukrainan vastahyökkäyksen epäonnistumisen yhtenä syynä,he itse halusivat hyökätä kolmesta kohdasta,USA toivoi yhtä hyökkäyskärkeä.Vahvat puolustus asemat helpompi murtaa vain yhdestä kohtaa.

    • Anonyymi

      Kohtahan se luokattomuus mitataan!

      Kiinan Xi kertoi Bidenille kaapin paikan. Taiwan ja Kiina tulevat yhdistymään

      Hesari kirjoittaa Kiinan Xi:n ja USA:n Bideen tapaamisessa. Kiina ilmoitti ja varoitti USA:ta tulevasta Kiinan ja Taiwanin yhdistymisestä. Yhdistyminen tapahtuu rauhanomaisesti ja Kiinan perustuslaki sisältää tämän tavoitteen. Kuten aikoinaan Länsi-Saksan perustuslain mukaan Saksojen yhdistyminen oli tavoite.

      Kaikkea hyvää tälle ja toivottavasti USA ei käy tavalliseen tapaan keskustelua lentotukialusten tykinputkien takaa, Taiwanin hegemoniasta.


      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010073442.html

      • Kuinka Kiina aikoo saada taiwanilaiset alistumaan Kiinan diktatuuriin rauhanomaisesti?


    • Anonyymi

      Katsotaan miten näppärästi valtaa Taiwanin!

      • Anonyymi

        Nato-USA on valmis tuhoamaan Taiwanin pois maailmankartalta jos Kiina liittää sen itseensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nato-USA on valmis tuhoamaan Taiwanin pois maailmankartalta jos Kiina liittää sen itseensä.

        Suomelle on sama kohtalo tiedossa.


    • Anonyymi

      Kiinan armeija samanlainen luokaton sumutus ja kulissi kuin Nato-Suomen pufuftufvoimat?

    • Aloittajalle: Kiinan armeija on varmasti samanlainen. Mutta kuten II maailmansodassakin näimme, r...ä oppii nopeasti. Ikävän nopeasti.

      Onneksi nykyvenäläiset eivät ole samanlaisia homo sovjetikuksia niinkuin Isä Aurinkoisen aikana ja ainakin osittain heidän "kuntonsa" ei ole samalla tasolla. Heitä ei voi sillä tavalla "käskyttää" kuin stalinin aikana.

    • Anonyymi

      Täysin

    • Anonyymi

      PERUNin uusin tänään julkaistu podcast käsittelee juuri tätä aihetta. Onko Kiina paperi tiikeri?

    • Anonyymi

      Toivoa sopii että on: valtaosa Kiinan, varsinkin maavoimien kalustosta on enemmän tai vähemmän suoria kopioita neuvoto-venäläisistä aseista.

    • Anonyymi

      En menisi enään vanhojen neuvostoaikaisten juttujen mukaan arvelemaan heidän sotilasteknologiaansa.

      Tarvittiin vain yksi Kiinalainen, pitkään Nasa:lla työskennellyt insinööri, joka vei sinisilmäisten jenkkien nenän edestä läjäpäin arvokasta materiaalia mukanaan.

      Pääsi karkaamaan viime hetkellä ennen kiinni jäämistään. Vaimo jäi kiinni. Napattiin lentokentältä kun oli poistumassa USA:sta.

      Kyseinen heppu työskenteli loppuaikoina Nasa:n Mars ohjelmassa ja sitten ihmeteltiin muutama vuosi myöhemmin, että miten ihmeessä Kiina sai laskeutujan ja mönkijänsä Marsin pinnalle ensi yrittämällä? Mitenkähän ihmeessä?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2710
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      208
      1738
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1454
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1211
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      49
      932
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      816
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe