Autokauppa Savonlinnassa.

Anonyymi-ap

"Autokaupan keskittyminen ja järjestelyt jatkuvat – Savonlinnan Skoda-​liikkeenä tunnettu Ajanvaunu myydään O.K. Autolle, ja liikkeestä tulee Toyota-​kauppa

Entiset Ajanvaunun edustukset eivät siirry ostajalle.
Skodan maahantuojan Helkama-auton toimitusjohtaja Maija Koskela kertoo, että Skodan edustus siirtyy Wetterille näillä näkymin ensi vuoden helmikuussa."
________________________________________

Etelä-Savon auto vaihtuu Wetteriksi ja 01.01.2024 Savonlinnassa ei ole Toyotan merkkihuoltoa. Voi olla myöhemmin, mutta alkuvuosi mennään ilman Toyotan merkkihuoltoa.
Joten takuukorjaukset ja huollot Relax-takuulla ei tapahdu Savonlinnassa.

Toiseksi automerkit keskittävät – jakelukustannuksia pienentääkseen – uusien autojen merkkiedustuksia isoille toimijoille eivätkä uusi jälleenmyyntisopimuksia maakuntasarjassa.
tarkoittaa sitä, että osta auto verkosta tai mene käymään siellä ison toimija putiikissa, joka sijaitsee kasvukeskuksessa.
Ei enää tuttua automyyjää, jolta on ostettu kuusi uutta Corollaa ja joka kerta saatu arvokas lippis lahjaksi.

Savonlinnan uusien autojen myynti on sitä luokkaa, että kaksi automyyjää ehtisi oikein hyvin myydä kaikki Savonlinnassa myytävät uudet autot.

8

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näinhän se menee, kaikki kuolee. Nyt autokaupan vuoro.
      Eikä kukaan tee mitään, ketään ei kiinnosta....

    • Anonyymi

      Kai nyt kuolee kun ei osteta autoja. Uusiin ei ole savonlinnalailla varaa eikä vanhaa viitsitä.

    • Anonyymi

      En uskalla edes arvailla paljonko autokauppasekoilu maksoi Suur-Savon S-ryhmälle, eli oikeammin meille "asiakasomistajille".
      Rakennetaan isoon ääneen uusi autokauppa ja tuhotaan vierestä käyttökelposet rakennukset. Lopputuloksena käteen jäi vain julmetut kulut, joista kukaan ei ota vastuuta.
      Täysin käsittämätöntä puuhastelua. Vaan näin se ikävä kyllä menee, kun poliittisin päätöksin valitut, autokaupan nyky- ja tulevasta tilasta ymmärtämättömät maallikot pääsevät vauhtiin.
      Jotenkin tuntuu, että nyt riitti ja taidan lopettaa S-ketjun paikoissa asioinnin kokonaan.

    • Anonyymi

      Vuan nytpä suattaa lippahatut jiähä suamata:D:D:D

    • Anonyymi

      "Toiseksi automerkit keskittävät – jakelukustannuksia pienentääkseen – uusien autojen merkkiedustuksia isoille toimijoille eivätkä uusi jälleenmyyntisopimuksia maakuntasarjassa.
      tarkoittaa sitä, että osta auto verkosta tai mene käymään siellä ison toimija putiikissa, joka sijaitsee kasvukeskuksessa."

      Lyhyemmin sanottuna:
      Lähitulevaisuus on, että pienillä paikkakunnilla tulee olemaan vain käytettyjen autojen kauppoja.

    • Anonyymi

      Tämä kehitys on päivänselvää, että tulee suuria ketjuliikkeitä. Nykyisillä myynneillä pienet eivät pärjää ja nyt on autokauppa ottanut osumaa monesta suunnasta. Korot ovat nousseet huomattavasti ja kuten tiedetään nykyihmiset ovat velkaisia, joten käytettävissä ole rahamäärä pienentynyt oleellisesti. Taantuma päällä ja työttömyys kääntynyt selkeästi kasvuun eli ensimmäisenä jää auto vaihtamatta ihmisillä ja yrityksillä myös.

      Sähköautojen tuleminen markkinoille on saanut monen ottamaan ostohousut jaloista pois, sillä uudet sähköautot keskittyvät suurimmaksi osaksi yli 50 000€ hintaluokkaan ja se on tavalliselle kansalle aivan liikaa. Keskimäärin täällä ajetaan suhteellisen vähän ja harva ajaa myös sellaista työajoa, josta saisi työnantajalta korvauksia, niin suuri hankintahinnan muutos totuttuun ei ole edes selitettävissä sillä, että miten paljon säästäisi polttoainekuluissa. Jostain luin, että omalla rahalla autonsa hankkivat ostavat keskimäärin noin 30 000€ autoja, siis kun uutena hankkivat. Tuolla summalla ei saa kuin kaikista pienimpiä kaupunki-katiskoja sähköisinä, joten vielä on pitkä matka siihen, että sähköautot ovat kaiken kansan autoja, kun kyllä ostaja odottaa saavansa saman kokoluokan ja varusteluluokan auton sähköisenä samaan hintaan, mitä aikaisemmin sai polttomoottorisen.

      No joo, näihin syihin vedoten ja siihen, että Savonlinnassa on ikäjakauma suht korkea, on ihme, että täällä vielä on näin monta autoliikettä ylipäätään.

      • Anonyymi

        Pisti miettimään... Ostin elämäni ensimmäisen uuden auton 1990, se maksoi kutakuinkin 100.000 mk. Nykyrahaksi muutettuna: Vuoden 2022 rahamäärää 30 000,00 euroa vastaava rahamäärä vuonna 1990 oli 103 038,82 markkaa.
        Kipuraja auton hankintahinnassa liikkuu minulakin 30.000 eurossa. En tosin ikinä hankkisi uutta 30 te pikkukinneriä.

        Koskaan 1990 jälkeen en ole uutta autoa ostanutkaan, vaikka autot ovatkin vaihtuneet moneen kertaan. Vaihtuneet aina max. 60 tkm ajettuihin, muutaman vuoden vanhoihin autoihin. Ovat olleet - kuten nykyinenkin on, käytännössä uutta vastaava, mutta hinta alle 1/2 uuden hinnasta.

        Nyt 5 v vanha, ajettu 60 tkm hybridi, maksoin 23 te. Samanlainen uusi vastaavin lisävarustein yli 50 te. Ilmaisina lisävarusteina käytettyihin saa usein tuhansia maksaneita webastoa, vetokoukkua, nahkaverhoilua yms. härpäkettä...


    • Anonyymi

      Paikallispravda:
      Autokaupan keskittyminen ja järjestelyt jatkuvat – Savonlinnan Skoda-​liikkeenä tunnettu Ajanvaunu myydään O.K. Autolle, ja liikkeestä tulee Toyota-​kauppa

      Entiset Ajanvaunun edustukset eivät siirry ostajalle. Muiden merkkien asemaan Ajanvaunun toimitusjohtaja Antti Piispa. ei ota kantaa. Hän jatkaa uuden omistajan palveluksessa.

      Skodan maahantuojan Helkama-auton toimitusjohtaja Maija Koskela kertoo, että Skodan edustus siirtyy Wetterille näillä näkymin ensi vuoden helmikuussa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe