Vinkkejä Trangian ostoon

Anonyymi-ap

Pitänee varautua ja on ollut jo pitemmän aikaa ollut ajatuksissa ostaa laite millä voi keittää aamupuurot ja kahvit sekä hoitaa muun ruuanlaiton kerrostalossa mahdollisen sähkökatkon aikana.
Yksinasuvana poikamiehenä ei kovin suuria ruuanlaittotaitoja ole joten vaatimattomatkin välineet lienee riittävät.

Mikä varustus tarvitaan minimissään. Ei tarvi välttämättä olla Trangia koska muitakin merkkejä kai löytyy.

Mikä polttoaine soveltuu sisätiloihin?

Mainoksissa näkyy monenlaista kippoa ja kuppia. Itse olettaisin pärjääväni yhdellä pienellä kattilalla?

Olen nähnyt niitä Prismassa ja melko hinnakkailta näytti. Mutta varmaankin jotkut muutkin liikkeet niitä myyvät. Motonet tms.?
Mistä löytyy edullisimmat?

Aloittelija kaipaisi käytännön ohjetta ostoaikeisiin.

13

744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osta mikä tahansa retkikeitin ja keittimeen sopiva vesipannu ja kattila.
      Valitse kaasu poltin. Kaasu on tehokas ja nopea.
      Kertakäyttö kaasupatruunoita on helppo säilyttää asunnossa.
      Muistaakseni asunnossa saa säilyttää ainakin 20kg nestekaasua.

      • Anonyymi

        Kaasu ja sprii voivat loppua kaupoista hyvin pian jos tilanne pitkittyy. Itse ostaisin
        ns. risukeittimen johon löytyy aina poltettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaasu ja sprii voivat loppua kaupoista hyvin pian jos tilanne pitkittyy. Itse ostaisin
        ns. risukeittimen johon löytyy aina poltettavaa.

        Risukeitin kerrostalossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Risukeitin kerrostalossa?

        Jos joudut puoli vuotta asumaan kylmässä ja sähköttömässä kerrostalossa niin ainahan voit laittaa notskin olkkarin lattialle kirjahyllystä ja sohvasta. Ei siitä kukaan siinä vaiheessa ole moksiskaan. Ja jos olet kovin nuuka vanhoista homeisista kalusteistasi ettei tulisi savuvahinkoja niin useimmissa kerrostaloasunnoissa on parveke sitä varten missä voi grillata possua. Mariupolissa hyvin yleinen tapa tänäpäivänäkin.


    • Anonyymi

      Trangiaa näkyy olevan tarjolla kahdenlaista materiaalia. Kattilat on joko duossalia jonka sanotaan olevan alumiinia ja terästä. Samannäköinen rinnakkaisversio on puolta halvempi. Sen materiaalista ei sanota mitään mutta oletettavasti se on alumiinia.
      Mikä se tuollainen duossal on herättää epäilyksiä. Ihmiset on käyttäneet alumiinikattiloita iät ja ajat kun mitään viherpiperöiden terveyskikkailuja ei vielä tunnettu.
      Eihän kukaan käytä Trangiaa jokapäiväisessä ruuanlaitossa ympäri vuoden joten ei siitä pitäisi terveyshaittoja tulla..
      Pikaisella googletuksella näyttä siltä että koko termi "duossal" on pelkästään Trangiaan liitetty juttu, eikä mikään yleinen kemiallinen tai fysikaalinen termi kaikkein vähiten tieteellinen.
      Osaako joku kertoa onko duossal jotain hyötyä vai onko se joku markkinointikikka tyhmien vedätykseen?
      Kumpaa olette käyttäneet?

      • Anonyymi

        Alumiinikattilat olivat suosittuja 80-luvulle asti. Sen jälkeen alkoi puheet siitä, että alumiiniset keittoastiat aiheuttaisivat terveyshaittoja.... Todisteita ao. ongelmasta ei taidettu kuitenkaan löytää. Ainakaan omiin silmiin ei ole tullut artikkelia tai tutkimusta, jossa asia olisi todettu.

        Alumiini on loistava materiaali kuumennusastiassa. Hetki sitten söin maitopohjaisen sienikeiton, joka oli tehty alumiinikattilassa (70 -lukulainen luultavasti). Ja toden totta ei palanut keitto pohjaan.

        Retkipäivät jää useimmilla niin vähiin, että lienee senkin vuoksi melko sama millaisessa astiassa pöperönsä tekee, kunhan kampe on kevyt ja helposti puhdistettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alumiinikattilat olivat suosittuja 80-luvulle asti. Sen jälkeen alkoi puheet siitä, että alumiiniset keittoastiat aiheuttaisivat terveyshaittoja.... Todisteita ao. ongelmasta ei taidettu kuitenkaan löytää. Ainakaan omiin silmiin ei ole tullut artikkelia tai tutkimusta, jossa asia olisi todettu.

        Alumiini on loistava materiaali kuumennusastiassa. Hetki sitten söin maitopohjaisen sienikeiton, joka oli tehty alumiinikattilassa (70 -lukulainen luultavasti). Ja toden totta ei palanut keitto pohjaan.

        Retkipäivät jää useimmilla niin vähiin, että lienee senkin vuoksi melko sama millaisessa astiassa pöperönsä tekee, kunhan kampe on kevyt ja helposti puhdistettava.

        Artikkeleita tutkimuksia löytyy kun viitsii etsiä. Hyviä lähteitä ovat esimerkiksi: Sciencedirect, Researchgate ja National institutes of health (gov).


      • Anonyymi

        Duossal; SS = Stainless Steel ja Al = Aluminium Kattilan sisäpuoli on ruostumatonta terästä ja ulkopuoli alumiinia. Sanomattakin lienee selvää mitä hyötyä on siitä että sisäpuoli on terästä.


    • Anonyymi

      Tästä ketjusta tulikin mieleen alumiinikattilat ja pannut. Tarkastellessani omia kalusteita niin totesin niiden olevan kaikki alumiinia. Arrmeijassakin moni joutuu lämmittämään ja syömään ruokansa pakista monia kertoja kai vielä tänä päivänäkin.

      Ainoastaan painava haudutuspatakin ei liene painonsa takia ole alumiinia vaan jotain muuta mutta ei siihen magneettikaan tartu. Pari teflonpintaista paistinpannua ovat ohuita ja naurettavia käytössö koska ne kuumetessaan pyöristyvät pohjasta niin että vain pieni osa pohjapinta-alasta on kosketuksessa keittolevyyn. Yksi valurautainen paistinpannu on tukeva ja sen pohja pysyy tasaisena kuumetessaankin mutta on hidas lämpiämään.

      Siis mistä tämä puhe alumiiniastioiden epäterveellisyydestä kumpuaa, onko se jotain jäännettä viime vuosituhannen ajalta jolla ei nykypäivinä ole mitään merkitystä?

      • Anonyymi

        Ei kannata olla huolissaan
        -juomavesi. Alumiinikloridi: Alumiinia on käytetty juomaveden puhdistuksessa jo yli 200 vuotta.
        -Suurkeittiöiden isot kattilat ovat alumiinia.


    • Anonyymi

      Kirjoitusten tasosta huomaa kuka on käyttänyt alumiiniastioita.

    • Anonyymi

      Alumiinia ei suositella kaikkein happamimpien ruokien valmistukseen, mutta esim. hernekeiton, kalakeiton, tms. lämmittämisen suhteen ei liene mitään ongelmia. Toisekseen suositellaan, että alumiinisia astioita ei käytettäisi ruoan säilytykseen.

      En näe mitään ongelmaa keskivertoretkeilijällä alumiiniastioiden käytön suhteen. Talousveden ja ruoan mukana tulee vuoden mittaan sen verran paljon alumiinia itse kunkin kroppaan, että viikon parin retkeilyt alumiintrangian kanssa tuskin ketään dementoivat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      61
      4277
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      105
      3475
    3. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      37
      3100
    4. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2588
    5. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      45
      2257
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      2029
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      20
      1969
    8. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      186
      1817
    9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      394
      1516
    10. Huomenta kulta

      En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo
      Ikävä
      9
      1358
    Aihe