sairaanhoitajattariksi, kun saavat tehdä duunit ”etätyönä”. On kiva huomata, ettei hoitajattarista sinänsä ole pulaa. Täytyy vain keksiä miellyttävät tavat duunintekoon🙂
Nyt on tunkua
17
252
Vastaukset
- Anonyymi
Joop.
Itekkin ihmetellyt. Hirveesti huudettu hoitajapulaa ja sitten tulee tietoa, suomessa itse asiassa paljon hoitsuja per henkilö euroopan olosuhteissa. Samaa kerrottu lekureittenkin kohdalla, huudetaan pulaa, vaikka oikeesti niitä on paljon.
Että jokin nyt mättää ja pahasti, koska homma ei pelitä.
Se ollut selkeetä, lekureilla menee liikaa aikaa paperihommiin ja byrogratiaan. Joutuvat tekeen sihteerihommata hoitotyön ohessa, aika pois potilastyöstä. Oiskohan samantyylistä vikaa hoitajienkin työnkuvassa? Eli pula itseasiassa lie aputyöntekijöistä ja vikaa työn organisoimisessa ja teknisissä järjestelmissä?
Ite tyytyväinen etäpalveluihin. Ollut lekurien ja hoitsujen etävastaanottoja puhelinaikoina ja lisäks on yks kontrollijuttu, mikä hoituu pelkällä labrareissulla, muuten toimitaan botin tekstareilla. Sitäpaitsi paljon reseptejä voi uusia etänä. Säästää myös potilaalta aikaa ja vaivaa rutkasti. Video vastaanotolla en ole ollut, jokatapauksessa paljon vaivoja, joita lekuri ei voi ilman kokeita tai kuvauksia kummemmin tutkia, mutta varmaan voi niitä tutkimuksia etänä määrätä.
Just oli lehdessä, robotiikkaa vois käyttää paljon hoitotyössä tekemässä rutiineita. Yleistyminen kangertelee, vaikka tekniikkaa olemassa jo. Robotteja kyllä suomessakin käytetään jo rutiinileikkauksissa. Noh, robotit maksaa, mutta yleistyessään halpenee, mieti droneja, jokin vuosi sitten scifiä, mutta nykyisin niitä myydään pikkuhiluilla halpakaupoissa.
Noit suuret tietojärjestelmät kai aika susia. Apottia manattu vuosikaudet ja siihen upotettu valtavat miljoonat. Henkilökunta valittaa hankalakäyttöisyydestä ja sen käyttämiseen uppoavasta valtavasta ajasta. Sillä puolella ihan varmasti on kehitettävää. Kas, just siinä vapautuis rutkasti potilasaikaa henkilöstölle.
Oiskohan niin, varsinaisesti ei ole pulaa henkilökunnasta, nutta organisaatiot, tietotekniset järjestelmät ja uuden tekniikan vähäinen määrä tekevät suuren osan henkiolökuntavajeest. Toki potilasmääräkin vaikuttaa, onko meillä liian löysä priorisointi ja hoitoporukoitten aika tuhraantuu joutaviin valittelijoihinkin?
Jepjep, etävastaanotot jes.
=DW=- Anonyymi
Malli asettaa hoitajattaret eriarvoiseen asemaan. Kuka haluaa tehdä konkreettisen hoitotyön paikanpäällä, kun toiset saavat hoidella hommat himastaan?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Malli asettaa hoitajattaret eriarvoiseen asemaan. Kuka haluaa tehdä konkreettisen hoitotyön paikanpäällä, kun toiset saavat hoidella hommat himastaan?
Öf..
Tässä tapauksessa etätyö tarkoittaa sitä, potilas on himassaan ja hoitava henkilö työpaikallaan.
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Öf..
Tässä tapauksessa etätyö tarkoittaa sitä, potilas on himassaan ja hoitava henkilö työpaikallaan.
=DW=Nyt sekoitat ”etätyön” ja ”etähoidon”😂
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nyt sekoitat ”etätyön” ja ”etähoidon”😂
Hups.
Aloituksessa oli etätyö lainausmerkeissä, niinpä itekkin aloin käyttään sitä sanaa. Etähoidostahan tietenkin on kyse etähoidosta. Mitenkä se lie terminologisesti, kun potilas on sairaalassa ja lekuri leikkaa etäyhteyden päässä toisesta sairaalasta?
Tekniikan kehittymisestä puhuen. Nyt jossain suomen sairaalassa menossa pilotti, missä 5g yhteydellä ja kaikenmaailman virtuaalilaseilla ja muulla päällepuettavalla tietotekniikalla hommaillaan jotenkin laajennettua käyttöliittymää potilaan hoitoon.
Mä kyllä luotan tekniikan kehittymiseen, etenkin tekoäly voi muuttaa sairaanhoitoakin paljon vähemmän ihmistyötä vaativaksi. Periaatteessa paljon hommia, mitä voi siirtää ihmiseltä tekniikalle. Lisks, kun suuret loispummi-ikäluokat kuolee pois, voi käydä, jääpi hoitopuolen jengiä yli ja ala alkaa kärsimään työttömyydestä. Siihen ei välttämättä mene montaa kymmentä vuotta.
=DW=
Vai onko niin että hoitajat hakevat ns fyysisestä työstä etätyöhön ja pula esim vuodeosastotöissä syvenee. Ei hoitajia ole ylimääräisiä vaan porukat liikkuu paikasta toiseen.
- Anonyymi
Kunta-alalta eläköityy 24,6 prosenttia sairaanhoitajista, 31,2 prosenttia terveydenhoitajista ja 45 prosenttia osastonhoitajista seuraavalla kymmenvuotiskaudella 2022 − 2031.
Robotit hoitaa homman ???Priorisoidaan ketkä saavat julkisella puolella hoitoa. Ikäihmiset, eläkeläiset, työttömät, päihde-ja mielenterveysongelmaiset pudotetaan kyydistä. Näin varmistetaan että joitahat ja hoitopaikat riittää. Vai mites se menee.
Myös siivoojien pitää saada oikeus etätyöhön. Myös talkkarit ja kaivinkoneen kuljettajat. Tasa-arvon nimissä.
- Anonyymi
Tekniikasta.
Tosiaan olemassa töitä, joita ei voi tehdä etänä. Mutta tekniikkaa kyllä auttaa niissäkin hommissa. Itelläkin on himassa robotti-imuri ja käsittääkseni just sairaaloissa niitä ainakin on kokeiltu.
Muistelen netissä muuten nähneeni etäohjattavaa kaivinkonetta käytettävän.
Kyllä tekniikkaa jo nykyisin on olemassa, sen käytön yleistyminen vie aikansa. Ei tekniikka "vie suomalaisten työpaikkoja", mutta sen avulla voidaan ohmistyötä helpottaa, vähentää ja jopa lopettaakkin. Aina kuitenkin tarvitaan ihmisiä myös ihmisiä. Hommat tulee muuttumaan vielä paljon.
Mä jauhan tästä teknologiasta paljon, mutta olen omissa hommissani nähnyt kuin hiton suuri muutos on oman työhistorian aikana tapahtunut.
=DW= - Anonyymi
Moni työ sujuu etänä paremmin kuin konttorissa. Olen tehnyt etätyötä 8 vuotta, vakuutusyhtiössä. Oma työhuone merimaisemin, nautin.
- Anonyymi
Mistä tuo aloittaja tietää että kyseessä on hoitajatar siis naispuolinen hoitaja?
Hyvähän se on jos voi välillä tehdä etätyötä neuvonantajana jos vaikka sattunut katkaisemaan koipensa ettei voi raahautua fyysiseen työpaikkaansa. - Anonyymi
Hoitotyötä yli 40v tehneenä totean että hoidollista etätyötä on suunnilleen 1 per tuhat normaalia työtä. Terveyskeskuksen hoitajan neuvontapuhelinpalvelua voi ehkä tehdä etänä. Toki tämä yleistyy ja on jo lääkärintyössäkin osa tarjontaa.
- Anonyymi
Mutta huvittavaa on, kun etätyöhön löytyykin runsaasti hakijoita. Kuka mahtaa hoitaa fyysisen hoitotyön esim. kotihoidossa? Ravaten tuolla säässä kuin säässä kämpästä toiseen, kun toiset saavat tehdä duunit himassaan.
Että ei se hoitajatar pula ole todellinen! - Anonyymi
Kunnalliselta puolelta on kymmenen vuoden aikana siirtymässä eläkkeelle noin 18 300 lähihoitajaa, 12 700 sairaanhoitajaa.
Robotit tuuraa ??- Anonyymi
Not.
Maahan alettukin jo roudaan hoitsuja jostain thaikuista tms halpistuontina. Toisekseen hoitajien palkoja voidaan laskea lisätyövoiman palkkaamiseksi. Lisäks suuret loispummi-ikäluokat kuolee pois kuleskelemasta samalla. Jahka tekniikkakin vielä kehittyy, maassa kohta ylitarjontaa hoitsuista. Noh ne voi sitten mennä poimimaan marjoja tai jotain.
Edelleen mieltä,tällä hetkellä kyse jostain muusta, kuin henkilökuntapulasta. Toiminta ei ole tehokasta, jengi tekee liikaa epäoleellista, kun pitäis tehdä hoitotyötä. Esim suomessa paljon pieniä yksiköitä esim vanhustenhoidossa, kotihoidossa jengillä menee hurjasti aikaa autolla ajelemiseen paikasta toiseen, kun samalla aikaa voisivat hoitaa potilaita. Vanhoja kerrostaloja lappi pullollaan, sieltä vaan muutama kortteli niitä eläkeläisreservaateiksi.
Taitaa vaan tahtotila asioitten kuntoonlaittamiseksi puuttua, kyllä duunarit tulee piisaamaan. Ai niin, eläkeikä voi helposti nostaa, ei jää jengi loispummieläkeläisinä makaan :D
=DW=
- Anonyymi
Esimerkiksi kun soitat terveyskeskuksen ajanvaraukseen, niin vastaaja voi olla mökillä laskettelukeskuksesss, niin kuin tyttäreni, joka toukokuussa vastailee mökillä Taipalsaarella.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 292394
Vielä kerran.
Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä3702002M nainen tiedätkö mitä
Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti181494Pelkään suunnattomasti
Että olet toiseen ihastunut. Se on lähes sietämätön ajatus koska koen että meidän tilanne on auki, selvittämättä. Eikä k52892Parempi suorituskyky Urheiluharrastajien suosimasta lisäravinteesta hyötyisivät todennäköisesti kaik
Parempi suorituskyky Urheiluharrastajien suosimasta lisäravinteesta hyötyisivät todennäköisesti kaikki muutkin. Se on ed10871Mies, etko ole miettinyt
että voit menettää yhteytemme ja minut lopullisesti, jos et tee mitään?52783- 54711
- 18710
- 25689
- 135623