Opasteet Roismalan Siunauskappelille pitäisi korjata kuntoon

Anonyymi-ap

Olimme viikonloppuna vainajan siunaustilaisuudessa Tyrvään siunauskappelilla Roismalassa. Paikalle tuli väkeä eri paikkakunnilta. Noista kolmella eri autoilijaryhmällä oli vaikeuksia löytää Roismalan kappelin pihaan, ja kaksi niistä myös myöhästyi siunauksen alkamisesta. Ulkopaikkakuntalaiselle kappelirakennus on lumisateessa todella vaikeasti löydettävä paikka, opasteet ovat surkeat.

Vammalan suunnasta tultaessa on musta opastekyltti oikealle, jossa sanotaan "Roismalan siunauskappeli". Sen perästä ei löydykään mitään opasteita. Tietä pitkin mitaten alkaa 1 km mittainen puisten, vanhojen omakotitalojen asuinalue, mutta kappelista ei jälkeäkään.
Moni noista eksyneistä palasi tien puolivälissä takaisin, arvelivat ajaneensa täysin harhaan.

Mutta jos vaan ajaa sitkeästi koko 1 km matkan eteenpäin, tulee toinen musta opastelyltti vasemmalle, "Roismalan siunauskappeli". Mitään tietä vasemmalle ei siinä kohtaa kuitenkaan ole. Pitää jatkaa vielä 100 m eteenpäin, jolloin tulee normaali maantiekyltti vasemmalle, "Sammaljoki". On älyttävä ajaa Sammaljoen tietä eteenpäin. On älyttävä oikeassa kohtaa kääntyä oikealle, erään rakennuksen pihaan.

Tuon varsin tavalliselta näyttävän vaalean rakennuksen pihassa tai seinässä ei ole mitään kylttiä, jossa kerrottaisiin että tämä rakennus on se "Roismalan siunauskappeli.".

Jotta tällaiselta jatkossa säästytään, tässä yksinkertainen ohje, kuinka korjata tilannetta. Asiasta Sastamalan Kirkossa vastaava saa opastuksen hiukan asiakasystävällisemmälle mallille näin:

1.) Vammalan suunnasta tultaessa, ensimmäisessä "Roismalan siunauskappeli". opastekyltissä on oltava etäisyys mainittuna: "Roismalan siunauskappeli, 1 km".
2.) Sen "Sammaljoki" tienviitan yhteydessä on oltava opastekyltti "Roismalan siunauskappeli".
3.) Siunauskappelin pihaan kääntyvässä risteyksessä on oltava opaste "Roismalan siunauskappeli".
4.) Siunauskappelin sienässä on oltava nimikyltti "Roismalan siunauskappeli".

Voin kertoa, että siunaustilaisuudesta myöhästyneet olivat erittäin surullisia ja myös noloja myöhästymisensä ja tilanteen johdosta.
Myös vainajan puoliso järkkyi jonkin verran, kun kesken hartaan siunaustilaisuuden ja papin puheen kolisteli kahteen kertaan lisää väkeä saliin.

9

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuulostaa tutulta, kirkon meininki on täsmälleen tuollaista sisäpiiriläistä uskovien hommaa.

      Kirkon oma sisäväki ajattelee, että kyllähän nyt kaikki paikkakunnan uskovat ihmiset tietävät missä kirkko ja siunauskappeli sijaitsee. Ja kaikki voivat aina tarvittaessa kysyä asiaa toinen toisiltansa.

      Kirkko ei ole mikään asiakaspalvelulaitos. Ei tosiaan ole tarvetta eikä aikomusta markkinoida mitään. Noita tunnettuja ja pyhiä paikkoja on tarpeetonta erikseen opastaa. Siksi on ihan täysin varmaa, että mitään opasteita ei tulla korjaamaan. Ei vaikka asiaa nöyrästi pyytäisi itse kirkkoherralta.

      • Anonyymi

        Kyllä kirkon nykyään pitäisi mainostaa, koska koululaitos ei enää sitä tee.
        Ja Vammalan seurakuntalo, niin vähän seurakuntalaisista välitetään, jos se myydään. Tai ehkä Suomessakin pitäisi ottaa englantilainen tapa mennä hautajaisten jälkeen jonnekin juottolaan ja unohtaa arvokkaat puitteet, jotka seurakuntatalot tarjoavat. Pitäisiköhän nostaa veroa, jotta edes yksi alueen seurakuntatalo säästyisi.
        Nyt jos se myydään kaupungille, muutaman vuoden päästä siihen rakennetaan muutama kerrostalo huolimatta tämän hetken kauniista puheista tontin kulttuurille omistautumisesta.


    • Anonyymi

      Sastamalan kaupungin ja Kirkon yhteisvoimin asettamat opasteet tuonne ovat kyllä ihan lakien ja asetusten mukaisia ohjeita. Mustapohjainen opaste kertoo, että seuraavasta sitten käännytään.
      https://maps.app.goo.gl/xoNs6tWxZ2PVQDXb6

      Pitää autoilijalla olla itsellä sen verran älliä päässä, että tajuaa että se kappeli on 1,1 km päässä tästä risteyksestä.
      Ajetaan vaan koivikkojen ja asuntoalueiden halki, ja siellä takana se sitten jo on.

    • Anonyymi

      Googlemapsilla löytää perille aivan varmasti,jos on liian vaikeaa jätä autosi taksiasemalle ja loppu sitten Bernerin kyydillä,taksikuskit osaavat perille.

      • Anonyymi

        Tuo oli melko varmasti samalla myös Sastamalan Kirkon virallinen vastaus ja kanta tähän asiaan. Siispä "Kato v...u Googlesta."

        Uskovaiset voi aina tiedustella tarkempaa osoitetta ja ajo-ohjetta puhelimitse toinen toisiltansa.

        Ei-uskossa olevat, eli siis kirkollisveroa maksamattomat pakanat, he saavat ettiä tiensä siunauskappelille Goole Mapsin avulla.


    • Anonyymi

      Samassa paikassa ollut jo monta vuotta, ei ole liikkunut mihinkään.

    • Anonyymi

      >> Ja Vammalan seurakuntalo, niin vähän seurakuntalaisista välitetään, jos se myydään. Pitäisiköhän nostaa veroa, jotta edes yksi alueen seurakuntatalo säästyisi.>>

      Kirkollisveroa saa minun puolesta nostaa vaikka ihan reippaastikin, koska en tuonne kuulu. Ne jotka uskoo näihin juttuihin ovat valmiit maksamaan vieläkin enemmän omasta taivasosuudestansa ja sen varmistamisesta.

      Tyrvään kirkkoherra Aurenia ei seurakuntatalon painaminen telavehkeillä littanaksi haittaa yhtään.
      https://www.tyrvaansanomat.fi/uutiset/art-2000010042813.html

      Kirkkoherra oikein pyysi, että seurakuntataloa toistaiseksi suojeleva asemakaavamerkintä poistetaan, ja annetaan kehitykselle kunnolla tilaa kehittyä.

      • Anonyymi

        Minun rippikouluaikana täällä oli kirkkoherrana Kahra. Se Kahra oli vielä aito kristillinen kirkkoisä, syvästi uskovainen mies.

        Kahra ei olisi koskaan mennyt ehdottamaan, että Kappelin suojelupäätös pitää purkaa, ja antaa koko pyhä Kappelikin pois muille, ja purettavaksi.


      • Anonyymi

        Kirkon Tutkimuskeskus on tehnyt useita tutkimuksia siitä, kuinka moni suomalainen uskoo jumalaan. Vuonna 2019 vain 25% sanoi uskovansa kristinuskon jumalaan.
        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/tutkijan-mukaan-2010-luku-oli-kaannekohta-usko-jumalaan-romahti-ja-kristinusko-alkoi-nayttaa-nuorten-silmissa-vieraalta-osa-tyontekijoista-on-henkis-1

        Sama tutkimus mittasi myös pappiskunnasta, kuinka moni siellä uskoi Jeesukseen ja Taivaassa asuvaan kolmiyhteiseen Jumalaan. Melkein puolet papeista ei enää sellaiseen uskonut. Tätä tutkimuistulosta ei kuitenkaan koskaan päästetty julkisuuteen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe