Alkoholistin puoliso

Anonyymi-ap

Hei.
Olen 40v mies jonka 38v alkoholisti puoliso on juonut jo vuosia.puolison juominen on sellaista että juo 5 päivänä joka viikko ympäri vuoden ja päivä annoksena ei nykyään enää 10 olutta riitä ja juominen alkaa yleensä heti aamusta eikä ole poikkeus että juo 3-4 vuorokautta putkeen yötä päivää jolloin annosmäärät 20+ vuorokaudessa.onko kenellekään mitään muuta vinkkiä tarjota kuin ero?puoliso ei halua hoitoon.ei ole valmis sellaiseen ja itse tiedostaa kyllä ongelman mutta aihe on niin arka ettei siitä puhuta.muutaman kerran huonossa olossa puhunut että pitäisi lääkityksen hakemista miettiä mutta ne puheet jää vain puheeksi kun krapula hellittää.Itse en ole puhunut kenellekään kuinka uskomattoman raskasta on elämä kun mielessä pyörii vain puolison juominen niin olisi mielenkiintoista kuulla onko muilla tämmöistä elämää ja miten olette ratkaisseet ongelman oman jaksamisen suhteen?

25

846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos omaa jaksamista ajattelee, niin täytyy tehdä siten, mikä parhaalta tuntuu.
      Joissain tilanteissa voi ero olla ainoa vaihtoehto, jos haluaa säilyttää itsensä terveenä.
      Johan tuollainen on psyykkisestikin rankkaa läheiselle, kun joutuu vierestä seuraamaan toisen ongelmaa, johon ei ole mitään valoa näkyvissä.
      Alkoholistia ei pysty hoitamaan tai auttamaan, ennen kuin hän itse myöntää ongelmansa ja riippuvuutensa.
      Jaksamista sinulle, ja muista, että elämä on valintoja täynnä. Ja sinä itse olet se, joka valitset mitä haluat tehdä tilanteen suhteen.

    • Anonyymi

      Hei. Tiedän tunteen. Ollaan suht samanikäinen pariskunta ja meillä kolme kouluikäistä lasta. Mies juonut paljon oikeastaan koko yhdessäoloajan 20 vuotta, mutta viimeiset 5 vuotta ollut mulla silmiä avaavat. Tajunnut että tää ei tuu loppumaan, oon ottanut asian esille useasti kunnes vaan päätin 2 vuotta sitten että antaa toisen juoda, ja vaikka kuolla siihen paskaan. Meillä käydään töissä joten juominen oikeastaan joka viikonloppuista humalahakuista. Lomat tietty yleensä joka päivä juo, vaikkakin ei humalassa joka päivä. Toisinaan humala sitten menee yli että kontataan ja loukataan itseään fyysisesti ja mua henkisesti. Lapsetkin niin isoja että tajuuvat kaiken ton kännisekoilun ja sehän tässä harmittaa. Mutta lähteä en voi, kuka sitten isi-viikonloppuina ottaa sen kännipaskan vastaan jos en mä oo paikalla? Nyt se kohdistuu kuitenkin muhun ja ei mee enää ihon alle, muutenkuin lasten puolesta se kyynel vierähtää.
      Jos ei juoda niin ollaan kuivahumalassa, eli ärstyisiä ja vittumaisia. Siis aika paskaa. Ja on meillä ollut hyvätkin ajat, jolloin se juominen ei ollut joka viikkoista, ei vaan enää muistaa kuinka monta vuotta siitä olikaan?
      Tuudittaudun siihen että kun lapset isoja voin lähteä.

      • Anonyymi

        Siis tuudiattaudut siihen kun lapset ovat isoja , ystäväni ajatteli samalla tavalla, mutta kun lapset olivat isoja olivat jo omillaan muualla , niin sitten ystäväni sanoi että kun heidän kaksi koiraansa kuolevat niin sitten hän lähtee, joten syitä jäämiseen on silloin kun ei uskalla ottaa päätöstä siitä että saisi elää tervettä elämää.
        Ystäväni lähti kuitenkin noin 50 vuotiaana ja sanoi aina että katuu että tuhlasi niin monia vuosia elämäänsä asumalla yhdessä miehen kanssa joka ei ottanut vastuuta elämästään.
        Lopulta tämä mies joi itsensä hengiltä ja ystäväni löysi miehen jolla ei ollut ongelmia ja on tänään onnellisesti avioliitossa hänen kanssaan ja sanoo nauttivansa jokaisesta päivästä.

        Hänen lapsensa ovat sanoneet hänelle että toivoivat jo lapsena että äiti olisi muuttanut heidän kanssaan pois kotoa jossa aina oli ollut kireä tunnelma.
        Ystävän uusi mies auttele hänen lapsiaan kaiken lapsissa autojen tai talojen korjaamisessa jota heidän oma isänsä ei olisi koskaan tehnyt, kas kun se pullo oli enemmän arvoinen kun vaimo ja lapset. .
        Siis viinaan menevällä on elämässä arvojärjestys jossa viina on aina se tärkein elämässä,
        Lapsista hän muka välittää vasta silloin kun vaimo jättää ja vetoaa sitten että lasten tähden ei erottaisi , vaikka hän ei koskaan olisi edes välittänyt mitenkään lapsistaan. Alkoholistin on itse huomattava että tarvitsee apua, muuten ei pääse siitä eroon


      • Anonyymi

        Hei!
        Sama täällä. Alkoholi maistuu miehelle joka viikonloppu ja lomilla. Ite en viitti edes saunajuomaksi kerran viikossa ottaa kun niin vituttaa tuo juominen. Tietää varsin hyvin että en siitä tykkää ja silti sitä tekeen. Riippuvuus siitä on tullut. Kun viimeinenkin lapsi lähtee pesästä lähen samalla ovenavauksella. Joo ja on helppo sanoa että lähe heti, tiedän kyllä, mutta muut asiat tällä hetkellä painaa enemmän joten odotan siihen asti.


    • Anonyymi

      Juokse niin pitkälle kun pystyt ja niin nopeasti kuin pystyt.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mikään hoito ei tehoa ,jos ei ole vilpitöntä halua raitistua. Alkoholistien läheisille suosittelen Al -anonia ihan oman jaksamisen kannalta.


    • Anonyymi

      Pelasta itsesi!

    • Anonyymi

      Tarkoittaako "puoliso" miestä?

      • Anonyymi

        Puoliso on puoliso,voi olla samaakin sukupuolta.Jokainen valitsee omansa.


      • Anonyymi

        Mitä puolison sukupuolella tässä on tekemistä , ainoastaa alkoholiongelma joka on aiheena .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puoliso on puoliso,voi olla samaakin sukupuolta.Jokainen valitsee omansa.

        "voi olla" eli on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä puolison sukupuolella tässä on tekemistä , ainoastaa alkoholiongelma joka on aiheena .

        Peppuleilla on omat kuvionsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peppuleilla on omat kuvionsa.

        Puolisosi saattaa olla piilohetero, yrittää ahdistuneena taistella naisia kohtaan tuntemiansa haluja vastaan ja ryyppää kun ei muutakaan keksi.


    • Anonyymi

      Voin sanoa sen verran että sinun pitäisi arastakin asiasta ottaa keskustelu hänen kanssaan ja jos se ei auta eikä johda hoidon hakemiseen niin turha jatkaa yhteisoloa sillä juominen tulee jatkumaan ja pahenee ajan kanssa.
      Ei kannata tuhlata omaa elämäänsä olemalla alati huolissaan toisesta sillä alkoholisti ei useinkaan lopeta ennekun on seinä vastassa.
      Eikä kannata siksi jäädä suhteeseen että pelkää toisen kuolevat alkoholiin jos lähtee
      Joten sinuna jättäisin , se on vaikeaa tiedän sen mutta vaikeampaa tulee olemaan hönen kanssaan jatkossa , sillä jos hän itse ei älyä omaa tilannettaan ja sinä vaan jäät vierelle niin lopulta olet juuri sinä joka alat sairastelemaan .kokenut tietää

    • Anonyymi

      Just näin se on, itsellä kokemusta myös, kestin ihan liikaa ja aikaa menny toipumiseen. Jokainen on itse vastuussa jos ei ole holhottava.

    • Anonyymi

      Lääkitys esim.antabus alkuun. AA-kerho jossa kohtalotovereita. Yleensä koko loppu elämän ajaksi. Sopii joillekkin. Alussa on tiedostettava vieroitusoireet. Ärtymys, väsymys. Nesteytys, veden tai mehun juonti aluksi joka puhdistaa elimistöä. Pieni lenkki 3 kertaa päivässä. Ulkoilua. Lepoa.

    • Anonyymi

      Erohan se ratkaisu on, jo oman terveytesi takia. Se on viisas päätös jota juoppo puolisosikin kiittää jos joskus lopettaa.

    • Anonyymi

      Et todellakaan ole yksin. Suomessa on arviolta 300.000 työssä käyvää alkoholistia, joiden puolisot ovat samassa tilanteessa kuin sinä.

    • Anonyymi

      Se on huono idea "pysyä yhdessä kunnes lapset on isoja". Sehän tarkoittaa, että lapset kärsii vanhemman alkoholiongelmasta koko lapsuutensa!

      Nimim. kokemusta on ja myös oma alkoholiongelma.

      Mutta asiat voi muuttua, jos puolison sais asianmukaiseen hoitoon! Minnesotamallinen on monelle hyvä, motivaatiota ei tarvitse olla vielä hoitoon mennessä, vaan se hankitaan sitten hoidon aikana todellisuusterapian avulla.

      Sellaista se voi auttaa, jolta puuttuu motivaatio, eikä tajua ongelmansa laatua.

      En tiedä auttaisiko itseäni enää, koska kyllä tiedän kyllä jo olevani sairas ja millä tavalla ja että juomiseni satuttaa itseäni ja muita ja aiheuttaa kaikkea paskaa kaikilla elämän osa-aluieilla, mutta riippuvuus on vaan niin voimakas, että aloitan aina uudelleen. "Tällä kertaa otan vaan vähän" eli on motivaatio, mutta ei kai sitten riittävän kova... Oon juonu jo 25vuotta, kokoajan alkoholistisesti, mutta viimeset 15 vuotta niin että on ollu paljon haittoja.

      Toivottavasti saisit puolison hoitoon!

      • Anonyymi

        Alkoholistia ei pysty auttamaan, jos hän ei itse myönnä ongelmaansa, ja tajua tarvitsevansa apua.


      • Anonyymi

        Ei tuon pariskunnan metodeilla synny lapsia.


    • Anonyymi

      Onko sekään hyvä jos laittaa välit poikki, siitäkin voi tulla syyllisyyttä.

      • Anonyymi

        Miten voisi tuntea syyllisyyttä, jos lähtee päihdehelvetistä pois ?
        Enemmän tuntisin syyllisyyttä, jos jäisin tuollaiseen suhteeseen, jossa alkoholi on pääosassa.
        Siis syyttelisin itseäni varmaan jatkuvasti, miksen osaisi lähteä pois.


    • Anonyymi

      Itse olin 10 v suhteessa, jossa nainen joi. Eron jälkeen tajusin, että olin hukannut elämästäni 10 v. Myös raha-asiat korjaantu, ei tarvinnut miettiä ruokakaupassa pennosia ja lomareissuista ei kannattanut edes haaveilla. 10 000 mk vuodessa meni juomiin ja tupakkaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1550
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1255
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1044
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      382
      758
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      125
      716
    Aihe