Vinkkejä Trangian ostoon

Anonyymi-ap

Pitänee varautua ja on ollut jo pitemmän aikaa ollut ajatuksissa ostaa laite millä voi keittää aamupuurot ja kahvit sekä hoitaa muun ruuanlaiton kerrostalossa mahdollisen sähkökatkon aikana.
Yksinasuvana poikamiehenä ei kovin suuria ruuanlaittotaitoja ole joten vaatimattomatkin välineet lienee riittävät.

Mikä varustus tarvitaan minimissään. Ei tarvi välttämättä olla Trangia koska muitakin merkkejä kai löytyy.

Mikä polttoaine soveltuu sisätiloihin?

Mainoksissa näkyy monenlaista kippoa ja kuppia. Itse olettaisin pärjääväni yhdellä pienellä kattilalla?

Olen nähnyt niitä Prismassa ja melko hinnakkailta näytti. Mutta varmaankin jotkut muutkin liikkeet niitä myyvät. Motonet tms.?
Mistä löytyy edullisimmat?

Aloittelija kaipaisi käytännön ohjetta ostoaikeisiin.

13

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osta mikä tahansa retkikeitin ja keittimeen sopiva vesipannu ja kattila.
      Valitse kaasu poltin. Kaasu on tehokas ja nopea.
      Kertakäyttö kaasupatruunoita on helppo säilyttää asunnossa.
      Muistaakseni asunnossa saa säilyttää ainakin 20kg nestekaasua.

      • Anonyymi

        Kaasu ja sprii voivat loppua kaupoista hyvin pian jos tilanne pitkittyy. Itse ostaisin
        ns. risukeittimen johon löytyy aina poltettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaasu ja sprii voivat loppua kaupoista hyvin pian jos tilanne pitkittyy. Itse ostaisin
        ns. risukeittimen johon löytyy aina poltettavaa.

        Risukeitin kerrostalossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Risukeitin kerrostalossa?

        Jos joudut puoli vuotta asumaan kylmässä ja sähköttömässä kerrostalossa niin ainahan voit laittaa notskin olkkarin lattialle kirjahyllystä ja sohvasta. Ei siitä kukaan siinä vaiheessa ole moksiskaan. Ja jos olet kovin nuuka vanhoista homeisista kalusteistasi ettei tulisi savuvahinkoja niin useimmissa kerrostaloasunnoissa on parveke sitä varten missä voi grillata possua. Mariupolissa hyvin yleinen tapa tänäpäivänäkin.


    • Anonyymi

      Trangiaa näkyy olevan tarjolla kahdenlaista materiaalia. Kattilat on joko duossalia jonka sanotaan olevan alumiinia ja terästä. Samannäköinen rinnakkaisversio on puolta halvempi. Sen materiaalista ei sanota mitään mutta oletettavasti se on alumiinia.
      Mikä se tuollainen duossal on herättää epäilyksiä. Ihmiset on käyttäneet alumiinikattiloita iät ja ajat kun mitään viherpiperöiden terveyskikkailuja ei vielä tunnettu.
      Eihän kukaan käytä Trangiaa jokapäiväisessä ruuanlaitossa ympäri vuoden joten ei siitä pitäisi terveyshaittoja tulla..
      Pikaisella googletuksella näyttä siltä että koko termi "duossal" on pelkästään Trangiaan liitetty juttu, eikä mikään yleinen kemiallinen tai fysikaalinen termi kaikkein vähiten tieteellinen.
      Osaako joku kertoa onko duossal jotain hyötyä vai onko se joku markkinointikikka tyhmien vedätykseen?
      Kumpaa olette käyttäneet?

      • Anonyymi

        Alumiinikattilat olivat suosittuja 80-luvulle asti. Sen jälkeen alkoi puheet siitä, että alumiiniset keittoastiat aiheuttaisivat terveyshaittoja.... Todisteita ao. ongelmasta ei taidettu kuitenkaan löytää. Ainakaan omiin silmiin ei ole tullut artikkelia tai tutkimusta, jossa asia olisi todettu.

        Alumiini on loistava materiaali kuumennusastiassa. Hetki sitten söin maitopohjaisen sienikeiton, joka oli tehty alumiinikattilassa (70 -lukulainen luultavasti). Ja toden totta ei palanut keitto pohjaan.

        Retkipäivät jää useimmilla niin vähiin, että lienee senkin vuoksi melko sama millaisessa astiassa pöperönsä tekee, kunhan kampe on kevyt ja helposti puhdistettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alumiinikattilat olivat suosittuja 80-luvulle asti. Sen jälkeen alkoi puheet siitä, että alumiiniset keittoastiat aiheuttaisivat terveyshaittoja.... Todisteita ao. ongelmasta ei taidettu kuitenkaan löytää. Ainakaan omiin silmiin ei ole tullut artikkelia tai tutkimusta, jossa asia olisi todettu.

        Alumiini on loistava materiaali kuumennusastiassa. Hetki sitten söin maitopohjaisen sienikeiton, joka oli tehty alumiinikattilassa (70 -lukulainen luultavasti). Ja toden totta ei palanut keitto pohjaan.

        Retkipäivät jää useimmilla niin vähiin, että lienee senkin vuoksi melko sama millaisessa astiassa pöperönsä tekee, kunhan kampe on kevyt ja helposti puhdistettava.

        Artikkeleita tutkimuksia löytyy kun viitsii etsiä. Hyviä lähteitä ovat esimerkiksi: Sciencedirect, Researchgate ja National institutes of health (gov).


      • Anonyymi

        Duossal; SS = Stainless Steel ja Al = Aluminium Kattilan sisäpuoli on ruostumatonta terästä ja ulkopuoli alumiinia. Sanomattakin lienee selvää mitä hyötyä on siitä että sisäpuoli on terästä.


    • Anonyymi

      Tästä ketjusta tulikin mieleen alumiinikattilat ja pannut. Tarkastellessani omia kalusteita niin totesin niiden olevan kaikki alumiinia. Arrmeijassakin moni joutuu lämmittämään ja syömään ruokansa pakista monia kertoja kai vielä tänä päivänäkin.

      Ainoastaan painava haudutuspatakin ei liene painonsa takia ole alumiinia vaan jotain muuta mutta ei siihen magneettikaan tartu. Pari teflonpintaista paistinpannua ovat ohuita ja naurettavia käytössö koska ne kuumetessaan pyöristyvät pohjasta niin että vain pieni osa pohjapinta-alasta on kosketuksessa keittolevyyn. Yksi valurautainen paistinpannu on tukeva ja sen pohja pysyy tasaisena kuumetessaankin mutta on hidas lämpiämään.

      Siis mistä tämä puhe alumiiniastioiden epäterveellisyydestä kumpuaa, onko se jotain jäännettä viime vuosituhannen ajalta jolla ei nykypäivinä ole mitään merkitystä?

      • Anonyymi

        Ei kannata olla huolissaan
        -juomavesi. Alumiinikloridi: Alumiinia on käytetty juomaveden puhdistuksessa jo yli 200 vuotta.
        -Suurkeittiöiden isot kattilat ovat alumiinia.


    • Anonyymi

      Kirjoitusten tasosta huomaa kuka on käyttänyt alumiiniastioita.

    • Anonyymi

      Alumiinia ei suositella kaikkein happamimpien ruokien valmistukseen, mutta esim. hernekeiton, kalakeiton, tms. lämmittämisen suhteen ei liene mitään ongelmia. Toisekseen suositellaan, että alumiinisia astioita ei käytettäisi ruoan säilytykseen.

      En näe mitään ongelmaa keskivertoretkeilijällä alumiiniastioiden käytön suhteen. Talousveden ja ruoan mukana tulee vuoden mittaan sen verran paljon alumiinia itse kunkin kroppaan, että viikon parin retkeilyt alumiintrangian kanssa tuskin ketään dementoivat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!

      Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.
      Tunteet
      85
      4918
    2. Kivoimmat asiat elämässäsi?

      Ihastuminen? Rakastuminen? Voittaminen? Joku muu?
      Sinkut
      164
      3582
    3. Miksi sinua kiinnostaa mitä täällä lukee?

      Käyt täällä ja tiedän sen.
      Ikävä
      53
      3169
    4. Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?

      Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä
      Maailman menoa
      203
      2056
    5. Mistä tiedät, että hän on kiinnostunut?

      Kiinnostunut sinusta.
      Ikävä
      35
      1871
    6. Et edes ole vanha ja läski

      Kunhan halusin loukata.
      Ikävä
      30
      1813
    7. Etkö usko teidän

      Koskaan päätyvän yhteen?
      Ikävä
      46
      1803
    8. Voisiko näistä

      Painaa kirjan. Montakohan sataa sivua tulisi 🤭 ja mikä sen nimi olisi?
      Ikävä
      57
      1704
    9. Tykkään niin paljon

      Ja olen tosi surkeana kun mokasin kerta toisensa jälkeen. 😢
      Ikävä
      19
      1633
    10. Mukavaa perjantaita

      Rakkaalle H naiselle...❤️
      Ikävä
      19
      1627
    Aihe