Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Työministeri Satonen kommentoi tulevia uusia työtaisteluita ja lakkoja

Anonyymi-ap

Pistää oikein naurattamaan kun kaikki nyt huomaa ettei tuo "Sössö-Satonen" vieläkään ymmärrä itse lainkaan sitä, että mistä tässä onkaan nyt oikein kyse.
Käykää kaikki nyt kertomassa se sille rautalangan kanssa ennen kuin se ajaa kaikki firmat täällä Suomessa selvitystilaan.
Hahhhhaaaa. Hauska nähdä nyt tämä Suomen nykyisen hallituksen aiheuttaman lakkosuman kokonaiskustannus kun tämä ehkä joskus (syksyllä -24? ) loppuu.

On siinä varmaan 15 miljardia euroa pikkusumma joka menetetty valtion kassasta ja firmoilta Sössö-Satosen tekemien virheiden vuoksi.

kaikkien palkansaajien täytyy nyt kumminkin katsoa ja ajaa nämä omat työtaistelunsa ihan täysillä loppuun asti. Eli lakkoja vaan ihan koko ajan päälle. Niin kyllä hallitus siitä sitten nöyrtyy kun Suomen talous sakkaa todella pahasti.

Linkki tässä...

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010085477.html

364

1178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuntuu siltä, että tänne Suomeen halutaan nykyisen hallituksen toimesta esimerkiksi Intian lapsityövoiman työpalkat tehdystä työstä ja venäläinen neuvottelukulttuuri kaikille palkansaajille.
      Pohjois-Korealaista sitoutumista Suomen nykyisen hallituksen harjoittamaan työvoimapolitiikkaan myös kovasti nyt kaivataan.
      Se on varmaan sitä täysin globaalia kansainvälistymistä se.

      • Anonyymi

        Hohhoijaa sano Sastamalan Satonen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa sano Sastamalan Satonen.

        Kansa kärsii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa sano Sastamalan Satonen.

        Taas meni 500 miljoonaa kankkulan kaivon Satosen toimien takia .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa sano Sastamalan Satonen.

        Emme keskustele.


      • Anonyymi

        Kaa9s tuli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa sano Sastamalan Satonen.

        Teen kaikkeni, satusetä Satonen lupa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emme keskustele.

        Satusetä Satonen kypsyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa sano Sastamalan Satonen.

        Henkselit venyvät


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emme keskustele.

        Neuvottelemme kunhan tulos on meidän (siis ek:n ja sy:n) määräämä.


    • Anonyymi

      Juuri näin. Ja Sak romuttaa, on ollut tarkoitus pitkään ,takaisin 30 luvulle.

      • Anonyymi

        Oikeistohan se 30-luvun järkyttävien tapahtumien takana oli.


      • Anonyymi

        Köyhiä saa kurittaa mutta rikaita yrityksiä ei

        Natksit on kohta kusessa kun joutuvat töihin itse
        Urpoaja trukkia ja satonen pumpaa öljyä satamassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhiä saa kurittaa mutta rikaita yrityksiä ei

        Natksit on kohta kusessa kun joutuvat töihin itse
        Urpoaja trukkia ja satonen pumpaa öljyä satamassa

        Ja ek häkis antaa ohjeistaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhiä saa kurittaa mutta rikaita yrityksiä ei

        Natksit on kohta kusessa kun joutuvat töihin itse
        Urpoaja trukkia ja satonen pumpaa öljyä satamassa

        erikoista, että heikommassa taloudellisessa asemassa , hyvin usein ilman omaa syytään, olevia voidaan " kannustaa" vähentämällä heidän tulonsiirtojaan, subventioita ja samalla lisätä verotuksen kautta jo ennestään hyvin tulevien saamaa veroetua , "kannustinrahaa" . Erikoista siis on ,että aiempaa suurempi osa meistä (gallup) katsoo tämän olevan ihan oikein ja oikeudenmukaista sekä samassa lauseessa väittävät elävänsä uudistuvassa -Suomi nousuun- maassa , hyvinvointivaltion onnenmaassa. Hyvinvointi-käsite on siis saanut uuden ja erilaisen määrittelyn, sanojastaan käsin. Ihan kaikille ei hallituspuolueiden ja kannattajiensa mukaan ole tarvis siis sitä hyvää jakaa.
        Käsittämättömän julmaa kohtelua , kaukana pohjoismaisesta tasa-arvon asennemaailmasta ajaa Orpon hallitusta veren makuun päästyään ja jahtiporukan vaan lisääntyessä keksimään yhä uusia heikennyksiä (hall.uudistus) jahka kevät etenee.
        Yle kutsuu Vasemmistoliiton edustajia erittäin harvoin ajankohtais ohjelmiin. Esim. EU parlamentin edustaja Silvia Modig ei ole päässyt yhtään kertaan. En ainakaan ole huomannut, vaikka seuraan Ylen lähetyksiä päivittäin.
        Kokoomus on saanut kutsun erittäin usein, kansanedustajia, ministereitä ja EU parlamentin jäseniä on vilissyt yhtenään. Ei ihme, että suosio kasvaa, kun pääsee puolustelemaan heikommassa asemassa olevien sosiaali heikennyksiä.
        hallitus romuttaa viimeisetki osat Sote-sektorista. 1,4 miljardia lisää säästöjä miljardin ahdingossa olevalta sektorilta tarkoittaa vain nopeutettua alasajoa, sekä työttömien määrän nopeaa lisäämistä.
        Samaan aikaan hallitus tuhoaa asumistuet ja laittaa useita asuntoja pakkohuutokauppaan. Koska edes omistusasujille ei ole tarjolla tukea työttömyyden sattuessa, niin jo ennestäänkin heikoissa kantimissa ollut rakennusala notkahti pahasti. Vain pelko ensiasuntotukien poistosta nosti hetkellisesti hieman asunnonostoja, mutta vain hetkellisesti. Lisää työttömiä tiedossa.
        Kaikki pienituloisten saamat avustukset heikentyivät ja samalla mm. ruoan alv:tä suunnitellaan korotettavaksi. Jo ennen tätä ruokajonot olivat pitkät, mutta nyt edes niiden avustukset eivät riitä.
        Samaan aikaan rikkaimmille annetaan veronalennukset, jotka menevät suurelta osin ulkomaiseen kulutukseen. Tämä raha ei kierrä lainkaan Suomen sisällä.
        Työmarkkinat jumitetaan ehdottamalla kansainvälisestikin huomiota herättävää poliittisten lakkojen kieltoa. Tämä on todella vaarallinen esitys, jolla kasvatettua työttömien armeijaa kuritetaan entisestään.
        Työttömiä kuritetaan kaikilta puolilta ja heitä on luotu reippaasti lisää hallituksen toimilla. Siis suomalaisilta on poistettu mahdollisuuksia työllistyä ja samalla heidän mahdollisuuksiaan elää heikennetään merkittävästi. Todella törkeää toimintaa.
        Leikkaukset kohdistuvat kansan enemmistön ulkopuolelle. Tästä räikeydestä on kyse. Varakkaimmiston ja pärjäimmistön omia napoja ja täysiä vatsoja suojellaan. Kyse on mistäpä muusta kuin omahyväisyydestä ja vähintäänkin jo tarjolla olevaan meininkiin tyytymisestä mairein mielin ja opportunistisin aikein. Niinpä sitten moni perussuojaa nauttiva eläkeläinenkin rientää äänestämään isoherraskaista, tuota nopeammalla kaistalla ja ykkösluokassa viilettäjää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja ek häkis antaa ohjeistaa

        Eikö ihmiset osaa enää ajatella vai miksi suuri osa kansaa haluaa ampua itseään jalkaan? Julkisen talouden tasapainottamista kaivataan samoin kuin velkaantumisen kääntämistä lasku-uralle, mutta hallituksen toimilla sitä ei saada aikaan! Nähtävästi trumpilainen retoriikka, iskulauseiden loputon toisto ja suoranainen valehtelu menee läpi. Hallitus puhuu yhtä ja tekee toista! Velkaantuminen sen kuin pahenee ja talouden kasvun eväät tuhotaan lyhytnäköisellä leikkauspolitiikalla.
        Kuten Suomen Akatemia totesi 2010 julkaistussa tutkimuksessaan 1990-luvun lamasta, niin silloisen Ahon hallituksen politiikka syvensi lamaa ja pidensi sen kestoa. Nyt ollaan tekemässä ihan samaa!.
        Nyt ei olisi aika rikkaiden veroalelle, joka rahoitetaan velalla, vaan olisi aika kiristää tuloverotusta, että valtiolle saadaan niitä tulojakin, koska niillä veroilla pidetään yllä hyvinvointivaltiota. Siten kun saadaan talous paremmaksi niin voidaan veroaleja antaa. Ensin on saatava oikeasti velkalaivan suunta kääntymään ja saadaan talous kuntoon.
        Kansalle pitää saada ostovoimaa, että syntyy kulutusta, joka luo hyvinvoinnin perustaa ja saadaan valtiolle verotuoja.
        Järjenkäyttö on sallittua etenkin hallituksessa, mihin hallitus haluaa Suomea viedä taantumaan vai... Jos joku keino on huono pitää siitä luopua eikä jääräpäisesti pitää kiinni. Unohtakaa nämä kuluneet mantrat, jota jokainen ministeri hokee, "Meillä on hyvä hallitus ohjelma", joustoa puolin ja toisin.
        Ja niitä kannustinloukkoja ei ole vaan on työnantajapuolen haluttomuus maksaa kunnon palkkoja, joilla tulisi toimeen ilman tukia. Koska tulee työnantajapuolelle sanktioita, kun eivät palkkaa esim. yli 55 vuotiaita.
        Koska työnantaja on se päättävä taho, joka palkkaa työntekijän.
        Tämä hallitus lisää valtionvelkaa enemmän kuin edellinen eli lasten ja nuorten tulevaisuudessa maksamme tämäkin hallituksen velkaa.
        Ei taloutta näin voida hoitaa, siinä pitää olla järkeä, miksi hallitus antaa nyt rikkaille veroalen?
        Kokoomuspohjaiset hallitukset on aina lisänneet velkaa.
        Edellisen hallituksen aikana oli kriisejä maailmanlaajuinen pandemia, sota, energiakriisi, joiden vuoksi jouduttiin ottamaan velkaa lisää ja tällä velalla tuettiin yrityksiä, jos ei olisi tuettu olisi ollut konkurssi-aalto.
        Ja tätä velkaa puolsivat oppositiossa Kokoomus ja Persut ja olisivat halunneet vielä enemmän velkaa.
        Kansa ei halua kurjuutta, eikä halua että nämä leikkaukset kohdistuu niihin jo heikommassa asemassa oleviin.
        Muukalaisvihan sumentamin silmin iso osa duunareista on valmiita tuhoamaan lastensa tulevaisuuden. Hallitus ei peräänny työläisen kyykyttämisestä, jos persujen kannatus ei romahda. Tulevaisuudessa jokainen joutuu "neuvottelemaan" oman työsopimuksensa ihan itse, vain laki näennäisesti tukenaan.


    • Anonyymi

      Lakkoilijat ovat kuin pikkulapsia, kiistaa hiekkalaatikolla, sak:n lakkopomo on kuin Fyhrer ja teollisuusliiton tärkeät läskipomot pätevät tärkeyttään, saunan taakse koko sakki.
      Lystin maksaa kuitenkin yritykset.

      • Anonyymi

        Sinun kaltaisilla äärioikeistolaisilla fasisteilla ei ole missään olemassa minkäänlaista isänmaata, vaikka te väitättekin olevanne muka jonkilainen isänmaallisuuden ruumiillistuma.
        Sinun kaltaisilla äärioikeistolaisilla fasisteilla on vain pelkkä oma fasisminsa, kylmä vallantahdon, rotusorron ja riiston vihaideologia.
        Sen sijaan esimerkiksi kommunismi on täysin isänmaallinen aate, joka vaalii aina jokaisen kansan oikeutta rakentaa omanlaistaan sosialismia rinta rinnan muiden sosialististen ystäväkansojen kanssa.

        Menemme nyt eteenpäin kohti kommunismia, se on edelleenkin se maailman työläisten tunnetuin tunnus. Markkinatalouteen perustuva kapitalismi on nykyään täysin jo henkitoreissaan. Myös sinun kovasti fanittamasi imperialismi käy omaa kuolinkamppailuaan.
        Kapitalismin romahdettua omaan mahdottomuuteensa koittaa maailman proletariaatille täysi vapaus, ja silloin aina voittaa se sosiaalinen ja rehellinen oikeudenmukaisuus.


      • Anonyymi

        Nämä lakkoilijat ja SAK ja AY-väki ovat neuvotelleet meille myös ei liittoihin kuulumattomille palkkatason, kesälomat ym . korvaukset. Ilman vahvoja ammattiliittoja duunarit olisivat torpparien asemassa. Tämähän on porvarihallituksen ja EKoon yhteinen tavoite.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä lakkoilijat ja SAK ja AY-väki ovat neuvotelleet meille myös ei liittoihin kuulumattomille palkkatason, kesälomat ym . korvaukset. Ilman vahvoja ammattiliittoja duunarit olisivat torpparien asemassa. Tämähän on porvarihallituksen ja EKoon yhteinen tavoite.

        Totta turiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä lakkoilijat ja SAK ja AY-väki ovat neuvotelleet meille myös ei liittoihin kuulumattomille palkkatason, kesälomat ym . korvaukset. Ilman vahvoja ammattiliittoja duunarit olisivat torpparien asemassa. Tämähän on porvarihallituksen ja EKoon yhteinen tavoite.

        Kokoomuslaiset haluavat orjia


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nämä lakkoilijat ja SAK ja AY-väki ovat neuvotelleet meille myös ei liittoihin kuulumattomille palkkatason, kesälomat ym . korvaukset. Ilman vahvoja ammattiliittoja duunarit olisivat torpparien asemassa. Tämähän on porvarihallituksen ja EKoon yhteinen tavoite.

        Nyt vaan ay mafian pitäisi alkaa valvimaan orjiaan jotta ne oikeasti ansaitsisivat sen palkan mikä heille on neuvotelt. Noinhan asia ei ole, kukaan ei valvo ay mafian puolesta sitä, että palkat myös ansaitaan eikä vaan makseta! Koska ay mafia on vaatinut niin sen hommana on myös valvoa miten sen osrjat ansaitsevat palkkansa!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt vaan ay mafian pitäisi alkaa valvimaan orjiaan jotta ne oikeasti ansaitsisivat sen palkan mikä heille on neuvotelt. Noinhan asia ei ole, kukaan ei valvo ay mafian puolesta sitä, että palkat myös ansaitaan eikä vaan makseta! Koska ay mafia on vaatinut niin sen hommana on myös valvoa miten sen osrjat ansaitsevat palkkansa!

        Kyllähän nyt nämä voimassa olevat valtakunnalliset yleissitovat työehtosopimukset varmistava ihan ainat sen, että kaikille palkansaajalle maksetaan ainakin se täysin ansaittu työehtosopimuksen mukainen palkka tehdystä työstä.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt vaan ay mafian pitäisi alkaa valvimaan orjiaan jotta ne oikeasti ansaitsisivat sen palkan mikä heille on neuvotelt. Noinhan asia ei ole, kukaan ei valvo ay mafian puolesta sitä, että palkat myös ansaitaan eikä vaan makseta! Koska ay mafia on vaatinut niin sen hommana on myös valvoa miten sen osrjat ansaitsevat palkkansa!

        Lakkoilemalla vain viedään Suomesta investointeja ja työpaikkoja.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt vaan ay mafian pitäisi alkaa valvimaan orjiaan jotta ne oikeasti ansaitsisivat sen palkan mikä heille on neuvotelt. Noinhan asia ei ole, kukaan ei valvo ay mafian puolesta sitä, että palkat myös ansaitaan eikä vaan makseta! Koska ay mafia on vaatinut niin sen hommana on myös valvoa miten sen osrjat ansaitsevat palkkansa!

        Nyt laukaisit asiaa. Kyllä EK pitää palkansaajista huolta ilman ay-liikettä ja asettaa palkan EK:n "neuvottelemalle" tasolla. Siitä juuri on kysy hallituksen toimissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän nyt nämä voimassa olevat valtakunnalliset yleissitovat työehtosopimukset varmistava ihan ainat sen, että kaikille palkansaajalle maksetaan ainakin se täysin ansaittu työehtosopimuksen mukainen palkka tehdystä työstä.

        Kuka mittaa työsuorituksen arvon? Siinä mitataan vain työpaikalla olo aikaa. Väitteesi on täysi susi! Miten työehtosopimus joka solmitaan kutakin työntekijää ja hänen kykyjään tuntematta, voisi tietää miten kukakin tuottaa työssään? Ne ovat humpuukia!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lakkoilemalla vain viedään Suomesta investointeja ja työpaikkoja.

        Koko nykyinen ay mafian sotiminen johtuu sen pelosta, jotta viisas hallitus vie siltä diktaattorin oikeudet!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt laukaisit asiaa. Kyllä EK pitää palkansaajista huolta ilman ay-liikettä ja asettaa palkan EK:n "neuvottelemalle" tasolla. Siitä juuri on kysy hallituksen toimissa.

        Ei siihen EK:ta tarvita vaan jokainen neuvottelee itse oman palkkansa ja muut asiat työsuhteeseen liittyen! EK on yritysten yhteenliittymä, jos et ole huomannut!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Koko nykyinen ay mafian sotiminen johtuu sen pelosta, jotta viisas hallitus vie siltä diktaattorin oikeudet!

        Onneksi nyt tämä Suomen nykyinen hallitus kaatuu ja lopettaa toimintansa aivan kohta.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei siihen EK:ta tarvita vaan jokainen neuvottelee itse oman palkkansa ja muut asiat työsuhteeseen liittyen! EK on yritysten yhteenliittymä, jos et ole huomannut!

        En usko sinua.

        EK se sanelee täysin yksipuolisesti hallitukselle mitä tehdään ja koska.

        Esimerkiksi demokratia on EK:lle ja Suomen nykyiselle hallitukselle pelkkä irvikuva.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuka mittaa työsuorituksen arvon? Siinä mitataan vain työpaikalla olo aikaa. Väitteesi on täysi susi! Miten työehtosopimus joka solmitaan kutakin työntekijää ja hänen kykyjään tuntematta, voisi tietää miten kukakin tuottaa työssään? Ne ovat humpuukia!

        Miten sinä nyt sitten itse lasket tehdyun työn arvon?

        Ja maksaako ihan jokainen työnantaja nyt ihan aina sille palkatulle työvoimalleen sen tekemän työn ihan koko arvon täysin kokonaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi nyt tämä Suomen nykyinen hallitus kaatuu ja lopettaa toimintansa aivan kohta.

        Kannattaa sinun vaihtaa kahvimerkkiäsi jos porot antavat noin huonoja ennusteita!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei siihen EK:ta tarvita vaan jokainen neuvottelee itse oman palkkansa ja muut asiat työsuhteeseen liittyen! EK on yritysten yhteenliittymä, jos et ole huomannut!

        Niinpä. EK on yritysten yhteenliittymä, joka sanelee jatkossa palkat. Yksittäisellä palkansaajalla ei ole siihen mitään sanomista yksin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        EK se sanelee täysin yksipuolisesti hallitukselle mitä tehdään ja koska.

        Esimerkiksi demokratia on EK:lle ja Suomen nykyiselle hallitukselle pelkkä irvikuva.

        Demokrtatia eli kansan tuki on monesti testattu nykyisenin hallituksen osalta! Turhaan siis pullikoit!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten sinä nyt sitten itse lasket tehdyun työn arvon?

        Ja maksaako ihan jokainen työnantaja nyt ihan aina sille palkatulle työvoimalleen sen tekemän työn ihan koko arvon täysin kokonaan?

        Työn arvon kyllä, kun katteet otetaan huomioon, jos aiotaan vielä huomennakin työllistää!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. EK on yritysten yhteenliittymä, joka sanelee jatkossa palkat. Yksittäisellä palkansaajalla ei ole siihen mitään sanomista yksin.

        Aikoinaan kun itse olin työssä niin sovin itse aina palkan joka minulle maksettiin ja samaan sopimukseen kuului se mitä minulta työssä odotettiin eikä ollut mitään ongelmia vaikka ay mafiaa ei hommaan sotkettukaan.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kannattaa sinun vaihtaa kahvimerkkiäsi jos porot antavat noin huonoja ennusteita!

        Ensi vuoden helmikuun aikana alkaa Suomessa yleislakko joka kestää sitten heti niin kauan kun Petteri Orpo ymmärtäänlähteä pressaan puheille pyytämään johtaman hallituksensa eroa.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Demokrtatia eli kansan tuki on monesti testattu nykyisenin hallituksen osalta! Turhaan siis pullikoit!

        ja nyt sitten vain tämä Suomen nykyinen hallitus joutuukin nyt eroamaan täällä demokraattisessa Suomessa.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Työn arvon kyllä, kun katteet otetaan huomioon, jos aiotaan vielä huomennakin työllistää!

        Arvasin tämän jo täysin etukäteen.

        Sinulla sitä ei näytä olevan aaavistustakaan siitä miten tehdyn työn oikea arvo lasketaan todellisuudessa.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Aikoinaan kun itse olin työssä niin sovin itse aina palkan joka minulle maksettiin ja samaan sopimukseen kuului se mitä minulta työssä odotettiin eikä ollut mitään ongelmia vaikka ay mafiaa ei hommaan sotkettukaan.

        Sinä se höpöttelet näköjään taas kerran vain ihan pelkkää puutaheinää.

        Et sinä mitään muuta koskaan sopinut kuin sen että otatko sen tarjotun työn vastaan vai et ota.

        Työnantaja täysin yksipuolisesti saneli sinulle ne ihan kaikki työehdot ja palkat mitkä kuuluvat siihen työhön.

        Sinulle siinä kohtaa jäi vain se pelkkä valinta ottaa tai jättää se työpaikka.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ensi vuoden helmikuun aikana alkaa Suomessa yleislakko joka kestää sitten heti niin kauan kun Petteri Orpo ymmärtäänlähteä pressaan puheille pyytämään johtaman hallituksensa eroa.

        Kokeile maitoa sillä siitä ei tule hömppäennustusporoja kupin pohjalle!


      • Anonyymi kirjoitti:

        ja nyt sitten vain tämä Suomen nykyinen hallitus joutuukin nyt eroamaan täällä demokraattisessa Suomessa.

        Se on sitä sosialistisen diktatuurin haaveilua!

        Pieleen mennuttyä ei saa korjata, vaan pitää antaa vaan mennä kuten NL aikoinaan!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Arvasin tämän jo täysin etukäteen.

        Sinulla sitä ei näytä olevan aaavistustakaan siitä miten tehdyn työn oikea arvo lasketaan todellisuudessa.

        Vallan hyvin tiedän eläköityneenä yrittäjänä tuon, markkinat hinnoittelkevat tuotteen ja se sitytyen jaetaan eri kustannustekijöiden suhteen. Palkat ovat vain yksi tekijä kustannustekijöissä. Suunniyttelijana osasimn ton homman varsin hyvin ja yritys teki positiivista tulosta koko sen aikaa kun olin remmissä. Teki sen jälkeenkin koska idea oli hyvä ja kasvaa edelleen tuo menekki, koska joutui hankkimaan suuremmat tilat alkuvuodesta.

        Osasin siis laskea kun porukkakin pysyi vuosikymmeniä töissään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinä se höpöttelet näköjään taas kerran vain ihan pelkkää puutaheinää.

        Et sinä mitään muuta koskaan sopinut kuin sen että otatko sen tarjotun työn vastaan vai et ota.

        Työnantaja täysin yksipuolisesti saneli sinulle ne ihan kaikki työehdot ja palkat mitkä kuuluvat siihen työhön.

        Sinulle siinä kohtaa jäi vain se pelkkä valinta ottaa tai jättää se työpaikka.

        Yleensä hain uutta työpaikkaa kun neuvottelut entisessä eivät ottaneet onnistuakseen, joten valinta oli minun, hyväksyn uuden vai en. Paras saavutus oli lähes 50% nousun palkkaan, tosin myös paljon mielenkiintoisenpi työ ja siksi siinä hommassa olinkin toistakymmentä vuotta.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kokeile maitoa sillä siitä ei tule hömppäennustusporoja kupin pohjalle!

        Ei ole kyseessä enää todellakaan mikään ennustus.

        Yleislakko tulee pitkästä aikaa aivan varmasti tänne Suomeen jos Suomen nykyinen hallitus ei nyt nöyrry takaisin neuvotteluiden tielle.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Se on sitä sosialistisen diktatuurin haaveilua!

        Pieleen mennuttyä ei saa korjata, vaan pitää antaa vaan mennä kuten NL aikoinaan!

        Ei ole kyseessä nyt mikään haaveilu, vaan pelkkä realismi ellei Suomen nykyinen hallitus nöyrry takaisin neuvvottelujen tielle.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vallan hyvin tiedän eläköityneenä yrittäjänä tuon, markkinat hinnoittelkevat tuotteen ja se sitytyen jaetaan eri kustannustekijöiden suhteen. Palkat ovat vain yksi tekijä kustannustekijöissä. Suunniyttelijana osasimn ton homman varsin hyvin ja yritys teki positiivista tulosta koko sen aikaa kun olin remmissä. Teki sen jälkeenkin koska idea oli hyvä ja kasvaa edelleen tuo menekki, koska joutui hankkimaan suuremmat tilat alkuvuodesta.

        Osasin siis laskea kun porukkakin pysyi vuosikymmeniä töissään.

        Sinulla ei näytä olevan edelleenkään edes minkäänlaista aavistustakaan siitä että miten se työn oikea arvo oikein lasketaankaan täysin oikein.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yleensä hain uutta työpaikkaa kun neuvottelut entisessä eivät ottaneet onnistuakseen, joten valinta oli minun, hyväksyn uuden vai en. Paras saavutus oli lähes 50% nousun palkkaan, tosin myös paljon mielenkiintoisenpi työ ja siksi siinä hommassa olinkin toistakymmentä vuotta.

        Nimenomaan sinä et nyt koskaan itse päättänyt mistään muusta kuin siitä, että otatko tarjotun työpaikan vastaan vai et ota.

        Sinun suureksi harmiksi nyt ihan muualla ihan muut henkilöt aina ne kaikkien eri työpaikkojen työehdot ja palkat käytännössä todellisuudessa neuvottelivat. Eli toki aina myös ne sinunkin työpaikkojesi työehtot ja palkat.

        Toivottavasti nyt edes opit jotain, tai aivan sama mulle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole kyseessä enää todellakaan mikään ennustus.

        Yleislakko tulee pitkästä aikaa aivan varmasti tänne Suomeen jos Suomen nykyinen hallitus ei nyt nöyrry takaisin neuvotteluiden tielle.

        Halliotuksen politiikan vastustus on kapinaa, joten seuraustenkin pitää olla siihen sopivia vastauksia. Demokratiassa pitää odottaa seuraavia vaaleja, jolloin jos kansa katsoo asioiden menneen huonosti se voi valita uuden linjan mutta jos ollaan tyytyväisiä niin vanha jatkaa. Nythän kansa hylkäsi sosialistisen linjan, jota SS viisikkoineen noudatti! Eikö demokratia merkitse teille mitään? Kannattaa odottaa seuraavia vaaleja jos viisaita olette. Viimeksihän kapina 1918 meni huonosti ja vieläkin kuulee ajoittain miten se teitä kaduttaa. Ettekö te typerykset osaa viisastuia?

        Nyt vaan demokratian tielle!!!!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole kyseessä nyt mikään haaveilu, vaan pelkkä realismi ellei Suomen nykyinen hallitus nöyrry takaisin neuvvottelujen tielle.

        Hallitus hallitsee ja kansa vastaa siihen seuraavissa vaaleissa! Ei se sen kummempaa ole!

        Hallitus hakee neuvottelukumppanit jos niitä katsoo tarvitsevansa. Hallitus hallitsee ja alaiset nöyrtyvät, niinhän se menee demokratiassa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla ei näytä olevan edelleenkään edes minkäänlaista aavistustakaan siitä että miten se työn oikea arvo oikein lasketaankaan täysin oikein.

        Paremmin kuin sinä sen osaan määrittää, sinulla kun ei ole asiasta mitään käsituystä. Vai missä yrityksessä moista työtä teet jossa määritetään tuotteiden kustannukset ja markkinahinnat? Vai mistä arvioit itsellesi moisen taidon kertyneen ja kun ohjeitasi noudatetaan niin miten on yritys menestynyt?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Halliotuksen politiikan vastustus on kapinaa, joten seuraustenkin pitää olla siihen sopivia vastauksia. Demokratiassa pitää odottaa seuraavia vaaleja, jolloin jos kansa katsoo asioiden menneen huonosti se voi valita uuden linjan mutta jos ollaan tyytyväisiä niin vanha jatkaa. Nythän kansa hylkäsi sosialistisen linjan, jota SS viisikkoineen noudatti! Eikö demokratia merkitse teille mitään? Kannattaa odottaa seuraavia vaaleja jos viisaita olette. Viimeksihän kapina 1918 meni huonosti ja vieläkin kuulee ajoittain miten se teitä kaduttaa. Ettekö te typerykset osaa viisastuia?

        Nyt vaan demokratian tielle!!!!!

        Tuota ööh, euroopan ns. demokratioissa on hallitusten kaatumiset melko yleisiä joissain maissa joka kolmas kaatuu ns.vanhoista demokratioista, maissa missä sisällissotia on ollut silloin tällöin hallitukset on vakaita ,täh ;-D Hallituken kaatumista pidetän luonollisena jos sen toimet on kansan mielestä päin vtu.tai muuten sopimattomia, demoratiassa voi käyttää vaalejakin uusiksi, diktaattorin voi vaikka hirttää ;-D jos on huono ...Orpo on kuitenkin mieleltään hyvin sovitteleva sopii mitä Ek sanoo, hänellä on tämä "vapaussota" tuoreessa muistissakin .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan sinä et nyt koskaan itse päättänyt mistään muusta kuin siitä, että otatko tarjotun työpaikan vastaan vai et ota.

        Sinun suureksi harmiksi nyt ihan muualla ihan muut henkilöt aina ne kaikkien eri työpaikkojen työehdot ja palkat käytännössä todellisuudessa neuvottelivat. Eli toki aina myös ne sinunkin työpaikkojesi työehtot ja palkat.

        Toivottavasti nyt edes opit jotain, tai aivan sama mulle.

        Eivät minun osaltani neuvotelleet, lakeja tosin noudatyettiin ainakin virtallisesti. Ay mafian ja sen sopimukset jätin huomiotta tyystin!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Eivät minun osaltani neuvotelleet, lakeja tosin noudatyettiin ainakin virtallisesti. Ay mafian ja sen sopimukset jätin huomiotta tyystin!

        Olet nyt sitten vain rikkonut suomen lakia.

        Sillä Suomen työnlainsäädäntö perustuu nimenomaan ihan aina näihin voimassa oleviin yleissitoviin valtakunnallisiin työehtosopimuksiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuota ööh, euroopan ns. demokratioissa on hallitusten kaatumiset melko yleisiä joissain maissa joka kolmas kaatuu ns.vanhoista demokratioista, maissa missä sisällissotia on ollut silloin tällöin hallitukset on vakaita ,täh ;-D Hallituken kaatumista pidetän luonollisena jos sen toimet on kansan mielestä päin vtu.tai muuten sopimattomia, demoratiassa voi käyttää vaalejakin uusiksi, diktaattorin voi vaikka hirttää ;-D jos on huono ...Orpo on kuitenkin mieleltään hyvin sovitteleva sopii mitä Ek sanoo, hänellä on tämä "vapaussota" tuoreessa muistissakin .

        Kansan mielipidehän juurio selvisi alle vuosi sitten vaaleissa eikä sitä ole sen jälkeen mitattu! Gallupit eivät mitytaa kansan mielipidettä vaan noin 2000 hengen. Kansaahan meillä on noin 5,5 miljoonaa ja äänioikeutettuakin noin 4 miljoonaa. Kun saat mielipidekyselyn tulokset jossa on haastatelta vähintään kahtamiljoonaa suomalaista täysi-ikäistä niin ollaan jo lähellä!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Paremmin kuin sinä sen osaan määrittää, sinulla kun ei ole asiasta mitään käsituystä. Vai missä yrityksessä moista työtä teet jossa määritetään tuotteiden kustannukset ja markkinahinnat? Vai mistä arvioit itsellesi moisen taidon kertyneen ja kun ohjeitasi noudatetaan niin miten on yritys menestynyt?

        Joko sinulle on muka selvinnyt, että mistä ihmeestä uutta rahaa tulee yhteiskuntaan?

        Aikaisemminhan sinä luulit täysin virheellisesti rahaa syntyvän muka jossain tuotannossa. Sillä väitteellä osoitit täyden tietämättömyytesi talouden perusopeista.

        Ehkä nyt sitten vain jo olet sivistänyt itsaeäsi myöhemmin, mene ja tiedä?

        Mutta mistään talousopeista et edelleenkään varmasti ymmärrä vieläkään edes niitä ihan perusasioita.

        Kerrohan nyt ihan omin sanoin miten esimerkiksi tavaran arvo lasketaan, ja kerro vielä miten jonkin yrityksen talouden positiivinen tulos korreloituu kapitalistiseen riistoon huomioitaessa tavaran myyntihinnan ja -arvon ero?
        Kerrohan vielä miten joku voi muka tietää tavaran tulleen myydyksi täydestä arvostaan tietämättä lainkaan sitä tavaran oikeaa todellista arvoa?

        Eli et nyt aivan pysty ainakaan mitenkään uskottavasti ja asiallisesti vastaamaan näihin saamiisi kysymyksiin, sillä tietosi, taitosi ja ymmärryksesi ihan talouden perusopeista eivät koskaan siihen näköjään riitä.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Hallitus hallitsee ja kansa vastaa siihen seuraavissa vaaleissa! Ei se sen kummempaa ole!

        Hallitus hakee neuvottelukumppanit jos niitä katsoo tarvitsevansa. Hallitus hallitsee ja alaiset nöyrtyvät, niinhän se menee demokratiassa!

        Ei tämä Suomen nykyinen hallitus hallitse enää kovinkaan kauaa yhtään missään kun kerran se sai järjestettyä yleislakon tänne Suomeen.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Halliotuksen politiikan vastustus on kapinaa, joten seuraustenkin pitää olla siihen sopivia vastauksia. Demokratiassa pitää odottaa seuraavia vaaleja, jolloin jos kansa katsoo asioiden menneen huonosti se voi valita uuden linjan mutta jos ollaan tyytyväisiä niin vanha jatkaa. Nythän kansa hylkäsi sosialistisen linjan, jota SS viisikkoineen noudatti! Eikö demokratia merkitse teille mitään? Kannattaa odottaa seuraavia vaaleja jos viisaita olette. Viimeksihän kapina 1918 meni huonosti ja vieläkin kuulee ajoittain miten se teitä kaduttaa. Ettekö te typerykset osaa viisastuia?

        Nyt vaan demokratian tielle!!!!!

        "Halliotuksen politiikan vastustus on kapinaa, joten seuraustenkin pitää olla siihen sopivia vastauksia."

        No sopii sitten sinun vain yrittää tukahduttaa haaveilemasi kapina.

        Mutta varaudus sinä nyt siihen että sinä olet nyt se ensimäinen joka roikut lyhtypylväässä narunjatkona varoituksena kaikille muille sinun kaltaisillesi valkolahtareille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet nyt sitten vain rikkonut suomen lakia.

        Sillä Suomen työnlainsäädäntö perustuu nimenomaan ihan aina näihin voimassa oleviin yleissitoviin valtakunnallisiin työehtosopimuksiin.

        Lait ja pykälät esiin!

        Ei arvuutteluja!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Lait ja pykälät esiin!

        Ei arvuutteluja!

        Näin helppoa se on ihan aina tehdä sinut täällä täysin naurunalaiseksi pelleksi.:-))

        https://peda.net/ksao/oppimisympäristö/yto-aineet/utp2sa/yjt/tt/ttl3/tjtl/ktl/ttjvsly


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet nyt sitten vain rikkonut suomen lakia.

        Sillä Suomen työnlainsäädäntö perustuu nimenomaan ihan aina näihin voimassa oleviin yleissitoviin valtakunnallisiin työehtosopimuksiin.

        En ole rikkonut! Se on vissi!

        Eikä ole edes mahdollista näin demokratiassa pakottaa yksilöä mihinkän sopimukseen, johon hän ei halua!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joko sinulle on muka selvinnyt, että mistä ihmeestä uutta rahaa tulee yhteiskuntaan?

        Aikaisemminhan sinä luulit täysin virheellisesti rahaa syntyvän muka jossain tuotannossa. Sillä väitteellä osoitit täyden tietämättömyytesi talouden perusopeista.

        Ehkä nyt sitten vain jo olet sivistänyt itsaeäsi myöhemmin, mene ja tiedä?

        Mutta mistään talousopeista et edelleenkään varmasti ymmärrä vieläkään edes niitä ihan perusasioita.

        Kerrohan nyt ihan omin sanoin miten esimerkiksi tavaran arvo lasketaan, ja kerro vielä miten jonkin yrityksen talouden positiivinen tulos korreloituu kapitalistiseen riistoon huomioitaessa tavaran myyntihinnan ja -arvon ero?
        Kerrohan vielä miten joku voi muka tietää tavaran tulleen myydyksi täydestä arvostaan tietämättä lainkaan sitä tavaran oikeaa todellista arvoa?

        Eli et nyt aivan pysty ainakaan mitenkään uskottavasti ja asiallisesti vastaamaan näihin saamiisi kysymyksiin, sillä tietosi, taitosi ja ymmärryksesi ihan talouden perusopeista eivät koskaan siihen näköjään riitä.

        Tuottava työ ja siitä eri reittejä maksetut verot ovat uutta rahaa yhteiskuntaan!

        Tuo tarkoittaa jotta tuottava yritystoiminta on maamme talouden perusta, ei ay mafia vaikka se niin luuleekin!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tämä Suomen nykyinen hallitus hallitse enää kovinkaan kauaa yhtään missään kun kerran se sai järjestettyä yleislakon tänne Suomeen.

        Hallitus tuskin järjestää lakkoja!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Halliotuksen politiikan vastustus on kapinaa, joten seuraustenkin pitää olla siihen sopivia vastauksia."

        No sopii sitten sinun vain yrittää tukahduttaa haaveilemasi kapina.

        Mutta varaudus sinä nyt siihen että sinä olet nyt se ensimäinen joka roikut lyhtypylväässä narunjatkona varoituksena kaikille muille sinun kaltaisillesi valkolahtareille.

        Mnähän en kapinaa haaveile vaan sinä ja muut ay tollot!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Hallitus tuskin järjestää lakkoja!

        Mutta Suomen kansa järjestää hallitukselle kiireellisen eron.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mnähän en kapinaa haaveile vaan sinä ja muut ay tollot!

        En usko sinua.

        Sinä se olet ollut ikuinen haaveilja joka on haaveillut aina vain pelkästään pikkupojista.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        En ole rikkonut! Se on vissi!

        Eikä ole edes mahdollista näin demokratiassa pakottaa yksilöä mihinkän sopimukseen, johon hän ei halua!

        Aikamoinen lainrikkoja sinä nyt aina vain olet näköjään ollut.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuottava työ ja siitä eri reittejä maksetut verot ovat uutta rahaa yhteiskuntaan!

        Tuo tarkoittaa jotta tuottava yritystoiminta on maamme talouden perusta, ei ay mafia vaikka se niin luuleekin!

        Sinulla ei näytä olevan edelleenkään minkäänlaista käsitystä talousoppien laeista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näin helppoa se on ihan aina tehdä sinut täällä täysin naurunalaiseksi pelleksi.:-))

        https://peda.net/ksao/oppimisympäristö/yto-aineet/utp2sa/yjt/tt/ttl3/tjtl/ktl/ttjvsly

        Lakikirjasta ei mistään mihin ei kansalainen pääse, kuten tuo linkkisi joka ilmoittaa jottei sitä minulle näytetä. Kyllä lakikirjat on kaikille auki, joten ei kun etsimään! Lakikirjaanhan minä vetosin!!!!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mnähän en kapinaa haaveile vaan sinä ja muut ay tollot!

        Omista hautajaisistasi sinä nyt enää vain haaveilet. Et mistään muusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta Suomen kansa järjestää hallitukselle kiireellisen eron.

        Kyse oli siitä, että sinä Lyyli väitit hallituksen järjestävän lakon! Miksi et pysy asiassa? Oletko sekopää?


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        Sinä se olet ollut ikuinen haaveilja joka on haaveillut aina vain pelkästään pikkupojista.

        En ole kaltaisesi, sen voit uskoa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aikamoinen lainrikkoja sinä nyt aina vain olet näköjään ollut.

        Minkä lain ja minkä pykälän? Miksi et suoraan tuo esiin todisteita?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla ei näytä olevan edelleenkään minkäänlaista käsitystä talousoppien laeista.

        Mitähän ovat nuo mainitsemasi talousoppien lait? Voisitko kertoa ja miksi talousoppeja tarvittaisiin monta (kirjoitit monikossa talousoppien) jos kerran jo yksi on hyvä?

        Laitapa selvitys talousoppien lakipykälistä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Omista hautajaisistasi sinä nyt enää vain haaveilet. Et mistään muusta.

        Ne mainitsemasi tulevat niin sinulle kuin minullekin. Kaikilla meillä on aikamme jonka jälkeen meistä tulee sitten harpunsoittajia tai hiilen lapioijia!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mitähän ovat nuo mainitsemasi talousoppien lait? Voisitko kertoa ja miksi talousoppeja tarvittaisiin monta (kirjoitit monikossa talousoppien) jos kerran jo yksi on hyvä?

        Laitapa selvitys talousoppien lakipykälistä!

        "Mitähän ovat nuo mainitsemasi talousoppien lait?"

        Vai et sinä nyt tiedä talousoppien laeista nyt yhtään mitään.

        Minä en nyt kyllä yllättynyt lainkaan yhtään mitenkään tuosta sinun suuresta tietämättömyydestäsi.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        En ole kaltaisesi, sen voit uskoa!

        "En ole kaltaisesi,"

        Et niin, koska minä en todellakaan ole koskaan ollut nyt mikään pikkupoikia jahtaava pedofiilihomo.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyse oli siitä, että sinä Lyyli väitit hallituksen järjestävän lakon! Miksi et pysy asiassa? Oletko sekopää?

        Opastan sinua.

        Suomen nykyisen hallituksen suunnittelemat tekemiset aiheuttavat Suomeen yleislakon alkuvuonna 2024.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minkä lain ja minkä pykälän? Miksi et suoraan tuo esiin todisteita?

        No esimerkiksi vaikkapa työsopimuslain ensimäisen luvun ensimäinen pykälä tekee sinusta selkeästi selkeän lainrikkojan.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ne mainitsemasi tulevat niin sinulle kuin minullekin. Kaikilla meillä on aikamme jonka jälkeen meistä tulee sitten harpunsoittajia tai hiilen lapioijia!

        Sinun hautajaisesi kumminkin ovat jo ihan tässä lähitulevaisuudessa todella ajankohtainen asia.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Lakikirjasta ei mistään mihin ei kansalainen pääse, kuten tuo linkkisi joka ilmoittaa jottei sitä minulle näytetä. Kyllä lakikirjat on kaikille auki, joten ei kun etsimään! Lakikirjaanhan minä vetosin!!!!

        Opettele sinä nyt sitten vain käyttämään tietokonetta oikein, minulta kesti noin kolme sekuntia kun tuo kyseinen linkki aukesi.

        Toivottavasti nyt opit edes jotain. tai aivan sama mulle. :- TSEMPPIÄ !!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mitähän ovat nuo mainitsemasi talousoppien lait?"

        Vai et sinä nyt tiedä talousoppien laeista nyt yhtään mitään.

        Minä en nyt kyllä yllättynyt lainkaan yhtään mitenkään tuosta sinun suuresta tietämättömyydestäsi.

        Miksi et tuo esiin talousoppien lakeja jos niihin viittaat! Mikä ihmeen pöljä sinä olet, kun viitytaat asioihin, joita et edes itse tunne!

        Laita nuyt esiin tekstinä tai linkkeinä niin katsotaan sitytyen miten olet menestynyt lakiesi kanssa. Kuka ne muuten on säätänuyt nuo mainitsemasi? Minkä maan hallitus? Vai ovatko ne vain jonkun arvailuja siitä miten taloutta pitää hoitaa kapitalismin tai sosialismin tai kommunismin keinoin?

        Ihan esimerkkinä talouden opeiosta voin kertoa jotta alkuvuodesta yksi sijoitus laukeaa, se on tuottanut toistya ku+ymmentä vuotta vajaan 20'000€ - verot ja nyt se putkahtaa noin 120'000 euron määrällä miinus taas verot alkuvuodesta vielä noin 15 vuotta sen jälkeen kun töissä sen tienasin. Sopiiko tuo sinun talousopin lakeihisi vai ei?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "En ole kaltaisesi,"

        Et niin, koska minä en todellakaan ole koskaan ollut nyt mikään pikkupoikia jahtaava pedofiilihomo.

        Yleensähän te Lyylit pyritte samaistamaan meitä muita itseenne, sen teistä olen oppinut. Itse kuitenkin vielä vanhana ukkonakin kuolaisin vieläkin tyttöjen perään (tyttö = alle 70v) mutta kun syljen eritys vähenee niin kuolaaminenkin tulee niin niin vaikeaksi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Opastan sinua.

        Suomen nykyisen hallituksen suunnittelemat tekemiset aiheuttavat Suomeen yleislakon alkuvuonna 2024.

        Aloitatte siis kapinan!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Miksi et tuo esiin talousoppien lakeja jos niihin viittaat! Mikä ihmeen pöljä sinä olet, kun viitytaat asioihin, joita et edes itse tunne!

        Laita nuyt esiin tekstinä tai linkkeinä niin katsotaan sitytyen miten olet menestynyt lakiesi kanssa. Kuka ne muuten on säätänuyt nuo mainitsemasi? Minkä maan hallitus? Vai ovatko ne vain jonkun arvailuja siitä miten taloutta pitää hoitaa kapitalismin tai sosialismin tai kommunismin keinoin?

        Ihan esimerkkinä talouden opeiosta voin kertoa jotta alkuvuodesta yksi sijoitus laukeaa, se on tuottanut toistya ku ymmentä vuotta vajaan 20'000€ - verot ja nyt se putkahtaa noin 120'000 euron määrällä miinus taas verot alkuvuodesta vielä noin 15 vuotta sen jälkeen kun töissä sen tienasin. Sopiiko tuo sinun talousopin lakeihisi vai ei?

        HEH HEE !!

        Vai ei sinulla ole nyt aavistustakaan siitä mitä talousoppien kaikki lait nyt oikein ovatkaan.

        Ja kumminkin väität täällä olleesi muka jokin yrittäjä kymmeniä vuosia.

        Nythän muuten tas kerran sinulle ja sinun yrittäjyydellesi nauretaan täällä oikein urakalla oikein hörönaurua.:-))


      • Anonyymi kirjoitti:

        No esimerkiksi vaikkapa työsopimuslain ensimäisen luvun ensimäinen pykälä tekee sinusta selkeästi selkeän lainrikkojan.

        Kopioi se nyt sitten tänne niin näen ymmärrätkö edes mitä siinä lukee! Eihän se nyt vaikeaa ole koska minäkin kykenen koopioimaan!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yleensähän te Lyylit pyritte samaistamaan meitä muita itseenne, sen teistä olen oppinut. Itse kuitenkin vielä vanhana ukkonakin kuolaisin vieläkin tyttöjen perään (tyttö = alle 70v) mutta kun syljen eritys vähenee niin kuolaaminenkin tulee niin niin vaikeaksi!

        Ei todellakaan kukaan nyt koskaan halua ainakaan mitenkään vapaaehtoisesti olla sinun kaltaisesi säälittävä lahtarinäpärä


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Aloitatte siis kapinan!

        Tarvittaessa kyllä tietenkin.

        Ja sen lopputulos onkin nyt sitten täysin erilainen kuin viimeksi oli.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kopioi se nyt sitten tänne niin näen ymmärrätkö edes mitä siinä lukee! Eihän se nyt vaikeaa ole koska minäkin kykenen koopioimaan!

        "Eihän se nyt vaikeaa ole koska minäkin kykenen koopioimaan!"

        HE HEE !!

        No miksi ihmeessä et sitten itse lainkaan kopioi?:- hahahahahhahahahahaaa

        '


      • Anonyymi kirjoitti:

        No esimerkiksi vaikkapa työsopimuslain ensimäisen luvun ensimäinen pykälä tekee sinusta selkeästi selkeän lainrikkojan.

        Taidat sekoittaa keskenään työsopimuksen ja työehtosopimuksen. Työsopimus on sopimus työmnekijän ja työnantajan välillä ja se on tehty heidän keskinäisellä sopimuksellaan jossa ei ay mafialla ole mitään valtaa. Työehtosopimus taas on ay mafian orjasopimus!

        En rikkonut mitään lakeja, koska aina hoidin tehtäväni perin hyvin, vaikka se edellytti sitten 1970 paljon matkustelua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinun hautajaisesi kumminkin ovat jo ihan tässä lähitulevaisuudessa todella ajankohtainen asia.

        Ne voivat tuolla asenteellasi olla sinulla jo aiemmin!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Opettele sinä nyt sitten vain käyttämään tietokonetta oikein, minulta kesti noin kolme sekuntia kun tuo kyseinen linkki aukesi.

        Toivottavasti nyt opit edes jotain. tai aivan sama mulle. :- TSEMPPIÄ !!

        Lakikirjaanhan se ei vienyt ja kopioin koko linkin mutta se ilmoitti jotta ei näytä sitä minulle!

        Kun pyydän lakia niin älä näytä tarinoita!


      • Anonyymi kirjoitti:

        HEH HEE !!

        Vai ei sinulla ole nyt aavistustakaan siitä mitä talousoppien kaikki lait nyt oikein ovatkaan.

        Ja kumminkin väität täällä olleesi muka jokin yrittäjä kymmeniä vuosia.

        Nythän muuten tas kerran sinulle ja sinun yrittäjyydellesi nauretaan täällä oikein urakalla oikein hörönaurua.:-))

        Hymyilee pankin johtajakin aina kun satun pistäytymään!

        Sille mille naurat en voi mitään mutta vaikuittaa siltä, että eniten itsellesi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan kukaan nyt koskaan halua ainakaan mitenkään vapaaehtoisesti olla sinun kaltaisesi säälittävä lahtarinäpärä

        Veikkaan kuitenkin sinua säälittävämmäksi ainakin talouden osalta!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tarvittaessa kyllä tietenkin.

        Ja sen lopputulos onkin nyt sitten täysin erilainen kuin viimeksi oli.

        Enpä usko olevan!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Eihän se nyt vaikeaa ole koska minäkin kykenen koopioimaan!"

        HE HEE !!

        No miksi ihmeessä et sitten itse lainkaan kopioi?:- hahahahahhahahahahaaa

        '

        Tämnäänkin olen jo laittanut muutaman kopion mutyta tässä sinulle taas uusi:

        "16 LUKU
        Rikoksista julkista viranomaista ja yleistä järjestystä vastaan
        1 §

        Joka väkivallalla tahi väkivaltaa uhaten pakottaa tahi koettaa pakottaa virkamiestä tekemään tahi tekemättä jättämään virkatoimen, taikka sanotulla tavalla tekee hänelle vastarintaa virka-asioissa, taikka muuten harjottaa väkivaltaa virkamiestä vastaan viran toimituksessa tahi kostaaksensa hänelle virkatoimesta, rangaistakoon kuritushuoneella enintään neljäksi vuodeksi tahi vankeudella vähintään kolmeksi kuukaudeksi, taikka, jos asianhaarat ovat erittäin lieventävät, vankeudella korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi tahi vähintään viidenkymmenen ja enintään viidensadan markan sakolla.

        Jos vastamainittu teko tehdään sille, joka on määrätty tahi valittu olemaan julkisessa toimituksessa apuna, taikka vartijalle tahi vahtimiehelle tahi muulle palvelusta toimittavalle sotilaalle; olkoon sama laki."

        Siinä vähän mietittävää ennen poliittista lakkoilua!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Taidat sekoittaa keskenään työsopimuksen ja työehtosopimuksen. Työsopimus on sopimus työmnekijän ja työnantajan välillä ja se on tehty heidän keskinäisellä sopimuksellaan jossa ei ay mafialla ole mitään valtaa. Työehtosopimus taas on ay mafian orjasopimus!

        En rikkonut mitään lakeja, koska aina hoidin tehtäväni perin hyvin, vaikka se edellytti sitten 1970 paljon matkustelua.

        En usko sinua.

        Sinä itse se et näytä nyt lainkaan tuntevan suomalaista työlainsäädäntöä yhtään mitenkään.
        sillä suomalainen työlainsäädäntö perustuu nyt pelkästään aina vain näihin voimassa oleviin valtakunnallisiin yelissitoviin työehtosopimuksiin.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ne voivat tuolla asenteellasi olla sinulla jo aiemmin!

        Tuskinpa vain voi.

        sillä sinähän olet nyt vain jo täysin omaa exodustasi odotteleva ikäloppu täysin turha romu.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Lakikirjaanhan se ei vienyt ja kopioin koko linkin mutta se ilmoitti jotta ei näytä sitä minulle!

        Kun pyydän lakia niin älä näytä tarinoita!

        En minä sille nyt koskaan mitään mahda että sinä olet nyt noin järjettömän tyhmä ja typerä idiootti.
        Mutta täysin itsehän sinä nyt aikoinasi olet tuon todella kivikkoisen tiesi valinnut.:- TSEMPPIÄ !!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Hymyilee pankin johtajakin aina kun satun pistäytymään!

        Sille mille naurat en voi mitään mutta vaikuittaa siltä, että eniten itsellesi!

        Ihan kaikki pankijohtajat todellakin ihan aina nauravat sinulle ihan päin naamaa.:-))

        Aivan kuten me kaikki muut palstalaisetkin nauramme sinulle ihan aina sitä oikein hörönaurua.:-)))


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Veikkaan kuitenkin sinua säälittävämmäksi ainakin talouden osalta!

        Minä se maksan jo pelkkiä verojakin aina sinun vuosiansiosi verran.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Enpä usko olevan!

        No tulhan sitten vain koittamaan miten sinun oikein käy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        Sinä itse se et näytä nyt lainkaan tuntevan suomalaista työlainsäädäntöä yhtään mitenkään.
        sillä suomalainen työlainsäädäntö perustuu nyt pelkästään aina vain näihin voimassa oleviin valtakunnallisiin yelissitoviin työehtosopimuksiin.

        Työlainsäädäntö ei perustu työehtosopimuksiin!

        Lain takana on aina hallitus ja eduskunta ei koskaan ay mafia!

        Yleissitova ei voi sitoa vapaata kansalaista, koska emme elä sosialismissa tietääkseni! Halukkaat voivat sitoutua tai hakata päätään seinään, joka on samaa luokkaa älykkyyden suhteen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        En minä sille nyt koskaan mitään mahda että sinä olet nyt noin järjettömän tyhmä ja typerä idiootti.
        Mutta täysin itsehän sinä nyt aikoinasi olet tuon todella kivikkoisen tiesi valinnut.:- TSEMPPIÄ !!

        Missä se laki viipyy?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kaikki pankijohtajat todellakin ihan aina nauravat sinulle ihan päin naamaa.:-))

        Aivan kuten me kaikki muut palstalaisetkin nauramme sinulle ihan aina sitä oikein hörönaurua.:-)))

        Miten aiot osoittaa väitteesi asiallisiksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun kaltaisilla äärioikeistolaisilla fasisteilla ei ole missään olemassa minkäänlaista isänmaata, vaikka te väitättekin olevanne muka jonkilainen isänmaallisuuden ruumiillistuma.
        Sinun kaltaisilla äärioikeistolaisilla fasisteilla on vain pelkkä oma fasisminsa, kylmä vallantahdon, rotusorron ja riiston vihaideologia.
        Sen sijaan esimerkiksi kommunismi on täysin isänmaallinen aate, joka vaalii aina jokaisen kansan oikeutta rakentaa omanlaistaan sosialismia rinta rinnan muiden sosialististen ystäväkansojen kanssa.

        Menemme nyt eteenpäin kohti kommunismia, se on edelleenkin se maailman työläisten tunnetuin tunnus. Markkinatalouteen perustuva kapitalismi on nykyään täysin jo henkitoreissaan. Myös sinun kovasti fanittamasi imperialismi käy omaa kuolinkamppailuaan.
        Kapitalismin romahdettua omaan mahdottomuuteensa koittaa maailman proletariaatille täysi vapaus, ja silloin aina voittaa se sosiaalinen ja rehellinen oikeudenmukaisuus.

        Jokainen lakkopäivä vähentää työpaikkoja. Mitä pidempään lakot jatkuvat, sitä suurempi on työpaikkojen vähennys.

        Lakot eivät pahemmin iske pörssiyhtiöihin. Moni yhtiö saa lakoista lisäperusteen vähentää työpaikkoja Suomesta ja siirtyä suurempien markkina-alueiden lähelle.

        Alle kymmenen hengen yrityksiin lakot iskevät huonosti. Näissä yrityksissä ei kuuluta liittoon ja vuosia on palkat sovittu paikallisesti.

        Suurimpiä kärsijöitä ovat Suomalaiset ja Suomessa toimivat yritykset, joiden talous on erittäin suhdanneherkkää. Näiden työntekijämäärät ovat. 10-100 henkilöä.

        Lakkoilussa ei ainoa syy ole työelämäuudistukset, vaan yhtenä syynä on ns poliittinen vaikutusvallan poistaminen ay-liikkeiltä.

        Lakkoilu on ay-liikkeen viimeinen taisto ja mukaan on valjastettu sdp sekä koko punavihreä oppositio.

        Lakot jatkuvat syksyyn, jolloin käydään viimeinen taisto. Mikäli työnantajat saavat rivinsä suoraksi, niin Suomen työmarkkinat uudistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä. Mikäli työnantajapuoli rakoilee, romahtaa Suomen talous pahasti. Seuraukset ovat monin tavoin pahemmat, kuin 90-luvun laman.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä se maksan jo pelkkiä verojakin aina sinun vuosiansiosi verran.

        Enpä usko! Tietysti jos toimitat kopion verotodistuksestasi niin kerron sitten oletko oikessa.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Työlainsäädäntö ei perustu työehtosopimuksiin!

        Lain takana on aina hallitus ja eduskunta ei koskaan ay mafia!

        Yleissitova ei voi sitoa vapaata kansalaista, koska emme elä sosialismissa tietääkseni! Halukkaat voivat sitoutua tai hakata päätään seinään, joka on samaa luokkaa älykkyyden suhteen!

        En usko sinua.

        https://tyosuojelu.fi/tyosuhde/tyoehtosopimus

        Näin helppoa se on ihan aina tehdä sinusta täällä täysin naurettava pelle.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Missä se laki viipyy?

        Mitähän lakia sinä nyt oikein kaipailet?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Miten aiot osoittaa väitteesi asiallisiksi?

        Aina ihan miten vaan.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Enpä usko! Tietysti jos toimitat kopion verotodistuksestasi niin kerron sitten oletko oikessa.

        Se on nyt minulle näin sinun elättäjänäsi aika lailla sama mitä sinä nyt uskot tai et usko.

        Ei tuolla sinun uskollasi ole minkäänlaista merkitystä koskaan yhtään missään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen lakkopäivä vähentää työpaikkoja. Mitä pidempään lakot jatkuvat, sitä suurempi on työpaikkojen vähennys.

        Lakot eivät pahemmin iske pörssiyhtiöihin. Moni yhtiö saa lakoista lisäperusteen vähentää työpaikkoja Suomesta ja siirtyä suurempien markkina-alueiden lähelle.

        Alle kymmenen hengen yrityksiin lakot iskevät huonosti. Näissä yrityksissä ei kuuluta liittoon ja vuosia on palkat sovittu paikallisesti.

        Suurimpiä kärsijöitä ovat Suomalaiset ja Suomessa toimivat yritykset, joiden talous on erittäin suhdanneherkkää. Näiden työntekijämäärät ovat. 10-100 henkilöä.

        Lakkoilussa ei ainoa syy ole työelämäuudistukset, vaan yhtenä syynä on ns poliittinen vaikutusvallan poistaminen ay-liikkeiltä.

        Lakkoilu on ay-liikkeen viimeinen taisto ja mukaan on valjastettu sdp sekä koko punavihreä oppositio.

        Lakot jatkuvat syksyyn, jolloin käydään viimeinen taisto. Mikäli työnantajat saavat rivinsä suoraksi, niin Suomen työmarkkinat uudistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä. Mikäli työnantajapuoli rakoilee, romahtaa Suomen talous pahasti. Seuraukset ovat monin tavoin pahemmat, kuin 90-luvun laman.

        Oikeasti ei voi enää todellakaan missään puhua mistään Suomen hallituksesta, kyseessä pelkkä Jallitus.
        Tämä Jallitus on kuuro että sokea, ainoastaan puhetta sitä tyhjäpäistä jorinaa siltä piisaa.

        Jallitetaan jotta talous muka paranee kun leikataan vähäosaisilta, niiltä heikommilta ja tuupataan rahat suoraan eliitin rahakirstuihin.
        Paraneehan se talous eliitillä ja muilla heikkenee.
        Näin toimii Jallitus hallitus, eli tyhjän ja tyhmän toimittajat.


      • Anonyymi

        Samalla kannattaa kerätä myös tuo veltto läskikasa Satojen sinne mainitsemaasi saunan taakse.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        https://tyosuojelu.fi/tyosuhde/tyoehtosopimus

        Näin helppoa se on ihan aina tehdä sinusta täällä täysin naurettava pelle.

        "Työehtosopimuslaki

        4 § Työehtosopimukseen ovat sidotut:

        1) ne työnantajat ja yhdistykset, jotka ovat työehtosopimuksen tehneet tai jotka jälkeenpäin ovat aikaisempien sopimukseen osallisten suostumuksella kirjallisesti siihen yhtyneet;

        2) ne rekisteröidyt yhdistykset, jotka yhdessä tai useammassa asteessa ovat edellisessä kohdassa mainittujen yhdistysten alayhdistyksiä; ja

        3) ne työnantajat ja työntekijät, jotka ovat tai sopimuksen voimassa ollessa ovat olleet sopimukseen sidotun yhdistyksen jäseniä; ja noudattakoot nämä työnantajat ja työntekijät toistensa kanssa tehtävissä työsopimuksissa työehtosopimuksen määräyksiä."

        Tuossa nyt pätkä Työehtosopimuslain 4§ alkupäästä ja siinä kyllä sanotaan jotta vain ne jotka ovat sitoneet itysensä ay orjuuyeen ovat velvollisia sen ay mafian sopimuksia nouidattamaan! Juuri sitähän olen sanonut ja kirjoittanutkin vaan sinä Lyyli olet muuta väittänyt!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän lakia sinä nyt oikein kaipailet?

        Sitä mihin sinä Lyyli aiemmin viitytasit! Kai sinä nuyt muistat mitä olet kirjoittanut aiemmin!

        Sinä Lyyli kirjoitit aiemmin: "Sinä itse se et näytä nyt lainkaan tuntevan suomalaista työlainsäädäntöä yhtään mitenkään. sillä suomalainen työlainsäädäntö perustuu nyt pelkästään aina vain näihin voimassa oleviin valtakunnallisiin yelissitoviin työehtosopimuksiin."

        Väitit työlainsäädännön perustuvan työehtosopimuksiin vaan et kyennyt esittämään sellaista lakia, jossa se kerrotaan! Tuo nyt ainakin on sinulta jäänyt selvittämättä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aina ihan miten vaan.

        Et siis kykene vaan olet pelkkä toope!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se on nyt minulle näin sinun elättäjänäsi aika lailla sama mitä sinä nyt uskot tai et usko.

        Ei tuolla sinun uskollasi ole minkäänlaista merkitystä koskaan yhtään missään.

        Sinä et minua elätä, se on fakta!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinä et minua elätä, se on fakta!

        Miksi valehtelet?

        Totta kai nyt minä ja kaikki muutkin duunarit jotka ansaituista tuloistamme maksamme kaikki verot ja kaikki muutkin lakisääteiset maksumme tänne Suomeen elätämme sinut säälittävän yhteiskunnan elätin.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sitä mihin sinä Lyyli aiemmin viitytasit! Kai sinä nuyt muistat mitä olet kirjoittanut aiemmin!

        Sinä Lyyli kirjoitit aiemmin: "Sinä itse se et näytä nyt lainkaan tuntevan suomalaista työlainsäädäntöä yhtään mitenkään. sillä suomalainen työlainsäädäntö perustuu nyt pelkästään aina vain näihin voimassa oleviin valtakunnallisiin yelissitoviin työehtosopimuksiin."

        Väitit työlainsäädännön perustuvan työehtosopimuksiin vaan et kyennyt esittämään sellaista lakia, jossa se kerrotaan! Tuo nyt ainakin on sinulta jäänyt selvittämättä!

        No ethän sinä säälittävä lahtarinäpärä todellakaan näytä lainkaan nyt tuntevan ainakaan Suomen työlainsäädäntöä joka esimerkiksi juuri perustuu pelkästään näihin voimassa oleviin yleissitoviin valtakunnallisiin työehtosopimuksiin.

        Miksi ihmeessä sinä muuten ihan itse aina nolaat itsesi täällä todella pahasti monta kertaa päivässä?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        "Työehtosopimuslaki

        4 § Työehtosopimukseen ovat sidotut:

        1) ne työnantajat ja yhdistykset, jotka ovat työehtosopimuksen tehneet tai jotka jälkeenpäin ovat aikaisempien sopimukseen osallisten suostumuksella kirjallisesti siihen yhtyneet;

        2) ne rekisteröidyt yhdistykset, jotka yhdessä tai useammassa asteessa ovat edellisessä kohdassa mainittujen yhdistysten alayhdistyksiä; ja

        3) ne työnantajat ja työntekijät, jotka ovat tai sopimuksen voimassa ollessa ovat olleet sopimukseen sidotun yhdistyksen jäseniä; ja noudattakoot nämä työnantajat ja työntekijät toistensa kanssa tehtävissä työsopimuksissa työehtosopimuksen määräyksiä."

        Tuossa nyt pätkä Työehtosopimuslain 4§ alkupäästä ja siinä kyllä sanotaan jotta vain ne jotka ovat sitoneet itysensä ay orjuuyeen ovat velvollisia sen ay mafian sopimuksia nouidattamaan! Juuri sitähän olen sanonut ja kirjoittanutkin vaan sinä Lyyli olet muuta väittänyt!

        Lyödääs lyötyä taas kerran.

        Työehtosopimus on sopimus, jonka yksi tai useampi työnantaja tai työnantajien yhdistys tekee yhden tai useamman työntekijäin yhdistyksen kanssa. Se tehdään ehdoista, joita työsopimuksissa tai työsuhteissa tulee noudattaa. Ehtoihin kuuluvat muun muassa palkat, työajat, vuosilomat ja muut edut, joita sopimuksen soveltamisalalla noudatetaan.

        Työehtosopimuksilla on kaksi tärkeää tehtävää:

        - Työehtosopimus turvaa työntekijöiden työehtojen vähimmäistason ja
        - Työehtosopimukseen liittyy työrauhavelvollisuus.

        Jos työsopimus on joiltakin osiltaan ristiriidassa työsuhteessa sovellettavan alan työehtosopimuksen kanssa, on työsopimus näiltä osiltaan mitätön. Noudatettaviksi tulevat niiden sijaan työehtosopimuksen vastaavat määräykset.

        Työehtosopimuksia sovelletaan joko työehtosopimuslakiin perustuvan normaalisitovuuden tai työsopimuslakiin perustuvan yleissitovuuden perusteella. Normaalisitovat työehtosopimukset velvoittavat sopimuksen tehneitä osapuolia sekä näiden järjestöjen alayhdistyksiä ja henkilöjäseniä.

        Yleissitova työehtosopimus velvoittaa järjestäytymätöntä eli työnantajaliittoon kuulumatonta työnantajaa, ja siinä määritellään alan vähimmäistyöehdot. Noudatettavaksi tulevat ne määräykset, jotka koskevat työntekijän tekemää tai siihen lähinnä rinnastettavaa työtä.

        Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) yhteydessä toimiva työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunta vahvistaa päätöksellään sen, onko valtakunnallinen työehtosopimus yleissitova.

        Työehtosopimuksen tehneiden osapuolien on toimitettava STM:lle työehtosopimus ja siihen liittyvät tiedot kuukauden kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Työnantajaosapuolen on toimitettava sopimus sekä jäljennöksenä että sähköisenä, jotta yleissitovaksi vahvistettu sopimus voidaan julkaista Internetissä.

        Työehtosopimusten noudattamisen valvonta kuuluu työehtosopimuksen tehneille osapuolille.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sitä mihin sinä Lyyli aiemmin viitytasit! Kai sinä nuyt muistat mitä olet kirjoittanut aiemmin!

        Sinä Lyyli kirjoitit aiemmin: "Sinä itse se et näytä nyt lainkaan tuntevan suomalaista työlainsäädäntöä yhtään mitenkään. sillä suomalainen työlainsäädäntö perustuu nyt pelkästään aina vain näihin voimassa oleviin valtakunnallisiin yelissitoviin työehtosopimuksiin."

        Väitit työlainsäädännön perustuvan työehtosopimuksiin vaan et kyennyt esittämään sellaista lakia, jossa se kerrotaan! Tuo nyt ainakin on sinulta jäänyt selvittämättä!

        Jotain linkkiäkö kaipailet?

        Saamasi pitää.

        https://tem.fi/documents/1410877/2918774/Suomen+työlainsäädäntö+ja+työelämän+suhteet/66681b2a-b817-4f79-8482-9f26091f7602

        Näin helppoa se on ihan aina tehdä sinut täällä täysin naurettavaksi pelleksi.:-TSEMPPIÄ !!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Eivät minun osaltani neuvotelleet, lakeja tosin noudatyettiin ainakin virtallisesti. Ay mafian ja sen sopimukset jätin huomiotta tyystin!

        Eri mieltä.

        Suomi on osa Euroopan unionia, joka myös laatii työelämää koskevaa lainsäädäntöä, esimerkiksi työsuojeluun liittyviä direktiivejä. Työntekijä- ja työnantajakeskusjärjestöillä on Brysselissä omat edustustonsa, jotka pyrkivät vaikuttamaan EU-säädöksiin siinä vaiheessa, kun direktiivejä valmistellaan.

        Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin, jotka suojelevat työntekijöitä. Esimerkiksi YK:n alainen Kansainvälinen työjärjestö ILO pyrkii parantamaan parantamaan työoloja muun muassa edistämällä syrjinnän lopettamista työelämässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä lakkoilijat ja SAK ja AY-väki ovat neuvotelleet meille myös ei liittoihin kuulumattomille palkkatason, kesälomat ym . korvaukset. Ilman vahvoja ammattiliittoja duunarit olisivat torpparien asemassa. Tämähän on porvarihallituksen ja EKoon yhteinen tavoite.

        Enen sak ta oli
        10 h työpäivä
        6 pv viikossaäei kesälomaa eikä saanut sairastaa

        Palkat oli huonot


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lakkoilemalla vain viedään Suomesta investointeja ja työpaikkoja.

        Hallitus boi estää lakot olemalla kaikille tasapuolinen
        Esim yritystuki on myös sosiaalietuutta , ja vain rikkaille jattavaa etuutta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä lakkoilijat ja SAK ja AY-väki ovat neuvotelleet meille myös ei liittoihin kuulumattomille palkkatason, kesälomat ym . korvaukset. Ilman vahvoja ammattiliittoja duunarit olisivat torpparien asemassa. Tämähän on porvarihallituksen ja EKoon yhteinen tavoite.

        Hallitus neuottelee vaan ek ja häköpöntön kanssa miten kurjistetaa. Työläisten elämää

        Hallitusta ei kiinnosta suomen kansan etu vaan rikaiden rikastuminen kansan. veerovaroin kuin Venäjällä meneillään kaikki verovarat vaan rikaiden etuihin

        Meillä on äärioikiesto diktatuuri hallitus kuten Venäjälläkin
        Sanna otti velkaa koronan aikan kun yrittäjät ei meneet töihin.
        Urpo vaati yrittäjille koka päivä lisää rahaa kun yrittäjät eivät viitsineet mennä töihin esim siiboomaan pääsee aina

        Nyt köyhät töihin eikä natsihallitus anna edes ruokaan rahaa
        Kaiki vaan rikkaille yritykaille


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi valehtelet?

        Totta kai nyt minä ja kaikki muutkin duunarit jotka ansaituista tuloistamme maksamme kaikki verot ja kaikki muutkin lakisääteiset maksumme tänne Suomeen elätämme sinut säälittävän yhteiskunnan elätin.

        Olet taas väärssä! Mieti paljonko maksat veroja jos joku yritys ei sinua palkkaa! Yritys siis maksaa sinunkin verosi kuten eläkevakuutuksesikin ja muut lakisääteiset menot työstäsi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        No ethän sinä säälittävä lahtarinäpärä todellakaan näytä lainkaan nyt tuntevan ainakaan Suomen työlainsäädäntöä joka esimerkiksi juuri perustuu pelkästään näihin voimassa oleviin yleissitoviin valtakunnallisiin työehtosopimuksiin.

        Miksi ihmeessä sinä muuten ihan itse aina nolaat itsesi täällä todella pahasti monta kertaa päivässä?

        Olet pahasti harhainen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lyödääs lyötyä taas kerran.

        Työehtosopimus on sopimus, jonka yksi tai useampi työnantaja tai työnantajien yhdistys tekee yhden tai useamman työntekijäin yhdistyksen kanssa. Se tehdään ehdoista, joita työsopimuksissa tai työsuhteissa tulee noudattaa. Ehtoihin kuuluvat muun muassa palkat, työajat, vuosilomat ja muut edut, joita sopimuksen soveltamisalalla noudatetaan.

        Työehtosopimuksilla on kaksi tärkeää tehtävää:

        - Työehtosopimus turvaa työntekijöiden työehtojen vähimmäistason ja
        - Työehtosopimukseen liittyy työrauhavelvollisuus.

        Jos työsopimus on joiltakin osiltaan ristiriidassa työsuhteessa sovellettavan alan työehtosopimuksen kanssa, on työsopimus näiltä osiltaan mitätön. Noudatettaviksi tulevat niiden sijaan työehtosopimuksen vastaavat määräykset.

        Työehtosopimuksia sovelletaan joko työehtosopimuslakiin perustuvan normaalisitovuuden tai työsopimuslakiin perustuvan yleissitovuuden perusteella. Normaalisitovat työehtosopimukset velvoittavat sopimuksen tehneitä osapuolia sekä näiden järjestöjen alayhdistyksiä ja henkilöjäseniä.

        Yleissitova työehtosopimus velvoittaa järjestäytymätöntä eli työnantajaliittoon kuulumatonta työnantajaa, ja siinä määritellään alan vähimmäistyöehdot. Noudatettavaksi tulevat ne määräykset, jotka koskevat työntekijän tekemää tai siihen lähinnä rinnastettavaa työtä.

        Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) yhteydessä toimiva työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunta vahvistaa päätöksellään sen, onko valtakunnallinen työehtosopimus yleissitova.

        Työehtosopimuksen tehneiden osapuolien on toimitettava STM:lle työehtosopimus ja siihen liittyvät tiedot kuukauden kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Työnantajaosapuolen on toimitettava sopimus sekä jäljennöksenä että sähköisenä, jotta yleissitovaksi vahvistettu sopimus voidaan julkaista Internetissä.

        Työehtosopimusten noudattamisen valvonta kuuluu työehtosopimuksen tehneille osapuolille.

        Minulle riitti pelkkä työsopimus kulloisenkin työnantajan kanssa! Se toimi aina kohtuudella enkä tarvinnut mitään ay mafiosoja siihen mukaan! Väitän pärjänneeni paremmín omalla tavallani kuin jos olisin jäänyt odottelemaan kuten monet aiemmat työkaverit jotain uutta ay mafiosojen taholta!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jotain linkkiäkö kaipailet?

        Saamasi pitää.

        https://tem.fi/documents/1410877/2918774/Suomen työlainsäädäntö ja työelämän suhteet/66681b2a-b817-4f79-8482-9f26091f7602

        Näin helppoa se on ihan aina tehdä sinut täällä täysin naurettavaksi pelleksi.:-TSEMPPIÄ !!

        Ei näköjään ollut sinullen helppoa koska linkki ei toimi vaan se pitää kopioida kokonaisuudessaan. Ser ei mene minnekään järkevään joa vain klikkaat!

        Kun luet sen yleistä osan ja ymmärrät lukemasi niin huomaat minun olleen oikeassa. Lakeja ei ole säädetty työehtosopimusten pohjalta, kuten aikoinaan väitit vaan juuri päinvastoin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eri mieltä.

        Suomi on osa Euroopan unionia, joka myös laatii työelämää koskevaa lainsäädäntöä, esimerkiksi työsuojeluun liittyviä direktiivejä. Työntekijä- ja työnantajakeskusjärjestöillä on Brysselissä omat edustustonsa, jotka pyrkivät vaikuttamaan EU-säädöksiin siinä vaiheessa, kun direktiivejä valmistellaan.

        Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin, jotka suojelevat työntekijöitä. Esimerkiksi YK:n alainen Kansainvälinen työjärjestö ILO pyrkii parantamaan parantamaan työoloja muun muassa edistämällä syrjinnän lopettamista työelämässä.

        Kuten olen kirjoittanut niin lakeja piotää noudattaa muityta ay mafiosojen raamatut saa käyttää puuceen hygieniatuotteena!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet taas väärssä! Mieti paljonko maksat veroja jos joku yritys ei sinua palkkaa! Yritys siis maksaa sinunkin verosi kuten eläkevakuutuksesikin ja muut lakisääteiset menot työstäsi!

        Suurinpiirtein aivan yhtä paljon kuin ennenkin maksan tuloistani veroja kuin tähänkin asti.

        Ei siihen mikään yritys koskaan yhtään mitenkään pysty vaikuttamaan.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet pahasti harhainen!

        Äitiskö sano?

        Mene nyt kiireesti peilin eteen, sillä alushameesi näkyy.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minulle riitti pelkkä työsopimus kulloisenkin työnantajan kanssa! Se toimi aina kohtuudella enkä tarvinnut mitään ay mafiosoja siihen mukaan! Väitän pärjänneeni paremmín omalla tavallani kuin jos olisin jäänyt odottelemaan kuten monet aiemmat työkaverit jotain uutta ay mafiosojen taholta!

        Ihan kaikki työnantajasi kumminkin joutui noudattamaan noita voimassa olevia täysin lakisääteisiä työehtosopimuksia.

        ja aika todella mielisairaita täysin paikkaansa pitämättömiä juttuja taas näköjään vaan väität.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei näköjään ollut sinullen helppoa koska linkki ei toimi vaan se pitää kopioida kokonaisuudessaan. Ser ei mene minnekään järkevään joa vain klikkaat!

        Kun luet sen yleistä osan ja ymmärrät lukemasi niin huomaat minun olleen oikeassa. Lakeja ei ole säädetty työehtosopimusten pohjalta, kuten aikoinaan väitit vaan juuri päinvastoin.

        Opettele sinä säälittävä lahtarinäpärä nyt vain käyttämään tietokonetta. Minun tietokoneessa kyseinen linkki toimii täysin 100%:sesti, eikä ole minkäänlaisia ongelmia.

        Ja todellakin nämän kaikki lakisääteiset tyehtosopimukset ovat niitä sopimuksia mitä työelämässä on aina ihan kaikkien aina noudatettava.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuten olen kirjoittanut niin lakeja piotää noudattaa muityta ay mafiosojen raamatut saa käyttää puuceen hygieniatuotteena!

        No miks ihmeessäi sinä sitten olet ihan jatkuvasti aikoinasi rikkonut Suomen lakeja?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suurinpiirtein aivan yhtä paljon kuin ennenkin maksan tuloistani veroja kuin tähänkin asti.

        Ei siihen mikään yritys koskaan yhtään mitenkään pysty vaikuttamaan.

        Saat siis palkkasi julkisella sektorilla verovaroista! Et siis kuulu tuottavaan osaan kansaa vaan verosyöppöihin!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kaikki työnantajasi kumminkin joutui noudattamaan noita voimassa olevia täysin lakisääteisiä työehtosopimuksia.

        ja aika todella mielisairaita täysin paikkaansa pitämättömiä juttuja taas näköjään vaan väität.

        En tiedä mitä teivät mutta minun kanssani hommat sujuivat sen mukaan, mitä olimme sopineet! Minä tein sovitut työt itselleni sopivalla tavalla ja he maksoivat sovitun palkan siitä korvaukseksi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Opettele sinä säälittävä lahtarinäpärä nyt vain käyttämään tietokonetta. Minun tietokoneessa kyseinen linkki toimii täysin 100%:sesti, eikä ole minkäänlaisia ongelmia.

        Ja todellakin nämän kaikki lakisääteiset tyehtosopimukset ovat niitä sopimuksia mitä työelämässä on aina ihan kaikkien aina noudatettava.

        Minun koneellani se näyttää vakjaalta, kopioituna se tosie ei näytä edes linkiltä vaan tekstiltä kuten huomaat.

        "https://tem.fi/documents/1410877/2918774/Suomen+työlainsäädäntö+ja+työelämän+suhteet/66681b2a-b817-4f79-8482-9f26091f7602"

        Tuolla alkuperäisessä se näyttää linkiltä ..../Suomen+ty asti jonka jälkeen se on vain tekstiä.

        Yleinen osa kuitenkin kertoo minun olleen oikeassa ja sinun väärässä!


      • Extyökkäri kirjoitti:

        Minun koneellani se näyttää vakjaalta, kopioituna se tosie ei näytä edes linkiltä vaan tekstiltä kuten huomaat.

        "https://tem.fi/documents/1410877/2918774/Suomen työlainsäädäntö ja työelämän suhteet/66681b2a-b817-4f79-8482-9f26091f7602"

        Tuolla alkuperäisessä se näyttää linkiltä ..../Suomen ty asti jonka jälkeen se on vain tekstiä.

        Yleinen osa kuitenkin kertoo minun olleen oikeassa ja sinun väärässä!

        Juuri samalta se nyt näyttää julkaisun jälkeen, kuin mitä sinä olit aikaan saanut!


      • Anonyymi kirjoitti:

        No miks ihmeessäi sinä sitten olet ihan jatkuvasti aikoinasi rikkonut Suomen lakeja?

        Tipan tippaa en ole lakeja rikkonut! Sinulla on väittäessäsi valmiina minkä lain mitä pyklälää olisin rikkonut mielestäsi! Lain ja pykälän numero olisi nyt paikallaan!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Saat siis palkkasi julkisella sektorilla verovaroista! Et siis kuulu tuottavaan osaan kansaa vaan verosyöppöihin!

        Olen tosiaankin työssä hoitoalalla.

        Teen työtä eräässä mielisairaalassa jossa esimerkiksi on hoidokkeina todella paljon sinun kaltaisiasi erittäin mielisairaita riistokapitalisteja.

        Siksi minä nyt kovasti ihmettelenkin että miksi sinä saat kulea vielä täysin vapaana.

        Soitin sulle nyt ihan varmuuden vuoksi jo ambulanssin.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        En tiedä mitä teivät mutta minun kanssani hommat sujuivat sen mukaan, mitä olimme sopineet! Minä tein sovitut työt itselleni sopivalla tavalla ja he maksoivat sovitun palkan siitä korvaukseksi!

        "En tiedä mitä teivät mutta minun kanssani hommat sujuivat sen mukaan, mitä olimme sopineet!"

        Et sinä näköjään nyt sitten ole koskaan ollut missään oikeissa töissä, kun et näytä tietävän edes sitä' mitä siellä työpaikassaasi oikein tehtiinkään.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minun koneellani se näyttää vakjaalta, kopioituna se tosie ei näytä edes linkiltä vaan tekstiltä kuten huomaat.

        "https://tem.fi/documents/1410877/2918774/Suomen työlainsäädäntö ja työelämän suhteet/66681b2a-b817-4f79-8482-9f26091f7602"

        Tuolla alkuperäisessä se näyttää linkiltä ..../Suomen ty asti jonka jälkeen se on vain tekstiä.

        Yleinen osa kuitenkin kertoo minun olleen oikeassa ja sinun väärässä!

        Sinä itse todellakin näytät kovasti vajaalta.

        ja yleinen osa kertoo sinun olevan todella mielisairas lahtarinäpärä.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Juuri samalta se nyt näyttää julkaisun jälkeen, kuin mitä sinä olit aikaan saanut!

        Et näköjään osaa käyttää nyt vain tietokonetta.

        Mutta täysin omapahan on murheesi.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tipan tippaa en ole lakeja rikkonut! Sinulla on väittäessäsi valmiina minkä lain mitä pyklälää olisin rikkonut mielestäsi! Lain ja pykälän numero olisi nyt paikallaan!

        Kyllä sinä olet nyt vain Suomen lakeja rikkonut rikollinen.

        Kaikki laittomat tekosi tulee kyllä täsyin julki jonain päivänä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen tosiaankin työssä hoitoalalla.

        Teen työtä eräässä mielisairaalassa jossa esimerkiksi on hoidokkeina todella paljon sinun kaltaisiasi erittäin mielisairaita riistokapitalisteja.

        Siksi minä nyt kovasti ihmettelenkin että miksi sinä saat kulea vielä täysin vapaana.

        Soitin sulle nyt ihan varmuuden vuoksi jo ambulanssin.

        Et näklöjkään osaa edes vitsejä kirjoittaa, joten pöpilä on juuri se paikka johon kuulut! Enemmän tosin näytät olevan hoidettavien alalla sielläkin!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "En tiedä mitä teivät mutta minun kanssani hommat sujuivat sen mukaan, mitä olimme sopineet!"

        Et sinä näköjään nyt sitten ole koskaan ollut missään oikeissa töissä, kun et näytä tietävän edes sitä' mitä siellä työpaikassaasi oikein tehtiinkään.

        Niin minun työni mainitussa työpaikassa olikin kovasti paikkaa vaihtavaa koska olin tietyn kehittyneen laiteryhmän spesialisti ja työmaani sijaitsi alselilla Helsinki - Kemijärvi ja monta paikkaa siinä välillä. Jos se ei ollut oikeaa työtä niin mikä sitten on?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinä olet nyt vain Suomen lakeja rikkonut rikollinen.

        Kaikki laittomat tekosi tulee kyllä täsyin julki jonain päivänä.

        Minkä lain? Mitä sen pykälää? Miksi et tuo esiin vaikka olen pyytänyt kun kerran lakiasiantuntijaa esität?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et näklöjkään osaa edes vitsejä kirjoittaa, joten pöpilä on juuri se paikka johon kuulut! Enemmän tosin näytät olevan hoidettavien alalla sielläkin!

        Varasin sinulle jo paikan mielisairaalasta.

        Ambulanssi noutaa sinut ihan tässä lähiaikoina hoitoon.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Niin minun työni mainitussa työpaikassa olikin kovasti paikkaa vaihtavaa koska olin tietyn kehittyneen laiteryhmän spesialisti ja työmaani sijaitsi alselilla Helsinki - Kemijärvi ja monta paikkaa siinä välillä. Jos se ei ollut oikeaa työtä niin mikä sitten on?

        Rautakanki ja lapio ovat nyt vain ne ainoat työkalut mihin sinä olet nyt erikoistunut specialisti.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minkä lain? Mitä sen pykälää? Miksi et tuo esiin vaikka olen pyytänyt kun kerran lakiasiantuntijaa esität?

        Ihan minkä tahansa lain vaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varasin sinulle jo paikan mielisairaalasta.

        Ambulanssi noutaa sinut ihan tässä lähiaikoina hoitoon.

        Eivät ne vitsisi vaan paranemaan näytä kykenevän!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rautakanki ja lapio ovat nyt vain ne ainoat työkalut mihin sinä olet nyt erikoistunut specialisti.

        Mainitsemiasikin olen käyttänyt joskaan en paljoakaan työssä mutta vapaa-aikanani.

        Olen kuitenkin todella ollut erään kehittyvän/kehittyneen tekniikan alan asiantuntija. Tekniikan jonka parissa olen varsinaisen työurani pääosin suorittanut. Todnäk jotain mistä sinulla ei ole harmaintakaan aavistusta.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt vaan ay mafian pitäisi alkaa valvimaan orjiaan jotta ne oikeasti ansaitsisivat sen palkan mikä heille on neuvotelt. Noinhan asia ei ole, kukaan ei valvo ay mafian puolesta sitä, että palkat myös ansaitaan eikä vaan makseta! Koska ay mafia on vaatinut niin sen hommana on myös valvoa miten sen osrjat ansaitsevat palkkansa!

        ay-mafia uliuliuijui.... Papparainen voi yrittää (tuskin kuitenkaan kykenee siihen) ottaa selville kaiken sen positiivisen vaikutuksen, mitä ammattiliitoilla on ollut yhteiskuntaan. Helpotetaan vähän https://www.pau.fi/jasenyys/miksi-liittya/esimerkkeja-ay-liikkeen-saavutuksista.html ja https://www.sak.fi/me-olemme-sak/historia/saavutuksia. Jos on vaikeuksia lukea, voit pyytää hoitajilta apua. Jos on vaikeuksia ymmärtää, niin siihen ei löydy apuja. Vatsan huonosta toiminnasta johtuvaan ärtymykseen kyllä löytyy apuja. Kysy asiasta lisää hoivakotisi hoitajilta.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Demokrtatia eli kansan tuki on monesti testattu nykyisenin hallituksen osalta! Turhaan siis pullikoit!

        Papparaisella alkaa jo otsasuoni sykkimään kun kirjoitusvirheet lisääntyvät. Papparainen kiukutteli edellisen hallituksen aikana kuinka toimitaan väärin ja epädemokraattisesti, mutta nykyisen hallituksen aikana kaikki menee putkeen. Pelle on pelle, eikä siitä muuksi muutu.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Aikoinaan kun itse olin työssä niin sovin itse aina palkan joka minulle maksettiin ja samaan sopimukseen kuului se mitä minulta työssä odotettiin eikä ollut mitään ongelmia vaikka ay mafiaa ei hommaan sotkettukaan.

        Ota pelle ensin selville se, mitä olet hyötynyt itsekin ammattiliitojen saavutuksista ennenkuin jatkat länkyttämistä. Se palkka on vain yksi osa kuviota.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yleensä hain uutta työpaikkaa kun neuvottelut entisessä eivät ottaneet onnistuakseen, joten valinta oli minun, hyväksyn uuden vai en. Paras saavutus oli lähes 50% nousun palkkaan, tosin myös paljon mielenkiintoisenpi työ ja siksi siinä hommassa olinkin toistakymmentä vuotta.

        50 % korotusta palkkaan firman tsupparille on ihan hyvin. Voi tosin johtua siitä ettei kukaan muu halunnut sitä kaikkialle käskytettävän koiran virkaa.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Eivät ne vitsisi vaan paranemaan näytä kykenevän!

        Koitahan sinä nyt vain parantua.:- TSEMPPIÄ !!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mainitsemiasikin olen käyttänyt joskaan en paljoakaan työssä mutta vapaa-aikanani.

        Olen kuitenkin todella ollut erään kehittyvän/kehittyneen tekniikan alan asiantuntija. Tekniikan jonka parissa olen varsinaisen työurani pääosin suorittanut. Todnäk jotain mistä sinulla ei ole harmaintakaan aavistusta.

        "Mainitsemiasikin olen käyttänyt joskaan en paljoakaan työssä mutta vapaa-aikanani."

        Niinpä, Sinun tosiaankin täytyisi joskus olla ensin jossäin töissä, että voisit sanoa tehneesi töitä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ay-mafia uliuliuijui.... Papparainen voi yrittää (tuskin kuitenkaan kykenee siihen) ottaa selville kaiken sen positiivisen vaikutuksen, mitä ammattiliitoilla on ollut yhteiskuntaan. Helpotetaan vähän https://www.pau.fi/jasenyys/miksi-liittya/esimerkkeja-ay-liikkeen-saavutuksista.html ja https://www.sak.fi/me-olemme-sak/historia/saavutuksia. Jos on vaikeuksia lukea, voit pyytää hoitajilta apua. Jos on vaikeuksia ymmärtää, niin siihen ei löydy apuja. Vatsan huonosta toiminnasta johtuvaan ärtymykseen kyllä löytyy apuja. Kysy asiasta lisää hoivakotisi hoitajilta.

        Jos positiivista niin miksi SAK:n jäsenliittojen jäsenmäärät ovat viime vuosina laskeneet oleellisesti?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Papparaisella alkaa jo otsasuoni sykkimään kun kirjoitusvirheet lisääntyvät. Papparainen kiukutteli edellisen hallituksen aikana kuinka toimitaan väärin ja epädemokraattisesti, mutta nykyisen hallituksen aikana kaikki menee putkeen. Pelle on pelle, eikä siitä muuksi muutu.

        Sitä vaan oikoluku tuppaa unohtumaan ajoittain!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ota pelle ensin selville se, mitä olet hyötynyt itsekin ammattiliitojen saavutuksista ennenkuin jatkat länkyttämistä. Se palkka on vain yksi osa kuviota.

        En usko paljoakaan hyötyneeni ay mafian toimista missään vaiheessa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        50 % korotusta palkkaan firman tsupparille on ihan hyvin. Voi tosin johtua siitä ettei kukaan muu halunnut sitä kaikkialle käskytettävän koiran virkaa.

        Sinähän sen tiedät koiran virassasi!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mainitsemiasikin olen käyttänyt joskaan en paljoakaan työssä mutta vapaa-aikanani."

        Niinpä, Sinun tosiaankin täytyisi joskus olla ensin jossäin töissä, että voisit sanoa tehneesi töitä.

        Jos vuosien mittaan lasketaan työtunteja niin tietokone oli eniten käyttämäni työkalu ja sen suunnitteluohjelma!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos vuosien mittaan lasketaan työtunteja niin tietokone oli eniten käyttämäni työkalu ja sen suunnitteluohjelma!

        Eli sinulla ei mitään hajuakaan oikeasta työstä ja elämästä. Siis kaiken aikasi vaan tänne tietokoneelta kirjoitat ja suunnittelet mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Hyvä että tunnustit sen minkä kaikki havainneet.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuka mittaa työsuorituksen arvon? Siinä mitataan vain työpaikalla olo aikaa. Väitteesi on täysi susi! Miten työehtosopimus joka solmitaan kutakin työntekijää ja hänen kykyjään tuntematta, voisi tietää miten kukakin tuottaa työssään? Ne ovat humpuukia!

        Ek n mafia alas


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Aikoinaan kun itse olin työssä niin sovin itse aina palkan joka minulle maksettiin ja samaan sopimukseen kuului se mitä minulta työssä odotettiin eikä ollut mitään ongelmia vaikka ay mafiaa ei hommaan sotkettukaan.

        Enen olikikin eeikseen hallitus ja ek nyt ne on sama asia


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vallan hyvin tiedän eläköityneenä yrittäjänä tuon, markkinat hinnoittelkevat tuotteen ja se sitytyen jaetaan eri kustannustekijöiden suhteen. Palkat ovat vain yksi tekijä kustannustekijöissä. Suunniyttelijana osasimn ton homman varsin hyvin ja yritys teki positiivista tulosta koko sen aikaa kun olin remmissä. Teki sen jälkeenkin koska idea oli hyvä ja kasvaa edelleen tuo menekki, koska joutui hankkimaan suuremmat tilat alkuvuodesta.

        Osasin siis laskea kun porukkakin pysyi vuosikymmeniä töissään.

        Orpo pojan sunnitelmile yulee kallishintalapou
        Satamat kiinni ja lentoliikenne seis öljyteollisuus sei
        Mulee kaikissa milkoonatappiot tunnissa ja kaikki urpon säästöt besittyy jo pöivässä


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yleensä hain uutta työpaikkaa kun neuvottelut entisessä eivät ottaneet onnistuakseen, joten valinta oli minun, hyväksyn uuden vai en. Paras saavutus oli lähes 50% nousun palkkaan, tosin myös paljon mielenkiintoisenpi työ ja siksi siinä hommassa olinkin toistakymmentä vuotta.

        Niin ja joulupukkikin on olemassa
        Yksyyäinen tapaus tarina tai Satu


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos positiivista niin miksi SAK:n jäsenliittojen jäsenmäärät ovat viime vuosina laskeneet oleellisesti?

        Päinvastoin.

        Nythän työntekijät oikein ryntäävät ammattiliittojen jäsenkiksi kun äärioikeistolainen sinimusta hallitus yrittää murtaa ay-liikettä.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sitä vaan oikoluku tuppaa unohtumaan ajoittain!

        Mene kiireesti hoitoon.

        Et saisi enää olla vapaalla jalalla.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        En usko paljoakaan hyötyneeni ay mafian toimista missään vaiheessa!

        Ja sinusta ei ole kukaan koskaan hyötynyt yhtään mitenkään.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinähän sen tiedät koiran virassasi!

        Minä tiedän paljon asioita mistä sinulla ei ole aavistustakaan.

        Kuten esimerkiksi vaikkapa Suomen työlainsäädännöstä.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos vuosien mittaan lasketaan työtunteja niin tietokone oli eniten käyttämäni työkalu ja sen suunnitteluohjelma!

        En usko sinua.

        Sillä ethän sinä osaa nyt edes käyttää minkäänlaista tietokonetta edes mitenkään välttävästi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli sinulla ei mitään hajuakaan oikeasta työstä ja elämästä. Siis kaiken aikasi vaan tänne tietokoneelta kirjoitat ja suunnittelet mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Hyvä että tunnustit sen minkä kaikki havainneet.

        Et siis edes ymmärrä lukemaasi Lyylin lyllerö!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ek n mafia alas

        Ei ole EK mafiaa mutta ay mafia on. Sen näklee noiden eri järjestöjen toimintyatavoista.

        Ay mafia uhoaa lakoilla vaan ei EK tipan tippaa! Ay mafian toiminta on juuri sitä itseään mafiaa, jossa uhkaillaan ja kiristetään!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Enen olikikin eeikseen hallitus ja ek nyt ne on sama asia

        Elät komuloisten mielikuvamaailmoissa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Orpo pojan sunnitelmile yulee kallishintalapou
        Satamat kiinni ja lentoliikenne seis öljyteollisuus sei
        Mulee kaikissa milkoonatappiot tunnissa ja kaikki urpon säästöt besittyy jo pöivässä

        Orpo suunnittelee parannuksia maamme talouden tilaan mutta se ei sovi komuloisille ay mafian jakkaroilla. Olisihan se kauheaa jos joku muu saisi asiat parempaan kuntoon kuin ay mafian diktatuuri!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Päinvastoin.

        Nythän työntekijät oikein ryntäävät ammattiliittojen jäsenkiksi kun äärioikeistolainen sinimusta hallitus yrittää murtaa ay-liikettä.

        Noin vuosi sitten Ilta Sanomat uutisoi:

        "Nyt SAK:n liitoissa on 530 993 palkansaajajäsentä. Kahdeksassa vuodessa jäsenmäärä on pudonnut liki 200 000:lla. Takavuosina SAK mainosti edustavansa miljoonaa palkansaajaa."

        Missä todellisuudessa sinä elät, kun laskettelet noin paksuja valheita?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinusta ei ole kukaan koskaan hyötynyt yhtään mitenkään.

        Ainakin yhteiskuinta on hyötynyt runsaasti ja taas alkuvuodesta muutamalla kymmenellä tuhannella eurolla, kun yksi sijoitus lankeaa jolloin siitä pitää maksaa runsaat verot.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä tiedän paljon asioita mistä sinulla ei ole aavistustakaan.

        Kuten esimerkiksi vaikkapa Suomen työlainsäädännöstä.

        Mitä sinä tiedät työlainsäädännöstä? Kerro ihmeessä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        Sillä ethän sinä osaa nyt edes käyttää minkäänlaista tietokonetta edes mitenkään välttävästi.

        En ehkä tietokonetta mutta sen ohjelmia kyllä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mene kiireesti hoitoon.

        Et saisi enää olla vapaalla jalalla.

        Myönnät siis tappiosi moisella verbaali ulosteella!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et siis edes ymmärrä lukemaasi Lyylin lyllerö!

        mutta sen kyllä ymmärrän todella hyvin, ettet sinä säälittävä yhteiskunnan elätti ole koskaan edes päivääkään tehnyt minkäänlaista rehellistä työtä.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei ole EK mafiaa mutta ay mafia on. Sen näklee noiden eri järjestöjen toimintyatavoista.

        Ay mafia uhoaa lakoilla vaan ei EK tipan tippaa! Ay mafian toiminta on juuri sitä itseään mafiaa, jossa uhkaillaan ja kiristetään!

        En usko sinua.

        Kato kiireesti peiliin.

        Alushameesi näkyy.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Elät komuloisten mielikuvamaailmoissa!

        Äitiskö sano?

        Kato kiireesti peiliin.

        Alushameesi näkyy.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Orpo suunnittelee parannuksia maamme talouden tilaan mutta se ei sovi komuloisille ay mafian jakkaroilla. Olisihan se kauheaa jos joku muu saisi asiat parempaan kuntoon kuin ay mafian diktatuuri!

        Orpo suunnittele jo vain maanpakoa pois Suomesta oman maanpetturuutensa vuoksi.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Noin vuosi sitten Ilta Sanomat uutisoi:

        "Nyt SAK:n liitoissa on 530 993 palkansaajajäsentä. Kahdeksassa vuodessa jäsenmäärä on pudonnut liki 200 000:lla. Takavuosina SAK mainosti edustavansa miljoonaa palkansaajaa."

        Missä todellisuudessa sinä elät, kun laskettelet noin paksuja valheita?

        Miksi sinä kerrot nyt jotain vuoden vanhoja juttuja?

        Nyt on täysin eri tilanne ay-liikkeen jäsenistön suhteen kuin esimerkiksi vuosi sitten.

        Ay-liikkeeseen oikein tulvii nyt jatkuvasti uusia jäseniä todella paljon. kun tuo Suomen nykyinen äärioikeistolainen sinimusta fasistihallitus yrittää tuhota ay-liikkeen.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ainakin yhteiskuinta on hyötynyt runsaasti ja taas alkuvuodesta muutamalla kymmenellä tuhannella eurolla, kun yksi sijoitus lankeaa jolloin siitä pitää maksaa runsaat verot.

        En usko sinua.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mitä sinä tiedät työlainsäädännöstä? Kerro ihmeessä!

        Ihan kaiken aina tietenkin.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        En ehkä tietokonetta mutta sen ohjelmia kyllä!

        En usko sinua.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Myönnät siis tappiosi moisella verbaali ulosteella!

        Minkä ihmeen tappion?

        Sinähän se tässä nyt meistä kahdesta olet se joka haudataan ensimäisenä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinä kerrot nyt jotain vuoden vanhoja juttuja?

        Nyt on täysin eri tilanne ay-liikkeen jäsenistön suhteen kuin esimerkiksi vuosi sitten.

        Ay-liikkeeseen oikein tulvii nyt jatkuvasti uusia jäseniä todella paljon. kun tuo Suomen nykyinen äärioikeistolainen sinimusta fasistihallitus yrittää tuhota ay-liikkeen.

        Jos nuyt osaat lukea ja ymmärrät lukemaasi niin siinä luikee "Kahdeksassa vuodessa jäsenmäärä on pudonnut liki 200 000:lla. "! Se on siis pitkän ajan kuluessa ilmaantunut linja siitä miten ay mafiaan suhtaudutaan. Voit tietysti tyoda esiin 9 vuoden tilaston jos löydät jostain mutta älä tee sitä ay mafian piirissä toimivista lähteistä koska vasemmistoon ei voi luottaa, se kun valehtelee!

        Fasismi kuten natsismi ovat sosialismin haaroja, hallituksemme on perin sinivalkoinen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinä kerrot nyt jotain vuoden vanhoja juttuja?

        Nyt on täysin eri tilanne ay-liikkeen jäsenistön suhteen kuin esimerkiksi vuosi sitten.

        Ay-liikkeeseen oikein tulvii nyt jatkuvasti uusia jäseniä todella paljon. kun tuo Suomen nykyinen äärioikeistolainen sinimusta fasistihallitus yrittää tuhota ay-liikkeen.

        Marraskuun uutisia 2023: "Euroopan ammatilliselle yhteisjärjestö EAY:lle ilmoitettujen tietojen mukaan vuonna 2015 SAK:n liittoihin kuului hieman yli 700 000 jäsentä. Vuonna 2023 luku on noin 531 000 jäsentä."

        Noin 531'000 on lähes sama kuin edellisen uutisen 530 993 ja uusi on noin muodossa eron ollessa 7 jäsentä. Ei siis lausumasi "Ay-liikkeeseen oikein tulvii nyt jatkuvasti uusia jäseniä todella paljon" merkitse mitään, vaan on pelkkää propagandaa ja valhetta!

        Hallituksemme on sinivalkoinen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        Sinun uskosi ei siihen vaikuta, vaikka niin toivoisinkin ja pääsisin muutaman 10'000€ veroista!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kaiken aina tietenkin.

        Et siis tiedä asiasta mitään, koska et yhtäkään asiaa kyennyt esiin tuomaan!


      • Anonyymi

        Wi yritykaet mitään maksa
        Mistä tulaista paksoo keksit
        Yritykset elättää yritystuki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        EK se sanelee täysin yksipuolisesti hallitukselle mitä tehdään ja koska.

        Esimerkiksi demokratia on EK:lle ja Suomen nykyiselle hallitukselle pelkkä irvikuva.

        Yleislakko alkaa 1 kk kulutta
        Satamat kiin ja lentonensa lopuu
        Proseaait ja bensa lopuu ellei ek niitä its tee


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Demokrtatia eli kansan tuki on monesti testattu nykyisenin hallituksen osalta! Turhaan siis pullikoit!

        Äänet hankittu petoksella
        Haluun ääneni takaisn heti


      • Anonyymi kirjoitti:

        Äänet hankittu petoksella
        Haluun ääneni takaisn heti

        Siitähän oli puhetta, taktisesta äänestämisestä, jotta SDP ja SS saisivat jatkaa! Ei vaan onnistunut, koska kansa oli teihin väsynyt!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos nuyt osaat lukea ja ymmärrät lukemaasi niin siinä luikee "Kahdeksassa vuodessa jäsenmäärä on pudonnut liki 200 000:lla. "! Se on siis pitkän ajan kuluessa ilmaantunut linja siitä miten ay mafiaan suhtaudutaan. Voit tietysti tyoda esiin 9 vuoden tilaston jos löydät jostain mutta älä tee sitä ay mafian piirissä toimivista lähteistä koska vasemmistoon ei voi luottaa, se kun valehtelee!

        Fasismi kuten natsismi ovat sosialismin haaroja, hallituksemme on perin sinivalkoinen!

        Miksi valehteket?

        Suomessa on edelleenkin noin kaksi miljoonaa järjestäyrtynyttä työntekijää.
        Et sinä tuota kertomaani tosiasiaa pysty moitenkään valehtelemalla muuttamaan.

        Ja sinun kaltaisesi äärioikeistolaiset fasistithan vihaavat näjöjään kaikkia sosialisteja vielä edelleenkin.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinun uskosi ei siihen vaikuta, vaikka niin toivoisinkin ja pääsisin muutaman 10'000€ veroista!

        En usko sinua.

        Sillä ei sinun kaltaisesi yhteiskunnan elätit Suomessa koskaan mitään veroja ole misään makselleet.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et siis tiedä asiasta mitään, koska et yhtäkään asiaa kyennyt esiin tuomaan!

        Sinä itse se tässä nyt todellakin se kaikista tietämätön näytät nyt vain olevan kyseisen asian suhteen.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Siitähän oli puhetta, taktisesta äänestämisestä, jotta SDP ja SS saisivat jatkaa! Ei vaan onnistunut, koska kansa oli teihin väsynyt!

        HEH HEE !!

        Sulle nauraetaan taas ihan päin naamaa.:-))

        0,2% enemmän persut saivat valehtelemalla ääniä.

        Mutta persujen taival onkin sitten jo täysin tiensä päässä.

        Suomen kansa on jo huomannut persujen epäluotettavuuden.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi valehteket?

        Suomessa on edelleenkin noin kaksi miljoonaa järjestäyrtynyttä työntekijää.
        Et sinä tuota kertomaani tosiasiaa pysty moitenkään valehtelemalla muuttamaan.

        Ja sinun kaltaisesi äärioikeistolaiset fasistithan vihaavat näjöjään kaikkia sosialisteja vielä edelleenkin.

        Jäsenmäärät 2023

        SAK 530'993
        AKAVA 440'712
        STTK 308'611

        Yhteensä noissa kolmessa on 1'280'316, ei siis ihan kahta miljoonaa. Nuo luvut ovat niitä jotka ay mafiosot ovat ilmoittaneet EAY:lle eli virallisia lukuja!

        Taidat sinä Lyyli liioitella tai valehdella tässä kohden! Et taida Lyyli tyyliin oikein seurata reaalimaailmaa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        HEH HEE !!

        Sulle nauraetaan taas ihan päin naamaa.:-))

        0,2% enemmän persut saivat valehtelemalla ääniä.

        Mutta persujen taival onkin sitten jo täysin tiensä päässä.

        Suomen kansa on jo huomannut persujen epäluotettavuuden.

        Taktista äänestystä, sillähän SDP sai lisä ääniä ja niin vasurit kuin vihreätkin menettivät!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jäsenmäärät 2023

        SAK 530'993
        AKAVA 440'712
        STTK 308'611

        Yhteensä noissa kolmessa on 1'280'316, ei siis ihan kahta miljoonaa. Nuo luvut ovat niitä jotka ay mafiosot ovat ilmoittaneet EAY:lle eli virallisia lukuja!

        Taidat sinä Lyyli liioitella tai valehdella tässä kohden! Et taida Lyyli tyyliin oikein seurata reaalimaailmaa!

        En usko sinua.

        Sillä sinähän nyt taas vain valehtelet.

        Laitahan sinä nyt vaikkapa linkin muodossa ihan kaikki tämän päivän (1.1.2024) viralliset ay-liikkeen jäsenmäärät palstalle näkyville meille kaikille.

        Ja nyt ei sitten mitkään juoru- tai iltapäivälehtien jutut enää sinulta kelpaakaan enää yhtään mihinkään. Nyt vaaditaan sitä virallista oikeaa tietoa vaihteeksi sinulta säälittävältä lahtarinäpärältä.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Taktista äänestystä, sillähän SDP sai lisä ääniä ja niin vasurit kuin vihreätkin menettivät!

        No ei tuolla asialla ole enää mitään merkitystä kun yleislakko alkaa jo kuukauden päästä.

        Silloin nykyiset päättäjät joutuvat lähtemään nykyisistä hommistaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        Sillä sinähän nyt taas vain valehtelet.

        Laitahan sinä nyt vaikkapa linkin muodossa ihan kaikki tämän päivän (1.1.2024) viralliset ay-liikkeen jäsenmäärät palstalle näkyville meille kaikille.

        Ja nyt ei sitten mitkään juoru- tai iltapäivälehtien jutut enää sinulta kelpaakaan enää yhtään mihinkään. Nyt vaaditaan sitä virallista oikeaa tietoa vaihteeksi sinulta säälittävältä lahtarinäpärältä.

        Jos osaat Kuukelia käyttää niin ne löytyvät helposti mutta laitan nyt pari linkkiä joista voit löytää lisää tietoa:

        https://www.verkkouutiset.fi/a/sakn-kutistumisen-ennustetaan-jatkuvan-viimeisetkin-asioita-ymmartavat-jattavat-jasenyyden/#259d39ec

        https://www.is.fi/politiikka/art-2000010018572.html

        Noista löytyvät suurinpiirtein samat tiedot! Seuraa käyriä!!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        No ei tuolla asialla ole enää mitään merkitystä kun yleislakko alkaa jo kuukauden päästä.

        Silloin nykyiset päättäjät joutuvat lähtemään nykyisistä hommistaan.

        Vai kapinako se on koska hallitusta vastaan toimitte?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vai kapinako se on koska hallitusta vastaan toimitte?

        Käytännössä Suomella ei ole enää minkäänlaista tomivaa hallitusta kun vain noin 30% suomalaisista ihmisistä kannattaa Suomen nykyistä hallitusta.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos osaat Kuukelia käyttää niin ne löytyvät helposti mutta laitan nyt pari linkkiä joista voit löytää lisää tietoa:

        https://www.verkkouutiset.fi/a/sakn-kutistumisen-ennustetaan-jatkuvan-viimeisetkin-asioita-ymmartavat-jattavat-jasenyyden/#259d39ec

        https://www.is.fi/politiikka/art-2000010018572.html

        Noista löytyvät suurinpiirtein samat tiedot! Seuraa käyriä!!!

        Ei kelpaa nyt nuo mitkään laittamiesi iltapäivälehtien linkit koskaan minkäänlaiseksi viralliseksi tiedoksi kyseisestä asiasta.

        Joten ei muuta kuin yritähän nyt vain uudestaan edes hiukan paremmalla menestyksellä kuin nyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Käytännössä Suomella ei ole enää minkäänlaista tomivaa hallitusta kun vain noin 30% suomalaisista ihmisistä kannattaa Suomen nykyistä hallitusta.

        Jokos taas on sala vaalit pidetty?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jokos taas on sala vaalit pidetty?

        Yleislakkoahan nyt pukkaa tässä ihan lähitulevaisuudessa tänne Suomeen, ja näin sitten tämän Suomen nykyisen hallituksen taival päättyykin aivan varmasti siihen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei kelpaa nyt nuo mitkään laittamiesi iltapäivälehtien linkit koskaan minkäänlaiseksi viralliseksi tiedoksi kyseisestä asiasta.

        Joten ei muuta kuin yritähän nyt vain uudestaan edes hiukan paremmalla menestyksellä kuin nyt.

        Kyllä ne ovat faktaa kun vielä löytyy 2 samaa kertoen. Minulle siis kelpaavat, joten jos olet erimieltä niin niin tuo omat todisteesi esiin!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä ne ovat faktaa kun vielä löytyy 2 samaa kertoen. Minulle siis kelpaavat, joten jos olet erimieltä niin niin tuo omat todisteesi esiin!

        En usko sinua.

        Iltapäivälehtien jutut ovat ihan aina vain jotain sensaation hakuista pelkkää hömppää joilla ei ole totuuden kanssa minkäänlaista tekemistä.

        Joten ei muuta kuin yritähän nyt vain uudestaan edes hiukan paremmalla menestyksellä kuin nyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yleislakkoahan nyt pukkaa tässä ihan lähitulevaisuudessa tänne Suomeen, ja näin sitten tämän Suomen nykyisen hallituksen taival päättyykin aivan varmasti siihen.

        Teidä tkapinalliset vaan pannaan hyllylle jäähtymään ja jatketaan hommia entiseen tapaan!

        Kun vaalejapidetään jotta nähdään mitä kansa haluaa niin nyt te kiukuttelette koska kansa halusi muuta mitä te haluaisitte? Se on sitä vasuridiktatuurin haaveilua!

        Vanha tyylihän oli viemässä meitä hunningolle ja nyt kun pyritään korjaamaan niin sitäkään ei saisi tehdä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        Iltapäivälehtien jutut ovat ihan aina vain jotain sensaation hakuista pelkkää hömppää joilla ei ole totuuden kanssa minkäänlaista tekemistä.

        Joten ei muuta kuin yritähän nyt vain uudestaan edes hiukan paremmalla menestyksellä kuin nyt.

        Jos väität niiden olevan muuta kuin faktaa niin tuo ihmeessä esiin oma faktasi johon voi luottaa eli muualta kuin vasemmiston taholta!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuka mittaa työsuorituksen arvon? Siinä mitataan vain työpaikalla olo aikaa. Väitteesi on täysi susi! Miten työehtosopimus joka solmitaan kutakin työntekijää ja hänen kykyjään tuntematta, voisi tietää miten kukakin tuottaa työssään? Ne ovat humpuukia!

        satonen ainaki tuottaa paskaa

        miks sillä on nakkisormet


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Teidä tkapinalliset vaan pannaan hyllylle jäähtymään ja jatketaan hommia entiseen tapaan!

        Kun vaalejapidetään jotta nähdään mitä kansa haluaa niin nyt te kiukuttelette koska kansa halusi muuta mitä te haluaisitte? Se on sitä vasuridiktatuurin haaveilua!

        Vanha tyylihän oli viemässä meitä hunningolle ja nyt kun pyritään korjaamaan niin sitäkään ei saisi tehdä!

        Ei sinusta säälittävästä lahtarinäpärästä ainakaan nyt ole pistämään yhtään ketään yhtään mihinkään.

        Olisi nyt vain tämä Suomen hallitus ollut ja pysynyt siellä demokratian tiellä, niin se voisi jatkaa toimintaansa. Mutta nyt se ei boi kun yrittää täysin yksipuolisesti sanella ehtoja suomalaisille duunareille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        satonen ainaki tuottaa paskaa

        miks sillä on nakkisormet

        Sinäkin tuotat paskaa, käynyt sitä tuotetta tuottamassa päivittäin!

        Sormien rakenne pitkälti ollee kiinni perintötekijöistä!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos väität niiden olevan muuta kuin faktaa niin tuo ihmeessä esiin oma faktasi johon voi luottaa eli muualta kuin vasemmiston taholta!

        Tiesin toki nyt tämän täysin etukäteen ettet sinä taskaan pystynyt olemaan omien sanojesi takana täysin loppuun asti.

        Joten todella säälittävä ja epäluotettava takinkääntäjä ja tuuliviiri sinä näytät nyt vain olevan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei sinusta säälittävästä lahtarinäpärästä ainakaan nyt ole pistämään yhtään ketään yhtään mihinkään.

        Olisi nyt vain tämä Suomen hallitus ollut ja pysynyt siellä demokratian tiellä, niin se voisi jatkaa toimintaansa. Mutta nyt se ei boi kun yrittää täysin yksipuolisesti sanella ehtoja suomalaisille duunareille.

        Hylluytys on viranomaisten hommia! Hallitus on pysynyt demokratiassa mutta sinä kumppaneinesi ette ole koskaan siihen yltäneet!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Hylluytys on viranomaisten hommia! Hallitus on pysynyt demokratiassa mutta sinä kumppaneinesi ette ole koskaan siihen yltäneet!

        En usko sinua.

        Suomen nykyinen hallitus on pettänyt Suomen kansan luottamuksen demokratiaan.

        Niinpä Suomen nykyisen hallituksen onkin nyt sitten jätettävä eronpyyntönsä presidentille todella pikaisesti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko sinua.

        Suomen nykyinen hallitus on pettänyt Suomen kansan luottamuksen demokratiaan.

        Niinpä Suomen nykyisen hallituksen onkin nyt sitten jätettävä eronpyyntönsä presidentille todella pikaisesti.

        Mitä tarkoitat demokratialla? Kerro ihmeessä! Minusta ainoa demokratian vihollinen tänään Suomessa on vasemmisto ay mafioineen, jotka eivät kunnioita kansan tahtoa eli demokratiaa!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mitä tarkoitat demokratialla? Kerro ihmeessä! Minusta ainoa demokratian vihollinen tänään Suomessa on vasemmisto ay mafioineen, jotka eivät kunnioita kansan tahtoa eli demokratiaa!

        "Mitä tarkoitat demokratialla?"

        Vai et sinä tiedä nyt edes sitä, että mitä sana demokratia oikein aina tarkoittaakaan.

        Kiitos kun ilmoitit tietämättömyydestäsi.

        Nyt sinuun sitten suhtaudutaan täällä aina aivan samalla tavoin kuin esimerkiksi avohoitotopotilaisiin suhtaudutaan. Eli säälivästi surkutellen sinun todella julmaa kohtaloasi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä tarkoitat demokratialla?"

        Vai et sinä tiedä nyt edes sitä, että mitä sana demokratia oikein aina tarkoittaakaan.

        Kiitos kun ilmoitit tietämättömyydestäsi.

        Nyt sinuun sitten suhtaudutaan täällä aina aivan samalla tavoin kuin esimerkiksi avohoitotopotilaisiin suhtaudutaan. Eli säälivästi surkutellen sinun todella julmaa kohtaloasi.

        Et siis tiedä mitä demoktatia tarkoiyyaa! Sen tosin tiedin jon etukäteen sillä sekoittanet se kansandemokratiaan eli kommunistiseen diktatuuriin!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et siis tiedä mitä demoktatia tarkoiyyaa! Sen tosin tiedin jon etukäteen sillä sekoittanet se kansandemokratiaan eli kommunistiseen diktatuuriin!

        "Et siis tiedä mitä demoktatia tarkoiyyaa!"

        En todellakaan tiedä mitä demokratia tarkoiyyaa. Joten kerrohan sinä nyt se.:- hehhehee

        Mutta sen minä kyllä tiedän todella tarkkaan mitä sana demokratia tarkoittaa. Sinulla sen sijaan ei näytä olevan siitä aavistustakaan.

        Ja otahan nyt kiireesti ne kaikki lääkkeesi, niin mielenterveytesi sitten toivottavasti sen verran paranee että opit kirjoittamaan Suomen kieltä edes jotenkin välttävästi oikein.:- TSEMPPIÄ !!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Et siis tiedä mitä demoktatia tarkoiyyaa!"

        En todellakaan tiedä mitä demokratia tarkoiyyaa. Joten kerrohan sinä nyt se.:- hehhehee

        Mutta sen minä kyllä tiedän todella tarkkaan mitä sana demokratia tarkoittaa. Sinulla sen sijaan ei näytä olevan siitä aavistustakaan.

        Ja otahan nyt kiireesti ne kaikki lääkkeesi, niin mielenterveytesi sitten toivottavasti sen verran paranee että opit kirjoittamaan Suomen kieltä edes jotenkin välttävästi oikein.:- TSEMPPIÄ !!

        Enemmän ne pillerit sinulta puuttuvan näyttävät kuin minulta! Et yhtäkän järkevää ajatusta saa aikaan vaan tuota samaa jankutat päivät pääksytysten!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Enemmän ne pillerit sinulta puuttuvan näyttävät kuin minulta! Et yhtäkän järkevää ajatusta saa aikaan vaan tuota samaa jankutat päivät pääksytysten!

        No kerro nyt vain mitä tuo mainitsemasi demokratia oikein. tarkoiyyaa. :- hehehehehehee


      • Anonyymi kirjoitti:

        No kerro nyt vain mitä tuo mainitsemasi demokratia oikein. tarkoiyyaa. :- hehehehehehee

        Kun kysyt asiallisesti!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun kysyt asiallisesti!

        HEH HEE !!

        No kerro nyt vain mitä tuo mainitsemasi demokratia oikein. tarkoiyyaa. :- hehehehehehee

        Harmittaako sinua?:-))
        '


      • Anonyymi kirjoitti:

        HEH HEE !!

        No kerro nyt vain mitä tuo mainitsemasi demokratia oikein. tarkoiyyaa. :- hehehehehehee

        Harmittaako sinua?:-))
        '

        Kyllä harmittaa, kaltaisesi pösilöt saavat minut ihmettelemään koululaitoksen toimintaa! Minunkin rahani ovat kohdallasi menneet Kankkulan kaivoon!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä harmittaa, kaltaisesi pösilöt saavat minut ihmettelemään koululaitoksen toimintaa! Minunkin rahani ovat kohdallasi menneet Kankkulan kaivoon!

        Todella mukavaa ja loistavaa että sinua nyt harmittaa todella kovasti ja ihan jatkuvasti.

        Tässähän tuntee nyt suurta onnistumisen iloa kun tämä sinun ihan jatkuva "kusettaminen" ja vittuilu on minulta näköjään onnistunut todella hyvin ja loistavasti.

        Mutta älä sure, lupaan nyt aina myös jatkossakin "kusettaa" ja vittuilla sinulle aina todela rankasti ja pitkään. :-TSEMPPIÄ !!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä harmittaa, kaltaisesi pösilöt saavat minut ihmettelemään koululaitoksen toimintaa! Minunkin rahani ovat kohdallasi menneet Kankkulan kaivoon!

        Sinulla taitaa olla nyt jo ihan kaikki energiat ja asiat aivan LOPPU.

        Ei sinusta s..tanan hintero-LAPAMADOSTA näköjään enää irtoo mitään järkevää tekstiä.

        Olet jo aivan täysin selkeä MT- hoidokki.

        Otan osaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla taitaa olla nyt jo ihan kaikki energiat ja asiat aivan LOPPU.

        Ei sinusta s..tanan hintero-LAPAMADOSTA näköjään enää irtoo mitään järkevää tekstiä.

        Olet jo aivan täysin selkeä MT- hoidokki.

        Otan osaa.

        Onhan se hienoa esittää ilman papereita täällä psykiatria mutta perin huonolla tuloksella toimit! Koului ei näkökään saanty sinulle järkeä päähän!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Onhan se hienoa esittää ilman papereita täällä psykiatria mutta perin huonolla tuloksella toimit! Koului ei näkökään saanty sinulle järkeä päähän!

        Varasin sinulle jo eläinlääkäriin ajan.

        Asiantuntijat puhuivat siellä jotain sinun lopettamisesta.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mitähän ovat nuo mainitsemasi talousoppien lait? Voisitko kertoa ja miksi talousoppeja tarvittaisiin monta (kirjoitit monikossa talousoppien) jos kerran jo yksi on hyvä?

        Laitapa selvitys talousoppien lakipykälistä!

        Talouden lakeja ei ole kirjoitettu lakikirjaan kuten sinä luulet.

        Asia on niin, että mikäli kansalla ei ole rahaa ostaa mitään tuotetta ei niitä tarvi tehdäkään.

        Mikäli ei ole mitään minimi palkkaa. palkat menee kohti nollaa. Tämän seurauksena kaikki liiketoiminta vähenee pikkuhiljaa, kunnes on totaalisesti loppu.

        Palkkojen pitää olla tietyssä suhteessa.pääoma tuloihin. Palkkojen epäsuhta pääomiin johtaa lopulta omavaraistalouteen, koska siinä tavarat eivät liiku.

        Tiedän, että sinä Extyökkäri kuvittelet olevasi aina oikeassa. Sen olen havainnut aiemmista kirjoituksistasi täällä Suomi24 palstoilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Talouden lakeja ei ole kirjoitettu lakikirjaan kuten sinä luulet.

        Asia on niin, että mikäli kansalla ei ole rahaa ostaa mitään tuotetta ei niitä tarvi tehdäkään.

        Mikäli ei ole mitään minimi palkkaa. palkat menee kohti nollaa. Tämän seurauksena kaikki liiketoiminta vähenee pikkuhiljaa, kunnes on totaalisesti loppu.

        Palkkojen pitää olla tietyssä suhteessa.pääoma tuloihin. Palkkojen epäsuhta pääomiin johtaa lopulta omavaraistalouteen, koska siinä tavarat eivät liiku.

        Tiedän, että sinä Extyökkäri kuvittelet olevasi aina oikeassa. Sen olen havainnut aiemmista kirjoituksistasi täällä Suomi24 palstoilla.

        Läjhi aikojen talpusoppejahan saarnasivet Marx, Pareto ja Keynes. Eka ja kolmas ovat tuttuja nimiä muitta tuo Pareto on minulleouto. On niitä siis kirjoitettukin!

        Minun oma talouslakini on osta vain käteisellä, osta velaksi vain sellaista mikä tuottaa niin korot kuin lyhennyksetkin. Tuolla olen hyvin pärjännyt!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomuslaiset haluavat orjia

        SAK ei lakkoile kansaa vastaan vaan työntekijöiden oikeuksien puolesta.
        Jos kokoomuksen kaavailemat lakko-oikeuksien muutokset olisivat olleet voimassa Sipilän aikaan, niin postinlajittelijoiden palkkaa olisi silloin alennettu yli 40% yhdellä päätöksellä.
        Kuinka turvalliseksi voisit tuntea olosi rakentaa elämääsi, jos tämä mahdollistettaisiin omalla kohdallasi?
        "Nyt vaan on tehtävä kipeitä päätöksiä" ja "suhdanteet vaativat" ei ole riittävä selitys miksi suomalaisia kohdellaan erilailla lompakon paksuuden mukaan
        osa kansasta on tyhmä tai sokea kun ei ymmärrä kuinka äärimmäisen typerällä tavalla pääoman kätyrihallitus sopeuttaa taloutta. Kauhukabinetti tuhoaa pohjoismaisen hyvinvointivaltion perustan, ei korota varakkaimpien veroja vaan alentaa niitä, ei tee tulevaisuusinvestointeja, kampittaa vihreitä investointeja, ylläpitää vanhanaikaista fossiilitaloutta, romuttaa kotimaisen kysynnän leikkaamalla köyhemmiltä, ideologisista syistä ajaa työmarkkinat kaaokseen, kaventaa työvoimareserviä tekemällä osa-aikatyöstä mahdotonta. Kaikella tällä hallitus syöksee Suomen talouden alamäkeen, jopa itseaiheutettuun lamaan."Pienituloisilta ei leikata "- mutta leikataan" ja kansa hurraa.
        tämä hallitushan ei suosi tai kannusta työhön, vaan pikemminkin rankaisee työn vastaanottamisesta leikkaamalla esim. asumistuesta jokaista ansaittua euroa kohti ja poistamalla suojaosat. Kysymys on OMISTAMISEN suosimisesta, ei yrittämiseen tai työn tekemiseen kannustamisesta. Veropohjan rapauttaminen entisestään ja suunnitelmat verotuksen siirtämisestä pieni- ja keskituloisille (esim. ruoan ALV) lisäävät köyhyyttä ja pienituloisuutta. Tämä taas tulee vain lisäämään valtionvelan tarvetta.
        Miten se verottamistie on "käyty loppuun" jos varakkaimpien veroaste on n. kolmasosa siitä mitä se oli vielä vuonna 1990?
        Itse velkahysteria ja sen kohdistaminen entistä hallitusta vastaan taas on silkkaa sumutusta.
        30 vuoden aikana veropohjaa on jatkuvasti rapautettu. Esim. yhteisövero on Euroopan keskitasoa ja erityisesti näit kuuluisia kilpailijamaita alempi. Verotus ei siis ole Suomessa mikään ongelma yrittämiselle. Myös pääomatulojen verotus on Suomessa alhaisella tasolla suhteessa palkkatuloihin. Etenkin listaamattomien yritysten alempi verokanta on hämmentävä eikä sille ole mitään perusteita. Jopa EK on todennut sen aiheuttavan vain haittaa. Jo pelkästään sen poistaminen toisi yli 300 miljoonaa vuodessa, eli lähes 1,5 miljardia vaalikaudessa. Vaihtoehtoja köyhien kurittamiselle siis löytyy, mutta hallitus on tehnyt arvovalinnan.
        Hämmentävää, että näin suuri osa kansalaisista taputtaa käsiään yhteen arvovalinnoille, jotka koituvat pitkällä aikavälillä haitallisiksi ylivoimaisesti suurimmalle osalle suomalaisia.
        Onhan se karmeaa joutua kaikkien turhien verojen jälkeen pärjäämään vain kymppitonnilla kuussa, kun nuo saamattomat nahjukset elävät samalla luksuselämää 500-1000 euron kuukausibudjetilla. Miksi heillä pitäisi olla varaa margariiniin, kun nämä kärsivät yhteiskunnan pilarit pystyvät hädin tuskin ylläpitämään toista huvijahtiaan?
        Puheet "eniten maksavien taakasta" ovat täsmälleen yhtä vieraantuneita todellisuudesta kuin rikkaiden rahahuolet.
        Eriarvoisuus ym. ovat alkaneet jo ennen edellistä hallitusta. Ehkä onkin syytä katsoa mitkä puolueet ovat olleet vallassa ennen Marinin hallitusta? Olennaistahan on se, miten vallassa olevat pyrkivät asiaa hoitamaan. Marinin hallitus ei omilla toimillaan lisännyt eriarvoisuutta ja köyhyyttä, vaan pyrki parantamaan esim. pienituloisten asemaa monella tavalla, esimerkiksi helpottamalla osa-aikatyön vastaanottamista ja työllisyys nousikin parempiin lukemiin. Nykyinen hallitus puolestaan tekee toimia, jotka kiistatta aiheuttavat mm. lapsiperheköyhyyttä.
        Kyllä niistä edellisen hallituksen veloista on valtaosa perintöä Sipilän Hallitukselta. Kuka siellä olikaan valtiovarainministeri
        Työelämän tervehdyttäminen ja järkevien tekojen salliminen työssä eli työn hyvin tekemisen salliminen, on ainoa keino millä päästään kohti parempaa tulevaisuutta. Tämä hätäinen sorkkiminen ja silpominen ja kuvitelma että kun vaan säästetään ja poistetaan palveluita tarpeeksi, kaikki muuttuu jälleen hyväksi... pitää saada loppumaan, ennen kuin tulee todella pahaa jälkeä.
        Ammattiyhdistysliikkeestä meillä ei todellakaan ole varaa luopua, jos aiomme pitää työelämän "järjissään". Se tarkoittaa: saada ihmisiä töihin myös tulevaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SAK ei lakkoile kansaa vastaan vaan työntekijöiden oikeuksien puolesta.
        Jos kokoomuksen kaavailemat lakko-oikeuksien muutokset olisivat olleet voimassa Sipilän aikaan, niin postinlajittelijoiden palkkaa olisi silloin alennettu yli 40% yhdellä päätöksellä.
        Kuinka turvalliseksi voisit tuntea olosi rakentaa elämääsi, jos tämä mahdollistettaisiin omalla kohdallasi?
        "Nyt vaan on tehtävä kipeitä päätöksiä" ja "suhdanteet vaativat" ei ole riittävä selitys miksi suomalaisia kohdellaan erilailla lompakon paksuuden mukaan
        osa kansasta on tyhmä tai sokea kun ei ymmärrä kuinka äärimmäisen typerällä tavalla pääoman kätyrihallitus sopeuttaa taloutta. Kauhukabinetti tuhoaa pohjoismaisen hyvinvointivaltion perustan, ei korota varakkaimpien veroja vaan alentaa niitä, ei tee tulevaisuusinvestointeja, kampittaa vihreitä investointeja, ylläpitää vanhanaikaista fossiilitaloutta, romuttaa kotimaisen kysynnän leikkaamalla köyhemmiltä, ideologisista syistä ajaa työmarkkinat kaaokseen, kaventaa työvoimareserviä tekemällä osa-aikatyöstä mahdotonta. Kaikella tällä hallitus syöksee Suomen talouden alamäkeen, jopa itseaiheutettuun lamaan."Pienituloisilta ei leikata "- mutta leikataan" ja kansa hurraa.
        tämä hallitushan ei suosi tai kannusta työhön, vaan pikemminkin rankaisee työn vastaanottamisesta leikkaamalla esim. asumistuesta jokaista ansaittua euroa kohti ja poistamalla suojaosat. Kysymys on OMISTAMISEN suosimisesta, ei yrittämiseen tai työn tekemiseen kannustamisesta. Veropohjan rapauttaminen entisestään ja suunnitelmat verotuksen siirtämisestä pieni- ja keskituloisille (esim. ruoan ALV) lisäävät köyhyyttä ja pienituloisuutta. Tämä taas tulee vain lisäämään valtionvelan tarvetta.
        Miten se verottamistie on "käyty loppuun" jos varakkaimpien veroaste on n. kolmasosa siitä mitä se oli vielä vuonna 1990?
        Itse velkahysteria ja sen kohdistaminen entistä hallitusta vastaan taas on silkkaa sumutusta.
        30 vuoden aikana veropohjaa on jatkuvasti rapautettu. Esim. yhteisövero on Euroopan keskitasoa ja erityisesti näit kuuluisia kilpailijamaita alempi. Verotus ei siis ole Suomessa mikään ongelma yrittämiselle. Myös pääomatulojen verotus on Suomessa alhaisella tasolla suhteessa palkkatuloihin. Etenkin listaamattomien yritysten alempi verokanta on hämmentävä eikä sille ole mitään perusteita. Jopa EK on todennut sen aiheuttavan vain haittaa. Jo pelkästään sen poistaminen toisi yli 300 miljoonaa vuodessa, eli lähes 1,5 miljardia vaalikaudessa. Vaihtoehtoja köyhien kurittamiselle siis löytyy, mutta hallitus on tehnyt arvovalinnan.
        Hämmentävää, että näin suuri osa kansalaisista taputtaa käsiään yhteen arvovalinnoille, jotka koituvat pitkällä aikavälillä haitallisiksi ylivoimaisesti suurimmalle osalle suomalaisia.
        Onhan se karmeaa joutua kaikkien turhien verojen jälkeen pärjäämään vain kymppitonnilla kuussa, kun nuo saamattomat nahjukset elävät samalla luksuselämää 500-1000 euron kuukausibudjetilla. Miksi heillä pitäisi olla varaa margariiniin, kun nämä kärsivät yhteiskunnan pilarit pystyvät hädin tuskin ylläpitämään toista huvijahtiaan?
        Puheet "eniten maksavien taakasta" ovat täsmälleen yhtä vieraantuneita todellisuudesta kuin rikkaiden rahahuolet.
        Eriarvoisuus ym. ovat alkaneet jo ennen edellistä hallitusta. Ehkä onkin syytä katsoa mitkä puolueet ovat olleet vallassa ennen Marinin hallitusta? Olennaistahan on se, miten vallassa olevat pyrkivät asiaa hoitamaan. Marinin hallitus ei omilla toimillaan lisännyt eriarvoisuutta ja köyhyyttä, vaan pyrki parantamaan esim. pienituloisten asemaa monella tavalla, esimerkiksi helpottamalla osa-aikatyön vastaanottamista ja työllisyys nousikin parempiin lukemiin. Nykyinen hallitus puolestaan tekee toimia, jotka kiistatta aiheuttavat mm. lapsiperheköyhyyttä.
        Kyllä niistä edellisen hallituksen veloista on valtaosa perintöä Sipilän Hallitukselta. Kuka siellä olikaan valtiovarainministeri
        Työelämän tervehdyttäminen ja järkevien tekojen salliminen työssä eli työn hyvin tekemisen salliminen, on ainoa keino millä päästään kohti parempaa tulevaisuutta. Tämä hätäinen sorkkiminen ja silpominen ja kuvitelma että kun vaan säästetään ja poistetaan palveluita tarpeeksi, kaikki muuttuu jälleen hyväksi... pitää saada loppumaan, ennen kuin tulee todella pahaa jälkeä.
        Ammattiyhdistysliikkeestä meillä ei todellakaan ole varaa luopua, jos aiomme pitää työelämän "järjissään". Se tarkoittaa: saada ihmisiä töihin myös tulevaisuudessa.

        Outoa.
        Orpon ja kokoomuspersujen nk.hallituksen tulevat Sosiaaliturvan leikkaukset jotka iskevat juurikin pienituloisiin ja kaikista köyhimpiin.
        #Työttömyysturvan lapsikorotukset poistetaan
        # Sovitellun työttömyysturvan suojaosa poistetaan #Ansiopäivärahaa leikataan jo kahden kuukauden jälkeen #Työttömyysturvan omavastuuaikaa pidennetään #Ansiopäivärahan saamiseen tarvittavaa työssäoloaikaa pidennetään
        #Työttömyyspäivärahan työssäoloehto euroistetaan #Palkkatuettu työ ei kerrytä työttömyyspäivärahan työssäoloehtoa
        # Työsuhteen päättyessä maksettava lomakorvaus estää työttömyysetuuden saamisen jaksotusajalta
        #Vuorotteluvapaa lakkautetaan #Aikuiskoulutustuki lakkautetaan
        # Ikääntyvien työttömien turvaa heikennetään
        #Asumistuen työssäkäyntiin liittyvä suojaosa poistetaan ja tukea leikataan
        #Toimeentulotukea leikataan ja sen saamista vaikeutetaan
        # Korotettuna maksettava vanhempainraha poistetaan ensimmäisen 16 arkipäivän ajalta *) *) Hallitus ilmoitti 19.9.2023 budjettiriihen yhteydessä etsivänsä tilalle korvaavia toimia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Outoa.
        Orpon ja kokoomuspersujen nk.hallituksen tulevat Sosiaaliturvan leikkaukset jotka iskevat juurikin pienituloisiin ja kaikista köyhimpiin.
        #Työttömyysturvan lapsikorotukset poistetaan
        # Sovitellun työttömyysturvan suojaosa poistetaan #Ansiopäivärahaa leikataan jo kahden kuukauden jälkeen #Työttömyysturvan omavastuuaikaa pidennetään #Ansiopäivärahan saamiseen tarvittavaa työssäoloaikaa pidennetään
        #Työttömyyspäivärahan työssäoloehto euroistetaan #Palkkatuettu työ ei kerrytä työttömyyspäivärahan työssäoloehtoa
        # Työsuhteen päättyessä maksettava lomakorvaus estää työttömyysetuuden saamisen jaksotusajalta
        #Vuorotteluvapaa lakkautetaan #Aikuiskoulutustuki lakkautetaan
        # Ikääntyvien työttömien turvaa heikennetään
        #Asumistuen työssäkäyntiin liittyvä suojaosa poistetaan ja tukea leikataan
        #Toimeentulotukea leikataan ja sen saamista vaikeutetaan
        # Korotettuna maksettava vanhempainraha poistetaan ensimmäisen 16 arkipäivän ajalta *) *) Hallitus ilmoitti 19.9.2023 budjettiriihen yhteydessä etsivänsä tilalle korvaavia toimia.

        Kokoomusjohtajat sotealueilla on lähteneet kehittämisem sijaan leikkaamaan. Orpon hajoittamis hallituksen mukaan tässä mennään. Sote on ollut sotkussa ja pyröritetty alipudjetoituna ainakin pari vuosikymmentä. Ei voi kaikesta syyttää Marinin hallitusta. Miksei nämä talous osaajat ole aiemmin korjanneet terveyden huoltoa aikaa on ollut yli kymmenen vuotta. Enää ei voi sormella osoitella ketään hallitukset vaan vaihtuu ja jokainen käy vuorollaam ideologiat edellä sotkemassa sotea. Nyt ideologia on keikkauspolitiikkaja kaiken romuttaminen sem sijaan, että lähdettäisi rakentamaan sotketaan asiat huonoompaan tilaan. j Edelleen siten johto nauttii ylisuuria palkkoja. Pelkään kalliseen yksityisten välistävetäjiem soteen ei ole myöskään varaa.Nykyhallitus ei kuuntele ketään eikä mitään vaikutuksia arvioida pyöritellään vaan miljardi lukuja mutta,ei nähdä eikä haluta nähdä vaikutuksia terveyden huoltoon ja ihmisten elämään.
        Yhdessä päätavoitteessaan Orvon-Purran hallitus onnistuu, pilaamaan sote-uudistuksen. Rahoituksen leikkaamalla uudistus on lapsellisen helppo kaataa ja sitten voikin sanoa, että uudistus oli susi jo syntyessään. Jatkon arvaa, yhä enemmän rahaa annetaan yksityiselle puolelle eikä kokonaissäästöjä synny.
        Hallituksen pitäisi olla Suomen ja suomalaisten asialla. Eipä sillä näytä olevan merkitystä, hallituksen mielestä kaikki haittaaminen on sallittua ja tarpeellista, kunhan oman viiteryhmän tavoitteet saavutetaan. Toivottavasti selviämme tästä hallituskaudesta, sen jälkeen voidaan taas lähteä rakentamaan Suomea ja Suomen taloutta kuntoon.Sotea riivaavat erityisesti tietoinen alibudjetointi ennen siirtymistä (löytyy mm. AL:n Tampereen budjettineuvotteluja koskeneesta uutisesta) ja Purran viha julkista taloutta kohtaan. On järjetöntä lähteä ajamaan alas sotea tässä vaiheessa ja tuhlata rahaa yksityisen sektorin tukemiseen. Rikkaille lisää, köyhiltä pois. Siinä Purran kuuluisat prioriteetit.
        Kun vanhushoiva lopetetaan, lähiterveyskukset ja muut lähipalvelut lakkautetaan ja digitaidottomalle kansalaiselle jäävät pääasiassa ”kehittyvät” etä- ja digipalvelut,
        ei kestä vuosia, kun jo tiedetään, että sote tehtiin väärälle pohjalle:
        - Ei lähdetty työterveyshuollon ja perusterveydenhuollon yhdistämisestä, vaan tt-huolto hoitaa isolla rahalla terveitä ja julkinen pienentyvällä rahalla sairaita ja vanhoja. Tämän totesi thl:n uusi johtajakin jo ja moni muu asiantuntija ennen häntä.
        - lähdettiin hallinnosta, ei ihmisestä ja hänen palveluistaan. Ja koko hallinnon väelle taattiin jatko ja palkat harmonisoitiin ylös.
        - orpopurra-kauhuhallitus kaataa yksityisten kelakorvauksiin 500 miljoonaa euroa, joka olisi tarvittu ”leveisiin hartoihin”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomusjohtajat sotealueilla on lähteneet kehittämisem sijaan leikkaamaan. Orpon hajoittamis hallituksen mukaan tässä mennään. Sote on ollut sotkussa ja pyröritetty alipudjetoituna ainakin pari vuosikymmentä. Ei voi kaikesta syyttää Marinin hallitusta. Miksei nämä talous osaajat ole aiemmin korjanneet terveyden huoltoa aikaa on ollut yli kymmenen vuotta. Enää ei voi sormella osoitella ketään hallitukset vaan vaihtuu ja jokainen käy vuorollaam ideologiat edellä sotkemassa sotea. Nyt ideologia on keikkauspolitiikkaja kaiken romuttaminen sem sijaan, että lähdettäisi rakentamaan sotketaan asiat huonoompaan tilaan. j Edelleen siten johto nauttii ylisuuria palkkoja. Pelkään kalliseen yksityisten välistävetäjiem soteen ei ole myöskään varaa.Nykyhallitus ei kuuntele ketään eikä mitään vaikutuksia arvioida pyöritellään vaan miljardi lukuja mutta,ei nähdä eikä haluta nähdä vaikutuksia terveyden huoltoon ja ihmisten elämään.
        Yhdessä päätavoitteessaan Orvon-Purran hallitus onnistuu, pilaamaan sote-uudistuksen. Rahoituksen leikkaamalla uudistus on lapsellisen helppo kaataa ja sitten voikin sanoa, että uudistus oli susi jo syntyessään. Jatkon arvaa, yhä enemmän rahaa annetaan yksityiselle puolelle eikä kokonaissäästöjä synny.
        Hallituksen pitäisi olla Suomen ja suomalaisten asialla. Eipä sillä näytä olevan merkitystä, hallituksen mielestä kaikki haittaaminen on sallittua ja tarpeellista, kunhan oman viiteryhmän tavoitteet saavutetaan. Toivottavasti selviämme tästä hallituskaudesta, sen jälkeen voidaan taas lähteä rakentamaan Suomea ja Suomen taloutta kuntoon.Sotea riivaavat erityisesti tietoinen alibudjetointi ennen siirtymistä (löytyy mm. AL:n Tampereen budjettineuvotteluja koskeneesta uutisesta) ja Purran viha julkista taloutta kohtaan. On järjetöntä lähteä ajamaan alas sotea tässä vaiheessa ja tuhlata rahaa yksityisen sektorin tukemiseen. Rikkaille lisää, köyhiltä pois. Siinä Purran kuuluisat prioriteetit.
        Kun vanhushoiva lopetetaan, lähiterveyskukset ja muut lähipalvelut lakkautetaan ja digitaidottomalle kansalaiselle jäävät pääasiassa ”kehittyvät” etä- ja digipalvelut,
        ei kestä vuosia, kun jo tiedetään, että sote tehtiin väärälle pohjalle:
        - Ei lähdetty työterveyshuollon ja perusterveydenhuollon yhdistämisestä, vaan tt-huolto hoitaa isolla rahalla terveitä ja julkinen pienentyvällä rahalla sairaita ja vanhoja. Tämän totesi thl:n uusi johtajakin jo ja moni muu asiantuntija ennen häntä.
        - lähdettiin hallinnosta, ei ihmisestä ja hänen palveluistaan. Ja koko hallinnon väelle taattiin jatko ja palkat harmonisoitiin ylös.
        - orpopurra-kauhuhallitus kaataa yksityisten kelakorvauksiin 500 miljoonaa euroa, joka olisi tarvittu ”leveisiin hartoihin”.

        EK:n ei tarvitse olla kadulla, kun on istunut pm:npöydässä ohjelman teosta lähtien.Kuka halusi tämän valtakirjan antaa.
        hallitus toimii yritysten kummisetänä varmistamana sen, että on mahdollista toimia noin. Pienintäkään kilpailua ei ole työvoimasta, mutta kova kilpailu työpaikoista on. Se juuri johtaa tuollaiseen, että työvoimasta tulee pelinappuloita, joita yritykset käyttävät sumeilematta hyväkseen.
        vasemmiston ”ilmaisesta” lainasta maksetaan korkoja 3 miljardia.Ja ne korot syntyi tämän hallituksen aikaisista 0korkoisten lainojen uudelleenjärjestelyista. Kukahan virkavastuulla ja esimiesministerin siunauksella ne neuvottelut teki? Nyt sitten virkavastuu laitettava täytäntöön.
        Marinin hallituksen olosuhteiden pakon edessä ottamiin 46 miljardin lainoihin, niin niiden korkomenot ovat 0,69 miljrdia ja tuo loppu 2,3 miljradia on kyllä edellisten Sipilä-Orpon ja kumppaneiden hankkimaa rasitetta. Onko se ihan oikeesti niin vaikea pysyä faktoissa?
        Yrittäjien keskusliiton tekemän kyselyn mukaan yrittäjät vastasivat, että nykytilanne näyttää hyvältä tai erittäin hyvältä. Lisäksi hallitus myönsi yrittäjille juuri 400 miljoonaa lisää yritystukea.
        Verotuksen vapaamatkustajat verolle. Siihen loppuu velanotto.Listaamattomille yhtiöille sama vero kuin mitä on pörssiyhtiöillä.Kaikki yleishyödylliset yhteisöt/ säätiöt verolle.
        Hallitus kuitenkin ajaa ostovoimaa alas pieni ja keskituloisilta. Ostovoimaa Orpon hallitus nostaa vain ja ainoastaan yli 10000e/kk tienaaville. Talous taantuu ostovoiman heikkenemisen vuoksi ja se lisää työttömyyttä joka taas lisää sosiaalisten tukien varassa elävien määrää ja sitä nykyinen hallitus ajaa vaikka puhuu ihan muuta. Puhutaan työllisten määrän lisäämisestä 100000, mutta todellisuudessa työttömyys on lisääntynyt yli 20000 henkilöllä.
        Suomi on velkaantuneiden maiden listalla vasta 38. Ruotsi ja Norja on enemmän velkaantuneita. Tässä vain pelataan mielikuvilla. Ihmiset menee lankaan joka kerta. Ei ole mitää akuuttia tilannetta mutta tällä voitettiin vaalit.
        asavallan presidenttikin sanoi, että pitäisi neuvotella asioista. Se, että hallitus EK:n käsikassarana sanelee työntekijöille kaapin paikan ei ole mitään neuvottelua.
        Ruotsissa AY-liitoihin kuuluu 90% työntekijöistä. Työntekijän asema on vahva ja arvostettu Ruotsissa ja siellä on vahva edustus työntekijöillä yrityksissä. Työnantaja ja työntekijät neuvottelevat keskenään asioista. Hallitus ei siellä ole neuvotteluiden työnantajaosapuoli kuten nyt Suomessa.
        Jos ja kun työntekijäpuoli on jätetty hallituksen toimesta yksin on ainut vaihtoehto lakot. Tämän sopan on keittänyt Orpopurran hallitus ja saa sen myös ratkaista. Jos hallitus ajaa lait läpi yksipuolisesti tulee seuraava hallitus ne kumoamaan. Siinä ei ole mitään järkeä, kuten Niinistökin antoi ymmärtää. Ainoastaan neuvottelemalla saadaan jatkuvuutta. Eli nyt on työmarkkinaosapuolten neuvoteltava. Hallitus voi vaikka poistua kuvioista kokonaan sähläämästä.
        Kun EK on kerrankin saanut mieleisensä hallituksen, eli Kokoomuksen ja Oikeisto-Persut ja niiden joojoo-miehiksi KD:n ja RKP:n, jotka taas eivät kyseeenalaista muuta kuin ministerinsalkkunsa nahkalaadun, on EK:n taottava. Koskaan enää ei tällaista tilaisuutta tule. Nyt pitää duunaria kyykyttää, ja koska on lama, voidaan kyykyttää vähän lisää.
        Eli kyse ei ole muusta. Vain: Koska mä voin.
        No, 3,5 vuotta ja vallassa on taas vasemmisto ja mennään toiseen laitaan. Joo, hyvä tulee.
        Joku iso viskaali piti uuden vuoden puhetta ja kainosti toivoi, että olisi pitkäjänteisyyttä. Näissä tilanteissa UKK tai Paasikivi löi nyrkkiä pöytään. Mutta nythän presidentti on vähän kuin marttakerhon pj.
        Orpon Hallituksen ei tarvitsisi ottaa velkaa centtiäkään jos Hallitus uskoisi Korkmannin ohjeita.Valtion saamat verotuotot vähenevät 23-27 9miljardia erilaisten veroalennusten johdosta,lisäksi listaamattomien yritysten verohuojennus 450miljoonaa,bensaveron alennus 220miljoonaa,olutvero 50miljoonaa,solidaarisuusvero 60miljoonaa,nämä kaikki kun peruttais budjetti olis reilusti ylijäämäinen.
        Pian kaikki työnantajat haluavat vain palkkatuettuja työntekijöitä. 50% palkasta maksaa "yhteiskunta" = veronmaksajat.
        Miksi ottaa täydellä palkalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EK:n ei tarvitse olla kadulla, kun on istunut pm:npöydässä ohjelman teosta lähtien.Kuka halusi tämän valtakirjan antaa.
        hallitus toimii yritysten kummisetänä varmistamana sen, että on mahdollista toimia noin. Pienintäkään kilpailua ei ole työvoimasta, mutta kova kilpailu työpaikoista on. Se juuri johtaa tuollaiseen, että työvoimasta tulee pelinappuloita, joita yritykset käyttävät sumeilematta hyväkseen.
        vasemmiston ”ilmaisesta” lainasta maksetaan korkoja 3 miljardia.Ja ne korot syntyi tämän hallituksen aikaisista 0korkoisten lainojen uudelleenjärjestelyista. Kukahan virkavastuulla ja esimiesministerin siunauksella ne neuvottelut teki? Nyt sitten virkavastuu laitettava täytäntöön.
        Marinin hallituksen olosuhteiden pakon edessä ottamiin 46 miljardin lainoihin, niin niiden korkomenot ovat 0,69 miljrdia ja tuo loppu 2,3 miljradia on kyllä edellisten Sipilä-Orpon ja kumppaneiden hankkimaa rasitetta. Onko se ihan oikeesti niin vaikea pysyä faktoissa?
        Yrittäjien keskusliiton tekemän kyselyn mukaan yrittäjät vastasivat, että nykytilanne näyttää hyvältä tai erittäin hyvältä. Lisäksi hallitus myönsi yrittäjille juuri 400 miljoonaa lisää yritystukea.
        Verotuksen vapaamatkustajat verolle. Siihen loppuu velanotto.Listaamattomille yhtiöille sama vero kuin mitä on pörssiyhtiöillä.Kaikki yleishyödylliset yhteisöt/ säätiöt verolle.
        Hallitus kuitenkin ajaa ostovoimaa alas pieni ja keskituloisilta. Ostovoimaa Orpon hallitus nostaa vain ja ainoastaan yli 10000e/kk tienaaville. Talous taantuu ostovoiman heikkenemisen vuoksi ja se lisää työttömyyttä joka taas lisää sosiaalisten tukien varassa elävien määrää ja sitä nykyinen hallitus ajaa vaikka puhuu ihan muuta. Puhutaan työllisten määrän lisäämisestä 100000, mutta todellisuudessa työttömyys on lisääntynyt yli 20000 henkilöllä.
        Suomi on velkaantuneiden maiden listalla vasta 38. Ruotsi ja Norja on enemmän velkaantuneita. Tässä vain pelataan mielikuvilla. Ihmiset menee lankaan joka kerta. Ei ole mitää akuuttia tilannetta mutta tällä voitettiin vaalit.
        asavallan presidenttikin sanoi, että pitäisi neuvotella asioista. Se, että hallitus EK:n käsikassarana sanelee työntekijöille kaapin paikan ei ole mitään neuvottelua.
        Ruotsissa AY-liitoihin kuuluu 90% työntekijöistä. Työntekijän asema on vahva ja arvostettu Ruotsissa ja siellä on vahva edustus työntekijöillä yrityksissä. Työnantaja ja työntekijät neuvottelevat keskenään asioista. Hallitus ei siellä ole neuvotteluiden työnantajaosapuoli kuten nyt Suomessa.
        Jos ja kun työntekijäpuoli on jätetty hallituksen toimesta yksin on ainut vaihtoehto lakot. Tämän sopan on keittänyt Orpopurran hallitus ja saa sen myös ratkaista. Jos hallitus ajaa lait läpi yksipuolisesti tulee seuraava hallitus ne kumoamaan. Siinä ei ole mitään järkeä, kuten Niinistökin antoi ymmärtää. Ainoastaan neuvottelemalla saadaan jatkuvuutta. Eli nyt on työmarkkinaosapuolten neuvoteltava. Hallitus voi vaikka poistua kuvioista kokonaan sähläämästä.
        Kun EK on kerrankin saanut mieleisensä hallituksen, eli Kokoomuksen ja Oikeisto-Persut ja niiden joojoo-miehiksi KD:n ja RKP:n, jotka taas eivät kyseeenalaista muuta kuin ministerinsalkkunsa nahkalaadun, on EK:n taottava. Koskaan enää ei tällaista tilaisuutta tule. Nyt pitää duunaria kyykyttää, ja koska on lama, voidaan kyykyttää vähän lisää.
        Eli kyse ei ole muusta. Vain: Koska mä voin.
        No, 3,5 vuotta ja vallassa on taas vasemmisto ja mennään toiseen laitaan. Joo, hyvä tulee.
        Joku iso viskaali piti uuden vuoden puhetta ja kainosti toivoi, että olisi pitkäjänteisyyttä. Näissä tilanteissa UKK tai Paasikivi löi nyrkkiä pöytään. Mutta nythän presidentti on vähän kuin marttakerhon pj.
        Orpon Hallituksen ei tarvitsisi ottaa velkaa centtiäkään jos Hallitus uskoisi Korkmannin ohjeita.Valtion saamat verotuotot vähenevät 23-27 9miljardia erilaisten veroalennusten johdosta,lisäksi listaamattomien yritysten verohuojennus 450miljoonaa,bensaveron alennus 220miljoonaa,olutvero 50miljoonaa,solidaarisuusvero 60miljoonaa,nämä kaikki kun peruttais budjetti olis reilusti ylijäämäinen.
        Pian kaikki työnantajat haluavat vain palkkatuettuja työntekijöitä. 50% palkasta maksaa "yhteiskunta" = veronmaksajat.
        Miksi ottaa täydellä palkalla?

        15-20 % kansalaisista kannattaa Halla-ahon sanomisia, vaikka ei edes kuulisi, mitä hän sanoo...
        Niin tekee, koska ovat ihan samanlaisia kulttilaisia kuin MAGA-trumpistit Jenkeissä. 🙄 Kuvittelin joskus idealistina, että suomalaiset eivät olisi yhtä helposti höynäytettävissä, mutta ikävä kyllä Perussuomalaisten nousu on osoittanut kuvitelmani vääriksi.
        Jos edetään edelleen demokratian uusilla pelisäännöillä, kuten Naton kohdallakin tehtiin, ja kansa sai päättää asian gallupeissa, niin nyt on aika perua kaikki heikennykset työelämään ja meidän on pysyttävä sivistysvaltioiden joukossa myös työvoiman, eikä vain sotavoimien suhteen.


    • Anonyymi

      Kokoomus toimii hajoita ja hallitse periaatteella. Puupäätason poliitikot kuten Satonen pärjäävät kokoomuksessa. Ukko on hyörinyt ikänsä hyvä-veliverkostoissa, eikä mitään ymmärrystä reaalityöelämästä

      • Anonyymi

        Eipäs nyt moitita työministeriä. Mieshän on yrittäjä , grilli yrittäjänäkin toiminut joten kokemusta löytyy yrityksen johtamisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipäs nyt moitita työministeriä. Mieshän on yrittäjä , grilli yrittäjänäkin toiminut joten kokemusta löytyy yrityksen johtamisesta.

        Aha sen takia sillä on niin mahtava rasvakerros ympärillään,ei ainakaan palele,kun se liikkuu ,kuin laiskiainen


      • Anonyymi

        gallup tulos ei yllätä lainkaan,kun tietää miten raakasti nykyhallitus kohtelee köyhimpiä ja puolustuskyvyttömiä kansalaisia(epäinhimilliset leikkaukset),veikkaan myös että monia nykyisiä hallituspuolueita äänestäneitä kaduttaa nyt raskaasti kun olivat antaneet äänensä kokoomukselle,rkp:lle,persuille ja "kristillis"demokraateille,varsinkin purran ennen vaaleja,valheiksi todetut lupaukset ettei "köyhiltä leikata",ovat laittaneet monien ennen vaaleja persujen puheisiin uskoneet miettimään puolueenvaihtoa..ja aivan aiheesta ja en oikein usko että juuri kukaan ns. tavallisista äänestäjistä olisi ikinä uskonut puheisiin siitä että hallitus aikoo heikentää työssäkäyvien oikeuksia(lakko-oikeus viedään.potkut ilman syytä helpottuu,jne...) ja sitten köyhiin täsmäkohdistetut massiiviset leikkaukset,tuskin kukaan normijärkinen olisi uskonut tällaistä hallitusohjelmaa ennen vaaleja,missä ihmiset ovat vaarassa jopa joutua asunnottomaksi,kun esim asumistukea leikataan...
        Nätti Jussin viisas sanonta pitää aina paikkansa: Rikkaat on rikkaita, koska köyhät on köyhiä.
        Kansalaiset ovat ihan rationaalisia siinä mielessä, että sopeutuksen tarve kyllä tunnistetaan, mutta se halutaan tehdä mahdollisimman oikeudenmukaisella tavalla.
        Nythän ei näin ole, koska hallituksen toimet kohdistuvat yksinomaan huono-osaisiin jättäen hyväosaiset rauhaan heidän verotustaan jopa mittavasti keventäen. Tunne sopeutuksen epäreiluudesta on todellinen ja sitä tämä kyselykin mittaa.
        Ammattiyhdistysliike haluaa, että sopeutuksen taakkaa jaetaan tasapuolisemmin yhteiskunnan eri kerrosten välillä ja työelämäuudistuksissa kuuluisi myös työntekijäpuolen ääni. Tämä ei voi olla kaiken järjen mukaan mikään kohtuuton vaatimus.
        On vaikea ymmärtää miksi Orpon-Purran hallitus toimii kuten se nyt tekee, sillä mitenkään välttämätöntähän näin yksisilmäinen ideologinen politikka ei suinkaan ole. Vaikka Orpon-Purran hallituksella on niukka enemmistö eduskuntapaikoissa, niin vaaleissa hallituspuolueet saivat vain 49,4% kaikista äänistä - siis alle puolet.
        Vaalijärjestelmä mahdollisti osaltaan oikeistovallan, joka näkyy sitten näissä kyselyissä ikävästi murenevan, kun hallituksella ei ole kansan enemmistön tukea oikeistolaiselle politiikalleen.
        tulee mieleen Niinistön korona-aikana esittämä ajatus "koronanyrkistä", eli
        ulkopuolisen asiantuntijaryhmän nimittämisestä koordinoimaan koronatoimia.
        Tällaisilla erillisillä, ylhäältäpäin viisauksia latelevilla työryhmillä ei valitettavasti ole mitään juridista tai virallista asemaa, ja ne vain sotkevat demokraattista valmistelu- ja päätöksentekojärjestystä. Kovasti vain tuntuu meillä olevan viehätystä tällaiseen, mikä asiallisesti ottaen on uhka perustuslailliselle demokratialle. Näitä uhkia on muutenkin riittämiin: vahvat etujärjestöt ja lukuisat muut edunvalvojat, jokseenkin institutionalisoitunut ja kulisseissa toimiva lobbarijärjestelmä jne, jne. Pikemminkin pitäisi kaikista tällaisista päästä aktiivisesti eroon. Ne ovat synnyttäneet meille vahvan rakenteellisen korruption, jota on alettu pitää itsestäänselvyytenä.
        Sipilän hallitus sai olla vallassa huikean maailmantalouden kasvun vallitessa, silti myi valtion omaisuutta, otti lisää velkaa, vei pienipalkkaisten kuntatyöntekijöiden lomarahat, helpotti "verosuunnittelua" hallintarekistereiden ja vakuutuskuorien avulla ja kirsikkana kakun päällä surullisen kuuluisa taksilaki!
        Heikommista ja vähävaraisista ei todellakaan pidetä huolta tekemällä heidän elämästään vielä vaikeampaa. Eikä se huolenpito ole kokoomuksen tavoitteena koskaan ollutkaan. Tämä propagandalause palvelee vain julmia leikkauksia, joista kokoomus paapatti jo koko Marinin hallituskauden ajan.
        Marinin hallitus joutui salamannopeasti valitsemaan rahan ja hengen väliltä, kun korona iski. Jos se olisi valinnut rahan, emme ehkä mekään tässä enää istuisi kirjoittamassa.
        Hallituksen valitsema tapa tervehdyttää taloutta ei ole ainoa mahdollinen, mutta palvelee parhaiten varattomia vihaavan hallituksen sielun elämää.Jää nähtäväksi tervehdyttääkö se taloutta lainkaan.
        Suomessa ei kannata olla vähävarainen, eikä ainakaan vähävarainen lapsi, -vanhus, -sairas tai -vammainen. Tällaiset ihmiset on nyt luokiteltu "heikoksi väestöainekseksi", joka on itse syypää tilaansa, ilmeisen matalamoraalinen ja laiska.
        Yhteiskunnan varakkaampi väki on ahkeraa ja rehtiä väkeä ja on aivan oikein vapauttaa heidät tämän heikon väestöaineksen hyysäämisestä.
        Hallitus on poistamassa tältä kansakunnan kermalta viimeisetkin häpeäntunteet. Lapsen suusta leipäpalan vieminen ja vanhuksen heitteillejättö perustellaan tietenkin heidän omaa parastaan ajatellen.
        Kun ahneus ottaa vallan, niin häpeäkin häviää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        gallup tulos ei yllätä lainkaan,kun tietää miten raakasti nykyhallitus kohtelee köyhimpiä ja puolustuskyvyttömiä kansalaisia(epäinhimilliset leikkaukset),veikkaan myös että monia nykyisiä hallituspuolueita äänestäneitä kaduttaa nyt raskaasti kun olivat antaneet äänensä kokoomukselle,rkp:lle,persuille ja "kristillis"demokraateille,varsinkin purran ennen vaaleja,valheiksi todetut lupaukset ettei "köyhiltä leikata",ovat laittaneet monien ennen vaaleja persujen puheisiin uskoneet miettimään puolueenvaihtoa..ja aivan aiheesta ja en oikein usko että juuri kukaan ns. tavallisista äänestäjistä olisi ikinä uskonut puheisiin siitä että hallitus aikoo heikentää työssäkäyvien oikeuksia(lakko-oikeus viedään.potkut ilman syytä helpottuu,jne...) ja sitten köyhiin täsmäkohdistetut massiiviset leikkaukset,tuskin kukaan normijärkinen olisi uskonut tällaistä hallitusohjelmaa ennen vaaleja,missä ihmiset ovat vaarassa jopa joutua asunnottomaksi,kun esim asumistukea leikataan...
        Nätti Jussin viisas sanonta pitää aina paikkansa: Rikkaat on rikkaita, koska köyhät on köyhiä.
        Kansalaiset ovat ihan rationaalisia siinä mielessä, että sopeutuksen tarve kyllä tunnistetaan, mutta se halutaan tehdä mahdollisimman oikeudenmukaisella tavalla.
        Nythän ei näin ole, koska hallituksen toimet kohdistuvat yksinomaan huono-osaisiin jättäen hyväosaiset rauhaan heidän verotustaan jopa mittavasti keventäen. Tunne sopeutuksen epäreiluudesta on todellinen ja sitä tämä kyselykin mittaa.
        Ammattiyhdistysliike haluaa, että sopeutuksen taakkaa jaetaan tasapuolisemmin yhteiskunnan eri kerrosten välillä ja työelämäuudistuksissa kuuluisi myös työntekijäpuolen ääni. Tämä ei voi olla kaiken järjen mukaan mikään kohtuuton vaatimus.
        On vaikea ymmärtää miksi Orpon-Purran hallitus toimii kuten se nyt tekee, sillä mitenkään välttämätöntähän näin yksisilmäinen ideologinen politikka ei suinkaan ole. Vaikka Orpon-Purran hallituksella on niukka enemmistö eduskuntapaikoissa, niin vaaleissa hallituspuolueet saivat vain 49,4% kaikista äänistä - siis alle puolet.
        Vaalijärjestelmä mahdollisti osaltaan oikeistovallan, joka näkyy sitten näissä kyselyissä ikävästi murenevan, kun hallituksella ei ole kansan enemmistön tukea oikeistolaiselle politiikalleen.
        tulee mieleen Niinistön korona-aikana esittämä ajatus "koronanyrkistä", eli
        ulkopuolisen asiantuntijaryhmän nimittämisestä koordinoimaan koronatoimia.
        Tällaisilla erillisillä, ylhäältäpäin viisauksia latelevilla työryhmillä ei valitettavasti ole mitään juridista tai virallista asemaa, ja ne vain sotkevat demokraattista valmistelu- ja päätöksentekojärjestystä. Kovasti vain tuntuu meillä olevan viehätystä tällaiseen, mikä asiallisesti ottaen on uhka perustuslailliselle demokratialle. Näitä uhkia on muutenkin riittämiin: vahvat etujärjestöt ja lukuisat muut edunvalvojat, jokseenkin institutionalisoitunut ja kulisseissa toimiva lobbarijärjestelmä jne, jne. Pikemminkin pitäisi kaikista tällaisista päästä aktiivisesti eroon. Ne ovat synnyttäneet meille vahvan rakenteellisen korruption, jota on alettu pitää itsestäänselvyytenä.
        Sipilän hallitus sai olla vallassa huikean maailmantalouden kasvun vallitessa, silti myi valtion omaisuutta, otti lisää velkaa, vei pienipalkkaisten kuntatyöntekijöiden lomarahat, helpotti "verosuunnittelua" hallintarekistereiden ja vakuutuskuorien avulla ja kirsikkana kakun päällä surullisen kuuluisa taksilaki!
        Heikommista ja vähävaraisista ei todellakaan pidetä huolta tekemällä heidän elämästään vielä vaikeampaa. Eikä se huolenpito ole kokoomuksen tavoitteena koskaan ollutkaan. Tämä propagandalause palvelee vain julmia leikkauksia, joista kokoomus paapatti jo koko Marinin hallituskauden ajan.
        Marinin hallitus joutui salamannopeasti valitsemaan rahan ja hengen väliltä, kun korona iski. Jos se olisi valinnut rahan, emme ehkä mekään tässä enää istuisi kirjoittamassa.
        Hallituksen valitsema tapa tervehdyttää taloutta ei ole ainoa mahdollinen, mutta palvelee parhaiten varattomia vihaavan hallituksen sielun elämää.Jää nähtäväksi tervehdyttääkö se taloutta lainkaan.
        Suomessa ei kannata olla vähävarainen, eikä ainakaan vähävarainen lapsi, -vanhus, -sairas tai -vammainen. Tällaiset ihmiset on nyt luokiteltu "heikoksi väestöainekseksi", joka on itse syypää tilaansa, ilmeisen matalamoraalinen ja laiska.
        Yhteiskunnan varakkaampi väki on ahkeraa ja rehtiä väkeä ja on aivan oikein vapauttaa heidät tämän heikon väestöaineksen hyysäämisestä.
        Hallitus on poistamassa tältä kansakunnan kermalta viimeisetkin häpeäntunteet. Lapsen suusta leipäpalan vieminen ja vanhuksen heitteillejättö perustellaan tietenkin heidän omaa parastaan ajatellen.
        Kun ahneus ottaa vallan, niin häpeäkin häviää.

        Kekkonen taisi olla oikeassa kun ei päästänyt Kokoomusta hallitukseen vuosikymmeniin. Silloin rakennettiin se hyvinvointivaltio jota nyt ollaan viemäriin vetämässä. Silloin palkkatulot olivat pienemmät mutta kaikki osallistuivat veronmaksuun. Oli töitä julkisella ympäri Suomen ja se taas piti yirtykset hengissä ja maan asuttuna. Nämä "uusisänmaalliset" myyvät kaiken mitä valtiosta irti lähtee. Seuraavaksi menevät vesilaitokset ja rautatiet. Brittien hengessä jatketaan ja kirjoitellaan että joku vielä tykkää hallituksen toimista
        Kannatus olisi parempi ilman yhtä puoluetta. Kokoomuksen kanssa pärjää, vasemmiston kanssa pärjää. Jokin uusi puolue on tuonut kentälle epärehellisyyden, juoppouden kannatuksen, sivistymättömyyden ym. ennen kokemattomalla tyylittömyydellä. Riidan kylvämisellä. Vanhan liiton oikeisto-vasemmisto aikana Suomi ei ollut niin jakautunut. Nyt se on pirstaloitunut. Kaikki rakentavuus on mennyt ja henki on myrkyttynyt. Näin yrittäjänäkin yhteiskunnan vastenmielisen asenteen huomaa.
        Kokoomusperussuomalaisten oikeistohallituksen jättileikkaukset tietenkin osuvat aivan kaikkiin. Ne osuvat nimenomaan kaikkiin oikeasti tukea tarvitseviin pienituloisiin suomalaisiin, pienipalkkaisiin työntekijöihin, työttömiin, sairaisiin ja opiskelijoihin. #Samaan aikaan työnantajat saavat 700 miljoonaa lisä veroluonteisten maksujen alennuksen muodossa! #Sijoittajat saavat uusia veroetuja kun osakesäästötilin ylärajaa nostetaan, kaljaveroa alennetaan ja ministereiden tulotasolla elävien huipputuloisten verotusta alennetaan 2000 eurolla vuodessa. Persupurra ja kokoomus orpo kuittaavat muhkeat verohelpotukset itelleen.
        Mitäpä tekee maamme kokoomusperussuomalaisten nk.hallitus vuoden vaihteessa,? Vuodenvaihteen viesti on se, että huonosti menee, olette surkeita, kantakaa kaikki huolta valtion budjetista ja kohta tulee keppiä niin, että lottovoitto olisi syntyä muualle uudelleen. Toisin sanoen porvareiden nk.hallitus siirtää vastuuta pois ja oikeuttaa kansalle huonot päätökset. Toki sitten kunnon narsistin tavoin orpon uudenvuoden nk.puhe päättyy aina "ollaan hyviä ja pärjätään taas" ja kääntyessä on pieni ylimielinen hymy. Ei tule mieleen sellasta aikaa kun kokoomus ei olisi saarnannut talouden hätätilasta ja siitä, että nyt on aivan pakko säästää palveluista ja jättää ihmisten huomioiminen vähemmälle koska talous vaatii sitä. Osakkeenomistajat vaatii sitä, etupiirimme vaatii sitä, tuotot ovat heikentyneet.
        Ei meidän tehtävämme ole kertoa totuutta vaan luoda sitä" näin lausui hesarin omistaja Erkko jo kauan aikaa sitten eikä käytäntö näy muuttuneen vuosien varrella.
        miksi Orpon hallituksen kannatus on noinkin pieni. Kun on seurannut Orpon hallitusta jo alusta lähtien, niin ei voi kuin ihmetellä niin kesäisistä rasisti ilmituloihin kuin hallituksen muodostamisessa käytettyjen tuhannen asiantuntijan neuvoja. Luuleeko Orpo tosiaankin, että PSn mielipiteet ovat muuttuneet esimerkiksi maahanmuuttajavastaisuudesta? Ei tosiaankaan ole ja se on mennyt epäinhimillisempaan suuntaan ja Orpo on antanut kaikessa periksi tai Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikka on totaalisesti muuttunut. Mitä tulee sopeuttamisesta, niin miksi ihmeessä kaikkein vähätuloisimpien kohdalla leikataan enemmän. Esim ns. työreformi, jossa ei ole päästy edes kunnolla neuvottelu pöytään, kun Orpo on jo ilmoittanut, ettei hallitusohjelmaa muuteta. Hallitusohjelma kaikkien asintuntijoiden perusteella on Orpolle pyhä asia, joihin ei tehdä muutoksia. Em. asioiden ja monien muiden virhearvioiden perusteella Orpolla tulee olemaan uskottavuus aika heikoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kekkonen taisi olla oikeassa kun ei päästänyt Kokoomusta hallitukseen vuosikymmeniin. Silloin rakennettiin se hyvinvointivaltio jota nyt ollaan viemäriin vetämässä. Silloin palkkatulot olivat pienemmät mutta kaikki osallistuivat veronmaksuun. Oli töitä julkisella ympäri Suomen ja se taas piti yirtykset hengissä ja maan asuttuna. Nämä "uusisänmaalliset" myyvät kaiken mitä valtiosta irti lähtee. Seuraavaksi menevät vesilaitokset ja rautatiet. Brittien hengessä jatketaan ja kirjoitellaan että joku vielä tykkää hallituksen toimista
        Kannatus olisi parempi ilman yhtä puoluetta. Kokoomuksen kanssa pärjää, vasemmiston kanssa pärjää. Jokin uusi puolue on tuonut kentälle epärehellisyyden, juoppouden kannatuksen, sivistymättömyyden ym. ennen kokemattomalla tyylittömyydellä. Riidan kylvämisellä. Vanhan liiton oikeisto-vasemmisto aikana Suomi ei ollut niin jakautunut. Nyt se on pirstaloitunut. Kaikki rakentavuus on mennyt ja henki on myrkyttynyt. Näin yrittäjänäkin yhteiskunnan vastenmielisen asenteen huomaa.
        Kokoomusperussuomalaisten oikeistohallituksen jättileikkaukset tietenkin osuvat aivan kaikkiin. Ne osuvat nimenomaan kaikkiin oikeasti tukea tarvitseviin pienituloisiin suomalaisiin, pienipalkkaisiin työntekijöihin, työttömiin, sairaisiin ja opiskelijoihin. #Samaan aikaan työnantajat saavat 700 miljoonaa lisä veroluonteisten maksujen alennuksen muodossa! #Sijoittajat saavat uusia veroetuja kun osakesäästötilin ylärajaa nostetaan, kaljaveroa alennetaan ja ministereiden tulotasolla elävien huipputuloisten verotusta alennetaan 2000 eurolla vuodessa. Persupurra ja kokoomus orpo kuittaavat muhkeat verohelpotukset itelleen.
        Mitäpä tekee maamme kokoomusperussuomalaisten nk.hallitus vuoden vaihteessa,? Vuodenvaihteen viesti on se, että huonosti menee, olette surkeita, kantakaa kaikki huolta valtion budjetista ja kohta tulee keppiä niin, että lottovoitto olisi syntyä muualle uudelleen. Toisin sanoen porvareiden nk.hallitus siirtää vastuuta pois ja oikeuttaa kansalle huonot päätökset. Toki sitten kunnon narsistin tavoin orpon uudenvuoden nk.puhe päättyy aina "ollaan hyviä ja pärjätään taas" ja kääntyessä on pieni ylimielinen hymy. Ei tule mieleen sellasta aikaa kun kokoomus ei olisi saarnannut talouden hätätilasta ja siitä, että nyt on aivan pakko säästää palveluista ja jättää ihmisten huomioiminen vähemmälle koska talous vaatii sitä. Osakkeenomistajat vaatii sitä, etupiirimme vaatii sitä, tuotot ovat heikentyneet.
        Ei meidän tehtävämme ole kertoa totuutta vaan luoda sitä" näin lausui hesarin omistaja Erkko jo kauan aikaa sitten eikä käytäntö näy muuttuneen vuosien varrella.
        miksi Orpon hallituksen kannatus on noinkin pieni. Kun on seurannut Orpon hallitusta jo alusta lähtien, niin ei voi kuin ihmetellä niin kesäisistä rasisti ilmituloihin kuin hallituksen muodostamisessa käytettyjen tuhannen asiantuntijan neuvoja. Luuleeko Orpo tosiaankin, että PSn mielipiteet ovat muuttuneet esimerkiksi maahanmuuttajavastaisuudesta? Ei tosiaankaan ole ja se on mennyt epäinhimillisempaan suuntaan ja Orpo on antanut kaikessa periksi tai Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikka on totaalisesti muuttunut. Mitä tulee sopeuttamisesta, niin miksi ihmeessä kaikkein vähätuloisimpien kohdalla leikataan enemmän. Esim ns. työreformi, jossa ei ole päästy edes kunnolla neuvottelu pöytään, kun Orpo on jo ilmoittanut, ettei hallitusohjelmaa muuteta. Hallitusohjelma kaikkien asintuntijoiden perusteella on Orpolle pyhä asia, joihin ei tehdä muutoksia. Em. asioiden ja monien muiden virhearvioiden perusteella Orpolla tulee olemaan uskottavuus aika heikoilla.

        Säästöä piti Sipilän hallituksen aikana tulla, mutta tosiasiassa valtionvelkaa kasvatettiin ja budjettia paikattiin myymällä valtionyhtiöiden omistusta. Niistäkin rahoista iso osa siirrettiin hallituksen perustamalle Vake Oy:lle käytettäväksi yritystukiin ohi eduskunnan budjettivallan.
        Ennen joulua valtiovarainministeriö julkaisi talouden raportin ensi vuodelle. Siinä se toteaa, että valtion omaisuuden myyminen on sama asia kuin ottaa lisää velkaa valtiolle. Orpohan on sanonut rahoittavansa Turun junan rakentamisen aloittamisen valtion omaisuutta myymällä. Valtiovarainministeriön mukaan siis ottamalla 4 miljardia lisää velkaa. Kyllä on suomalaisia äänestäjiä helppo sahata linssiin, mikä vaan silmänkääntötemppu menee läpi ja ääniä ropisee.
        Kun Orpolta, Purralta, Satoselta tai muilta ministereiltä kysytään hallituksen perusteluja heidän päätöksille, toimille, tai uppiniskaisuudelle kuunnella yhteiskunnan muita toimijoita saa kategorisen vastauksen, että koska hallitusohjelmassa lukee niin.
        Melkoinen Matrixin looppi. Itse laadituilla ja keksityillä opeilla perustellaan omat päätökset. Varsin yksinkertaista, mutta näyttää menevän aika monella läpi, kun taas kerran asiantuntijoiden vaikutusarviot ja lausunnot sivuutetaan tuosta vain.
        Mielestäni tämä ei toteuta millään tavalla tai mittarilla presidenttimme äsken puheessaan esittämää toivetta!
        Orpo lähti vaaleihin ohjelmalla, jonka voi tiivistää: VM virkamiehet ovat laatineet leikkauslistat, toteutetaan ne. Yhtään toivoa luovaa tai valoisaa tulevaisuuta kuvaavaa juttua ohjelmassa ei ollut. Roikuttuan Purran takinliepeessä useita vuosia, Orpostakin on tullut populisti, nimittäin veropopulisti "meillä on hirrveään korkeat verot, niitä ei saa nostaa". HS julkaiseman tutkimuksen mukaan jopa kokoomuksen omat kannattajat ymmärtävät että valtiotalouden tasapainon saavuttaminen vaatii verojen pitämistä vähintään viime vuoden tasolla tai niiden maltillista nostamista. Mun veroja ainakin joutaa nostaa. Orpo on tässä ansassa, koska kokoomuksen aate on markkinaidealismi, markkina hoitaa useimmat hommat parhain päin. Aate on vanhentunut. Rakennamme nyt tietoyhteiskuntaa, tietotalous ei ole luonnollista markkinataloutta. Aina tarvitaan valtiota apuun jotta tiedolla voi tienata, tekijänoikedet, patentit, lisenssit, salaisuudet takaa valtio. Tiedon luontia ei pystytä järjestämään järkevästi yksityisenä toimintana. USA on yrittänyt ja tulos on digitaalisen diktatuurin koneisto. Malli, jossa yhteistä hyvää edustava valtio on osallisena, antaa toivoa siitä, että myös tietoyhteiskunnassa voisi säilyä demokratia. Siksi valtiolla on enemmän järkevää tekemistä tietoyhteiskunnassa kuin oli teollisessa yhteiskunnassa. Kok aate olisi syytä päivittää versioon 2.0, ja ottaa muuttunut maailma huomioon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säästöä piti Sipilän hallituksen aikana tulla, mutta tosiasiassa valtionvelkaa kasvatettiin ja budjettia paikattiin myymällä valtionyhtiöiden omistusta. Niistäkin rahoista iso osa siirrettiin hallituksen perustamalle Vake Oy:lle käytettäväksi yritystukiin ohi eduskunnan budjettivallan.
        Ennen joulua valtiovarainministeriö julkaisi talouden raportin ensi vuodelle. Siinä se toteaa, että valtion omaisuuden myyminen on sama asia kuin ottaa lisää velkaa valtiolle. Orpohan on sanonut rahoittavansa Turun junan rakentamisen aloittamisen valtion omaisuutta myymällä. Valtiovarainministeriön mukaan siis ottamalla 4 miljardia lisää velkaa. Kyllä on suomalaisia äänestäjiä helppo sahata linssiin, mikä vaan silmänkääntötemppu menee läpi ja ääniä ropisee.
        Kun Orpolta, Purralta, Satoselta tai muilta ministereiltä kysytään hallituksen perusteluja heidän päätöksille, toimille, tai uppiniskaisuudelle kuunnella yhteiskunnan muita toimijoita saa kategorisen vastauksen, että koska hallitusohjelmassa lukee niin.
        Melkoinen Matrixin looppi. Itse laadituilla ja keksityillä opeilla perustellaan omat päätökset. Varsin yksinkertaista, mutta näyttää menevän aika monella läpi, kun taas kerran asiantuntijoiden vaikutusarviot ja lausunnot sivuutetaan tuosta vain.
        Mielestäni tämä ei toteuta millään tavalla tai mittarilla presidenttimme äsken puheessaan esittämää toivetta!
        Orpo lähti vaaleihin ohjelmalla, jonka voi tiivistää: VM virkamiehet ovat laatineet leikkauslistat, toteutetaan ne. Yhtään toivoa luovaa tai valoisaa tulevaisuuta kuvaavaa juttua ohjelmassa ei ollut. Roikuttuan Purran takinliepeessä useita vuosia, Orpostakin on tullut populisti, nimittäin veropopulisti "meillä on hirrveään korkeat verot, niitä ei saa nostaa". HS julkaiseman tutkimuksen mukaan jopa kokoomuksen omat kannattajat ymmärtävät että valtiotalouden tasapainon saavuttaminen vaatii verojen pitämistä vähintään viime vuoden tasolla tai niiden maltillista nostamista. Mun veroja ainakin joutaa nostaa. Orpo on tässä ansassa, koska kokoomuksen aate on markkinaidealismi, markkina hoitaa useimmat hommat parhain päin. Aate on vanhentunut. Rakennamme nyt tietoyhteiskuntaa, tietotalous ei ole luonnollista markkinataloutta. Aina tarvitaan valtiota apuun jotta tiedolla voi tienata, tekijänoikedet, patentit, lisenssit, salaisuudet takaa valtio. Tiedon luontia ei pystytä järjestämään järkevästi yksityisenä toimintana. USA on yrittänyt ja tulos on digitaalisen diktatuurin koneisto. Malli, jossa yhteistä hyvää edustava valtio on osallisena, antaa toivoa siitä, että myös tietoyhteiskunnassa voisi säilyä demokratia. Siksi valtiolla on enemmän järkevää tekemistä tietoyhteiskunnassa kuin oli teollisessa yhteiskunnassa. Kok aate olisi syytä päivittää versioon 2.0, ja ottaa muuttunut maailma huomioon.

        Propaganda hallituksen hokema on suomen velkaantuminen . Suomen velka on vain 70% BKT:sta, velkaa pitäisi ottaa investoihin enemmän, jotta Suomesta tulisi rikkaampi teollisuusmaa vrt. Japani 270%. Japanissa se ei ole ongelma, koska siellä otetaan lisää velkaa tuotantoon, jolla Japani rikastuu.
        Valtion velka suhteessa bruttokansantuotteeseen kasvoi pääministerien Katainen ja Stubb hallitusten (2011-2015) aikana enemmän kuin se on kasvanut pääministerien Rinne ja Marin hallituksen aikana. Vuosina 2011-2015 kasvoi velkasuhde 52%:sta 68%:iin ja vuosina 2018-2022 65%:sta 71%:iin.
        Jos tämä Orpon hallitus istuu koko vaalikauden niin se taitaa lyödä nämäkin velkaennätykset koska pitää härkäpäisesti kiinni verohelpotuksistaan ja joutuu ottamaan näidenkin vaalilupausten takia lisää velkaa.
        Pienituloisten ihmisten jokainen sentti menee kulutukseen, silti tämä Orpon hallitus halusi , että juuri pienituloisilta leikataan. Sen sijaan suurituloisten verohelpotusten merkitys sekä kansantaloudelle, että valtiontaloudelle on puhtaasti miinusmerkkinen. Eli hallituksen talouspolitiikka kurjistaa nyt vain nykyistä taloustilannetta entisestään.
        Investoinnit, joita tehdään, hyötyvät nykyiset sijoittajat, tavalliselle tallaajalle ei mitään hyötyä, Orpo kun puhuu Suomen taloudesta se on suomenkielellä "kaverit tarvitsevat investointeja jotta heidän talous pysyy tasapainossa " Suomen talous on epätasapainossa, mutta syy löytyy edelleen 200 henkilön osaamattomuudesta eduskunnassa.
        Hallitus on suurin taantuman aiheuttaja. Pienituloisten oli ne työttömiä, osa-aikaisia. opiskelijoita tai toimeentulovaikeuksissa olevia perheitä kyykyttämällä pahennetaan tilannetta. Hallitus on asettautunut työmarkkina osapuoleksi ja työnantajien edustajiksi ja samalla jopa kieltäytyy neuvottelemasta työntekijöiden edustajien eli ay liikkeen kanssa. Eihän tämä voi aiheuttaa suomen maassa varmuudella, kuin pahan kierteen. Kenen etuja neuvottelutoiminnan sabotointi palvelee. Ei ainakaan suomalaisten. Tämä hallitus on tällä hetkellä vain yhteiskunnan kehityksen häiriötekijä.
        Melkoista puppua taas. Marinin hallituksen ottama velka on suurelta osin nolla- tai miinus korkoista. Tämän hallituksen ottama ei ole, ja sen suuruus on isompi kuin Marinin hallituksen ottama laina. Näillä juna ja suurituloisten veroalennus kikoillaan Orpon hallitus tekee pelkkää hallaa, ja kuristamalla heikoimmin toimeentulevat lisää köyhyyttä. Hallitus ajaa Suomen lamaan, samalla kun toisin toimivat muut Euroopan maat aloittavat kasvun. Ei ole tämä hallitus kuunnellut todellisia asiantuntijoita ei.
        Orpo, kokoomus ja koko oikeisto oppositio oli vielä noin parivuotta sitten vaatimassa enemmä lisää tukirahaa kaikille yrityksille koronapandemian aikana mitä Marinin hallitus otti kun pelasti maan konkurssilta. Orpon äärioikeistohallitus ottaa nyt huomattavasti enemmän velkaa kuin Marinin hallitus otti. Mitään muuta kriisiä ei ole näkyvissä kuin valtava sekavuustila jonka Orpon hallitus saa itse aikaan kun sekoittaa Suomen kilpailukykyiset työmarkkinat josta seuraa hallituksen aikaansaama lakkoaalto.
        hallituksen "veroalea" josta siitäkin 2/3-osaa on Marinin hallituksen aikaan saamaa 100 000 työllisellä joka pienensi ansiosidonnaisen kustannusta. Se ei ole vero. Kohta ne, omat, rahat kerätään takaisin 100 000 uuden työttömän tukiin. Itse veroale on itseasiassa keskituloiselle siis noin 200€ vuodessa. Siitä kun vähennetään työmatkakulujen omavastuun nosto, noussut kiinteistövero, jo toteutetut alvinostot, lääkekorvauksen omavastuun korotus, jne ollaankin jo miinuksella. Tuohon kun lisätään tulevat alvinostot niin keskipalkkaisella onkin 500-800€ pienempi tilipussi. Ainoastaan suurituloiset jäivät voitolle. Näin kokoomus toimii. Aina.
        ihmisten Velkapelottelu oli hämäystä! hämäsivat ihmisiä että pääsisivat itse valtaan ajamaan rikkaammille ja työnantajille lisää mammonaa. Mikäli Suomen talous olisi hätätilassa ei hallitus laskisi valtion tuloja eli veroja. Kyse on puhtaasti eturyhmäpolitiikasta jossa kokoomuspersut ajavat vain omia etujaan politiikan teolla valittämättä velkasuhteesta tai apua tarvitsevista. Orpon persuhallitus rikkoi heti menokehykset joihin palaamista se piti t ärkeänä.Suomen velkaantuminen jatkuu Orpon hallituskaudella voimakkaana, toteaa valtiovarainministeriö,mutta sehän on tuttua touhuilua aina kun kokoomus on hallituksissa mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Propaganda hallituksen hokema on suomen velkaantuminen . Suomen velka on vain 70% BKT:sta, velkaa pitäisi ottaa investoihin enemmän, jotta Suomesta tulisi rikkaampi teollisuusmaa vrt. Japani 270%. Japanissa se ei ole ongelma, koska siellä otetaan lisää velkaa tuotantoon, jolla Japani rikastuu.
        Valtion velka suhteessa bruttokansantuotteeseen kasvoi pääministerien Katainen ja Stubb hallitusten (2011-2015) aikana enemmän kuin se on kasvanut pääministerien Rinne ja Marin hallituksen aikana. Vuosina 2011-2015 kasvoi velkasuhde 52%:sta 68%:iin ja vuosina 2018-2022 65%:sta 71%:iin.
        Jos tämä Orpon hallitus istuu koko vaalikauden niin se taitaa lyödä nämäkin velkaennätykset koska pitää härkäpäisesti kiinni verohelpotuksistaan ja joutuu ottamaan näidenkin vaalilupausten takia lisää velkaa.
        Pienituloisten ihmisten jokainen sentti menee kulutukseen, silti tämä Orpon hallitus halusi , että juuri pienituloisilta leikataan. Sen sijaan suurituloisten verohelpotusten merkitys sekä kansantaloudelle, että valtiontaloudelle on puhtaasti miinusmerkkinen. Eli hallituksen talouspolitiikka kurjistaa nyt vain nykyistä taloustilannetta entisestään.
        Investoinnit, joita tehdään, hyötyvät nykyiset sijoittajat, tavalliselle tallaajalle ei mitään hyötyä, Orpo kun puhuu Suomen taloudesta se on suomenkielellä "kaverit tarvitsevat investointeja jotta heidän talous pysyy tasapainossa " Suomen talous on epätasapainossa, mutta syy löytyy edelleen 200 henkilön osaamattomuudesta eduskunnassa.
        Hallitus on suurin taantuman aiheuttaja. Pienituloisten oli ne työttömiä, osa-aikaisia. opiskelijoita tai toimeentulovaikeuksissa olevia perheitä kyykyttämällä pahennetaan tilannetta. Hallitus on asettautunut työmarkkina osapuoleksi ja työnantajien edustajiksi ja samalla jopa kieltäytyy neuvottelemasta työntekijöiden edustajien eli ay liikkeen kanssa. Eihän tämä voi aiheuttaa suomen maassa varmuudella, kuin pahan kierteen. Kenen etuja neuvottelutoiminnan sabotointi palvelee. Ei ainakaan suomalaisten. Tämä hallitus on tällä hetkellä vain yhteiskunnan kehityksen häiriötekijä.
        Melkoista puppua taas. Marinin hallituksen ottama velka on suurelta osin nolla- tai miinus korkoista. Tämän hallituksen ottama ei ole, ja sen suuruus on isompi kuin Marinin hallituksen ottama laina. Näillä juna ja suurituloisten veroalennus kikoillaan Orpon hallitus tekee pelkkää hallaa, ja kuristamalla heikoimmin toimeentulevat lisää köyhyyttä. Hallitus ajaa Suomen lamaan, samalla kun toisin toimivat muut Euroopan maat aloittavat kasvun. Ei ole tämä hallitus kuunnellut todellisia asiantuntijoita ei.
        Orpo, kokoomus ja koko oikeisto oppositio oli vielä noin parivuotta sitten vaatimassa enemmä lisää tukirahaa kaikille yrityksille koronapandemian aikana mitä Marinin hallitus otti kun pelasti maan konkurssilta. Orpon äärioikeistohallitus ottaa nyt huomattavasti enemmän velkaa kuin Marinin hallitus otti. Mitään muuta kriisiä ei ole näkyvissä kuin valtava sekavuustila jonka Orpon hallitus saa itse aikaan kun sekoittaa Suomen kilpailukykyiset työmarkkinat josta seuraa hallituksen aikaansaama lakkoaalto.
        hallituksen "veroalea" josta siitäkin 2/3-osaa on Marinin hallituksen aikaan saamaa 100 000 työllisellä joka pienensi ansiosidonnaisen kustannusta. Se ei ole vero. Kohta ne, omat, rahat kerätään takaisin 100 000 uuden työttömän tukiin. Itse veroale on itseasiassa keskituloiselle siis noin 200€ vuodessa. Siitä kun vähennetään työmatkakulujen omavastuun nosto, noussut kiinteistövero, jo toteutetut alvinostot, lääkekorvauksen omavastuun korotus, jne ollaankin jo miinuksella. Tuohon kun lisätään tulevat alvinostot niin keskipalkkaisella onkin 500-800€ pienempi tilipussi. Ainoastaan suurituloiset jäivät voitolle. Näin kokoomus toimii. Aina.
        ihmisten Velkapelottelu oli hämäystä! hämäsivat ihmisiä että pääsisivat itse valtaan ajamaan rikkaammille ja työnantajille lisää mammonaa. Mikäli Suomen talous olisi hätätilassa ei hallitus laskisi valtion tuloja eli veroja. Kyse on puhtaasti eturyhmäpolitiikasta jossa kokoomuspersut ajavat vain omia etujaan politiikan teolla valittämättä velkasuhteesta tai apua tarvitsevista. Orpon persuhallitus rikkoi heti menokehykset joihin palaamista se piti t ärkeänä.Suomen velkaantuminen jatkuu Orpon hallituskaudella voimakkaana, toteaa valtiovarainministeriö,mutta sehän on tuttua touhuilua aina kun kokoomus on hallituksissa mukana.

        Nykyhallitus on typerin miesmuistiin. Heti aluksi alenetaan palkkaveroa, joka suosii suurituloisia. Sitten aiotaan rajoittaa lakko-oikeuksia ja huonontaa työntekijöiden irtisanomissuojaa ja alentaa työttömyyskorvauksia jotta laiskat työntekijät saataisiin töihin. Eikä tässä kaikki vaan aiotaan säätää lailla vientialojen palkjaneuvottelujen yläraja muita aloja sitovaksi. Myös paikallinen sopiminen aiotaan laajentaa liittoihin kuulumattomien osalta ja sakottaa lakkoilevia työntekijöitä. Kuvitellaan että näin saadaan lisää työpaikkoja vaikka samansiksisesti rajoitetaan rasistisesti elinkeinoelämän peräänkuuluttamien työperäisten maahamuuttajien mahdollisuuksia hakea työtä. Voiko enää typerämpää porukkaa olla hallitusvastuussa.
        Sairaanhoidosta on tullut terveydenhoitoa! Oikeasti sairaita ei hoideta, vaan keskitytään terveiden ylläpitämiseen. Tällä systeemillä yhteiskunnan tilanne vaan huononee, koska sairaat eivät pysty enää työtä tekemään. Annetaan sairaiden kuolla pois. Sama koskee taloutta. Vain rikkaita hyysätään, heille annetaan verohelpotuksia ja kaikenlaisia keinoja sallitaan rahojen viemiseksi ulkomaille verotta. oikeasti rikkaita, enkä hyväpalkkaisia, hyvistä palkoista viedään jo yli puolet veroihin, että hyvillä palkoilla ei pääse enää rikastumaan. Perusasiat ovat meillä pielessä.
        millä tavalla Urpo ja kumppanit tajuaa, ettei jatkuva kiristäminen Suomea pelasta. Koko homma kääntyy päälaelleen hyvin nopeasti ja se tarkoittaa vieläkin suurempaa velkataakkaa. Nykyisellä tavalla saadaan vain suomalainen versio kiinan orjatyövoimasta ja kaikki pitää myydä ulkomaille, sillä Suomessa kulutus ei silläkään tavalla nouse, kun ei ole tuloja. Se on aivan varmaa, ettei ihmisten kyykytys tätä Suomea enää pelasta. Useimmat jotka voivat - lähtevät jo nyt Suomesta ja ulkomaiset yritykset sijoittaa edelleen mieluummin Suomen sijasta Ruotsiin. Tilanne on hyvin paha, eikä oikeat ihmiset ole sitä korjaamassa. Suomen halpatyövoima kiinnostaa ulkomailla, mutta niillä palkoilla Suomi ei edelleenkään nouse suostaan. Korkea verotus pitää myös yritykset kauempana. JNE. Ihmiset eivät kuitenkaan näytä ymmärtävän, vaan syyttävät vääriä ihmisiä ja tekevät entistä enemmän huonoja päätöksiä. Montako naulaa Suomen arkkuun hakataan? Tilanne on katastrofi jo nyt, jos ei kyetä nousemaan takaisin ylös niin, ettei kansa kärsi yhä enemmän päätöksistä, millä lähtee kattokin pään päältä. Työttömyys nousee jo nyt ja yrityksiä kaatuu, sillä ostovoima laskee syntyvyyden mukana entisestään. Jokainen joutuu säästämään kaikessa, mutta hallitus haluaa väkisin kiinni niihin tuloihin - oli ne suuret tai varsinkin pienet. Tilanne on niin hullu, ettei toisesta työstäkään ole tehty kannattavaa, sillä verotus iskee siihen lujaa.
        Kyllä se tiedetään tilastojen lähtevän pian jyrkkään nousuun itsareiden jne. väärien asioiden kohdalla. Ei sitä voi mitenkään kaunistella. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Suomi kohtaa sellaisen nousun. Tilanne on hyvin vaikea, mutta tällainen ei ole oikea suunta. Samalla kuolevilta aloilta ei kannusteta ihmisiä uuteen ammattiin, kun viedään kaikki tuet. Ei varmaan kauan mene, että nähdään tilanteen vajoavan uusiin ongelmiin, kun viedään ihmisiltä kaikki toivo. Eiköhän kaikki tiedä mitä tuleva tuo näillä hallituksen puheilla.
        Suomen velkaantuminen oli laskusuunnassa vuoteen 2008 asti kunnes valtiovarainministeri Katainen (kok) esitti velkaelvytystä lääkkeeksi finanssikriisiin. Sama velkaantuminen jatkui koko seuraavan Kataisen hallituksen ajan. Sipilä yritti suitsia Suomen velkaantumista kuitenkaan onnistumatta siinä, kun herrat Stubb ja Orpo olivat valtionvarainministerinä.
        Suomen talous saadaan kuntoon ainoastaan veropohjaa laajentamalla ja kulujen, kuten turhien yritystukien ja julkisen byrokratian karsimisella.
        Huonosti on, mutta onneksi meillä on varaa jakaa rahaa niille joilla muutenkin on eniten. Hallitusohjelmassa päätettiin rikkaiden veronalennuksista, ja meillä on varaa maksaa jopa 150 euron tuntipalkkoja vuokralääkäreille. Ei tunnu orpoa ja purraa haittaavan. Jos esimerkin vuoksi myös varakkaat osallistuisivat taloustalkoisiin, niin köyhätkin ymmärtäisivät omat kiristykset. Lisäksi haettiin riita ay järjestöjen kanssa , kopioimalla työnantajien toiveet hallitusohjelmaan. Kun juuri nyt olisi tarvittu sopua myös työntekijöiden kanssa. Ja herra Satonen kutsuu niitä Uudistuksiksi. Näin verhotaan selvät kiristykset ja heikennykset työtekijöiden asemaan , muka välttämättömiksi uudistuksiksi. Tulee lakkoja , saitte mitä tilasitte, ruikuttakaa sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyhallitus on typerin miesmuistiin. Heti aluksi alenetaan palkkaveroa, joka suosii suurituloisia. Sitten aiotaan rajoittaa lakko-oikeuksia ja huonontaa työntekijöiden irtisanomissuojaa ja alentaa työttömyyskorvauksia jotta laiskat työntekijät saataisiin töihin. Eikä tässä kaikki vaan aiotaan säätää lailla vientialojen palkjaneuvottelujen yläraja muita aloja sitovaksi. Myös paikallinen sopiminen aiotaan laajentaa liittoihin kuulumattomien osalta ja sakottaa lakkoilevia työntekijöitä. Kuvitellaan että näin saadaan lisää työpaikkoja vaikka samansiksisesti rajoitetaan rasistisesti elinkeinoelämän peräänkuuluttamien työperäisten maahamuuttajien mahdollisuuksia hakea työtä. Voiko enää typerämpää porukkaa olla hallitusvastuussa.
        Sairaanhoidosta on tullut terveydenhoitoa! Oikeasti sairaita ei hoideta, vaan keskitytään terveiden ylläpitämiseen. Tällä systeemillä yhteiskunnan tilanne vaan huononee, koska sairaat eivät pysty enää työtä tekemään. Annetaan sairaiden kuolla pois. Sama koskee taloutta. Vain rikkaita hyysätään, heille annetaan verohelpotuksia ja kaikenlaisia keinoja sallitaan rahojen viemiseksi ulkomaille verotta. oikeasti rikkaita, enkä hyväpalkkaisia, hyvistä palkoista viedään jo yli puolet veroihin, että hyvillä palkoilla ei pääse enää rikastumaan. Perusasiat ovat meillä pielessä.
        millä tavalla Urpo ja kumppanit tajuaa, ettei jatkuva kiristäminen Suomea pelasta. Koko homma kääntyy päälaelleen hyvin nopeasti ja se tarkoittaa vieläkin suurempaa velkataakkaa. Nykyisellä tavalla saadaan vain suomalainen versio kiinan orjatyövoimasta ja kaikki pitää myydä ulkomaille, sillä Suomessa kulutus ei silläkään tavalla nouse, kun ei ole tuloja. Se on aivan varmaa, ettei ihmisten kyykytys tätä Suomea enää pelasta. Useimmat jotka voivat - lähtevät jo nyt Suomesta ja ulkomaiset yritykset sijoittaa edelleen mieluummin Suomen sijasta Ruotsiin. Tilanne on hyvin paha, eikä oikeat ihmiset ole sitä korjaamassa. Suomen halpatyövoima kiinnostaa ulkomailla, mutta niillä palkoilla Suomi ei edelleenkään nouse suostaan. Korkea verotus pitää myös yritykset kauempana. JNE. Ihmiset eivät kuitenkaan näytä ymmärtävän, vaan syyttävät vääriä ihmisiä ja tekevät entistä enemmän huonoja päätöksiä. Montako naulaa Suomen arkkuun hakataan? Tilanne on katastrofi jo nyt, jos ei kyetä nousemaan takaisin ylös niin, ettei kansa kärsi yhä enemmän päätöksistä, millä lähtee kattokin pään päältä. Työttömyys nousee jo nyt ja yrityksiä kaatuu, sillä ostovoima laskee syntyvyyden mukana entisestään. Jokainen joutuu säästämään kaikessa, mutta hallitus haluaa väkisin kiinni niihin tuloihin - oli ne suuret tai varsinkin pienet. Tilanne on niin hullu, ettei toisesta työstäkään ole tehty kannattavaa, sillä verotus iskee siihen lujaa.
        Kyllä se tiedetään tilastojen lähtevän pian jyrkkään nousuun itsareiden jne. väärien asioiden kohdalla. Ei sitä voi mitenkään kaunistella. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Suomi kohtaa sellaisen nousun. Tilanne on hyvin vaikea, mutta tällainen ei ole oikea suunta. Samalla kuolevilta aloilta ei kannusteta ihmisiä uuteen ammattiin, kun viedään kaikki tuet. Ei varmaan kauan mene, että nähdään tilanteen vajoavan uusiin ongelmiin, kun viedään ihmisiltä kaikki toivo. Eiköhän kaikki tiedä mitä tuleva tuo näillä hallituksen puheilla.
        Suomen velkaantuminen oli laskusuunnassa vuoteen 2008 asti kunnes valtiovarainministeri Katainen (kok) esitti velkaelvytystä lääkkeeksi finanssikriisiin. Sama velkaantuminen jatkui koko seuraavan Kataisen hallituksen ajan. Sipilä yritti suitsia Suomen velkaantumista kuitenkaan onnistumatta siinä, kun herrat Stubb ja Orpo olivat valtionvarainministerinä.
        Suomen talous saadaan kuntoon ainoastaan veropohjaa laajentamalla ja kulujen, kuten turhien yritystukien ja julkisen byrokratian karsimisella.
        Huonosti on, mutta onneksi meillä on varaa jakaa rahaa niille joilla muutenkin on eniten. Hallitusohjelmassa päätettiin rikkaiden veronalennuksista, ja meillä on varaa maksaa jopa 150 euron tuntipalkkoja vuokralääkäreille. Ei tunnu orpoa ja purraa haittaavan. Jos esimerkin vuoksi myös varakkaat osallistuisivat taloustalkoisiin, niin köyhätkin ymmärtäisivät omat kiristykset. Lisäksi haettiin riita ay järjestöjen kanssa , kopioimalla työnantajien toiveet hallitusohjelmaan. Kun juuri nyt olisi tarvittu sopua myös työntekijöiden kanssa. Ja herra Satonen kutsuu niitä Uudistuksiksi. Näin verhotaan selvät kiristykset ja heikennykset työtekijöiden asemaan , muka välttämättömiksi uudistuksiksi. Tulee lakkoja , saitte mitä tilasitte, ruikuttakaa sitten.

        Kaikkien aiempien hallitusten työllisyystavoitteiden saavuttamisesta, eli toteutumisen mittareista on päättänyt Tilastokeskus.
        Orpon hallituksen työllisyystavoitteiden toteutumisen määrittelystä vastaakin aiemmista poiketen valtiovarainministeriö.
        Tämäkin kaventaa osaltaan demokratiaa, koska sama taho, joka on laskenut eri toimille laskennalliset työllisyysvaikutukset, vastaa nyt poikkeuksellisesti myös lopullisten työllisyysmäärittelyjen luvuista.
        Tällöin on aivan aiheellista esittää epäilys puolueettomuudesta.
        Etenkin, kun jo laskennallisiin vaikutuksiin ilmoitetaan liittyvän hyvin paljon epävarmuutta.
        Tämä toimintamalli on hallituksen päätös ja kirjattu hallitusohjelmaan.
        Huolestuttavaa kehitystä demokratian kannalta.
        Mitä taas Marinin hallituksen työllisyystoimiin tulee, niin vm lyttäsi niiden vaikutusarviot - mutta työllisyys kuitenkin nousi historiansa korkeimmalle tasolle - vm:n epäilyksistä huolimatta.
        Tämäkään ei ollut omiaan lisämään vm:n luotettavuutta - tai puolueettomuutta.
        Kannustinloukut eivät vähene sillä, että lisäätte niitä omilla toimillanne.
        budjettivaje ei se lopu köyhiä kyykyttämällä.
        ETLA on EK:n alainen putiikki. Se on EK:n edunvalvonnan osa ja sitä pitäisi sellaisena myös käsitellä. Sen edustjaaa ei todellakaan pitäisi ikinä tituleerata asiantuntijaksi vaan ETLA:n työntekijän kommentteja pitäisi käsitellä yhden tahon, tässä tapauksessa elinkeinoelämän etua ajavana lobbarina.
        kansa ei ole ministerien tai kansanedustajien työnantaja, vaikka heidät vaaleissa valitseekin. Työnantaja on suurpääoman omistava luokka ja sille taholle ministerit ja kansanedustajat ovat vastuussa. Me tavalliset tallaajat olemme pelkkää työvoimaa.
        Ay ja muut sijoittajat yritettiin laittaa verolle jo aikoja sitten. Ei onnistunut kun perskokkarit vastustivat.
        Koulutuksen taso laskee todistetusti, hoitoonpääsy on vaikeata ja samalla luodaan illuusiota hoidollisista digipalveluista, joilla palvelut turvataan kaikille. Käytännössä toteutetaan sama, mikä toteutui jo julkisten palveluiden ajona verkkoon. Nyt vain leikitään ihmisten hengellä ja terveydellä muka kehityksenä.
        Noin 10 miljardin euron kysymys ja on arvovalinta, jatkaako hallitus leikkauksia vähempiosaisilta, vai tiivistääkö rapautuvaa veropohjaa. Hesarissa ajankohtainen uutinen Sveitsiin muuttaneista verosuunnittelijoista, joiden verottamiseen suunnattu arvonnousuvero oli ehdoton ei viime hallituskaudella Orpolle. Arvovalinta sekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkien aiempien hallitusten työllisyystavoitteiden saavuttamisesta, eli toteutumisen mittareista on päättänyt Tilastokeskus.
        Orpon hallituksen työllisyystavoitteiden toteutumisen määrittelystä vastaakin aiemmista poiketen valtiovarainministeriö.
        Tämäkin kaventaa osaltaan demokratiaa, koska sama taho, joka on laskenut eri toimille laskennalliset työllisyysvaikutukset, vastaa nyt poikkeuksellisesti myös lopullisten työllisyysmäärittelyjen luvuista.
        Tällöin on aivan aiheellista esittää epäilys puolueettomuudesta.
        Etenkin, kun jo laskennallisiin vaikutuksiin ilmoitetaan liittyvän hyvin paljon epävarmuutta.
        Tämä toimintamalli on hallituksen päätös ja kirjattu hallitusohjelmaan.
        Huolestuttavaa kehitystä demokratian kannalta.
        Mitä taas Marinin hallituksen työllisyystoimiin tulee, niin vm lyttäsi niiden vaikutusarviot - mutta työllisyys kuitenkin nousi historiansa korkeimmalle tasolle - vm:n epäilyksistä huolimatta.
        Tämäkään ei ollut omiaan lisämään vm:n luotettavuutta - tai puolueettomuutta.
        Kannustinloukut eivät vähene sillä, että lisäätte niitä omilla toimillanne.
        budjettivaje ei se lopu köyhiä kyykyttämällä.
        ETLA on EK:n alainen putiikki. Se on EK:n edunvalvonnan osa ja sitä pitäisi sellaisena myös käsitellä. Sen edustjaaa ei todellakaan pitäisi ikinä tituleerata asiantuntijaksi vaan ETLA:n työntekijän kommentteja pitäisi käsitellä yhden tahon, tässä tapauksessa elinkeinoelämän etua ajavana lobbarina.
        kansa ei ole ministerien tai kansanedustajien työnantaja, vaikka heidät vaaleissa valitseekin. Työnantaja on suurpääoman omistava luokka ja sille taholle ministerit ja kansanedustajat ovat vastuussa. Me tavalliset tallaajat olemme pelkkää työvoimaa.
        Ay ja muut sijoittajat yritettiin laittaa verolle jo aikoja sitten. Ei onnistunut kun perskokkarit vastustivat.
        Koulutuksen taso laskee todistetusti, hoitoonpääsy on vaikeata ja samalla luodaan illuusiota hoidollisista digipalveluista, joilla palvelut turvataan kaikille. Käytännössä toteutetaan sama, mikä toteutui jo julkisten palveluiden ajona verkkoon. Nyt vain leikitään ihmisten hengellä ja terveydellä muka kehityksenä.
        Noin 10 miljardin euron kysymys ja on arvovalinta, jatkaako hallitus leikkauksia vähempiosaisilta, vai tiivistääkö rapautuvaa veropohjaa. Hesarissa ajankohtainen uutinen Sveitsiin muuttaneista verosuunnittelijoista, joiden verottamiseen suunnattu arvonnousuvero oli ehdoton ei viime hallituskaudella Orpolle. Arvovalinta sekin.

        Mites tuohon Kokoomuksen ja EK:n narratiiviin mahtuu se fakta, että Suomen kilpailukyky oli esimerkiksi viime vuonna 8. paras (parempi kuin esim. Norjan ja Yhdysvaltojen). Kärkikahinoissa kuitenkin vuodesta toiseen. Mites Rydmanin oma työhistoria, onkohan siellä yhtään oikeata työpaikkaa.
        Jatkuvastihan yrittäjät ovat uhkailemassa yrityksensä siirtoa milloin minnekin, jos veronmaksajien maksamaa, nyt jo massiivisiin mittasuhteisiin kohonnutta yritystukea ei nosteta ja samalla lasketa yrittäjien verotusta.
        Myös lomautusten ja irtisanomisten käyttö ja niillä uhkailu onnistuu varsin hyvin yrittäjiltä. Palkkojen maksunhan yrittäjät haluaisivat siirtää kokonaan valtioille.
        Arkadianmäen hallitus-mafiaa ei kiinnosta työpaikkojen säilyminen, ei maamme kilpailukyky, ei talouskasvu, ei isänmaan eikä työntekijän etu. Sitä ohjaa vain ja ainoastaan itsekäs oman valta-aseman varmistelu. Onneksi Suomessa on ay-liike joka ei taivu hallituksen öykkäröinnin edessä.
        Se, miksi Orpon hallitusta ei suurista puheistaan huolimatta edes kiinnosta nuo asiat, näkyy siinä, että hallitus keskittyy vain tulonsiirtojen radikaaliin muutokseen eikä huomioi esim tutkimuksia kaikista siitä seuraavista ongelmista, kuten työttömyyden kasvusta, maamme kilpailukyvyn heikkenemisestä – toki hallitus pyrkii tekemään Suomesta banaanivaltion, jonka palkkataso kilpailisi niiden kanssa – talouskasvun hiipumisesta, isänmaan ja työntekijän heikkenevistä eduista.
        Hallitus on ottanut käyttääkseen orwellilaisen uuskielen – jossa sota on rauhaa, keskitysleiri on riemuleiri jne – joten ministereiden ulostuloihin on syytä suhtautua pääosin niiden sanoman vastakohtana, jotta pysyy kärryillä siinä, missä Suomi oikeasti menee.
        Suomen velka on suurelta osin kotimaista, Suomen Pankin myöntämää.
        Valtioilla kannattaa olla velkaa. Siksi Saudi-Arabialla ja Norjallakin on euromääräisesti enemmän velkaa kuin Suomella. Velattomaksi pyrkivä maa surkastuu ja romahtaa.
        Hallitus on alentanut veroastetta ja ottanut enemmän velkaa, kuin aikaisempi Marinin hallitus. Siinä Orpon ja Purran talousosaaminen, vähemmän tuloja, enemmän velkaa.
        Suomen kustannuskilpialukykyhän on kunnossa ja kiitos siitä kuuluu palkansaajille.
        Jo useamman vuoden ajan yksikkötyöhinnat (palkat+sivukulut) ovat olleet kilpailijamaitamme alemmat, koska palkansaajat ovat tyytyneet kilpailijamaita huomattavasti alhaisempi korotuksiin - oman elintasonsa kustannuksella; palkansajien reaaliansiot ovat 2010-luvunlla kolmesti olleet miinuksella.
        Sen sijaan yritysten kannattavuus bruttovoittoasteella mitattuna on kaiken aikaa (!)!!) ollut Suomessa parempi kuin Saksassa ja Ruotsissa. Suomessa tulos on myös jaettu suurempina osinkoina ulos. (Aalto-yliopiston kauppakorkealun prof.Matti Pohjola 2022)
        Ongelma onkin rakenteellinen kilpailukyky. Se on heikko, koska yrityksemme eivät ole panostaneet innovaatioihin , eivätkä ole investoineet. Suomess ainvestoinni tovat olleet alle EU-maiden keskitason - siitä huolimatta, että juuri investointeja varten yrityksille on jaettu roppakaupalla rahaa 2008 lähtien. Vastikkeettomasti.
        Hallituksen uudistuksista vain muutamalla on todellisuudessa edes teoreettinen mahdollisuus vakuttaa työllisyyteen. Sekin vesittyy nyt taantumassa, koska työllistymistä ei voi tapahtua, kun yritykset eivät avaa työpaikkoja. Vain työttömyys-
        ja köyhyys lisääntyvät.
        Niinpä uudistukset ovatkin pääasiassa vain ideologisia - ja yhteiskunnan heikoimpiin sekä moninkertaisest lapsiin osuvina erittäin vastenmielisiä ja tulevaisuuden kannalta hyvin ongelmallisia ja haitallisia.
        Demarit ovat kuitenkin ehdottaneet lähdeveroa yleishyödyllisille yhteisöille, vaikka niitä maksamaan joutuisi myös ay-liike (jossa paljon demarien äänestäjiä). Samaa on esitetty myös ay-liikkeestä, mutta ongelmaksi on muodostunut se, että samalla myös mm. työnantajajärjestöt joutuisivat tätä veroa maksamaan.
        Etenkin hallitusvastuussa olevien puolueiden oletetaan toimivan koko kansan ja yhteiskunnan parhaaksi. Järjestöt taas on perustettu jäsenten eduista huolehtimaan, joten onko jotain outoa siinä, että työttömien järjestö kantaa huolta työttömistä.
        Orpo ja Purra ovat oppositiossa toitottaneet nopeita ja yksinkertaisia ratkaisuja. Itse asiassa heidän on nyt pakko toimia pitääkseen uskottavuutensa. Riski tässä on, kuten nyt ilmiselvästi on, ettei tarpeeksi syvällisesti analysoida tehtyjen päätösten laajempia seurauksia. Näiden päätösten aiheuttama todennäköinen suomalaisen yhteiskunnan kurjistuminen - 'ihmisten, kansantalouden, luontokappaleiden, ilmaston jne. - tulee aiheuttamaan yhteiskuntamme ennen näkemätöntä stagnaatiota monilla sektoreilla monien vuosien ajan.
        Virheitä ja vahinkoja tullaan korjaamaan vielä vuosiakin sen jälkeen kun tämä hallitus on vain kaukainen muisto - samoin kuin demokraattinen suomalainen hyvinvointivaltio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites tuohon Kokoomuksen ja EK:n narratiiviin mahtuu se fakta, että Suomen kilpailukyky oli esimerkiksi viime vuonna 8. paras (parempi kuin esim. Norjan ja Yhdysvaltojen). Kärkikahinoissa kuitenkin vuodesta toiseen. Mites Rydmanin oma työhistoria, onkohan siellä yhtään oikeata työpaikkaa.
        Jatkuvastihan yrittäjät ovat uhkailemassa yrityksensä siirtoa milloin minnekin, jos veronmaksajien maksamaa, nyt jo massiivisiin mittasuhteisiin kohonnutta yritystukea ei nosteta ja samalla lasketa yrittäjien verotusta.
        Myös lomautusten ja irtisanomisten käyttö ja niillä uhkailu onnistuu varsin hyvin yrittäjiltä. Palkkojen maksunhan yrittäjät haluaisivat siirtää kokonaan valtioille.
        Arkadianmäen hallitus-mafiaa ei kiinnosta työpaikkojen säilyminen, ei maamme kilpailukyky, ei talouskasvu, ei isänmaan eikä työntekijän etu. Sitä ohjaa vain ja ainoastaan itsekäs oman valta-aseman varmistelu. Onneksi Suomessa on ay-liike joka ei taivu hallituksen öykkäröinnin edessä.
        Se, miksi Orpon hallitusta ei suurista puheistaan huolimatta edes kiinnosta nuo asiat, näkyy siinä, että hallitus keskittyy vain tulonsiirtojen radikaaliin muutokseen eikä huomioi esim tutkimuksia kaikista siitä seuraavista ongelmista, kuten työttömyyden kasvusta, maamme kilpailukyvyn heikkenemisestä – toki hallitus pyrkii tekemään Suomesta banaanivaltion, jonka palkkataso kilpailisi niiden kanssa – talouskasvun hiipumisesta, isänmaan ja työntekijän heikkenevistä eduista.
        Hallitus on ottanut käyttääkseen orwellilaisen uuskielen – jossa sota on rauhaa, keskitysleiri on riemuleiri jne – joten ministereiden ulostuloihin on syytä suhtautua pääosin niiden sanoman vastakohtana, jotta pysyy kärryillä siinä, missä Suomi oikeasti menee.
        Suomen velka on suurelta osin kotimaista, Suomen Pankin myöntämää.
        Valtioilla kannattaa olla velkaa. Siksi Saudi-Arabialla ja Norjallakin on euromääräisesti enemmän velkaa kuin Suomella. Velattomaksi pyrkivä maa surkastuu ja romahtaa.
        Hallitus on alentanut veroastetta ja ottanut enemmän velkaa, kuin aikaisempi Marinin hallitus. Siinä Orpon ja Purran talousosaaminen, vähemmän tuloja, enemmän velkaa.
        Suomen kustannuskilpialukykyhän on kunnossa ja kiitos siitä kuuluu palkansaajille.
        Jo useamman vuoden ajan yksikkötyöhinnat (palkat sivukulut) ovat olleet kilpailijamaitamme alemmat, koska palkansaajat ovat tyytyneet kilpailijamaita huomattavasti alhaisempi korotuksiin - oman elintasonsa kustannuksella; palkansajien reaaliansiot ovat 2010-luvunlla kolmesti olleet miinuksella.
        Sen sijaan yritysten kannattavuus bruttovoittoasteella mitattuna on kaiken aikaa (!)!!) ollut Suomessa parempi kuin Saksassa ja Ruotsissa. Suomessa tulos on myös jaettu suurempina osinkoina ulos. (Aalto-yliopiston kauppakorkealun prof.Matti Pohjola 2022)
        Ongelma onkin rakenteellinen kilpailukyky. Se on heikko, koska yrityksemme eivät ole panostaneet innovaatioihin , eivätkä ole investoineet. Suomess ainvestoinni tovat olleet alle EU-maiden keskitason - siitä huolimatta, että juuri investointeja varten yrityksille on jaettu roppakaupalla rahaa 2008 lähtien. Vastikkeettomasti.
        Hallituksen uudistuksista vain muutamalla on todellisuudessa edes teoreettinen mahdollisuus vakuttaa työllisyyteen. Sekin vesittyy nyt taantumassa, koska työllistymistä ei voi tapahtua, kun yritykset eivät avaa työpaikkoja. Vain työttömyys-
        ja köyhyys lisääntyvät.
        Niinpä uudistukset ovatkin pääasiassa vain ideologisia - ja yhteiskunnan heikoimpiin sekä moninkertaisest lapsiin osuvina erittäin vastenmielisiä ja tulevaisuuden kannalta hyvin ongelmallisia ja haitallisia.
        Demarit ovat kuitenkin ehdottaneet lähdeveroa yleishyödyllisille yhteisöille, vaikka niitä maksamaan joutuisi myös ay-liike (jossa paljon demarien äänestäjiä). Samaa on esitetty myös ay-liikkeestä, mutta ongelmaksi on muodostunut se, että samalla myös mm. työnantajajärjestöt joutuisivat tätä veroa maksamaan.
        Etenkin hallitusvastuussa olevien puolueiden oletetaan toimivan koko kansan ja yhteiskunnan parhaaksi. Järjestöt taas on perustettu jäsenten eduista huolehtimaan, joten onko jotain outoa siinä, että työttömien järjestö kantaa huolta työttömistä.
        Orpo ja Purra ovat oppositiossa toitottaneet nopeita ja yksinkertaisia ratkaisuja. Itse asiassa heidän on nyt pakko toimia pitääkseen uskottavuutensa. Riski tässä on, kuten nyt ilmiselvästi on, ettei tarpeeksi syvällisesti analysoida tehtyjen päätösten laajempia seurauksia. Näiden päätösten aiheuttama todennäköinen suomalaisen yhteiskunnan kurjistuminen - 'ihmisten, kansantalouden, luontokappaleiden, ilmaston jne. - tulee aiheuttamaan yhteiskuntamme ennen näkemätöntä stagnaatiota monilla sektoreilla monien vuosien ajan.
        Virheitä ja vahinkoja tullaan korjaamaan vielä vuosiakin sen jälkeen kun tämä hallitus on vain kaukainen muisto - samoin kuin demokraattinen suomalainen hyvinvointivaltio.

        Tätäkö nämä hallitusta tulevat työntekijäpersut oikeasti haluaa?
        Sitä ollaan persuissa niin oikeistoa, jopa työntekijöinä, ja sahataan omaa oksaa.
        Hallitus ajaa ennennäkemättömiä heikennyksiä yli kahden miljoonan suomalaisen työntekijän asemaan. Pääosalla heikennyksiä ei ole minkäänlaisia positiivisia vaikutuksia valtiontalouteen: ne tehdään vain ideologisista syistä, jotta yritykset pääsevät sanelemaan työntekijöille alempia palkkoja ja jakamaan suurempia osinkoja rikkaimmille. Kotimarkkinoiden ostovoima heikkenee näistä toimista. Tässä tilanteessa se tarkoittaa myös, että hallitus ajaa Suomea syvempään ja pidempään taantumaan. Palkankorotuskaton ajaminen on myös puuttumista sopimusvapauteen. Valtakunnansovittelijasta tulee hyödytön jos hänen kätensä sidotaan. Ylipäätään on käsittämätöntä sekaantumista työmarkkinoihin, että poliitikot alkavat määräämään palkankorotuksista. Se on yksin työntekijöiden ja työnantajien välinen asia (ja molemmilla on demokratioissa oikeus järjestäytyä).
        hallituksen ajamia toimia ei ole toteutettu muissa pohjoismaissa. Esimerkiksi Ruotsissa lakko-oikeus on moninkertaisesti vahvempi hallituksen ajamaan verrattuna ja irtisanomissuoja on Suomessa jo valmiiksi heikompi kuin muissa Pohjoismaissa. Silti hallitus haluaa sitä ennestään heikentää. Suomessa työntekijät ovat vuosia joustaneet ja tyytyneet huomattavasti pienempiin palkankorotuksiin kuin keskeisissä kilpailijamaissa. Samalla yritykset ovat jakaneet ennätysosinkoja omistajilleen. Hallitus tekee 49% äänituloksella politiikkaa, joka hyödyttää rikkainta 10% kansasta. Loppujen 90%:n tehtävä olisi ilmeisesti Rydmanin mukaan vain hiljaa niellä Orpon, Purran ja EK:n kiilusilmäiset ja pysyviksi tarkoitetut heikennykset samalla, kun ministereille ja yli 100 000€ vuodessa tienaaville jaetaan mittavia veronalennuksia.
        Kyselyjen mukaan hallituksen linja on juuri mitä Kokoomuksen kannattajat toivovat, mutta muiden hallituspuolueiden äänestäjät eivät yhtenäisesti seiso näiden heikennysten takana. En lainkaan ihmettele. PS on yrittänyt brändätä itseään duunaripuolueena, mutta tekee kaiken mitä EK haluaa.
        Paitsi että työntekijät tekevät sen kaiken työn, jonka tuotot ns. työnantaja käärii. Omistaja siis ottaa sadon haltuunsa, ja pudottelee murut takaisin työn tehneille. Kyllähän se on unohtunut suomalaisessa työelämäkeskustelussa, että työnostajat ovat täysin riippuvaisia työntekijöistä, eikä toisinpäin. Työntekijät pyörittävät noitakin tuotantolaitoksia, jotka nyt lakkojen myötä hiljenevät. Työläiset pyörittävät koko yhteiskuntaa, ja työnostajat, omistajat, ovat käymässä tarpeettomiksi mm. tekoälyn myötä.
        Toistaiseksi hyvinvointivaltio on ollut hyvä kompromissi työn ja pääoman väliseen ristiriitaan. Nyt oikeistolla ja ek:lla keulii, eivätkä he ymmärrä mihin tämä uhkailu ja äärimmäinen leikkauslinja voi johtaa. He ovat käytännössä purkamassa suurta kompromissia, ja leikkivät yhteiskuntarauhan rikkoutumisella. Pohjoismaisen mallin purkaminen johtaa epäoikeudenmukaisuutta siinä, että arvo ei enää palaudu pohjalle, josta sitä myös syntyy, yllättävän paljon.
        Rydman osoittaa selkeästi sen että Perussuomalaiset on samanlainen EKn ja Suomen Yrittäjät ry:n juoksupoika kuin Kokoomus. Yhdenkään palkansaajan ei pitäisi äänestää kokkareita tai persuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätäkö nämä hallitusta tulevat työntekijäpersut oikeasti haluaa?
        Sitä ollaan persuissa niin oikeistoa, jopa työntekijöinä, ja sahataan omaa oksaa.
        Hallitus ajaa ennennäkemättömiä heikennyksiä yli kahden miljoonan suomalaisen työntekijän asemaan. Pääosalla heikennyksiä ei ole minkäänlaisia positiivisia vaikutuksia valtiontalouteen: ne tehdään vain ideologisista syistä, jotta yritykset pääsevät sanelemaan työntekijöille alempia palkkoja ja jakamaan suurempia osinkoja rikkaimmille. Kotimarkkinoiden ostovoima heikkenee näistä toimista. Tässä tilanteessa se tarkoittaa myös, että hallitus ajaa Suomea syvempään ja pidempään taantumaan. Palkankorotuskaton ajaminen on myös puuttumista sopimusvapauteen. Valtakunnansovittelijasta tulee hyödytön jos hänen kätensä sidotaan. Ylipäätään on käsittämätöntä sekaantumista työmarkkinoihin, että poliitikot alkavat määräämään palkankorotuksista. Se on yksin työntekijöiden ja työnantajien välinen asia (ja molemmilla on demokratioissa oikeus järjestäytyä).
        hallituksen ajamia toimia ei ole toteutettu muissa pohjoismaissa. Esimerkiksi Ruotsissa lakko-oikeus on moninkertaisesti vahvempi hallituksen ajamaan verrattuna ja irtisanomissuoja on Suomessa jo valmiiksi heikompi kuin muissa Pohjoismaissa. Silti hallitus haluaa sitä ennestään heikentää. Suomessa työntekijät ovat vuosia joustaneet ja tyytyneet huomattavasti pienempiin palkankorotuksiin kuin keskeisissä kilpailijamaissa. Samalla yritykset ovat jakaneet ennätysosinkoja omistajilleen. Hallitus tekee 49% äänituloksella politiikkaa, joka hyödyttää rikkainta 10% kansasta. Loppujen 90%:n tehtävä olisi ilmeisesti Rydmanin mukaan vain hiljaa niellä Orpon, Purran ja EK:n kiilusilmäiset ja pysyviksi tarkoitetut heikennykset samalla, kun ministereille ja yli 100 000€ vuodessa tienaaville jaetaan mittavia veronalennuksia.
        Kyselyjen mukaan hallituksen linja on juuri mitä Kokoomuksen kannattajat toivovat, mutta muiden hallituspuolueiden äänestäjät eivät yhtenäisesti seiso näiden heikennysten takana. En lainkaan ihmettele. PS on yrittänyt brändätä itseään duunaripuolueena, mutta tekee kaiken mitä EK haluaa.
        Paitsi että työntekijät tekevät sen kaiken työn, jonka tuotot ns. työnantaja käärii. Omistaja siis ottaa sadon haltuunsa, ja pudottelee murut takaisin työn tehneille. Kyllähän se on unohtunut suomalaisessa työelämäkeskustelussa, että työnostajat ovat täysin riippuvaisia työntekijöistä, eikä toisinpäin. Työntekijät pyörittävät noitakin tuotantolaitoksia, jotka nyt lakkojen myötä hiljenevät. Työläiset pyörittävät koko yhteiskuntaa, ja työnostajat, omistajat, ovat käymässä tarpeettomiksi mm. tekoälyn myötä.
        Toistaiseksi hyvinvointivaltio on ollut hyvä kompromissi työn ja pääoman väliseen ristiriitaan. Nyt oikeistolla ja ek:lla keulii, eivätkä he ymmärrä mihin tämä uhkailu ja äärimmäinen leikkauslinja voi johtaa. He ovat käytännössä purkamassa suurta kompromissia, ja leikkivät yhteiskuntarauhan rikkoutumisella. Pohjoismaisen mallin purkaminen johtaa epäoikeudenmukaisuutta siinä, että arvo ei enää palaudu pohjalle, josta sitä myös syntyy, yllättävän paljon.
        Rydman osoittaa selkeästi sen että Perussuomalaiset on samanlainen EKn ja Suomen Yrittäjät ry:n juoksupoika kuin Kokoomus. Yhdenkään palkansaajan ei pitäisi äänestää kokkareita tai persuja.

        Juurihan Orpo leikkaa verotuloja vaikka itse toteaa, että verotulojen pienentäminen on tuhoisaa leikkausten kanssa yhdessä. Työmarkkina uudistukset ja paikallinen neuvottelu on puhdasta verotulojen alentamista joka johtaa lisäleikkauksiin. Orpolta on myös kadonneet syy ja seuraussuhteet sote menoista. Syyttää vain edellistä hallitusta eikä näe todellisuutta ja vanhusten määrän kasvua joka johtuu vinoutuneesta ikärakenteesta. Orpon politiikka vie yrityksiltä elinkelpoisuuden ja kasvattaa lapsikatoa.
        Sanoessaan etteivät suomalaiset ansaitse nykyistä elintasoa Riikka Purra tarkoittaa, ettei Suomella ole varaa maakuntien ja varsinkaan niissä asuvien miesten elintasoon.
        Kun valtio jakaa kansalaisilleen kurjuutta isoilla saksilla, se sattuu tietenkin eniten alueisiin, jotka ovat tähän asti olleet eniten riippuvaisia julkisista tuista. Niitä on eniten idässä ja pohjoisessa, mutta myös niin kutsutussa Väli-Suomessa, Pohjois-Satakunnasta Kotkaan mutkittelevilla reuna-alueilla ja kasvukeskusten laitamilla, joilla varsinkin äänestetään perussuomalaisia.
        Satojen miljoonien eurojen valtionosuusleikkuri uhkaa nirhata tukiriippuvaisilta pikkukunnilta vähätkin palvelut. Soten rahapula nitistää pieniä terveysasemia ja sairaaloita. Kulttuurileikkaukset osuvat nekin pikkupaikkoihin.
        Niiden väestöä hutkii sosiaaliturvan keppikin. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan leikkauksista eniten kärsivä alue on Pohjois-Karjala, jossa työttömyys on poikkeuksellisissa määrin miesten ongelma.
        Samoille seuduille keskittyvät lisäksi Suomen vanhimmat, lihavimmat, sairaimmat ja alkoholia eniten käyttävät ihmiset, joiden elintapoja valtiontalous ei kestä.
        Pisa-tutkimuksessakin Itä-Suomen koulut olivat jo jääneet muun maan vauhdista.
        On meillä hallitus. Pääministeri on luovuttanut valtansa, jos sitä on koskaan ollutkaan, pienelle vihaiselle tytölle.Aivopesty, hämmentyneen näköinen ja alati isoja rillejään nosteleva henkilö, joka toistaa ohjelmoitua mantraansa.Eiköhän me kuitenkin ansaittaisi osaavat ministerit eikä vain näitä valuvikaisia, ohjelmoituja robotteja.
        2024 veroprosentti NOUSI puoliprosenttiyksikköä
        Näin eläkeläisenä tuntuu aika hurjalta, kun samaan aikaan leikataan ja supistetaan kaikki julkiset terveyspalvelut jopa Hgissä , jossa sentään asuu suuri joukko eläkeläisiä, monet jopa hyvinkin pienen eläkkeen kanssa yrittävät tulla toimeen.
        Samaan aikaan voi lukea, kun todella huippueläkeläiset ovat siirtyneet Sveitsiin tai muualle pienen verotuksen maihin asumaan loppuelämän ajaksi. Olisi hauska saada Orpon kommenti asiasta.
        epätoivoinen Orpo-Purran kauhukabinetti myy monella miljardilla valtion omaisuutta niille, joille valtio on jo anteliaasti antanut hyviä verottomia etuja (mm. listaamattomat yhtiöt),
        Näihin kauppoihin ei tarvitse muuta markkinoinia kuin Sulo Wilenin tapaan "saat halvalla".
        uusi laki velvoittaa toimeentulo saajan hankkimaan edullisempi asunto ja kun juuri ne edulliset asunnot ovat kortilla, niin toimeentulon saaja maksaa erotuksen, eli käytännössä on leikkaus, kun rahat riitä enää asumiseen ja ruokaan, eli turvaverkko pettää.
        onko sosiaaliturvan heikentämisen lieveilmiöitä otettu lainkaan huomioon? Töitä löytyy varmasti osalle työttömistä, mutta merkittävä määrä ihmisiä on jäämässä aika hepposen avun varaan. Rikollisuuden ja turvattomuuden kasvu on väistämätöntä. Saako poliisi paljonkin lisäresursseja tähän? Entä paljonko vankilatuomiot maksavat yhteiskunnalle? maltillisempi työttömyysturvan heikennys on pidemmän päälle edullisempaa.
        Pysyvä ratkaisu velkaongelmaan on lopulta työ ja talouskasvu. Siksi sopeutusten rinnalla tulee valmistella kasvupaketti. Orpo kertoi."Hallitus on ollut kasassa jo puoli vuotta, ja vieläkin mietitään "sopeutusten rinnalla tulee valmistella kasvupaketti". Sitä ei siis ole ollut vaalien aikaan, eikä vieläkään.Aikamoista saamattomuutta, kun tilanne ja kehityssuunta on ollut koko ajan nähtävissä.
        Joissain kommenteissa lukee, että Kokoomus on syytön talouden tämänhetkiseen tilaan. Tämä on älytöntä.


    • Anonyymi

      Sdp tuhoaa kaiken toimivan.

    • Anonyymi

      Sössö ei ymmärrä mitä sille puhutaan sössöttää vain omaa asiaansa.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Minusta hän on jotenkin karhumainen lämmin mies, varmasti erilainen kädenpuristus veltto mutta lämmin, sössätys ei haittaa.

    • Anonyymi

      Kyllä voisi neuvotella lakkojen pitämisen sijaan, mutta tämä on hallituksen päätös. Heillä on vielä mahdollisuus päättää neuvotella.

      • Anonyymi

        Aika todella outoa ettei tämä Suomen nykyinen hallitus halua neuvotella asioista, vaan haluaa aina vaintäysin yksipuolisesti sanella omat ehtonsa eri asioihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika todella outoa ettei tämä Suomen nykyinen hallitus halua neuvotella asioista, vaan haluaa aina vaintäysin yksipuolisesti sanella omat ehtonsa eri asioihin.

        Ei ne halua, mutta haluavat jarrutta lakkoilua ja niiden vaikutusta ,syyllistämällä lakkoilun.

        Ajavat käytännössä lakko oikeuden rajaamista jotta voisivat tehdä jatkossa toimia ilman minkäänlaista vastarintaa ja ajaa työehdot alas.

        Nyt kiirehtivät samaan aikaan päätöksiä lakiin ja ilmiselvästi pyrkivät lakeja hyödyntäen sulkemaan vastustuksen määräämään asiat päätetyiksi. Tosin tuollaisilla laeilla ei ole lainvoimaa, toisin kuin kuvittelevat että asia on sillä käsitelty..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne halua, mutta haluavat jarrutta lakkoilua ja niiden vaikutusta ,syyllistämällä lakkoilun.

        Ajavat käytännössä lakko oikeuden rajaamista jotta voisivat tehdä jatkossa toimia ilman minkäänlaista vastarintaa ja ajaa työehdot alas.

        Nyt kiirehtivät samaan aikaan päätöksiä lakiin ja ilmiselvästi pyrkivät lakeja hyödyntäen sulkemaan vastustuksen määräämään asiat päätetyiksi. Tosin tuollaisilla laeilla ei ole lainvoimaa, toisin kuin kuvittelevat että asia on sillä käsitelty..

        Poliittiset lakot ovat väärin, koska työsopimukset ovat voimassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittiset lakot ovat väärin, koska työsopimukset ovat voimassa.

        Etkö ole lukenut, mistä lakot johtuvat? Olisiko hallituksen toimilla osuutta asiaan? Kuka on muuttamassa työsopimuksia kesken sopimuskauden. Mieti nyt vähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö ole lukenut, mistä lakot johtuvat? Olisiko hallituksen toimilla osuutta asiaan? Kuka on muuttamassa työsopimuksia kesken sopimuskauden. Mieti nyt vähän.

        Digdaatori toiminta ei sovi työmarkkinoille.Työehtosopimukset ei kuulu hallitukselle.Joten parempi tuolle työministerille kun venyy takaisin grilli hommiin.Vai onko liian raskasta.


    • Anonyymi

      Demarit tyhmenee päivä päivältä lisää, kohta varmaan kasveja?

    • Anonyymi

      Mahdollisimmman pitkäaikainen yleislakko päälle ja olisi todella nautinnollista katsoa kuinka Urpon sydän pettää + Despootti Purran naaman vääntelyä!

      • Anonyymi

        Totta turiset.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Työsulut päälle ja ensin kuukauden seisokit ja tämän jälkeen koko kevät. Jos savuavien raunioiden keskeltä löytyy laki ja järjestys, niin hyvä. Mikäli ay-mafia on viellä hengissä, niin taisto jatkukoon. Uusi ja uudistuva yhteiskunta odottaa kärhämän jälkeen. Vanhat rakenteet haudataan samaan kuoppaan kuolleiden kanssa.

        Mikäli sdp ja ay-liikkeet voittavat, niin Suomi on vasemmistolainen yhteiskunta. Talous lilluu parhaimmillaan jossain viipuri-petroskoi linjan ja vapaan pohjoismaisen yhteiskunnan välillä. Tilanne on vähän sama Ukrainassa, jos ryssä voittaa Ukrainan.

        Mikäli ay-liikeen poliittinen valta tuhotaan, niin Suomi pääsee lopulta vapaan maailman yhteisöön ja on osa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, kunhan vasemmiston tekemät rakenteet, kuten esim sote, hyvinvointialueet ja koululaitos puretaan ja rakennetaan uudelleen asiantuntijoiden opastuksella, ilman poliittista kähmintää. Tähän menee koko nykyisten sukupolvien voimavarat ja vasemmiston saastuttaman yhteiskunnan korjaamisesta pääsee nauttimaan syntymättömät ikäluokat.


      • Anonyymi

        Urpollahan on suonet sukitettu.Ei vähällä delaa,hänellä on myös maailman paras työterveyden huolto Mehiläisessä.Siihen nähden voi köyhien terveydenhuollosta rajusti leikata.Siitä ei ole hänelle itselle vaaraa.


    • Anonyymi

      Narsisti tekee hölmöjä ja syyllistää niitä, jotka puolustavat itseään.

      IS 28.12.23. Satonen ei neuvottele omien sanojensa mukaan.
      Työministeri Satonen kommentoi uusia lakkoja https://www.is.fi/politiikka/art-2000010085477.html

      Valittaa kuitenkin, ettei SAK neuvottele. Sitä SAK ei ole itsestään sanonut.

    • Anonyymi

      Sössöt ja ymmärtämättövät ovat kyllä täällä toisella puolen, mutta eihän sohvalla makoilu paljon anna virikkeitä aivoille.

      • Anonyymi

        Oikeasti ei voi enää puhua mistään Suomen hallituksesta, kyseessä pelkkä Jallitus.
        Tämä Jallitus on kuuro että sokea, ainoastaan puhetta sitä tyhjäpäistä jorinaa piisaa.

        Jallitetaan jotta talous paranee kun leikataan vähäosaisilta, niiltä heikommilta ja tuupataan rahat eliitin kirstuihin.
        Paraneehan se talous eliitillä ja muilla heikkenee.
        Näin toimii Jallitus hallitus, eli tyhjän ja tyhmän toimittajat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeasti ei voi enää puhua mistään Suomen hallituksesta, kyseessä pelkkä Jallitus.
        Tämä Jallitus on kuuro että sokea, ainoastaan puhetta sitä tyhjäpäistä jorinaa piisaa.

        Jallitetaan jotta talous paranee kun leikataan vähäosaisilta, niiltä heikommilta ja tuupataan rahat eliitin kirstuihin.
        Paraneehan se talous eliitillä ja muilla heikkenee.
        Näin toimii Jallitus hallitus, eli tyhjän ja tyhmän toimittajat.

        Näin juuri. Vaaleissa peloteltiin velkaantumisilla ja luvattiin pitää heikoista huolta.

        Ensimmäisenä kuitenkin listätään velkaa 60 miljoonaa solidaarisuusveromuutoksella ja sitten ajetaan velkaantumisen varjolla palkansaajan aseman heikentämistä ja rikotaan työrauha. Sitten syyllistetään lakkoon osallistujat.

        Saisiko seuraaviin vaaleihin kokonaan uudet ehdokkaat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin juuri. Vaaleissa peloteltiin velkaantumisilla ja luvattiin pitää heikoista huolta.

        Ensimmäisenä kuitenkin listätään velkaa 60 miljoonaa solidaarisuusveromuutoksella ja sitten ajetaan velkaantumisen varjolla palkansaajan aseman heikentämistä ja rikotaan työrauha. Sitten syyllistetään lakkoon osallistujat.

        Saisiko seuraaviin vaaleihin kokonaan uudet ehdokkaat?

        Totta turiset.


      • Anonyymi

        Satojen olisi sitten aika nousta sohvalta makoilemasta.Me veronmaksajat haluamme vastiketta rahoille.Vai onko hallitus lepokoti.


    • Anonyymi

      Sastamalan Satonen kertoi ensimmäisessä menestyksestään. Reilut 100 miljoonaa euroa katos vaan kankkulan kaivoon. Meillä on varaa, heillä Hitler

    • Anonyymi

      Mahtaako se olla kovinkin viisas nakkikauppias vai kokoomuslainen paskapää.

    • Anonyymi

      Kiva porvarisetä on työläisen paras kaveri!

      • Anonyymi

        Äitiskö sano?


    • Anonyymi

      Suomessa myös Orpon hallitukselle ydinongelma on se, että maan ylin parlamentaarinen johto pääministereineen eivät lakeja kunnioita.

      Tämä näkyy selvästi siinä, että valtion johdossa yritetään väkisin keksiä pakottavia ratkaisuja asiaan, jossa kaikki päätösvalta 100% täydellisesti on vain ja ainoastaan kansalaisilla itsellään.

      Valtion on ihan turha luulla voivansa pakottaa kansaa vääränlaisiin työvalintoihin, koska työn vapaa valinta (tai vapaa hyväksyntä) on sekä perustuslaissa että kansainvälisin sopimuksin taattu oikeus.

      Valtion - eli Petteri Orponkin hallituksen - on väistämättä sopeuduttava siihen, että Suomessa toimitaan aihepiirissä lakien mukaan, eli myös Orpon hallituksen on suosiolla sopeuduttava siihen, että se ei ole valtion hallitus joka valitsee kansan työt, vaan se on kansa joka valitsee ne työt jos valittavaa on tarjolla, ja eduskunta on se joka sopeutuu niihin päätöksiin.

      Tämä aihe on todella demokratian ydinkysymyksiä, ei edes Suomessa voida elää siten, että eliitti eduskunnassa elää ylitse varojen, ja muilta aletaan sen takia poistamaan lakiin perustuvia oikeuksia.

      • Anonyymi

        Tämänkin hallituksen veronmaksajille kalliiksi käyvä aika käytettäisiin paljon paremmin siten, että selvitettäisiin ensin että mitä vapaita valintoja kansa haluaa tehdä ja miten ne valinnat voidaan rahoittaa.

        Porvariajatuksilla tilanne menee täysin nurinkuriseksi, kun selvitellään asiaa vain yritysten tarpeiden kannalta, siellä ne tarpeet ei ole koskaan mitään muuta kuin mahdollisimman vinoutunut sopimus työstä yritysten hyödyksi.

        Varsin mahdoton tilanne jos Orpon hallitus tosiaankin luulee, että yritysten toivomuksilla voidaan asiassa edetä, kun se vapaa valinta on edelleenkin kansalaisilla, eli kansa tekee ne päätökset, mitä töitä on kannattavaa tehdä, ei yritykset.

        Liian huonot yritykset jotka ei kykene tuottamaan Suomessa työpaikkoja ja Suomen kustannustasoon sopivaa palkanmaksua, niitä ei pitäisi edes yrityksiksi kutsuakaan, ei etenkään siinä tilanteessa jossa sellaisia yrityksiä elätetään alipalkatulla työvoimalla.


    • Anonyymi

      Tässä joku jatkuvasti väittää että poliittiset lakot ovat väärin.


      Eivät ole, varsinkaan sellaisessa tilanteessa jossa elinkeinoelämä sivuuttaa sopimuspöydät, ja yrittää lobata haluamansa asiat eduskunnan kautta lakisääteiseksi. Kyse on edelleenkin työmarkkinoihin ja työstä sopimiseen liittyvästä asiasta, riippumatta siitä hoidetaanko se sopimuspöydissä vai sivuteitse hallituksen kautta, tottakai lopputulos on lakko jossain muodossaan jos sen merkitys on riittävä.

      Pyrkimystä vientivetoiseen palkanmaksuun pidän kyllä aivan asiallisena, mutta siinäkin yksityiskohdat ratkaisee todella merkittävästi. Suomen taloutta ei yksinkertaisesti voida hoitaa oikein jos viennillä ei ole riittävää asemaa kotimaan kustannusten ja palkkojen määrityksessä.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Jos poliittinen lakko ei olisi mahdollista tai se olisi jopa rankaistavaa, sen jälkeen elinkeinoelämän ei enää tarvitse sopimuspöydissä sopia enää mistään, vaan kaikki halutut asiat viedään hallituksen avulla lakikirjaan ja siihen päättyy työmarkkinaneuvottelut.

      Niinkö asiat halutaan sitten, eli ei enää neuvotella eikä sovita vaan pakollako luullaan tilanteen korjattavan? Ei taida asiat ihan niin onnistua.

    • Anonyymi

      Porvareilla mennyt talousajattelut täysin solmuun, ovat sotkeneet yritysten talousajattelut valtion talousajatteluihin. Ne kun ovat aika isolta osalta hyvinkin erilaisia asioita.


      Ei ole mahdollista toimia niin että samaan aikaan porvarien logiikalla nostetaan hintoja, kun samaan aikaan porvarien logiikalla vaaditaan koko ajan halvempaa työtä, ja vaaditaan lisäksi työltä aina vain enemmän.

      Tämä ei koskaan tule onnistumaan ihan tekniset faktatkin sen osoittaa mahdottomaksi koska kannattamattomaan työhön ei kannata kenenkään osallistua millään tavoin.

      Hallituksen tehtävä ei ole tunkea kenenkään sopimuspöytiin, vaan hallituksen tehtäviin kuuluu rakenteelliset toimet ja ne on hoidettava erityisesti siten että tulonjako Suomessa tapahtuu oikein, eli raha ohjataan vaikkapa verotusta käyttäen takaisin sellaisiin kohteisiin jossa tarvitaan työpaikkoja varten rahoitusta.

      Hallituksella ja elinkeinoelämällä ei ole minkäänlaista oikeutta hoitaa toimiaan siten että yritetään saada kansalta työtä väkisin alehintaan. Työn vapaa valinta on perustuslaillinen oikeus, eikä minkään hallituksen tehtävä ole tuota vapaata valintaa ohittaa minkään pakon avulla.

      Hyvin harva niitä huonojen ehtojen töitä vapaaehtoisesti valitsee, ja se on ihan normaalia markkinoiden toimintaa johon on sekä elinkeinoelämän että maan hallituksen sopeuduttava.

      • Anonyymi

        "kun samaan aikaan porvarien logiikalla vaaditaan koko ajan halvempaa työtä, ja vaaditaan lisäksi työltä aina vain enemmän"


        Tässä asiassa on esim. tuo 300 euron työtulovähennyksen poistaminen sosiaaliturvasta varsin suoraan työttömyyttä lisäävä asia. Tämä johtuu aivan yksinkertaisesti siitä että yhteiskunta kustantaa tuon 300 euroon asti menevän "subvention" jolla saadaan työpaikka aikaan vapaaseen valintaan perustuen, mutta kun se poistuu, myös se työn vapaa valinta tulee monilta poistumaan koska he eivät sitä 300 euroa omasta taskustaan tule maksamaan, ja työnantajat eivät sitä erotusta myöskään tule maksamaan.

        Samantyyppinen ongelma on aivan kaikkialla Suomen työmarkkinoilla joissa halutaan tilanne, jossa halpaakin työtä olisi tehtävä mutta esim. elinkustannukset ei jousta alaspäin, on ihan väistämätöntä että jostakin pitää tulla euroja subventoimaan tuota halvan työn ja korkean elinkustannuksen välistä erotusta.

        Mitä enemmän porvarijohdolla aiheutetaan tilanne niin että elinkustannukset vain nousee ja palkat vain alenee, sitä varmemmin tullaan ajamaan mittaamaton määrä kaikenlaista taloudellista toimintaa työpaikkoineen alas. Mahtaisiko porvarijohdolla olla nyt tavoitteena saada koko Suomi huutokauppakuntoon jossa ei enää mistään tarvitse maksaa mitään?


      • Anonyymi

        Nykyinen markkinatalouden mielivalta on pahinta myrkkyä keskiluokalle ja köyhemmille. Nostetaan hintoja mielivaltaisesti " kun me voidaan".


    • Anonyymi

      Kökköömys karkotettava maasta!

      • Anonyymi

        Voi että, no mene ihmeessä karkoittamaan.


    • Anonyymi

      Sateinen on läski EK n juoksupoika

      • Anonyymi

        Totta turiset.


    • Anonyymi

      KOHTA LOPPUU KOK SATOSEN SÖNKKÄYS EI POIKA KÄHISE NYT KAIKKI LIITOT LAKKOON JA ETELÄ EUROOPAN MALLIIN SISÄÄN / ULOSMENO MOTARIT REKOILLA TUKKOON, SATAMAT, LENTOKENTÄT. RAHTARIT TANKIT TÄYTEEN JA LAKKOA LAKON PERÄÄN.

      • Anonyymi

        Romanian diktaattori Ceaucescu ajoi maansa vastaavaan ahdinkoon ja Ceaucesulle itsellekin kävi ohraisesti sai uusia ilmastointireikiä kehoonsa


      • Anonyymi

        Samantien voidaan sitten eduskuntavaalit Suomessa lopettaa !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samantien voidaan sitten eduskuntavaalit Suomessa lopettaa !!

        No senkun sitten vain lopetat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No senkun sitten vain lopetat.

        Suomessa on liian paljon parlamentin ulkopuolista valtaa, joten eduskuntavaalit voidaan turhana lopettaa !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on liian paljon parlamentin ulkopuolista valtaa, joten eduskuntavaalit voidaan turhana lopettaa !!

        Eduskuntavaalien huono puoli on se, että katteettomilla vaalilupauksilla sinne näyttää pääsevän ajamaan omaa etuaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eduskuntavaalien huono puoli on se, että katteettomilla vaalilupauksilla sinne näyttää pääsevän ajamaan omaa etuaan.

        Kansa on puhunut ! Pulinat pois !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansa on puhunut ! Pulinat pois !!

        PS:ää äänestettiin kahdesta syystä:
        1. https://www.uusisuomi.fi/uutiset/riikka-purra-kokoomus-haluaa-leikata-pienituloisten-etuuksista-se-ei-meille-kay/32df6afc-3f38-4bf4-9dd1-6f372ec557ca

        2. Purra kaavaili 2500 €/kk työperäisen maahanmuuton tulorajaksi.
        https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tuloraja-2500-kk-suomeen-nyt-tyrmaa-kuntatyonantajat-pahentaisi-olennaisesti-vakavaa-tyovoimapulaa/6cce2d2b-2023-4d63-87f4-a4ba8201b95e

        Molemmat asiat hukkuivat hallitusneuvotteluissa ja tilalle tuli palkansaajan aseman heikentäminen, kun on "mandaatti" tehdä mitä tahansa.


    • Anonyymi

      Urpon propaganda uutiset taas naurettavaa roskaa Suomen velkaantumisesta kun olemme keskikastia vrt. Muihin EU maihin.

      Veropohjaa ei haluta laajentaa eikä yritystukien poistoista sanaakaan. Ideologia edellä mennään ja rikkaille lisää velkarahalla joten pohja putosi pois jo talkoo valheilta.

      Diktaattori urpo pitää syrjäyttää, kukaan ei ukon kanssa halua olla tekemisissä samoin purra ulos.

      Ts. Hallitus nurin ei ole muuta tietä.

    • Anonyymi

      Ukko ei tajua että valtion hallinto hoitaa maan asioita ei työmarkkina asioita ja talouden osalta hallinnon toimien piiriin kuuluu valtion budjetti joka kerätään verovaroin ei palkansaajien rahat jotka on kerätty palkansaajien turvaksi kassoihin.

      Herralla on menny vellit ja puurot sekaisin, eikä oikein näytä ymmärrys riittävän siihen mikä on oma toimen kuva. Tolloiluillaan ajaa Yrittäjät nurin ja Suomen suohon.

      https://vm.fi/valtion-budjetti

      Keskittyisi niihin valtion menojen suitsimiseen ,Eu menojen ja asevarustelun suitsimiseen ,sekä veron keruun tehostamiseen palkansaajien aseman heikentämisen sijaan ,sillä sen kautta ei valtion kirstuun kilahda killinkiäkään.

      • Anonyymi

        Suomen eduskunta ja hallitus ovat valtuutettuja hoitamaan kaikkia asioita !!!

        Heillä on siihen kansan eduskuntavaaleissa antama valtuutus !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen eduskunta ja hallitus ovat valtuutettuja hoitamaan kaikkia asioita !!!

        Heillä on siihen kansan eduskuntavaaleissa antama valtuutus !!

        Eri mieltä.

        Ei ole Suomen kansa koskaan valtuuttanut suoraan yhtään hallitusta yhtään mihinkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen eduskunta ja hallitus ovat valtuutettuja hoitamaan kaikkia asioita !!!

        Heillä on siihen kansan eduskuntavaaleissa antama valtuutus !!

        Hallitusvalta on rajallinen.

        Perehdy demokratian toimitapoihin ja vallanjakoon sen puitteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hallitusvalta on rajallinen.

        Perehdy demokratian toimitapoihin ja vallanjakoon sen puitteissa.

        Kirjoittajan tulisi perehtyä hallituksen ja eduskunnan lainsäädäntö menettelyyn !


    • Anonyymi

      Suomen talouden pulma on se, että julkiset menot ovat 55% BKT:stä !!

      Luku on liian suuri ja itsessään estää talouskasvua !!

      Menoja on pienennettävä, eikä se perustu vapaaehtoisuuteen vaan niin on tehtävä !!!

      • Anonyymi

        Siksi niitä menojen pienentämistä voisi miettiä, eikä heikentää 2,3 miljoonan palkansaajan asemaa.


    • Anonyymi

      Älkää väheksykö ministerin pätevyyttä, kyllä makkaranmyyjä on pätevä työministeri.

    • Anonyymi

      Satonen kuolee tänä vuonna kansan parissa toivotaan.

    • Anonyymi

      Olen ymmärtänyt, että osalla meistä riitely tai taistelun on elämää isolla Eellä. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että he vetävät siihen samaan meidät toiset ihmiset. Niin tehdään politiikassa ja uskonnoissa. Kilpaurheilussakin taistellaan, mutta siinä kaikki osallistujat ovat omasta halustaan ja kilpailun ulkopuolella jokaisella on sama arvo ja oikeudet. Toivoisin, että ette vedä puolueisiin ja liittoihin kuulumattomia tai uskonnottomia omiin riitoihinne. Yhteiskunta ei saavuta riitelyllä tai sosiaaliturvan leikkauksilla yhtään mitään, mutta heikentää monen elämänhallintaa.

      • Anonyymi

        Niinpä. Yhteiskunta ei saavuta riitelyllä mitään, mutta hallitus ei neuvottele, Satonen itse sanoi. Sovi siinä sitten asioita.


    • Anonyymi

      Onkohan se palelluttanut

      päänsä pikkusena

      ostetaan sille karvalakki niin ei karkaa loputki sieltä

      yläkerrasta

    • Anonyymi

      Vammalan ylivoimaisesti suurin tomppeli !

      • Anonyymi

        Eli nykyisen Sastamalan suurin homppeli.


    • Satosen viesti on se mikä sen pitääkin olla. Meillä talous sakkaa eikä se ainakaan ay mafian vahoilla konsteilla kuntoon tule koskaan, joten jonkun on tehtävä jotain, mihin ay mafiosot eivät kykene.

      On todellista demokratian halveksuntaa tuo nykyinen ay mafian touhu. Tosin se nyt oikein haluaa todistaa olevansa mafia eikä mitään muuta!

      Eiköös Satonen sanonut jossain tilanteessa jotta tuokaa esiin vastaavia tuloksia tuovia muita konsteja, vaan ei kulemma ollut ay mafian kannattajilla mitään esittää!

      • Anonyymi

        Todella mielenkiintoista.

        Onko nyt tämän Suomen nykyisen hallituksen tarkoitus pitää tulevaisuudessa tämä palkattu työvoima pelkästään esimerkiksi pienissä halvoissa vuokra asunnoissa asumassa, että tämän palkatun työvoiman liikuteltavuus maassamme olisi silloin aina paljon helpompaa, eli tämä palkattu työvoima olisi niin sanotusti työnantajien, yritysten ja valtaapitävien orjia, jotka sitten tarvittaessasiirrettäisiin paiskimaan töitä aina sinne, missä se olisi työnantajille tai yrittäjille aina ne kaikista parhaimmat menestymisen edellytykset ja mahdollisuudet?


      • Anonyymi

        Suomalaisella työntekijällä tai kansalaisella on olemassa aina oikeus käyttää hänelle laissa myönnettyjä oikeuksia puolustaa omaa asemaansa.
        Esimerkiksi minkäänlaista mafia-sanaa ei tulisi koskaan käyttää missään yhteydessä,
        ellei jotain laillista sopimusta aleta muuttaa väkisin väkivaltaa käyttäen.
        Mafia-sanan käyttöä tulisi aina hävetä. Sillä mafia on italialainen rikollisjärjestö.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Todella mielenkiintoista.

        Onko nyt tämän Suomen nykyisen hallituksen tarkoitus pitää tulevaisuudessa tämä palkattu työvoima pelkästään esimerkiksi pienissä halvoissa vuokra asunnoissa asumassa, että tämän palkatun työvoiman liikuteltavuus maassamme olisi silloin aina paljon helpompaa, eli tämä palkattu työvoima olisi niin sanotusti työnantajien, yritysten ja valtaapitävien orjia, jotka sitten tarvittaessasiirrettäisiin paiskimaan töitä aina sinne, missä se olisi työnantajille tai yrittäjille aina ne kaikista parhaimmat menestymisen edellytykset ja mahdollisuudet?

        Asunnoissa jonka he ansioillaan ansaitsevat. Miksi jonkun muun pitäisi sinulle järjestää asunto, miksi et itse sitä hommaa omalla kustannuksellasi? Jos olet edes vähän fiksu niin ei ole edes vaikeaa, sillä minäkin olen aina hommannut itselleni asunnot siitä alkaen kun kotoa pois muutin -60 luvun alussa. Olen asunut niin vuokralla kuin omissa omistamissani asunnoissa.. Nyt omistan velattomina useita asuntoja kun olen osannut hoitaa asiani talouden suhteen hyvin.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Asunnoissa jonka he ansioillaan ansaitsevat. Miksi jonkun muun pitäisi sinulle järjestää asunto, miksi et itse sitä hommaa omalla kustannuksellasi? Jos olet edes vähän fiksu niin ei ole edes vaikeaa, sillä minäkin olen aina hommannut itselleni asunnot siitä alkaen kun kotoa pois muutin -60 luvun alussa. Olen asunut niin vuokralla kuin omissa omistamissani asunnoissa.. Nyt omistan velattomina useita asuntoja kun olen osannut hoitaa asiani talouden suhteen hyvin.

        Työsuhdeasunnot ovat sinulle näköjään nyt täysin tuntematon käsite.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisella työntekijällä tai kansalaisella on olemassa aina oikeus käyttää hänelle laissa myönnettyjä oikeuksia puolustaa omaa asemaansa.
        Esimerkiksi minkäänlaista mafia-sanaa ei tulisi koskaan käyttää missään yhteydessä,
        ellei jotain laillista sopimusta aleta muuttaa väkisin väkivaltaa käyttäen.
        Mafia-sanan käyttöä tulisi aina hävetä. Sillä mafia on italialainen rikollisjärjestö.

        Miksi ay mafia sitten käyttäytyy kuten mafia?

        Nytkin ay mafia uhkailee kopa demokraattista hallitusta, mitä muuta se on kuin mafia touhua?

        Maa jka valtakunta ei ratkaise vaan käytös!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työsuhdeasunnot ovat sinulle näköjään nyt täysin tuntematon käsite.

        Ei ole kokemusta moisista! Aina olen itse asuntoni hommannut ja maksanut!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei ole kokemusta moisista! Aina olen itse asuntoni hommannut ja maksanut!

        Eli sinä näköjään myönnät nyt ettei sinulla ollut edes minkäänlaista käsitystä siitä että Suomessa on olemassa työsuhdeasuntoja.

        Kysy edelleenkin vaan rohkeasti jos/ kun et tiedä jotain asiaa. Minä sitten kyllä opastan ja neuvon sinua säälittävää lahtarinäpärää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli sinä näköjään myönnät nyt ettei sinulla ollut edes minkäänlaista käsitystä siitä että Suomessa on olemassa työsuhdeasuntoja.

        Kysy edelleenkin vaan rohkeasti jos/ kun et tiedä jotain asiaa. Minä sitten kyllä opastan ja neuvon sinua säälittävää lahtarinäpärää.

        Kun tunnet asiaa niin kerropa, paljonko Hesassa on vuokra-asuntoja ja kuinka moni niistä on työsuhdeasunto? Kun saadaan suuruusluokkaa selville niin sitten jatketaan siitä mitä etua on työsuhdeasunnosta, onko se edullisempi ja mitä tapahtuu jos jää työttömäksi!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun tunnet asiaa niin kerropa, paljonko Hesassa on vuokra-asuntoja ja kuinka moni niistä on työsuhdeasunto? Kun saadaan suuruusluokkaa selville niin sitten jatketaan siitä mitä etua on työsuhdeasunnosta, onko se edullisempi ja mitä tapahtuu jos jää työttömäksi!

        Opastan ja neuvon sinua saamaan Helsingistä nyt itsellesi työsuhdeasunnon.

        https://www.hel.fi/fi/asuminen/tyosuhdeasunnot

        Kysy edelleenkin vaan rohkeasti jos/ kun et tiedä jotain asiaa. Minä sitten kyllä opastan ja neuvon sinua säälittävää lahtarinäpärää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Opastan ja neuvon sinua saamaan Helsingistä nyt itsellesi työsuhdeasunnon.

        https://www.hel.fi/fi/asuminen/tyosuhdeasunnot

        Kysy edelleenkin vaan rohkeasti jos/ kun et tiedä jotain asiaa. Minä sitten kyllä opastan ja neuvon sinua säälittävää lahtarinäpärää.

        Sinä et vastannut, linkkisikään ei vastannut kysymykseen, jonka esitin tuossa aiemmin! Nuokin linkin asunnot olivat vain kauungin työntekijöille, perin rajatulle porukalle siis!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinä et vastannut, linkkisikään ei vastannut kysymykseen, jonka esitin tuossa aiemmin! Nuokin linkin asunnot olivat vain kauungin työntekijöille, perin rajatulle porukalle siis!

        Eikö sinun mielestäsi nyt sitten esimerkiksi kaupungin työntekijät ole muka lainkaan oikeutettuja ksokaan minkäänlaiseen työsuhdeasuntoon?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Miksi ay mafia sitten käyttäytyy kuten mafia?

        Nytkin ay mafia uhkailee kopa demokraattista hallitusta, mitä muuta se on kuin mafia touhua?

        Maa jka valtakunta ei ratkaise vaan käytös!

        Sinullahn on nyt ihan aina olemassa mahdollisuus tehdä rikosilmoitus viranomaisille jos sinulta nyt vain sitten löytyy tarpeeksi paljon sitä uskottavaa näyttöä siitä että ay-liike on syyllistynyt jonkinlaisiin laittomuuksiin tai rikoksiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö sinun mielestäsi nyt sitten esimerkiksi kaupungin työntekijät ole muka lainkaan oikeutettuja ksokaan minkäänlaiseen työsuhdeasuntoon?

        Missä minä moistya väitin? Kysyn vaan, joten selvitä tuo harhasi!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Missä minä moistya väitin? Kysyn vaan, joten selvitä tuo harhasi!

        Selvitä nyt sinä vain itsellesi ne kaikki faktat siitä että miksi Suomessa on olemassa todella paljon esimerkiksi työsuhdeasuntoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Selvitä nyt sinä vain itsellesi ne kaikki faktat siitä että miksi Suomessa on olemassa todella paljon esimerkiksi työsuhdeasuntoja.

        Miksikö? Siihen voi olla montakin syytä. Voi olla puutetta sopivista asunnoista henkilöille joita tarvitaan työhön,. alueella voi olla palkkaan nähden liian korkea vuokrataso, joten jotta saadaan henkilökuntaa on tarjottava edullisempia asuntoja. Tuossa nyt parikin esimerkkiä!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Miksikö? Siihen voi olla montakin syytä. Voi olla puutetta sopivista asunnoista henkilöille joita tarvitaan työhön,. alueella voi olla palkkaan nähden liian korkea vuokrataso, joten jotta saadaan henkilökuntaa on tarjottava edullisempia asuntoja. Tuossa nyt parikin esimerkkiä!

        Ihan kaikki omat esimerkksi voit ihan samantien työntää vaikkapa todella syvälle sinne omaan anukseesi.

        Todellillisuudessa työsuhdeasunnon saa se henkilö aina todella helposti jos vain olet oikeutettu saamaan työsuhdeasunnon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kaikki omat esimerkksi voit ihan samantien työntää vaikkapa todella syvälle sinne omaan anukseesi.

        Todellillisuudessa työsuhdeasunnon saa se henkilö aina todella helposti jos vain olet oikeutettu saamaan työsuhdeasunnon.

        älä lyö lyötyä.


    • Anonyymi

      Se on Tuppukylän Nakkifakiirille mahdoton asia ymmärtää, että ei se veroraha tule K-marketin"asiakkailta",
      vaan se tulee suurteollisuuden ulkomaisilta suurasiakkailta, joiden maksamilla valuutoilla tämä maa pyörii...

    • Anonyymi

      Sastamalan Satonen kertoi ensimmäisessä menestyksestään. Reilut 100 miljoonaa euroa katos vaan kankkulan kaivoon.

      • Anonyymi

        Totta turiset.


    • Anonyymi

      Satonen täysi Pelle.

      Vai vielä jatko opinnot ammatissa velaksi.

      Tämän täystuho hallituksen jälkeen ei kenelläkään ole työpaikkaa mihin mennä.

      Joilla opinnot kesken ei ole mitään takuita työpaikasta valmistuttuaan. Pelkkää velkaa ilman työtuloja.

      SATONEN PATOLOGINEN VALEHTELIJA.

    • Anonyymi

      Talous sakkasi jo ei investointeja mistään clean tech rahat jenkeissä nyt.

      Täällä BASF tehdas tyhjän panttina missä hype?

    • Anonyymi

      Raja-hybridi osoitti käytännössä, että meillä on toimintakyvytön, ylisuuri, liian kallis hallinto.
      Lisänä on instituutteja, tutkimusta, utvaa, ministeriöitä, ja asiantuntijoita, naivi-idealismi jeesustelijoita, yms. sakkia vatuloimassa.... Niin toimintakykyä ei ole, on vain turhapuhetta. Ja Raja-Shown Kustannuksista vaietaan, miksi ?
      Muutenkin Olemme riiston ja kiskonnan uhreja. Harjoitettu naivismi politiikka ei suojele meitä.
      esim. sähkö ja sähkön siirto !! Ja sama meno ja kiskonta on läsnä muissakin asioissa.
      -Kehitysmaa Ruotsi ja Suomi
      Sosiaali demokraatit ja vihreä vas,, sekä ruotsi kapitalistit ovat muuttaneet ruotsin turvattomaksi kehitysmaaksi !
      -Ei ole politikot Ruotsissa anteeksi pyydelleet virhettään.
      Mutta ovat todenneet, että maahanmuutto politiikka on ollut pielessä...

      Suomi on samalla tiellä kun viher vas ja rosvo kapitalistit ovat harjoittaneet super naiivia maahanmuutto-politiikkaa. ( maahanmuutto teollisuus elää verovaroin..).
      -Suomeenkin on tyhjennetty ulkomaiden vankiloita ja sosiaali ongelmaisia.. Ja yleensä tuotu on sopeutumatonta väkeä, joilla ei ole edes täällä työvelvollisuutta !
      Vaan suuret massat ulkomaan kela-turisteja lomailee vuosikymmeniä kela- sos.tuki lomilla Suomessa. Kaikki on ilmaista, - ei työvelvollisuutta !!
      Milloin Suomen politikot pyytävät anteeksi ja katuvat pieleen mennyttä
      ns. "pakolais-politiikkaa ?
      -- Iso kuva tuho kehityksestä ;
      Globalismi, ja globalismin kätyrit ovat niitä aitoja kansojen vihollisia!
      Globalismi aate haluaa murskata yhtenäiset kansallis-valtiot, ja tuoda tilalle riistoon kiskontaan paremmin sopivat turvattomat seka-valtiot !

      • Anonyymi

        samaa mieltä.


      • Anonyymi

        Persuja äänestääkseen tarvitaan äänestäjältä masokistin luonne.
        Se on käynyt täysin päivänselväksi asiaksi näiden kaikkien selittelijöiden kohdilla, jotka väittävät muka, ettei PS olisi muka nyt pettänyt ketään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persuja äänestääkseen tarvitaan äänestäjältä masokistin luonne.
        Se on käynyt täysin päivänselväksi asiaksi näiden kaikkien selittelijöiden kohdilla, jotka väittävät muka, ettei PS olisi muka nyt pettänyt ketään.

        Juuri noin on asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persuja äänestääkseen tarvitaan äänestäjältä masokistin luonne.
        Se on käynyt täysin päivänselväksi asiaksi näiden kaikkien selittelijöiden kohdilla, jotka väittävät muka, ettei PS olisi muka nyt pettänyt ketään.

        Totta turiset.


    • Anonyymi

      Hallitus jäädyttää indeksikorotuksia. Olisi ollut hyvä, jos hallitus olisi antanut esimerkkiä ja jättänyt kansanedustajien 7,9 prosentin palkankorotukset ja solkdaarisuusveromuuksen tekemättä. Se olisi ollut selvä viesti johtajuudesta.

      Nämä omaan laariin vedot tehtiin kuitenkin ensimmäksenä, joten hallituksen uskottavuus sai ison kolauksen.

      • Anonyymi

        Hallitus palkitsi tasapuolisesti eri kansanryhmät, edustajiensa välityksellä, kuten hallitusmuotomme edellyttää :)


    • Anonyymi

      Kokoomus on kansanedustajineen saatanan ruumiillistuma.

      • Anonyymi

        Niinhän se juuri on.


      • Anonyymi

        Ikävä kyllä, tuo pitää paikkansa. Pätee myös muiden puolueiden moniin kansanedustajiin.


    • Anonyymi

      "Julkisten menojen" kasvun tosiasiallinen syy on porvariston eli maanomistajien ja yritystoiminnan tukiaisten rohmuaminen.

      Nämä tukiaiset siirtyvät "yrityksen" tileiltä holdingyhtiöihin ja sitä kautta verottajan ulottumattomiin.

      Tämä on seurausta yleisestä koulutustason noususta. Nykyisin jo siivousyrittäjäkin osaa siirtää rahansa pois yrityksestään konkurssivelkojien ulottumattomiin, puhumattakaan sitten teollisuusyrityksistä.

      Harmi.

    • Anonyymi

      Satonen, orpo ja purra alkavat palailla todellisuuteen vasta, kun riittävän moni rahaeliitin kärkinimi kilauttaa ja kertoo heille uusia ohjeita.

    • Anonyymi

      Yt ja lopputilit tulee päälle se on sitten kiitos SDP:n äärivasurien toimista. Haistakaa äärivasurit jo pitkä pas----- teillä ei ole yhtään työpaikkaa tarjolla millä pärjäisi elämässä.

    • Anonyymi

      Eihän tässä mitään orjantöitä kaivatakaan, kun keinotellaan pörssissä.
      Sitä me pienet perässä, mitä isot edellä. Aina keinottelu työnteon voittaa!

    • Anonyymi

      SÖNKKÄ SATONEN PAKON EESSÄ NÖYRTYY HÄNET PAKOTETAAN VAIKKA VÄKISIN NÖYRTYMÄÄN HAISTAKOON SÖSSÖTTÄJÄ KIEROSILMÄSEN KOIRAN PASKAN. JOS EI NYT LAKOT UPPOO SÖSSÖTTÄJÄN PÄÄHÄN TEHHÄÄN LISÄÄ LAKKOJA JA LAKKOILLAAN LISÄÄ KATOTAAN PELI LOPPUUN ASTI KATOTAAN KENEN PATA ENSIN KIEHUU. ÄIJÄ ISTUUKIN KUIN SUSI LUITA PASKALLA.

    • Anonyymi

      Nyt on pakko.

    • Anonyymi

      A-studiossa annettiin alku uusille lakoille.

    • Anonyymi

      Vain Kokoomuksessa on typeryyttä niin paljon, että siellä ei edes ymmärretä sitä että niin lakiin perustuvat oikeudet kuin monet muutkin tapahtumat kuten työ, ne toimii oikein vain silloin kun niitä rahoitetaan oikein.

      Kokoomus on päättänyt haluta kansalta työtä, mutta ei ole aikomustakaan rahoittaa sitä.

      Kokoomus on päättänyt että lakiin perustuvat oikeudetkin pitää tapahtua ilmaiseksi.

      Semmoinen herrasväkipuolue se on, käytännössä tuo porukka syö Suomen kuormasta kaiken mahdollisen, verukkeena jokin ihme säästäminen tai jokin "hyvä talous", eihän säästää voida sellaisesta josta on olemassa rahoitusvastuu.

      Kokoomus vain vimmaisesti haluaa, että kansalle kuuluvat oikeudetkin muutetaan takaisin rahaksi, ja sitten annetaan ne rahat rikkaille, jotta Petteri Orpollakin on sitten pääministerin duunin jälkeen palkkiovirka jossain yksityisessä yrityksessä, aivan kuten porvariministereillä lähes aina kun ovat ensin sössineet Suomen ja suomalaisten asiat kaaoksen partaalle.

      Kokoomus puhuu yhtä, ja tekee täysin päinvastaista, siinä joukossa valehtelu osataan (osataan se kyllä muissakin puolueissa toki, mutta se ei yleensä ole ihan näin räikeän tökeröä kuin kokoomuslaisten valehtelut)

    • Anonyymi

      Eduskunnassa ei kansanedustajilla ole oikeutta sanoa muita kansanedustajia valehtelijoiksi, sitä vartenhan on esim. ilmaisu "muunneltu totuus".

      Mutta onneksi täällä palstoilla saa kansalainen sanoa ketä tahansa kansanedustajaa valehtelijaksi ihan milloin tahansa.

    • Anonyymi

      Yleislakko mainittu.

    • Anonyymi

      Satunen korjasi asentoaan.

    • Anonyymi

      Työtaistelut persii***si. Ay -liikkeen pomojen olemassaolotaistelua tämä on.

      • Anonyymi

        Toivottavasti säilyttävät paikkansa, yksinään Perskokkarilandiassa on palkansaajalla Orpo olo.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe