Halosen ja Gigantin talouden suunnittelijat

Anonyymi-ap

Pasilan vuonna 1991 valmistuneeseen asemarakennukseen tuli Halosen vaatemyymälä toiseen kerrokseen. Se oli ainoa vähän isompi liike asemalla. Muita kauppoja oli vähän ja ne olivat pieniä. Paikkaa ei voinut kutsua kauppakeskukseksi. Ei ollut suuri yllätys, että Halonen lopetti kannattamattomana.

Seuraavaksi Halonen asettui Rediin Kalasatamaan. Myymälä oli melkoisen iso — ja turha. Halosella oli myymälät sekä keskustassa Espalla että Itäkeskuksessa. Noilta suunnilta ei toisin sanoen ollut odotettavissa asiakkaita, vaikka Redi onkin sopivasti metrolinjan varrella.

Redi on syrjässä keskustaan vievältä Hämeentieltäkin, joten sieltäkään ei asiakkaita ollut odotettavissa. Halonen lakkautti sekä Kalasataman että Esplanadin myymälänsä.

Kalasatamaan Halosen tiloihin tuli Gigantti, jolla on myymälä sekä keskustassa (Forum) että Itäkeskuksessa. Gigantin talousasioista päättävät ovat yhtä pöljiä kuin Halosenkin. Gigantti saattaa asiakkaitaan aktiivisesti huijaavana kuitenkin pärjätä Kalasatamassa paremmin kuin Halonen, mutta eiköhän huijaaminen olisi onnistunut tarpeeksi hyvin ilman tätä myymälääkin.

Kumpikaan ei mennyt Pasilan Triplaan, vaikka Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksena ja sijainniltaan erinomaisena sen menestys on taattu.

5

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Halonen perusti liikkeensä keväällä 2019 Jumboon. Jumbo on myynniltään Suomen suurin kauppakeskus.
      Jumbon ylivoimainen vahvuus on keskeinen sijainti pk-seudulla ja että sinne pääsee erittäin helposti autolla ja ilmaisia sisähalliparkkipaikkoja on riittävästi. Ulkoparkkejakin löytyy, jos haluaa autonsa pitää ulkoilmassa.

      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🍑 ­N­­y­m­­f­o­­­m­a­­a­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Juu, Jumboon meno oli tietysti viisasta. Helsingin keskusta hiljenee, koska kauppoja on keskustan ulkopuolellakin. Jotkut järkeilevät, että kattamalla muutama keskustan katu väki saadaan takaisin keskustaan.

      Heidän logiikkansa on siis, että vaikka ihmiset pääsevätkin tekemään ostoksia katetuissa lämpimissä tiloissa lähellä kotiaan, he lähtisivät kilometrien päähän Helsingin keskustaan ostoksille, jos sen voisi tehdä sateelta suojassa, mutta kuitenkin kylmässä ja tuulisessa paikassa. Katoshan ei estäisi ilmavirtoja ja kylmyyttä.

      • Anonyymi

        Kauppakeskusten vetovoima on siinä, että niistä saa ’kaiken’ kerralla. Päivittäistavarat, vaatteet, kaikenmoiset tilpehöörit ja vitkuttimet, apteekkitavarat, lahjatavaraa jne, jopa autonkin monissa paikoissa. Sen lisäksi viihde- ja liikuntapaikkatarjonta ja ruokailumahdollisuudet löytyy. Niissä käydään ehkä vähän harvemmin, mutta silloin hankitaan suuria määriä eli rahaa käytetään.
        Ja ennenkaikkea vaivaton pääsy autolla, ilmaiset parkkipaikat. Jos ostoksia on paljon, niin niiden kotiinvienti muuten kuin omalla autolla ei ole kovin helppoa ja vaivatonta muuten kuin autolla.

        Itse asun muutaman kauppakeskuksen vieressä, mutta päivittäistavarat kyllä hankin viereisestä noin sadan metrin päässä olevasta lähikaupasta huolimatta vähän korkeammasta hintatasosta. Siellä käyn useita kertoja viikossa pikkuostoksia tekemässä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      11
      3346
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      119
      2247
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      44
      1639
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      77
      1141
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      48
      956
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      914
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      910
    9. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      10
      847
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      825
    Aihe