Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

mubah, makruh ja wajib: millaista moniavioisuutta on islamissa

Anonyymi-ap

cyrillitsa.ru
google translate
Mubah, makruh ja wajib: millaista ​​moniavioisuutta on islamissa
Usein toisiin uskontoihin kuuluvien ihmisten tavat ja tavat näyttävät meille käsittämättömiltä. Esimerkiksi moniavioisuus, yleinen muslimimaissa. Keskivertoihmiselle vaikuttaa siltä, ​​että kuka tahansa itämainen mies voi mennä naimisiin usean naisen kanssa kerralla. Mutta todellisuudessa näin ei ole, ja tällainen oikeus on silti ansaittava.

Sallittu, mutta ei pakollinen
Muslimit rakentavat elämänsä Allahin käskyjen mukaan, kuten on esitetty islamin pyhässä kirjassa - Koraanissa. Se sisältää myös luvan moniavioisuuteen: ”...mennä sitten naimisiin muiden naisten kanssa, joista pidät: kaksi, kolme, neljä. Jos pelkäät, ettet ole yhtä oikeudenmukainen heitä kohtaan, niin tyydy yhteen” (Sura ”Naiset”, jae 3). Mutta shariassa on joukko sääntöjä ja lakeja, ta’addud az-zawjat, joka määrittelee moniavioisuuden parametrit. Siten islamilaiset juristit ja teologit erottavat tilanteesta riippuen moniavioisuuden muotoina mubah (sallittu), makruh (epäluottamus) ja wajib (pakollinen). Tämä on kirjattu esimerkiksi Islamic Encyclopedic Dictionary -sanakirjaan, joka julkaistiin vuonna 2007.

Korostetaan, että miehellä voi olla useita vaimoja (enintään neljä), jos hän pystyy tarjoamaan kaikille tasavertaisen elatuksen ja oikeudenmukaisen kohtelun. Tasa-arvo ei tarkoita täysin samaa, mutta jokaisella vaimolla pitäisi olla kaikki mitä he tarvitsevat. Asumisen laadussa ei voi olla jyrkkää eroa - toinen asuu kartanossa, toinen mökissä. Toistuvasti korostetaan, että vaimojen tulisi asua eri taloissa tai ainakin saman talon eri huoneissa. Lisäksi vaimojen itsensä on suostuttava asumaan samassa talossa; tämä ei riipu miehen tahdosta. Imaami Ibn K'udama: "Henkilö ei saa yhdistää kahta vaimoa samaan taloon, paitsi heidän luvalla. Eikä nuorten ja vanhojen vaimojen välillä ole eroa, koska tämä voi aiheuttaa heille vahinkoa, mikä aiheuttaa mustasukkaisuutta ja vihamielisyyttä. Vaimojen saaminen samassa talossa voi johtaa riitoihin ja taisteluihin."

Miehen on myös käytettävä yhtä paljon aikaa jokaiselle vaimolleen, mukaan lukien yötunnit. Mutta hänen ei ole pakko rakastaa kaikkia tasapuolisesti; tässä islamilaiset teologit ovat yksimielisiä: kuinka mitata ja jakaa rakkaus?

Mutta entä sulttaanin haaremit menneisyydessä, toinen huolellinen lukija voi kysyä. Niinpä vaimoihin ja jalkavaimoihin oli selkeä jako, kun taas edellytykset täyttyivät yhtäläisestä turvallisuudesta ja vaimoille asumisesta eri taloissa.

Nykyaikaiset islamilaiset teologit esi-isiensä henkistä perintöä kehittävät huomauttavat, että moniavioisuudella on myönteinen vaikutus sekä kansan että sen yksittäisten edustajien moraaliseen ja fyysiseen tilaan: aviorikosta ei tapahdu, ihmissuhteissa vallitsee rauha ja harmonia ja väestö. kasvaa.

Taloutta ja arvovaltaa
Jos kuitenkin lähestytään moniavioisuutta (moniavioisuutta) materialistisesta näkökulmasta, niin arvovaltaisuus vaurauden osoittamisen kautta on tässä ilmiössä tärkeässä roolissa: mies pystyy elättämään useita vaimoja ja heidän lapsiaan. Erityisesti Kansallisen tutkimusyliopiston kauppakorkeakoulun maailmantalouden ja maailmanpolitiikan tiedekunnan aineistot osoittavat, että Pohjois-Afrikassa, Syyriassa ja naapurimaissa vain 3-5 % avioliitoista on moniavioisia, Persianlahden maissa luku on hieman korkeampi, 8-19 %. Ja jos naisen moniavioisuus lyhentää avioliiton ikää lisäämällä ensimmäisten ja myöhempien avioliittojen mahdollisuutta, niin miehelle se on päinvastoin. Hänelle on tärkeää ansaita tarpeeksi rahaa elättääkseen toisen ja sitä seuraavat vaimonsa, ja hänen on oltava nuorena taloudellisesti aktiivinen ja luotava vaurautta. Tämän seurauksena esimerkiksi Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa aviomiehen keski-ikä moniavioisissa perheissä on 11 vuotta vanhempi kuin yksiavioisissa perheissä ja on 39,6 vuotta.

Lukuisat kotimaiset ja ulkomaiset väestötieteilijöiden ja sosiologien 1800-2000-luvuilla tekemät tutkimukset antavat seuraavan kuvan moniavioisuuden tilanteesta naisten ja hedelmällisyyden näkökulmasta: jokainen nainen moniavioisessa perheessä synnyttää vähemmän lapsia säilyttäen terveyden, mutta yleinen syntyvyys kasvaa. Samaan aikaan naimisissa olevien naisten määrä kasvaa, myös avioeron tai miehensä kuoleman jälkeen. Moniavioisuuden myötä leskiä ja orpoja on vähemmän.

20

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näitten arvoihin on järetöntä paneutua, koska kaikki perustuu tyhjiin väittämiin ja nytkin suomessa paljonkos näitä elää suomalaisen kunstantamina

      SUOMALAISEN PITÄÄ PAREMMINKIN LOPETTAMAAN TÄMÄ RUOKKIMINEN JA KAIKEN MUUNKIN YLLÄPITO NÄILLE

      OVAT SUOMEA TULLEET TYHJÄÄMÄÄN MISTÄÄN PIITTAAMATTOMASTI

      TÄSTÄ ON LÄHETTÄVÄ ::: NÄITÄ KARSIMAAN POIS SUOMESTA

    • Anonyymi

      Raja-aijan läpi tulleilla ei suomalaiselle ole mitään opetettavaa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        ON NÄÄ ROISIIII - JOS TÄMÄ PITÄÄ PAIKKASA
        - irvikuvia elämässään


    • Anonyymi

      ON SE::
      - KUN AITOJEN LÄPI TULLEITTEN UHKOMUKSIA PITÄISI RUVETA KUUNTELEMAAN JA NIIHIN NÖYRTYÄ

      KYLLÄ KYLLÄ NÄILLÄ ON MAILMAN KIRJAT SEKASIN KIVILÄJÄN KIERTÄJILLÄ

    • Anonyymi

      Sisäministeri
      MTV3 uutisissa hän paljasti kuinka suomi sallii maahanmuuttajien uusia hakemuksensa vaikka se on hylätty moneen kertaan, hakemuksen voi uusia vuodesta toiseen, nytkin edelliset hakijat ovat elättäneet itsensä 10 vuotta.

      Muissa pohjoismaissa se ei onnistu.
      Edellinen hallitus ei ole maininnut tästä pihaustakaan, vaikka epäkohta on heillä ollut tiedossa, mutta viher-vassari ajattelee saavansa lisää heidän äänenkannattajia, kun sallitaan maahan tulla laittomasti.

      Hakijat heittäytyy homoiksi ja kristityksi, jotta voisivat hakea turvapaikkaa, mutta onneksi uusi laki on tulossa.

      Ilmankos ei raha riitä omille kansalaisille, kun raha menee vapaamatkustajille.

    • Anonyymi

      Raamatunteksti(t) 27,12,23

      1Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. Tästä syystä maailma ei meitä tunne, eihän se tunne häntäkään.
      1. Johanneksen kirje 3:1-1

      • Anonyymi

        Sanot: Seuraa minua.
        SANA
        Sitten Jeesus sanoi [Pietarille]: ”Seuraa minua!” Pietari kääntyi ja näki, että häntä seurasi se oppilas, jota Jeesus rakasti eniten. Hän oli sama oppilas, joka aterialla nojautui Jeesuksen rintaa vasten ja pyysi tätä paljastamaan ilmiantajansa. Hänet nähtyään Pietari kysyi Jeesukselta: ”Mutta entä hän?” Jeesus sanoi: ”Mitä se sinulle kuuluu, vaikka tahtoisin hänen pysyvän täällä paluuseeni asti? Seuraa sinä minua.”
        Tästä veljet saivat sen käsityksen, ettei tuo oppilas kuolisi. Mutta ei Jeesus sanonut, ettei oppilas kuolisi. Hän sanoi: ”Mitä se sinulle kuuluu, vaikka tahtoisin hänen pysyvän täällä paluuseeni asti?”
        Tämä oppilas on se, joka on todistanut näistä tapahtumista ja kirjoittanut niistä. Tiedämme, että hänen todistuksensa on luotettava. (Joh. 21:19–24)


      • Anonyymi

        Usko annetaan
        - elikkä elämän turvaksi ja tuossa on siitä yksi kuvaelma , hakekaas sen sisältöä

        googlaa >> Simeon ja Hanna saavat nähdä Jeesuksen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko annetaan
        - elikkä elämän turvaksi ja tuossa on siitä yksi kuvaelma , hakekaas sen sisältöä

        googlaa >> Simeon ja Hanna saavat nähdä Jeesuksen

        VOIKOS IHMINEN OLLA KOSKAAN VARMA OLOSTAAN SIIS KUOLEVA IHMINEN ?

        Merkki, jota ei tunnusteta

        Israelin kansa odotti messiasta, kuningas Daavidin jälkeläistä, joka vapauttaisi kansan. Odotukset olivat vuosisatojen aikana kohdistuneet useisiin ihmisiin ja usealla eri tavalla.

        Jeesuksen elinaikana monet odottivat messiasta, joka johtaisi kansan vapauteen Rooman valtakunnan vallan alta. Roomalaiset olivat teloittaneet useita tällaisia messiaan arvonimen itselleen ottaneita valemessiaita. Osittain siitä syystä monet suhtautuvat Jeesuksen messiaanisuuteen epäillen tai epäröiden (Luuk. 22:66–67; Matt. 16:1; Matt. 11:3).

        Pyhä Hengen vakuutuksesta Simeon ennusti Marialle, kuinka Jeesus ”on pantu merkiksi, jota ei tunnusteta”, koetukseksi, johon monet kompastuvat. Jeesus antoi itsekin ymmärtää olevansa tällainen koetus, kompastuskivi, joka ruhjoo ja murskaa. Tämä koski erityisesti niitä, joka olivat varmoja asemastaan ja arvostaan Jumalan edessä. (Luuk. 20:17–19.)

        Maria ymmärsi, että Jumala korottaa nöyrät ja alhaiset, mutta ylpeät ja rikkaat hän lähettää pois tyhjin käsin (Luuk. 1:51–53). Simeonin mukaan Jeesus tuli olemaan koetus, jonka vuoksi toiset kompastuvat ja toiset nousevat. Jeesus palautti syntiin langenneelle ja alhaiseksi itsensä tuntevalle ihmisarvon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VOIKOS IHMINEN OLLA KOSKAAN VARMA OLOSTAAN SIIS KUOLEVA IHMINEN ?

        Merkki, jota ei tunnusteta

        Israelin kansa odotti messiasta, kuningas Daavidin jälkeläistä, joka vapauttaisi kansan. Odotukset olivat vuosisatojen aikana kohdistuneet useisiin ihmisiin ja usealla eri tavalla.

        Jeesuksen elinaikana monet odottivat messiasta, joka johtaisi kansan vapauteen Rooman valtakunnan vallan alta. Roomalaiset olivat teloittaneet useita tällaisia messiaan arvonimen itselleen ottaneita valemessiaita. Osittain siitä syystä monet suhtautuvat Jeesuksen messiaanisuuteen epäillen tai epäröiden (Luuk. 22:66–67; Matt. 16:1; Matt. 11:3).

        Pyhä Hengen vakuutuksesta Simeon ennusti Marialle, kuinka Jeesus ”on pantu merkiksi, jota ei tunnusteta”, koetukseksi, johon monet kompastuvat. Jeesus antoi itsekin ymmärtää olevansa tällainen koetus, kompastuskivi, joka ruhjoo ja murskaa. Tämä koski erityisesti niitä, joka olivat varmoja asemastaan ja arvostaan Jumalan edessä. (Luuk. 20:17–19.)

        Maria ymmärsi, että Jumala korottaa nöyrät ja alhaiset, mutta ylpeät ja rikkaat hän lähettää pois tyhjin käsin (Luuk. 1:51–53). Simeonin mukaan Jeesus tuli olemaan koetus, jonka vuoksi toiset kompastuvat ja toiset nousevat. Jeesus palautti syntiin langenneelle ja alhaiseksi itsensä tuntevalle ihmisarvon.

        ikuisuuden ymäryksessä on se rikkaus, mistä raamattu kertoo kuvauksin, kaikki muu rikkaus on häviävää


    • Anonyymi

      Miten järkyttävää onkaan samankiven kumartaminen ja kiertäminen ja sille höpöttäminen alistuminen ja siihen liitetyjen vaateitten täyttäminen

      tätä ei voi käsittää miksikään elämää tuottavaksi

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Suomikin on aseistettava ja kun koitos alkaa eivät tajua mistä se tuli.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Youtubesta näkee , mitä metakkaa on elämät näitten lähtömaissa, jotka suomea pyrkivät valloittamaan samoille järettömmille tavoilleen.

      Tuhoisuus on sanoinkuvaamatonta sisäisesti pesiytyneenä näisäh

      • Anonyymi

        Siis minkä maailman väkeä tämä on,, joka suomeen hyökkää ja pakkautuu ilmaisuuteemme ?


    • Anonyymi

      Torstai 28.12.2023
      Vuodata sydämesi tuska Herran kasvojen eteen. Kohota kätesi häntä kohti lastesi elämän puolesta.

      Valit. 2:19

      TÄMÄ ON NYT TÄTÄPÄIVÄÄ:
      - KYLLÄ SUOMI TÄYTTYY NYT KAIKELLA HIRVEYDELLÄ
      --------------------------
      Päivän Sana
      28.12.23

      Kallis on Herran silmissä hänen uskollistensa henki. Ps. 116:15
      Jumalan lapsen henki on Jumalan silmissä äärettö- män kallis. Hän suhtautuu luomaansa niin kuin tämä olisi maailman ainoa ihminen. Jos Jumala suhtautuu meihin näin suuresti arvostaen, ei meillä ole syytä suhtautua itseemme vähätellen tai halveksien. Sillä, mitä osaamme tai mihin elämässämme kykenemme, ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Jumalan suunnaton ihmiseen kohdistuva arvostus ei perustu meihin, vaan hänen omaan rakkauteensa ja tekoihinsa. Kristittyjen keskuudessa on pidetty alusta asti lapsia suuressa arvossa Jumalan luomistöinä toisin kuin joissain ympäröivissä yhteiskunnissa. Kristittyjen perheiden lapset kastettiin apostolien ajoista alkaen Jumalan lasten joukkoon. Heidän henkensä on Jumalalle erityisen kallis.

    • Anonyymi

      Islamin helvettiinkö tämä mailma upotetaan ja näitten tavoille tallatavaksi,
      - joka kaikki kiveä huokuu ilman elämän tuntemusta.

      • Anonyymi

        Elämän tuhhoojat levitäytyvät oikeuttaan, muitten pöytiä tyhjäämään, tätähän se totuus on.
        ALMUN PEÄSSÄ JUOKSIJAT


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe