Georgialaiset uhrit tekevät Katynin joukkomurhasta vielä barbaarisemman

Anonyymi-ap

Josib Dzugashvili, joka Stalinina tunnetaan, oli georgialais-syntyinen ja silti säälittä murhasi valloitettua maata puolustaneita georgialaisia, joita kohtaan hänellä ei ollut tilkkaakaan sympatiaa.

Niin monta aloitusta Katynistä ja niin vähän mainintaa, että kuolleiden joukossa oli georgialaisia?

https://agenda.ge/en/blog/2019/2

C'MON!

Tämähän seikka tekee "luokkavihollisten" joukkomurhasta vielä barbaarisemman ja vielä julmemman kuin mitä valmiiksi.

4

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eli mikä logiikka.......????? Niin, juutalaisten korostaminen uhrien joukosta, sen ymmärtää koska se tökkii sen juutalaisviha-hourukliseen täyteen reikiä. Mutta mitä georgialaisista??? Stalinin teloittamista "vihollisen" joukoissa oli mukana samaista georgialaista etnisyyttä kuin mitä hän osittain itsekin oli syntyjään.......? Tappoivathan Mao ja kansallismielinen Chiang Kai-shek yhtä lailla toisia kiinalaisia? Ja Maon kuoleman jälkeen Deng Xiaoping laittoi tankit protestoijien kimppuun? Punakmeerien toimia Kambodzassa on sanottu itse-kansanmurhaksi (auto-genocide), vaikka etnisiä vähemmistöjäkin oli mukana tämän maolaisuuden ja natsismi-rotushaiban risteytyksessä?

      Miksi se olisi jotenkin pahempi, että tappaa samaa etnisyyttä kuin mitä itse on syntyjään???? Tai päinvastoin, miksi se olisi yhtään parempi, että massamurhaa toista etnisyyttä kuin itse on??? Tuollahan logiikalla toimii suuri osa kansanmurhista.

      Onko Hitlerin, Hirohiton ja Kroatian Ustashan murhailut "toisia" väestöryhmiä "vähemmän pahoja" kuin että Stalin tappoi myös georgialaisia tai Chiang, Mao ja Deng tappoi kiinalaisia tai Pol Pot tappio toisia kambodzalaisia? Jos serbisotilaat silloin 1990-luvulla tappoivat bosnian muslimeja ja kosovolaisia, onko se "vähemmän paha" kuin että Chilen Pinochet tappoi chileläisiä?

      Siis mikä h#mm###i tää logiikka olikaan????

      Se on dramaattisempaa, että mukana oli MYÖS samaista etnisyyttä? Miten se korostaa teon pahuutta entisestään??? En ymmärrä??

    • Anonyymi

      Katynissä kuolleet puolalaiset olivat Jozef Pilsudskin seuraajia. Sama mies, jota jumaloidaan "väärien sosialistien" hakkaamisella takaisin pippuripellolle vuonna 1920, menettää "ansionsa" sillä, että kuusi vuotta myöhemmin (1926) itse teki Toukokuun Vallankaappauksen ja vieläpä tukijoinaan Puolan sosialisti- ja kommunistipuolueet. (!!!!) Eikö tämä soita mitään hälytyskelloja?!

      Sama Pilsudski oli varastanut Vilnan Liettualta ja sylkenyt kansainvälisten rauhanneuvottelujen päälle. Augustinas Voldemaras näki Pilsudskin katalan tempun läpi. Toukokuun Vallankaappaus 1926 kertoi Voldemarasille kaiken oleellisen.

      Voldemarasin kansallismielinen aatetoveri Antanas Smetona ymmärsi hädän ja yhdessä he ryhtyivät samana vuonna ehkäiseviin toimenpiteisiin ja syrjäyttivät Kazys Griniusin, joka oli yhtä vasemmistolainen kuin Pilsudski.

      JA KAIKESTA TÄSTÄ VAIETAAN, KOSKA PILSUDSKIITIT VÄÄRENTÄVÄT HISTORIAA!!!!

      • Anonyymi

        Vieläkin odotetaan niitä perusteita miksi pitäisi uskoa, että Roman Dmowski (eli Pilsudskin vastustaja) ei olisi ikinä varastanut Vilnaa Liettualta, lähettänyt sotavenettä Danzigin Vapaakaupunkiin asevenediplomatiana, sortanut ukrainalaisia tai osallistunut Tsekkoslovakian hajottamiseen?

        "Kansallis-demokraattien" hallinto oli niin täydellisen töhö, että Pilsudski päätyi tekemään sen toukokuun vallankaappauksen 1926 Puolan maaseutu-, sosialisti- ja kommunistipuolueiden avulla. Monet puolalais-nationalistit ovat tänäkin päivänä Pilsudskille vihaisia, kun kehtasi osoittaa idolinsa täyden töhöyden. Hyvä tapa heittää heidän tyhmyytensä takaisin päin naamaa on muistuttaa miten paljon kuulostavat vihaamiltaan kommunisteilta. Samanlainen viha yksilönvapauksia kohtaan, samanlainen historian selittely!

        Jäi vieläkin epäselväksi miksi Voldemarasin ja Smetonan vallankaappaus Liettuassa oli perusteltu, mutta Pilsudskin vastaava Puolassa ei.


        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18288154/miten-voikin-olla-etta-nailla-palstoilla-palvotaan-pilsudskin-puolaa


    • Anonyymi

      Anna M. Cienciala, N. S. (Natal'ia Sergeevna) Lebedeva;

      Katyn: A Crime Without Punishment (2007)

      Yale University Press

      s. 210–211

      Puolan pakolaishallituksen kenraali Vladislav Sikorski kuuli niinkin aikaisin kuin vuonna 1942 britti-diplomaatti Stafford Crippsiltä, että Stalin aikoi siirtää Puolan rajoja lännemmäs. Silti Sikorskin kanta aluemyönnytyksiin ei ollutkaan ehdoton.

      Sikorski ilmaisi joissain asiakirjoissa pitävänsä joitain aluemyönnytyksiä hyväksyttävinä.

      Sellaisten luovuttaminen ei tullut kuuloonkaan.... kuin Lviv ja Vilna. Otetaan huomioon, että

      1) Lviv oli viety länsi-Ukrainalta sen jälkeen kun Jozef Hallerin Sininen Armeija oli ottanut bolsevikkeja vastaan taistelevat ukrainalaiset kohteeksi väittäen heitä bolsevikeiksi (!!!!) ja sen jälkeen vielä kansainvälisessä neuvottelupöydässä puolalaiset olivat väittäneet Ukrainaa saksalaisten keksinnöksi ja ukrainalaisia - jotka olivat yrittäneet torjua bolsevikkien hyökkäyksen! - bolsevismiin taipuvaisiksi.

      2) Vilna oli varastettu Liettualla junaillulla kenraali Zeligovskin valekapinalla uhmaten kansainvälisiä sopimuksia, joita useat historioitsijat ovat luonnehtineet viestineen Vilnan kuuluvan Liettualle.

      Samalla logiikalla kuin aloittajan voisi sanoa, että kenraali Sikorskilla ei ollut mitään varaa valittaa länsi-Ukrainalta varastetun Lvivin ja Liettualta varastetun Vilnan luovuttamisesta.

      Valitetaan siinä sitten kun Neuvostoliitolla kesti hajoamispisteeseen asti alueluovutukset.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Władysław_Sikorski#Prime_Minister_in_exile

      Arkistoitu:

      https://web.archive.org/web/20240528055332/https://en.wikipedia.org/wiki/Władysław_Sikorski#Prime_Minister_in_exile

      -------‐----------


      Puolalaiskenraali Sikorski: länsi-Ukrainalta ja Liettualta varastetut Lviv ja Vilna!? En luovuta!

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18494064/puolalaiskenraali-sikorski-lansi-ukrainalta-ja-liettualta-varastetut-lviv-ja-vilna!-en-luovuta!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2480
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1930
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      998
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      65
      841
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe