Kivi, hypnoosi ja maailmankaikkeus

Anonyymi-ap

Hei kaikille!
Kerron tiedemiehille jo etukäteen, että tämä seuraava teksti on pelkkää metafysiikkaa, eikä sitä voida todistaa tieteellisesti.
Jatkamme siis tämän suuren filosofin ja Paramahamsan -kirjan tarkastelua. Esitän tässä hyvin lyhyitä otteita kirjasta. Ne ovat enimmäkseen dialogien muodossa. Ne on kirjoitettu keskusteluista, jotka kaikki on nauhoitettu, translitteroitu ja käännetty muille maailman kielille, mutta ei suomeksi. Yritän kääntää joitakin pieniä lauseita, mutta suomenkielinen käännös sisältää paljon käännösvirheitä. Erittäin vaikea filosofinen kirja. On todellakin ensin tutustuttava peruskäsitteisiin, jotta voi edes alkaa ymmärtää kyseistä kirjaa.

Srila Bhakti Raksak Sridhar Dev-Goswami Maharajan kirja
 ”Tietoisuuden subjektiivinen evoluutio”.
...siinä esitetään monikerroksisen todellisuuden paradigma. Fyysinen maailmamme on vain olemassaolon alin, karkein kerros. Sen yläpuolella ja sitä paljon monimuotoisempi on hienojakoinen maailma, ja vielä korkeammalla, vielä rikkaampi ja monimuotoisempi on transsendentti, henkinen, ikuinen maailma. ...Vain tietyt muinaiset perinteet, valikoidut opettajat ja ajattelijat ovat säilyttäneet tämän tunteen meidän aikaamme saakka. Heihin voimme oikeutetusti lukea Srila Sridhar Maharajan. Evoluution mainitseminen tämän teoksen otsikossa ei ole suinkaan sattumaa. Evoluutio-oppi saa tässä kuitenkin paljon laajemman tulkinnan itse olemassaolon periaatteena, eikä vain aineellisten objektien joidenkin muotojen kehittymisenä. Tämä 1900-luvun suuri intialainen ajattelija väittää, että todellinen evoluutio on tietoisuuden, joka on luonteeltaan subjektiivinen, muuttumista. Tarkastelemalla ja vertailemalla erilaisia filosofisia opetuksia evoluutiosta Sridhar Maharaj osoittaa meille, että tietoisuus on ensisijainen todellisuus, että subjektiivinen maailma on todellisempi kuin objektiivinen maailma. Hän johdattaa lukijan tietoisuuden subjektiivisen evoluution eri vaiheiden läpi...

Tämä luku on ote Srila Sridhar Maharajin keskustelusta neurofysiologin tohtori Daniel Murpheyn ja orgaanisen kemian tohtori Thoudam Singhin kanssa.

Dr. Singh: Kun tiedemiehet puhuvat evoluutiosta, he tarkoittavat prosessia, jossa elämä syntyy materiasta. Olen kuullut, että teidän näkemyksenne ovat täysin eri pohjalla. Väitätte, että ehdottomasti kaikki syntyy tietoisuudesta.

Srila Sridhar Maharaj: Kyllä, tietoisuus on ensisijainen ja materia toissijainen. Kaiken aineellisen perusta on tietoisuus, joka on luonteeltaan henkistä. Kun havaitsemme aineellista esinettä, yksi tietoisuus on suoraan vuorovaikutuksessa toisen kanssa, muuntuneena. Tietoisuus muuntuu materiaksi, siirtyy toiseen laadulliseen tilaan. Mutta tämä ei tapahdu välittömästi: ensin siitä tulee sumuista. Sitten tämä sumea tietoisuus materialisoituu. Näin hengestä tulee materiaa. Materia on tietoisuuden alin vaihe, mutta alun perin se on henkeä. …


Ennen kuin sielu uppoutuu aineelliseen tietoisuuteen, se on jonkin aikaa tietoisuuden epämääräisen heijastuksen, chidabhasan, tilassa. Vasta sen jälkeen se voi kokea aineellisen tietoisuuden. Kun puhdas tietoisuus kehittyy aineelliseksi tietoisuudeksi, se käy läpi tietoisuuden epämääräisen heijastuksen, chidabhasan, vaiheen. Mikä tahansa aineellinen objekti on siis hengen olemassaolon muoto.

Tohtori Singh: Mitä on chidabhas?
Srila Sridhar Maharaj: Se on jotain mielen kaltaista. Oletetaan, että tietoisuus haluaa kokea, mitä materia on. Sitä varten sen on astuttava aineelliseen maailmaan, mutta ensin se muuttuu aineelliseksi tietoisuudeksi. Muuttumalla aineelliseksi se voi kokea, mitä materia on. Darwinin teorian mukaan materiasta ei myöskään tule välittömästi elollista. Se käy läpi kehitysvaiheita. Ensin syntyy merkkejä elämästä, sitten tietoisuus, mieli ja sitten idea sielusta. Subjektiivinen evoluutio käy läpi samat vaiheet kuin aineellinen evoluutio, mutta päinvastaiseen suuntaan. Tietoisuuden kehitysprosessissa syntyy ensin Ylisubjekti, sitten yksilöllinen sielu - subjekti, jiva, ja jivojen tietoisuudesta syntyy materiaa. Mutta jotta tietoisuus voisi kokea materiaa, sen on läpäistävä hämärtyneen tietoisuuden vaihe.

Väitän, että evoluutio etenee korkeimmasta alimpaan. Jos Absoluuttinen Todellisuus, ylitietoisuuden todellisuus, on olemassa, sillä on välttämättä kaksi ominaisuutta.

61

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aineellinen evoluutio tapahtuu vain svarupa-shaktin, henkisen olemisen sfäärin evoluutiosta vastuussa olevan ja jatkuvasti dynaamisessa liikkeessä olevan energian, ulkopuolella. On väärin uskoa, että monimuotoisuus syntyy monotonisen ja homogeenisen massan syvyyksissä. Moninaisuutta täynnä oleva maailma on olemassa ikuisesti. Siinä on jatkuva lila, elävä, dynaaminen leikki käynnissä. Jos jopa kuollut, staattinen materia voi olla ikuista, mitäpä puhuttaisiin elävästä, dynaamisesta hengestä? Svarupa-shakti-maailma käy jatkuvasti läpi sisäistä evoluutiota. Kun taas aineellisessa maailmassa evoluutio on hengen rappeutumista karkean materian tasolle, ja antievoluutio on sen liikettä kohti täydellisyyttä. Tässä maailmassa evoluution korvaa anti-evoluutio, mutta svarupa-shaktin asuinpaikassa näin ei tapahdu.

      Dr. Singh: Tohtori Singh: Darwin on kuvannut objektiivista evoluutiota, mutta Krishna-tietoisuuden tieteen mukaan, miten subjektiivinen evoluutio tapahtuu?

      Srila Sridhar Maharaj: Hypnoosin analogian avulla. Meidän tapauksessamme Ylisubjekti saa hypnoosin avulla subjektin näkemään tietyn kohteen haluamallaan tavalla. Alistetulla subjektilla ei ole valinnanvaraa. Joku ajattelee, että näemme kiven, koska se on objektiivinen todellisuus, joka on olemassa tietoisuudesta riippumatta eikä sitä voi nähdä millään muulla tavalla. Itse asiassa näemme kiven Supersubjektin hypnoosin vaikutuksen alaisena, joka näyttää meille sen, mitä parhaaksi näkee. Hän käskee meitä näkemään kiven, ja me näemme kiven. Hän päättää, mitä näemme. Objektiivisella maailmalla ei ole valtaa meihin, koska se on täysin alisteinen subjektiiviselle maailmalle.


      Tämä on helppo ymmärtää hypnoosin esimerkin avulla. Koko ympäröivä maailma on hypnoosin tulos, ja hypnotisoijana on Korkein Subjekti. Aineellisella luonnolla ei ole omia lakeja; ne tulevat subjektiivisesta maailmasta.

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🍑 ­­N­y­­­m­­f­o­m­­­a­­­a­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Lueskelin vähän filosofiaa.

      Maailma koostuu kolmesta osamaailmasta. Niistä se jossa elämme on kuin hypnoosi simulaatio.

      1. Tavallaan kaksiulotteinen maailmamme jonka kolmas ulottuvuus on Aika. Sen säde eli r tai halkaisija d on ääretön.

      2. Ympärillemme kiertyy toinen suurempi Maailma joka peittää meidät pallon pinta-alana eli sen kaava on pii r^2, jossa r on ääretön.

      3. Edellämainittujen kahden maailman väliin asettuu kolmas maailma joka on kaikkeuden Tilavuus ja sen kaava on 4/3 pii r^3, jossa r on ääretön.

      On huomattava että ensimmäinen Maailma on ainakin 1 x ääretön säteeltään tai jopa 2 x ääretön jos halkaisija otetaan käyttöön. Siinä tapauksessa äärettömällä viivalla pitää olla puoliväli eli keskipiste.

      Toinen Maailma on paljon ääretöntä suurempi ja kolmas maailma on aivan äärettömän ääretön.

      Tää on vähän sekava selitys. Itselleni piirsin asian selvemmin mutta en voi liittää piirrosta minnekään.

      Tarkoitus on että on olemassa ääretöntä suurempia lukuja pallossa jonka säde r on itsessään ääretön.

      Sekä pohtia Voiko Aika olla simulaatiossa kolmas eikä neljäs ulottuvuus.

      Kaikki edellämainittu on tietenkin vain hataraa hypoteesia yhä. Tahdon teiltä mielipiteen Voiko olla ääretöntä äärettömämpi pallo olemassa jos r on ääretön. Tuo pallo ei ole yksi kokonaisuus vaan kolme erillistä rakennetta kietoutuneena yhteen.

      • Anonyymi

        Mistä olet lukenut tuon? Mistä sait tämän tiedon?
        Suosittelen seuraavia linkkejä, jotta voimme käsitellä kysymystäsi tarkemmin, jos sinulla jää vielä kysymyksiä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17952847/maya---maailma-virtuaalitodellisuutena
        MAYA. Maailma virtuaalitodellisuutena


        Nykyaikaisessa tiedemaailmassa tietoisuus on alennettu haihtuvaksi epifenomenoksi, joka on jäänyt jäljelle sen jälkeen, kun aivot on selitetty fysikaalisesti. Se näyttää syntyvän, kun aine on sopivasti järjestäytynyt, mutta tiedemiehet ja filosofit eivät ole kyenneet selittämään, miksi monimutkaisen järjestäytymisen pitäisi tuottaa mitään muuta kuin monimutkaista fyysistä käyttäytymistä. Silti tietoisuus ei katoa. Yksi mahdollisuus on, että sen sijaan, että tietoisuus syntyisi materiasta, se on erillinen elementti, joka lisätään fysikaalisiin järjestelmiin. Tätä voidaan mallintaa ajatuksella virtuaalitodellisuudesta, jossa ihminen astuu tietokoneella simuloituun maailmaan aistiliitännän kautta. Tässä kirjassa virtuaalitodellisuutta käytetään metaforana tilanteestamme tietoisena olentona. Perusteemana on, että se, mitä voimme kuvitella tekevämme virtuaalitodellisuusjärjestelmässä, saattaa todellisuudessa tapahtua luonnossa paljon suuremmassa mittakaavassa. Luonto voi olla kuin tietokonesimulaatio, johon on liitetty tietoinen tarkkailija/osallistuja. Tämä uraauurtava kirja osoittaa, miten tietoiset olennot voisivat olla vuorovaikutuksessa fyysisesti realistisen virtuaalimaailman kanssa. Se osoittaa, miten paranormaalit ilmiöt voidaan sovittaa luonnollisella tavalla yhteen fysiikan lakien kanssa, ja se valottaa ajan paradokseja, ruumiin ulkopuolista elämää sekä kosmista ja maanpäällistä evoluutiota. Kattavassa synteesissä modernin tieteen ajatuksia ja tietoja käytetään valaisemaan ikivanhaa teemaa tietoisuudesta illuusioiden maailmassa.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18192828/heraamisen-ja-muutoksen-tie
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18193599/vedalaiset-brahmanit-vastaavat-heille-esitettyihin-kysymyksiin
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18185737/vedojen-opiskeluun-on-oltava-siihen-valmiudet
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18027910/vedat-on-pranan-alkuperainen-varahtely-kosmoksessa-jota-kutsutaan-akasha-shastraksi
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18153896/vedat-ja-nykyaika--muinaisilla-oli-kehittynytta-teknologiaa
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18200450/tuo-herrasmies


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä olet lukenut tuon? Mistä sait tämän tiedon?
        Suosittelen seuraavia linkkejä, jotta voimme käsitellä kysymystäsi tarkemmin, jos sinulla jää vielä kysymyksiä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17952847/maya---maailma-virtuaalitodellisuutena
        MAYA. Maailma virtuaalitodellisuutena


        Nykyaikaisessa tiedemaailmassa tietoisuus on alennettu haihtuvaksi epifenomenoksi, joka on jäänyt jäljelle sen jälkeen, kun aivot on selitetty fysikaalisesti. Se näyttää syntyvän, kun aine on sopivasti järjestäytynyt, mutta tiedemiehet ja filosofit eivät ole kyenneet selittämään, miksi monimutkaisen järjestäytymisen pitäisi tuottaa mitään muuta kuin monimutkaista fyysistä käyttäytymistä. Silti tietoisuus ei katoa. Yksi mahdollisuus on, että sen sijaan, että tietoisuus syntyisi materiasta, se on erillinen elementti, joka lisätään fysikaalisiin järjestelmiin. Tätä voidaan mallintaa ajatuksella virtuaalitodellisuudesta, jossa ihminen astuu tietokoneella simuloituun maailmaan aistiliitännän kautta. Tässä kirjassa virtuaalitodellisuutta käytetään metaforana tilanteestamme tietoisena olentona. Perusteemana on, että se, mitä voimme kuvitella tekevämme virtuaalitodellisuusjärjestelmässä, saattaa todellisuudessa tapahtua luonnossa paljon suuremmassa mittakaavassa. Luonto voi olla kuin tietokonesimulaatio, johon on liitetty tietoinen tarkkailija/osallistuja. Tämä uraauurtava kirja osoittaa, miten tietoiset olennot voisivat olla vuorovaikutuksessa fyysisesti realistisen virtuaalimaailman kanssa. Se osoittaa, miten paranormaalit ilmiöt voidaan sovittaa luonnollisella tavalla yhteen fysiikan lakien kanssa, ja se valottaa ajan paradokseja, ruumiin ulkopuolista elämää sekä kosmista ja maanpäällistä evoluutiota. Kattavassa synteesissä modernin tieteen ajatuksia ja tietoja käytetään valaisemaan ikivanhaa teemaa tietoisuudesta illuusioiden maailmassa.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18192828/heraamisen-ja-muutoksen-tie
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18193599/vedalaiset-brahmanit-vastaavat-heille-esitettyihin-kysymyksiin
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18185737/vedojen-opiskeluun-on-oltava-siihen-valmiudet
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18027910/vedat-on-pranan-alkuperainen-varahtely-kosmoksessa-jota-kutsutaan-akasha-shastraksi
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18153896/vedat-ja-nykyaika--muinaisilla-oli-kehittynytta-teknologiaa
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18200450/tuo-herrasmies

        https://richardlthompson.com/time-according-vedas
        Time According to the Vedas


        Puranic concepts of time as “an active potency of the Supreme which manipulates the material energy,” can appear incompatible with Einstein's analysis of time as a geometric coordinate in the fabric of space. All the same, Thompson considers the rich complexity of the Puranic accounts, which include calculation of time based on atomic action, the motion of the stars and planets in terms of arc-seconds, and time dilation over cosmic distances.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://richardlthompson.com/time-according-vedas
        Time According to the Vedas


        Puranic concepts of time as “an active potency of the Supreme which manipulates the material energy,” can appear incompatible with Einstein's analysis of time as a geometric coordinate in the fabric of space. All the same, Thompson considers the rich complexity of the Puranic accounts, which include calculation of time based on atomic action, the motion of the stars and planets in terms of arc-seconds, and time dilation over cosmic distances.

        "Niistä se jossa elämme on kuin hypnoosi simulaatio."

        Niinhän se onkin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erityisesti suosittelen sinulle:
        Mitä tapahtui ennen luomiskertomusta, ennen maapallomme luomista, eikä vain maapallomme, vaan mitä tapahtui ennen maailmankaikkeutemme luomista, eikä vain meidän maailmankaikkeutemme, vaan ennen kaikkien lukemattomien maailmankaikkeuksien luomista?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18211325/mita-tapahtui-ennen-luomiskertomusta-ennen-maapallomme-luomista


        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18213732/sielun-alkupera

        jatketaan:

        Tohtori Singh: Jumala on siis taikuri ja me olemme Hänen subjektejaan?

        Srila Sridhar Maharaj: Hän ei ole vain taikuri, vaan kaikkivoipa taikuri. Ainoa ja ainutlaatuinen.

        Tohtori Murphy: Mikä on Herran sisäisen energian, Yoga- mayan, rooli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jatketaan:

        Tohtori Singh: Jumala on siis taikuri ja me olemme Hänen subjektejaan?

        Srila Sridhar Maharaj: Hän ei ole vain taikuri, vaan kaikkivoipa taikuri. Ainoa ja ainutlaatuinen.

        Tohtori Murphy: Mikä on Herran sisäisen energian, Yoga- mayan, rooli?

        Srila Sridhar Maharaj: Hän on ikuisesti Krishnan seurassa. Meidän käsityksessämme Jumalallisesta (Absoluutista) purusha ja prakriti, mies ja nainen, ovat aina olemassa yhdessä. Energian Haltija ja Energia, Olemus ja Substanssi, ovat käsittämättömän läheisessä yhteydessä toisiinsa. Se, joka uskoo, että Korkein Sielu on olemassa energioidensa ulkopuolella, tunnustaa Shankaracharyan esittämää ajatusta Brahmanista. Hänellä oli tapana sanoa: "Korkein tietoisuus on yksioikoinen ykseys."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Sridhar Maharaj: Hän on ikuisesti Krishnan seurassa. Meidän käsityksessämme Jumalallisesta (Absoluutista) purusha ja prakriti, mies ja nainen, ovat aina olemassa yhdessä. Energian Haltija ja Energia, Olemus ja Substanssi, ovat käsittämättömän läheisessä yhteydessä toisiinsa. Se, joka uskoo, että Korkein Sielu on olemassa energioidensa ulkopuolella, tunnustaa Shankaracharyan esittämää ajatusta Brahmanista. Hänellä oli tapana sanoa: "Korkein tietoisuus on yksioikoinen ykseys."

        Tähän väliin voisi lukea tästä:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18200538/jumalallisen-maskuliininen-ja-feminiininen-aspekti-krishna-on-seka-isa-etta-aiti-
        Jumalallisen maskuliininen ja feminiininen Aspekti
        Krishna on sekä Isä että Äiti.

        Lyhyitä katkelmia. Käännösvirheitä suomen kielessä:

        Srila Bhakti Sudhir Goswami Maharaj

        Jumalallisen maskuliininen ja feminiininen Aspekti

        Meidän on ymmärrettävä todellisuuden luonne. Meille kerrotaan, että tämä maailma on vain vääristynyt heijastus henkimaailmasta. Yksi tämän aineellisen maailman ominaispiirteistä on miespuolisen ja naispuolisen alun olemassaolo. Ja olisi virheellistä ja tietämätöntä yrittää riistää jumalalliselta Todellisuudelta tämä piirre, tämä luonne, jako miespuoliseen ja naispuoliseen prinsiippiin.

        Kuulemme joka päivä tämän ilmaisun, nämä sanat: "Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi. Englannin kielen sana "man" tarkoittaa miestä. Mutta entä nainen? Kenen kuvaksi nainen luotiin?

        Tämä idea feminiinisestä ja maskuliinisesta löytää täyden ilmaisunsa ja edustuksensa Krishna-käsityksessä Jumalallisesta, käsityksessä Jumalasta Krishnana.


        "Vedanta-sutrassa sanotaan: ...sanskrit... ”Absoluuttinen Totuus on Alkuperäinen Lähde".
        Lähde, josta kaikki on saanut alkunsa. Vedanta on Vedojen puun kukka.
        ...sanskrit…
        Srimad-Bhagavatam 1.1.3

        O expert and thoughtful men, relish Śrīmad-Bhāgavatam, the mature fruit of the desire tree of Vedic literatures. It emanated from the lips of Śrī Śukadeva Gosvāmī. Therefore this fruit has become even more tasteful, although its nectarean juice was already relishable for all, including liberated souls.


        Kuvaillessaan Korkeimman Olennon luonnetta Srila Guru Maharaj sanoo, että Jumalan Persoonallisuus ilmenee silloin, kun Jumalan Persoonallisuuteen liittyy Hänen Shaktinsa - Hänen naispuolinen puoliskonsa.

        Kun taas kuvaus tai kuva Jumalasta, joka on vailla energiaa, voimaa, shaktia - tämä kuva kääntyy lopulta kohti impersonalismia - persoonatonta käsitystä Hänestä.


        Englannin kielessä sana " Jumala" on yleisesti käytetty sana "God". Mutta Srila Saraswati Thakur käytti mieluummin toista termiä Jumalallisesta, «Godhead», vetääkseen selkeän rajan Krishna-tietoisuuden ja kristinuskon välille. «Godhead» on laajempi, kaiken kattava määritelmä.

        Shukadeva Goswami puhuu olemassaolon toisen ulottuvuuden olemassaolosta, valtakunnasta, jossa Jumala - Mies, Jumalallisen maskuliininen ilmentymä - on naispuolisen puoliskonsa eli feminiinisen Alun, Seuralaisensa, seurassa. Miehen ja naisen suhde tässä maailmassa on vääristynyt heijastus suhteesta tässä alkuperäisessä Todellisuudessa.

        ...Mutta Radha ja Krishna, Radharani ja Krishna - He kaksi ilmenevät Yhtenä Kokonaisuutena".

        Adi-Purusha, Absoluutin maskuliininen Alku on Krishna, joka on hallitseva alku tai hallitseva puoli. On myös alisteinen alku, alisteinen puoli. Ylin ilmentymä, tämän puolen pää on Srimati Radharani. Krishna Itse henkilökohtaisesti ja Hänen monet ekspansioistaan ovat puoli, joka vastaanottaa, hyväksyy palvelun.


        Mutta aivan kuten Krishna laajentaa, ekspansioi Itseään, samalla tavalla myös Radharani ekspansioi Itseään, Persoonaansa, samalla tavalla. Hän organisoi, järjestää ja johtaa koko palvelusta. Hän laajentaa ja ekspansioi Persoonallisuuttaan lukemattomiin vraja-gopiin, Dvarakan kuningattariin. Hänestä tulee Ayodhyan Sita, Hänestä tulee Vaikunthan Lakshmi. Ja Hän on myös pimeä puoli, pimeä puolisko. Hänen Persoonansa pimeä puoli, "musta" puoli on aineellista energiaa, joka tunnetaan nimellä Durga, nimellä Kali-ma.

        Kaiken tämän perusteella voimme ymmärtää, kuinka kattava Krishna-konsepti on, kuinka kehittynyt ja systemaattinen se on.


        ________________

        Kuulemme joka päivä tämän ilmaisun, nämä sanat: "Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi. Englannin kielen sana "man" tarkoittaa miestä. Mutta entä nainen? Kenen kuvaksi nainen luotiin?

        Tämä idea feminiinisestä ja maskuliinisesta löytää täyden ilmaisunsa ja edustuksensa Krishna-käsityksessä Jumalallisesta, käsityksessä Jumalasta Krishnana.


        Kaiken tämän perusteella voimme ymmärtää, kuinka kattava Krishna-konsepti on, kuinka kehittynyt ja systemaattinen se on.


        Länsimaissa vallitsevat uskonnot ovat patriarkaalisia siinä, miten ne kuvaavat Jumalaa ja mitä ne korostavat.


        Jumala ei siis näyttäydy [niissä] niinkään miehenä vaan vanhana valkoisena miehenä.


        Sukupuolineutraalit uskonnolliset käsitteet siis kieltävät Jumalan Persoonan eivätkä tunnusta mahdollisuutta suhteeseen [Hänen kanssaan], ja siksi ne sympatisoivat epäsuorasti jumalattomuutta.


        Ne kieltävät mahdollisuuden siihen, mitä sanskritin kielessä kutsutaan 'rasaksi', rakkauden vaihdoksi. Rakkauden vaihto on olemisen liikkeellepaneva periaate, joka ilmenee selvimmin ihmisyhteiskunnassa, joka jopa raamatullisen kuvauksen mukaan on luotu jumalallisen kuvaksi.


        Jumalan kuvaaminen yksinomaan maskuliiniseksi olisi virheellistä. Jumalan kuvaaminen yksinomaan feminiiniseksi olisi myös väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Sridhar Maharaj: Hän on ikuisesti Krishnan seurassa. Meidän käsityksessämme Jumalallisesta (Absoluutista) purusha ja prakriti, mies ja nainen, ovat aina olemassa yhdessä. Energian Haltija ja Energia, Olemus ja Substanssi, ovat käsittämättömän läheisessä yhteydessä toisiinsa. Se, joka uskoo, että Korkein Sielu on olemassa energioidensa ulkopuolella, tunnustaa Shankaracharyan esittämää ajatusta Brahmanista. Hänellä oli tapana sanoa: "Korkein tietoisuus on yksioikoinen ykseys."

        Absoluutti ilmenee kolmessa päähypostaasissa: jnana, bala ja kriya.. Absoluuttisen kokonaisuuden ikuinen luonne jaetaan kolmeen luokkaan: voima, tietoisuus ja autuus. Ajatteleminen, haluaminen ja tunteminen: sat, chit, ananda.
        ...
        ...
        Ennen kuin sielu joutuu kosketuksiin aineellisen maailman kanssa, se käy läpi varjotietoisuuden vaiheen, jota kutsutaan chidabhasaksi. Ensin tietoisuus muuttuu varjotietoisuudeksi ja sitten tiedostamattomaksi materiaksi. Jokaisella elottomalla aineellisella esineellä on oma elollinen, persoonallinen prototyyppinsä. Varjolla, jonka läpi tietoisuus kulkee havaitakseen todellisuuden aineellisesti, on persoonallisuuden ominaisuuksia.

        ...
        ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Absoluutti ilmenee kolmessa päähypostaasissa: jnana, bala ja kriya.. Absoluuttisen kokonaisuuden ikuinen luonne jaetaan kolmeen luokkaan: voima, tietoisuus ja autuus. Ajatteleminen, haluaminen ja tunteminen: sat, chit, ananda.
        ...
        ...
        Ennen kuin sielu joutuu kosketuksiin aineellisen maailman kanssa, se käy läpi varjotietoisuuden vaiheen, jota kutsutaan chidabhasaksi. Ensin tietoisuus muuttuu varjotietoisuudeksi ja sitten tiedostamattomaksi materiaksi. Jokaisella elottomalla aineellisella esineellä on oma elollinen, persoonallinen prototyyppinsä. Varjolla, jonka läpi tietoisuus kulkee havaitakseen todellisuuden aineellisesti, on persoonallisuuden ominaisuuksia.

        ...
        ...

        Ennen kuin sielu joutuu kosketuksiin materian kanssa, sen on käytävä läpi välivaihe, jossa sen tietoisuus mukautuu aineellisten kohteiden havaitsemiseen. Ihmiset ovat ikimuistoisista ajoista lähtien yrittäneet ymmärtää, mitä materia on, vaikka se on yksinkertaisesti tietoisuuden muoto. Koska jokaisella aineellisella esineellä on oma tietoinen ja siksi persoonallinen prototyyppinsä, Aurinkoa, Kuuta, Maata ja muita planeettoja olisi kohdeltava persoonallisuuksina. Varjotietoisuus on myös tietoisuuden olemassaolon muoto, joka on välttämätön, jotta sielu voi havaita objektiivisen maailman aineellisen puolen. Tämä tietoisuuden vaihe on myös elävöitynyt ja sillä on persoonallisuuden ominaisuuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen kuin sielu joutuu kosketuksiin materian kanssa, sen on käytävä läpi välivaihe, jossa sen tietoisuus mukautuu aineellisten kohteiden havaitsemiseen. Ihmiset ovat ikimuistoisista ajoista lähtien yrittäneet ymmärtää, mitä materia on, vaikka se on yksinkertaisesti tietoisuuden muoto. Koska jokaisella aineellisella esineellä on oma tietoinen ja siksi persoonallinen prototyyppinsä, Aurinkoa, Kuuta, Maata ja muita planeettoja olisi kohdeltava persoonallisuuksina. Varjotietoisuus on myös tietoisuuden olemassaolon muoto, joka on välttämätön, jotta sielu voi havaita objektiivisen maailman aineellisen puolen. Tämä tietoisuuden vaihe on myös elävöitynyt ja sillä on persoonallisuuden ominaisuuksia.

        Aistimme havaitsevat vain sen, mikä on pinnalla, ne liukuvat olemassaolon ulkopuolella, jota kutsutaan aineeksi. Mutta kaiken tämän takana on persoonallisuus. Ilman toisen persoonallisuuden vaikutusta tietoisuutemme ei voi laskeutua karkean aineen tasolle.

        Siksi muinaisissa Kirjoituksissa lukee, että suuret pyhät ja rishit puhuvat kaikesta tässä maailmassa persoonallisuutena. Miksi se, mikä meille on elotonta materiaa, on heille elävää todellisuutta? Koska aine on tietoisuuden varjopuoli. He näkevät persoonallisuuden aineellisen kuoren läpi. He eivät katso varjoa, he katsovat persoonallisuutta. Tietoinen olento, persoonallisuus, on todellisempi kuin sen varjo, jonka sumentunut tietoisuutemme näkee aineena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aistimme havaitsevat vain sen, mikä on pinnalla, ne liukuvat olemassaolon ulkopuolella, jota kutsutaan aineeksi. Mutta kaiken tämän takana on persoonallisuus. Ilman toisen persoonallisuuden vaikutusta tietoisuutemme ei voi laskeutua karkean aineen tasolle.

        Siksi muinaisissa Kirjoituksissa lukee, että suuret pyhät ja rishit puhuvat kaikesta tässä maailmassa persoonallisuutena. Miksi se, mikä meille on elotonta materiaa, on heille elävää todellisuutta? Koska aine on tietoisuuden varjopuoli. He näkevät persoonallisuuden aineellisen kuoren läpi. He eivät katso varjoa, he katsovat persoonallisuutta. Tietoinen olento, persoonallisuus, on todellisempi kuin sen varjo, jonka sumentunut tietoisuutemme näkee aineena.

        Srila Sridhar Maharaj selittää lilan moniulotteisen luonteen Korkeimman Hypnotisoijan käsitteen kautta: "Darwinin objektiivinen evoluutio on saanut meistä otteen, olemme joutuneet sen uhriksi. Vaikka ulkoisesti torjumme sen, Darwinin teorian haamu on kuitenkin nielaissut meidät. Todellisuuden todellisessa kuvassa kyse on subjektiivisesta evoluutiosta. Hän sanoo, että subjekti hallitsee kaikkia asioita: "Katsokaa tätä", ja me näemme sen. Kuin olisimme hypnoosissa tarkkailtavana. Kyse ei suinkaan ole siitä, että kohde on kiinteä ja Subjekti pakotetaan hyväksymään se. Jotkut näkevät kohteen tietyllä tavalla, toinen ryhmä on virittynyt eri aallolle ja näkee eri tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aistimme havaitsevat vain sen, mikä on pinnalla, ne liukuvat olemassaolon ulkopuolella, jota kutsutaan aineeksi. Mutta kaiken tämän takana on persoonallisuus. Ilman toisen persoonallisuuden vaikutusta tietoisuutemme ei voi laskeutua karkean aineen tasolle.

        Siksi muinaisissa Kirjoituksissa lukee, että suuret pyhät ja rishit puhuvat kaikesta tässä maailmassa persoonallisuutena. Miksi se, mikä meille on elotonta materiaa, on heille elävää todellisuutta? Koska aine on tietoisuuden varjopuoli. He näkevät persoonallisuuden aineellisen kuoren läpi. He eivät katso varjoa, he katsovat persoonallisuutta. Tietoinen olento, persoonallisuus, on todellisempi kuin sen varjo, jonka sumentunut tietoisuutemme näkee aineena.

        ...
        ...
        Puhdas tietoisuus ei pysty välittömästi kokemaan puhdasta materiaa. Persoonallisuus ei muutu välittömästi elottomaksi materiaksi. Ensin se käy läpi jonkin välivaiheen, jossa se on karman lakien alainen. Tällainen olento ei ole täysipainoinen henkinen persoonallisuus, vaan se asuu tietoisuuden välitilassa. Näin ollen viisaat ovat oikeassa kutsuessaan kaikkea ja kaikkia henkilöiksi. Se ei ole heidän mielikuvituksensa tuotetta, vaan he todella näkevät asian niin.

        Kaikki on tietoista. Vaikka nykyajan tiedemiehet sanovat, että kaikki on aineellista, meillä on syytä ajatella toisin. Sillä ei ole merkitystä, mitä näemme, vaan sillä, mitä tunnemme. Ja tuntemuksemme ovat tietoisuutemme ominaisuuksia. Riippumatta siitä, kuinka kehittynyt se on, se on olennainen osa minuuttamme. Kun tunnemme aineellisen esineen, se tarkoittaa, että se on olemassa tietoisuudessamme. Näin ollen aine on tietoisuuden olemassaolon muoto. Se, mitä kutsumme aineeksi, on subjektiivisten mentaalisten tuntemusten kokonaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...
        ...
        Puhdas tietoisuus ei pysty välittömästi kokemaan puhdasta materiaa. Persoonallisuus ei muutu välittömästi elottomaksi materiaksi. Ensin se käy läpi jonkin välivaiheen, jossa se on karman lakien alainen. Tällainen olento ei ole täysipainoinen henkinen persoonallisuus, vaan se asuu tietoisuuden välitilassa. Näin ollen viisaat ovat oikeassa kutsuessaan kaikkea ja kaikkia henkilöiksi. Se ei ole heidän mielikuvituksensa tuotetta, vaan he todella näkevät asian niin.

        Kaikki on tietoista. Vaikka nykyajan tiedemiehet sanovat, että kaikki on aineellista, meillä on syytä ajatella toisin. Sillä ei ole merkitystä, mitä näemme, vaan sillä, mitä tunnemme. Ja tuntemuksemme ovat tietoisuutemme ominaisuuksia. Riippumatta siitä, kuinka kehittynyt se on, se on olennainen osa minuuttamme. Kun tunnemme aineellisen esineen, se tarkoittaa, että se on olemassa tietoisuudessamme. Näin ollen aine on tietoisuuden olemassaolon muoto. Se, mitä kutsumme aineeksi, on subjektiivisten mentaalisten tuntemusten kokonaisuus.

        Dr. Murphey: And person means thinking, feeling, willing.

        Srila Sridhar Maharaj: Thinking, feeling, willing — a living entity has three phases. And it is also the same with God and His potency. There is a subject existing first, and then his experiences. And experiences of the subtlemost character come first and are given the most importance. And when the subject is coming to the more distant area to conceive of matter, that will be the farthest point from him. He will address everything by which he is surrounded with personal conceptions.

        A personal conception cannot but assert that matter is far off. The direct connection of consciousness is with the shadow, the reflection of the material into the conscious world. The soul can understand that only. If matter can exist independently, then also matter has a shadow in the conscious world, and the soul is concerned with that shadow.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dr. Murphey: And person means thinking, feeling, willing.

        Srila Sridhar Maharaj: Thinking, feeling, willing — a living entity has three phases. And it is also the same with God and His potency. There is a subject existing first, and then his experiences. And experiences of the subtlemost character come first and are given the most importance. And when the subject is coming to the more distant area to conceive of matter, that will be the farthest point from him. He will address everything by which he is surrounded with personal conceptions.

        A personal conception cannot but assert that matter is far off. The direct connection of consciousness is with the shadow, the reflection of the material into the conscious world. The soul can understand that only. If matter can exist independently, then also matter has a shadow in the conscious world, and the soul is concerned with that shadow.

        ...
        ...
        Todellisuus koostuu tietoisuudesta ja persoonallisuuksista. Kaikella aistihavainnon alueella on tietoisuus. Aineellinen objekti heijastuu minussa, joten se on minun laillani olemassa tietoisella olemisen tasolla. Subjekti on aina tietoisuuden alueella, ja mikä tahansa objekti onkin, se heittää varjonsa tietoisuuden maailmaan. Se, joka tarkastelee objektiivista todellisuutta, on tekemisissä vain tietoisuuden kanssa alusta loppuun; emme voi suoraan havaita materiaa, ohittaen tietoisuuden välimuodon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...
        ...
        Todellisuus koostuu tietoisuudesta ja persoonallisuuksista. Kaikella aistihavainnon alueella on tietoisuus. Aineellinen objekti heijastuu minussa, joten se on minun laillani olemassa tietoisella olemisen tasolla. Subjekti on aina tietoisuuden alueella, ja mikä tahansa objekti onkin, se heittää varjonsa tietoisuuden maailmaan. Se, joka tarkastelee objektiivista todellisuutta, on tekemisissä vain tietoisuuden kanssa alusta loppuun; emme voi suoraan havaita materiaa, ohittaen tietoisuuden välimuodon.

        ...
        Dr. Murphey: How can we differentiate consciousness from mind?

        Srila Sridhar Maharaj: In Bhagavad-gita, the path of differentiation between consciousness and mind is suggested: indriyani parany ahur. What is atma, the soul, the spiritual conception? We have come to the world conception by a particular process. By the process of elimination we can trace out what the mind is. It is said that the basis of the mind is acceptance and rejection: sankalpa-vikalpa — «I want this, I don’t want that.» What is the mind? A thing that contains apathy and sympathy for the external world. That is the mind. We have to trace within us what that thing is. It is within us, and one has to enter into his own self and try to have some personal experience of what the mind is. Then by internal analysis one can try to come directly in touch with the faculty of judgment, reason, intelligence, by asking, «What is intelligence? Where is it within me?» We should try to find that out and come in touch with that directly. We should enquire, «What is the mind? It is already within me. But what is it? And what is reason within me? What is the source of the mind and intelligence? And crossing the stage of the decisive faculty, what is the soul?» We must try, as a yogi does, to come in direct touch with the elements within us. Mind and intelligence are within each of us. Why should we not be able to trace out exactly what they are, to see internally what they are?

        Dr. Murphey: When our faith is growing in a particular direction, how can we know that our realisations are coming from our own internal self, from our inner consciousness, and not from the influence of the environment, the circumstances that surround us?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...
        Dr. Murphey: How can we differentiate consciousness from mind?

        Srila Sridhar Maharaj: In Bhagavad-gita, the path of differentiation between consciousness and mind is suggested: indriyani parany ahur. What is atma, the soul, the spiritual conception? We have come to the world conception by a particular process. By the process of elimination we can trace out what the mind is. It is said that the basis of the mind is acceptance and rejection: sankalpa-vikalpa — «I want this, I don’t want that.» What is the mind? A thing that contains apathy and sympathy for the external world. That is the mind. We have to trace within us what that thing is. It is within us, and one has to enter into his own self and try to have some personal experience of what the mind is. Then by internal analysis one can try to come directly in touch with the faculty of judgment, reason, intelligence, by asking, «What is intelligence? Where is it within me?» We should try to find that out and come in touch with that directly. We should enquire, «What is the mind? It is already within me. But what is it? And what is reason within me? What is the source of the mind and intelligence? And crossing the stage of the decisive faculty, what is the soul?» We must try, as a yogi does, to come in direct touch with the elements within us. Mind and intelligence are within each of us. Why should we not be able to trace out exactly what they are, to see internally what they are?

        Dr. Murphey: When our faith is growing in a particular direction, how can we know that our realisations are coming from our own internal self, from our inner consciousness, and not from the influence of the environment, the circumstances that surround us?

        Dr. Murphey: Kun uskomme on vasta kehittymässä, mistä tiedämme, että ymmärrys, joka meille tulee, tulee todella sisäisestä olemuksestamme, puhtaan tietoisuuden syvyyksistä, eikä ympäröivä maailma vaikuta siihen? Miten erotamme toisistaan tiedon, joka tulee subjektiivisesta maailmasta, ja tiedon, jonka saamme aistihavainnon kautta?

        Srila Sridhar Maharaj: Juuri nyt todellinen minämme on puoliunessa. Mutta se voidaan herättää ulkopuolelta. Se on kuin nukkujan herättäminen. Kun sielu herää, tai kuten sanotaan, tulee järkiinsä ja tietoisuus palaa siihen, se tajuaa, että uni oli illuusio, mutta nyt kaikki on todellista. Ystävien armosta voimme jälleen saada "terveen mielen ja lujan muistin" takaisin. Tällä tavoin bhakti-metodi antaa meille mahdollisuuden oivaltaa itsemme ja ympäröivän todellisuuden.

        Dr. Murphey: Halusin selventää yhtä asiaa. Kapilan filosofiassa, sankhyassa, jossa aineellista maailmaa analysoidaan, annetaan sellainen käsite kuin pradhana, ikuinen ilmenemätön materia. Onko tämä pradhana myös tietoisuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dr. Murphey: Kun uskomme on vasta kehittymässä, mistä tiedämme, että ymmärrys, joka meille tulee, tulee todella sisäisestä olemuksestamme, puhtaan tietoisuuden syvyyksistä, eikä ympäröivä maailma vaikuta siihen? Miten erotamme toisistaan tiedon, joka tulee subjektiivisesta maailmasta, ja tiedon, jonka saamme aistihavainnon kautta?

        Srila Sridhar Maharaj: Juuri nyt todellinen minämme on puoliunessa. Mutta se voidaan herättää ulkopuolelta. Se on kuin nukkujan herättäminen. Kun sielu herää, tai kuten sanotaan, tulee järkiinsä ja tietoisuus palaa siihen, se tajuaa, että uni oli illuusio, mutta nyt kaikki on todellista. Ystävien armosta voimme jälleen saada "terveen mielen ja lujan muistin" takaisin. Tällä tavoin bhakti-metodi antaa meille mahdollisuuden oivaltaa itsemme ja ympäröivän todellisuuden.

        Dr. Murphey: Halusin selventää yhtä asiaa. Kapilan filosofiassa, sankhyassa, jossa aineellista maailmaa analysoidaan, annetaan sellainen käsite kuin pradhana, ikuinen ilmenemätön materia. Onko tämä pradhana myös tietoisuus?

        Srila Sridhar Maharaj: Kyllä. Materia yleensä on väärää todellisuutta. Se on sitä, mitä näemme ollessamme illuusiossa. Tämän illuusion vuoksi olemme aineellisessa maailmassa. Materia on illuusio - kuten kaikella muullakin, sillä on persoonallisuuden ominaisuuksia. Ja tuo persoonallisuus on jumalatar Devi. Maailma alkaa illuusiosta. Kun näet maailman vääristymättömässä valossa, tunnistat Krishna-lilan kaikessa. Kaikki muistuttaa sinua Vrindavanista. Kun sielu on päässyt eroon illuusiosta, ulkoiset asiat eivät enää kiehdo sitä.
        ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Sridhar Maharaj: Kyllä. Materia yleensä on väärää todellisuutta. Se on sitä, mitä näemme ollessamme illuusiossa. Tämän illuusion vuoksi olemme aineellisessa maailmassa. Materia on illuusio - kuten kaikella muullakin, sillä on persoonallisuuden ominaisuuksia. Ja tuo persoonallisuus on jumalatar Devi. Maailma alkaa illuusiosta. Kun näet maailman vääristymättömässä valossa, tunnistat Krishna-lilan kaikessa. Kaikki muistuttaa sinua Vrindavanista. Kun sielu on päässyt eroon illuusiosta, ulkoiset asiat eivät enää kiehdo sitä.
        ...

        Tähän väliin hieman selityksiä:


        Shivan puoliso tunnetaan eri nimillä, kuten Uma, Sati, Parvati, Durga, Kali ja Shakti. Jumalallinen pariskunta asuu ...Kailasa-vuorella Himalajalla ja Mahesha-dhamassa aineellisen maailman (Devi-dhama) ja henkimaailman (Vaikuntha tai Hari-dhama) rajalla.
        ...


        Alkuperäinen Isä, Krishna, sanoo: ahaṁ bīja-pradaḥ pitā, "Olen Isä, joka antaa siemenen."
        Tämä pita (isä) on Herra Shiva, Shambhu, ja aineellista luontoa (jumalatar Durga) kunnioitetaan äitinä.
        ...


        Aineellisen luonnon hedelmöittyminen on ihmeellistä, koska kerralla saa alkunsa lukemattomia eläviä olentoja.


        ...
        Shiva on aineellisen maailman alkuperäinen mies, ja Durga on aineellisen maailman alkuperäinen nainen. Tässä merkityksessä Durga on Radharanin laajennus (ekspansio).

        ...
        Mahamaya (Bahiranga shakti).
        Gaudiya Vaishnavismissa Maya ymmärretään Jumalan energiana, joka on pohjimmiltaan yksi, mutta jolla on kaksi aspektia: "sisäinen" ja "ulkoinen". Näihin aspekteihin viitataan nimillä Yogamaya ja Mahamaya.

        Henkimaailmassa Durga Deviä (Maha-maya) kutsutaan Yoga-mayaksi. Hän on kaikkien henkisen energian transformaatioiden siemen tai alkuperäinen lähde. Tästä syystä hän pitää itseään identtisenä henkimaailman alkuperäisen sisäisen energian kanssa.
        ...
        Yogamaya transformoituu aineelliseksi energiaksi tai "varjoenergiaksi". Aineellinen jumalatar Durga Devi on saman Durga Devin henkisen aspektin palvelijatar. Henkisellä Durga Devillä on tärkeä rooli Herra Krishnan eri leikeissä Yogamayana.
        ...
        Durga, jota kuolevaisen maailman asukkaat palvovat, on Durga (eli Mahamaya).

        ...
        Bhagavanilla on vain yksi Shakti, joka ilmenee eri muodoissa. Kun Hän toimii henkisessä hypostaasissaan, hänet tunnetaan chit-shaktina; kun Hän toimii aineellisessa hypostaasissaan, hänet tunnetaan maya- tai jada-shaktina.

        ...

        Shakti, joka on aineellisen luonnon kolmen toimintatavan - sattvan, rajasin ja tamasin - perustana, tunnetaan nimellä jada shakti, ja hänen tehtäviinsä kuuluu maailmankaikkeuden luominen ja tuhoaminen. Puranat ja Tantrat kuvaavat häntä nimillä Maya, Mahamaya, Vishnumaya ja niin edelleen. Hänen toiminnastaan on lukuisia allegorisia kuvauksia.

        ...
        Korkein henkinen energia on Herran Krishnan alkuperäinen ja ensisijainen energia. Maya (Durga, Kali) on hänen varjo. Hänen tarkoituksenaan on oikaista harhaanjohdettuja jivoja, jotka ovat kääntyneet pois Krishnasta, ja tuoda heidät takaisin. Todellakin, tämä on hänen tärkein tehtävänsä."

        Vaikka henkimaailman Yogamaya-ilmiössä on monia vivahteita, yleisesti voidaan sanoa, että Korkeimman Herran transsendenttisten leikkien kahdessa ulottuvuudessa (Krishna-lila ja Gaura-lila) hän esiintyy vastaavasti Paurnamasi Devinä Vrindavanissa ja Proudha-mayana Navadvipassa.

        ...
        Täynnä transsendentaalista loistoa, Paurnamasi-devi on Yogamayan ruumiillistuma. Hän huolehtii siitä, että Herran Krishnan leikit suoritetaan asianmukaisesti. Hän on pitkä ja vaaleakasvoinen. Hänen hiuksensa ovat...kukan väriset, ja hänellä on punaiset vaatteet. Nanda Maharaja ja muut Vrajabhumin asukkaat kunnioittavat häntä.

        ...
        Shivan puoliso tunnetaan eri nimillä, kuten Uma, Sati, Parvati, Durga, Kali ja Shakti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän väliin hieman selityksiä:


        Shivan puoliso tunnetaan eri nimillä, kuten Uma, Sati, Parvati, Durga, Kali ja Shakti. Jumalallinen pariskunta asuu ...Kailasa-vuorella Himalajalla ja Mahesha-dhamassa aineellisen maailman (Devi-dhama) ja henkimaailman (Vaikuntha tai Hari-dhama) rajalla.
        ...


        Alkuperäinen Isä, Krishna, sanoo: ahaṁ bīja-pradaḥ pitā, "Olen Isä, joka antaa siemenen."
        Tämä pita (isä) on Herra Shiva, Shambhu, ja aineellista luontoa (jumalatar Durga) kunnioitetaan äitinä.
        ...


        Aineellisen luonnon hedelmöittyminen on ihmeellistä, koska kerralla saa alkunsa lukemattomia eläviä olentoja.


        ...
        Shiva on aineellisen maailman alkuperäinen mies, ja Durga on aineellisen maailman alkuperäinen nainen. Tässä merkityksessä Durga on Radharanin laajennus (ekspansio).

        ...
        Mahamaya (Bahiranga shakti).
        Gaudiya Vaishnavismissa Maya ymmärretään Jumalan energiana, joka on pohjimmiltaan yksi, mutta jolla on kaksi aspektia: "sisäinen" ja "ulkoinen". Näihin aspekteihin viitataan nimillä Yogamaya ja Mahamaya.

        Henkimaailmassa Durga Deviä (Maha-maya) kutsutaan Yoga-mayaksi. Hän on kaikkien henkisen energian transformaatioiden siemen tai alkuperäinen lähde. Tästä syystä hän pitää itseään identtisenä henkimaailman alkuperäisen sisäisen energian kanssa.
        ...
        Yogamaya transformoituu aineelliseksi energiaksi tai "varjoenergiaksi". Aineellinen jumalatar Durga Devi on saman Durga Devin henkisen aspektin palvelijatar. Henkisellä Durga Devillä on tärkeä rooli Herra Krishnan eri leikeissä Yogamayana.
        ...
        Durga, jota kuolevaisen maailman asukkaat palvovat, on Durga (eli Mahamaya).

        ...
        Bhagavanilla on vain yksi Shakti, joka ilmenee eri muodoissa. Kun Hän toimii henkisessä hypostaasissaan, hänet tunnetaan chit-shaktina; kun Hän toimii aineellisessa hypostaasissaan, hänet tunnetaan maya- tai jada-shaktina.

        ...

        Shakti, joka on aineellisen luonnon kolmen toimintatavan - sattvan, rajasin ja tamasin - perustana, tunnetaan nimellä jada shakti, ja hänen tehtäviinsä kuuluu maailmankaikkeuden luominen ja tuhoaminen. Puranat ja Tantrat kuvaavat häntä nimillä Maya, Mahamaya, Vishnumaya ja niin edelleen. Hänen toiminnastaan on lukuisia allegorisia kuvauksia.

        ...
        Korkein henkinen energia on Herran Krishnan alkuperäinen ja ensisijainen energia. Maya (Durga, Kali) on hänen varjo. Hänen tarkoituksenaan on oikaista harhaanjohdettuja jivoja, jotka ovat kääntyneet pois Krishnasta, ja tuoda heidät takaisin. Todellakin, tämä on hänen tärkein tehtävänsä."

        Vaikka henkimaailman Yogamaya-ilmiössä on monia vivahteita, yleisesti voidaan sanoa, että Korkeimman Herran transsendenttisten leikkien kahdessa ulottuvuudessa (Krishna-lila ja Gaura-lila) hän esiintyy vastaavasti Paurnamasi Devinä Vrindavanissa ja Proudha-mayana Navadvipassa.

        ...
        Täynnä transsendentaalista loistoa, Paurnamasi-devi on Yogamayan ruumiillistuma. Hän huolehtii siitä, että Herran Krishnan leikit suoritetaan asianmukaisesti. Hän on pitkä ja vaaleakasvoinen. Hänen hiuksensa ovat...kukan väriset, ja hänellä on punaiset vaatteet. Nanda Maharaja ja muut Vrajabhumin asukkaat kunnioittavat häntä.

        ...
        Shivan puoliso tunnetaan eri nimillä, kuten Uma, Sati, Parvati, Durga, Kali ja Shakti.

        Sadashiva, Shiva Shambhu ja Shiva Rudra.
        Shiva ja Vishnu

        (1) Alkuperäisen Shivan, Sadashivan, planeetta on Narayana Vaikunthan asuinpaikan alapuolella, mutta henkisen ja aineellisen maailman rajan yläpuolella. Henkimaailmassa Sadashiva kokee kokemuksen rakkauden vaihdosta ikuisten kumppaneidensa kanssa, jotka ovat vapaita tietämättömyydestä. Silti hän on jumalallisessa hierarkiassa alemmalla sijalla kuin Vishnu. Shivan ja Vishnun välisen eron ymmärtämiseksi Vedat antavat yksinkertaisen esimerkin. Vishnu on maitoa, Shiva on jogurttia. Maidosta voidaan valmistaa monia tuotteita, myös jogurttia, mutta jogurtista ei voi valmistaa maitoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sadashiva, Shiva Shambhu ja Shiva Rudra.
        Shiva ja Vishnu

        (1) Alkuperäisen Shivan, Sadashivan, planeetta on Narayana Vaikunthan asuinpaikan alapuolella, mutta henkisen ja aineellisen maailman rajan yläpuolella. Henkimaailmassa Sadashiva kokee kokemuksen rakkauden vaihdosta ikuisten kumppaneidensa kanssa, jotka ovat vapaita tietämättömyydestä. Silti hän on jumalallisessa hierarkiassa alemmalla sijalla kuin Vishnu. Shivan ja Vishnun välisen eron ymmärtämiseksi Vedat antavat yksinkertaisen esimerkin. Vishnu on maitoa, Shiva on jogurttia. Maidosta voidaan valmistaa monia tuotteita, myös jogurttia, mutta jogurtista ei voi valmistaa maitoa.

        (2) Kun sielut, jotka alun perin asuvat henkisen ja aineellisen maailman rajalla, puhtaan tietoisuuden maailmassa (Brahmana), haluavat uppoutua aineelliseen maailmaan tyydyttääkseen egoismiaan ja himoaan, silloin Shiva ja hänen puolisonsa, maallisen harhan jumalatar Maya, ottavat Vishnun tahdosta mies- ja naisolentojen (lingam ja yoni) muodon. Shiva ja Shakti, jotka yhdistyvät kosmisessa yhdynnässä, päästävät sielut läpi, jolloin ne voivat hankkia virtuaaliset fyysiset kehot, jotka luoja Brahma luo. Shivaa, joka suorittaa tämän tehtävän yhdessä Mayan kanssa ja joka polveutuu Sadashivasta, kutsutaan Shambhu Shivaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        (2) Kun sielut, jotka alun perin asuvat henkisen ja aineellisen maailman rajalla, puhtaan tietoisuuden maailmassa (Brahmana), haluavat uppoutua aineelliseen maailmaan tyydyttääkseen egoismiaan ja himoaan, silloin Shiva ja hänen puolisonsa, maallisen harhan jumalatar Maya, ottavat Vishnun tahdosta mies- ja naisolentojen (lingam ja yoni) muodon. Shiva ja Shakti, jotka yhdistyvät kosmisessa yhdynnässä, päästävät sielut läpi, jolloin ne voivat hankkia virtuaaliset fyysiset kehot, jotka luoja Brahma luo. Shivaa, joka suorittaa tämän tehtävän yhdessä Mayan kanssa ja joka polveutuu Sadashivasta, kutsutaan Shambhu Shivaksi.

        Shiva ja Shakti, jotka yhdistyvät kosmisessa yhdynnässä, päästävät sielut läpi, jolloin ne voivat hankkia virtuaaliset fyysiset kehot, jotka luoja Brahma luo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Shiva ja Shakti, jotka yhdistyvät kosmisessa yhdynnässä, päästävät sielut läpi, jolloin ne voivat hankkia virtuaaliset fyysiset kehot, jotka luoja Brahma luo.

        Sielun inkarnaatio maan päällä.
        Rakkauden räjähdys

        Vedaisten kirjoitusten mukaan ne, jotka pyrkivät maan päällä aineellisen maailman korkeampiin maailmoihin, suorittavat tiettyjä uhrauksia päästäkseen tälle tai toiselle paratiisiplaneetalle ja lopulta pääsevät sinne. Kun heidän uhraustensa hedelmät on käytetty loppuun, ne palaavat maan päälle sateen mukana ja ottavat viljan muodon; tämä ihmisen syömä vilja muuttuu siemeneksi, joka menee naisen kohtuun, ja sitten sielu saa jälleen ihmiskehon. Näin äärettömän elävät olennot, joilla on parantava kosteus, tunkeutuvat maaperään ja syntyvät sitten ihmisten maailmaan. Ei ole syyttä sanottu, että vesi antaa elämän.

        Ihmisen ruumiiseen kertyviä ruumiillistuneita sieluja kutsutaan siittiöiksi. Sanotaan, että maailmankaikkeus syntyi alkuräjähdyksessä. Mutta elämän synty on myös ekstaasin ja rakkauden räjähdys. Siittiöiden maratonissa vain yksi saa mahdollisuuden kehittyä eteenpäin. Kun se liittyy munasoluun, alkio kehittyy ja sen yksilöllisyys ilmenee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sielun inkarnaatio maan päällä.
        Rakkauden räjähdys

        Vedaisten kirjoitusten mukaan ne, jotka pyrkivät maan päällä aineellisen maailman korkeampiin maailmoihin, suorittavat tiettyjä uhrauksia päästäkseen tälle tai toiselle paratiisiplaneetalle ja lopulta pääsevät sinne. Kun heidän uhraustensa hedelmät on käytetty loppuun, ne palaavat maan päälle sateen mukana ja ottavat viljan muodon; tämä ihmisen syömä vilja muuttuu siemeneksi, joka menee naisen kohtuun, ja sitten sielu saa jälleen ihmiskehon. Näin äärettömän elävät olennot, joilla on parantava kosteus, tunkeutuvat maaperään ja syntyvät sitten ihmisten maailmaan. Ei ole syyttä sanottu, että vesi antaa elämän.

        Ihmisen ruumiiseen kertyviä ruumiillistuneita sieluja kutsutaan siittiöiksi. Sanotaan, että maailmankaikkeus syntyi alkuräjähdyksessä. Mutta elämän synty on myös ekstaasin ja rakkauden räjähdys. Siittiöiden maratonissa vain yksi saa mahdollisuuden kehittyä eteenpäin. Kun se liittyy munasoluun, alkio kehittyy ja sen yksilöllisyys ilmenee.

        Śrī Caitanya-caritāmṛta

        Herralla, Jumaluuden Ylimmällä Persoonallisuudella, joka tunnetaan nimellä Purushottama, Suurin Persoonallisuus, on puhdas mieli. Hän on niin jalomielinen, että vaikka Hänen palvelijansa tekisi suuren vääryyden, Hän ei ota sitä vakavasti. Mutta jos palvoja tekee Hänelle pienenkin palveluksen, se saa valtavat mittasuhteet Herran silmissä. Vaikka jumalanvihaaja herjaa Herraa, Herra ei koskaan osoita vihaa häntä kohtaan. Tällaisia ovat Hänen hyveensä.





        Bg. 9.2

        Tämä tieto on ylhäisintä viisautta, ja se on kaikista salaisuuksista salaisin. Se on puhtainta tietoa, ja koska se antaa meille suoran käsityksen itsestä oivalluksen kautta, se on uskonnon täydellistymä. Se on ikuista, ja sen harjoittaminen on täynnä iloa.


        (Bhagavad-gītān tätä lukua kutsutaan sivistyksen kuninkaaksi, kaikkein korkeimmaksi tiedoksi, koska se on kaikkien aiemmin julistettujen oppien ja filosofioiden ydin).




        Srimad Bhagavatam 9.4.63
        Korkein Jumala sanoi brahmanille: "Olen täysin palvojieni armoilla. Itse asiassa Minulla ei ole itsenäisyyttä. Bhaktoillani ei ole aineellisia haluja, joten olen vain heidän sydämissään. Mitä edes sanoa heistä, kun jopa ne, jotka ovat omistautuneet Minun palvojilleni ovat hyvin rakkaita Minulle.

        __________________________

        Krishna on yhtäältä täysin itsenäinen, mutta toisaalta Hän tuntee olevansa riippuvainen seuraajistaan. Löydämme antaumusta, jossa Ääretön on alistettu rajoitetulle.

        ___________________________



        "Jos Krishnaa ei olisi, ei olisi meidän käsitystämme Jumalasta."

        "Krishnan koko opetus ja elämä on vain rakkautta. Krishna ei hyväksy mitään muuta kuin rakkauden, toimii vain rakkauden kautta, hengittää vain sen kautta ja puhuu vain sen kautta."

        "Krishnan metafyysinen uskonnollinen idea on kaikkien todellisten filosofisten järjestelmien ja kaikkien uskontojen ikuinen ja universaali perusta."

        Leo Tolstoi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Śrī Caitanya-caritāmṛta

        Herralla, Jumaluuden Ylimmällä Persoonallisuudella, joka tunnetaan nimellä Purushottama, Suurin Persoonallisuus, on puhdas mieli. Hän on niin jalomielinen, että vaikka Hänen palvelijansa tekisi suuren vääryyden, Hän ei ota sitä vakavasti. Mutta jos palvoja tekee Hänelle pienenkin palveluksen, se saa valtavat mittasuhteet Herran silmissä. Vaikka jumalanvihaaja herjaa Herraa, Herra ei koskaan osoita vihaa häntä kohtaan. Tällaisia ovat Hänen hyveensä.





        Bg. 9.2

        Tämä tieto on ylhäisintä viisautta, ja se on kaikista salaisuuksista salaisin. Se on puhtainta tietoa, ja koska se antaa meille suoran käsityksen itsestä oivalluksen kautta, se on uskonnon täydellistymä. Se on ikuista, ja sen harjoittaminen on täynnä iloa.


        (Bhagavad-gītān tätä lukua kutsutaan sivistyksen kuninkaaksi, kaikkein korkeimmaksi tiedoksi, koska se on kaikkien aiemmin julistettujen oppien ja filosofioiden ydin).




        Srimad Bhagavatam 9.4.63
        Korkein Jumala sanoi brahmanille: "Olen täysin palvojieni armoilla. Itse asiassa Minulla ei ole itsenäisyyttä. Bhaktoillani ei ole aineellisia haluja, joten olen vain heidän sydämissään. Mitä edes sanoa heistä, kun jopa ne, jotka ovat omistautuneet Minun palvojilleni ovat hyvin rakkaita Minulle.

        __________________________

        Krishna on yhtäältä täysin itsenäinen, mutta toisaalta Hän tuntee olevansa riippuvainen seuraajistaan. Löydämme antaumusta, jossa Ääretön on alistettu rajoitetulle.

        ___________________________



        "Jos Krishnaa ei olisi, ei olisi meidän käsitystämme Jumalasta."

        "Krishnan koko opetus ja elämä on vain rakkautta. Krishna ei hyväksy mitään muuta kuin rakkauden, toimii vain rakkauden kautta, hengittää vain sen kautta ja puhuu vain sen kautta."

        "Krishnan metafyysinen uskonnollinen idea on kaikkien todellisten filosofisten järjestelmien ja kaikkien uskontojen ikuinen ja universaali perusta."

        Leo Tolstoi

        Bhagavad Gita 10.6

        Seitsemän suurta tietäjää ja neljä muuta suurta tietäjää ennen heitä sekä Manut
        (ihmiskunnan kantaisät) virtaavat kaikki Minusta – he ovat syntyneet Minun mielestäni,
        ja kaikki erilaisia planeettoja asuttavat elävät olennot ovat heidän jälkeläisiään.






        Bhagavad Gita 9.17

        Minä olen tämän maailmankaikkeuden isä, äiti, ylläpitäjä ja esi-isä. Minä olen tiedon kohde, puhdistaja ja tavu oṁ. Minä olen myös Ṛg-, Sāma- ja Yajur-veda.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gita 10.6

        Seitsemän suurta tietäjää ja neljä muuta suurta tietäjää ennen heitä sekä Manut
        (ihmiskunnan kantaisät) virtaavat kaikki Minusta – he ovat syntyneet Minun mielestäni,
        ja kaikki erilaisia planeettoja asuttavat elävät olennot ovat heidän jälkeläisiään.






        Bhagavad Gita 9.17

        Minä olen tämän maailmankaikkeuden isä, äiti, ylläpitäjä ja esi-isä. Minä olen tiedon kohde, puhdistaja ja tavu oṁ. Minä olen myös Ṛg-, Sāma- ja Yajur-veda.

        Bhagavad Gita 10.6

        Seitsemän suurta tietäjää ja neljä muuta suurta tietäjää ennen heitä sekä Manut
        (ihmiskunnan kantaisät) virtaavat kaikki Minusta – he ovat syntyneet Minun mielestäni,
        ja kaikki erilaisia planeettoja asuttavat elävät olennot ovat heidän jälkeläisiään.




        Herra antaa tässä lyhyen historian maailmankaikkeuden asuttamisesta.

        Näitä kahtakymmentäviittä suurta tietäjää kutsutaan maailmankaikkeuden kaikkien elävien olentojen kantaisiksi. Maailmassa on lukemattomia maailmankaikkeuksia, jokaisessa niistä lukemattomia planeettoja, ja jokaisessa niistä asuu erilaisia eläviä olentoja.

        Ne kaikki juontavat juurensa kahteenkymmeneenviiteen kantaisään. Puolijumalien laskelmien mukaan Brahma suoritti tuhannen vuoden ajan askeesia, ennen kuin hän Krishnan armosta tajusi, miten maailmankaikkeus pitää luoda. Sen jälkeen Brahma …
        ...Näin syntyivät kaikki brahmanit ja kshatrijat, jotka Jumalan Korkeimman Persoonallisuuden energia synnytti. Brahmaa kutsutaan Pitāmahaksi, isoisäksi, ja Krishnaa Prapitāmahaksi, isoisän isäksi. Tämä todetaan Bhagavad-gitan yhdessätoista luvussa ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gita 10.6

        Seitsemän suurta tietäjää ja neljä muuta suurta tietäjää ennen heitä sekä Manut
        (ihmiskunnan kantaisät) virtaavat kaikki Minusta – he ovat syntyneet Minun mielestäni,
        ja kaikki erilaisia planeettoja asuttavat elävät olennot ovat heidän jälkeläisiään.




        Herra antaa tässä lyhyen historian maailmankaikkeuden asuttamisesta.

        Näitä kahtakymmentäviittä suurta tietäjää kutsutaan maailmankaikkeuden kaikkien elävien olentojen kantaisiksi. Maailmassa on lukemattomia maailmankaikkeuksia, jokaisessa niistä lukemattomia planeettoja, ja jokaisessa niistä asuu erilaisia eläviä olentoja.

        Ne kaikki juontavat juurensa kahteenkymmeneenviiteen kantaisään. Puolijumalien laskelmien mukaan Brahma suoritti tuhannen vuoden ajan askeesia, ennen kuin hän Krishnan armosta tajusi, miten maailmankaikkeus pitää luoda. Sen jälkeen Brahma …
        ...Näin syntyivät kaikki brahmanit ja kshatrijat, jotka Jumalan Korkeimman Persoonallisuuden energia synnytti. Brahmaa kutsutaan Pitāmahaksi, isoisäksi, ja Krishnaa Prapitāmahaksi, isoisän isäksi. Tämä todetaan Bhagavad-gitan yhdessätoista luvussa ...

        Brahmaa kutsutaan Pitāmahaksi, isoisäksi, ja Krishnaa Prapitāmahaksi, isoisän isäksi. Tämä todetaan Bhagavad-gitan yhdessätoista luvussa ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        (2) Kun sielut, jotka alun perin asuvat henkisen ja aineellisen maailman rajalla, puhtaan tietoisuuden maailmassa (Brahmana), haluavat uppoutua aineelliseen maailmaan tyydyttääkseen egoismiaan ja himoaan, silloin Shiva ja hänen puolisonsa, maallisen harhan jumalatar Maya, ottavat Vishnun tahdosta mies- ja naisolentojen (lingam ja yoni) muodon. Shiva ja Shakti, jotka yhdistyvät kosmisessa yhdynnässä, päästävät sielut läpi, jolloin ne voivat hankkia virtuaaliset fyysiset kehot, jotka luoja Brahma luo. Shivaa, joka suorittaa tämän tehtävän yhdessä Mayan kanssa ja joka polveutuu Sadashivasta, kutsutaan Shambhu Shivaksi.

        Vaikeasti ymmärrettävää filosofiaa, paljon vierasperäisiä sanoja. Mutta kuitenkin tavattoman kiehtovaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Sridhar Maharaj: Kyllä. Materia yleensä on väärää todellisuutta. Se on sitä, mitä näemme ollessamme illuusiossa. Tämän illuusion vuoksi olemme aineellisessa maailmassa. Materia on illuusio - kuten kaikella muullakin, sillä on persoonallisuuden ominaisuuksia. Ja tuo persoonallisuus on jumalatar Devi. Maailma alkaa illuusiosta. Kun näet maailman vääristymättömässä valossa, tunnistat Krishna-lilan kaikessa. Kaikki muistuttaa sinua Vrindavanista. Kun sielu on päässyt eroon illuusiosta, ulkoiset asiat eivät enää kiehdo sitä.
        ...

        Sielulla, joka ymmärtää maailman orgaanisena kokonaisuutena, on tervein käsitys. Tällainen sielu on luonnollisessa asemassa. Jos tietoisuus irtautuu kokonaisuudesta, sielu kärsii väistämättä. Jos sielu on luonnollisessa asemassa, se elää täyttä, vapaata elämää, muuten se tuomitsee itsensä kipuun ja kärsimykseen. Maailma ympärillämme on täydellinen, mutta koska katsomme sitä kuluttajina, se vaikuttaa vihamieliseltä. Omia etujaan ajava menettää kosketuksen kokonaisuuteen, joutuu luonnottomaan asemaan ja kärsii. Itsekkyys on kaiken kärsimyksen syy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sielulla, joka ymmärtää maailman orgaanisena kokonaisuutena, on tervein käsitys. Tällainen sielu on luonnollisessa asemassa. Jos tietoisuus irtautuu kokonaisuudesta, sielu kärsii väistämättä. Jos sielu on luonnollisessa asemassa, se elää täyttä, vapaata elämää, muuten se tuomitsee itsensä kipuun ja kärsimykseen. Maailma ympärillämme on täydellinen, mutta koska katsomme sitä kuluttajina, se vaikuttaa vihamieliseltä. Omia etujaan ajava menettää kosketuksen kokonaisuuteen, joutuu luonnottomaan asemaan ja kärsii. Itsekkyys on kaiken kärsimyksen syy.

        Hän omistaa kaiken; Häneen verrattuna me emme ole mitään. Siitä huolimatta Hän on ystävä. Tätä ei pidä unohtaa. Hän on aina huolissaan meidän parhaastamme. Joka kääntyy pois Herrasta, tuomitsee itsensä kärsimykseen. Vaikka me ja kaltaisemme olemme menettäneet uskon Jumalaan, Hän pysyy ystävänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän omistaa kaiken; Häneen verrattuna me emme ole mitään. Siitä huolimatta Hän on ystävä. Tätä ei pidä unohtaa. Hän on aina huolissaan meidän parhaastamme. Joka kääntyy pois Herrasta, tuomitsee itsensä kärsimykseen. Vaikka me ja kaltaisemme olemme menettäneet uskon Jumalaan, Hän pysyy ystävänä.

        Me palamme nyt kateudesta Häntä kohtaan. Jo pelkkä ajatus siitä, että joku on yläpuolellamme, saa meidät paheksumaan Häntä: "Jos en näe hänestä mitään hyvää, en ole hänelle mitään velkaa. Mutta tästä huolimatta Krishna on valmis auttamaan meitä milloin tahansa. Emme voi edes kuvitella, kuinka paljon Hän välittää meistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me palamme nyt kateudesta Häntä kohtaan. Jo pelkkä ajatus siitä, että joku on yläpuolellamme, saa meidät paheksumaan Häntä: "Jos en näe hänestä mitään hyvää, en ole hänelle mitään velkaa. Mutta tästä huolimatta Krishna on valmis auttamaan meitä milloin tahansa. Emme voi edes kuvitella, kuinka paljon Hän välittää meistä.

        Aistikokemuksen ajelehtiva maailma
        Kirjat > Tietoisuuden subjektiivinen kehitys

        Maailmassa on monia ateismin koulukuntia. Intiassa Charvaka Munia pidetään tunnetuimpana ateistifilosofina. Hänen opetuksensa ovat samankaltaisia kuin länsimaiden äärimmäinen ateismi. Hänen näkökulmastaan tietoisuus on seurausta aineellisten elementtien kemiallisesta vuorovaikutuksesta. Fyysisen kehon tuhoutumisen jälkeen jäljelle ei jää sielua eikä tietoisuutta - vain kasa kemiallisia alkuaineita, jotka olivat kerran osa kehoa. Aivan kuten yksinkertaisimpien aineiden fuusio tuottaa jotain monimutkaisempaa, niin aineellisten elementtien fyysinen yhdistyminen tuottaa tietoisuuden, eikä lihan tuhoutumisen jälkeen mitään jää jäljelle. Länsimaissa tämän filosofian muotoili ensimmäisenä Epikuros.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aistikokemuksen ajelehtiva maailma
        Kirjat > Tietoisuuden subjektiivinen kehitys

        Maailmassa on monia ateismin koulukuntia. Intiassa Charvaka Munia pidetään tunnetuimpana ateistifilosofina. Hänen opetuksensa ovat samankaltaisia kuin länsimaiden äärimmäinen ateismi. Hänen näkökulmastaan tietoisuus on seurausta aineellisten elementtien kemiallisesta vuorovaikutuksesta. Fyysisen kehon tuhoutumisen jälkeen jäljelle ei jää sielua eikä tietoisuutta - vain kasa kemiallisia alkuaineita, jotka olivat kerran osa kehoa. Aivan kuten yksinkertaisimpien aineiden fuusio tuottaa jotain monimutkaisempaa, niin aineellisten elementtien fyysinen yhdistyminen tuottaa tietoisuuden, eikä lihan tuhoutumisen jälkeen mitään jää jäljelle. Länsimaissa tämän filosofian muotoili ensimmäisenä Epikuros.

        Buddhalaisuus on astetta korkeammalla. Buddhalaiset väittävät, että kun karkea fyysinen keho on tuhoutunut, jäljelle jää hienojakoinen keho - eräänlainen mentaalinen muodostelma, joka syntyy uudelleen lihassa. Buddhalaiset tunnustavat siis jälleensyntymisen, siirtymisen kehosta toiseen. Heidän käsityksensä mukaan menetettyämme yhden karkean kehon saamme uuden, karmaamme vastaavan kehon. Mutta jos seuraamme tiettyä polkua, karkean ruumiin kuoleman jälkeen myös mentaalinen rakennelma (hienojakoinen keho) tuhoutuu, eikä mitään jää jäljelle. Näin ollen sielua ei ole olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Buddhalaisuus on astetta korkeammalla. Buddhalaiset väittävät, että kun karkea fyysinen keho on tuhoutunut, jäljelle jää hienojakoinen keho - eräänlainen mentaalinen muodostelma, joka syntyy uudelleen lihassa. Buddhalaiset tunnustavat siis jälleensyntymisen, siirtymisen kehosta toiseen. Heidän käsityksensä mukaan menetettyämme yhden karkean kehon saamme uuden, karmaamme vastaavan kehon. Mutta jos seuraamme tiettyä polkua, karkean ruumiin kuoleman jälkeen myös mentaalinen rakennelma (hienojakoinen keho) tuhoutuu, eikä mitään jää jäljelle. Näin ollen sielua ei ole olemassa.

        Sitten tulee Shankaracharyan filosofia. Se eroaa hieman buddhalaisuudesta. Buddhalaiset väittävät, ettei yksilöllistä sielua ole olemassa, eli ajatus muuttumattoman yksilön olemassaolosta hylätään. Myös Shankaracharya kieltää muuttumattoman yksilöllisen sielun olemassaolon, mutta tunnustaa Brahmanin, tietoisen alun, olemassaolon, jota hän kutsuu korkeimmaksi todellisuudeksi. Shankaran mukaan tietoisuus itsessään on todellista, mutta yksilön tietoisuus on illuusio. Hänen mukaansa yksilöllinen sielu on vain heijastus tietoisesta alusta, joka on korkein todellisuus. Mentaalikehon tuhoutuessa sielun tietoisuus yksilöllisenä katoaa: sitä ei ole olemassa todellisuuden korkeimmalla tasolla.

        Hän antaa esimerkin kuusta ja sen heijastuksesta peilissä. Ei peiliä, ei heijastusta. Hänen mukaansa yksilölliset sielut ovat vain heijastuksia yhdestä tietoisuuden lähteestä (Brahman). Shankaracharya siis väittää, että yksilölliset sielut ovat yksi ja erottamaton osa Brahmania.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten tulee Shankaracharyan filosofia. Se eroaa hieman buddhalaisuudesta. Buddhalaiset väittävät, ettei yksilöllistä sielua ole olemassa, eli ajatus muuttumattoman yksilön olemassaolosta hylätään. Myös Shankaracharya kieltää muuttumattoman yksilöllisen sielun olemassaolon, mutta tunnustaa Brahmanin, tietoisen alun, olemassaolon, jota hän kutsuu korkeimmaksi todellisuudeksi. Shankaran mukaan tietoisuus itsessään on todellista, mutta yksilön tietoisuus on illuusio. Hänen mukaansa yksilöllinen sielu on vain heijastus tietoisesta alusta, joka on korkein todellisuus. Mentaalikehon tuhoutuessa sielun tietoisuus yksilöllisenä katoaa: sitä ei ole olemassa todellisuuden korkeimmalla tasolla.

        Hän antaa esimerkin kuusta ja sen heijastuksesta peilissä. Ei peiliä, ei heijastusta. Hänen mukaansa yksilölliset sielut ovat vain heijastuksia yhdestä tietoisuuden lähteestä (Brahman). Shankaracharya siis väittää, että yksilölliset sielut ovat yksi ja erottamaton osa Brahmania.

        Sri Chaitanya Mahaprabhu kuitenkin tulkitsee tätä Vedantan säännöstä eri tavalla. Toisin kuin Shankaracharya, hän kehottaa hyväksymään Vedan totuuden kokonaisuudessaan eikä osittain. Shankaracharya tunnusti vain tietyt Vedojen aforismit, jotka edustavat totuutta vain osittain. Hän valitsi Vedoista neljä sanontaa...

        His four principle expressions taken from the Vedas are, «Aham brahmasmi: I am brahma», «Tat tvam asi: thou art that», «So ’ham: I am that», and, «Sarvam khalv idam brahma: everything is brahma». Sri Chaitanya analysed the meaning of the aphorism sarvam khalv idam brahma as follows. According to Sankar Acharya, everything is one. He says, «Brahma satyam jagan mithya: spirit is true, the world is false. Sankar Acharya says that brahma (spirit) exists, and that sarva (everything) does not exist. If this is actually true, and everything is one, then why does the question of existence or nonexistence arise at all?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sri Chaitanya Mahaprabhu kuitenkin tulkitsee tätä Vedantan säännöstä eri tavalla. Toisin kuin Shankaracharya, hän kehottaa hyväksymään Vedan totuuden kokonaisuudessaan eikä osittain. Shankaracharya tunnusti vain tietyt Vedojen aforismit, jotka edustavat totuutta vain osittain. Hän valitsi Vedoista neljä sanontaa...

        His four principle expressions taken from the Vedas are, «Aham brahmasmi: I am brahma», «Tat tvam asi: thou art that», «So ’ham: I am that», and, «Sarvam khalv idam brahma: everything is brahma». Sri Chaitanya analysed the meaning of the aphorism sarvam khalv idam brahma as follows. According to Sankar Acharya, everything is one. He says, «Brahma satyam jagan mithya: spirit is true, the world is false. Sankar Acharya says that brahma (spirit) exists, and that sarva (everything) does not exist. If this is actually true, and everything is one, then why does the question of existence or nonexistence arise at all?

        In the aphorism sarvam khalv idam brahma, sarva — everything — exists, and brahma — spirit — also exists. In this expression, many exist and one also exists. There are many, and there is one.

        Again, if everything is one, then the question arises: to whom are we speaking? For whom have the Vedas come with this advice? Both the relative and the absolute exist together; they are coexistent. The absolute and the relative are also represented in the Vedantic aphorism tat tvam asi: thou art that. Tat or ‘that’ is there, and tvam, ‘you’, is also there. Both variety and unity are found represented in the aphorism tat tvam asi, but Sankar Acharya accepts one and rejects the other. His explanation is therefore a misinterpretation of the original meaning of the Vedanta-sutras. It is not a proper interpretation of the Vedas because he has thrust his own idea or conception forward in the name of the Vedanta. Sankar Acharya’s interpretation of Vedanta is artificial. It is selfish and provincial.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        In the aphorism sarvam khalv idam brahma, sarva — everything — exists, and brahma — spirit — also exists. In this expression, many exist and one also exists. There are many, and there is one.

        Again, if everything is one, then the question arises: to whom are we speaking? For whom have the Vedas come with this advice? Both the relative and the absolute exist together; they are coexistent. The absolute and the relative are also represented in the Vedantic aphorism tat tvam asi: thou art that. Tat or ‘that’ is there, and tvam, ‘you’, is also there. Both variety and unity are found represented in the aphorism tat tvam asi, but Sankar Acharya accepts one and rejects the other. His explanation is therefore a misinterpretation of the original meaning of the Vedanta-sutras. It is not a proper interpretation of the Vedas because he has thrust his own idea or conception forward in the name of the Vedanta. Sankar Acharya’s interpretation of Vedanta is artificial. It is selfish and provincial.

        This is the refutation of Sankar Acharya given by Sri Chaitanya Mahaprabhu, and as far as we are concerned, it cannot be seen otherwise. If we try to follow the interpretation of Sankar Acharya, then what meaning can be found in this statement of the Upanisads, «Yato va imani bhutani jayante, yena jatani jivanti: the Absolute Truth is He from whom everything is coming, who is maintaining everything, within whom everything exists, and into whom everything enters at the time of annihilation.» What does this mean? Does this statement say that the Absolute is nondifferentiated? It is sufficient for our understanding to accept its direct meaning. The self-explanatory meaning of these words is sufficient to understand this simple statement of the Upanisads.

        Sri Chaitanya Mahaprabhu defeats Sankar Acharya through common sense. This is the unique characteristic of His argument. He defeats His philosophical opponents not with difficult, abstract, intellectual arguments, but with common sense.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        This is the refutation of Sankar Acharya given by Sri Chaitanya Mahaprabhu, and as far as we are concerned, it cannot be seen otherwise. If we try to follow the interpretation of Sankar Acharya, then what meaning can be found in this statement of the Upanisads, «Yato va imani bhutani jayante, yena jatani jivanti: the Absolute Truth is He from whom everything is coming, who is maintaining everything, within whom everything exists, and into whom everything enters at the time of annihilation.» What does this mean? Does this statement say that the Absolute is nondifferentiated? It is sufficient for our understanding to accept its direct meaning. The self-explanatory meaning of these words is sufficient to understand this simple statement of the Upanisads.

        Sri Chaitanya Mahaprabhu defeats Sankar Acharya through common sense. This is the unique characteristic of His argument. He defeats His philosophical opponents not with difficult, abstract, intellectual arguments, but with common sense.

        Kirjoitukset antavat meille kolme käsitystä Äärettömästä: Brahmanin, Paramatman ja Bhagavanin käsitykset.

        Brahmanin idea on idea kaiken kattavasta Äärettömästä. Kaikki meidän havaitsemamme on siinä.

        Ja Paramatma on pienistä pienin... Voimme pitää jotakin niin pienenä kuin haluamme, mutta Hän osoittautuu vielä pienemmäksi.


        Ja Bhagavan, Persoonallinen Jumala, esiintyy kahdessa hypostaasissa: Äärettömän majesteettisuuden ja voiman Herrana ja Absoluuttisen suloisuuden Keskuksena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitukset antavat meille kolme käsitystä Äärettömästä: Brahmanin, Paramatman ja Bhagavanin käsitykset.

        Brahmanin idea on idea kaiken kattavasta Äärettömästä. Kaikki meidän havaitsemamme on siinä.

        Ja Paramatma on pienistä pienin... Voimme pitää jotakin niin pienenä kuin haluamme, mutta Hän osoittautuu vielä pienemmäksi.


        Ja Bhagavan, Persoonallinen Jumala, esiintyy kahdessa hypostaasissa: Äärettömän majesteettisuuden ja voiman Herrana ja Absoluuttisen suloisuuden Keskuksena.

        Kaikkein Korkeimman todellinen ymmärtäminen perustuu seuraaviin itsestään selviin lähtökohtiin:

        (1) Transsendenttia ei voida tarkastella inhimillisten standardien mukaan.

        (2) Kaikkivaltias on kaiken Lähde.

        (3) Ylimmän ymmärtäminen on ihmisen älyllisten kykyjen ulottumattomissa, mutta henkisen opettajan armosta voidaan hänen transsendenttisistä ohjeistaan saada hieman tietoa hänestä, jota ei voi arvioida aistien kautta saadun tiedon perusteella.

        (4) Ymmärrys Korkeimmasta Herrasta vääristyy täysin heti, kun yksittäiset sielut alkavat pitää Häntä aineellisen luonnon tuloksena.

        (5) Saadakseen todellisen käsityksen Korkeimmasta Herrasta on luotettava Aptabakyaan (... oivaltaneiden sielujen arvovaltaisiin todistuksiin, jotka kykenevät antamaan meille ymmärryksen tästä kiistämättömästä totuudesta), eli Vedoihin, Upanishadeihin ja muihin Pyhiin Kirjoituksiin, eikä millään tavoin aisteihin perustuviin subjektiivisiin oletuksiin.

        (6) Korkein Herra ei ole inertti olento, jolla ei ole mitään ominaisuuksia ja piirteitä, vaan Kaikkivoipa Persoona, jolla on ikuinen olemassaolo ja joka paljastaa Itsensä bhaktoilleen Omasta vapaasta tahdostaan.

        (7) Vaikka Korkein Herra on aistihavainnon ulottumattomissa, Hän ilmenee jatkuvasti erilaisissa henkisissä muodoissa ja johtaa maallisia oppineita harhaan rajattomilla energioillaan.

        (8) Korkein Henkilö on absoluuttinen ja rajoittamaton Korkein Henkilö. On typerää yrittää
        nähdä vain yhtä puolta jakamattomasta Totuudesta, jos osittaisen ilmentymä osoittautuu maalliseksi.

        (9) Sielut, jotka ovat saavuttaneet itsetoteutuksen, kykenevät antamaan tietoa Korkeimmasta tietämättömille mutta vilpittömille kyselijöille, toisin sanoen niille, jotka vilpittömästi pyrkivät hyväksymään Totuuden armona.

        Aluksi on syytä mainita, että jos ihminen hyväksyy nämä postulaatit itsestäänselvyyksinä, hän ei välttämättä tunne tarvetta antautua Jumalalle, vetäytyä tai ryhtyä passiiviseksi omaksujaksi muiden ihmisten ajatuksille tai väitteille, joita kutsutaan dogmeiksi. Empiristiä voidaan syyttää "Petitio Principii" -logiikan harhaluulosta, kun hän yrittää todistaa tietämättömyyden väistämättömän tarpeen. …


        Jos siis oletetaan, että edellä esitetyt postulaatit hyväksytään perustavanlaatuisiksi korkeimman totuuden hyväksymiselle, jatkan keskustelua Korkeimman ja Mayan luonteesta, joka ei perustu yksilölliseen mielipiteeseeni vaan Pyhiin Kirjoituksiin, jotka ovat ainoa tietolähde Absoluutista.



        tietämättömälle ihmiselle Korkeimman ymmärtäminen on täysin mahdotonta. Hänen jumalallista luontoaan ei voi edes kuvitella. Seuraava teksti Brihadaranyakopanishadista vahvistaa tämän: "Oi Gargi! Kukaan ei kykene näkemään kuolematonta Korkeinta Herraa materialistiselta alustalta käsin, mutta Hän näkee kaikki. Kukaan ei voi kuulla Häntä, mutta Hän kuulee kaikki. Kukaan ei voi ymmärtää Häntä, mutta Hän ymmärtää kaikkia. Kukaan ei tunne Häntä, mutta Hän tuntee kaikki. Kukaan muu ei näe, kuule, ymmärrä ja tiedä kaikkea kuin Hän. Oi Gargi! Tämän tuhoutumattoman Korkeimman läsnäolo pystyy täyttämään rajattoman avaruuden kokonaan."

        Talobakaropanishadissa sanotaan myös: "Ihminen alkaa oivaltaa Korkeimman, kun hän hyväksyy Hänen käsittämättömyytensä. Toisaalta se, joka on vakuuttunut tuntevansa Korkeimman Herran, ei oikeastaan tunne Häntä. Viisaat väittävät, että Herraa ei voi tuntea aistihavaintojen kautta, jotka ovat luonteeltaan rajallisia. Vain typerykset uskovat, että Hänet voidaan ymmärtää tällä tavoin."

        Seuraavia samansuuntaisia tekstejä Kathopanishadissa ja Taittireeyopanishadissa voidaan myös siteerata:

        "Häntä ei voi käsittää tässä paatuneessa maailmassa sanoin, ajatuksin tai näön avulla. Häntä ei voi käsittää kukaan muu kuin ne, jotka oleskelevat samalla jumalallisella olemisen tasolla."



        "On mahdotonta tavoittaa Häntä, jota emme kykene käsittämään tai havaitsemaan tämän maailman rajallisilla aisteilla."

        Kaikkein Korkeimman jumalallista luonnetta on hyvin vaikea ymmärtää. Materialistiselle mielelle on ratkaisematon mysteeri, että Hänessä kaikki ristiriitaiset käsitteet tulevat täydelliseen harmoniaan. Kaikki yhteensopimattomuudet ja ristiriidat sulautuvat Hänessä harmoniseksi kokonaisuudeksi. Löydämme samankaltaisia lausuntoja Kathopanishadista, Swetaswataropanishadista ja Ishopanishadista…

        “Brahma is the most minute of all minute things. Yet He is the most gigantic of all gigantic things. He lives in the hearts of all beings. He who is free from all sorrows and desires can see that super-sensuous Brahma through the grace of Brahma alone.”



        "Kaikkein Korkein on kaikista pienin. Samalla Hän on suurempi kuin suurin. Hän on läsnä kaikkien elävien olentojen sydämissä. Se, joka on vapaa murheesta ja haluista, voi nähdä tämän transsendentaalisen Herran paljastavan Itsensä Omalla armollaan."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkein Korkeimman todellinen ymmärtäminen perustuu seuraaviin itsestään selviin lähtökohtiin:

        (1) Transsendenttia ei voida tarkastella inhimillisten standardien mukaan.

        (2) Kaikkivaltias on kaiken Lähde.

        (3) Ylimmän ymmärtäminen on ihmisen älyllisten kykyjen ulottumattomissa, mutta henkisen opettajan armosta voidaan hänen transsendenttisistä ohjeistaan saada hieman tietoa hänestä, jota ei voi arvioida aistien kautta saadun tiedon perusteella.

        (4) Ymmärrys Korkeimmasta Herrasta vääristyy täysin heti, kun yksittäiset sielut alkavat pitää Häntä aineellisen luonnon tuloksena.

        (5) Saadakseen todellisen käsityksen Korkeimmasta Herrasta on luotettava Aptabakyaan (... oivaltaneiden sielujen arvovaltaisiin todistuksiin, jotka kykenevät antamaan meille ymmärryksen tästä kiistämättömästä totuudesta), eli Vedoihin, Upanishadeihin ja muihin Pyhiin Kirjoituksiin, eikä millään tavoin aisteihin perustuviin subjektiivisiin oletuksiin.

        (6) Korkein Herra ei ole inertti olento, jolla ei ole mitään ominaisuuksia ja piirteitä, vaan Kaikkivoipa Persoona, jolla on ikuinen olemassaolo ja joka paljastaa Itsensä bhaktoilleen Omasta vapaasta tahdostaan.

        (7) Vaikka Korkein Herra on aistihavainnon ulottumattomissa, Hän ilmenee jatkuvasti erilaisissa henkisissä muodoissa ja johtaa maallisia oppineita harhaan rajattomilla energioillaan.

        (8) Korkein Henkilö on absoluuttinen ja rajoittamaton Korkein Henkilö. On typerää yrittää
        nähdä vain yhtä puolta jakamattomasta Totuudesta, jos osittaisen ilmentymä osoittautuu maalliseksi.

        (9) Sielut, jotka ovat saavuttaneet itsetoteutuksen, kykenevät antamaan tietoa Korkeimmasta tietämättömille mutta vilpittömille kyselijöille, toisin sanoen niille, jotka vilpittömästi pyrkivät hyväksymään Totuuden armona.

        Aluksi on syytä mainita, että jos ihminen hyväksyy nämä postulaatit itsestäänselvyyksinä, hän ei välttämättä tunne tarvetta antautua Jumalalle, vetäytyä tai ryhtyä passiiviseksi omaksujaksi muiden ihmisten ajatuksille tai väitteille, joita kutsutaan dogmeiksi. Empiristiä voidaan syyttää "Petitio Principii" -logiikan harhaluulosta, kun hän yrittää todistaa tietämättömyyden väistämättömän tarpeen. …


        Jos siis oletetaan, että edellä esitetyt postulaatit hyväksytään perustavanlaatuisiksi korkeimman totuuden hyväksymiselle, jatkan keskustelua Korkeimman ja Mayan luonteesta, joka ei perustu yksilölliseen mielipiteeseeni vaan Pyhiin Kirjoituksiin, jotka ovat ainoa tietolähde Absoluutista.



        tietämättömälle ihmiselle Korkeimman ymmärtäminen on täysin mahdotonta. Hänen jumalallista luontoaan ei voi edes kuvitella. Seuraava teksti Brihadaranyakopanishadista vahvistaa tämän: "Oi Gargi! Kukaan ei kykene näkemään kuolematonta Korkeinta Herraa materialistiselta alustalta käsin, mutta Hän näkee kaikki. Kukaan ei voi kuulla Häntä, mutta Hän kuulee kaikki. Kukaan ei voi ymmärtää Häntä, mutta Hän ymmärtää kaikkia. Kukaan ei tunne Häntä, mutta Hän tuntee kaikki. Kukaan muu ei näe, kuule, ymmärrä ja tiedä kaikkea kuin Hän. Oi Gargi! Tämän tuhoutumattoman Korkeimman läsnäolo pystyy täyttämään rajattoman avaruuden kokonaan."

        Talobakaropanishadissa sanotaan myös: "Ihminen alkaa oivaltaa Korkeimman, kun hän hyväksyy Hänen käsittämättömyytensä. Toisaalta se, joka on vakuuttunut tuntevansa Korkeimman Herran, ei oikeastaan tunne Häntä. Viisaat väittävät, että Herraa ei voi tuntea aistihavaintojen kautta, jotka ovat luonteeltaan rajallisia. Vain typerykset uskovat, että Hänet voidaan ymmärtää tällä tavoin."

        Seuraavia samansuuntaisia tekstejä Kathopanishadissa ja Taittireeyopanishadissa voidaan myös siteerata:

        "Häntä ei voi käsittää tässä paatuneessa maailmassa sanoin, ajatuksin tai näön avulla. Häntä ei voi käsittää kukaan muu kuin ne, jotka oleskelevat samalla jumalallisella olemisen tasolla."



        "On mahdotonta tavoittaa Häntä, jota emme kykene käsittämään tai havaitsemaan tämän maailman rajallisilla aisteilla."

        Kaikkein Korkeimman jumalallista luonnetta on hyvin vaikea ymmärtää. Materialistiselle mielelle on ratkaisematon mysteeri, että Hänessä kaikki ristiriitaiset käsitteet tulevat täydelliseen harmoniaan. Kaikki yhteensopimattomuudet ja ristiriidat sulautuvat Hänessä harmoniseksi kokonaisuudeksi. Löydämme samankaltaisia lausuntoja Kathopanishadista, Swetaswataropanishadista ja Ishopanishadista…

        “Brahma is the most minute of all minute things. Yet He is the most gigantic of all gigantic things. He lives in the hearts of all beings. He who is free from all sorrows and desires can see that super-sensuous Brahma through the grace of Brahma alone.”



        "Kaikkein Korkein on kaikista pienin. Samalla Hän on suurempi kuin suurin. Hän on läsnä kaikkien elävien olentojen sydämissä. Se, joka on vapaa murheesta ja haluista, voi nähdä tämän transsendentaalisen Herran paljastavan Itsensä Omalla armollaan."

        "Kaikkein Korkein on kaikista pienin. Samalla Hän on suurempi kuin suurin. Hän on läsnä kaikkien elävien olentojen sydämissä. Se, joka on vapaa murheesta ja haluista, voi nähdä tämän transsendentaalisen Herran paljastavan Itsensä Omalla armollaan."

        "Hänellä ei ole lihasta ja verestä tehtyjä käsiä, mutta Hän voi pitää kiinni. Hänellä ei ole aineellisia jalkoja, mutta hän voi kävellä. Hänellä ei ole lihallisia silmiä, mutta Hän näkee. Hänellä ei ole lihallisia korvia, mutta hän kuulee. Hän tietää kaiken, vaikka kukaan ei voi käsittää Häntä rajallisella älyllään. Viisaat kutsuvat Häntä Alkuperäiseksi tai Mahtavimmaksi Olennoksi."
        ...
        "Korkein Jumala sekä kävelee että ei kävele. Hän on kaukana ja samaan aikaan hyvin lähellä. Hän on kaiken sisällä ja kuitenkin kaiken ulkopuolella."

        ...
        ...

        Totisesti Korkein Herra on absoluuttinen ja rajoittamaton Persoona. Totisesti Hän on sekä todellisen että näennäisen olemassaolon ainoa Alkulähde. Kaikesta tästä huolimatta Kaikkivaltias ei kuitenkaan ole olemassa abstraktisti eikä ole persoonaton Olento. Toisaalta Hän on kaikkien ymmärrettävien ja käsittämättömien ominaisuuksien...Alkuperäinen Lähde. Hän on kaikki olemassaolo, kaikki tieto ja kaikki autuus.

        ...

        ...
        "Sinä olet mittaamaton, Sinä mittaat maailman. Sinä, jolla ei ole toiveita, täytät kaikkien (uskovien) toiveet. Sinä olet voittamaton, Sinä olet aina voitokas. Sinä, joka olet (maallisille ihmisille) ilmenemätön, Sinä olet tämän ilmiöllisen maailmankaikkeuden perimmäinen Alkusyy."


        "Sinä olet kaikkitietävä Olento, mutta kukaan (maallistuneista) ei voi tuntea Sinua. Sinä olet kaiken Alkusyy, mutta Sinulla Itselläsi ei ole syytä. Sinä olet kaikkien hallitsija, mutta Sinulla ei ole hallitsijaa. Sinä olet Yksi, mutta Sinä olet olemassa äärettömissä ("transsendenttisissä") muodoissa."

        Näin näemme, että Jumala läpäisee koko tämän aineellisen maailmankaikkeuden ja pysyy siinä ja samalla pysyy sen ulkopuolella ja on olemassa sen tuhoutumisen jälkeen.

        Toisin sanoen Hän oli olemassa ennen tämän maailman luomista, Hän on olemassa nyt, ja Hän on tämän luomisen jälkeen ja pysyy olemassa kaiken luodun tuhoutumisen jälkeen. Ei ole pienintäkään ristiriitaa tai yhteensopimattomuutta siinä, että Jumalan jumalallinen luonto luo tämän illusorisen, ilmiömäisen maailmankaikkeuden kaikkine erilaisine muotoineen, ja silti maya eli illuusio ei vaikuta Korkeimpaan.


        Maya on korkeimmalle Herralle alisteinen illusorinen energia, joka tottelee Hänen tahtoaan, kun se täyttää tämän ilmiöuniversumin erilaisilla ilmenemismuodoilla ja elämänlajeilla. Tämä Maya on hyvin voimakas ja ilmentää viehätyksensä välittömästi heti, kun Herralla on halu luoda. Sankhya-filosofian koulukunnan perustaja Kapila samaisti Mayan prakritiin ja uskoi virheellisesti, ettei se ollut Herran energiaa vaan oli syntynyt samanaikaisesti Hänen kanssaan.

        Todellisuudessa Maya on olemassa Korkeimmassa, eikä se ole yhteydessä Häneen kuten kosketus ilmaan, lämpö tuleen, valkoinen väri maitoon tai makeus sokeriin, vaan kuten varjo ...Maya on illusorisen eli aineellisen luomisen syy eli se ilmiö, joka on vastakkainen riippumattomalle ja ikuiselle Todellisuudelle.

        Vaikka Maya ei ole muuta kuin harhan tai tietämättömyyden energiaa, se pystyy jumalallisen voimansa ansiosta tekemään sellaista, mikä näyttää aivan mahdottomalta. Itse asiassa Mayan voima on niin suuri, että yksittäiset sielut eivät voi paeta sen vaikutuspiiristä muuten kuin Kaikkivaltiaan armosta. Vain ne, joita on siunattu Herran tiedolla, voivat voittaa sen. ...
        ...
        Jos hyväksymme, että kaikki ristiriitaisuudet ja yhteensopimattomuudet ovat täydellisessä harmoniassa Herran jumalallisessa luonnossa, meidän on hyvin helppo ymmärtää, miten Herra, joka on ainoa Todellisuus, voi synnyttää Mayan eli tietämättömyyden energian, mutta silti sen vaikutus ei saastuta Häntä Itseään pätkääkään ja Hän pysyy kaikkien rajoitusten ulkopuolella.


        Todellisuudessa Herran aspektit ovat äärettömät, ja miltä puolelta vapautuneet sielut Hänet havaitsevatkin, he tarkastelevat Yhtä, mutta monitahoista Korkeinta Totuutta. Herra luo ja tuhoaa tämän aineellisen maailman mayan avulla suloisen tahtonsa mukaisesti. Herraa ei kuitenkaan pidä pitää ailahtelevana ja oikukkaana olentona. Hän ei ole kuin oikukas lapsi, joka joko rakastaa ja vaalii lelujaan ja lemmikkejään tai tuhoaa ne mielensä mukaan. Todellisuudessa kaikkia asioita jopa tässä ilmiömäisessä maailmankaikkeudessa hallitsee Hänen erittäin suotuisa suunnitelmansa eikä kuolleet kosmiset lait, joita nykyajan tiedemiehet ja filosofit yrittävät kaikin mahdollisin tavoin postuloida. Jos hankimme näkemyksen Herrasta Absoluuttisen Totuuden ymmärtämisessä, opimme harmonisoimaan kaikki ulkoiset epäsointuisuudet ja ristiriidat ja saamme todellisen käsityksen Hänen jumalallisesta olemuksestaan, joka on muuten täysin käsittämätön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kaikkein Korkein on kaikista pienin. Samalla Hän on suurempi kuin suurin. Hän on läsnä kaikkien elävien olentojen sydämissä. Se, joka on vapaa murheesta ja haluista, voi nähdä tämän transsendentaalisen Herran paljastavan Itsensä Omalla armollaan."

        "Hänellä ei ole lihasta ja verestä tehtyjä käsiä, mutta Hän voi pitää kiinni. Hänellä ei ole aineellisia jalkoja, mutta hän voi kävellä. Hänellä ei ole lihallisia silmiä, mutta Hän näkee. Hänellä ei ole lihallisia korvia, mutta hän kuulee. Hän tietää kaiken, vaikka kukaan ei voi käsittää Häntä rajallisella älyllään. Viisaat kutsuvat Häntä Alkuperäiseksi tai Mahtavimmaksi Olennoksi."
        ...
        "Korkein Jumala sekä kävelee että ei kävele. Hän on kaukana ja samaan aikaan hyvin lähellä. Hän on kaiken sisällä ja kuitenkin kaiken ulkopuolella."

        ...
        ...

        Totisesti Korkein Herra on absoluuttinen ja rajoittamaton Persoona. Totisesti Hän on sekä todellisen että näennäisen olemassaolon ainoa Alkulähde. Kaikesta tästä huolimatta Kaikkivaltias ei kuitenkaan ole olemassa abstraktisti eikä ole persoonaton Olento. Toisaalta Hän on kaikkien ymmärrettävien ja käsittämättömien ominaisuuksien...Alkuperäinen Lähde. Hän on kaikki olemassaolo, kaikki tieto ja kaikki autuus.

        ...

        ...
        "Sinä olet mittaamaton, Sinä mittaat maailman. Sinä, jolla ei ole toiveita, täytät kaikkien (uskovien) toiveet. Sinä olet voittamaton, Sinä olet aina voitokas. Sinä, joka olet (maallisille ihmisille) ilmenemätön, Sinä olet tämän ilmiöllisen maailmankaikkeuden perimmäinen Alkusyy."


        "Sinä olet kaikkitietävä Olento, mutta kukaan (maallistuneista) ei voi tuntea Sinua. Sinä olet kaiken Alkusyy, mutta Sinulla Itselläsi ei ole syytä. Sinä olet kaikkien hallitsija, mutta Sinulla ei ole hallitsijaa. Sinä olet Yksi, mutta Sinä olet olemassa äärettömissä ("transsendenttisissä") muodoissa."

        Näin näemme, että Jumala läpäisee koko tämän aineellisen maailmankaikkeuden ja pysyy siinä ja samalla pysyy sen ulkopuolella ja on olemassa sen tuhoutumisen jälkeen.

        Toisin sanoen Hän oli olemassa ennen tämän maailman luomista, Hän on olemassa nyt, ja Hän on tämän luomisen jälkeen ja pysyy olemassa kaiken luodun tuhoutumisen jälkeen. Ei ole pienintäkään ristiriitaa tai yhteensopimattomuutta siinä, että Jumalan jumalallinen luonto luo tämän illusorisen, ilmiömäisen maailmankaikkeuden kaikkine erilaisine muotoineen, ja silti maya eli illuusio ei vaikuta Korkeimpaan.


        Maya on korkeimmalle Herralle alisteinen illusorinen energia, joka tottelee Hänen tahtoaan, kun se täyttää tämän ilmiöuniversumin erilaisilla ilmenemismuodoilla ja elämänlajeilla. Tämä Maya on hyvin voimakas ja ilmentää viehätyksensä välittömästi heti, kun Herralla on halu luoda. Sankhya-filosofian koulukunnan perustaja Kapila samaisti Mayan prakritiin ja uskoi virheellisesti, ettei se ollut Herran energiaa vaan oli syntynyt samanaikaisesti Hänen kanssaan.

        Todellisuudessa Maya on olemassa Korkeimmassa, eikä se ole yhteydessä Häneen kuten kosketus ilmaan, lämpö tuleen, valkoinen väri maitoon tai makeus sokeriin, vaan kuten varjo ...Maya on illusorisen eli aineellisen luomisen syy eli se ilmiö, joka on vastakkainen riippumattomalle ja ikuiselle Todellisuudelle.

        Vaikka Maya ei ole muuta kuin harhan tai tietämättömyyden energiaa, se pystyy jumalallisen voimansa ansiosta tekemään sellaista, mikä näyttää aivan mahdottomalta. Itse asiassa Mayan voima on niin suuri, että yksittäiset sielut eivät voi paeta sen vaikutuspiiristä muuten kuin Kaikkivaltiaan armosta. Vain ne, joita on siunattu Herran tiedolla, voivat voittaa sen. ...
        ...
        Jos hyväksymme, että kaikki ristiriitaisuudet ja yhteensopimattomuudet ovat täydellisessä harmoniassa Herran jumalallisessa luonnossa, meidän on hyvin helppo ymmärtää, miten Herra, joka on ainoa Todellisuus, voi synnyttää Mayan eli tietämättömyyden energian, mutta silti sen vaikutus ei saastuta Häntä Itseään pätkääkään ja Hän pysyy kaikkien rajoitusten ulkopuolella.


        Todellisuudessa Herran aspektit ovat äärettömät, ja miltä puolelta vapautuneet sielut Hänet havaitsevatkin, he tarkastelevat Yhtä, mutta monitahoista Korkeinta Totuutta. Herra luo ja tuhoaa tämän aineellisen maailman mayan avulla suloisen tahtonsa mukaisesti. Herraa ei kuitenkaan pidä pitää ailahtelevana ja oikukkaana olentona. Hän ei ole kuin oikukas lapsi, joka joko rakastaa ja vaalii lelujaan ja lemmikkejään tai tuhoaa ne mielensä mukaan. Todellisuudessa kaikkia asioita jopa tässä ilmiömäisessä maailmankaikkeudessa hallitsee Hänen erittäin suotuisa suunnitelmansa eikä kuolleet kosmiset lait, joita nykyajan tiedemiehet ja filosofit yrittävät kaikin mahdollisin tavoin postuloida. Jos hankimme näkemyksen Herrasta Absoluuttisen Totuuden ymmärtämisessä, opimme harmonisoimaan kaikki ulkoiset epäsointuisuudet ja ristiriidat ja saamme todellisen käsityksen Hänen jumalallisesta olemuksestaan, joka on muuten täysin käsittämätön.

        Jos hankimme näkemyksen Herrasta Absoluuttisen Totuuden ymmärtämisessä, opimme harmonisoimaan kaikki ulkoiset epäsointuisuudet ja ristiriidat ja saamme todellisen käsityksen Hänen jumalallisesta olemuksestaan, joka on muuten täysin käsittämätön.

        Tällaisessa tapauksessa ainoa asiaintila on se, että Korkein Herra on Mayan Herra ja Valtias, ja silti Maya ei vaikuta Häneen Itseensä eikä se vaikuta Häneen millään tavalla. Siksi Herraa kutsutaan Mayan Herraksi, joka puolestaan ei vaikuta Häneen. On myös lisättävä, että on olemassa tietäjiä, jotka ovat vapaita Mayan vaikutuksesta. Jos tällainen on mahdollista mitättömille yksittäisille sieluille, on täysin luonnollista ja muuttumatonta, että Korkein Herra on aina Mayan yläpuolella, jota Hän käyttää hyväntekevän tarkoituksensa toteuttamiseen. Kaikki vapautuneet persoonallisuudet ja kaikki Herran avatarit, jotka tulevat tähän maailmaan eri aikoina ihmiskunnan opettajiksi, ovat aina Mayan vaikutuksen yläpuolella. Kaikki he ovat osoittaneet elämällään ja esimerkillään, että Maya on pohjimmiltaan Herran nöyrä palvelijatar, ja se palvelee aina Korkeimman Herran kaikkia hyödyttävän suunnitelman toteuttamista. Itse asiassa aivan kuten pimeys katoaa valon ilmestyessä, myös Mayan eli harhan vaikutus katoaa todellisen tiedon ilmestyessä.

        Näin ymmärrämme, että Absoluuttisen Totuuden tunteminen on tietoa Korkeimmasta, joka on identtinen kyseisen Totuuden kanssa. Jumalan tunteminen merkitsee läheisyyden saavuttamista jumalallisen eli henkisen energian toiminnan kanssa, joka kykenee helposti osallistumaan Mayan hallintaan Jumalan tahdon mukaisesti.

        ... Mayasta eli tietämättömyyden energiasta (avidya). Jumalallinen energia on todellisuudessa yhtä, ja maya on vain heijastunut aspekti tästä todellisesta ja perustavanlaatuisesta energiasta (vidya tai brahmavidya), joka toimii ihmisen vapautumisen eli pelastuksen ensisijaisena syynä. Tässä todellisessa aspektissaan Jumalallinen Energia hallitsee kaikkia muita aspekteja, ja on monia muita nimiä, kuten chichchhatti, paravidya ja yogamaya jne.

        ...jos saamme edes ohimenevän käsityksen Totuudesta tai uskosta Jumalaan, saamme väistämättä jonkinlaisen käsityksen Herran ja Mayan luonteesta ja siitä, miten ...ovat yhteydessä toisiinsa. Vedat ja Upanishadit auttavat meitä oivaltamaan todellisen tiedon Herrasta ja Mayasta, jos ne tietenkin ymmärretään oikein. Henkisen edistymisen edellytyksenä on kuitenkin Korkeimman Herran Itsensä armo, joka liittyy suoraan Hänen valittuihin palvelijoihinsa tai todellisiin edustajiinsa, jotka esiintyvät transsendentaalisten acharyojen, messiaiden ja opettajien nimissä.

        Tätä korostetaan selvästi myös Kathopanishadissa: "Kaikkivaltiasta ei voi saavuttaa kaunopuheisuudella, syvällisellä älyllä eikä monien Pyhien Kirjoitusten tutkimisella. Hänet voi saavuttaa vain se, joka rukoilee ja haluaa saavuttaa Hänet. Vain tällaiselle vilpittömälle sielulle Herra paljastaa Itsensä.

        Todellisuudessa Herra voidaan nähdä tai ymmärtää vain Hänen armonsa kautta. Se on aivan kuten suurin taivaallinen valopilkku, aurinko, voidaan nähdä vain auringon säteiden avulla.


        Näin ollen on selvää, että ihmiselämän ydin (summum bonum) on pyrkimys tuntea ja rakastaa Herraa. Mundakopanishadissa sanotaan: "Kun ihmistä on siunattu näkemään Korkein Herra, maalliset intohimot menettävät valtansa häneen, epäilykset tuhoutuvat ja kaikki maallinen toiminta jää tyhjän päälle".

        Näin ollen on selvää, että ihmiselämän ydin (summum bonum) on pyrkimys tuntea ja rakastaa Herraa. Mundakopanishadissa sanotaan: "Kun ihmistä on siunattu näkemään Korkein Herra, maalliset intohimot menettävät valtansa häneen, epäilykset tuhoutuvat ja kaikki maallinen toiminta jää tyhjän päälle".

        Brihadaranyakopanishadissa sanotaan myös: "Korkein Herra on kaikkein rakkain ja läheisin Olento kaikille. Hän on rakkaampi kuin poika, rikkaus ja kaikki muut sydämelle niin rakkaat asiat."
        ...
        ...
        _______________

        Shrila Bhaktisiddhanta Saraswati Thakur

        _____________________

        Sri Chaitanya Saraswat Math

        the Mission of the inseparable
        Srila B.R. Sridhar Maharaj and Srila B.S. Govinda Maharaj


        Bishweswar Das, B. A.,
        Head Master, Sutragarh H. E. School, Shantipur
        Para-Brahma & Maya
        Journal ‘The Harmonist’
        Edited by
        Shrila Bhaktisiddhanta Saraswati Thakur

        _____________________

        Tässä oli lyhyitä katkelmia. Ja paljon käännösvirheitä, kuten aina tekstin kääntämisessä suomen kielelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos hankimme näkemyksen Herrasta Absoluuttisen Totuuden ymmärtämisessä, opimme harmonisoimaan kaikki ulkoiset epäsointuisuudet ja ristiriidat ja saamme todellisen käsityksen Hänen jumalallisesta olemuksestaan, joka on muuten täysin käsittämätön.

        Tällaisessa tapauksessa ainoa asiaintila on se, että Korkein Herra on Mayan Herra ja Valtias, ja silti Maya ei vaikuta Häneen Itseensä eikä se vaikuta Häneen millään tavalla. Siksi Herraa kutsutaan Mayan Herraksi, joka puolestaan ei vaikuta Häneen. On myös lisättävä, että on olemassa tietäjiä, jotka ovat vapaita Mayan vaikutuksesta. Jos tällainen on mahdollista mitättömille yksittäisille sieluille, on täysin luonnollista ja muuttumatonta, että Korkein Herra on aina Mayan yläpuolella, jota Hän käyttää hyväntekevän tarkoituksensa toteuttamiseen. Kaikki vapautuneet persoonallisuudet ja kaikki Herran avatarit, jotka tulevat tähän maailmaan eri aikoina ihmiskunnan opettajiksi, ovat aina Mayan vaikutuksen yläpuolella. Kaikki he ovat osoittaneet elämällään ja esimerkillään, että Maya on pohjimmiltaan Herran nöyrä palvelijatar, ja se palvelee aina Korkeimman Herran kaikkia hyödyttävän suunnitelman toteuttamista. Itse asiassa aivan kuten pimeys katoaa valon ilmestyessä, myös Mayan eli harhan vaikutus katoaa todellisen tiedon ilmestyessä.

        Näin ymmärrämme, että Absoluuttisen Totuuden tunteminen on tietoa Korkeimmasta, joka on identtinen kyseisen Totuuden kanssa. Jumalan tunteminen merkitsee läheisyyden saavuttamista jumalallisen eli henkisen energian toiminnan kanssa, joka kykenee helposti osallistumaan Mayan hallintaan Jumalan tahdon mukaisesti.

        ... Mayasta eli tietämättömyyden energiasta (avidya). Jumalallinen energia on todellisuudessa yhtä, ja maya on vain heijastunut aspekti tästä todellisesta ja perustavanlaatuisesta energiasta (vidya tai brahmavidya), joka toimii ihmisen vapautumisen eli pelastuksen ensisijaisena syynä. Tässä todellisessa aspektissaan Jumalallinen Energia hallitsee kaikkia muita aspekteja, ja on monia muita nimiä, kuten chichchhatti, paravidya ja yogamaya jne.

        ...jos saamme edes ohimenevän käsityksen Totuudesta tai uskosta Jumalaan, saamme väistämättä jonkinlaisen käsityksen Herran ja Mayan luonteesta ja siitä, miten ...ovat yhteydessä toisiinsa. Vedat ja Upanishadit auttavat meitä oivaltamaan todellisen tiedon Herrasta ja Mayasta, jos ne tietenkin ymmärretään oikein. Henkisen edistymisen edellytyksenä on kuitenkin Korkeimman Herran Itsensä armo, joka liittyy suoraan Hänen valittuihin palvelijoihinsa tai todellisiin edustajiinsa, jotka esiintyvät transsendentaalisten acharyojen, messiaiden ja opettajien nimissä.

        Tätä korostetaan selvästi myös Kathopanishadissa: "Kaikkivaltiasta ei voi saavuttaa kaunopuheisuudella, syvällisellä älyllä eikä monien Pyhien Kirjoitusten tutkimisella. Hänet voi saavuttaa vain se, joka rukoilee ja haluaa saavuttaa Hänet. Vain tällaiselle vilpittömälle sielulle Herra paljastaa Itsensä.

        Todellisuudessa Herra voidaan nähdä tai ymmärtää vain Hänen armonsa kautta. Se on aivan kuten suurin taivaallinen valopilkku, aurinko, voidaan nähdä vain auringon säteiden avulla.


        Näin ollen on selvää, että ihmiselämän ydin (summum bonum) on pyrkimys tuntea ja rakastaa Herraa. Mundakopanishadissa sanotaan: "Kun ihmistä on siunattu näkemään Korkein Herra, maalliset intohimot menettävät valtansa häneen, epäilykset tuhoutuvat ja kaikki maallinen toiminta jää tyhjän päälle".

        Näin ollen on selvää, että ihmiselämän ydin (summum bonum) on pyrkimys tuntea ja rakastaa Herraa. Mundakopanishadissa sanotaan: "Kun ihmistä on siunattu näkemään Korkein Herra, maalliset intohimot menettävät valtansa häneen, epäilykset tuhoutuvat ja kaikki maallinen toiminta jää tyhjän päälle".

        Brihadaranyakopanishadissa sanotaan myös: "Korkein Herra on kaikkein rakkain ja läheisin Olento kaikille. Hän on rakkaampi kuin poika, rikkaus ja kaikki muut sydämelle niin rakkaat asiat."
        ...
        ...
        _______________

        Shrila Bhaktisiddhanta Saraswati Thakur

        _____________________

        Sri Chaitanya Saraswat Math

        the Mission of the inseparable
        Srila B.R. Sridhar Maharaj and Srila B.S. Govinda Maharaj


        Bishweswar Das, B. A.,
        Head Master, Sutragarh H. E. School, Shantipur
        Para-Brahma & Maya
        Journal ‘The Harmonist’
        Edited by
        Shrila Bhaktisiddhanta Saraswati Thakur

        _____________________

        Tässä oli lyhyitä katkelmia. Ja paljon käännösvirheitä, kuten aina tekstin kääntämisessä suomen kielelle.

        RAKKAUS JA PELKO OVAT YHTEENSOPIMATTOMIA.

        Siksi henkisesti oivaltaneen ihmisen on vaikea hyväksyä, että Jumala on vihainen, mustasukkainen tai kostonhimoinen. Miksi Jumalan pitäisi olla vihainen tai kostonhimoinen meille, kun Jumalan asettamat universaalit lait pitävät automaattisesti huolen siitä, mitä hyvää tai pahaa me ansaitsemme? Henkisesti oivaltanut tietää, että Jumala antaa meille vapauden tehdä mitä haluamme universaalien lakien, kuten karman lain, rajoissa ja odottaa aina, että käännymme Hänen puoleensa, ja että Hän on rakkauden, armon, myötätunnon ja mittaamattoman ymmärryksen Jumala.

        Hän on Jumala sellaisena kuin Hän todella on ja on sellainen Jumala, jonka tunnemme henkisen valaistumisen tilassa. Hän on hyväntahtoinen Jumala, josta saamme tietää Veda-kirjallisuudessa. Hän on Korkein Olento, joka välittää meistä enemmän kuin me Hänestä, mutta joka odottaa aina, että käännymme Häntä kohti, ja joka on aina kanssamme
        Yli sieluna, Paramatmana, Herrana sydämessä. Tätä kuvataan yksityiskohtaisesti osissa Veda-kirjallisuutta. Voimme siis alkaa tunnistaa aidon henkisen tiedon syvyyden, jos katsomme oikeisiin paikkoihin.


    • Anonyymi

      Peilaatko Jumalaa, niinkuin itse olet , toimit ja ajattelet?

      Kuinka paljon vaikuttaa ammattisi identiteettiisi ja Jumalkuvaasi?

      • Anonyymi

        En oikein ymmärrä kysymystäsi? Mitä tarkoitat:, selitä hieman tarkemmin, jotta voin vastata siihen.
        "Peilaatko Jumalaa, niinkuin itse olet , toimit ja ajattelet?"

        Pisara ja valtameri
        Jotkut filosofit vertaavat sielua pisaraan ja Jumalaa valtamereen. Pisara on osa valtamerta, mutta siihen verrattuna valtameri on omavarainen. Se on äärettömän syvä, ja siinä asuu monia erilaisia olentoja, kuten valaita, haita ja kaloja - kaikille on tilaa. Kun siis pisara alkaa verrata itseään valtamereen kaikin tavoin ja vaatii samaa kunnioitusta ja kunnioitusta, tällainen käytös on suorastaan...


      • Anonyymi

        "Kuinka paljon vaikuttaa ammattisi identiteettiisi ja Jumalkuvaasi?"

        Mitä tarkoitta identiteetti?

        Oikea identiteettimme on aivan erilainen kuin olemme ajatelleet. Ilman väärää egomme emme voisi elää yhteiskunnassa.

        Kuka minä olen?

        Ensimmäinen merkki tällaisesta siirtymästä on halu saada vastaus kysymykseen: "Kuka minä olen?" Vastaus tähän kysymykseen on äärimmäisen tärkeä, koska tietoisuutemme kehittyminen riippuu siitä, keitä pidämme itseämme. Jos pidämme itseämme kehona, kiinnitymme turmeltuvaan materiaan; jos pidämme itseämme sieluna, luomme uudelleen katkeamattoman yhteyden Jumalaan. Materialismi väittää, että me olemme keho, ja tietoisuus - mieli, äly - ovat aivojen tuotteita. Mutta voiko kivi synnyttää tietoisuuden, varjo antaa valon ja sairaus antaa terveyden! ...
        ...Hän kehittää tietoisuuttaan omin ponnistuksin, liikkuen alhaalta ylöspäin, ilman Jumalan osallistumista. Osoittautuu, että ulkoinen - muoto, synnyttää sisäisen - tietoisuuden. Ihminen näyttäytyy biologisena olentona ilman hengellistä tukea. Ihmisen tietoisuus kiinnittyy materiaan ja rappeutuu vähitellen. ...
        ...
        Sielu ei ole kadonnut, vaan se on vain peittynyt erilaisiin aineellisiin kuoriin. Ohuet - väärien ideoiden muodossa todellisuuden luonteesta ja karkeat - aineellisen kehon muodossa. Ajan myötä, vietettyämme äärettömän määrän elämiä maailmankaikkeudessa, olemme unohtaneet todellisen henkisen luontomme ...

        ... Meidän on tyhjennettävä tietoisuutemme ja otettava uudelleen yhteys Jumalaan. ...Tiedemiehet yrittävät aina löytää vastauksen siihen, mikä on olemisen alkuperäinen lähde. He etsivät alkua, josta kaikki lähtee, josta kaikki säilyy ja jossa kaikki täydentää olemassaolonsa. Mutta Veda-opetuksessa sanotaan, että tämä "jokin" on tietoisuuden alue. Tietoisuus on alkuperäinen substanssi, ja aine kelluu jäävuoren tavoin tietoisuuden valtameren pinnalla. Tämä jäävuori näyttää valtavan suurelta, kun sitä tarkastellaan nykyisestä maallisesta sijainnistamme käsin, mutta kun sitä tarkastellaan tietoisuuden valtameren näkökulmasta, se näyttää olevan kooltaan pelkkä pölyhiukkanen.


        Sat-chit-ananda

        Olemassaolon perusta, jolle kaikki olemassaolo on alisteista, on kolme alkuperää: sat - ikuinen oleminen (olen, olen olemassa), chit - tietoisuus (olen tietoinen olemassaolostani) ja anandam - nautinto (haluan olla onnellinen). Olemassaolon ydin ei ole vain olemista tai edes tietoisuutta siitä, vaan onnellisuutta...
        ...Materialisteille tietoisuuden alue on merkityksetön eikä se ole huomion arvoinen. Heidän mielestään näiden todellisuuksien merkitys on käännetty ylösalaisin, ja näyttää siltä, että niiden määrä, joilla on oikeus onnellisuuteen, rajoittuu vain harvojen valittujen ihmisten kapeaan piiriin maapallolla. Nämä onnekkaat ovat heidän mielestään tietoisuuden kehittymisen hedelmiä valtavasta "mudan ja vaahdon valtamerestä" - materiasta, elottomasta alusta, joka täyttää kosmoksen. Heidän mielestään tietoisuus on mitättömässä asemassa aineeseen verrattuna, ja niiden elävien olentojen määrä, jotka kykenevät kokemaan onnea, on vielä pienempi. Syntyy illuusio siitä, että 'sat', olemassaolo, on kaikkein laajin alku, ja 'anandam', nautinto, on vain harvojen kohtalo. Tuhansia galakseja tutkivat tiedemiehet yrittävät löytää tietoisuuden läsnäolon ainakin yhdestä galaksista, mutta aineellisilla menetelmillä toimiessaan he eivät onnistu siinä. Henkinen ajattelu on suoraan vastakkainen materialistiselle näkemykselle asioiden luonteesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuinka paljon vaikuttaa ammattisi identiteettiisi ja Jumalkuvaasi?"

        Mitä tarkoitta identiteetti?

        Oikea identiteettimme on aivan erilainen kuin olemme ajatelleet. Ilman väärää egomme emme voisi elää yhteiskunnassa.

        Kuka minä olen?

        Ensimmäinen merkki tällaisesta siirtymästä on halu saada vastaus kysymykseen: "Kuka minä olen?" Vastaus tähän kysymykseen on äärimmäisen tärkeä, koska tietoisuutemme kehittyminen riippuu siitä, keitä pidämme itseämme. Jos pidämme itseämme kehona, kiinnitymme turmeltuvaan materiaan; jos pidämme itseämme sieluna, luomme uudelleen katkeamattoman yhteyden Jumalaan. Materialismi väittää, että me olemme keho, ja tietoisuus - mieli, äly - ovat aivojen tuotteita. Mutta voiko kivi synnyttää tietoisuuden, varjo antaa valon ja sairaus antaa terveyden! ...
        ...Hän kehittää tietoisuuttaan omin ponnistuksin, liikkuen alhaalta ylöspäin, ilman Jumalan osallistumista. Osoittautuu, että ulkoinen - muoto, synnyttää sisäisen - tietoisuuden. Ihminen näyttäytyy biologisena olentona ilman hengellistä tukea. Ihmisen tietoisuus kiinnittyy materiaan ja rappeutuu vähitellen. ...
        ...
        Sielu ei ole kadonnut, vaan se on vain peittynyt erilaisiin aineellisiin kuoriin. Ohuet - väärien ideoiden muodossa todellisuuden luonteesta ja karkeat - aineellisen kehon muodossa. Ajan myötä, vietettyämme äärettömän määrän elämiä maailmankaikkeudessa, olemme unohtaneet todellisen henkisen luontomme ...

        ... Meidän on tyhjennettävä tietoisuutemme ja otettava uudelleen yhteys Jumalaan. ...Tiedemiehet yrittävät aina löytää vastauksen siihen, mikä on olemisen alkuperäinen lähde. He etsivät alkua, josta kaikki lähtee, josta kaikki säilyy ja jossa kaikki täydentää olemassaolonsa. Mutta Veda-opetuksessa sanotaan, että tämä "jokin" on tietoisuuden alue. Tietoisuus on alkuperäinen substanssi, ja aine kelluu jäävuoren tavoin tietoisuuden valtameren pinnalla. Tämä jäävuori näyttää valtavan suurelta, kun sitä tarkastellaan nykyisestä maallisesta sijainnistamme käsin, mutta kun sitä tarkastellaan tietoisuuden valtameren näkökulmasta, se näyttää olevan kooltaan pelkkä pölyhiukkanen.


        Sat-chit-ananda

        Olemassaolon perusta, jolle kaikki olemassaolo on alisteista, on kolme alkuperää: sat - ikuinen oleminen (olen, olen olemassa), chit - tietoisuus (olen tietoinen olemassaolostani) ja anandam - nautinto (haluan olla onnellinen). Olemassaolon ydin ei ole vain olemista tai edes tietoisuutta siitä, vaan onnellisuutta...
        ...Materialisteille tietoisuuden alue on merkityksetön eikä se ole huomion arvoinen. Heidän mielestään näiden todellisuuksien merkitys on käännetty ylösalaisin, ja näyttää siltä, että niiden määrä, joilla on oikeus onnellisuuteen, rajoittuu vain harvojen valittujen ihmisten kapeaan piiriin maapallolla. Nämä onnekkaat ovat heidän mielestään tietoisuuden kehittymisen hedelmiä valtavasta "mudan ja vaahdon valtamerestä" - materiasta, elottomasta alusta, joka täyttää kosmoksen. Heidän mielestään tietoisuus on mitättömässä asemassa aineeseen verrattuna, ja niiden elävien olentojen määrä, jotka kykenevät kokemaan onnea, on vielä pienempi. Syntyy illuusio siitä, että 'sat', olemassaolo, on kaikkein laajin alku, ja 'anandam', nautinto, on vain harvojen kohtalo. Tuhansia galakseja tutkivat tiedemiehet yrittävät löytää tietoisuuden läsnäolon ainakin yhdestä galaksista, mutta aineellisilla menetelmillä toimiessaan he eivät onnistu siinä. Henkinen ajattelu on suoraan vastakkainen materialistiselle näkemykselle asioiden luonteesta.

        "Kuinka paljon vaikuttaa ammattisi identiteettiisi ja Jumalkuvaasi?"

        Mitä tarkoitta identiteetti?

        Oikea identiteettimme on aivan erilainen kuin olemme ajatelleet. Ilman väärää egomme emme voisi elää yhteiskunnassa.



        Kuka minä olen?

        Ihmiset, joilla on pakkomielle itseilmaisuun, sanovat: "Minun on vain oltava oma itseni." Totta kai sinun on oltava oma itsesi, mutta ota selvää, kuka olet. Tärkeimmät asiat ensin.

        Ego, mieli, äly ja aistit ovat alkuperäisen minän varjo.

        Jotain samanlaista näemme tässä maailmassa: jokaisella varjolla on lähde - todellinen kohde. Puhdas tietoisuus, sielu, tietoinen subjekti ei voi suoraan kokea aineellisen maailman kokemuksia. Miten se tulee mahdolliseksi? Sielun varjo syntyy, ja tämä varjo pystyy toimimaan varjomaailmassa. Muuten tietoisuudella ei ole mitään mahdollisuutta ottaa yhteyttä tiedostamattomaan tasoon. Varjo-minä toimii varjomaailmassa. Ja me näemme ympärillämme erilaisia kuvia tästä varjon kaltaisesta olemassaolosta.

        Mutta jos haluamme mennä olemukseen, päästä ytimeen, on välttämätöntä poistaa kaikki hankittujen ennakkoluulojen kerrokset, jotta saamme vilauksen todellisesta itsestämme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuinka paljon vaikuttaa ammattisi identiteettiisi ja Jumalkuvaasi?"

        Mitä tarkoitta identiteetti?

        Oikea identiteettimme on aivan erilainen kuin olemme ajatelleet. Ilman väärää egomme emme voisi elää yhteiskunnassa.



        Kuka minä olen?

        Ihmiset, joilla on pakkomielle itseilmaisuun, sanovat: "Minun on vain oltava oma itseni." Totta kai sinun on oltava oma itsesi, mutta ota selvää, kuka olet. Tärkeimmät asiat ensin.

        Ego, mieli, äly ja aistit ovat alkuperäisen minän varjo.

        Jotain samanlaista näemme tässä maailmassa: jokaisella varjolla on lähde - todellinen kohde. Puhdas tietoisuus, sielu, tietoinen subjekti ei voi suoraan kokea aineellisen maailman kokemuksia. Miten se tulee mahdolliseksi? Sielun varjo syntyy, ja tämä varjo pystyy toimimaan varjomaailmassa. Muuten tietoisuudella ei ole mitään mahdollisuutta ottaa yhteyttä tiedostamattomaan tasoon. Varjo-minä toimii varjomaailmassa. Ja me näemme ympärillämme erilaisia kuvia tästä varjon kaltaisesta olemassaolosta.

        Mutta jos haluamme mennä olemukseen, päästä ytimeen, on välttämätöntä poistaa kaikki hankittujen ennakkoluulojen kerrokset, jotta saamme vilauksen todellisesta itsestämme.

        Keitä me oikeastaan olemme?

        Te ja minä olemme tietoisuudella varustettuja eläviä olentoja, jotka ovat vangittuina kehoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keitä me oikeastaan olemme?

        Te ja minä olemme tietoisuudella varustettuja eläviä olentoja, jotka ovat vangittuina kehoihin.

        Bhagavad-gitassa Krishna kuvailee joitakin vaiheita, joiden avulla voi siirtyä objektiivisesta maailmasta subjektiiviseen maailmaan muutamalla askeleella. Mikä on aineellinen maailma karkeimmassa muodossaan? Se on aistien kohteita eli sitä, mitä näemme, kuulemme, haistamme, kosketamme ja maistamme.

        Krishna sanoo, että me havaitsemme aistiobjekteja, mutta itse aistit, jotka havaitsevat ne, ovat korkeammalla - ne ovat hienommalla, hienovaraisemmalla olemisen tasolla, ne ovat lähempänä sielun tasoa kuin aistiobjektit.

        Ja mikä muu on hienojakoisempaa kuin aistit? Sillä vaikka meillä on silmät, korvat, nenä, suu, iho, on itse asiassa jotain tai joku, joka näkee, joka kuulee, joka haistaa, joka koskettaa, joka tuntee. Aistikokemuksen valtaistuin, aistikokemuksen istuin on mieli, ja vielä mieltä hienojakoisempi on äly, joka tekee tuomionsa näistä tai noista kokemuksista, se erottelee sanomalla, että tämä oli hyvä kokemus ja tämä ei-toivottu, tämä on hyvä ja tämä on huono.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad-gitassa Krishna kuvailee joitakin vaiheita, joiden avulla voi siirtyä objektiivisesta maailmasta subjektiiviseen maailmaan muutamalla askeleella. Mikä on aineellinen maailma karkeimmassa muodossaan? Se on aistien kohteita eli sitä, mitä näemme, kuulemme, haistamme, kosketamme ja maistamme.

        Krishna sanoo, että me havaitsemme aistiobjekteja, mutta itse aistit, jotka havaitsevat ne, ovat korkeammalla - ne ovat hienommalla, hienovaraisemmalla olemisen tasolla, ne ovat lähempänä sielun tasoa kuin aistiobjektit.

        Ja mikä muu on hienojakoisempaa kuin aistit? Sillä vaikka meillä on silmät, korvat, nenä, suu, iho, on itse asiassa jotain tai joku, joka näkee, joka kuulee, joka haistaa, joka koskettaa, joka tuntee. Aistikokemuksen valtaistuin, aistikokemuksen istuin on mieli, ja vielä mieltä hienojakoisempi on äly, joka tekee tuomionsa näistä tai noista kokemuksista, se erottelee sanomalla, että tämä oli hyvä kokemus ja tämä ei-toivottu, tämä on hyvä ja tämä on huono.

        On siirryttävä pidemmälle, hienovaraisempaan alkuun, sielun maailmaan, chit-tietoisuuden maailmaan. Joskus käytetään termejä: chit-jagat - tietoisuuden maailma ja achit-jagat - tietoisuutta vailla oleva maailma.

        Miten on mahdollista, että sielu - tietoisuuden hiukkanen itsessään - pystyy toimimaan maailmassa, jossa ei ole tietoisuutta? Miten tietoisuus voi joutua kosketuksiin materian kanssa, tuntea sen? Tämän selittämiseksi Srila Guru Maharaj ehdotti ajatusta chit-abhasasta tai chhaya-abhasasta - tietoisuuden varjosta, joka ilmenee egona, älynä, mielenä ja aisteina. Kun kuvaamme jotakin esinettä, puhumme siitä: tämä esine on musta tai sininen, pitkä tai lyhyt, painava tai kevyt, kapea tai leveä - kaikki nämä ovat käsitteitä. Siksi Srila Guru Maharaj päättelee: käsitteiden kokonaisuus on objekti. Ymmärrämme - se on tietoisuus, jonka avulla voimme havaita objektiivisen maailman, ja jokainen meistä kokee sen yksilöllisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On siirryttävä pidemmälle, hienovaraisempaan alkuun, sielun maailmaan, chit-tietoisuuden maailmaan. Joskus käytetään termejä: chit-jagat - tietoisuuden maailma ja achit-jagat - tietoisuutta vailla oleva maailma.

        Miten on mahdollista, että sielu - tietoisuuden hiukkanen itsessään - pystyy toimimaan maailmassa, jossa ei ole tietoisuutta? Miten tietoisuus voi joutua kosketuksiin materian kanssa, tuntea sen? Tämän selittämiseksi Srila Guru Maharaj ehdotti ajatusta chit-abhasasta tai chhaya-abhasasta - tietoisuuden varjosta, joka ilmenee egona, älynä, mielenä ja aisteina. Kun kuvaamme jotakin esinettä, puhumme siitä: tämä esine on musta tai sininen, pitkä tai lyhyt, painava tai kevyt, kapea tai leveä - kaikki nämä ovat käsitteitä. Siksi Srila Guru Maharaj päättelee: käsitteiden kokonaisuus on objekti. Ymmärrämme - se on tietoisuus, jonka avulla voimme havaita objektiivisen maailman, ja jokainen meistä kokee sen yksilöllisesti.

        On asioita, jotka itse näen, kuulen, haistan, kosketan ja tunnen. Tiedättekö, joskus ihmiset sanovat: "Näen, sitten uskon". Mutta samalla ymmärrämme, että yksittäiset aistit ovat rajallisia. Tämä ymmärrys tulee meille intuitiivisesti, luonnollisesti, ja pyydämme aina muita jakamaan kokemuksensa kanssamme, jakamaan tietonsa, jakamaan kokemuksensa. ... Ymmärrämme, että se, mitä itse havaitsemme, näemme, kuulemme, kosketamme, on rajallista. Jos lisään tähän kokemukseen muiden kokemuksia, laajennan käytettävissäni olevan tiedon kirjoa.

        Sanskritin kielessä kuvataan viisi havaintotasoa: pratyaksha, paroksha, aparoksha, adhokshaja ja aprakrita. Ensimmäinen näistä on pratyaksha - aistien suora kokemus, se, mitä näen itse. Sitten seuraava havaintotaso pratyakshan jälkeen on nimeltään paroksha, joka tarkoittaa - para-aksha - sitä, mitä minä en näe, vaan mitä jonkun toisen silmät näkevät. Tähän kuuluvat kaikki ne, jotka elävät ympärillämme, siihen kuuluvat myös ne, jotka ovat eläneet menneisyydessä - toisin sanoen on olemassa kollektiivinen, inhimillinen kokemus. Viisaus tai niin sanottu viisaus, ihmiskunnan tieto siirtyy sukupolvelta toiselle.

        Mutta kerta toisensa jälkeen käy selväksi, että valaistuminen, todellinen koulutus, ei ole vain informaation keräämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On asioita, jotka itse näen, kuulen, haistan, kosketan ja tunnen. Tiedättekö, joskus ihmiset sanovat: "Näen, sitten uskon". Mutta samalla ymmärrämme, että yksittäiset aistit ovat rajallisia. Tämä ymmärrys tulee meille intuitiivisesti, luonnollisesti, ja pyydämme aina muita jakamaan kokemuksensa kanssamme, jakamaan tietonsa, jakamaan kokemuksensa. ... Ymmärrämme, että se, mitä itse havaitsemme, näemme, kuulemme, kosketamme, on rajallista. Jos lisään tähän kokemukseen muiden kokemuksia, laajennan käytettävissäni olevan tiedon kirjoa.

        Sanskritin kielessä kuvataan viisi havaintotasoa: pratyaksha, paroksha, aparoksha, adhokshaja ja aprakrita. Ensimmäinen näistä on pratyaksha - aistien suora kokemus, se, mitä näen itse. Sitten seuraava havaintotaso pratyakshan jälkeen on nimeltään paroksha, joka tarkoittaa - para-aksha - sitä, mitä minä en näe, vaan mitä jonkun toisen silmät näkevät. Tähän kuuluvat kaikki ne, jotka elävät ympärillämme, siihen kuuluvat myös ne, jotka ovat eläneet menneisyydessä - toisin sanoen on olemassa kollektiivinen, inhimillinen kokemus. Viisaus tai niin sanottu viisaus, ihmiskunnan tieto siirtyy sukupolvelta toiselle.

        Mutta kerta toisensa jälkeen käy selväksi, että valaistuminen, todellinen koulutus, ei ole vain informaation keräämistä.

        On täysin mahdollista, että tietokoneidenne kovalevyille on tallennettu enemmän tietoa kuin aktiivisessa mielessänne, aktiivisessa muistissanne. Mutta sillä on merkitystä, kuka tulkitsee tietoa. Palaamme kysymykseen epäilijästä tai uskovasta, kuka tulkitsee, kuka antaa tulkintansa kokemukselle, tiedolle. Meidän on myös pohdittava seuraavaa: kuinka tarkkaa on se informaatio, jonka aistimme meille antavat? Antavatko aistini minulle tarkkoja lukemia? Jos välineenne antaa jatkuvasti vääriä lukemia, silloin kyseinen väline vain edistää tietämättömyyttänne. Vedoissa puhutaan neljästä puutteesta, jokaisen ihmisen tietoisuuden epätäydellisyydestä. Yksi näistä puutteista on aistien epätäydellisyys. "Ihmiselle on luontaista erehtyä."

        Srila Gurudev sanoi kerran eräästä bhaktasta: "Erehtyminen on inhimillistä, ja tämä bhakta on liian inhimillinen. Niinpä myös sinä ja minä olemme liian inhimillisiä.

        Mutta Srila Guru Maharaj lisää siihen jotain hyvin tärkeää: "Kyllä, ihmiselle on luontaista erehtyä, mutta jokaisessa meistä on jokin elementti, jokin alku, joka pyrkii aina täydellisyyteen. Kaikista epäilyksistä huolimatta jokin meissä pyrkii ... Ja se, että voimme luetella monia tosiasioita ja asioita, joita epäilemme, ei ole kaikki, se on vain alku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On täysin mahdollista, että tietokoneidenne kovalevyille on tallennettu enemmän tietoa kuin aktiivisessa mielessänne, aktiivisessa muistissanne. Mutta sillä on merkitystä, kuka tulkitsee tietoa. Palaamme kysymykseen epäilijästä tai uskovasta, kuka tulkitsee, kuka antaa tulkintansa kokemukselle, tiedolle. Meidän on myös pohdittava seuraavaa: kuinka tarkkaa on se informaatio, jonka aistimme meille antavat? Antavatko aistini minulle tarkkoja lukemia? Jos välineenne antaa jatkuvasti vääriä lukemia, silloin kyseinen väline vain edistää tietämättömyyttänne. Vedoissa puhutaan neljästä puutteesta, jokaisen ihmisen tietoisuuden epätäydellisyydestä. Yksi näistä puutteista on aistien epätäydellisyys. "Ihmiselle on luontaista erehtyä."

        Srila Gurudev sanoi kerran eräästä bhaktasta: "Erehtyminen on inhimillistä, ja tämä bhakta on liian inhimillinen. Niinpä myös sinä ja minä olemme liian inhimillisiä.

        Mutta Srila Guru Maharaj lisää siihen jotain hyvin tärkeää: "Kyllä, ihmiselle on luontaista erehtyä, mutta jokaisessa meistä on jokin elementti, jokin alku, joka pyrkii aina täydellisyyteen. Kaikista epäilyksistä huolimatta jokin meissä pyrkii ... Ja se, että voimme luetella monia tosiasioita ja asioita, joita epäilemme, ei ole kaikki, se on vain alku.

        Srila Gurudev sanoi kerran eräästä bhaktasta: "Erehtyminen on inhimillistä, ja tämä bhakta on liian inhimillinen. Niinpä myös sinä ja minä olemme liian inhimillisiä.

        Mutta Srila Guru Maharaj lisää siihen jotain hyvin tärkeää: "Kyllä, ihmiselle on luontaista erehtyä, mutta jokaisessa meistä on jokin elementti, jokin alku, joka pyrkii aina täydellisyyteen. Kaikista epäilyksistä huolimatta jokin meissä pyrkii ... Ja se, että voimme luetella monia tosiasioita ja asioita, joita epäilemme, ei ole kaikki, se on vain alku. Tärkeää on kuitenkin se, että vaikka olemme epätäydellisiä, vaikka meitä ympäröivät omat epätäydellisyytemme, me pyrimme poikkeuksetta täydellisyyteen, pyrimme siihen.

        Ääretön kykenee ilmenemään rajoitetulle, Absoluutti kykenee ilmenemään suhteellisissa olosuhteissamme.

        Te ja minä olemme pukeutuneet omaan karmaamme ja karmallisten olosuhteiden ympäröimänä, mutta Absoluutti kykenee ilmenemään jopa suhteellisissa olosuhteissa, jopa karmallisissa olosuhteissa.
        ...
        Emme ole maininneet vielä yhtä tietämyksen tasoa, joka on korkeampi kuin paroksha. Sitä kutsutaan aparokshaksi. Ihmiset, jotka puolustavat tätä lähestymistapaa, väittävät, että kollektiivinen kokemus, tieto menneisyydestä, tieto ihmiskunnasta luo meissä vain ennakkoluuloja, estää meitä näkemästä asioita sellaisina kuin ne ovat. Siksi meidän on aloitettava puhtaalta pöydältä, meidän on puhdistettava tietoisuutemme kaikista menneisyyden kokemuksista. Tätä kutsutaan aparokshaksi. Sitten tulemme tabula rasan tilaan, puhtaalta pöydältä, aloitamme kaiken puhtaalta pöydältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Gurudev sanoi kerran eräästä bhaktasta: "Erehtyminen on inhimillistä, ja tämä bhakta on liian inhimillinen. Niinpä myös sinä ja minä olemme liian inhimillisiä.

        Mutta Srila Guru Maharaj lisää siihen jotain hyvin tärkeää: "Kyllä, ihmiselle on luontaista erehtyä, mutta jokaisessa meistä on jokin elementti, jokin alku, joka pyrkii aina täydellisyyteen. Kaikista epäilyksistä huolimatta jokin meissä pyrkii ... Ja se, että voimme luetella monia tosiasioita ja asioita, joita epäilemme, ei ole kaikki, se on vain alku. Tärkeää on kuitenkin se, että vaikka olemme epätäydellisiä, vaikka meitä ympäröivät omat epätäydellisyytemme, me pyrimme poikkeuksetta täydellisyyteen, pyrimme siihen.

        Ääretön kykenee ilmenemään rajoitetulle, Absoluutti kykenee ilmenemään suhteellisissa olosuhteissamme.

        Te ja minä olemme pukeutuneet omaan karmaamme ja karmallisten olosuhteiden ympäröimänä, mutta Absoluutti kykenee ilmenemään jopa suhteellisissa olosuhteissa, jopa karmallisissa olosuhteissa.
        ...
        Emme ole maininneet vielä yhtä tietämyksen tasoa, joka on korkeampi kuin paroksha. Sitä kutsutaan aparokshaksi. Ihmiset, jotka puolustavat tätä lähestymistapaa, väittävät, että kollektiivinen kokemus, tieto menneisyydestä, tieto ihmiskunnasta luo meissä vain ennakkoluuloja, estää meitä näkemästä asioita sellaisina kuin ne ovat. Siksi meidän on aloitettava puhtaalta pöydältä, meidän on puhdistettava tietoisuutemme kaikista menneisyyden kokemuksista. Tätä kutsutaan aparokshaksi. Sitten tulemme tabula rasan tilaan, puhtaalta pöydältä, aloitamme kaiken puhtaalta pöydältä.

        "Kuinka paljon vaikuttaa ammattisi identiteettiisi ja Jumalkuvaasi?"

        Mitä tarkoitta identiteetti?

        Oikea identiteettimme on aivan erilainen kuin olemme ajatelleet. Ilman väärää egomme emme voisi elää yhteiskunnassa.


        Hienojakoinen keho koostuu kolmesta elementistä: väärästä egosta, älystä ja mielestä. Nämä kolme toimintoa ovat puhtaasti sielulle luontaisia, ja hienojakoinen keho vain kopioi niitä sielun ollessa tässä maailmassa. Ego on tunne siitä, että olemme joku, eli itseidentiteetti. Sielu tarvitsee tätä "väärää egoa", joka peittää sielun ohuella kerroksella ja saa sen pitämään itseään aineen evoluution tuotteena. Kun ikuinen sielu pitää itseään väliaikaisena fyysisenä kehona, se on väärän egon ilmentymä.

        Toinen hienovaraisen kehon elementti on äly. Sillä on useita perustoimintoja: epäily, analyysi jne. Äly on suunnittelu- tai strategiaosasto, jossa erilaisia ideoita analysoidaan ennen kuin ne hyväksytään toiminnan ohjaamiseksi. Kun päätös on tehty, älyn tahdonvoima kannustaa meitä toimimaan. Monet ihmiset epäilevät sielun olemassaoloa, mutta he eivät ole edes tietoisia siitä, että tämä epäilys syntyy älyssä, joka itsessään on sielun tuote.


        Ikuinen sielu, minämme perusta, elää monta elämää. Toimintamme menneissä elämissä ja tässä elämässä luovat nykyisen elämän käsikirjoituksen. Jokaisessa elämässä tapahtuu samanaikaisesti kaksi prosessia: ensinnäkin saamme aikaisempien tekojemme seuraukset (työstämme karmaa pois) ja toiseksi muodostamme (kehitämme) uutta karmaa tekemällä hyveellisiä tai syntisiä tekoja. On mahdollista sanoa, että me työstämme karmaa ja luomme kohtalon. Toisin sanoen meidän on otettava vastaan menneiden tekojemme seuraukset ("karmareaktiot"), mutta olemme vapaita valitsemaan, mitä teemme ja miten toimimme nykyhetkessä.
        Jälleensyntymismekanismi on sellainen, että ensin sielu luo tiedostamattaan halujensa ja tekojensa kautta hienovaraisen mentaalisen matriisin tai piirroksen tulevasta kehostaan. Tämä on eräänlainen hakemus tulevaa kehoa varten.

        Sielun ympärillä oleva mentaalinen matriisi alkaa täyttyä aineellisilla elementeillä, ja näin syntyy uusi keho.


        Kun kehoni kuolee, minä en kuole, koska en ole tämä keho. Kehoni ei ole sama kuin minä. Minä olen tietoisuus, minä olen sielu kehossani. Sieluni elävöitti kehoni, koska sielu on myös energiaa. Kehoni on annettu minulle sen tuloksena, miten elin edellisessä elämässä. Kun minusta aika jättää, seuraava keho annetaan minulle: miten olen elänyt tämän elämäni, mikä on tietoisuuteni taso kuolinhetkellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuinka paljon vaikuttaa ammattisi identiteettiisi ja Jumalkuvaasi?"

        Mitä tarkoitta identiteetti?

        Oikea identiteettimme on aivan erilainen kuin olemme ajatelleet. Ilman väärää egomme emme voisi elää yhteiskunnassa.


        Hienojakoinen keho koostuu kolmesta elementistä: väärästä egosta, älystä ja mielestä. Nämä kolme toimintoa ovat puhtaasti sielulle luontaisia, ja hienojakoinen keho vain kopioi niitä sielun ollessa tässä maailmassa. Ego on tunne siitä, että olemme joku, eli itseidentiteetti. Sielu tarvitsee tätä "väärää egoa", joka peittää sielun ohuella kerroksella ja saa sen pitämään itseään aineen evoluution tuotteena. Kun ikuinen sielu pitää itseään väliaikaisena fyysisenä kehona, se on väärän egon ilmentymä.

        Toinen hienovaraisen kehon elementti on äly. Sillä on useita perustoimintoja: epäily, analyysi jne. Äly on suunnittelu- tai strategiaosasto, jossa erilaisia ideoita analysoidaan ennen kuin ne hyväksytään toiminnan ohjaamiseksi. Kun päätös on tehty, älyn tahdonvoima kannustaa meitä toimimaan. Monet ihmiset epäilevät sielun olemassaoloa, mutta he eivät ole edes tietoisia siitä, että tämä epäilys syntyy älyssä, joka itsessään on sielun tuote.


        Ikuinen sielu, minämme perusta, elää monta elämää. Toimintamme menneissä elämissä ja tässä elämässä luovat nykyisen elämän käsikirjoituksen. Jokaisessa elämässä tapahtuu samanaikaisesti kaksi prosessia: ensinnäkin saamme aikaisempien tekojemme seuraukset (työstämme karmaa pois) ja toiseksi muodostamme (kehitämme) uutta karmaa tekemällä hyveellisiä tai syntisiä tekoja. On mahdollista sanoa, että me työstämme karmaa ja luomme kohtalon. Toisin sanoen meidän on otettava vastaan menneiden tekojemme seuraukset ("karmareaktiot"), mutta olemme vapaita valitsemaan, mitä teemme ja miten toimimme nykyhetkessä.
        Jälleensyntymismekanismi on sellainen, että ensin sielu luo tiedostamattaan halujensa ja tekojensa kautta hienovaraisen mentaalisen matriisin tai piirroksen tulevasta kehostaan. Tämä on eräänlainen hakemus tulevaa kehoa varten.

        Sielun ympärillä oleva mentaalinen matriisi alkaa täyttyä aineellisilla elementeillä, ja näin syntyy uusi keho.


        Kun kehoni kuolee, minä en kuole, koska en ole tämä keho. Kehoni ei ole sama kuin minä. Minä olen tietoisuus, minä olen sielu kehossani. Sieluni elävöitti kehoni, koska sielu on myös energiaa. Kehoni on annettu minulle sen tuloksena, miten elin edellisessä elämässä. Kun minusta aika jättää, seuraava keho annetaan minulle: miten olen elänyt tämän elämäni, mikä on tietoisuuteni taso kuolinhetkellä.

        Kaikki muistomme tallentuvat mieleemme. Mieli on järjestelmä, joka analysoi aisteistamme saatua tietoa. Kuoleman hetkellä, kun tämän elämän prarabdha-karma on jo käytetty loppuun, mieli lakkaa vastaanottamasta tietoa tämän kehon aisteista. Mielen ja aistien välisen yhteyden katkeamista kutsutaan kehon kuolemaksi.
        Kuvittele, että sinä, joka olet sukellusveneessä, et yhtäkkiä pysty enää ohjaamaan sitä - se ei ota vastaan käskyjäsi. Moottori pysähtyy, peräsin ei tottele, teillä ei ole yhteyttä ulkomaailman kohteisiin. Sukellusveneen ohjausmekanismin katkaiseminen merkitsee sukellusveneen kuolemaa. Ja aineelliset aistimme yhdistävät sielumme aineelliseen maailmaan, ja jos tämä yhteys katkeaa, se tarkoittaa, että aineellista maailmaa ei enää ole olemassa meille.
        Juuri näin tapahtuu kuoleman hetkellä. Kehon siteet katkeavat ja sielu menettää kosketuksensa tämän maailman nautintoihin. Mutta se kaipaa voimakkaasti näitä nautintoja, ja niinpä se saa uuden ruumiin, ja uuden inkarnaation aikana uudet tunteet yhdistyvät vanhaan hienojakoiseen kehoon, ja sielu saa tilaisuuden kokea aistillisia nautintoja uudelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki muistomme tallentuvat mieleemme. Mieli on järjestelmä, joka analysoi aisteistamme saatua tietoa. Kuoleman hetkellä, kun tämän elämän prarabdha-karma on jo käytetty loppuun, mieli lakkaa vastaanottamasta tietoa tämän kehon aisteista. Mielen ja aistien välisen yhteyden katkeamista kutsutaan kehon kuolemaksi.
        Kuvittele, että sinä, joka olet sukellusveneessä, et yhtäkkiä pysty enää ohjaamaan sitä - se ei ota vastaan käskyjäsi. Moottori pysähtyy, peräsin ei tottele, teillä ei ole yhteyttä ulkomaailman kohteisiin. Sukellusveneen ohjausmekanismin katkaiseminen merkitsee sukellusveneen kuolemaa. Ja aineelliset aistimme yhdistävät sielumme aineelliseen maailmaan, ja jos tämä yhteys katkeaa, se tarkoittaa, että aineellista maailmaa ei enää ole olemassa meille.
        Juuri näin tapahtuu kuoleman hetkellä. Kehon siteet katkeavat ja sielu menettää kosketuksensa tämän maailman nautintoihin. Mutta se kaipaa voimakkaasti näitä nautintoja, ja niinpä se saa uuden ruumiin, ja uuden inkarnaation aikana uudet tunteet yhdistyvät vanhaan hienojakoiseen kehoon, ja sielu saa tilaisuuden kokea aistillisia nautintoja uudelleen.

        Kuoleman hetki on yksinkertaisesti yhteyden katoaminen aineelliseen kehoon. Mutta koska ihmisellä, joka on kuolematon sielu, on halu jatkaa viihtymistä aineellisessa maailmassa, jossa kukaan ei valitettavasti ole turvassa sairauksilta ja vanhuudelta, hän palaa yhä uudelleen ja uudelleen samaan paikkaan.
        Niinpä menemme elämästä toiseen aineellisten halujemme kanssa, ja meille annetaan uusi keho ja uudistetut aistit, ja opimme hallitsemaan niitä uudestaan.
        Se on kuin meidät siirrettäisiin sukellusveneestä lentokoneeseen. Ja sukellusvenemiehen olisi opittava lentäjän taidot.
        Nyt elämme täysin lentäjän tunteiden ja tuntemusten mukaan ja unohdamme, että olimme ennen sukellusvenemies. Joskus näemme epäilyttäviä unia edellisistä elämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuoleman hetki on yksinkertaisesti yhteyden katoaminen aineelliseen kehoon. Mutta koska ihmisellä, joka on kuolematon sielu, on halu jatkaa viihtymistä aineellisessa maailmassa, jossa kukaan ei valitettavasti ole turvassa sairauksilta ja vanhuudelta, hän palaa yhä uudelleen ja uudelleen samaan paikkaan.
        Niinpä menemme elämästä toiseen aineellisten halujemme kanssa, ja meille annetaan uusi keho ja uudistetut aistit, ja opimme hallitsemaan niitä uudestaan.
        Se on kuin meidät siirrettäisiin sukellusveneestä lentokoneeseen. Ja sukellusvenemiehen olisi opittava lentäjän taidot.
        Nyt elämme täysin lentäjän tunteiden ja tuntemusten mukaan ja unohdamme, että olimme ennen sukellusvenemies. Joskus näemme epäilyttäviä unia edellisistä elämistä.

        Keho on sielun harhojen biologinen ilmentymä.


        Sielu (élan vital) etsii onnellisuutta, halujen täyttymistä. Tätä etsiessään se ruumiillistuu erilaisiin kehoihin ja elämänmuotoihin, kunnes se syntyy ihmiskehoon. Jos tarkastelemme elämänmuotojen moninaisuutta, huomaamme tietoisuuden asteittaisen kehittymisen, aistimusten ja havaintojen kehittymisen sekä vapaan tahdon ilmaisemisen. Mikä on se, mikä ajaa evoluutiota? Tietoisuus. Kaikki syntyy tietoisuudesta. Elämän olosuhteiden ja itse kehon havaitseminen on mahdollista tietoisuuden ansiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keho on sielun harhojen biologinen ilmentymä.


        Sielu (élan vital) etsii onnellisuutta, halujen täyttymistä. Tätä etsiessään se ruumiillistuu erilaisiin kehoihin ja elämänmuotoihin, kunnes se syntyy ihmiskehoon. Jos tarkastelemme elämänmuotojen moninaisuutta, huomaamme tietoisuuden asteittaisen kehittymisen, aistimusten ja havaintojen kehittymisen sekä vapaan tahdon ilmaisemisen. Mikä on se, mikä ajaa evoluutiota? Tietoisuus. Kaikki syntyy tietoisuudesta. Elämän olosuhteiden ja itse kehon havaitseminen on mahdollista tietoisuuden ansiosta.

        Esimerkki kuun heijastumisesta vesistön pinnalla auttaa meitä ymmärtämään tämän. Kun vesi aaltoilee, heijastus värähtelee ja vaihtelee aaltojen mukana. Kuu itse loistaa taivaalla muuttumattomana ja liikkumattomana. Samalla tavoin sielu loistaa henkisestä sijainnistaan (ajan ja tilan tuolla puolen), heijastuen aineen vääristämän tietoisuuden kautta ruumiillisen olemassaolon vaihtelevissa olosuhteissa. Keho on sielun harhojen biologinen ilmentymä. Kehon saa aikaan itseilmaisu, joka perustuu virheellisiin käsityksiin itsestä, hienovaraisesta karkeaan, kerros kerrokselta: ego, intellekti, mieli ja aistit - synnyttää kehon.
        Sielu itse on hienovarainen, tietoisuuden omaava tarkkailija, joka valaisee ja elävöittää tietoisuudella kehon aineellisia kuoria ruumiillisen olemassaolon kokemuksen kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkki kuun heijastumisesta vesistön pinnalla auttaa meitä ymmärtämään tämän. Kun vesi aaltoilee, heijastus värähtelee ja vaihtelee aaltojen mukana. Kuu itse loistaa taivaalla muuttumattomana ja liikkumattomana. Samalla tavoin sielu loistaa henkisestä sijainnistaan (ajan ja tilan tuolla puolen), heijastuen aineen vääristämän tietoisuuden kautta ruumiillisen olemassaolon vaihtelevissa olosuhteissa. Keho on sielun harhojen biologinen ilmentymä. Kehon saa aikaan itseilmaisu, joka perustuu virheellisiin käsityksiin itsestä, hienovaraisesta karkeaan, kerros kerrokselta: ego, intellekti, mieli ja aistit - synnyttää kehon.
        Sielu itse on hienovarainen, tietoisuuden omaava tarkkailija, joka valaisee ja elävöittää tietoisuudella kehon aineellisia kuoria ruumiillisen olemassaolon kokemuksen kautta.

        "... tätä tarinaa ei pidä käyttää tukemaan mitään teoriaa rodullisesta yli- tai alemmuudesta. Vedalaisen maailmankuvan mukaan kaikki yksilöt ovat henkisinä olentoina tasa-arvoisia, ja olisi virhe arvioida heitä heidän aineellisen kehonsa perusteella, joka on vain sielun ulkokuori. Ilmeisesti tietäjät tuottivat ... suorittamalla operaation, joka on hyvin samankaltainen kuin se, mikä nykyään tunnetaan kloonauksena. Nykyaikaisen tieteen mukaan, elävän olennon elimistön minkä tahansa solun kemiallisesti ehjä DNA sisältää täydellisen geneettisen informaation, joka määrittelee täsmällisesti kyseisen elimistön kaikki ominaisuudet. Tämä tarkoittaa, että on teoriassa mahdollista luoda uusi elävä keho käyttämällä kudosta…"

        Richard Leslie Thompsonin kirjasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkki kuun heijastumisesta vesistön pinnalla auttaa meitä ymmärtämään tämän. Kun vesi aaltoilee, heijastus värähtelee ja vaihtelee aaltojen mukana. Kuu itse loistaa taivaalla muuttumattomana ja liikkumattomana. Samalla tavoin sielu loistaa henkisestä sijainnistaan (ajan ja tilan tuolla puolen), heijastuen aineen vääristämän tietoisuuden kautta ruumiillisen olemassaolon vaihtelevissa olosuhteissa. Keho on sielun harhojen biologinen ilmentymä. Kehon saa aikaan itseilmaisu, joka perustuu virheellisiin käsityksiin itsestä, hienovaraisesta karkeaan, kerros kerrokselta: ego, intellekti, mieli ja aistit - synnyttää kehon.
        Sielu itse on hienovarainen, tietoisuuden omaava tarkkailija, joka valaisee ja elävöittää tietoisuudella kehon aineellisia kuoria ruumiillisen olemassaolon kokemuksen kautta.

        "Kuinka paljon vaikuttaa ammattisi identiteettiisi ja Jumalkuvaasi?"

        Mikään ammatti ei pitäisi vaikuttaa siihen. Valitettavasti tilanne ei ole sellainen nykyaikana. Mitä minuun tulee, ammattini ei vaikuta siihen mitenkään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9254
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      42
      2720
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1340
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe