MAYA. Maailma virtuaalitodellisuutena

Anonyymi-ap

MAYA. Maailma virtuaalitodellisuutena


Nykyaikaisessa tiedemaailmassa tietoisuus on alennettu haihtuvaksi epifenomenoksi, joka on jäänyt jäljelle sen jälkeen, kun aivot on selitetty fysikaalisesti. Se näyttää syntyvän, kun aine on sopivasti järjestäytynyt, mutta tiedemiehet ja filosofit eivät ole kyenneet selittämään, miksi monimutkaisen järjestäytymisen pitäisi tuottaa mitään muuta kuin monimutkaista fyysistä käyttäytymistä. Silti tietoisuus ei katoa. Yksi mahdollisuus on, että sen sijaan, että tietoisuus syntyisi materiasta, se on erillinen elementti, joka lisätään fysikaalisiin järjestelmiin. Tätä voidaan mallintaa ajatuksella virtuaalitodellisuudesta, jossa ihminen astuu tietokoneella simuloituun maailmaan aistiliitännän kautta. Tässä kirjassa virtuaalitodellisuutta käytetään metaforana tilanteestamme tietoisena olentona. Perusteemana on, että se, mitä voimme kuvitella tekevämme virtuaalitodellisuusjärjestelmässä, saattaa todellisuudessa tapahtua luonnossa paljon suuremmassa mittakaavassa. Luonto voi olla kuin tietokonesimulaatio, johon on liitetty tietoinen tarkkailija/osallistuja. Tämä uraauurtava kirja osoittaa, miten tietoiset olennot voisivat olla vuorovaikutuksessa fyysisesti realistisen virtuaalimaailman kanssa. Se osoittaa, miten paranormaalit ilmiöt voidaan sovittaa luonnollisella tavalla yhteen fysiikan lakien kanssa, ja se valottaa ajan paradokseja, ruumiin ulkopuolista elämää sekä kosmista ja maanpäällistä evoluutiota. Kattavassa synteesissä modernin tieteen ajatuksia ja tietoja käytetään valaisemaan ikivanhaa teemaa tietoisuudesta illuusioiden maailmassa.
https://www.krishnaculture.com/product/MAYA.html
RICHARD L. THOMPSON on suorittanut matematiikan tohtorin tutkinnon Cornellin yliopistossa, jossa hän opiskeli todennäköisyysteoriaa ja tilastollista mekaniikkaa. Tohtori Thompson on tutkinut kvanttiteoriaa ja matemaattista biologiaa New Yorkin osavaltion yliopistossa ja Cambridgen yliopistossa Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Hänellä on paljon kirjoja.


https://tekniikanmaailma.fi/mitn-tutkijan-kova-vaite-on-todennakoista-etta-elamme-simuloidussa-todellisuudessa/
MIT:n tutkijan kova väite: On todennäköistä, että elämme simuloidussa todellisuudessa

https://tekniikanmaailma.fi/onko-maailmankaikkeus-pelkka-jattimainen-hologrammi-tiedemiehet-loysivat-uusia-todisteita/
Onko maailmankaikkeus pelkkä jättimäinen hologrammi? Tiedemiehet löysivät uusia todisteita


Elämme virtuaalitodellisuudessa. Tiedemiehet ovat puhuneet tästä jo jonkin aikaa. Mutta tämä on tiedetty jo muinaisista ajoista lähtien, ja nyt se on sitten "keksitty".


Aineellinen maailma tietokonepelinä


Kaksi maailmaa ja sankarin matka

Oletetaan, että on olemassa kaksi maailmaa. Tämä on puhtaan tietoisuuden todellinen maailma - ja virtuaalinen maailma, jossa tietoisuus rajoittuu materiaan. Jos luomme ohjelmoijien, taiteilijoiden, käsikirjoittajien ja ennen kaikkea asiakkaan toiveiden avulla tietokonepelin nimeltä "Life", pyrkisimme luomaan kopion täydellisestä maailmankaikkeudesta, jossa on erilaisia olemisen tasoja ja paikkoja. Jos pidämme Luojan suunnitelman mukaan luotua materiamaailmaa suurimpana tietokonepelinä, kaikki loksahtaa kohdalleen. Virtuaalimaailmaan astuvat ajattoman ikuisen todellisuuden asukkaat hankkivat ajallisia kehoja ja saavat selkeän pelisuunnitelman mukaisesti erilaisia kokemuksia, kärsivät tappioita ja saavuttavat huippuja muodostaen karman. He matkustavat läpi eri olemassaolon tasojen ja joutuvat dramaattisiin tilanteisiin, joissa heidän on pakko tehdä tiettyjä päätöksiä.
Hahmo muuttuu vain tarjotuissa olosuhteissa. Siksi kaikkien on tavalla tai toisella kuljettava sankarin tie. Sankari kohtaa aina antisankarin. Sankari ei elä Darwinin periaatteen mukaan, jonka mukaan vahvimmat selviytyvät. Sankari on sellainen, joka on valmis uhraamaan itsensä totuuden, rakkauden ja ystävyyden puolesta ja rikkoo näin eläimellistä selviytymisperiaatetta julistavien darwinistien stereotypioita. Vahvimmat saattavat selvitä fyysisesti, mutta hengeltään vahvimmat selviytyvät kuolemasta ja jäävät tulevien sukupolvien mieleen, ja heistä tulee ihanteita ja innoittajia tuhansille seuraajille.

Aineellista maailmaa voidaan siis verrata monimutkaiseen tietokonepeliin, jossa sinun ja minun on kuljettava sankarin tietä, lopulta ylitettävä peli ja kuolema ja palattava korkeampaan todellisuuteen, alkuperäiseen kotiimme.

Sielun upottaminen materiaan.


Herää kysymys: "Jos henkinen todellisuus on kotimme, miten päädyimme aineen maailmaan?". Jatketaanpa analogian esittämistä. Kun lapsi pelaa tietokonepeliä, hän uppoutuu täysin virtuaaliseen toimintaan. Hän kokee voittavansa rikkauksia tai päinvastoin häviävänsä taistelun. Tällöin peli simuloi olosuhteita, jotka ovat saavuttamattomissa todellisessa arkielämässä, kuten taistelukentällä. Luotu virtuaalimaailma antaa lapselle paremmat mahdollisuudet ja eläviä kokemuksia. Vaikka peli loppuisi, lapsen mieli on edelleen sen hahmossa ja dramaattisissa olosuhteissa.

219

2231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikka peli loppuisi, lapsen mieli on edelleen sen hahmossa ja dramaattisissa olosuhteissa. Vanhemmat ovatkin usein huolissaan siitä, että lapsi saattaa uppoutua peliin niin, että hän unohtaa syödä, opiskella tai mennä ulos. Vastaavasti aineen maailma on luotu uskomattoman realistisesti, ja kuolematon tietoisuutemme samaistetaan väliaikaiseen kehoon. Näin tehdessämme emme edes tajua, että olemme mukana korkeatasoisessa virtuaalisessa pelissä, jonka Luoja on suunnitellut.

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta todellisuudesta

      Tässä kohtaa lukija voi sanoa: tähän asti pelin kuvan tulkinta oli moderni ja mielenkiintoinen, mutta heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi raamatulliselta tarinalta isoisästä, jolla on parta. Vastaus on, että kuva vanhasta miehestä iskostettiin meihin äidinmaidosta lähtien yleisten kliseiden kulttuuristen ja sosiaalisten kerrosten kautta. Leonardo ja muut menneisyyden nerot täyttivät kirkon määräyksen, jossa päätöksen siitä, mitä ja miten kuvataan, tekivät uskonnolliset toimihenkilöt, usein kaukana Jumalan ymmärtämisen filosofiasta. Lisäksi kuvasto suunniteltiin vuorovaikutukseen massojen kanssa, ja se vaati selkeitä muotoja ja kuvia, jotka pystyivät luomaan katsojaan elävän vaikutelman. Tämä oli olemassa monissa kulttuureissa.



      Ikimuistoisista ajoista lähtien elävä olento on materiaalimaailman suuren "tietokonepelin" houkuttelemana vaeltanut olemassaolon eri tasoilla ja kokenut monien aiempien elämien myönteisiä ja kielteisiä vaikutuksia. Menneisyys on myös mukana muokkaamassa nykyisyyttä ja tulevaisuutta.


      Vapaus ja ehdollistuminen aineellisessa maailmassa

      Itämaisten viisaiden mukaan kukaan ei pakota elävää olentoa aineelliseen maailmaan tai siitä pois. Sillä Luoja ei loukkaa kaikkein arvokkainta asiaa, eläville olennoille jumalallisen maailman osana annettua valinnanvapautta.

      Aineelliseen maailmaan jäämistä monien elämien ajan voi verrata monitasoiseen uneen, jossa täydellinen tai osittainen herääminen on mahdollista. Ei pidä ajatella, että elävä olento voi hetken mielijohteesta herätä silloin, kun haluaa. Se olisi pinnallinen tulkinta Luojan suuresta suunnitelmasta. Sillä kirjoittaessaan tätä suurinta peliä Hän on laittanut siihen monia nerokkaita merkityksiä, joiden paljastamisen kautta voimme ymmärtää Hänen suurenmoista ja armollista luontoaan.

      Koska nyt olemme todistamassa niin mielenkiintoista asiaa, että ihmiset yrittävät simuloida keinotodellisuutta ja he yrittävät uppoutua siihen keinotodellisuuteen. Mutta on olemassa tietokoneita, tietokonepelejä, erityisiä teknisiä laitteita, virtuaalisia kypäriä, kuulokkeita, silmälaseja - laittamalla kaikki nämä laitteet päälleen ja yhdistämällä ne tietokoneeseen ihminen voi sukeltaa toiseen todellisuuteen, joka voi vangita hänet täysin. Hän unohtaa täysin, kuka hän on, mistä hän on tullut tässä virtuaalitodellisuudessa, ja tässä uppoutumisessa hänelle voi tapahtua asioita, jotka vaikuttavat hänestä täysin todellisilta.


      Todellisuudessa on siis eri tasoja, ja näemme ihmisten yrittävän luoda omansa. Ja juuri tätä analogiaa yritän käyttää antaakseni toisenlaisen näkökulman tai näkemyksen tästä aineellisesta maailmasta. Vaikka termi "virtuaalitodellisuus" itsessään vaikuttaa meille uudelta, melko hiljattain keksityltä, virtuaalinen tarkoittaa mielikuvituksellista eli luotua tai näennäistä todellisuutta. Itse asiassa ihminen ei voi keksiä mitään uutta, ja tällä toiminnallaan - yrittämällä simuloida, luoda uutta kuviteltua todellisuutta - hän vain jäljittelee Luojaa. Ja jos tarkastelemme asiaa tästä näkökulmasta, tämä aineellinen maailma on myös eräänlainen mekaaninen aika-avaruusjärjestelmä, johon elävät olennot on upotettu, että niiden kehot ovat kuin virtuaalisia avaruuspukuja, joissa ne toimivat tässä todellisuudessa täysin tietämättöminä siitä toisesta todellisuudesta, josta ne tulivat.

    • Anonyymi

      Vanhemmat ovatkin usein huolissaan siitä, että lapsi saattaa uppoutua peliin niin, että hän unohtaa syödä, opiskella tai mennä ulos. Vastaavasti aineen maailma on luotu uskomattoman realistisesti, ja kuolematon tietoisuutemme samaistetaan väliaikaiseen kehoon. Näin tehdessämme emme edes tajua, että olemme mukana korkeatasoisessa virtuaalisessa pelissä, jonka Luoja on suunnitellut.

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta todellisuudesta

      Tässä kohtaa lukija voi sanoa: tähän asti pelin kuvan tulkinta oli moderni ja mielenkiintoinen, mutta heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi raamatulliselta tarinalta isoisästä, jolla on parta. Vastaus on, että kuva vanhasta miehestä iskostettiin meihin äidinmaidosta lähtien yleisten kliseiden kulttuuristen ja sosiaalisten kerrosten kautta. Leonardo ja muut menneisyyden nerot täyttivät kirkon määräyksen, jossa päätöksen siitä, mitä ja miten kuvataan, tekivät uskonnolliset toimihenkilöt, usein kaukana Jumalan ymmärtämisen filosofiasta. Lisäksi kuvasto suunniteltiin vuorovaikutukseen massojen kanssa, ja se vaati selkeitä muotoja ja kuvia, jotka pystyivät luomaan katsojaan elävän vaikutelman. Tämä oli olemassa monissa kulttuureissa.



      Ikimuistoisista ajoista lähtien elävä olento on materiaalimaailman suuren "tietokonepelin" houkuttelemana vaeltanut olemassaolon eri tasoilla ja kokenut monien aiempien elämien myönteisiä ja kielteisiä vaikutuksia. Menneisyys on myös mukana muokkaamassa nykyisyyttä ja tulevaisuutta.


      Vapaus ja ehdollistuminen aineellisessa maailmassa

      Itämaisten viisaiden mukaan kukaan ei pakota elävää olentoa aineelliseen maailmaan tai siitä pois. Sillä Luoja ei loukkaa kaikkein arvokkainta asiaa, eläville olennoille jumalallisen maailman osana annettua valinnanvapautta.

      Aineelliseen maailmaan jäämistä monien elämien ajan voi verrata monitasoiseen uneen, jossa täydellinen tai osittainen herääminen on mahdollista. Ei pidä ajatella, että elävä olento voi hetken mielijohteesta herätä silloin, kun haluaa. Se olisi pinnallinen tulkinta Luojan suuresta suunnitelmasta. Sillä kirjoittaessaan tätä suurinta peliä Hän on laittanut siihen monia nerokkaita merkityksiä, joiden paljastamisen kautta voimme ymmärtää Hänen suurenmoista ja armollista luontoaan.

      Koska nyt olemme todistamassa niin mielenkiintoista asiaa, että ihmiset yrittävät simuloida keinotodellisuutta ja he yrittävät uppoutua siihen keinotodellisuuteen. Mutta on olemassa tietokoneita, tietokonepelejä, erityisiä teknisiä laitteita, virtuaalisia kypäriä, kuulokkeita, silmälaseja - laittamalla kaikki nämä laitteet päälleen ja yhdistämällä ne tietokoneeseen ihminen voi sukeltaa toiseen todellisuuteen, joka voi vangita hänet täysin. Hän unohtaa täysin, kuka hän on, mistä hän on tullut tässä virtuaalitodellisuudessa, ja tässä uppoutumisessa hänelle voi tapahtua asioita, jotka vaikuttavat hänestä täysin todellisilta.

      • Anonyymi

        Todellisuudessa on siis eri tasoja, ja näemme ihmisten yrittävän luoda omansa. Ja juuri tätä analogiaa yritän käyttää antaakseni toisenlaisen näkökulman tai näkemyksen tästä aineellisesta maailmasta. Vaikka termi "virtuaalitodellisuus" itsessään vaikuttaa meille uudelta, melko hiljattain keksityltä, virtuaalinen tarkoittaa mielikuvituksellista eli luotua tai näennäistä todellisuutta. Itse asiassa ihminen ei voi keksiä mitään uutta, ja tällä toiminnallaan - yrittämällä simuloida, luoda uutta kuviteltua todellisuutta - hän vain jäljittelee Luojaa. Ja jos tarkastelemme asiaa tästä näkökulmasta, tämä aineellinen maailma on myös eräänlainen mekaaninen aika-avaruusjärjestelmä, johon elävät olennot on upotettu, että niiden kehot ovat kuin virtuaalisia avaruuspukuja, joissa ne toimivat tässä todellisuudessa täysin tietämättöminä siitä toisesta todellisuudesta, josta ne tulivat.

        Vaikka varjo, kaiku ja kangastus ovat vain todellisten asioiden illusorisia heijastuksia, nämä heijastukset tuottavat näennäisen todellisen, merkityksellisen havaitsemisen. Samoin, vaikka sielun samaistuminen fyysiseen kehoon, mieleen ja egoon on harhaa, tämä samaistuminen johtaa pelkoon, joka vainoaa ihmistä kuolemaan asti. ... varjokaiut ja kangastukset ovat vain todellisten asioiden illusorisia heijastuksia. Itse asia voi olla kolmiulotteinen, ja sillä voi olla joitakin ominaisuuksia, kuten maku, haju, paino jne., mutta kun näemme tämän asian varjon, varjo on tasomainen, kaksiulotteinen, ja siitä puuttuu tämä substanssi, eli sillä on vain ulkoinen ääriviiva, sama kuin alkuperäisellä esineellä. Aineellinen maailma on keinotekoinen malli toisesta todellisuudesta. Kaiku, vaikka se sisältääkin tietoa, ei ole alkuperäinen ääni. Toisin sanoen emme voi kaiun perusteella puhua sen henkilön kanssa, jolta ääni tuli. Mirage voi myös edustaa jonkinlaista kuvaa. Kuvitellaan, että aavikolla, jossa ihminen kärsii janosta ja kuumuudesta, hän näkee näyn jostakin keitaasta, jossa on kosteutta, varjoa, hedelmiä jne. Mutta todellisuudessa hän ei voi suojautua tähän kangastukseen, koska siinä ei ole mitään sellaista substanssia, vaan vain näennäistä. Ja nämä kuvat on annettu osoittamaan, että se, mitä me nyt kutsumme todellisuudeksi, tämä aineellinen, tuttu, meitä ympäröivä todellisuus, on itse asiassa kuin varjo, kaiku ja kangastus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellisuudessa on siis eri tasoja, ja näemme ihmisten yrittävän luoda omansa. Ja juuri tätä analogiaa yritän käyttää antaakseni toisenlaisen näkökulman tai näkemyksen tästä aineellisesta maailmasta. Vaikka termi "virtuaalitodellisuus" itsessään vaikuttaa meille uudelta, melko hiljattain keksityltä, virtuaalinen tarkoittaa mielikuvituksellista eli luotua tai näennäistä todellisuutta. Itse asiassa ihminen ei voi keksiä mitään uutta, ja tällä toiminnallaan - yrittämällä simuloida, luoda uutta kuviteltua todellisuutta - hän vain jäljittelee Luojaa. Ja jos tarkastelemme asiaa tästä näkökulmasta, tämä aineellinen maailma on myös eräänlainen mekaaninen aika-avaruusjärjestelmä, johon elävät olennot on upotettu, että niiden kehot ovat kuin virtuaalisia avaruuspukuja, joissa ne toimivat tässä todellisuudessa täysin tietämättöminä siitä toisesta todellisuudesta, josta ne tulivat.

        Vaikka varjo, kaiku ja kangastus ovat vain todellisten asioiden illusorisia heijastuksia, nämä heijastukset tuottavat näennäisen todellisen, merkityksellisen havaitsemisen. Samoin, vaikka sielun samaistuminen fyysiseen kehoon, mieleen ja egoon on harhaa, tämä samaistuminen johtaa pelkoon, joka vainoaa ihmistä kuolemaan asti. ... varjokaiut ja kangastukset ovat vain todellisten asioiden illusorisia heijastuksia. Itse asia voi olla kolmiulotteinen, ja sillä voi olla joitakin ominaisuuksia, kuten maku, haju, paino jne., mutta kun näemme tämän asian varjon, varjo on tasomainen, kaksiulotteinen, ja siitä puuttuu tämä substanssi, eli sillä on vain ulkoinen ääriviiva, sama kuin alkuperäisellä esineellä. Aineellinen maailma on keinotekoinen malli toisesta todellisuudesta. Kaiku, vaikka se sisältääkin tietoa, ei ole alkuperäinen ääni. Toisin sanoen emme voi kaiun perusteella puhua sen henkilön kanssa, jolta ääni tuli. Mirage voi myös edustaa jonkinlaista kuvaa. Kuvitellaan, että aavikolla, jossa ihminen kärsii janosta ja kuumuudesta, hän näkee näyn jostakin keitaasta, jossa on kosteutta, varjoa, hedelmiä jne. Mutta todellisuudessa hän ei voi suojautua tähän kangastukseen, koska siinä ei ole mitään sellaista substanssia, vaan vain näennäistä. Ja nämä kuvat on annettu osoittamaan, että se, mitä me nyt kutsumme todellisuudeksi, tämä aineellinen, tuttu, meitä ympäröivä todellisuus, on itse asiassa kuin varjo, kaiku ja kangastus.

        Ja nämä kuvat on annettu osoittamaan, että se, mitä me nyt kutsumme todellisuudeksi, tämä aineellinen, tuttu, meitä ympäröivä todellisuus, on itse asiassa kuin varjo, kaiku ja kangastus.


        Toinen asia on se, että todellisuus, jossa nyt elämme, on niin sanotusti hieman monimutkaisempi, se on jo suurempi varjo, konkreettisempi kaiku, konkreettisempi kangastus, jossa on jo mahdollista elää jotenkin. Kyseessä on siis monimutkaisempi illuusion malli, ei vain litteä tai kaukainen illuusio, vaan monimutkaisempi illuusio. Mutta se on myös illuusio, koska siitä puuttuu juuri tämä olemus, tämä sisäinen täyteys.
        Kyseessä on siis monimutkaisempi illuusion malli, ei vain litteä tai kaukainen illuusio, vaan monimutkaisempi illuusio. Mutta se on myös illuusio, koska siitä puuttuu juuri tämä olemus, tämä sisäinen täyteys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nämä kuvat on annettu osoittamaan, että se, mitä me nyt kutsumme todellisuudeksi, tämä aineellinen, tuttu, meitä ympäröivä todellisuus, on itse asiassa kuin varjo, kaiku ja kangastus.


        Toinen asia on se, että todellisuus, jossa nyt elämme, on niin sanotusti hieman monimutkaisempi, se on jo suurempi varjo, konkreettisempi kaiku, konkreettisempi kangastus, jossa on jo mahdollista elää jotenkin. Kyseessä on siis monimutkaisempi illuusion malli, ei vain litteä tai kaukainen illuusio, vaan monimutkaisempi illuusio. Mutta se on myös illuusio, koska siitä puuttuu juuri tämä olemus, tämä sisäinen täyteys.
        Kyseessä on siis monimutkaisempi illuusion malli, ei vain litteä tai kaukainen illuusio, vaan monimutkaisempi illuusio. Mutta se on myös illuusio, koska siitä puuttuu juuri tämä olemus, tämä sisäinen täyteys.

        Periaatteessa on kuitenkin olemassa näkemys, jonka mukaan Platonin maailmankatsomukseen vaikutti itäinen kulttuuri, erityisesti vedainen kulttuuri. Platon on siis todennut, että tämän maailman taide ei ole mitään muuta kuin varjon varjo. Toisin sanoen tämä tarkoittaa sitä, että aineellinen maailma itsessään on henkisen maailman varjo. Ja taide on aineellisen maailman varjo, tässä mielessä se on varjon varjo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Periaatteessa on kuitenkin olemassa näkemys, jonka mukaan Platonin maailmankatsomukseen vaikutti itäinen kulttuuri, erityisesti vedainen kulttuuri. Platon on siis todennut, että tämän maailman taide ei ole mitään muuta kuin varjon varjo. Toisin sanoen tämä tarkoittaa sitä, että aineellinen maailma itsessään on henkisen maailman varjo. Ja taide on aineellisen maailman varjo, tässä mielessä se on varjon varjo.

        Toisin sanoen aineellinen maailma ei Platonin mukaan ole ensisijainen, vaan se on vain heijastus. Ja se, mitä ihmiset yrittävät kuvata tässä, sanotaanko vaikka kuvataiteessa, ei ole jo heijastus alkuperäisestä henkisestä todellisuudesta, vaan heijastus tämän todellisuuden varjosta. Tämä on siis tämän lauseen merkitys, että taide on varjon varjo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisin sanoen aineellinen maailma ei Platonin mukaan ole ensisijainen, vaan se on vain heijastus. Ja se, mitä ihmiset yrittävät kuvata tässä, sanotaanko vaikka kuvataiteessa, ei ole jo heijastus alkuperäisestä henkisestä todellisuudesta, vaan heijastus tämän todellisuuden varjosta. Tämä on siis tämän lauseen merkitys, että taide on varjon varjo.

        Opimme pyhistä kirjoituksista, erityisesti Veda-perinteestä, sen esoteerisista osista, että alkuperäinen tai henkinen todellisuus on myös hyvin konkreettinen, sillä on kohteita, ja puita on tässä aineellisessa maailmassa vain siksi, että ne ovat siellä. Varjo ei siis välttämättä eroa ulkoisesti mitenkään esineestä, se voi erota olemukseltaan, koska sillä ei ole sisäistä substanssia, mutta ulkoisesti se muistuttaa todellisuutta. Samalla tavalla meidän puumme, vaikka ne näyttävät olevan niin kolmiulotteisia, kolmiulotteisia, ja niissä on kaikkea: lehtiä, kukkia, hedelmiä, ja ikään kuin niillä olisi niin paljon sisältöä ja olemusta, ovat kuitenkin vain alkuperäisten henkisten puiden heijastuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opimme pyhistä kirjoituksista, erityisesti Veda-perinteestä, sen esoteerisista osista, että alkuperäinen tai henkinen todellisuus on myös hyvin konkreettinen, sillä on kohteita, ja puita on tässä aineellisessa maailmassa vain siksi, että ne ovat siellä. Varjo ei siis välttämättä eroa ulkoisesti mitenkään esineestä, se voi erota olemukseltaan, koska sillä ei ole sisäistä substanssia, mutta ulkoisesti se muistuttaa todellisuutta. Samalla tavalla meidän puumme, vaikka ne näyttävät olevan niin kolmiulotteisia, kolmiulotteisia, ja niissä on kaikkea: lehtiä, kukkia, hedelmiä, ja ikään kuin niillä olisi niin paljon sisältöä ja olemusta, ovat kuitenkin vain alkuperäisten henkisten puiden heijastuksia.

        Alkuperäisiä henkisiä puita, eli henkimaailman puita, kutsutaan ... Tämä aineellinen maailma on siis vain hieman monimutkaisempi, kolmiulotteinen varjo tästä henkisestä todellisuudesta.
        Samaistuminen illuusioon vetää elävää olentoa. Kuitenkin teknisin keinoin tämä illuusio tai varjo voidaan tuoda niin lähelle todellisuutta, että sekoitamme sen todellisuuteen. …

        Siinä mielessä illuusiosta tulee meille todellisuutta, kun samaistumme kaikkiin näihin asioihin. ...joka tunnetaan hyvin kulttimainetta nauttivasta Matrix-elokuvasta, jossa yritettiin tavallaan näyttää tämä aineellinen maailma sisältäpäin. Toisin sanoen verho oli niin sanotusti auki kaiken tämän aineellisen maailman toimintaa koskevan mekaniikan yllä. ...ennen tuota ihmistä, ennen niin sanottuja "heränneitä", jotka ymmärsivät, että aineellinen maailma on jonkinlainen yksinkertainen malli, sellainen matriisi, johon elävät olennot vedetään - laitetaan fyysisten kehojen virtuaalipukuihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alkuperäisiä henkisiä puita, eli henkimaailman puita, kutsutaan ... Tämä aineellinen maailma on siis vain hieman monimutkaisempi, kolmiulotteinen varjo tästä henkisestä todellisuudesta.
        Samaistuminen illuusioon vetää elävää olentoa. Kuitenkin teknisin keinoin tämä illuusio tai varjo voidaan tuoda niin lähelle todellisuutta, että sekoitamme sen todellisuuteen. …

        Siinä mielessä illuusiosta tulee meille todellisuutta, kun samaistumme kaikkiin näihin asioihin. ...joka tunnetaan hyvin kulttimainetta nauttivasta Matrix-elokuvasta, jossa yritettiin tavallaan näyttää tämä aineellinen maailma sisältäpäin. Toisin sanoen verho oli niin sanotusti auki kaiken tämän aineellisen maailman toimintaa koskevan mekaniikan yllä. ...ennen tuota ihmistä, ennen niin sanottuja "heränneitä", jotka ymmärsivät, että aineellinen maailma on jonkinlainen yksinkertainen malli, sellainen matriisi, johon elävät olennot vedetään - laitetaan fyysisten kehojen virtuaalipukuihin.

        Ja tämä järjestelmä yksinkertaisesti imee heistä energiaa, se tekee ihmisistä oman lajinsa panttivankeja…. Ja tämä fyysinen keho ei ole mitään muuta kuin mielikuvituksellinen minämme, väliaikainen, virtuaalinen, joka muuttuu ajan myötä. Ja se, keitä me olemme ja mitkä ovat todelliset tarpeemme, mikä on se alkuperäinen todellisuus, jossa meidän on elettävä - tämä on yleensä piilotettu useimmilta ihmisiltä kaikenlaisilla ulkoisilla häiriötekijöillä, jotka ovat hyvin houkuttelevia. Mikä on todellinen todellisuus? Tämä virtuaalitodellisuus imee elävän olennon täysin mukaansa, niin paljon, että se voi jäädä siihen, kiintyä siihen ja luulla sitä oikeaksi todellisuudeksi. Niinpä se kokee kaikki tarinan käänteet, ylä- ja alamäet, miellyttävät ja epämiellyttävät asiat. Jos illuusioiden maailmassa kaikki on virtuaalitodellisuutta, mikä on sitten todellista todellisuutta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tämä järjestelmä yksinkertaisesti imee heistä energiaa, se tekee ihmisistä oman lajinsa panttivankeja…. Ja tämä fyysinen keho ei ole mitään muuta kuin mielikuvituksellinen minämme, väliaikainen, virtuaalinen, joka muuttuu ajan myötä. Ja se, keitä me olemme ja mitkä ovat todelliset tarpeemme, mikä on se alkuperäinen todellisuus, jossa meidän on elettävä - tämä on yleensä piilotettu useimmilta ihmisiltä kaikenlaisilla ulkoisilla häiriötekijöillä, jotka ovat hyvin houkuttelevia. Mikä on todellinen todellisuus? Tämä virtuaalitodellisuus imee elävän olennon täysin mukaansa, niin paljon, että se voi jäädä siihen, kiintyä siihen ja luulla sitä oikeaksi todellisuudeksi. Niinpä se kokee kaikki tarinan käänteet, ylä- ja alamäet, miellyttävät ja epämiellyttävät asiat. Jos illuusioiden maailmassa kaikki on virtuaalitodellisuutta, mikä on sitten todellista todellisuutta?

        Illuusiota itsessään ei voi olla olemassa, varjo voi syntyä vain todellisesta esineestä. Jos todellista esinettä ei ole, ei ole myöskään varjoa. Veda sanoo, että alkuperäinen todellisuus on henkinen todellisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Illuusiota itsessään ei voi olla olemassa, varjo voi syntyä vain todellisesta esineestä. Jos todellista esinettä ei ole, ei ole myöskään varjoa. Veda sanoo, että alkuperäinen todellisuus on henkinen todellisuus.

        Ja todellisuuden tärkein ominaisuus on pysyvyys, joka on absoluuttisen todellisuuden ominaisuus. Sanskritin kielessä "sat" tarkoittaa ikuisuutta. "Sat" tarkoittaa ikuisuutta. Aineellista maailmaa kutsutaan termillä "asat". Samoin esineellä on taipumus kokea varjo, varjo voi ilmestyä, varjo voi kadota, varjo ilmestyy vain tietyissä olosuhteissa, mutta esine on olemassa enemmän tai vähemmän jatkuvasti. Samoin henkinen todellisuus on olemassa ikuisesti, kun taas aineellinen todellisuus esiintyy vain syklisesti, tietyissä olosuhteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja todellisuuden tärkein ominaisuus on pysyvyys, joka on absoluuttisen todellisuuden ominaisuus. Sanskritin kielessä "sat" tarkoittaa ikuisuutta. "Sat" tarkoittaa ikuisuutta. Aineellista maailmaa kutsutaan termillä "asat". Samoin esineellä on taipumus kokea varjo, varjo voi ilmestyä, varjo voi kadota, varjo ilmestyy vain tietyissä olosuhteissa, mutta esine on olemassa enemmän tai vähemmän jatkuvasti. Samoin henkinen todellisuus on olemassa ikuisesti, kun taas aineellinen todellisuus esiintyy vain syklisesti, tietyissä olosuhteissa.

        Ja halujensa mukaan elävä olento saa puvun tai tämän mallin, elämänmuodon halujensa mukaan. Jo nyt jokaisessa elämänmuodossa on pieniä karmamuutoksia, jotka riippuvat elävän olennon yksilöllisestä karmasta.
        Syy, miksi aineellinen maailma luotiin.

        Aineellinen maailma on siis virtuaalikone, joka on kuin lastenhuone, jossa tuhmat lapset leikkivät, kunnes kyllästyvät. Vanhemmat luovat tarkoituksellisesti lapsille tällaisen keinotekoisen maailman, kaikki nämä leluradat ja -rakentajat ja kaikenlaiset muut tempaukset, jotta lapset saisivat mielikuvituksensa ja energiansa niin sanotusti sitoutumaan näihin leluihin. He niin sanotusti kasvavat, kasvavat, harjoittavat kaikkia näitä asioita. Aineellinen todellisuus on siis eräänlainen vaihtoehto tottelemattomille sieluille, koska elävällä olennolla on valinnanvapaus…
        Ja koska Jumala on täysin vapaa ja itsenäinen elävä olento, me Hänen hiukkasina olemme myös osittain riippumattomia. Mutta tällä riippumattomuudella ei olisi mitään merkitystä, jos meille ei annettaisi vapautta valita, eli mitä valita…. Ja juuri sitä varten on luotu virtuaalinen tai aineellinen maailma, jossa voimme kokeilla yksilöllistä luovuuttamme, yksilöllistä olemustamme, jotta voimme harjoittaa sitä Jumalasta riippumatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja halujensa mukaan elävä olento saa puvun tai tämän mallin, elämänmuodon halujensa mukaan. Jo nyt jokaisessa elämänmuodossa on pieniä karmamuutoksia, jotka riippuvat elävän olennon yksilöllisestä karmasta.
        Syy, miksi aineellinen maailma luotiin.

        Aineellinen maailma on siis virtuaalikone, joka on kuin lastenhuone, jossa tuhmat lapset leikkivät, kunnes kyllästyvät. Vanhemmat luovat tarkoituksellisesti lapsille tällaisen keinotekoisen maailman, kaikki nämä leluradat ja -rakentajat ja kaikenlaiset muut tempaukset, jotta lapset saisivat mielikuvituksensa ja energiansa niin sanotusti sitoutumaan näihin leluihin. He niin sanotusti kasvavat, kasvavat, harjoittavat kaikkia näitä asioita. Aineellinen todellisuus on siis eräänlainen vaihtoehto tottelemattomille sieluille, koska elävällä olennolla on valinnanvapaus…
        Ja koska Jumala on täysin vapaa ja itsenäinen elävä olento, me Hänen hiukkasina olemme myös osittain riippumattomia. Mutta tällä riippumattomuudella ei olisi mitään merkitystä, jos meille ei annettaisi vapautta valita, eli mitä valita…. Ja juuri sitä varten on luotu virtuaalinen tai aineellinen maailma, jossa voimme kokeilla yksilöllistä luovuuttamme, yksilöllistä olemustamme, jotta voimme harjoittaa sitä Jumalasta riippumatta.

        Tämä mekanismi itsessään on materiaalinen, sen käynnistää aikatekijä. Eli se toimii kuin kellokoneisto, se on viritetty tietyksi ajaksi, kuin jokin mekanismi, joka kytkee ja sammuttaa ajastimen viideksi minuutiksi, kymmeneksi minuutiksi ja niin edelleen. Tämä aineellinen maailma on kuin mekanismi, joka on käynnistynyt ajan energiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä mekanismi itsessään on materiaalinen, sen käynnistää aikatekijä. Eli se toimii kuin kellokoneisto, se on viritetty tietyksi ajaksi, kuin jokin mekanismi, joka kytkee ja sammuttaa ajastimen viideksi minuutiksi, kymmeneksi minuutiksi ja niin edelleen. Tämä aineellinen maailma on kuin mekanismi, joka on käynnistynyt ajan energiasta.

        Ja tämän vuoksi tietyt kosmiset syklit muuttuvat avaruudessa, aikakaudet vaihtuvat, vuodenajat vaihtuvat, päivä ja yö vaihtuvat jne., pienet syklit, suuret syklit... Ja tämä aika antaa meille mahdollisuuden toteuttaa suunnitelmamme, koska tarvitsemme aikaa kaikkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tämän vuoksi tietyt kosmiset syklit muuttuvat avaruudessa, aikakaudet vaihtuvat, vuodenajat vaihtuvat, päivä ja yö vaihtuvat jne., pienet syklit, suuret syklit... Ja tämä aika antaa meille mahdollisuuden toteuttaa suunnitelmamme, koska tarvitsemme aikaa kaikkeen.

        On joitakin toiveita, ja tarvitsemme aikaa, jotta toiveemme toteutuisivat. Meille annetaan siis jonkin verran tilaa, mutta jotta voisimme jotenkin peittää tilaa, voittaa sen, mennä jonnekin, se vie aikaa. Avaruus ja aika ovat siis kaksi välttämätöntä ominaisuutta, jotta tämä virtuaalinen mekanismi voisi toimia. Ja myös tässä todellisuudessa on tietoisuutemme eri tasoja. Olemme siis tietoisia todellisuuden yhdestä tai toisesta asteesta riippuen tietoisuudestamme, mikä tarkoittaa, että ihmisillä on tietty tieto ja heillä on tietoisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On joitakin toiveita, ja tarvitsemme aikaa, jotta toiveemme toteutuisivat. Meille annetaan siis jonkin verran tilaa, mutta jotta voisimme jotenkin peittää tilaa, voittaa sen, mennä jonnekin, se vie aikaa. Avaruus ja aika ovat siis kaksi välttämätöntä ominaisuutta, jotta tämä virtuaalinen mekanismi voisi toimia. Ja myös tässä todellisuudessa on tietoisuutemme eri tasoja. Olemme siis tietoisia todellisuuden yhdestä tai toisesta asteesta riippuen tietoisuudestamme, mikä tarkoittaa, että ihmisillä on tietty tieto ja heillä on tietoisuus.

        Heidän tietämyksensä riippuu siis siitä, mikä heidän tietoisuutensa on. Jos oletamme, että tietoisuus on kapea, se tarkoittaa, että henkilöllä on käytettävissään hyvin rajallinen määrä tietoa. Lapsen mieli on kapea, joten hän ei pysty omaksumaan paljon tietoa. Ja kun tietoisuus laajenee, puhdistuu, laajenee ja kasvaa, yhä hienovaraisempi tieto tulee hänen ulottuvilleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heidän tietämyksensä riippuu siis siitä, mikä heidän tietoisuutensa on. Jos oletamme, että tietoisuus on kapea, se tarkoittaa, että henkilöllä on käytettävissään hyvin rajallinen määrä tietoa. Lapsen mieli on kapea, joten hän ei pysty omaksumaan paljon tietoa. Ja kun tietoisuus laajenee, puhdistuu, laajenee ja kasvaa, yhä hienovaraisempi tieto tulee hänen ulottuvilleen.

        Aineellinen maailma on siis eräänlainen monitasoinen todellisuus, jonka läpi me tavallaan kasvamme tietoisuutemme laajentuessa. Astumme yhä hienovaraisempiin illuusion muotoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aineellinen maailma on siis eräänlainen monitasoinen todellisuus, jonka läpi me tavallaan kasvamme tietoisuutemme laajentuessa. Astumme yhä hienovaraisempiin illuusion muotoihin.

        Miten pääsemme pois tästä virtuaalitodellisuuden maailmasta? Se on yhtä mahdollista kuin elokuvateatterista poistuminen, eli elokuvan illuusio, se vaatii pimeyttä, tiettyä eristyneisyyttä, valoa, koska jotta tämä illuusio näyttäisi hyvältä, se tarvitsee pimeyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten pääsemme pois tästä virtuaalitodellisuuden maailmasta? Se on yhtä mahdollista kuin elokuvateatterista poistuminen, eli elokuvan illuusio, se vaatii pimeyttä, tiettyä eristyneisyyttä, valoa, koska jotta tämä illuusio näyttäisi hyvältä, se tarvitsee pimeyttä.

        Toisin sanoen kaikki verhot suljetaan, valot sammutetaan, sitten luodaan tarvittava pimeyden ympäristö, valoa heijastetaan valkokankaalle ja luodaan tämä illuusio. Eikä elokuvia katsota teatterissa valossa, koska silloin kaikki värit haalistuvat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisin sanoen kaikki verhot suljetaan, valot sammutetaan, sitten luodaan tarvittava pimeyden ympäristö, valoa heijastetaan valkokankaalle ja luodaan tämä illuusio. Eikä elokuvia katsota teatterissa valossa, koska silloin kaikki värit haalistuvat.

        Kuvitteellisen todellisuuden mekanismi Ja kuvitteellinen aineellinen todellisuus koostuu kahdeksasta aineellisesta elementistä. Mitkä ovat nämä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvitteellisen todellisuuden mekanismi Ja kuvitteellinen aineellinen todellisuus koostuu kahdeksasta aineellisesta elementistä. Mitkä ovat nämä?

        Maa, vesi, tuli, ilma, avaruus, mieli, äly ja väärä ego, eli viisi karkeaa elementtiä ja kolme hienojakoista elementtiä, jotka muodostavat psyykemme. Ne sitovat ja rajoittavat sielua, se on kuin hienovaraisen kehon virtuaalinen avaruuspuku. Ja sitten on fyysinen, karkea. Sen ansiosta, erityisesti väärän egon eli väärän itseidentifikaation ansiosta, elävä olento luo illuusion siitä, että hän on olemassa yksin, Jumalasta riippumatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maa, vesi, tuli, ilma, avaruus, mieli, äly ja väärä ego, eli viisi karkeaa elementtiä ja kolme hienojakoista elementtiä, jotka muodostavat psyykemme. Ne sitovat ja rajoittavat sielua, se on kuin hienovaraisen kehon virtuaalinen avaruuspuku. Ja sitten on fyysinen, karkea. Sen ansiosta, erityisesti väärän egon eli väärän itseidentifikaation ansiosta, elävä olento luo illuusion siitä, että hän on olemassa yksin, Jumalasta riippumatta.

        Nämä kahdeksan aineellista elementtiä sekoittuvat myös kolmeen gunaan, eli aineellisen luonnon kolmeen ominaisuuteen - hyvyyteen, intohimoon ja tietämättömyyteen - eri yhdistelminä, ja koko tämä mekanismi käynnistyy ajan energian avulla. Ja tässä prosessissa elävä olento luo erilaista karmaa, tiettyjä tekoja, istuttaa tiettyjä siemeniä: hyviä, huonoja, sekalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä kahdeksan aineellista elementtiä sekoittuvat myös kolmeen gunaan, eli aineellisen luonnon kolmeen ominaisuuteen - hyvyyteen, intohimoon ja tietämättömyyteen - eri yhdistelminä, ja koko tämä mekanismi käynnistyy ajan energian avulla. Ja tässä prosessissa elävä olento luo erilaista karmaa, tiettyjä tekoja, istuttaa tiettyjä siemeniä: hyviä, huonoja, sekalaisia.

        Joten se saa erilaisia reaktioita, ja tämä kaikki luo erilaisia aineellisia elämänmuotoja, erilaisia haluja jne. Se on kahdeksan aineellisen elementin, kolmen gunan ja erilaisten halujen sekamelska. Ja kaikki tämä pyörii ajan vaikutuksesta, niin tämä kuvitteellisen tai virtuaalisen todellisuuden mekanismi toimii. Ja tämä virtuaalitodellisuus on kuin tietokonepeli: siinä on erilaisia monimutkaisuuden ja todellisuuden tasoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joten se saa erilaisia reaktioita, ja tämä kaikki luo erilaisia aineellisia elämänmuotoja, erilaisia haluja jne. Se on kahdeksan aineellisen elementin, kolmen gunan ja erilaisten halujen sekamelska. Ja kaikki tämä pyörii ajan vaikutuksesta, niin tämä kuvitteellisen tai virtuaalisen todellisuuden mekanismi toimii. Ja tämä virtuaalitodellisuus on kuin tietokonepeli: siinä on erilaisia monimutkaisuuden ja todellisuuden tasoja.

        Samoin aineellinen todellisuus on hyvin monitasoinen, tämä virtuaalitodellisuus. Eli elävät olennot, jotka elävät alkeellisissa virtuaalisissa puvuissa, hyvin yksinkertaisissa elämänmuodoissa, joissa ne ratkaisevat hyvin yksinkertaisia tehtäviä: ruokaa, aurinkoa, laajentumista, puolustautumista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin aineellinen todellisuus on hyvin monitasoinen, tämä virtuaalitodellisuus. Eli elävät olennot, jotka elävät alkeellisissa virtuaalisissa puvuissa, hyvin yksinkertaisissa elämänmuodoissa, joissa ne ratkaisevat hyvin yksinkertaisia tehtäviä: ruokaa, aurinkoa, laajentumista, puolustautumista.

        Heillä ei ole monimutkaisia tehtäviä, heillä ei ole itsetuntemustehtävää, heillä ei ole tehtävää päästä pois tästä aineellisesta todellisuudesta, eli miten ratkaista tämä peli kokonaan. Siellä ei ole tällaisia tehtäviä. Kun elävä olento selviytyy näistä yksinkertaisista elämänmuodoista, selviytyy tällaisista yksinkertaisista tehtävistä, se saa lopulta ylennyksen, korkeamman elämänmuodon, ihmiselämän, jossa elävän olennon on ratkaistava tärkein tehtävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heillä ei ole monimutkaisia tehtäviä, heillä ei ole itsetuntemustehtävää, heillä ei ole tehtävää päästä pois tästä aineellisesta todellisuudesta, eli miten ratkaista tämä peli kokonaan. Siellä ei ole tällaisia tehtäviä. Kun elävä olento selviytyy näistä yksinkertaisista elämänmuodoista, selviytyy tällaisista yksinkertaisista tehtävistä, se saa lopulta ylennyksen, korkeamman elämänmuodon, ihmiselämän, jossa elävän olennon on ratkaistava tärkein tehtävä.

        Sen on siis ymmärrettävä, että se mitä me nyt kutsumme elämäksi, ei ole elämää, se on vain elämän heijastus, se on eräänlainen unelma tai tietokonepeli. Tämä aineellinen maailma on todella hyvin kehittynyt tietokone.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen on siis ymmärrettävä, että se mitä me nyt kutsumme elämäksi, ei ole elämää, se on vain elämän heijastus, se on eräänlainen unelma tai tietokonepeli. Tämä aineellinen maailma on todella hyvin kehittynyt tietokone.

        Niinpä kunnes elävät olennot kyllästyvät tähän aineelliseen toimintaan ja kunnes he ymmärtävät, että sielun ja materian välinen yhteys ei voi antaa sielulle ikuista onnea, tämä peli, tämä uppoutuminen aineelliseen todellisuuteen..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä kunnes elävät olennot kyllästyvät tähän aineelliseen toimintaan ja kunnes he ymmärtävät, että sielun ja materian välinen yhteys ei voi antaa sielulle ikuista onnea, tämä peli, tämä uppoutuminen aineelliseen todellisuuteen..

        Loppujen lopuksi, kun elävä olento käy läpi tämän jälleensyntymisen pyörän, samsaran pyörän, saa erilaisia elämänmuotoja ja kokemuksia, ja lopulta elävä olento pettyy hieman aineelliseen todellisuuteen ja alkaa ymmärtää, että sielun ja materian kosketus ei voi antaa sielulle korkeampaa makua, koska materia ja tietoisuus, sielu, ovat luonteeltaan täysin erilaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Loppujen lopuksi, kun elävä olento käy läpi tämän jälleensyntymisen pyörän, samsaran pyörän, saa erilaisia elämänmuotoja ja kokemuksia, ja lopulta elävä olento pettyy hieman aineelliseen todellisuuteen ja alkaa ymmärtää, että sielun ja materian kosketus ei voi antaa sielulle korkeampaa makua, koska materia ja tietoisuus, sielu, ovat luonteeltaan täysin erilaisia.

        Toisin sanoen sielu on elävä, itse elämän lähde. ...Ja aine ei anna ikuisuutta, koska aine on ajassa, joten ikuisuus on jaettu osiin ja inkarnaatioihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisin sanoen sielu on elävä, itse elämän lähde. ...Ja aine ei anna ikuisuutta, koska aine on ajassa, joten ikuisuus on jaettu osiin ja inkarnaatioihin.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17918192/bhagavad-gita-idan-viisauden-helmi
        Meidän kristilliset käsityksemme henkisestä elämästä ovat peräisin muinaisista, juutalaisista, ja juutalaiset assyrialaisista, ja assyrialaiset intialaisista, ja kaikki menevät taaksepäin: mitä uudempi, sitä alempi, mitä vanhempi, sitä korkeampi.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17948408/jumalan-leikit--lila
        Jumalan leikit-Lila.

        Lila filosofisena kategoriana

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17943974/krisnan-alku#comment-122135322
        Huolimatta siitä, että Hän ilmentää lilojaan, alkaen syntymän lilasta, Hän on anadi, ilman alkua.

        Vaikka Hänen ilmentämänsä lila loppuu, Hän on ananta, Ääretön. Vaikka Hän on Ääretön, Hän syntyy (adya) maan päälle. Vaikka Hän on Ikuinen Persoona, Hän on täynnä katoamatonta nuoruutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17943974/krisnan-alku#comment-122135322
        Huolimatta siitä, että Hän ilmentää lilojaan, alkaen syntymän lilasta, Hän on anadi, ilman alkua.

        Vaikka Hänen ilmentämänsä lila loppuu, Hän on ananta, Ääretön. Vaikka Hän on Ääretön, Hän syntyy (adya) maan päälle. Vaikka Hän on Ikuinen Persoona, Hän on täynnä katoamatonta nuoruutta.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17951549/miksi-olemme-taalla-mista-olemme-tulleet--sielu--krishnan-energiat--aika-jne-
        Miksi olemme täällä, mistä olemme tulleet.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itämaisten opetusten mukaan kukaan ei pakota elävää olentoa lähtemään tästä aineellisesta maailmasta.

        Halutessaan se voi jäädä tänne syntymän ja kuoleman kiertokulkuun ikuisiksi ajoiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halutessaan se voi jäädä tänne syntymän ja kuoleman kiertokulkuun ikuisiksi ajoiksi.

        Jossain vaiheessa koko maailmankaikkeus tuhoutuu, ja jonkin ajan kuluttua alkaa uusi luominen, ja sitten kaikki alkaa alusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jossain vaiheessa koko maailmankaikkeus tuhoutuu, ja jonkin ajan kuluttua alkaa uusi luominen, ja sitten kaikki alkaa alusta.

        Mutta joskus ihminen kyllästyy tähän kaikkeen ja alkaa etsiä ulospääsyä, ja pikkuhiljaa hän löytää sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta joskus ihminen kyllästyy tähän kaikkeen ja alkaa etsiä ulospääsyä, ja pikkuhiljaa hän löytää sen.

        Olen aiemmin kirjoittanut, että eräs tuntemani fyysikko sai tietää muinaista käsikirjoituksista, joissa puhuttiin jälleensyntymisestä. Se oli yksi luostari Egyptissä, ihan kristillinen luostari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen aiemmin kirjoittanut, että eräs tuntemani fyysikko sai tietää muinaista käsikirjoituksista, joissa puhuttiin jälleensyntymisestä. Se oli yksi luostari Egyptissä, ihan kristillinen luostari.

        En tiennyt aikaisemmin, mikä luostari oli kyseessä. Vasta hiljattain sain tietää, että se oli Pyhän Katariinan luostari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiennyt aikaisemmin, mikä luostari oli kyseessä. Vasta hiljattain sain tietää, että se oli Pyhän Katariinan luostari.

        Ja hän kertoi, että jälleensyntyminen oli alun perin osa kristinuskoa. Mutta että kaikenlaisissa kirkolliskokouksissa ja niin edelleen oli tärkeää tieto jätetty pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja hän kertoi, että jälleensyntyminen oli alun perin osa kristinuskoa. Mutta että kaikenlaisissa kirkolliskokouksissa ja niin edelleen oli tärkeää tieto jätetty pois.

        Ilmeisesti muitakin muutoksia tehtiin. Joten nämä munkit tietävät reinkarnaatiosta ja uskovat siihen, koska se on alkuperäisissä teksteissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti muitakin muutoksia tehtiin. Joten nämä munkit tietävät reinkarnaatiosta ja uskovat siihen, koska se on alkuperäisissä teksteissä.

        Kristillinen kirkko oli pitkään kieltänyt antiikin kulttuurin, koska se piti kreikkalaisten filosofiaa uhkana maailmankuvalleen. Piilottamalla kreikkalaisten tekstit luostareihin kirkko ei kuitenkaan voinut pitää niitä salassa munkeilta, jotka kopioivat ja säilyttivät käsikirjoituksia. Näin antiikin ajatus vaikutti kristilliseen maailmankuvaan, sillä jokainen maailmankatsomus tarvitsee vankan perustan.

        Muinaisen Egyptin papit olivat suurimman tiedon ja vallan kantajia, mutta tämä tieto hajosi yhä enemmän sirpaleiksi, kun maapallo koki katastrofin toisensa jälkeen ja kun korruptio ja poliittiset juonittelut saastuttivat papiston instituution. Tämä tieto on vähitellen hajonnut ja rappeutunut nykyään lukuisiksi uskonnollisiksi perinteiksi ekumeenisine neuvostoineen ja maallisine etuineen. Uskonnollisten liikkeiden johtajat muuttavat vähitellen opetuksia, kunnes alkuperäistä perinnettä ei enää tunnista.


      • Anonyymi

        Siinä luetellaan jopa käytäviä ja paikkoja, joiden kautta voi päästä ilmenneen järjestelmämme alueelle; toisin sanoen on olemassa paikkoja, joiden kautta voi päästä muihin ulottuvuuksiin. Ja näet maapallon aivan eri tavalla, eri silmin - eri taivas, eri tähtien järjestys ja niin edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä luetellaan jopa käytäviä ja paikkoja, joiden kautta voi päästä ilmenneen järjestelmämme alueelle; toisin sanoen on olemassa paikkoja, joiden kautta voi päästä muihin ulottuvuuksiin. Ja näet maapallon aivan eri tavalla, eri silmin - eri taivas, eri tähtien järjestys ja niin edelleen.

        Älykkään ihmisen tunnistaa siitä, että hän osaa esittää kysymyksiä. Nämä kysymykset koskevat maailman luonnetta, elämää ja kuolemaa. Kysymällä tällaisia kysymyksiä ihminen toivoo saavansa vastauksia. Maailmamme pursuaa monenlaista tietoa, mutta useimmiten se ei tee ihmisistä yksinkertaisempia ja onnellisempia.

        Muinaiset kirjoitukset sisältävät vastaukset olemassaolon sisimpiin kysymyksiin. Ne ovat täydellisin elämän tietosanakirja. Niissä kuvataan paitsi oikean uskonnon filosofisia lausumia ja periaatteita myös luonnonlakeja, maailmankaikkeuden rakennetta ja ihmisen toiminnan kaikkia osa-alueita.

        Ihmisen kulttuuri alkaa tiedon kulttuurista. Ilman tietoa meitä ei voida kutsua ihmisiksi sanan täydessä merkityksessä. Tieto on todella kaiken hyödyn lähde. Aineellisen luonnon lakien tuntemus tuo voimaa. Tieto niistä laeista, joiden mukaan talous kehittyy, tuo tuloja. Tieto omasta olemuksesta eli todellisesta itsestä tuo ihmisen henkiselle tasolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älykkään ihmisen tunnistaa siitä, että hän osaa esittää kysymyksiä. Nämä kysymykset koskevat maailman luonnetta, elämää ja kuolemaa. Kysymällä tällaisia kysymyksiä ihminen toivoo saavansa vastauksia. Maailmamme pursuaa monenlaista tietoa, mutta useimmiten se ei tee ihmisistä yksinkertaisempia ja onnellisempia.

        Muinaiset kirjoitukset sisältävät vastaukset olemassaolon sisimpiin kysymyksiin. Ne ovat täydellisin elämän tietosanakirja. Niissä kuvataan paitsi oikean uskonnon filosofisia lausumia ja periaatteita myös luonnonlakeja, maailmankaikkeuden rakennetta ja ihmisen toiminnan kaikkia osa-alueita.

        Ihmisen kulttuuri alkaa tiedon kulttuurista. Ilman tietoa meitä ei voida kutsua ihmisiksi sanan täydessä merkityksessä. Tieto on todella kaiken hyödyn lähde. Aineellisen luonnon lakien tuntemus tuo voimaa. Tieto niistä laeista, joiden mukaan talous kehittyy, tuo tuloja. Tieto omasta olemuksesta eli todellisesta itsestä tuo ihmisen henkiselle tasolle.

        Vedat on pranan ALKUPERÄINEN värähtely kosmoksessa, jota kutsutaan Akasha Shastraksi.
        Eetteri värähtelee Vedojen värähtelystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedat on pranan ALKUPERÄINEN värähtely kosmoksessa, jota kutsutaan Akasha Shastraksi.
        Eetteri värähtelee Vedojen värähtelystä.

        Virtuaalinen maailma ja aito todellisuus

        Tässä aineellisessa maailmassa yritämme luoda eräänlaisen virtuaalisen tilan itsellemme, jossa saamme koulutusta, työtä, luomme perheen. ...
        ...

        Elämä tässä maailmassa, kuten tietokonepeli, tarjoaa ulospääsyn, ja tämä on suuri onni. On välttämätöntä ymmärtää, että mikään maallinen kokemus, virtuaalinen kokemus, ei ole tarpeellinen todellisessa maailmassa. Tämä elämä, tämä peli luotiin sen takia, että sielu voisi tyydyttää kaikki toiveensa, toteuttaa tulevaisuudennäkymiä erillään Jumalasta. On ymmärrettävä, että korkeimmasta näkökulmasta katsoen ei ole olemassa mitään, mikä ei liittyisi Krishnaan. Jos tarkastelemme tätä maailmaa, näemme Jumalan jokaisessa atomissa. Viime kädessä näemme Jumalan omassa sydämessämme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virtuaalinen maailma ja aito todellisuus

        Tässä aineellisessa maailmassa yritämme luoda eräänlaisen virtuaalisen tilan itsellemme, jossa saamme koulutusta, työtä, luomme perheen. ...
        ...

        Elämä tässä maailmassa, kuten tietokonepeli, tarjoaa ulospääsyn, ja tämä on suuri onni. On välttämätöntä ymmärtää, että mikään maallinen kokemus, virtuaalinen kokemus, ei ole tarpeellinen todellisessa maailmassa. Tämä elämä, tämä peli luotiin sen takia, että sielu voisi tyydyttää kaikki toiveensa, toteuttaa tulevaisuudennäkymiä erillään Jumalasta. On ymmärrettävä, että korkeimmasta näkökulmasta katsoen ei ole olemassa mitään, mikä ei liittyisi Krishnaan. Jos tarkastelemme tätä maailmaa, näemme Jumalan jokaisessa atomissa. Viime kädessä näemme Jumalan omassa sydämessämme.

        Oletetaan, että on olemassa kaksi maailmaa. Tämä on puhtaan tietoisuuden todellinen maailma - ja virtuaalinen maailma, jossa tietoisuus on materian rajoittama. Jos olisimme luomassa tietokonepeliä nimeltä "Life" ohjelmoijien, taiteilijoiden ja käsikirjoittajien avulla ja ennen kaikkea ottaen huomioon asiakkaan toiveet, yrittäisimme luoda kopion täydellisestä maailmankaikkeudesta erilaisilla olemassaolon suunnitelmilla ja paikoilla. Jos pidämme Luojan suunnitelman mukaan luotua materiamaailmaa suurimpana tietokonepelinä, kaikki loksahtaa kohdalleen. Ajaton ikuisen todellisuuden asukkaat hankkivat virtuaalimaailmaan joutuessaan väliaikaiset kehot ja saavat selkeän pelisuunnitelman mukaisesti erilaisia kokemuksia, kärsivät tappioita ja saavuttavat huippuja muodostaen karman. He matkustavat eri olemassaolon tasojen läpi ja joutuvat dramaattisiin olosuhteisiin, joissa heidän on pakko tehdä tiettyjä päätöksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletetaan, että on olemassa kaksi maailmaa. Tämä on puhtaan tietoisuuden todellinen maailma - ja virtuaalinen maailma, jossa tietoisuus on materian rajoittama. Jos olisimme luomassa tietokonepeliä nimeltä "Life" ohjelmoijien, taiteilijoiden ja käsikirjoittajien avulla ja ennen kaikkea ottaen huomioon asiakkaan toiveet, yrittäisimme luoda kopion täydellisestä maailmankaikkeudesta erilaisilla olemassaolon suunnitelmilla ja paikoilla. Jos pidämme Luojan suunnitelman mukaan luotua materiamaailmaa suurimpana tietokonepelinä, kaikki loksahtaa kohdalleen. Ajaton ikuisen todellisuuden asukkaat hankkivat virtuaalimaailmaan joutuessaan väliaikaiset kehot ja saavat selkeän pelisuunnitelman mukaisesti erilaisia kokemuksia, kärsivät tappioita ja saavuttavat huippuja muodostaen karman. He matkustavat eri olemassaolon tasojen läpi ja joutuvat dramaattisiin olosuhteisiin, joissa heidän on pakko tehdä tiettyjä päätöksiä.

        Hahmon luonne muuttuu vain tarjottujen olosuhteiden mukaan. Siksi jokainen joutuu tavalla tai toisella käymään läpi sankarin tien. Sankaria vastustaa aina antisankari. Sankari ei elä Darwinin periaatteen mukaan, jossa vahvin selviytyy. Sankari on sellainen, joka on valmis uhraamaan itsensä totuuden, rakkauden ja ystävyyden puolesta ja rikkoo näin eläimellistä selviytymisperiaatetta julistavien darwinistien stereotypioita. Vahvin saattaa selvitä fyysisesti, mutta henkisesti vahvimmat selviävät hengissä kuolemasta ja jäävät sukupolvien muistiin, jolloin heistä tulee ihanteita ja innoittajia tuhansille seuraajille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahmon luonne muuttuu vain tarjottujen olosuhteiden mukaan. Siksi jokainen joutuu tavalla tai toisella käymään läpi sankarin tien. Sankaria vastustaa aina antisankari. Sankari ei elä Darwinin periaatteen mukaan, jossa vahvin selviytyy. Sankari on sellainen, joka on valmis uhraamaan itsensä totuuden, rakkauden ja ystävyyden puolesta ja rikkoo näin eläimellistä selviytymisperiaatetta julistavien darwinistien stereotypioita. Vahvin saattaa selvitä fyysisesti, mutta henkisesti vahvimmat selviävät hengissä kuolemasta ja jäävät sukupolvien muistiin, jolloin heistä tulee ihanteita ja innoittajia tuhansille seuraajille.

        Hyvin usein vertaamme todellisia ihanteita uskontoon. Uskonto on toki idealistinen, mutta kuten sanoimme, vedalaisessa sivilisaatiossa uskonnon ytimessä olivat epäitsekkäät ja vilpittömät yksilöt. Siksi he elivät erakkoina, luolissa. He eivät olleet suoraan yhteydessä valtioon. Brahmaanit, yläluokka, vain neuvoivat kuninkaita, mutta eivät hallinneet valtioita.



        Erittäin hyvä esimerkki on Diogeneksen ja Aleksanteri Suuren tapaaminen. Kun suuri valloittaja tuli tynnyrissä asuneen filosofin luo, hän sanoi: "Olen tullut ja haluan tehdä jotain puolestasi", mutta Diogenes sanoi: "Siirry hieman vasemmalle, älä peitä Aurinkoa". Tällä tavoin Diogenes osoitti Aleksanteri Suurelle, ettei hän voi tehdä mitään ihmiselle, joka elää tietoisuuden maailmassa, ajatusmaailmassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin usein vertaamme todellisia ihanteita uskontoon. Uskonto on toki idealistinen, mutta kuten sanoimme, vedalaisessa sivilisaatiossa uskonnon ytimessä olivat epäitsekkäät ja vilpittömät yksilöt. Siksi he elivät erakkoina, luolissa. He eivät olleet suoraan yhteydessä valtioon. Brahmaanit, yläluokka, vain neuvoivat kuninkaita, mutta eivät hallinneet valtioita.



        Erittäin hyvä esimerkki on Diogeneksen ja Aleksanteri Suuren tapaaminen. Kun suuri valloittaja tuli tynnyrissä asuneen filosofin luo, hän sanoi: "Olen tullut ja haluan tehdä jotain puolestasi", mutta Diogenes sanoi: "Siirry hieman vasemmalle, älä peitä Aurinkoa". Tällä tavoin Diogenes osoitti Aleksanteri Suurelle, ettei hän voi tehdä mitään ihmiselle, joka elää tietoisuuden maailmassa, ajatusmaailmassa.

        Siksi Vedat kuvaavat subjektiivista maailmaa, tietoisuuden maailmaa. Sadhu, pyhä askeetti, voi asua jossain puun alla, mutta se ei tarkoita, että hän olisi vailla älyllisyyttä tai ettei hän voisi rakentaa itselleen palatsia tai temppeliä. Yleensä nämä suuret tietäjät elivät hyvin vaatimattomasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi Vedat kuvaavat subjektiivista maailmaa, tietoisuuden maailmaa. Sadhu, pyhä askeetti, voi asua jossain puun alla, mutta se ei tarkoita, että hän olisi vailla älyllisyyttä tai ettei hän voisi rakentaa itselleen palatsia tai temppeliä. Yleensä nämä suuret tietäjät elivät hyvin vaatimattomasti.

        Erittäin hyvä esimerkki tästä on erinomainen matemaatikko Perelman, joka kieltäytyi miljoonan dollarin palkinnosta. Ja ihmiset ajattelivat: "Miten, mikä sai tämän miehen kieltäytymään palkinnosta?". Mutta akateemikko Perelman paljasti: "Minä elän ajatuksen maailmassa, muiden arvojen maailmassa, ja nämä arvot ovat enemmän kuin tämän maailman paperit."
        Tämä on hyvin elävä esimerkki ihmisestä, joka on uppoutunut tietoisuuden maailmaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erittäin hyvä esimerkki tästä on erinomainen matemaatikko Perelman, joka kieltäytyi miljoonan dollarin palkinnosta. Ja ihmiset ajattelivat: "Miten, mikä sai tämän miehen kieltäytymään palkinnosta?". Mutta akateemikko Perelman paljasti: "Minä elän ajatuksen maailmassa, muiden arvojen maailmassa, ja nämä arvot ovat enemmän kuin tämän maailman paperit."
        Tämä on hyvin elävä esimerkki ihmisestä, joka on uppoutunut tietoisuuden maailmaan.

        Toinen erittäin hyvä esimerkki vedalaisessa sivilisaatiossa, jota me edelleen käytämme ja josta saamme suurta hyötyä, ovat numerot. Ne numerot, joita me kutsumme arabialaisiksi numeroiksi, ovat itse asiassa intialaisia numeroita, koska arabialaiset valloittajat mukauttivat niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toinen erittäin hyvä esimerkki vedalaisessa sivilisaatiossa, jota me edelleen käytämme ja josta saamme suurta hyötyä, ovat numerot. Ne numerot, joita me kutsumme arabialaisiksi numeroiksi, ovat itse asiassa intialaisia numeroita, koska arabialaiset valloittajat mukauttivat niitä.

        Roomalaiset olivat suuri sivilisaatio, mutta he eivät tienneet, mikä nolla on. Ne, jotka ymmärtävät ohjelmoinnin periaatteet, ymmärtävät, että ohjelmoinnin periaatteessa on kyse numeroiden yhdistämisestä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roomalaiset olivat suuri sivilisaatio, mutta he eivät tienneet, mikä nolla on. Ne, jotka ymmärtävät ohjelmoinnin periaatteet, ymmärtävät, että ohjelmoinnin periaatteessa on kyse numeroiden yhdistämisestä...

        Muinaiset arkkitehdit pystyivät laskemaan mitä monimutkaisimpia systeemejä, koska ihminen itse on kuin tietokone, kaikki ohjelmat ovat hänen tietoisuudessaan. Nyt olemme menettäneet nämä kyvyt, mutta niin sanotusti teknisen kehityksen aikakauden tuloksena on ilmestynyt tietokone, jota ilman nykyihminen ei voi elää. Mutta hän ei edes tajua, että hän on tietokoneen velkaa muinaisille joogeille, jotka keksivät luvun nolla, jota eurooppalaiset eivät tunteneet. Yleensä, kun sanomme ihmiselle "nolla", hän sanoo: "Nolla ei ole mitään". Mutta se ei ole sillä tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muinaiset arkkitehdit pystyivät laskemaan mitä monimutkaisimpia systeemejä, koska ihminen itse on kuin tietokone, kaikki ohjelmat ovat hänen tietoisuudessaan. Nyt olemme menettäneet nämä kyvyt, mutta niin sanotusti teknisen kehityksen aikakauden tuloksena on ilmestynyt tietokone, jota ilman nykyihminen ei voi elää. Mutta hän ei edes tajua, että hän on tietokoneen velkaa muinaisille joogeille, jotka keksivät luvun nolla, jota eurooppalaiset eivät tunteneet. Yleensä, kun sanomme ihmiselle "nolla", hän sanoo: "Nolla ei ole mitään". Mutta se ei ole sillä tavalla.

        Vedat ja Upanishadit sanovat siis, että henkinen maailma on muuttumaton, se voidaan jakaa äärettömään määrään aineellisia universumeja, mutta aina on olemassa korkein henkinen todellisuus, johon aineen prosessit - syntyminen, säilyminen, kuihtuminen ja kuolema - eivät vaikuta. Tämä on hyvin mielenkiintoinen ajatus, koska meistä on aina tuntunut siltä, että maailma, jossa elämme, on rajallinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedat ja Upanishadit sanovat siis, että henkinen maailma on muuttumaton, se voidaan jakaa äärettömään määrään aineellisia universumeja, mutta aina on olemassa korkein henkinen todellisuus, johon aineen prosessit - syntyminen, säilyminen, kuihtuminen ja kuolema - eivät vaikuta. Tämä on hyvin mielenkiintoinen ajatus, koska meistä on aina tuntunut siltä, että maailma, jossa elämme, on rajallinen.

        Tätä maailmaa Vedat vertaavat - se lienee meille hyvin selvää - virtuaalimaailmaan. Myös virtuaalimaailma on todellisuutta. Sielläkin on esineitä, siellä on sankareita. Mutta tässä virtuaalimaailmassa voimme juosta tietokonepelin läpi ansaiten hyvää tai huonoa karmaa. Kummallista kyllä, missä tahansa tietokonepelissä on elämää ja karmaa. ... Mutta itse asiassa olemme läsnä tässä tietokonepelissä, jota kutsutaan "aineelliseksi maailmaksi", vain siksi, että tietoisuutemme on uppoutunut näihin objekteihin, se on samaistunut näihin objekteihin, avatareihin, näihin mielikuviin, ja Vedat kehottavat meitä tulemaan ulos virtuaalitodellisuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä maailmaa Vedat vertaavat - se lienee meille hyvin selvää - virtuaalimaailmaan. Myös virtuaalimaailma on todellisuutta. Sielläkin on esineitä, siellä on sankareita. Mutta tässä virtuaalimaailmassa voimme juosta tietokonepelin läpi ansaiten hyvää tai huonoa karmaa. Kummallista kyllä, missä tahansa tietokonepelissä on elämää ja karmaa. ... Mutta itse asiassa olemme läsnä tässä tietokonepelissä, jota kutsutaan "aineelliseksi maailmaksi", vain siksi, että tietoisuutemme on uppoutunut näihin objekteihin, se on samaistunut näihin objekteihin, avatareihin, näihin mielikuviin, ja Vedat kehottavat meitä tulemaan ulos virtuaalitodellisuudesta.

        Mitä on "virtuaalitodellisuudesta irtautuminen"? Erittäin hyvä vedalainen esimerkki on kuu. Sanotaan, että kuu pysyy taivaalla, mutta sen heijastus vaihtelee vedessä, koska aallot vaihtelevat. Samalla tavalla sielua verrataan kuuhun, joka pysyy puhtaan tietoisuuden maailmassa. Mutta sielun tietoisuus heijastuu aineelliseen maailmaan, joten sielulle näyttää siltä, että se syntyy ja kuolee, koska maailma vaihtelee. Sielulle näyttää siltä, että se on onnellinen tai kokee surua. Itse asiassa korkeimmasta näkökulmasta katsottuna sielulle ei tapahdu mitään, se on kuin nukkuisi, ja aineellinen maailma on kuin unta, jossa tiikeri jahtaa meitä. Vedoissa sanotaan hyvin: kun tiikeri jahtaa sinua unessa ja olet hyvin peloissasi, mitä sinun pitäisi tehdä? Herätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä on "virtuaalitodellisuudesta irtautuminen"? Erittäin hyvä vedalainen esimerkki on kuu. Sanotaan, että kuu pysyy taivaalla, mutta sen heijastus vaihtelee vedessä, koska aallot vaihtelevat. Samalla tavalla sielua verrataan kuuhun, joka pysyy puhtaan tietoisuuden maailmassa. Mutta sielun tietoisuus heijastuu aineelliseen maailmaan, joten sielulle näyttää siltä, että se syntyy ja kuolee, koska maailma vaihtelee. Sielulle näyttää siltä, että se on onnellinen tai kokee surua. Itse asiassa korkeimmasta näkökulmasta katsottuna sielulle ei tapahdu mitään, se on kuin nukkuisi, ja aineellinen maailma on kuin unta, jossa tiikeri jahtaa meitä. Vedoissa sanotaan hyvin: kun tiikeri jahtaa sinua unessa ja olet hyvin peloissasi, mitä sinun pitäisi tehdä? Herätä.

        Vedalaisen kulttuurin ideana on siis sielun herääminen. Se tarkoittaa, että meidän on herättävä. Se ei tarkoita, ettei tätä maailmaa olisi olemassa. Se on olemassa, se on jossain määrin todellinen. Herääminen tietoisuuden maailmaan, kuolemattomuuden, kauneuden ja harmonian maailmaan on paljon syvempi herääminen.

        Mielenkiintoista on, että suuret joogit ja tietäjät saavuttavat heräämisen ja valaistumisen vielä tässä elämässä, vielä tässä kehossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedalaisen kulttuurin ideana on siis sielun herääminen. Se tarkoittaa, että meidän on herättävä. Se ei tarkoita, ettei tätä maailmaa olisi olemassa. Se on olemassa, se on jossain määrin todellinen. Herääminen tietoisuuden maailmaan, kuolemattomuuden, kauneuden ja harmonian maailmaan on paljon syvempi herääminen.

        Mielenkiintoista on, että suuret joogit ja tietäjät saavuttavat heräämisen ja valaistumisen vielä tässä elämässä, vielä tässä kehossa.

        ...

        Sielu sen sijaan liikkuu jatkuvasti tietoisuuden maailmassa. Siksi ne, jotka ovat saavuttaneet tietyn valaistumisvaiheen, ovat ohittaneet kuoleman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...

        Sielu sen sijaan liikkuu jatkuvasti tietoisuuden maailmassa. Siksi ne, jotka ovat saavuttaneet tietyn valaistumisvaiheen, ovat ohittaneet kuoleman.

        Älkää yrittäkö rajoittaa Käsittämätöntä oman älykkyytenne rajoihin. Kun se paljastuu teille, hämmästytte, kuinka paljon se ylittää villeimmätkin odotuksenne. Korkein Todellisuus on arvaamaton. Se elää omaa elämäänsä, sinusta riippumatta. Se voi tulla luoksenne yhdessä muodossa, toiselle - toisessa. Hän on rajaton. Hänen vapautensa on myös rajaton. Lila perustuu käsittämättömään, ehdottomaan vapauteen. Mikään muu kuin Krishnan tahto ei herätä sitä sydämessämme. Valmistaudu, ponnistele, mutta älä yritä tehdä henkisestä todellisuudesta kokemuksesi kohdetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää yrittäkö rajoittaa Käsittämätöntä oman älykkyytenne rajoihin. Kun se paljastuu teille, hämmästytte, kuinka paljon se ylittää villeimmätkin odotuksenne. Korkein Todellisuus on arvaamaton. Se elää omaa elämäänsä, sinusta riippumatta. Se voi tulla luoksenne yhdessä muodossa, toiselle - toisessa. Hän on rajaton. Hänen vapautensa on myös rajaton. Lila perustuu käsittämättömään, ehdottomaan vapauteen. Mikään muu kuin Krishnan tahto ei herätä sitä sydämessämme. Valmistaudu, ponnistele, mutta älä yritä tehdä henkisestä todellisuudesta kokemuksesi kohdetta.

        Tyhmät menevät sinne, minne edes enkelit eivät uskalla astua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyhmät menevät sinne, minne edes enkelit eivät uskalla astua.

        Tuon maailman elämä ei ole joutavan uteliaisuuden kohde. Meidän on aina muistettava tämä. Tyhmät menevät sinne, missä enkelitkin pelkäävät astua. Ja Jumala varjelkoon, ettemme kuuluisi niiden epäuskoisten joukkoon, jotka vaativat todisteita:

        "Kuvaile jokainen yksityiskohta, niin katsotaan, onko se huomiomme arvoinen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyhmät menevät sinne, minne edes enkelit eivät uskalla astua.

        Maya (māyā) - kirjaimellisesti "se, mitä ei ole" (ma-"ei", ya-"illuusio" ); Krishnan aineellinen energia, joka upottaa elävän olennon Hänen unohdukseensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maya (māyā) - kirjaimellisesti "se, mitä ei ole" (ma-"ei", ya-"illuusio" ); Krishnan aineellinen energia, joka upottaa elävän olennon Hänen unohdukseensa.

        Maya (māyā) - kirjaimellisesti "se, mitä ei ole" (ma-"ei", ya-"illuusio" ); Krishnan aineellinen energia, joka upottaa elävän olennon unohduksiin Hänestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maya (māyā) - kirjaimellisesti "se, mitä ei ole" (ma-"ei", ya-"illuusio" ); Krishnan aineellinen energia, joka upottaa elävän olennon unohduksiin Hänestä.

        Maha-maya on Herran ulkoinen, aineellinen energia, vastakohtana yogamayan korkeammalle, henkiselle energialle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maha-maya on Herran ulkoinen, aineellinen energia, vastakohtana yogamayan korkeammalle, henkiselle energialle.

        mahamaya lit. ‘great illusion’; the material world; the energy of the Supreme Lord known as His illusory energy, material energy, and external energy; another name of the goddess of illusion, Maya Devi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mahamaya lit. ‘great illusion’; the material world; the energy of the Supreme Lord known as His illusory energy, material energy, and external energy; another name of the goddess of illusion, Maya Devi.

        Sometimes, Krishna Himself, with His full paraphernalia and associates, reveals Himself in this material world, and that is called lila.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sometimes, Krishna Himself, with His full paraphernalia and associates, reveals Himself in this material world, and that is called lila.

        Maya Devi the goddess of illusion, who serves the Supreme Lord by detaining souls who are averse to the Lord within the material world and subjecting them to the law of karma. Her purpose is to completely remove all forms of aversion to the Lord from the hearts of the conditioned souls. When souls fully surrender to the Lord and become indifferent to her temptations, she considers her purpose fulfilled and happily releases them. She is the consort of Lord Siva and known by numerous names, such as Parvati, Durga, and Kali.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maya Devi the goddess of illusion, who serves the Supreme Lord by detaining souls who are averse to the Lord within the material world and subjecting them to the law of karma. Her purpose is to completely remove all forms of aversion to the Lord from the hearts of the conditioned souls. When souls fully surrender to the Lord and become indifferent to her temptations, she considers her purpose fulfilled and happily releases them. She is the consort of Lord Siva and known by numerous names, such as Parvati, Durga, and Kali.

        karma action; reactions to previous actions; worldly action; action performed to attain its fruit; action performed as a profession or duty; action performed according to scriptural directives; destiny.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        karma action; reactions to previous actions; worldly action; action performed to attain its fruit; action performed as a profession or duty; action performed according to scriptural directives; destiny.

        Parvati lit. ‘mountain daughter’; Lord Siva’s eternal consort; Lord Siva’s wife Sati reborn as the daughter of Himavan (the Himalayas); a name and form of Maya Devi.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parvati lit. ‘mountain daughter’; Lord Siva’s eternal consort; Lord Siva’s wife Sati reborn as the daughter of Himavan (the Himalayas); a name and form of Maya Devi.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary

        Siva lit. ‘the auspicious one’; a unique expansion of the Supreme Lord who performs numerous functions: regulating the mode of ignorance in the material world, cyclically destroying the material world, infusing the material world with souls, satisfying the desires for enjoyment and liberation of those who are averse to the Supreme Lord, supporting the demigods in their management of the material world, bearing the Ganges River on his head as she descends from Dhruvaloka, protecting the devotees of the Supreme Lord, and setting a paramount example of pure devotion to the Supreme Lord.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siva lit. ‘the auspicious one’; a unique expansion of the Supreme Lord who performs numerous functions: regulating the mode of ignorance in the material world, cyclically destroying the material world, infusing the material world with souls, satisfying the desires for enjoyment and liberation of those who are averse to the Supreme Lord, supporting the demigods in their management of the material world, bearing the Ganges River on his head as she descends from Dhruvaloka, protecting the devotees of the Supreme Lord, and setting a paramount example of pure devotion to the Supreme Lord.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary

        mahajan lit. ‘great soul’; a renowned devotee of the Supreme Lord; an Acharya whose teachings and behaviour are authoritative and instructive for people in general; one or all of twelve great persons known by this title: Brahma, Narad, Siva, the four Kumaras (Sanaka, Sanatan, Sananda, and Sanat), Kapiladev, Manu, Prahlad Maharaj, Janaka Raja, Bhismadev, Bali Maharaj, Sukadev Goswami, and Yamaraj.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mahajan lit. ‘great soul’; a renowned devotee of the Supreme Lord; an Acharya whose teachings and behaviour are authoritative and instructive for people in general; one or all of twelve great persons known by this title: Brahma, Narad, Siva, the four Kumaras (Sanaka, Sanatan, Sananda, and Sanat), Kapiladev, Manu, Prahlad Maharaj, Janaka Raja, Bhismadev, Bali Maharaj, Sukadev Goswami, and Yamaraj.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary

        That jada-sakti can also be divided into three: gross matter, subtle matter or the mental plane, and the ego or ahankar. These three cover the jiva-soul, so we are unable to perceive our real self.

        — books Affectionate Guidance / Section 1. Siddhanta / Chapter 12. Our Lord’s Beloved Power


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        That jada-sakti can also be divided into three: gross matter, subtle matter or the mental plane, and the ego or ahankar. These three cover the jiva-soul, so we are unable to perceive our real self.

        — books Affectionate Guidance / Section 1. Siddhanta / Chapter 12. Our Lord’s Beloved Power

        samsara lit. ‘through motion’; transmigration; the perpetual cycle of repeated birth and death in which souls pass from one body to the next within the material world according to their desires, pushed by the forces of time, karma, and material nature. The soul may assume the form of an inanimate object, a plant, an animal, a human form, or a heavenly form such as that of god or sage. Souls wander indefinitely around this wheel of samsara until they attain the association of souls who are engaged in the Lord’s service and surrender to the Lord. Samsara also connotes the material world itself, the range of experiences the soul undergoes within it, esp. suffering, and the pursuit of worldly happiness, esp. that of family life.

        — books Sri Sri Prema-vivarta / Glossary


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        samsara lit. ‘through motion’; transmigration; the perpetual cycle of repeated birth and death in which souls pass from one body to the next within the material world according to their desires, pushed by the forces of time, karma, and material nature. The soul may assume the form of an inanimate object, a plant, an animal, a human form, or a heavenly form such as that of god or sage. Souls wander indefinitely around this wheel of samsara until they attain the association of souls who are engaged in the Lord’s service and surrender to the Lord. Samsara also connotes the material world itself, the range of experiences the soul undergoes within it, esp. suffering, and the pursuit of worldly happiness, esp. that of family life.

        — books Sri Sri Prema-vivarta / Glossary

        Brahma the first being in the material universe, who is considered both self-born and the son of Lord Visnu. Brahma performs a variety of duties: creating all life forms within the material world using the material elements manifested by the energy of the Supreme Lord; regulating the mode of passion within the material world; revealing the Vedas to the rsis; performing sacrifices for the satisfaction of the Supreme Lord; and overseeing the affairs of the demigods, the sages, and human beings. ‘Brahma’ is a post occupied by a soul in each material universe, and each material universe manifests and dissolves with his birth and death.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brahma the first being in the material universe, who is considered both self-born and the son of Lord Visnu. Brahma performs a variety of duties: creating all life forms within the material world using the material elements manifested by the energy of the Supreme Lord; regulating the mode of passion within the material world; revealing the Vedas to the rsis; performing sacrifices for the satisfaction of the Supreme Lord; and overseeing the affairs of the demigods, the sages, and human beings. ‘Brahma’ is a post occupied by a soul in each material universe, and each material universe manifests and dissolves with his birth and death.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary

        Veda lit. ‘knowledge’; the knowledge revealed by the Supreme Lord through Lord Brahma and the rsis that explains the proper way for all souls to live and serve the Lord; the body of eternal knowledge recorded in separate scriptures at the beginning of Kali-yuga by Vedavyas, made up of the Rg-veda, Sama-veda, Yajur-veda, and Atharva-veda, the Upanisads, and other texts.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veda lit. ‘knowledge’; the knowledge revealed by the Supreme Lord through Lord Brahma and the rsis that explains the proper way for all souls to live and serve the Lord; the body of eternal knowledge recorded in separate scriptures at the beginning of Kali-yuga by Vedavyas, made up of the Rg-veda, Sama-veda, Yajur-veda, and Atharva-veda, the Upanisads, and other texts.

        — books Sri Navadvipa-dhama-mahatmya / Glossary

        demigods, gods: celestial beings.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        demigods, gods: celestial beings.

        Vedalaisen maailmankuvan mukaan ikuinen sielu - egomme perusta - elää monta elämää. Toimintamme menneissä elämissä ja tässä elämässä luovat nykyisen elämän käsikirjoituksen. Jokaisessa elämässä tapahtuu samanaikaisesti kaksi prosessia: ensinnäkin saamme menneiden tekojen seuraukset (työstämme karmaa) ja toiseksi muodostamme (rakennamme) uutta karmaa tekemällä hyveellisiä tai syntisiä tekoja. Voimme sanoa, että työstämme karmaa ja luomme kohtaloa. Toisin sanoen meidän on otettava vastaan menneiden tekojemme seuraukset ("karmareaktiot"), mutta olemme vapaita valitsemaan, mitä teemme ja miten toimimme nykyhetkessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedalaisen maailmankuvan mukaan ikuinen sielu - egomme perusta - elää monta elämää. Toimintamme menneissä elämissä ja tässä elämässä luovat nykyisen elämän käsikirjoituksen. Jokaisessa elämässä tapahtuu samanaikaisesti kaksi prosessia: ensinnäkin saamme menneiden tekojen seuraukset (työstämme karmaa) ja toiseksi muodostamme (rakennamme) uutta karmaa tekemällä hyveellisiä tai syntisiä tekoja. Voimme sanoa, että työstämme karmaa ja luomme kohtaloa. Toisin sanoen meidän on otettava vastaan menneiden tekojemme seuraukset ("karmareaktiot"), mutta olemme vapaita valitsemaan, mitä teemme ja miten toimimme nykyhetkessä.

        Srila Svarup Damodar Prabhu has explained that Krishna’s power is classified in three manifestations: first is chit-sakti [ transcendental potency ], the second is jada-sakti [ mundane potency ], and the third is where the first two come very close to each other, and that is called tatastha-sakti. First is light, second is shadow, and third is the position midway between the two.

        — books Affectionate Guidance / Section 1. Siddhanta / Chapter 12. Our Lord’s Beloved Power


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Svarup Damodar Prabhu has explained that Krishna’s power is classified in three manifestations: first is chit-sakti [ transcendental potency ], the second is jada-sakti [ mundane potency ], and the third is where the first two come very close to each other, and that is called tatastha-sakti. First is light, second is shadow, and third is the position midway between the two.

        — books Affectionate Guidance / Section 1. Siddhanta / Chapter 12. Our Lord’s Beloved Power

        Here is the shadow universe where jada-sakti is the power, and that power is also eternal. Still, in the shadow, we cannot clearly see everything. The shadow of my hand will not show the colour of my hand, and many other things are unmanifest in the shadow. That jada-sakti can also be divided into three: gross matter, subtle matter or the mental plane, and the ego or ahankar. These three cover the jiva-soul, so we are unable to perceive our real self.

        — books Affectionate Guidance / Section 1. Siddhanta / Chapter 12. Our Lord’s Beloved Power


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Here is the shadow universe where jada-sakti is the power, and that power is also eternal. Still, in the shadow, we cannot clearly see everything. The shadow of my hand will not show the colour of my hand, and many other things are unmanifest in the shadow. That jada-sakti can also be divided into three: gross matter, subtle matter or the mental plane, and the ego or ahankar. These three cover the jiva-soul, so we are unable to perceive our real self.

        — books Affectionate Guidance / Section 1. Siddhanta / Chapter 12. Our Lord’s Beloved Power

        Ja koska tämä aineellinen maailma on absoluuttisen Todellisuuden heijastuma, siinä on myös jonkinlaista alkuperäistä kauneutta. Mutta tämän maailman kauneus on petollista ja vielä hyödyttömämpää kuin kangastus, ja silti se kantaa mukanaan tappavaa vaaraa niille varomattomille ihmisille, jotka luottavat siihen. Siksi vääristynyt todellisuus, aivan kuten vääristynyt heijastus, on torjuttava. Mutta samalla ei voida jättää huomiotta sitä, että vääristynyt heijastus on tavallaan todellisen substanssin varjo, jota kutsutaan epätodelliseksi vain verrattuna sen prototyyppiin, josta sen koko olemassaolo riippuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja koska tämä aineellinen maailma on absoluuttisen Todellisuuden heijastuma, siinä on myös jonkinlaista alkuperäistä kauneutta. Mutta tämän maailman kauneus on petollista ja vielä hyödyttömämpää kuin kangastus, ja silti se kantaa mukanaan tappavaa vaaraa niille varomattomille ihmisille, jotka luottavat siihen. Siksi vääristynyt todellisuus, aivan kuten vääristynyt heijastus, on torjuttava. Mutta samalla ei voida jättää huomiotta sitä, että vääristynyt heijastus on tavallaan todellisen substanssin varjo, jota kutsutaan epätodelliseksi vain verrattuna sen prototyyppiin, josta sen koko olemassaolo riippuu.

        Aineellinen maailma on epäilyksen ja harhan pimeä viidakko, jossa sielu saa monia erilaisia kehoja, jotka vastaavat yhtä tai toista tietoisuuden tasoa. Manun lakien mukaan (sanskrit)...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aineellinen maailma on epäilyksen ja harhan pimeä viidakko, jossa sielu saa monia erilaisia kehoja, jotka vastaavat yhtä tai toista tietoisuuden tasoa. Manun lakien mukaan (sanskrit)...

        Manun lakien mukaan (sanskrit)...

        "Vesieläimiä on 900 000 lajia, puita ja muita kasveja 2 000 000 lajia, hyönteisiä ja matelijoita 1 100 000 lajia, lintuja 1 000 000 lajia, nelijalkaisia eläimiä 3 000 000 lajia ja ihmisiä 400 000 lajia."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Manun lakien mukaan (sanskrit)...

        "Vesieläimiä on 900 000 lajia, puita ja muita kasveja 2 000 000 lajia, hyönteisiä ja matelijoita 1 100 000 lajia, lintuja 1 000 000 lajia, nelijalkaisia eläimiä 3 000 000 lajia ja ihmisiä 400 000 lajia."

        Aineellinen maailma on olemassa, jotta sielu, tatastha-jiva, voisi toteuttaa oikeutensa erehdykseen ja harhaan. Sielu on anu chetana, tietoisuuden atomi. Koska se on mitättömän pieni, sillä on rajallinen vapaus. Siksi sillä on aina vaara joutua harhaan, mutta sielulla on silti valinnanvapaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aineellinen maailma on olemassa, jotta sielu, tatastha-jiva, voisi toteuttaa oikeutensa erehdykseen ja harhaan. Sielu on anu chetana, tietoisuuden atomi. Koska se on mitättömän pieni, sillä on rajallinen vapaus. Siksi sillä on aina vaara joutua harhaan, mutta sielulla on silti valinnanvapaus.

        Illuusion maailmassa Maya vartioi lakia. Lain tarkoitus on auttaa lainkuuliaisia ja rangaista rikollisia. Se on sama kaikille. Sama laki suojelee hyviä ja rankaisee pahoja. Tämä on lain luontainen ominaisuus - se toimii kahdella tavalla, se suojelee hyviä ja rankaisee pahoja. Jumalan sisäinen energia, svarupa-shakti, auttaa hyvää ja ulkoinen energia, maya-shakti, rankaisee pahaa.

        - Kirja Tietoisuuden subjektiivinen evoluutio / Aistikokemuksen ajelehtiva maailma


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Illuusion maailmassa Maya vartioi lakia. Lain tarkoitus on auttaa lainkuuliaisia ja rangaista rikollisia. Se on sama kaikille. Sama laki suojelee hyviä ja rankaisee pahoja. Tämä on lain luontainen ominaisuus - se toimii kahdella tavalla, se suojelee hyviä ja rankaisee pahoja. Jumalan sisäinen energia, svarupa-shakti, auttaa hyvää ja ulkoinen energia, maya-shakti, rankaisee pahaa.

        - Kirja Tietoisuuden subjektiivinen evoluutio / Aistikokemuksen ajelehtiva maailma

        Srila Sridhar Maharaj: Tämä on jotain samanlaista kuin mieli. Oletetaan, että tietoisuus haluaa kokea, mitä materia on. Sitä varten sen on astuttava aineelliseen maailmaan, mutta ensin se muuttuu aineelliseksi tietoisuudeksi. Muuttumalla aineelliseksi se voi kokea, mitä materia on.

        - Kirja Tietoisuuden subjektiivinen evoluutio


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Sridhar Maharaj: Tämä on jotain samanlaista kuin mieli. Oletetaan, että tietoisuus haluaa kokea, mitä materia on. Sitä varten sen on astuttava aineelliseen maailmaan, mutta ensin se muuttuu aineelliseksi tietoisuudeksi. Muuttumalla aineelliseksi se voi kokea, mitä materia on.

        - Kirja Tietoisuuden subjektiivinen evoluutio

        Bhagavad Gita 15.1

        Jumaluuden Ylin Persoonallisuus sanoi: Sanotaan, että on olemassa katoamaton banyanpuu, jonka juuret kasvavat ylöspäin ja oksat alaspäin ja jonka lehtinä ovat Veedojen hymnit. Se, joka tuntee tämän puun, tuntee Veedat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gita 15.1

        Jumaluuden Ylin Persoonallisuus sanoi: Sanotaan, että on olemassa katoamaton banyanpuu, jonka juuret kasvavat ylöspäin ja oksat alaspäin ja jonka lehtinä ovat Veedojen hymnit. Se, joka tuntee tämän puun, tuntee Veedat.

        Ashvattha on ylösalaisin käännetty puu, jonka juuret osoittavat ylöspäin ja latvukset alaspäin. Se symboloi aineellista maailmaa, joka Vedan mukaan on varjo, vääristynyt heijastus henkisestä Todellisuudesta. Ashwattha-puun juuret osoittavat ylöspäin, mikä tarkoittaa, että aineellinen maailmankaikkeus kehittyy tietoisuudesta materiaksi, hienovaraisesta karkeaksi, subjektista (tietoisuudesta, hengestä) objektiksi (aineeksi). Tätä prosessia Srila Sridhar Maharaj kutsuu "subjektiiviseksi evoluutioksi": kaikki saa alkunsa Korkeimmasta ja siirtyy sitten poispäin Hänestä. Väite, että tämän puun oksat osoittavat alaspäin, osoittaa hyväksikäytön vaikutuksia, jotka tuomitsevat sielun yhä alempiin ja alempiin syntymiin, eläimistä aina alkeellisimpiin eliöihin asti. Sana "ashwattha" selitetään johdetuksi sanskritin sanasta "... - "tämä ei ole olemassa ikuisesti". Sitä kuvataan Bhagavad-gītān viidennentoista luvun ensimmäisessä ja toisessa jakeessa. Jae 15.1 sisältää oksymoronin ... "katoavat asiat tunnetaan ikuisina". Tällä tarkoitetaan sitä, että vaikka aineellinen maailma on ajan vaikutuksen alainen, se luodaan jatkuvasti uudelleen, koska aina on sieluja, jotka valitsevat itsekkään toiminnan tien ja menettävät tiedon ikuisesta suhteestaan Absoluuttiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ashvattha on ylösalaisin käännetty puu, jonka juuret osoittavat ylöspäin ja latvukset alaspäin. Se symboloi aineellista maailmaa, joka Vedan mukaan on varjo, vääristynyt heijastus henkisestä Todellisuudesta. Ashwattha-puun juuret osoittavat ylöspäin, mikä tarkoittaa, että aineellinen maailmankaikkeus kehittyy tietoisuudesta materiaksi, hienovaraisesta karkeaksi, subjektista (tietoisuudesta, hengestä) objektiksi (aineeksi). Tätä prosessia Srila Sridhar Maharaj kutsuu "subjektiiviseksi evoluutioksi": kaikki saa alkunsa Korkeimmasta ja siirtyy sitten poispäin Hänestä. Väite, että tämän puun oksat osoittavat alaspäin, osoittaa hyväksikäytön vaikutuksia, jotka tuomitsevat sielun yhä alempiin ja alempiin syntymiin, eläimistä aina alkeellisimpiin eliöihin asti. Sana "ashwattha" selitetään johdetuksi sanskritin sanasta "... - "tämä ei ole olemassa ikuisesti". Sitä kuvataan Bhagavad-gītān viidennentoista luvun ensimmäisessä ja toisessa jakeessa. Jae 15.1 sisältää oksymoronin ... "katoavat asiat tunnetaan ikuisina". Tällä tarkoitetaan sitä, että vaikka aineellinen maailma on ajan vaikutuksen alainen, se luodaan jatkuvasti uudelleen, koska aina on sieluja, jotka valitsevat itsekkään toiminnan tien ja menettävät tiedon ikuisesta suhteestaan Absoluuttiin.

        Brahmoja on kahdenlaisia. Tietyinä aikakausina, kun maailmassa on kelvollinen jiva, Herran voima laskeutuu tämän jivan päälle; kun hän asettuu oikeaan asemaan, hän täyttää Brahman roolin maailmankaikkeuden luomisessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brahmoja on kahdenlaisia. Tietyinä aikakausina, kun maailmassa on kelvollinen jiva, Herran voima laskeutuu tämän jivan päälle; kun hän asettuu oikeaan asemaan, hän täyttää Brahman roolin maailmankaikkeuden luomisessa.

        Samoina aikakausina, kun edellisen aikakauden Brahma saavuttaa vapautumisen eikä tällaista arvokasta jivaa ole saatavilla, Krishna ohjaa oman energiansa luomaan rajo-guna avatara-Brahman. Itse asiassa Brahma on tavallista jivaa korkeampi, mutta ei myöskään täysin jumalallinen; jumalallisuus on enemmän läsnä Shambhussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoina aikakausina, kun edellisen aikakauden Brahma saavuttaa vapautumisen eikä tällaista arvokasta jivaa ole saatavilla, Krishna ohjaa oman energiansa luomaan rajo-guna avatara-Brahman. Itse asiassa Brahma on tavallista jivaa korkeampi, mutta ei myöskään täysin jumalallinen; jumalallisuus on enemmän läsnä Shambhussa.

        Ābhāsa - heijastus, samankaltaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ābhāsa - heijastus, samankaltaisuus.

        "Varjo (Ābhāsa) on myös muoto tai jokin tietoisuuden taso. Vasta kun olemme ohittaneet varjoisen tietoisuuden tason, voimme havaita esineen aineellisena. Näin tietoisuudesta tulee deformoituneena mieli eli tietoisuuden varjo. Tälle varjolle voimme jo attribuoida persoonallisuuden ominaisuuksia...".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Varjo (Ābhāsa) on myös muoto tai jokin tietoisuuden taso. Vasta kun olemme ohittaneet varjoisen tietoisuuden tason, voimme havaita esineen aineellisena. Näin tietoisuudesta tulee deformoituneena mieli eli tietoisuuden varjo. Tälle varjolle voimme jo attribuoida persoonallisuuden ominaisuuksia...".

        Devi-dhaman, majesteettisen mayan, ja Shiva-dhaman (aika ja aineellisten elementtien kokonaisuus) energia asuvat näillä tasoilla Herran täydellisen laajenemisen (swamsha) varjoaspektin (abhasa) energiana, joka heijastuu erillisiin hiukkasiin (vibhinnamsha).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Devi-dhaman, majesteettisen mayan, ja Shiva-dhaman (aika ja aineellisten elementtien kokonaisuus) energia asuvat näillä tasoilla Herran täydellisen laajenemisen (swamsha) varjoaspektin (abhasa) energiana, joka heijastuu erillisiin hiukkasiin (vibhinnamsha).

        Kun Krishna Maha-Vishnun muodossa laittaa energiansa liikkeelle, materia tulee liikkeelle ja alkaa luoda (sanskrit). Sen ensimmäinen tuote on kumulatiivinen ego. Sitten kokonaisegosta syntyy vähitellen lukuisia yksilöllisiä egoja. Tämän maailman kokemus syntyy egosta. Kun ego on vuorovaikutuksessa tietämättömyyden gunan kanssa, syntyy muoto. Kun se on vuorovaikutuksessa hyvyyden gunan kanssa, aurinko ja valo ilmestyvät. Ego yhdessä aineellisen luonnon kolmen gunan kanssa synnyttää aistielementit, yksittäiset aistit ja itse aistihavaintokyvyn. Hienovaraisesta aineesta syntyy karkeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun Krishna Maha-Vishnun muodossa laittaa energiansa liikkeelle, materia tulee liikkeelle ja alkaa luoda (sanskrit). Sen ensimmäinen tuote on kumulatiivinen ego. Sitten kokonaisegosta syntyy vähitellen lukuisia yksilöllisiä egoja. Tämän maailman kokemus syntyy egosta. Kun ego on vuorovaikutuksessa tietämättömyyden gunan kanssa, syntyy muoto. Kun se on vuorovaikutuksessa hyvyyden gunan kanssa, aurinko ja valo ilmestyvät. Ego yhdessä aineellisen luonnon kolmen gunan kanssa synnyttää aistielementit, yksittäiset aistit ja itse aistihavaintokyvyn. Hienovaraisesta aineesta syntyy karkeaa.

        Darwinin henki

        Näin evoluutio tapahtuu Vedantan mukaan. Darwinin teorian mukaan karkeasta aineesta syntyy kuitenkin hienojakoinen aine. Nykyaikainen tiede ylistää Darwinin oppia, josta seuraa, että tietoisuus syntyy kivistä. Maailma on kumartanut Darwinin auktoriteettia. Vaikka ihmiset ulkoisesti torjuvat ja pilkkaavat tätä teoriaa, sen henki on tunkeutunut syvälle heihin. Siksi heidän on hyvin vaikea ymmärtää, että tietoisuudella on paljon suurempi arvo kuin kivillä. Tietoisuus luo vaivattomasti kiviesineen, mutta kivi ei voi luoda tietoisuutta. Ylempiarvoinen voi tuottaa alempiarvoista, mutta miten ylempiarvoinen voi syntyä alempiarvoisesta? Tätä on hyvin vaikea selittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Darwinin henki

        Näin evoluutio tapahtuu Vedantan mukaan. Darwinin teorian mukaan karkeasta aineesta syntyy kuitenkin hienojakoinen aine. Nykyaikainen tiede ylistää Darwinin oppia, josta seuraa, että tietoisuus syntyy kivistä. Maailma on kumartanut Darwinin auktoriteettia. Vaikka ihmiset ulkoisesti torjuvat ja pilkkaavat tätä teoriaa, sen henki on tunkeutunut syvälle heihin. Siksi heidän on hyvin vaikea ymmärtää, että tietoisuudella on paljon suurempi arvo kuin kivillä. Tietoisuus luo vaivattomasti kiviesineen, mutta kivi ei voi luoda tietoisuutta. Ylempiarvoinen voi tuottaa alempiarvoista, mutta miten ylempiarvoinen voi syntyä alempiarvoisesta? Tätä on hyvin vaikea selittää.

        Infusorian lapset

        Materialistit uskovat, että hieno materia syntyy karkeasta materiasta. He kääntävät kaiken ylösalaisin. Isämme on Jumala, ei alkukantaiset organismit. Heidän teoriansa mukaan todelliset vanhempamme ovat infusorioita. Ihmiset ovat infusorian lapsia. Mitäs sanotte? Materialistien mukaan elämä kehittyy alhaalta ylöspäin: aineesta korkeampiin aineisiin. Tämä on kuitenkin väärin. Kehitys kulkee ylhäältä alaspäin. Tämä todetaan Bhagavad-gitassa (15.1)...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Infusorian lapset

        Materialistit uskovat, että hieno materia syntyy karkeasta materiasta. He kääntävät kaiken ylösalaisin. Isämme on Jumala, ei alkukantaiset organismit. Heidän teoriansa mukaan todelliset vanhempamme ovat infusorioita. Ihmiset ovat infusorian lapsia. Mitäs sanotte? Materialistien mukaan elämä kehittyy alhaalta ylöspäin: aineesta korkeampiin aineisiin. Tämä on kuitenkin väärin. Kehitys kulkee ylhäältä alaspäin. Tämä todetaan Bhagavad-gitassa (15.1)...

        Vedat kutsuvat todellakin tätä maailmaa illusoriseksi, mutta eivät siinä mielessä, ettei sitä olisi olemassa, vaan siinä mielessä, että se on luonteeltaan varjo tai heijastus, joita voidaan kutsua illuusion muodoksi, koska niissä ei ole mitään substanssia. Mutta jotta illuusio voisi olla olemassa, jossain täytyy olla todellisuus, josta tämä illuusio on peräisin....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedat kutsuvat todellakin tätä maailmaa illusoriseksi, mutta eivät siinä mielessä, ettei sitä olisi olemassa, vaan siinä mielessä, että se on luonteeltaan varjo tai heijastus, joita voidaan kutsua illuusion muodoksi, koska niissä ei ole mitään substanssia. Mutta jotta illuusio voisi olla olemassa, jossain täytyy olla todellisuus, josta tämä illuusio on peräisin....

        Ajatus siitä, että alemmat kehot voivat kätkeä sisäänsä korkeamman alun, sielun, ei ole meille uusi, mutta sille ei ole ollut selkeää selitystä. Vedat täyttävät tiedon aukon ja selittävät jälleensyntymisen hyvin yksityiskohtaisesti.
        ...
        ...Vedan mukaan kehoja on 8 miljoonaa 400 tuhatta erilaista. Tämä ei ole biologisten lajien lukumäärä, vaan niiden TIETOISUUDEN TASOJEN lukumäärä, joita tietyt ulkoiset muodot vastaavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatus siitä, että alemmat kehot voivat kätkeä sisäänsä korkeamman alun, sielun, ei ole meille uusi, mutta sille ei ole ollut selkeää selitystä. Vedat täyttävät tiedon aukon ja selittävät jälleensyntymisen hyvin yksityiskohtaisesti.
        ...
        ...Vedan mukaan kehoja on 8 miljoonaa 400 tuhatta erilaista. Tämä ei ole biologisten lajien lukumäärä, vaan niiden TIETOISUUDEN TASOJEN lukumäärä, joita tietyt ulkoiset muodot vastaavat.

        Nämä kolme gunaa (hyvyys, intohimo ja tietämättömyys) sekoittuvat toisiinsa eri mittasuhteissa elävien olentojen halujen ja karman mukaan, ja ne muodostavat koko elävien organismien monimuotoisuuden. ...
        ...Kaikkialla, missä näemme merkkejä elämästä - siellä on sieluja. ...
        ...
        ...

        Jos ei jälleensyntyminen, mikä on syy elämän monimuotoisuuteen? Darwinin evoluutioteorian mukaan monimutkaisemmat elämänmuodot kehittyvät yksinkertaisemmista, mikä tarkoittaa, että yksinkertaisempien elämänmuotojen pitäisi kuolla sukupuuttoon, aivan kuten vanhat teknologiamallit kuolevat sukupuuttoon, kun uusia ilmestyy. Kaikki elämänmuodot, sekä yksinkertaiset että monimutkaiset, ovat kuitenkin olemassa samanaikaisesti, ja jokainen muoto jatkaa omaa osuuttaan yhtenäisessä biologisessa kiertokulussa. Nykyaikainen tiede ei tarjoa selkeää selitystä elämänmuotojen monimuotoisuudelle. Vedat sen sijaan kuvaavat evoluutiota ei pelkästään muodon evoluutiona vaan ennen kaikkea tietoisuuden evoluutiona. Henkisestä maailmasta tuleva sielu astuu ensin ihmismäiseen kehoon, jossa vapaus on hyvin suuri. Jos persoonallisuus näissä oloissa käyttää väärin vapauttaan eikä hyödynnä henkistä potentiaaliaan, sen tietoisuus kapenee, ja sielu menettää jonkin aikaa vapautensa (kuten lapsi laitetaan nurkkaan) ja joutuu johonkin eläin- tai kasvimaailman alempaan kehoon. Tällaisissa alemmissa kehoissa sielu on sydämessä olevan Ylitietoisuuden - Jumalan - täydessä valvonnassa eikä se luo uutta karmaa, vaan ainoastaan elää vanhan karman yli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä kolme gunaa (hyvyys, intohimo ja tietämättömyys) sekoittuvat toisiinsa eri mittasuhteissa elävien olentojen halujen ja karman mukaan, ja ne muodostavat koko elävien organismien monimuotoisuuden. ...
        ...Kaikkialla, missä näemme merkkejä elämästä - siellä on sieluja. ...
        ...
        ...

        Jos ei jälleensyntyminen, mikä on syy elämän monimuotoisuuteen? Darwinin evoluutioteorian mukaan monimutkaisemmat elämänmuodot kehittyvät yksinkertaisemmista, mikä tarkoittaa, että yksinkertaisempien elämänmuotojen pitäisi kuolla sukupuuttoon, aivan kuten vanhat teknologiamallit kuolevat sukupuuttoon, kun uusia ilmestyy. Kaikki elämänmuodot, sekä yksinkertaiset että monimutkaiset, ovat kuitenkin olemassa samanaikaisesti, ja jokainen muoto jatkaa omaa osuuttaan yhtenäisessä biologisessa kiertokulussa. Nykyaikainen tiede ei tarjoa selkeää selitystä elämänmuotojen monimuotoisuudelle. Vedat sen sijaan kuvaavat evoluutiota ei pelkästään muodon evoluutiona vaan ennen kaikkea tietoisuuden evoluutiona. Henkisestä maailmasta tuleva sielu astuu ensin ihmismäiseen kehoon, jossa vapaus on hyvin suuri. Jos persoonallisuus näissä oloissa käyttää väärin vapauttaan eikä hyödynnä henkistä potentiaaliaan, sen tietoisuus kapenee, ja sielu menettää jonkin aikaa vapautensa (kuten lapsi laitetaan nurkkaan) ja joutuu johonkin eläin- tai kasvimaailman alempaan kehoon. Tällaisissa alemmissa kehoissa sielu on sydämessä olevan Ylitietoisuuden - Jumalan - täydessä valvonnassa eikä se luo uutta karmaa, vaan ainoastaan elää vanhan karman yli.

        Bhagavad Gita 10.6

        Seitsemän suurta tietäjää ja neljä muuta suurta tietäjää ennen heitä sekä Manut
        (ihmiskunnan kantaisät) virtaavat kaikki Minusta – he ovat syntyneet Minun mielestäni,
        ja kaikki erilaisia planeettoja asuttavat elävät olennot ovat heidän jälkeläisiään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad Gita 10.6

        Seitsemän suurta tietäjää ja neljä muuta suurta tietäjää ennen heitä sekä Manut
        (ihmiskunnan kantaisät) virtaavat kaikki Minusta – he ovat syntyneet Minun mielestäni,
        ja kaikki erilaisia planeettoja asuttavat elävät olennot ovat heidän jälkeläisiään.

        Näitä kahtakymmentäviittä suurta tietäjää kutsutaan maailmankaikkeuden kaikkien elävien olentojen kantaisiksi. Maailmassa on lukemattomia maailmankaikkeuksia, jokaisessa niistä lukemattomia planeettoja, ja jokaisessa niistä asuu erilaisia eläviä olentoja.

        Ne kaikki juontavat juurensa kahteenkymmeneenviiteen kantaisään. Puolijumalien laskelmien mukaan Brahma suoritti tuhannen vuoden ajan askeesia, ennen kuin hän Krishnan armosta tajusi, miten maailmankaikkeus pitää luoda. Sen jälkeen Brahma …
        ...Näin syntyivät kaikki brahmanit ja kshatrijat, jotka Jumalan Korkeimman Persoonallisuuden energia synnytti. Brahmaa kutsutaan Pitāmahaksi, isoisäksi, ja Krishnaa Prapitāmahaksi, isoisän isäksi. Tämä todetaan Bhagavad-gitan yhdessätoista luvussa (39).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä kahtakymmentäviittä suurta tietäjää kutsutaan maailmankaikkeuden kaikkien elävien olentojen kantaisiksi. Maailmassa on lukemattomia maailmankaikkeuksia, jokaisessa niistä lukemattomia planeettoja, ja jokaisessa niistä asuu erilaisia eläviä olentoja.

        Ne kaikki juontavat juurensa kahteenkymmeneenviiteen kantaisään. Puolijumalien laskelmien mukaan Brahma suoritti tuhannen vuoden ajan askeesia, ennen kuin hän Krishnan armosta tajusi, miten maailmankaikkeus pitää luoda. Sen jälkeen Brahma …
        ...Näin syntyivät kaikki brahmanit ja kshatrijat, jotka Jumalan Korkeimman Persoonallisuuden energia synnytti. Brahmaa kutsutaan Pitāmahaksi, isoisäksi, ja Krishnaa Prapitāmahaksi, isoisän isäksi. Tämä todetaan Bhagavad-gitan yhdessätoista luvussa (39).

        Akshara

        - on monimerkityksinen sanskritinkielinen termi, jolla on yleinen merkitys "ylimaailmallinen todellisuus". "A-" on etuliite, jolla on negatiivinen merkitys. Näin ollen termi "a-kshara" tulkitaan seuraavasti: "se, mikä on maallisen saastumisen, ajan ja materian muutosten tuolla puolen".

        Yleensä akshara on synonyymi termeille "Brahmán" ja "kutastha".
        Sana akshara voi tarkoittaa myös tavua Om, sillä tätä pyhää tavua pidetään Brahmanin äänteellisenä personifikaationa.

        Bhagavad-gitassa (15.16-18) kuvatut kolme luomisen tasoa ovat kshara-taso (ehdollistuneet sielut, aineellinen maailma), akshara-taso (Brahmanin maailma, vapautuneet sielut) ja purushottam-taso (Jumalan maailma, joka ylittää paitsi ehdollistuneiden myös vapautuneiden sielujen maailmat).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Akshara

        - on monimerkityksinen sanskritinkielinen termi, jolla on yleinen merkitys "ylimaailmallinen todellisuus". "A-" on etuliite, jolla on negatiivinen merkitys. Näin ollen termi "a-kshara" tulkitaan seuraavasti: "se, mikä on maallisen saastumisen, ajan ja materian muutosten tuolla puolen".

        Yleensä akshara on synonyymi termeille "Brahmán" ja "kutastha".
        Sana akshara voi tarkoittaa myös tavua Om, sillä tätä pyhää tavua pidetään Brahmanin äänteellisenä personifikaationa.

        Bhagavad-gitassa (15.16-18) kuvatut kolme luomisen tasoa ovat kshara-taso (ehdollistuneet sielut, aineellinen maailma), akshara-taso (Brahmanin maailma, vapautuneet sielut) ja purushottam-taso (Jumalan maailma, joka ylittää paitsi ehdollistuneiden myös vapautuneiden sielujen maailmat).

        Vedojen saatavuus on suurin etuoikeus, jonka tämä vuosisata voi vaatia itselleen verrattuna kaikkiin edellisiin vuosisatoihin.

        J. Robert Oppenheimer


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedojen saatavuus on suurin etuoikeus, jonka tämä vuosisata voi vaatia itselleen verrattuna kaikkiin edellisiin vuosisatoihin.

        J. Robert Oppenheimer

        Srila Siddhanta Saraswati Thakurin opetusten ja käytäntöjen ainutlaatuisuus ja selkeys ulottuvat kaikkiin. Tämä voidaan selittää seuraavilla esimerkeillä. Paramahamsa Thakur kuvasi kerran Korkeimman Totuuden oikeaa kutsumista seuraavasti: "Älkää yrittäkö löytää Korkeimman Totuuden luonnetta mielikuvituksenne voimalla. Älkää yrittäkö ymmärtää tätä Totuutta tämän kuolevaisen maailman kokemusten kautta. Älkää keksikö omaa Totuuttanne tyydyttääksenne vääriä taipumuksianne. Älkää kiirehtikö hyväksymään mitään totuudeksi vain siksi, että se on samaa mieltä mieltymystenne kanssa. Älkää hyväksykö totuudeksi sitä, minkä kaltaistenne ihmisten enemmistö on luonut tai tukenut, älkääkä hyväksykö ei-totuudeksi sitä, minkä suuri enemmistö hylkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Siddhanta Saraswati Thakurin opetusten ja käytäntöjen ainutlaatuisuus ja selkeys ulottuvat kaikkiin. Tämä voidaan selittää seuraavilla esimerkeillä. Paramahamsa Thakur kuvasi kerran Korkeimman Totuuden oikeaa kutsumista seuraavasti: "Älkää yrittäkö löytää Korkeimman Totuuden luonnetta mielikuvituksenne voimalla. Älkää yrittäkö ymmärtää tätä Totuutta tämän kuolevaisen maailman kokemusten kautta. Älkää keksikö omaa Totuuttanne tyydyttääksenne vääriä taipumuksianne. Älkää kiirehtikö hyväksymään mitään totuudeksi vain siksi, että se on samaa mieltä mieltymystenne kanssa. Älkää hyväksykö totuudeksi sitä, minkä kaltaistenne ihmisten enemmistö on luonut tai tukenut, älkääkä hyväksykö ei-totuudeksi sitä, minkä suuri enemmistö hylkää.

        Eri Shastrat on tarkoitettu ERI IHMISRYHMILLE, jotka ovat eri gunoissa.


        Vedoissa on kolme pääosiota: Karma-kanda hurskaille materialisteille; Jnana-kanda niille, jotka etsivät tietoa ja haluavat sulautua persoonattomaan Brahmaniin; Upasana-kanda (Bhakti-kanda) niille, jotka haluavat kehittää henkilökohtaisen suhteen Jumalaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eri Shastrat on tarkoitettu ERI IHMISRYHMILLE, jotka ovat eri gunoissa.


        Vedoissa on kolme pääosiota: Karma-kanda hurskaille materialisteille; Jnana-kanda niille, jotka etsivät tietoa ja haluavat sulautua persoonattomaan Brahmaniin; Upasana-kanda (Bhakti-kanda) niille, jotka haluavat kehittää henkilökohtaisen suhteen Jumalaan.

        Kysymys:
        Onko mitään eroa niiden jivojen ilmenemättömien tilojen välillä, jotka siirtyvät
        Maha-Vishnun Kehoon Brahman yön alkaessa tai Brahman kuoleman alkaessa? Onko kyse samasta tilasta, joka on vain kestoltaan erilainen?

        Millainen tila tämä on? Onko jiva ikään kuin unessa? Tajuaako se itsensä? Onko sillä jokin muoto? Missä on hienojakoinen keho, mieli tällä hetkellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys:
        Onko mitään eroa niiden jivojen ilmenemättömien tilojen välillä, jotka siirtyvät
        Maha-Vishnun Kehoon Brahman yön alkaessa tai Brahman kuoleman alkaessa? Onko kyse samasta tilasta, joka on vain kestoltaan erilainen?

        Millainen tila tämä on? Onko jiva ikään kuin unessa? Tajuaako se itsensä? Onko sillä jokin muoto? Missä on hienojakoinen keho, mieli tällä hetkellä?

        V.K.Prabhu vastaa:
        ja Kalpan (Brahman päivän) lopussa ja Maha-Kalpan (Brahman elämän) lopussa jivat upotetaan Narayanan Kehoon, jos he eivät ole saavuttaneet vapautumista.

        Heidän fyysisiä ja hienojakoisia kehojaan ei ole olemassa tämän ajanjakson aikana, mutta jäljelle jää heidän svabhava (ehdollistunut luontonsa), se mentaalinen tila, jossa he kohtasivat viimeisen kuoleman.

        Vishnu muistaa kaikkien elävien olentojen svabhavan ja uudessa luomisvaiheessa ilmentää jälleen tuon svabhavan mukaiset hienojakoiset ja fyysiset kehot.

        Mitä tulee heidän tietoisuuteensa näiden ajanjaksojen aikana, niitä kutsutaan Pralayaksi (syvä uni) Brahman yön alkaessa ja Maha-pralayaksi (erittäin syvä uni) Universumin tuhoutuessa.

        Tätä tilaa voidaan verrata anabioosiin, täydelliseen itsensä unohtamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        V.K.Prabhu vastaa:
        ja Kalpan (Brahman päivän) lopussa ja Maha-Kalpan (Brahman elämän) lopussa jivat upotetaan Narayanan Kehoon, jos he eivät ole saavuttaneet vapautumista.

        Heidän fyysisiä ja hienojakoisia kehojaan ei ole olemassa tämän ajanjakson aikana, mutta jäljelle jää heidän svabhava (ehdollistunut luontonsa), se mentaalinen tila, jossa he kohtasivat viimeisen kuoleman.

        Vishnu muistaa kaikkien elävien olentojen svabhavan ja uudessa luomisvaiheessa ilmentää jälleen tuon svabhavan mukaiset hienojakoiset ja fyysiset kehot.

        Mitä tulee heidän tietoisuuteensa näiden ajanjaksojen aikana, niitä kutsutaan Pralayaksi (syvä uni) Brahman yön alkaessa ja Maha-pralayaksi (erittäin syvä uni) Universumin tuhoutuessa.

        Tätä tilaa voidaan verrata anabioosiin, täydelliseen itsensä unohtamiseen.

        Kysymys:
        Kun tulee aika luoda aineellinen maailmankaikkeus uudelleen, luodaan erilaisia kehoja riippuen elävien olentojen karmasta menneisyydessä. Miten aivan ensimmäiset kehot ilmestyvät luomisen aikana?
        Eli nyt kun kehoja on jo olemassa, mies- ja naispuoliset yksilöt risteytyvät ja syntyy uusia kehoja, joihin sielut inkarnoituvat.
        Ja miten aivan ensimmäiset kehot syntyvät uuden luomiskierroksen aikana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys:
        Kun tulee aika luoda aineellinen maailmankaikkeus uudelleen, luodaan erilaisia kehoja riippuen elävien olentojen karmasta menneisyydessä. Miten aivan ensimmäiset kehot ilmestyvät luomisen aikana?
        Eli nyt kun kehoja on jo olemassa, mies- ja naispuoliset yksilöt risteytyvät ja syntyy uusia kehoja, joihin sielut inkarnoituvat.
        Ja miten aivan ensimmäiset kehot syntyvät uuden luomiskierroksen aikana?

        Vastaus:
        Lukekaa Srimad Bhagavatam 5. luku, 2. laulu - "Kaikkien syiden syy".

        Siinä kaikki on kuvattu yksityiskohtaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaus:
        Lukekaa Srimad Bhagavatam 5. luku, 2. laulu - "Kaikkien syiden syy".

        Siinä kaikki on kuvattu yksityiskohtaisesti.

        Onko tämä maailma, jossa elämme, aineellinen maailma? Vai eikö termi "aineellinen maailma" viittaa maailmaan vaan pikemminkin käsitykseemme maailmasta ja Jumalasta?



        Maailmamme on aineellinen sekä tilaltaan että käsitykseltämme siitä. Aineellinen tarkoittaa väliaikaista, muuttuvaa ja siksi meille ongelmallista. Jumalalle ei ole eroa, sillä siellä missä Hän on, toimii henkinen energia. Materia ei rajoita Häntä, mutta se rajoittaa meitä.





        - Onko tämä meidän maailmamme unta, illuusio, virtuaalitodellisuus? Onko se epätodellinen?
        Mutta unessa, ja vielä enemmän virtuaalitodellisuuden kypärässä, lähes kaikki on epätodellista ja väärää!
        ...
        ...


        Maailmamme on todellinen, mutta tämä todellisuus on suhteellista, kuin unta. Nukkuessani uni tuntuu minusta todelliselta ja voin kokea siinä varsin voimakkaita tunteita. Mutta kun herään, tajuan, että kaikki oli vain illuusiota. Niinpä niille, jotka nukkuvat tämän maailman sisällä, maailma on todellinen. Mutta niille, jotka ovat hereillä, se on illuusio.

        Kirjoitukset ja henkiset opettajat eivät ole aineellisia. Ne ovat Krishnan sisäisen, henkisen energian ilmentymiä, ja tämä käy ilmi niiden vaikutuksesta tähän maailmaan. Ne herättävät nukkujat unesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko tämä maailma, jossa elämme, aineellinen maailma? Vai eikö termi "aineellinen maailma" viittaa maailmaan vaan pikemminkin käsitykseemme maailmasta ja Jumalasta?



        Maailmamme on aineellinen sekä tilaltaan että käsitykseltämme siitä. Aineellinen tarkoittaa väliaikaista, muuttuvaa ja siksi meille ongelmallista. Jumalalle ei ole eroa, sillä siellä missä Hän on, toimii henkinen energia. Materia ei rajoita Häntä, mutta se rajoittaa meitä.





        - Onko tämä meidän maailmamme unta, illuusio, virtuaalitodellisuus? Onko se epätodellinen?
        Mutta unessa, ja vielä enemmän virtuaalitodellisuuden kypärässä, lähes kaikki on epätodellista ja väärää!
        ...
        ...


        Maailmamme on todellinen, mutta tämä todellisuus on suhteellista, kuin unta. Nukkuessani uni tuntuu minusta todelliselta ja voin kokea siinä varsin voimakkaita tunteita. Mutta kun herään, tajuan, että kaikki oli vain illuusiota. Niinpä niille, jotka nukkuvat tämän maailman sisällä, maailma on todellinen. Mutta niille, jotka ovat hereillä, se on illuusio.

        Kirjoitukset ja henkiset opettajat eivät ole aineellisia. Ne ovat Krishnan sisäisen, henkisen energian ilmentymiä, ja tämä käy ilmi niiden vaikutuksesta tähän maailmaan. Ne herättävät nukkujat unesta.

        Onko siirtymä illuusion ja todellisuuden välillä yhtä äkillinen kuin unesta herääminen?
        Unessa kaikki alusta loppuun oli illuusiota ja valhetta - mutta heräämisen jälkeen kaikki on totta.
        Vai onko illuusiossa eri tasoja/asteita ja tietoisuutemme puhdistuu vähitellen?




        Herääminenkin voi olla asteittaista. Se on kuin aamu. Aurinko ei ... heti horisontin takaa zeniittiin. Se lähestyy vähitellen horisonttia ja valo ilmestyy, vaikka aurinko ei vielä näy. Sitten se nousee vähitellen horisontin takaa ja siirtyy kohti zeniittipistettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko siirtymä illuusion ja todellisuuden välillä yhtä äkillinen kuin unesta herääminen?
        Unessa kaikki alusta loppuun oli illuusiota ja valhetta - mutta heräämisen jälkeen kaikki on totta.
        Vai onko illuusiossa eri tasoja/asteita ja tietoisuutemme puhdistuu vähitellen?




        Herääminenkin voi olla asteittaista. Se on kuin aamu. Aurinko ei ... heti horisontin takaa zeniittiin. Se lähestyy vähitellen horisonttia ja valo ilmestyy, vaikka aurinko ei vielä näy. Sitten se nousee vähitellen horisontin takaa ja siirtyy kohti zeniittipistettä.

        Jos tämä maailma on vain unta, kenen unta se on - meidän vai Jumalan?
        Yoga Nidra. Maha-Vishnu? Kuka herää - me vai Jumala?



        Se on Mahavishnun unta, ja koska me olemme Hänen luomistyössään, se on myös meidän unemme. Mahavishnu ei koskaan herää, koska Hänen tehtävänsä on nukkua. Siksi yksi Hänen nimistään on Tamasi (nukkuva).

        Meidän on herättävä Paramparan herättävän voiman ansiosta, jos hyväksymme tämän tiedon ja prosessin.




        Onko itse maailma - tai käsityksemme todellisesta maailmasta - illusorinen?
        ...
        ...

        Tämä maailma on illuusion energian luoma, ja siksi se synnyttää harhoja havaintoihimme. Samalla se on todellinen, mutta se on väliaikainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tämä maailma on vain unta, kenen unta se on - meidän vai Jumalan?
        Yoga Nidra. Maha-Vishnu? Kuka herää - me vai Jumala?



        Se on Mahavishnun unta, ja koska me olemme Hänen luomistyössään, se on myös meidän unemme. Mahavishnu ei koskaan herää, koska Hänen tehtävänsä on nukkua. Siksi yksi Hänen nimistään on Tamasi (nukkuva).

        Meidän on herättävä Paramparan herättävän voiman ansiosta, jos hyväksymme tämän tiedon ja prosessin.




        Onko itse maailma - tai käsityksemme todellisesta maailmasta - illusorinen?
        ...
        ...

        Tämä maailma on illuusion energian luoma, ja siksi se synnyttää harhoja havaintoihimme. Samalla se on todellinen, mutta se on väliaikainen.

        Nykyään tieteen kehityksen ansiosta on olemassa äärimmäisen mielenkiintoisia odottamattomia ajatuksia maailmasta, jossa elämme. On selvää, että meille se on todellinen, tietenkin pidämme sitä sellaisena, mutta on mahdollista, että se on vain heijastus, varjo todellisesta todellisuudesta. Pidättekö sitä hölynpölynä? Se on mahdotonta. Onko se, mitä teette internetissä, todellista?

        Luet tätä virtuaalitodellisuudessa juuri nyt. Ja se on myös todellista jossain määrin, kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään tieteen kehityksen ansiosta on olemassa äärimmäisen mielenkiintoisia odottamattomia ajatuksia maailmasta, jossa elämme. On selvää, että meille se on todellinen, tietenkin pidämme sitä sellaisena, mutta on mahdollista, että se on vain heijastus, varjo todellisesta todellisuudesta. Pidättekö sitä hölynpölynä? Se on mahdotonta. Onko se, mitä teette internetissä, todellista?

        Luet tätä virtuaalitodellisuudessa juuri nyt. Ja se on myös todellista jossain määrin, kyllä.

        Mutta on mahdollista, että koko maailmankaikkeuden ja meidän yläpuolellamme on myös Luoja (kutsuttakoon häntä ateistien yksinkertaisuuden vuoksi pelaajaksi tai ohjelmoijaryhmäksi), joka on peräisin verrattomasti korkeammasta todellisuudesta.

        Tuon korkeamman - jumalallisen ja taivaallisen - ja meidän todellisuutemme välinen suhde, kuilu, paremmuus voi olla paljon - verrattomasti - suurempi kuin meidän ja ihmiskunnan luoman elektronisen sfäärin välillä.

        Tietenkin tieteen edustajat, akateeminen tiede mukaan lukien, ovat myös pohtineet tätä mahdollisuutta. Ja aiheesta on jo muodostettu useita hypoteeseja.

        Tunnetut tiedemiehet - fyysikko David Bohm ja biologi Karl Pribram - esittivät muutama vuosi sitten ajatuksen holografisesta maailmankaikkeudesta. Nyt tämä teoria on jo muodostanut perustan uudelle maailmankaikkeuden mallille, jolla on klassisen selkeät muotoilut. Se on täysin sopusoinnussa kaikkien tieteellisten vaatimusten ja nykyaikaisten ajatusten kanssa eikä ole lainkaan ristiriidassa tieteellisten dogmien kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta on mahdollista, että koko maailmankaikkeuden ja meidän yläpuolellamme on myös Luoja (kutsuttakoon häntä ateistien yksinkertaisuuden vuoksi pelaajaksi tai ohjelmoijaryhmäksi), joka on peräisin verrattomasti korkeammasta todellisuudesta.

        Tuon korkeamman - jumalallisen ja taivaallisen - ja meidän todellisuutemme välinen suhde, kuilu, paremmuus voi olla paljon - verrattomasti - suurempi kuin meidän ja ihmiskunnan luoman elektronisen sfäärin välillä.

        Tietenkin tieteen edustajat, akateeminen tiede mukaan lukien, ovat myös pohtineet tätä mahdollisuutta. Ja aiheesta on jo muodostettu useita hypoteeseja.

        Tunnetut tiedemiehet - fyysikko David Bohm ja biologi Karl Pribram - esittivät muutama vuosi sitten ajatuksen holografisesta maailmankaikkeudesta. Nyt tämä teoria on jo muodostanut perustan uudelle maailmankaikkeuden mallille, jolla on klassisen selkeät muotoilut. Se on täysin sopusoinnussa kaikkien tieteellisten vaatimusten ja nykyaikaisten ajatusten kanssa eikä ole lainkaan ristiriidassa tieteellisten dogmien kanssa.

        Todellisuudessa on siis eri tasoja, ja näemme ihmisten yrittävän luoda omansa. Vaikka itse termi "virtuaalitodellisuus" näyttää olevan uusi termi, hyvin hiljattain keksitty termi, virtuaalinen tarkoittaa mielikuvituksellista, eli todellisuus on tällaista luotua tai näennäistä todellisuutta. Itse asiassa ihminen ei voi keksiä mitään uutta, ja tällä toiminnallaan - pyrkimyksellä mallintaa, luoda uusi kuvitteellinen todellisuus - hän yksinkertaisesti jäljittelee Luojaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellisuudessa on siis eri tasoja, ja näemme ihmisten yrittävän luoda omansa. Vaikka itse termi "virtuaalitodellisuus" näyttää olevan uusi termi, hyvin hiljattain keksitty termi, virtuaalinen tarkoittaa mielikuvituksellista, eli todellisuus on tällaista luotua tai näennäistä todellisuutta. Itse asiassa ihminen ei voi keksiä mitään uutta, ja tällä toiminnallaan - pyrkimyksellä mallintaa, luoda uusi kuvitteellinen todellisuus - hän yksinkertaisesti jäljittelee Luojaa.

        Tämä aineellinen maailma on myös eräänlainen mekaaninen aika-avaruusjärjestelmä, johon elävät olennot ovat uppoutuneet, että niiden kehot ovat eräänlaisia virtuaalisia avaruuspukuja, joissa elävät olennot toimivat tässä todellisuudessa unohtaen täysin sen toisen todellisuuden, josta ne tulivat tänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä aineellinen maailma on myös eräänlainen mekaaninen aika-avaruusjärjestelmä, johon elävät olennot ovat uppoutuneet, että niiden kehot ovat eräänlaisia virtuaalisia avaruuspukuja, joissa elävät olennot toimivat tässä todellisuudessa unohtaen täysin sen toisen todellisuuden, josta ne tulivat tänne.

        Varjokaiut ja kangastukset ovat vain todellisten asioiden illusorisia heijastuksia. Itse asiassa jokin asia voi olla itsessään kolmiulotteinen, ja sillä voi olla joitakin ominaisuuksia, mutta kun näemme tuon asian varjon, varjo on litteä, kaksiulotteinen ja siltä puuttuu tämä substanssi, eli sillä on vain ulkoinen ääriviiva aivan kuten alkuperäisellä esineellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varjokaiut ja kangastukset ovat vain todellisten asioiden illusorisia heijastuksia. Itse asiassa jokin asia voi olla itsessään kolmiulotteinen, ja sillä voi olla joitakin ominaisuuksia, mutta kun näemme tuon asian varjon, varjo on litteä, kaksiulotteinen ja siltä puuttuu tämä substanssi, eli sillä on vain ulkoinen ääriviiva aivan kuten alkuperäisellä esineellä.

        Aineellinen maailma on keinotekoinen malli toisesta todellisuudesta. Echo, vaikka se sisältääkin tietoa, se ei ole alkuperäinen ääni. Eli kaiun perusteella emme voi puhua sen henkilön kanssa, jolta tämä ääni tuli. Mirage voi myös edustaa tiettyä kuvaa. Esimerkiksi aavikolla, jossa ihmistä piinaa jano ja kuumuus, hän näkee kangastuksen jostain keitaasta, jossa on kosteutta, varjoa, hedelmiä jne. Mutta todellisuudessa hän ei voi turvautua tähän kangastukseen, koska siinä ei ole mitään sisältöä, vaan vain näennäistä. Ja nämä kuvat annetaan tässä osoittaaksemme, että se, mitä me nyt kutsumme todellisuudeksi, tämä aineellinen, tottumukseen perustuva, meitä ympäröivä todellisuus, on itse asiassa samanlainen kuin varjo, kaiku ja kangastus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aineellinen maailma on keinotekoinen malli toisesta todellisuudesta. Echo, vaikka se sisältääkin tietoa, se ei ole alkuperäinen ääni. Eli kaiun perusteella emme voi puhua sen henkilön kanssa, jolta tämä ääni tuli. Mirage voi myös edustaa tiettyä kuvaa. Esimerkiksi aavikolla, jossa ihmistä piinaa jano ja kuumuus, hän näkee kangastuksen jostain keitaasta, jossa on kosteutta, varjoa, hedelmiä jne. Mutta todellisuudessa hän ei voi turvautua tähän kangastukseen, koska siinä ei ole mitään sisältöä, vaan vain näennäistä. Ja nämä kuvat annetaan tässä osoittaaksemme, että se, mitä me nyt kutsumme todellisuudeksi, tämä aineellinen, tottumukseen perustuva, meitä ympäröivä todellisuus, on itse asiassa samanlainen kuin varjo, kaiku ja kangastus.

        Toinen asia on se, että todellisuus, jossa elämme nyt, on hieman monimutkaisempi, sanotaanko, että se on jo enemmän tilavuudellinen varjo, konkreettisempi kaiku, konkreettisempi kangastus, jossa voi jo jotenkin elää. Se on monimutkaisempi illuusion malli, ei vain sellainen litteä tai etäinen illuusio, monimutkaisempi illuusio. Mutta sekin on illuusio, koska siitä puuttuu juuri tämä olemus, tämä sisäinen täyteys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toinen asia on se, että todellisuus, jossa elämme nyt, on hieman monimutkaisempi, sanotaanko, että se on jo enemmän tilavuudellinen varjo, konkreettisempi kaiku, konkreettisempi kangastus, jossa voi jo jotenkin elää. Se on monimutkaisempi illuusion malli, ei vain sellainen litteä tai etäinen illuusio, monimutkaisempi illuusio. Mutta sekin on illuusio, koska siitä puuttuu juuri tämä olemus, tämä sisäinen täyteys.

        Tämä virtuaalitodellisuus vetää elävän olennon täysin mukaansa niin paljon, että hän voi jäädä siihen, kiintyä siihen ja pitää sitä todellisena todellisuutena. Niinpä se kokee kaikki juonen käänteet, ylä- ja alamäet, miellyttävät ja epämiellyttävät asiat. Jos siis illuusioiden maailmassa kaikki on virtuaalitodellisuutta, mikä on todellinen todellisuus? Koska illuusio itsessään, sitä ei voi olla olemassa, varjo voi tulla vain todellisesta kohteesta. Jos ei ole todellista kohdetta, ei ole varjoakaan.

        Vedojen mukaan alkuperäinen todellisuus on siis henkinen todellisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä virtuaalitodellisuus vetää elävän olennon täysin mukaansa niin paljon, että hän voi jäädä siihen, kiintyä siihen ja pitää sitä todellisena todellisuutena. Niinpä se kokee kaikki juonen käänteet, ylä- ja alamäet, miellyttävät ja epämiellyttävät asiat. Jos siis illuusioiden maailmassa kaikki on virtuaalitodellisuutta, mikä on todellinen todellisuus? Koska illuusio itsessään, sitä ei voi olla olemassa, varjo voi tulla vain todellisesta kohteesta. Jos ei ole todellista kohdetta, ei ole varjoakaan.

        Vedojen mukaan alkuperäinen todellisuus on siis henkinen todellisuus.

        Maailma on väliaikainen, mutta se ei ole illusorinen. Täällä ollessamme meidän on pakko kokea kehoon liittyvät ilot ja kärsimykset, vaikka emme ole itse keho. Emme ehkä ota näitä nautintoja ja kärsimyksiä vakavasti, mutta ne eivät kuitenkaan ole mielikuvituksellisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailma on väliaikainen, mutta se ei ole illusorinen. Täällä ollessamme meidän on pakko kokea kehoon liittyvät ilot ja kärsimykset, vaikka emme ole itse keho. Emme ehkä ota näitä nautintoja ja kärsimyksiä vakavasti, mutta ne eivät kuitenkaan ole mielikuvituksellisia.

        Tai oikeastaan se on illusorinen siinä mielessä, että se on väliaikainen, ei ikuista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai oikeastaan se on illusorinen siinä mielessä, että se on väliaikainen, ei ikuista.

        Emme siis voi vilpittömästi sanoa, että ne ovat illuusiota. Jos keholliset nautinnot ja kärsimykset olisivat illusorisia, luomakunta olisi samalla tavoin epätodellinen, ja siksi kukaan ei olisi siitä kovin kiinnostunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emme siis voi vilpittömästi sanoa, että ne ovat illuusiota. Jos keholliset nautinnot ja kärsimykset olisivat illusorisia, luomakunta olisi samalla tavoin epätodellinen, ja siksi kukaan ei olisi siitä kovin kiinnostunut.

        Johtopäätös on, että aineellinen luomakunta ei ole illusorinen tai mielikuvituksellinen, vaan ajallinen.

        Niin, ajallinen, sen takia illusorinen.


    • Anonyymi

      Ylempi energia muotoutui Big Bang jäänteistä. Ja alempi energia on vain noiden jäänteiden varjo.

      Mutta mitä voidaan ylemmästä energiasta tietää ? Se kai on salattua. Ihminen itsekin sisältää paljon salattua kuten tietoisuus.

      Alempi energia eli tämä mekaanisiin ja materialistisiin rakenteisiin perustuva kehikko on sekin ehkä osittain salattua. Simulaatio, fraktaali vai jokin muu?

      Aina vain uusia kysymyksiä sillä on asioita joita kielitieteen avulla ei osata kuvata tai selittää.

      Juutalaisille usko ja Totuus ovat sama asia. Usko luo maailman eli totuuden jossa elämme.
      Miten uskoa voisi sanoilla kuvata. Se taitaa olla Henki.

      Mikä on oikea usko? Veedatko? Veedojen etuna on aikamatkakyky. Tiedetään 3000 ekr-7000 jkr kaikki tapahtumat jo edeltäkäsin. Siksi se on ylivoimaista uskoa. Pienet ja orastavat taimet johonkin muuhun uskoon tallataan jalkoihin.

      Ollaan luotu MAAILMANUSKONTO monien tuhansien vuosien työn ja panostuksen tuloksena.

      • Anonyymi

        "Ollaan luotu MAAILMANUSKONTO monien tuhansien vuosien työn ja panostuksen tuloksena."
        Mistä tietosi on peräisn?


      • Anonyymi

        "Mikä on oikea usko? Veedatko? Veedojen etuna on aikamatkakyky."

        Vedat ovat hyvin laaja-alaine käsite.

        Vedalaisia kirjoituksia ei voi oikeastaan kutsua uskonnoksi, koska ne käsittelevät suurelta osin aineellista tietoa. On kuitenkin totta, että tapahtumat on ilmoitettu tuhansia vuosia etukäteen. Esimerkiksi yli viisituhatta vuotta vanhoissa teksteissä on kerrottu dynastioista ja hallitsijoiden nimistä, ja todellakin tällaiset hallitsijat olivat vallassa, kuten nykyään tiedämme.


        Vedojen ennustukset eivät koske ainoastaan välitöntä tulevaisuutta. Niiden avulla voimme kuvitella, millaista elämä on tuhansien vuosien kuluttua, aina aikojen loppuun ja maailmankaikkeuden tuhoutumiseen asti. Luonnollisesti jotkut näistä ennustuksista ovat päällekkäisiä ja joskus yhteneväisiä muiden lähteiden, kuten Mayan, Nostradamuksen tai Raamatun, ennustusten kanssa. Useimmat vedalaiset profetiat ovat kuitenkin täysin ainutlaatuisia ja erilaisia kuin mikään muu. Siksi ne tarjoavat täysin erilaisen, uuden näkökulman tulevaisuuteen.
        ...eri pyhien kirjoitusten mukaan sama asia on ennustettu. Näin tehdessään yhden Puranan sanat auttavat usein ymmärtämään ja selventämään toisen Puranan ennustuksia. Tämä lisää ennusteiden uskottavuutta ja ilmaisuvoimaa.
        Loppujen lopuksi jokainen meistä elää nyt tässä maailmassa, voi lukea tämän päivän sanomalehden tai kuunnella uutisia radiosta ja sitten verrata lukemaansa ja kuulemaansa siihen, mitä Vedat ennustivat nykymaailmasta 5000 vuotta sitten! Ja mielenkiintoista on, että 5000 vuotta sitten on nykyaikaisten tutkijoiden antama vähimmäisaika, sillä on olemassa kirjoituksia, jotka ovat yli 60 000 vuotta vanhoja ja jotka puolestaan viittaavat vielä vanhempiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mikä on oikea usko? Veedatko? Veedojen etuna on aikamatkakyky."

        Vedat ovat hyvin laaja-alaine käsite.

        Vedalaisia kirjoituksia ei voi oikeastaan kutsua uskonnoksi, koska ne käsittelevät suurelta osin aineellista tietoa. On kuitenkin totta, että tapahtumat on ilmoitettu tuhansia vuosia etukäteen. Esimerkiksi yli viisituhatta vuotta vanhoissa teksteissä on kerrottu dynastioista ja hallitsijoiden nimistä, ja todellakin tällaiset hallitsijat olivat vallassa, kuten nykyään tiedämme.


        Vedojen ennustukset eivät koske ainoastaan välitöntä tulevaisuutta. Niiden avulla voimme kuvitella, millaista elämä on tuhansien vuosien kuluttua, aina aikojen loppuun ja maailmankaikkeuden tuhoutumiseen asti. Luonnollisesti jotkut näistä ennustuksista ovat päällekkäisiä ja joskus yhteneväisiä muiden lähteiden, kuten Mayan, Nostradamuksen tai Raamatun, ennustusten kanssa. Useimmat vedalaiset profetiat ovat kuitenkin täysin ainutlaatuisia ja erilaisia kuin mikään muu. Siksi ne tarjoavat täysin erilaisen, uuden näkökulman tulevaisuuteen.
        ...eri pyhien kirjoitusten mukaan sama asia on ennustettu. Näin tehdessään yhden Puranan sanat auttavat usein ymmärtämään ja selventämään toisen Puranan ennustuksia. Tämä lisää ennusteiden uskottavuutta ja ilmaisuvoimaa.
        Loppujen lopuksi jokainen meistä elää nyt tässä maailmassa, voi lukea tämän päivän sanomalehden tai kuunnella uutisia radiosta ja sitten verrata lukemaansa ja kuulemaansa siihen, mitä Vedat ennustivat nykymaailmasta 5000 vuotta sitten! Ja mielenkiintoista on, että 5000 vuotta sitten on nykyaikaisten tutkijoiden antama vähimmäisaika, sillä on olemassa kirjoituksia, jotka ovat yli 60 000 vuotta vanhoja ja jotka puolestaan viittaavat vielä vanhempiin.

        Vedat ovat vanhimmat pyhät kirjoitukset, jotka maapallon ihmiset tuntevat. Vedat ovat omistettu eri tiedonaloille ja ne kattavat kaikki ihmiselämän alat, ja ne kertovat myös maailmankaikkeuden rakenteesta ja jopa aloista, jotka eivät ole aineellisia: hienojakoisista maailmoista, energiakentistä, korkeampien ja alempien maailmojen planeetoista. Yhä useammat tiedemiehet yllättyvät havaitessaan kiehtovan ilmiön: se, mitä he yrittävät keksiä empiirisesti, tekemällä kokeita ja tekemällä johtopäätöksiä, on kuvattu jo kauan sitten Vedoissa. Muinaisina aikoina oli maailman sivilisaatio, jota ohjasivat Vedat. Sitä kutsuttiin vedalaiseksi sivilisaatioksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedat ovat vanhimmat pyhät kirjoitukset, jotka maapallon ihmiset tuntevat. Vedat ovat omistettu eri tiedonaloille ja ne kattavat kaikki ihmiselämän alat, ja ne kertovat myös maailmankaikkeuden rakenteesta ja jopa aloista, jotka eivät ole aineellisia: hienojakoisista maailmoista, energiakentistä, korkeampien ja alempien maailmojen planeetoista. Yhä useammat tiedemiehet yllättyvät havaitessaan kiehtovan ilmiön: se, mitä he yrittävät keksiä empiirisesti, tekemällä kokeita ja tekemällä johtopäätöksiä, on kuvattu jo kauan sitten Vedoissa. Muinaisina aikoina oli maailman sivilisaatio, jota ohjasivat Vedat. Sitä kutsuttiin vedalaiseksi sivilisaatioksi.

        Vedat sisältävät tietoa atomin rakenteesta, sikiön alkionkehityksestä, keinosiemennyksen monista tavoista, lentokoneiden rakentamisen teknologiasta, atomien aika-asteikosta ja jopa, mikä ei ole yllättävää, ihmisen kloonausprosessi on kuvattu. Nykyaikainen astrofysiikka havaitsi XXI vuosisadan vaihteessa, että kolmiulotteisen maailmamme lisäksi vieressämme on ainakin seitsemän ulottuvuutta (fyysikko P. Davis). Vedoissa sanotaan, että maailmankaikkeudessamme on 64 aika- ja avaruusulottuvuutta sekä aika-avaruustunneleita, joiden kautta voi tunkeutua rinnakkaisiin maailmoihin. Ydinenergian löytämistä pidetään 1900-luvun perintönä. Intiassa Kurukshetrassa arkeologit löysivät kuitenkin jälkiä ydinaseiden käytöstä 5000 vuotta sitten. Tärkeässä vedalaisessa teoksessa Srimad Bhagavatamissa kuvataan ydinenergian hallinnan teknologiaa sekä lasersäteiden käyttöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedat sisältävät tietoa atomin rakenteesta, sikiön alkionkehityksestä, keinosiemennyksen monista tavoista, lentokoneiden rakentamisen teknologiasta, atomien aika-asteikosta ja jopa, mikä ei ole yllättävää, ihmisen kloonausprosessi on kuvattu. Nykyaikainen astrofysiikka havaitsi XXI vuosisadan vaihteessa, että kolmiulotteisen maailmamme lisäksi vieressämme on ainakin seitsemän ulottuvuutta (fyysikko P. Davis). Vedoissa sanotaan, että maailmankaikkeudessamme on 64 aika- ja avaruusulottuvuutta sekä aika-avaruustunneleita, joiden kautta voi tunkeutua rinnakkaisiin maailmoihin. Ydinenergian löytämistä pidetään 1900-luvun perintönä. Intiassa Kurukshetrassa arkeologit löysivät kuitenkin jälkiä ydinaseiden käytöstä 5000 vuotta sitten. Tärkeässä vedalaisessa teoksessa Srimad Bhagavatamissa kuvataan ydinenergian hallinnan teknologiaa sekä lasersäteiden käyttöä.

        Kvanttiteorian luojat N. Bohr ja W. Heisenberg puhuivat kvanttimekaniikan ja muinaisen intialaisen filosofian yleismaailmallisesta samankaltaisuudesta. ...Kaikki, mitä fysiikka on nyt lähestynyt, on esitetty muinaisissa intialaisissa vedalaisissa kirjoissa. VIIMEISTEN TUHANNEN VUODEN AIKANANA OLEMME LÄNSIMAISEN TIETEEN TIELLÄ PÄÄSSEET TIETOON, JOKA TUNNETTIIN IDÄSSÄ
        300O VUOTTA SITTEN.
        Ainutlaatuista meille on Vedoissa kuvattu tieto RINNAKKAISISTA MAAILMOISTA JA MAAN ULKOPUOLISISTA SIVILISAATIOISTA, joiden kanssa ihmiskunta on ollut yhteydessä muinaisista ajoista lähtien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kvanttiteorian luojat N. Bohr ja W. Heisenberg puhuivat kvanttimekaniikan ja muinaisen intialaisen filosofian yleismaailmallisesta samankaltaisuudesta. ...Kaikki, mitä fysiikka on nyt lähestynyt, on esitetty muinaisissa intialaisissa vedalaisissa kirjoissa. VIIMEISTEN TUHANNEN VUODEN AIKANANA OLEMME LÄNSIMAISEN TIETEEN TIELLÄ PÄÄSSEET TIETOON, JOKA TUNNETTIIN IDÄSSÄ
        300O VUOTTA SITTEN.
        Ainutlaatuista meille on Vedoissa kuvattu tieto RINNAKKAISISTA MAAILMOISTA JA MAAN ULKOPUOLISISTA SIVILISAATIOISTA, joiden kanssa ihmiskunta on ollut yhteydessä muinaisista ajoista lähtien.

        VEDOISSA KUVATAAN AVARUUSREITTEJÄ - "Sushumna" – JOTKA YHDISTÄVÄT ERI PLANEETAT TOISIINSA. Kuuntelemme sitä epäuskoisina menestyksestämme, mutta juuri tekniset saavutuksemme ovat kyseenalaistamisen arvoisia.


      • Anonyymi

        Vedat on pranan ALKUPERÄINEN värähtely kosmoksessa, jota kutsutaan Akasha Shastraksi

        Eetteri värähtelee Vedojen värähtelystä. OM jne. Ja kun ihminen, jolla on puhdas sydän, pystyy vastaanottamaan nämä värähtelyt uskontokunnasta riippumatta, silloin sitä kutsutaan Vedaksi. Henkilö, jolla on puhdas tietoisuus, puhas sydän, voi vastaanottaa nämä värähtelyt kielestä riippumatta.

        Puhtaassa muodossaan Vedat ovat aina olemassa akasha-shastran muodossa, joka on kaiken läpäisevää puhdasta tietoa kaikesta siitä, mitä henkisessä tai aineellisessa maailmassa on koskaan ollut olemassa. Niitä, jotka ovat saavuttaneet ominaisuudet, jotka antavat pääsyn tähän kaiken läpäisevään tietoon, kutsutaan valaistuneiksi. Kun nämä tietäjät kirjoittavat heille paljastuneen tiedon tekstien muotoon, he edustavat Vedan ilmenemismuotoa muiden ulottuvilla olevassa muodossa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.stephen-knapp.com/vedic_prophecies.htm

        The Vedic Prophecies:

        A New Look into the Future

        The Eastern Answers to the Mysteries of Life

        Mukana on nyt uutta materiaalia lisälähteistä. Vedic Prophecies vie sinut aikojen loppuun! Tämä on ensimmäinen kirja, jossa esitellään Intian muinaisista vedalaisista teksteistä löytyvät ainutlaatuiset ennustukset. Nämä ennustukset ovat vertaansa vailla, ja ne tarjoavat sinulle hyvin erilaisen näkemyksen tulevaisuudesta ja siitä, miten asiat sopivat yhteen maailmankaikkeuden suunnitelmassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ollaan luotu MAAILMANUSKONTO monien tuhansien vuosien työn ja panostuksen tuloksena."
        Mistä tietosi on peräisn?

        Mikä on oikea usko? Veedatko? Veedojen etuna on aikamatkakyky.

        Vedat kirjanneet tietäjät tunnetaan nimellä tri-kala-gya: ne, jotka olivat tietoisia "kolmesta ajasta" - menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Siksi Vedoissa on useita ennustuksia avatarien eli Kali-Yugan henkisten opettajien ilmestymisestä.


      • Anonyymi

        "Mikä on oikea usko? Veedatko? Veedojen etuna on aikamatkakyky."

        Laaja-alaisesti sanottuna Vedat ovat kaikki Srila Vyasadevan ja muiden Intiassa eläneiden muinaisajan tietäjien sekä heidän konseptuaalisten seuraajiensa, myöhempien aikojen opettajien, luomia kirjoituksia. Akateemisessa mielessä "hindulaisuuden pyhät kirjoitukset". Toisessa, laajemmassa merkityksessä sana 'Vedic' on synonyymi sanalle
        'Apauruṣeyā- ei-inhimillinen', toisin sanoen ilmestyksen totuus, jolla ei ole mitään yhteyttä kuolevaisten maailmaan.


        Vyasadeva (Vyasa, Vedavyasa) on Krishnan kirjallinen (kirjallisuuden) inkarnaatio (avatar).
        Vyasa on titteli, joka tarkoittaa "sitä, joka jakaa" tai "sitä, joka selittää yksityiskohtaisesti". Vedat kirjanneen Vyasadevan koko nimi on Krishna Dwajpayana Vyasa.... Vyasadeva asuu edelleen Badarikashramissa, Himalajalla, mutta ei näyttäydy, koska hän on todellisuuden toisessa ulottuvuudessa. Yksi hänen tittelistään on Śāśvata, "kuolematon".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mikä on oikea usko? Veedatko? Veedojen etuna on aikamatkakyky."

        Vedat ovat hyvin laaja-alaine käsite.

        Vedalaisia kirjoituksia ei voi oikeastaan kutsua uskonnoksi, koska ne käsittelevät suurelta osin aineellista tietoa. On kuitenkin totta, että tapahtumat on ilmoitettu tuhansia vuosia etukäteen. Esimerkiksi yli viisituhatta vuotta vanhoissa teksteissä on kerrottu dynastioista ja hallitsijoiden nimistä, ja todellakin tällaiset hallitsijat olivat vallassa, kuten nykyään tiedämme.


        Vedojen ennustukset eivät koske ainoastaan välitöntä tulevaisuutta. Niiden avulla voimme kuvitella, millaista elämä on tuhansien vuosien kuluttua, aina aikojen loppuun ja maailmankaikkeuden tuhoutumiseen asti. Luonnollisesti jotkut näistä ennustuksista ovat päällekkäisiä ja joskus yhteneväisiä muiden lähteiden, kuten Mayan, Nostradamuksen tai Raamatun, ennustusten kanssa. Useimmat vedalaiset profetiat ovat kuitenkin täysin ainutlaatuisia ja erilaisia kuin mikään muu. Siksi ne tarjoavat täysin erilaisen, uuden näkökulman tulevaisuuteen.
        ...eri pyhien kirjoitusten mukaan sama asia on ennustettu. Näin tehdessään yhden Puranan sanat auttavat usein ymmärtämään ja selventämään toisen Puranan ennustuksia. Tämä lisää ennusteiden uskottavuutta ja ilmaisuvoimaa.
        Loppujen lopuksi jokainen meistä elää nyt tässä maailmassa, voi lukea tämän päivän sanomalehden tai kuunnella uutisia radiosta ja sitten verrata lukemaansa ja kuulemaansa siihen, mitä Vedat ennustivat nykymaailmasta 5000 vuotta sitten! Ja mielenkiintoista on, että 5000 vuotta sitten on nykyaikaisten tutkijoiden antama vähimmäisaika, sillä on olemassa kirjoituksia, jotka ovat yli 60 000 vuotta vanhoja ja jotka puolestaan viittaavat vielä vanhempiin.

        "Mikä on oikea usko? Veedatko? Veedojen etuna on aikamatkakyky."

        Yritykset päästä käsiksi Vedojen alkuperäisiin teksteihin

        Alkuperäiset Vedat ovat yhä säilyneet Himalajalla, tietyissä piilotetuissa paikoissa. On olemassa tarinoita vidyadharoista, alkuperäisten vedalaisten tekstien vartijoista.
        1800-luvulla monet persoonallisuudet yrittivät päästä käsiksi Vedojen alkuperäisteksteihin. Roerichit kirjoittivat näkymättömästä Shambhalan maasta. Bolševikit lähettivät retkikuntia Himalajalle OGPU:n upseerin Aleksandr Bartshenkon johdolla, ja Hitler lähetti instituutin "Anenerbe" ("Esi-isien perintö") okkulttisen osaston retkikuntia. Mutta kaikki nämä yritykset olivat tuomittuja epäonnistumaan, koska vedalainen tieto paljastuu vain oikeaan aikaan, arvokkaille ihmisille, oman aikataulunsa mukaisesti. Aitoa vedalaista tietoa levittävät pyhät ja avatarit, eivät kolmannen tai viidennen Himalajan retkikunnan jäsenet.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18043705/idan-viisauden-helmi
        Noin 2 005 000 vuotta sitten Manu kertoi Bhagavad-Gitan oppilaalleen ja pojalleen Maharaj Ikshvakulle, Maa-planeetan kuninkaalle.

        S. Prabhu:

        Itämaisen ajattelun kehityksessä on useita vaiheita, ja ne voidaan jakaa kahteen [pää]vaiheeseen. Veda-kausi on mielenkiintoinen, koska noina kaukaisina aikoina slaavien, intialaisten ja iranilaisten esi-isät olivat yhdessä ja muodostivat valtavan indoeurooppalaisen sivilisaation.


        Sitten tulee buddhalainen ja jälkibuddhalainen kausi. Asia on niin, että nykyään pohjimmiltaan itämainen maailmankuva liittyy tähän käsitykseen, tähän buddhalaiseen maailmankuvaan, että millään ei ole merkitystä, mitään ei ole olemassa: "Sinä olet illuusio, minä olen illuusio".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        S. Prabhu:

        Itämaisen ajattelun kehityksessä on useita vaiheita, ja ne voidaan jakaa kahteen [pää]vaiheeseen. Veda-kausi on mielenkiintoinen, koska noina kaukaisina aikoina slaavien, intialaisten ja iranilaisten esi-isät olivat yhdessä ja muodostivat valtavan indoeurooppalaisen sivilisaation.


        Sitten tulee buddhalainen ja jälkibuddhalainen kausi. Asia on niin, että nykyään pohjimmiltaan itämainen maailmankuva liittyy tähän käsitykseen, tähän buddhalaiseen maailmankuvaan, että millään ei ole merkitystä, mitään ei ole olemassa: "Sinä olet illuusio, minä olen illuusio".

        Todellisuudessa tämä on jo jälkiviisaan buddhalaisen maailmankuvan mukaista. Alkuperäinen vedalainen ajattelu oli lähellä tuntemaamme Platonin filosofiaa. Vedat selittävät, että tämä maailma ei ole illuusio, se on todellisuutta, se on kuin varjo tai heijastus [henkimaailmasta].

        A. Maharaj: Puhutko Platonin filosofiasta vai Vedojen filosofiasta?

        S. Prabhu: Platon ja Vedat liittyvät toisiinsa siten, että niillä on yksi [yhteinen] ajatus: tämä maailma ei ole illuusio. Se on varjo tai heijastus korkeimmasta todellisuudesta, mutta heijastuksena se on todellinen. ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellisuudessa tämä on jo jälkiviisaan buddhalaisen maailmankuvan mukaista. Alkuperäinen vedalainen ajattelu oli lähellä tuntemaamme Platonin filosofiaa. Vedat selittävät, että tämä maailma ei ole illuusio, se on todellisuutta, se on kuin varjo tai heijastus [henkimaailmasta].

        A. Maharaj: Puhutko Platonin filosofiasta vai Vedojen filosofiasta?

        S. Prabhu: Platon ja Vedat liittyvät toisiinsa siten, että niillä on yksi [yhteinen] ajatus: tämä maailma ei ole illuusio. Se on varjo tai heijastus korkeimmasta todellisuudesta, mutta heijastuksena se on todellinen. ...

        Muinainen Veda-sivilisaatio ymmärsi selvästi kaiken. Elämme väliaikaisessa, epätäydellisessä maailmassa, mutta se on todellinen. Vasta itämaisen ajattelun kehityksen toisella kaudella, joka liittyy jo Buddhan ja Shankaran nimiin, syntyy ajatus, joka ei ole alkuperäinen vedalainen ajatus, että kaikki on illuusiota, tämä maailma ei ole mitään, se on illuusio: "Sinä olet illuusio, minä olen illuusio".


        Herää terveen järjen kysymys: "Jos minä olen illuusio, sinä olet illuusio, mitä järkeä meidän yhteydessämme on?". Jos mitään aitoa ei ole, niin mitä varten [kaikki on olemassa]? Jos kaikki on harhaa, miksi etsiä totuutta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muinainen Veda-sivilisaatio ymmärsi selvästi kaiken. Elämme väliaikaisessa, epätäydellisessä maailmassa, mutta se on todellinen. Vasta itämaisen ajattelun kehityksen toisella kaudella, joka liittyy jo Buddhan ja Shankaran nimiin, syntyy ajatus, joka ei ole alkuperäinen vedalainen ajatus, että kaikki on illuusiota, tämä maailma ei ole mitään, se on illuusio: "Sinä olet illuusio, minä olen illuusio".


        Herää terveen järjen kysymys: "Jos minä olen illuusio, sinä olet illuusio, mitä järkeä meidän yhteydessämme on?". Jos mitään aitoa ei ole, niin mitä varten [kaikki on olemassa]? Jos kaikki on harhaa, miksi etsiä totuutta?

        A. Maharaj:
        Haluaisin silti palata Bhagavad-gitan lähteeseen. Tiedämme, että Bhagavad-gita on toisaalta täysin itsenäinen teos, ja toisaalta se on osa Mahabharatan .... Miten nämä kaikki asiat liittyisivät yhteen tavalliselle ihmiselle?

        S. Prabhu:

        Tavallisen ihmisen on ymmärrettävä, että todellisuudessa ajattelemme joskus, että filosofia ja elämä ovat eri asioita. On filosofeja, jotka istuvat jossain seinien takana, ja on tavallisia ihmisiä - he elävät. Mutta syvällisille, harmonisille yksilöille filosofia ja elämä ovat aina jotakin toisiinsa liittyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        A. Maharaj:
        Haluaisin silti palata Bhagavad-gitan lähteeseen. Tiedämme, että Bhagavad-gita on toisaalta täysin itsenäinen teos, ja toisaalta se on osa Mahabharatan .... Miten nämä kaikki asiat liittyisivät yhteen tavalliselle ihmiselle?

        S. Prabhu:

        Tavallisen ihmisen on ymmärrettävä, että todellisuudessa ajattelemme joskus, että filosofia ja elämä ovat eri asioita. On filosofeja, jotka istuvat jossain seinien takana, ja on tavallisia ihmisiä - he elävät. Mutta syvällisille, harmonisille yksilöille filosofia ja elämä ovat aina jotakin toisiinsa liittyvää.

        Bhagavad-gita, toisin kuin muut kirjoitukset, jotka jotkut pyhät, tietäjät ovat kirjoittaneet ylös vuorilla, kuten esimerkiksi Vedat, kerrotaan taistelukentällä. Taistelukenttä on muun muassa meidän elämämme symboli. Meidän on aina valittava uskomme ja kiusauksen välillä, oman etumme ja perheemme tai maamme edun välillä ja niin edelleen.

        Se, että Bhagavad-gita kerrotaan taistelukentällä, kuvastaa tämän filosofian elinvoimaisuutta. Itse asiassa nyt ei ehkä ole sotia, sanotaanko fyysisiä sotia, mutta sydämemme on jatkuvasti taistelukenttä ihanteiden ja vaistojen välillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bhagavad-gita, toisin kuin muut kirjoitukset, jotka jotkut pyhät, tietäjät ovat kirjoittaneet ylös vuorilla, kuten esimerkiksi Vedat, kerrotaan taistelukentällä. Taistelukenttä on muun muassa meidän elämämme symboli. Meidän on aina valittava uskomme ja kiusauksen välillä, oman etumme ja perheemme tai maamme edun välillä ja niin edelleen.

        Se, että Bhagavad-gita kerrotaan taistelukentällä, kuvastaa tämän filosofian elinvoimaisuutta. Itse asiassa nyt ei ehkä ole sotia, sanotaanko fyysisiä sotia, mutta sydämemme on jatkuvasti taistelukenttä ihanteiden ja vaistojen välillä.

        Koska Gita on Mahabharatan hyvin erityisiä lukuja, joissa puhutaan ajattomuudesta, siitä, mikä liittyy eepoksen sankareiden lisäksi siihen, mikä on tärkeää jokaiselle ihmiselle. Kirjallisuudentutkimuksessa on olemassa sellainen käsite kuin "kehystäminen kehystäminen" tai "kehystetty ekspositio". Oletetaan, että maisema alkaa puulla ja päättyy puuhun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska Gita on Mahabharatan hyvin erityisiä lukuja, joissa puhutaan ajattomuudesta, siitä, mikä liittyy eepoksen sankareiden lisäksi siihen, mikä on tärkeää jokaiselle ihmiselle. Kirjallisuudentutkimuksessa on olemassa sellainen käsite kuin "kehystäminen kehystäminen" tai "kehystetty ekspositio". Oletetaan, että maisema alkaa puulla ja päättyy puuhun.

        Samoin tässä: taistelukenttä ja joukot ovat vain eräänlainen kehystys keskustelulle ikuisista teemoista. Koska [on] ikuisia teemoja - elämä, kuolema, sielun tie, merkitys, uhrautuminen, itsekkyys ja niin edelleen. On olemassa ikuisen teeman käsite. Koska Bhagavad-gita on ikuisten teemojen kvintessanssi, joka on ikuisesti ajankohtainen, ikuisesti moderni, joka ymmärretään joka kerta uudella tavalla, sitä ovat lukeneet sukupolvet oppineita, filosofeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin tässä: taistelukenttä ja joukot ovat vain eräänlainen kehystys keskustelulle ikuisista teemoista. Koska [on] ikuisia teemoja - elämä, kuolema, sielun tie, merkitys, uhrautuminen, itsekkyys ja niin edelleen. On olemassa ikuisen teeman käsite. Koska Bhagavad-gita on ikuisten teemojen kvintessanssi, joka on ikuisesti ajankohtainen, ikuisesti moderni, joka ymmärretään joka kerta uudella tavalla, sitä ovat lukeneet sukupolvet oppineita, filosofeja.

        Kaikkien, jotka todella haluavat oppia muinaisen Intian viisaudesta, itämaisesta maailmankatsomuksesta, oppia karmasta, jälleensyntymisestä ja joogasta, on luettava Bhagavad-gita, koska se on klassinen teksti, jossa kaikki nämä asiat esitetään tiivistetyssä muodossa, ikuisesti merkityksellisessä muodossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkien, jotka todella haluavat oppia muinaisen Intian viisaudesta, itämaisesta maailmankatsomuksesta, oppia karmasta, jälleensyntymisestä ja joogasta, on luettava Bhagavad-gita, koska se on klassinen teksti, jossa kaikki nämä asiat esitetään tiivistetyssä muodossa, ikuisesti merkityksellisessä muodossa.

        Here is the shadow universe where jada-sakti is the power, and that power is also eternal. Still, in the shadow, we cannot clearly see everything. The shadow of my hand will not show the colour of my hand, and many other things are unmanifest in the shadow. That jada-sakti can also be divided into three: gross matter, subtle matter or the mental plane, and the ego or ahankar. These three cover the jiva-soul, so we are unable to perceive our real self.

        — books Affectionate Guidance / Section 1. Siddhanta / Chapter 12. Our Lord’s Beloved Power


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Here is the shadow universe where jada-sakti is the power, and that power is also eternal. Still, in the shadow, we cannot clearly see everything. The shadow of my hand will not show the colour of my hand, and many other things are unmanifest in the shadow. That jada-sakti can also be divided into three: gross matter, subtle matter or the mental plane, and the ego or ahankar. These three cover the jiva-soul, so we are unable to perceive our real self.

        — books Affectionate Guidance / Section 1. Siddhanta / Chapter 12. Our Lord’s Beloved Power

        Tämä on varjouniversumi, jossa jada-sakti on voima, ja tämä voima on myös ikuinen. Silti varjossa emme voi nähdä selvästi kaikkea. Käteni varjo ei näytä käteni väriä, ja monet muut asiat ovat varjossa ilmenemättömiä. Tuo jada-sakti voidaan myös jakaa kolmeen: karkeaan aineeseen, hienojakoiseen aineeseen eli mentaalitasoon ja egoon eli ahankaraan. Nämä kolme peittävät jiva-sielun, joten emme kykene havaitsemaan todellista itseämme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on varjouniversumi, jossa jada-sakti on voima, ja tämä voima on myös ikuinen. Silti varjossa emme voi nähdä selvästi kaikkea. Käteni varjo ei näytä käteni väriä, ja monet muut asiat ovat varjossa ilmenemättömiä. Tuo jada-sakti voidaan myös jakaa kolmeen: karkeaan aineeseen, hienojakoiseen aineeseen eli mentaalitasoon ja egoon eli ahankaraan. Nämä kolme peittävät jiva-sielun, joten emme kykene havaitsemaan todellista itseämme.

        Vedalaisia tekstejä eri planeettajärjestelmiä varten.

        Korkeammilla planetaarisilla järjestelmillä on paljon kehittyneempiä eläviä olentoja, ja siellä käytetyt kirjoitukset ovat vastaavasti laaja-alaisempia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedalaisia tekstejä eri planeettajärjestelmiä varten.

        Korkeammilla planetaarisilla järjestelmillä on paljon kehittyneempiä eläviä olentoja, ja siellä käytetyt kirjoitukset ovat vastaavasti laaja-alaisempia.

        Srila Bhakti Rakshak Sridhar Dev-Goswami Maharaj

        Srila Sridhar Maharaj elämänmatkallaan

        (7. tammikuuta 1983, Navadvipa Dhama, Intia)

        Devotee:
        Maharaj, saanko kysyä henkilökohtaisen kysymyksen? Toivottavasti se ei ole liian
        henkilökohtainen. Kertokaa minulle, oliko elämässänne ajanjakso, jolloin teillä oli
        älyllisellä tasolla ja tulit sitten bhaktin pariin? Vai olitko koko elämäsi ajan sitoutunut bhaktille?
        Srila Sridhar Maharaj: Opiskellessani yliopistossa, kun olin saavuttanut tietyn tason, minulla oli tapana seurustella intellektuellien opiskelijoiden kanssa. Ja kun luin, opiskelin logiikkaa, päättelyä ja muuta sellaista, muistan, että tuolloin uskoni horjui, häiriintyi. Tämä jatkui jonkin aikaa. Tuolloin ajattelin: "Mitä minä teen? Oletetaan, että Jumalaa ei ole olemassa. Miten minun sitten pitäisi elää, mitä minun pitäisi tehdä?" Ajattelin: "Niin pitkälle kuin voin, minun pitäisi yrittää elää muiden hyväksi ja auttaa muita eri tavoin." Mutta sitten kun aloin opiskella länsimaista filosofiaa: Descartesia, Milliä, Humea - kaikkia näitä filosofeja - niin vähitellen älyllisellä tasolla epäilykseni alkoivat hälvetä, koska näin, että oli olemassa ateismia vastakkainen näkökulma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Bhakti Rakshak Sridhar Dev-Goswami Maharaj

        Srila Sridhar Maharaj elämänmatkallaan

        (7. tammikuuta 1983, Navadvipa Dhama, Intia)

        Devotee:
        Maharaj, saanko kysyä henkilökohtaisen kysymyksen? Toivottavasti se ei ole liian
        henkilökohtainen. Kertokaa minulle, oliko elämässänne ajanjakso, jolloin teillä oli
        älyllisellä tasolla ja tulit sitten bhaktin pariin? Vai olitko koko elämäsi ajan sitoutunut bhaktille?
        Srila Sridhar Maharaj: Opiskellessani yliopistossa, kun olin saavuttanut tietyn tason, minulla oli tapana seurustella intellektuellien opiskelijoiden kanssa. Ja kun luin, opiskelin logiikkaa, päättelyä ja muuta sellaista, muistan, että tuolloin uskoni horjui, häiriintyi. Tämä jatkui jonkin aikaa. Tuolloin ajattelin: "Mitä minä teen? Oletetaan, että Jumalaa ei ole olemassa. Miten minun sitten pitäisi elää, mitä minun pitäisi tehdä?" Ajattelin: "Niin pitkälle kuin voin, minun pitäisi yrittää elää muiden hyväksi ja auttaa muita eri tavoin." Mutta sitten kun aloin opiskella länsimaista filosofiaa: Descartesia, Milliä, Humea - kaikkia näitä filosofeja - niin vähitellen älyllisellä tasolla epäilykseni alkoivat hälvetä, koska näin, että oli olemassa ateismia vastakkainen näkökulma.

        Tämän näkemyksen mukaan Jumalan olemassaolo on mahdollista, sen voidaan sallia olevan olemassa. Niinpä väliaikainen ateismini katosi. Mutta sitten myöhemmin minussa tapahtui suuri vallankumous. Kun olin neljännen vuoden opiskelija, eräs nuori mies, opiskelutoverini, puhui isästään ja sanoi: "Tuo herrasmies." Näin hän sanoi puhuessaan isästään. Aluksi olin hämmentynyt: "Miten niin! Miten voit kutsua isääsi 'tuoksi herrasmieheksi'". Se ei ole hyvä ilmaisu. Hän on sinun isäsi. Ja sinä sanot: 'Tuo herra on niin ja näin'." Hän vastasi minulle: "Niin, tietysti minun ei olisi pitänyt ilmaista sitä noin, mutta todellisuudessa se on. Tässä elämässä synnyin hänelle hänen poikanaan. Ja minne menen seuraavassa elämässä, sitä en tiedä. Ja myös sitä, missä olin edellisessä elämässä, en tiedä. Jonkin aikaa, toistaiseksi, olen hänen poikansa ja hän on isäni, mutta ei sen enempää. Tämä suhde on väliaikainen." Näin hän kertoi minulle.

        Hän ei käsitellyt aihetta tarkemmin, mutta tuo lyhyt huomautus riitti muuttamaan koko näkemykseni. Ajattelin: "Kyllä, se on totta. Minne menen, mitä minulle tapahtuu, mikä kohtalo minua odottaa - en tiedä. Juuri nyt minulla on jonkinlainen suhde ihmisiin, mutta se kaikki on väliaikaista. Tulevaisuuteni on epämääräinen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän näkemyksen mukaan Jumalan olemassaolo on mahdollista, sen voidaan sallia olevan olemassa. Niinpä väliaikainen ateismini katosi. Mutta sitten myöhemmin minussa tapahtui suuri vallankumous. Kun olin neljännen vuoden opiskelija, eräs nuori mies, opiskelutoverini, puhui isästään ja sanoi: "Tuo herrasmies." Näin hän sanoi puhuessaan isästään. Aluksi olin hämmentynyt: "Miten niin! Miten voit kutsua isääsi 'tuoksi herrasmieheksi'". Se ei ole hyvä ilmaisu. Hän on sinun isäsi. Ja sinä sanot: 'Tuo herra on niin ja näin'." Hän vastasi minulle: "Niin, tietysti minun ei olisi pitänyt ilmaista sitä noin, mutta todellisuudessa se on. Tässä elämässä synnyin hänelle hänen poikanaan. Ja minne menen seuraavassa elämässä, sitä en tiedä. Ja myös sitä, missä olin edellisessä elämässä, en tiedä. Jonkin aikaa, toistaiseksi, olen hänen poikansa ja hän on isäni, mutta ei sen enempää. Tämä suhde on väliaikainen." Näin hän kertoi minulle.

        Hän ei käsitellyt aihetta tarkemmin, mutta tuo lyhyt huomautus riitti muuttamaan koko näkemykseni. Ajattelin: "Kyllä, se on totta. Minne menen, mitä minulle tapahtuu, mikä kohtalo minua odottaa - en tiedä. Juuri nyt minulla on jonkinlainen suhde ihmisiin, mutta se kaikki on väliaikaista. Tulevaisuuteni on epämääräinen."

        Sitten, kolme kuukautta ylioppilaskirjoitusteni jälkeen, sama nuori mies antoi minulle kirjan Chaitanyadevan elämästä. Näin opin hänen opetuksistaan. Se oli minulle kirjaimellisesti kuin nektaria. Tämä kirja käänsi minut hartauden suuntaan.

        Sitä ennen olin opiskellut Bhagavad-gitaa, Bhagavatamia. Perheessäni ei ollut puutetta keskusteluista pyhistä kirjoituksista, erilaisista shastroista. Tällaisia keskusteluja käytiin aina kotonamme. Meillä oli suuri perhe, noin viisitoista ihmistä. Talossa asui viisitoista perheenjäsentä: neljä veljeäni, vanhempi setäni ja hänen viisi lastaan. Kaikki he olivat minua paljon vanhempia. Lisäksi asui naisia. Talo oli täynnä. Ja lähes kaikki heistä olivat sanskritin oppineita, sanskritin asiantuntijoita. Synnyin pandittien, sanskritin asiantuntijoiden, oppineiden perheeseen. "Bhagavatam, Gita, smriti - kaikkia näitä kirjoituksia opiskeltiin. Sellainen oli kulttuuri.

        ...
        ...


      • Anonyymi

        Suuri tietäjä Shukadeva Gosvami on diagnosoinut kärsimyksemme pääsyyksi Srimad-Bhagavatamissa seuraavasti: "Tärkein sairaus on sydämen sairaus." Hän sanoo: "Ongelma on se, että sydämen luonnollinen taipumus rakastaa, sen kyky rakastaa on vääristynyt, se on turmeltunut käytön kautta, kanavoimalla nuo taipumukset hyväksikäyttöön."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuri tietäjä Shukadeva Gosvami on diagnosoinut kärsimyksemme pääsyyksi Srimad-Bhagavatamissa seuraavasti: "Tärkein sairaus on sydämen sairaus." Hän sanoo: "Ongelma on se, että sydämen luonnollinen taipumus rakastaa, sen kyky rakastaa on vääristynyt, se on turmeltunut käytön kautta, kanavoimalla nuo taipumukset hyväksikäyttöön."

        Langenneen yksilön sielulle maailma alkaa siitä päivästä, jona hän on siinä tietoinen. Sen vuoksi sen ei ole lainkaan mahdollista selvittää, mistä maailma syntyy, miksi ja milloin. Se, joka on nyt maailmassa, ei voi mitata jos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Langenneen yksilön sielulle maailma alkaa siitä päivästä, jona hän on siinä tietoinen. Sen vuoksi sen ei ole lainkaan mahdollista selvittää, mistä maailma syntyy, miksi ja milloin. Se, joka on nyt maailmassa, ei voi mitata jos.

        Mutta siitä huolimatta maailma on olemassa. Se ei ole valheellinen tai illusorinen, kuten mayavadit olettavat. Jiva ja maailma ovat yhtä aikaa Jumalasta erillisiä ja erottamattomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta siitä huolimatta maailma on olemassa. Se ei ole valheellinen tai illusorinen, kuten mayavadit olettavat. Jiva ja maailma ovat yhtä aikaa Jumalasta erillisiä ja erottamattomia.

        Ihmisen silmin tämä erottautumisen ja erottautumattomuuden samanaikainen olemassaolo on käsittämätöntä. Kaiken kattavassa todellisuudessa kaikki on mahdollista. Emme voi erottaa ajatusta maailmasta ja Jumalasta. Jumala ja maailma ovat yhtä. Kun Jumala on olemassa, on olemassa ilmentymä, aivan kuten auringon ollessa olemassa on säteitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmisen silmin tämä erottautumisen ja erottautumattomuuden samanaikainen olemassaolo on käsittämätöntä. Kaiken kattavassa todellisuudessa kaikki on mahdollista. Emme voi erottaa ajatusta maailmasta ja Jumalasta. Jumala ja maailma ovat yhtä. Kun Jumala on olemassa, on olemassa ilmentymä, aivan kuten auringon ollessa olemassa on säteitä.

        Harmonisuus: suhde muihin uskontoihin

        Olemme siis sanoneet muutaman sanan vedalaisen maailmankuvan syvyydestä. Mitä tarkoitamme sen harmonisuudella?

        Vedoissa ei esimerkiksi koskaan sanota, että on olemassa yksi ainoa oikea henkinen perinne ja että muut ovat "paholaisen".

        Vedat selittävät, että monet perinteet puhuvat Absoluutista, mutta paljastavat Hänet eri muodoissa ja eri asteissa.

        Lähdettä voidaan verrata timanttiin, jossa on monia puolia - mutta kaikki henkiset polut suuntautuvat korkeimmassa merkityksessä Häneen.

        Vedat paljastavat samanaikaisesti Absoluutin (Brahman, Bhagavan,Paramatma) Persoonallisen ja persoonattoman, kaiken läpäisevän ja kaiken kattavan puolen.

        Aiemmissa elämissä kuljetun polun mukaan ihminen voi seurata yhtä tai toista maailmankuvaa, yhtä tai toista perinnettä, uskontoa tai koulukuntaa.

        Eri henkisten koulukuntien tarkoituksen yhtenäisyyden oivaltaminen on harmonisen maailmankuvan perusta. On kuitenkin myös muistettava, että moninaisuudessa vallitsee ykseys.
        ____________

        yhtenäisyys monimuotoisuudessa

        Yksi nykyaikaisen demokratian saavutuksista on omantunnonvapaus. Nykyään elää rinnakkain monia filosofioita, maailmankatsomuksia ja henkisiä koulukuntia. Valitettavasti havaitsemme usein niiden välisiä kiistoja, keskinäistä arvostelua, jopa eri vedalaisten koulukuntien kannattajien välillä. Yhden Jumala-kunnian korvaamista toisella ei kuitenkaan voida kutsua vedalaiseksi lähestymistavaksi. Vedalaisen maailmankatsomuksen ainutlaatuisuus - ja erityisyys - on siinä, että siinä puhutaan totuuteen johtavien polkujen moninaisuudesta. On olemassa mystiikan ja tiedon polkuja, Absoluutille omistautumista ja maailmasta luopumista. Vedalainen tieto on niin monipuolista, että se voi täyttää monenlaisia tarpeita. Mutta siemen itää maaperässä. On tärkeää luoda ympäristö, vastakohta materialismille ja alhaisille arvoille. Asettakaa ihanteiden kulttuuri keskiöön.

        __________________

        Syvyys: elämän pitäisi olla meditaatiota

        Vaikka Vedat hylkäävät ajatuksen ikuisesta helvetistä, ne eivät toisaalta tue näkemystä, jonka mukaan vain noudattamalla käskyjä pääsee automaattisesti "korkeampaan maailmaan". Useimmat eri kirjoitusten käskyt ovat ennen kaikkea eettisiä normeja (älä tapa, älä varasta) - tämä ei ole lopputulos vaan henkisen elämän alku. On kuljettava täydellisen muodonmuutoksen polkua, joka vie usein monta elämää. Vedoissa esitetty henkisen elämän kaava kuvastaa täydellisesti itämaista aforismia: "elämän tulisi muuttua meditaatioksi".

        ___________________

        Vedalaisen maailmankatsomuksen mukaan ikuinen sielu - meidän "minä"-olemuksemme perusta - elää monta elämää. Tekomme menneissä elämissä ja tässä elämässä luovat nykyisen elämän skenaarion. Jokaisessa elämässä tapahtuu samanaikaisesti kaksi prosessia: ensinnäkin saamme menneiden tekojen seuraukset (työstämme karmaa) ja toiseksi: muodostamme (rakennamme) uutta karmaa tekemällä hyveellisiä tai syntisiä tekoja. Voimme sanoa, että "työstämme karmaa ja luomme kohtaloa". Toisin sanoen meidän on otettava vastaan menneiden tekojemme seuraukset, mutta voimme vapaasti valita, mitä teemme ja miten toimimme nykyhetkessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmonisuus: suhde muihin uskontoihin

        Olemme siis sanoneet muutaman sanan vedalaisen maailmankuvan syvyydestä. Mitä tarkoitamme sen harmonisuudella?

        Vedoissa ei esimerkiksi koskaan sanota, että on olemassa yksi ainoa oikea henkinen perinne ja että muut ovat "paholaisen".

        Vedat selittävät, että monet perinteet puhuvat Absoluutista, mutta paljastavat Hänet eri muodoissa ja eri asteissa.

        Lähdettä voidaan verrata timanttiin, jossa on monia puolia - mutta kaikki henkiset polut suuntautuvat korkeimmassa merkityksessä Häneen.

        Vedat paljastavat samanaikaisesti Absoluutin (Brahman, Bhagavan,Paramatma) Persoonallisen ja persoonattoman, kaiken läpäisevän ja kaiken kattavan puolen.

        Aiemmissa elämissä kuljetun polun mukaan ihminen voi seurata yhtä tai toista maailmankuvaa, yhtä tai toista perinnettä, uskontoa tai koulukuntaa.

        Eri henkisten koulukuntien tarkoituksen yhtenäisyyden oivaltaminen on harmonisen maailmankuvan perusta. On kuitenkin myös muistettava, että moninaisuudessa vallitsee ykseys.
        ____________

        yhtenäisyys monimuotoisuudessa

        Yksi nykyaikaisen demokratian saavutuksista on omantunnonvapaus. Nykyään elää rinnakkain monia filosofioita, maailmankatsomuksia ja henkisiä koulukuntia. Valitettavasti havaitsemme usein niiden välisiä kiistoja, keskinäistä arvostelua, jopa eri vedalaisten koulukuntien kannattajien välillä. Yhden Jumala-kunnian korvaamista toisella ei kuitenkaan voida kutsua vedalaiseksi lähestymistavaksi. Vedalaisen maailmankatsomuksen ainutlaatuisuus - ja erityisyys - on siinä, että siinä puhutaan totuuteen johtavien polkujen moninaisuudesta. On olemassa mystiikan ja tiedon polkuja, Absoluutille omistautumista ja maailmasta luopumista. Vedalainen tieto on niin monipuolista, että se voi täyttää monenlaisia tarpeita. Mutta siemen itää maaperässä. On tärkeää luoda ympäristö, vastakohta materialismille ja alhaisille arvoille. Asettakaa ihanteiden kulttuuri keskiöön.

        __________________

        Syvyys: elämän pitäisi olla meditaatiota

        Vaikka Vedat hylkäävät ajatuksen ikuisesta helvetistä, ne eivät toisaalta tue näkemystä, jonka mukaan vain noudattamalla käskyjä pääsee automaattisesti "korkeampaan maailmaan". Useimmat eri kirjoitusten käskyt ovat ennen kaikkea eettisiä normeja (älä tapa, älä varasta) - tämä ei ole lopputulos vaan henkisen elämän alku. On kuljettava täydellisen muodonmuutoksen polkua, joka vie usein monta elämää. Vedoissa esitetty henkisen elämän kaava kuvastaa täydellisesti itämaista aforismia: "elämän tulisi muuttua meditaatioksi".

        ___________________

        Vedalaisen maailmankatsomuksen mukaan ikuinen sielu - meidän "minä"-olemuksemme perusta - elää monta elämää. Tekomme menneissä elämissä ja tässä elämässä luovat nykyisen elämän skenaarion. Jokaisessa elämässä tapahtuu samanaikaisesti kaksi prosessia: ensinnäkin saamme menneiden tekojen seuraukset (työstämme karmaa) ja toiseksi: muodostamme (rakennamme) uutta karmaa tekemällä hyveellisiä tai syntisiä tekoja. Voimme sanoa, että "työstämme karmaa ja luomme kohtaloa". Toisin sanoen meidän on otettava vastaan menneiden tekojemme seuraukset, mutta voimme vapaasti valita, mitä teemme ja miten toimimme nykyhetkessä.

        henkisten käytäntöjen ja eri perinteiden kokemusten yhtenäisyys



        On tullut aika puhua vedalaisesta maailmankuvasta. Tänään meille paljastuu, että muinaisina aikoina eri kansat ja kulttuurit olivat vuorovaikutuksessa keskenään ja vaikuttivat toisiinsa. Samaa voidaan sanoa eri perinteiden henkisistä käytännöistä, vaikka ne joskus väittäisivätkin olevansa poikkeuksellisia. Totuus on monitahoinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        henkisten käytäntöjen ja eri perinteiden kokemusten yhtenäisyys



        On tullut aika puhua vedalaisesta maailmankuvasta. Tänään meille paljastuu, että muinaisina aikoina eri kansat ja kulttuurit olivat vuorovaikutuksessa keskenään ja vaikuttivat toisiinsa. Samaa voidaan sanoa eri perinteiden henkisistä käytännöistä, vaikka ne joskus väittäisivätkin olevansa poikkeuksellisia. Totuus on monitahoinen.

        Vedalainen maailmankuva on poikkeuksellisen syvä ja harmoninen.

        Mitä tarkoitamme vedalaisen maailmankuvan syvyydellä? Esimerkiksi kaikki hengelliset perinteet sanovat - "Jumala on hyvyyttä, Jumala on rakkautta". Mutta jos Hän on niin myötätuntoinen, miksi joku syntyy sairaana kerjäläisperheeseen ja joku terveenä miljonäärin perheeseen? Miksi hyville ihmisille tapahtuu pahoja asioita? Vedet antavat hyvin selkeän vastauksen näihin kysymyksiin: karma ja jälleensyntyminen. Ne selittävät: sielu ei elä yhtä vaan monta elämää. Tätä kutsutaan reinkarnaatioksi eli jälleensyntymiseksi.

        Ihmisen tekemien tekojen mukaan muodostuu hänen tulevan kohtalonsa skenaario. Tätä kutsutaan karmaksi: "toiminnan ja sen seurausten laki". Karman periaate on tieteellinen ja se on Newtonin kolmannen lain - energian säilymisperiaatteen - projektio tietoisuuden alueelle. Jokainen tekomme synnyttää seurauksia; energia ei katoa jäljettömiin. Joka sekunti tapahtuu kaksi prosessia: työstämme vanhaa karmaa ja samalla luomme kohtaloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedalainen maailmankuva on poikkeuksellisen syvä ja harmoninen.

        Mitä tarkoitamme vedalaisen maailmankuvan syvyydellä? Esimerkiksi kaikki hengelliset perinteet sanovat - "Jumala on hyvyyttä, Jumala on rakkautta". Mutta jos Hän on niin myötätuntoinen, miksi joku syntyy sairaana kerjäläisperheeseen ja joku terveenä miljonäärin perheeseen? Miksi hyville ihmisille tapahtuu pahoja asioita? Vedet antavat hyvin selkeän vastauksen näihin kysymyksiin: karma ja jälleensyntyminen. Ne selittävät: sielu ei elä yhtä vaan monta elämää. Tätä kutsutaan reinkarnaatioksi eli jälleensyntymiseksi.

        Ihmisen tekemien tekojen mukaan muodostuu hänen tulevan kohtalonsa skenaario. Tätä kutsutaan karmaksi: "toiminnan ja sen seurausten laki". Karman periaate on tieteellinen ja se on Newtonin kolmannen lain - energian säilymisperiaatteen - projektio tietoisuuden alueelle. Jokainen tekomme synnyttää seurauksia; energia ei katoa jäljettömiin. Joka sekunti tapahtuu kaksi prosessia: työstämme vanhaa karmaa ja samalla luomme kohtaloa.

        Syvyys: elämän pitäisi olla meditaatiota

        Vaikka Vedat hylkäävät ajatuksen ikuisesta helvetistä, ne eivät toisaalta tue näkemystä, jonka mukaan vain noudattamalla käskyjä pääsee automaattisesti "korkeampaan maailmaan". Useimmat eri kirjoitusten käskyt ovat ennen kaikkea eettisiä normeja (älä tapa, älä varasta) - tämä ei ole lopputulos vaan hengellisen elämän alku. On kuljettava täydellisen muodonmuutoksen polkua, joka vie usein monta elämää. Vedoissa esitetty hengellisen elämän kaava kuvastaa täydellisesti itämaista aforismia: "elämän tulisi muuttua meditaatioksi".



        Harmonisuus: suhde muihin uskontoihin

        Olemme siis sanoneet muutaman sanan vedalaisen maailmankuvan syvyydestä. Mitä tarkoitamme sen harmonisuudella? Vedoissa ei esimerkiksi koskaan sanota, että on olemassa yksi ainoa oikea hengellinen perinne ja että muut ovat "paholaisesta". Ne selittävät, että monet perinteet puhuvat Absoluutista, mutta paljastavat Hänet eri muodoissa ja eri asteissa. Lähdettä voidaan verrata timanttiin, jossa on monia puolia - mutta kaikki henkiset polut suuntautuvat korkeimmassa merkityksessä Häneen.

        Vedat paljastavat samanaikaisesti Absoluutin (Brahman, Bhagavan, Paramatma) Persoonallisen ja persoonattoman, kaiken läpäisevän ja kaiken kattavan puolen. Aiemmissa elämissä kuljetun polun mukaan ihminen voi seurata yhtä tai toista maailmankuvaa, yhtä tai toista perinnettä, uskontoa tai koulukuntaa. Eri henkisten koulukuntien tarkoituksen yhtenäisyyden oivaltaminen on harmonisen maailmankuvan perusta. On kuitenkin myös muistettava, että moninaisuudessa on olemassa ykseys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syvyys: elämän pitäisi olla meditaatiota

        Vaikka Vedat hylkäävät ajatuksen ikuisesta helvetistä, ne eivät toisaalta tue näkemystä, jonka mukaan vain noudattamalla käskyjä pääsee automaattisesti "korkeampaan maailmaan". Useimmat eri kirjoitusten käskyt ovat ennen kaikkea eettisiä normeja (älä tapa, älä varasta) - tämä ei ole lopputulos vaan hengellisen elämän alku. On kuljettava täydellisen muodonmuutoksen polkua, joka vie usein monta elämää. Vedoissa esitetty hengellisen elämän kaava kuvastaa täydellisesti itämaista aforismia: "elämän tulisi muuttua meditaatioksi".



        Harmonisuus: suhde muihin uskontoihin

        Olemme siis sanoneet muutaman sanan vedalaisen maailmankuvan syvyydestä. Mitä tarkoitamme sen harmonisuudella? Vedoissa ei esimerkiksi koskaan sanota, että on olemassa yksi ainoa oikea hengellinen perinne ja että muut ovat "paholaisesta". Ne selittävät, että monet perinteet puhuvat Absoluutista, mutta paljastavat Hänet eri muodoissa ja eri asteissa. Lähdettä voidaan verrata timanttiin, jossa on monia puolia - mutta kaikki henkiset polut suuntautuvat korkeimmassa merkityksessä Häneen.

        Vedat paljastavat samanaikaisesti Absoluutin (Brahman, Bhagavan, Paramatma) Persoonallisen ja persoonattoman, kaiken läpäisevän ja kaiken kattavan puolen. Aiemmissa elämissä kuljetun polun mukaan ihminen voi seurata yhtä tai toista maailmankuvaa, yhtä tai toista perinnettä, uskontoa tai koulukuntaa. Eri henkisten koulukuntien tarkoituksen yhtenäisyyden oivaltaminen on harmonisen maailmankuvan perusta. On kuitenkin myös muistettava, että moninaisuudessa on olemassa ykseys.

        yhtenäisyys monimuotoisuudessa

        Yksi nykyaikaisen demokratian saavutuksista on omantunnonvapaus. Nykyään Venäjällä elää rinnakkain monia filosofioita, maailmankatsomuksia ja hengellisiä koulukuntia. Valitettavasti havaitsemme usein niiden välisiä kiistoja, keskinäistä arvostelua, jopa eri vedalaisten koulukuntien kannattajien välillä. Yhden Jumalan valinnan korvaamista toisella ei kuitenkaan voida kutsua vvedalaiseksi lähestymistavaksi.

        Vedalaisen maailmankatsomuksen ainutlaatuisuus - ja erityisyys - on siinä, että siinä puhutaan totuuteen johtavien polkujen moninaisuudesta.

        On olemassa mystiikan ja tiedon polkuja, Absoluutille omistautumista ja maailmasta luopumista. Vedalainen tieto on niin monipuolista, että se voi täyttää monenlaisia tarpeita. Mutta siemen itää maaperässä. On tärkeää luoda ympäristö, vastakohta materialismille ja alhaisille arvoille. Asettakaa ihanteiden kulttuuri keskiöön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        yhtenäisyys monimuotoisuudessa

        Yksi nykyaikaisen demokratian saavutuksista on omantunnonvapaus. Nykyään Venäjällä elää rinnakkain monia filosofioita, maailmankatsomuksia ja hengellisiä koulukuntia. Valitettavasti havaitsemme usein niiden välisiä kiistoja, keskinäistä arvostelua, jopa eri vedalaisten koulukuntien kannattajien välillä. Yhden Jumalan valinnan korvaamista toisella ei kuitenkaan voida kutsua vvedalaiseksi lähestymistavaksi.

        Vedalaisen maailmankatsomuksen ainutlaatuisuus - ja erityisyys - on siinä, että siinä puhutaan totuuteen johtavien polkujen moninaisuudesta.

        On olemassa mystiikan ja tiedon polkuja, Absoluutille omistautumista ja maailmasta luopumista. Vedalainen tieto on niin monipuolista, että se voi täyttää monenlaisia tarpeita. Mutta siemen itää maaperässä. On tärkeää luoda ympäristö, vastakohta materialismille ja alhaisille arvoille. Asettakaa ihanteiden kulttuuri keskiöön.

        Nykyään siis koko maailmassa elää rinnakkain monia filosofioita, maailmankatsomuksia ja hengellisiä koulukuntia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään siis koko maailmassa elää rinnakkain monia filosofioita, maailmankatsomuksia ja hengellisiä koulukuntia.

        Tietoisuuden muodonmuutokset: voima, tieto, rakkaus...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietoisuuden muodonmuutokset: voima, tieto, rakkaus...

        Vedalaisen tiedon merkitys on nykyään kahdella alalla: Vedojen maailmankatsomuksellinen arvo ja käytännön arvo. Nämä kaksi tiedon lajia liittyvät toisiinsa. Tunnettu aforismi sanoo: "Kansalla, jolla ei ole menneisyyttä, ei ole tulevaisuutta".

        Luettelen vain joitakin näkökohtia vedalaisen tiedon merkityksestä väittämättä, että luettelo on täydellinen:

        -Sovellettu tieto (esim. vedalainen lääketiede, astrologia, arkkitehtuuri).

        -yhteiskunnallinen tieto (vedalainen sosiologia ja aksiologia - terveen yhteiskunnan olemassaolon periaatteet).

        -Kulttuurinen tieto (tieto ihmiskunnan muinaisesta menneisyydestä) - olemme puhuneet siitä nyt paljon.

        -maailmankatsomuksellinen tieto (elämän tarkoitus ja henkinen polku). Vedalainen maailmankatsomus sopii epätavallisen hyvin meidän aikaamme, koska siinä yhdistyvät monitasoisuus, syvyys ja harmonia. Se edellyttää, että on olemassa moninaisia tapoja toteuttaa Totuus.


      • Anonyymi

        Ennen kuin alamme puhua Vedoista, meidän on kuitenkin tarkasteltava rehellisesti asioiden nykytilaa. 1900-luvun puoliväliä leimasi teknologian ja talouden nopea kehitys. Nykyään niitämme monia tämän hedelmiä. Kaksi tärkeintä tulosta ovat seuraavat:

        ensinnäkin vahingoittunut ekologia ja joukko uhkaavia kriisejä: talous-, ympäristö- ja energiakriisejä sekä muita kriisejä.

        -toiseksi, niin sanotun "populaarikulttuurin" ihmisen muodostuminen, joka elää yksinkertaisimpien perusvaistojen mukaan, on itsekäs, kiintynyt nautintoihin ja muodostaa maailmankuvansa yksinomaan joukkotiedotusvälineiden perusteella.

        Nämä ovat yhteiskunnan kehityksen kaksi todellista tulosta 1900-luvun puolivälissä ja 2000-luvun alussa.



        Vedalainen sosiologia ja aksiologia

        Uhkaavien kriisien edessä vedalainen kulttuuri todistaa, että paljon vakaampi ja harmonisempi ihmis- ja yhteiskuntaelämän malli on mahdollinen. Avain tähän harmonisempaan malliin on vedalainen sosiologia (yhteiskuntatiede) ja vedalainen aksiologia (arvojen ja ihanteiden tiede). Pyrimme selittämään lyhyesti näihin aiheisiin liittyviä vedalaisia peruslausumia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen kuin alamme puhua Vedoista, meidän on kuitenkin tarkasteltava rehellisesti asioiden nykytilaa. 1900-luvun puoliväliä leimasi teknologian ja talouden nopea kehitys. Nykyään niitämme monia tämän hedelmiä. Kaksi tärkeintä tulosta ovat seuraavat:

        ensinnäkin vahingoittunut ekologia ja joukko uhkaavia kriisejä: talous-, ympäristö- ja energiakriisejä sekä muita kriisejä.

        -toiseksi, niin sanotun "populaarikulttuurin" ihmisen muodostuminen, joka elää yksinkertaisimpien perusvaistojen mukaan, on itsekäs, kiintynyt nautintoihin ja muodostaa maailmankuvansa yksinomaan joukkotiedotusvälineiden perusteella.

        Nämä ovat yhteiskunnan kehityksen kaksi todellista tulosta 1900-luvun puolivälissä ja 2000-luvun alussa.



        Vedalainen sosiologia ja aksiologia

        Uhkaavien kriisien edessä vedalainen kulttuuri todistaa, että paljon vakaampi ja harmonisempi ihmis- ja yhteiskuntaelämän malli on mahdollinen. Avain tähän harmonisempaan malliin on vedalainen sosiologia (yhteiskuntatiede) ja vedalainen aksiologia (arvojen ja ihanteiden tiede). Pyrimme selittämään lyhyesti näihin aiheisiin liittyviä vedalaisia peruslausumia.

        Meissä jokaisessa on kaksi syvää taipumusta: riistää, ottaa - ja palvella, antaa itsestämme. Olla uhrautuja tai olla itsekäs. Vedalainen sivilisaatio perustui luonnolliseen ymmärrykseen siitä, että "antaminen on korkeampaa kuin ottaminen". Jotkut ihmiset saattavat ajatella, että palveleminen on jotain negatiivista. Tämä on kuitenkin väärinkäsitys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meissä jokaisessa on kaksi syvää taipumusta: riistää, ottaa - ja palvella, antaa itsestämme. Olla uhrautuja tai olla itsekäs. Vedalainen sivilisaatio perustui luonnolliseen ymmärrykseen siitä, että "antaminen on korkeampaa kuin ottaminen". Jotkut ihmiset saattavat ajatella, että palveleminen on jotain negatiivista. Tämä on kuitenkin väärinkäsitys.

        Nykyaikaisen sivilisaation tärkein hyve on se, missä määrin ihminen on vahvistanut itseään. Vedalaisessa sivilisaatiossa pääasia oli kuitenkin toinen. Jos ihmisellä on nuoruus, älykkyys, lahjakkuus ja kauneus - mutta hän käyttää niitä vain ansaitakseen lisää rahaa ja nauttiakseen tästä maailmasta maksimaalisesti, Vedat eivät pidä häntä todellisen kulttuurin kantajana. Tällaista henkilöä verrataan käärmeeseen, jota koristaa jalokivi. Olennaista ei ole se, mitä ominaisuuksia sinulla on, vaan se, miten hyödynnät niitä.

        Sri Chanakya Pandit sanoo tästä: "sanskrit..." (Chanakya shloka, 36). "Rahamme ja omaisuutemme eivät kuulu meille ikuisesti, tavalla tai toisella menetämme ne. Siksi, niin kauan kuin ne ovat hallussamme, on parempi hyödyntää niitä jaloihin tarkoituksiin."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyaikaisen sivilisaation tärkein hyve on se, missä määrin ihminen on vahvistanut itseään. Vedalaisessa sivilisaatiossa pääasia oli kuitenkin toinen. Jos ihmisellä on nuoruus, älykkyys, lahjakkuus ja kauneus - mutta hän käyttää niitä vain ansaitakseen lisää rahaa ja nauttiakseen tästä maailmasta maksimaalisesti, Vedat eivät pidä häntä todellisen kulttuurin kantajana. Tällaista henkilöä verrataan käärmeeseen, jota koristaa jalokivi. Olennaista ei ole se, mitä ominaisuuksia sinulla on, vaan se, miten hyödynnät niitä.

        Sri Chanakya Pandit sanoo tästä: "sanskrit..." (Chanakya shloka, 36). "Rahamme ja omaisuutemme eivät kuulu meille ikuisesti, tavalla tai toisella menetämme ne. Siksi, niin kauan kuin ne ovat hallussamme, on parempi hyödyntää niitä jaloihin tarkoituksiin."

        Veda-aksion mukaan henkisyys on välttämätöntä minkä tahansa yhteiskunnan harmoniselle olemassaololle. "Srimad-Bhagavatam" todistaa, että "maa, jossa ei ole kaksoissyntyisiä (brahmanoja, henkisen kulttuurin kantajia), vajoaa nopeasti rappioon".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veda-aksion mukaan henkisyys on välttämätöntä minkä tahansa yhteiskunnan harmoniselle olemassaololle. "Srimad-Bhagavatam" todistaa, että "maa, jossa ei ole kaksoissyntyisiä (brahmanoja, henkisen kulttuurin kantajia), vajoaa nopeasti rappioon".

        Swami Sridhar - yksi nykyajan suurimmista vedalaisista teologeista sanoi: "Ihmistä tulisi arvioida hänen ihanteensa mukaan. Ihminen on suuri, jos hänen ihanteensa on suuri".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Swami Sridhar - yksi nykyajan suurimmista vedalaisista teologeista sanoi: "Ihmistä tulisi arvioida hänen ihanteensa mukaan. Ihminen on suuri, jos hänen ihanteensa on suuri".

        On myös muistettava, että vaikka olisimme kuinka epätäydellisiä, se ei ole syy lisää alennustilaan. Päinvastoin, tässä elämässä jokainen voi ottaa muutaman askeleen kohti ihannetta, kohti totuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On myös muistettava, että vaikka olisimme kuinka epätäydellisiä, se ei ole syy lisää alennustilaan. Päinvastoin, tässä elämässä jokainen voi ottaa muutaman askeleen kohti ihannetta, kohti totuutta.

        ...i opin kahdesta sivilisaatiotyypistä: kulutuskeskeisestä ja idealistisesta. Nykyään kulutuksen kultti hallitsee tätä maailmaa. Siksi olemme todistamassa jatkuvaa kriisiä - rahoituskriisiä ja ekologista kriisiä. Mutta mikä on kriisi vedalaisesta näkökulmasta katsottuna? Se on riistokriisi, kun kaikki haluavat ottaa - eikä kukaan halua antaa. Kulutussivilisaatio syö itseään. Vedalainen kulttuuri on kuitenkin "ajaton kulttuuri", ikuisten arvojen ja korkeampien ihanteiden kulttuuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...i opin kahdesta sivilisaatiotyypistä: kulutuskeskeisestä ja idealistisesta. Nykyään kulutuksen kultti hallitsee tätä maailmaa. Siksi olemme todistamassa jatkuvaa kriisiä - rahoituskriisiä ja ekologista kriisiä. Mutta mikä on kriisi vedalaisesta näkökulmasta katsottuna? Se on riistokriisi, kun kaikki haluavat ottaa - eikä kukaan halua antaa. Kulutussivilisaatio syö itseään. Vedalainen kulttuuri on kuitenkin "ajaton kulttuuri", ikuisten arvojen ja korkeampien ihanteiden kulttuuri.

        Mitä simulaatioteoria on?

        Simulaatioteoria on filosofinen ajatus, jonka mukaan todellisuutemme on itse asiassa kehittyneemmän sivilisaation luoma simuloitu versio todellisesta maailmasta. Se perustuu ajatukseen, että jos voimme luoda todellisuudesta simulaatioita, joita ei voi erottaa todellisuudesta, on mahdollista, että todellisuutemme on itsessään simulaatio. Vaikka tämä ajatus on puhtaasti spekulatiivinen eikä sitä ole todistettu, siitä on keskusteltu ja väitelty paljon filosofien, tiedemiesten ja muiden tahojen keskuudessa. Jotkut simulaatioteorian kannattajat väittävät, että sillä voisi olla vaikutuksia tietoisuuden, vapaan tahdon ja muiden inhimillisen kokemuksen perustavanlaatuisten näkökohtien ymmärtämiseen. Toiset ovat väittäneet, että se ei todennäköisesti ole totta tai että se ei ole hyödyllinen tapa ajatella todellisuutta.

        Simulaatioteoriasta on olemassa muutamia eri versioita, mutta niihin kaikkiin liittyy ajatus, että todellisuutemme ei ole sitä, miltä se näyttää, vaan pikemminkin kehittyneemmän sivilisaation luoma simuloitu versio todellisesta maailmasta. Jotkut teorian kannattajat väittävät, että tämä simulaatio on niin erottamaton todellisesta maailmasta, ettemme voi erottaa sitä toisistaan. Toiset taas väittävät, että todellisuutemme todellisen luonteen paljastavat hienovaraiset vihjeet, kuten "Mandela-ilmiö", jossa ihmiset muistavat tapahtumat eri tavalla kuin ne todellisuudessa tapahtuivat.

        https://www.transcend.org/tms/2023/04/quantum-physics-and-spirituality-the-relationship-between-quantum-mechanics-and-the-vedas/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä simulaatioteoria on?

        Simulaatioteoria on filosofinen ajatus, jonka mukaan todellisuutemme on itse asiassa kehittyneemmän sivilisaation luoma simuloitu versio todellisesta maailmasta. Se perustuu ajatukseen, että jos voimme luoda todellisuudesta simulaatioita, joita ei voi erottaa todellisuudesta, on mahdollista, että todellisuutemme on itsessään simulaatio. Vaikka tämä ajatus on puhtaasti spekulatiivinen eikä sitä ole todistettu, siitä on keskusteltu ja väitelty paljon filosofien, tiedemiesten ja muiden tahojen keskuudessa. Jotkut simulaatioteorian kannattajat väittävät, että sillä voisi olla vaikutuksia tietoisuuden, vapaan tahdon ja muiden inhimillisen kokemuksen perustavanlaatuisten näkökohtien ymmärtämiseen. Toiset ovat väittäneet, että se ei todennäköisesti ole totta tai että se ei ole hyödyllinen tapa ajatella todellisuutta.

        Simulaatioteoriasta on olemassa muutamia eri versioita, mutta niihin kaikkiin liittyy ajatus, että todellisuutemme ei ole sitä, miltä se näyttää, vaan pikemminkin kehittyneemmän sivilisaation luoma simuloitu versio todellisesta maailmasta. Jotkut teorian kannattajat väittävät, että tämä simulaatio on niin erottamaton todellisesta maailmasta, ettemme voi erottaa sitä toisistaan. Toiset taas väittävät, että todellisuutemme todellisen luonteen paljastavat hienovaraiset vihjeet, kuten "Mandela-ilmiö", jossa ihmiset muistavat tapahtumat eri tavalla kuin ne todellisuudessa tapahtuivat.

        https://www.transcend.org/tms/2023/04/quantum-physics-and-spirituality-the-relationship-between-quantum-mechanics-and-the-vedas/

        Kvanttimekaniikka & Vedat

        Ensi silmäyksellä kvanttimekaniikka ja Vedat näyttävät olevan kaksi toisistaan riippumatonta tutkimusalaa, joista ensimmäinen on fysiikan osa-alue, joka käsittelee aineen ja energian käyttäytymistä hyvin pienessä mittakaavassa, ja jälkimmäinen on kokoelma muinaisia tekstejä, jotka muodostavat hindulaisuuden perustan ja sisältävät tietoa monista eri aiheista, kuten filosofiasta, uskonnosta ja kulttuurista. Jotkut tutkijat ovat yrittäneet yhdistää tiettyjä kvanttimekaniikan käsitteitä Vedoista löytyviin ajatuksiin, mikä on johtanut kysymykseen siitä, onko näiden kahden välillä jokin yhteys.

        Yksi tärkeimmistä ehdotetuista yhteyksistä on ajatus yhtenäisestä kentästä, joka on kvanttimekaniikan käsite, jonka mukaan kaikki maailmankaikkeuden perusvoimat, kuten painovoima ja sähkömagnetismi, ovat viime kädessä sama voima. Tämä ajatus on samankaltainen kuin Vedan muinaisessa viisaudessa esiintyvä ei-dualismin käsite, jonka mukaan kaikki maailmankaikkeuden asiat ovat viime kädessä yhtä ja yhteydessä toisiinsa. Ajatus yhtenäisestä kentästä kvanttimekaniikassa on edelleen teoreettinen, eikä sitä ole vielä todistettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kvanttimekaniikka & Vedat

        Ensi silmäyksellä kvanttimekaniikka ja Vedat näyttävät olevan kaksi toisistaan riippumatonta tutkimusalaa, joista ensimmäinen on fysiikan osa-alue, joka käsittelee aineen ja energian käyttäytymistä hyvin pienessä mittakaavassa, ja jälkimmäinen on kokoelma muinaisia tekstejä, jotka muodostavat hindulaisuuden perustan ja sisältävät tietoa monista eri aiheista, kuten filosofiasta, uskonnosta ja kulttuurista. Jotkut tutkijat ovat yrittäneet yhdistää tiettyjä kvanttimekaniikan käsitteitä Vedoista löytyviin ajatuksiin, mikä on johtanut kysymykseen siitä, onko näiden kahden välillä jokin yhteys.

        Yksi tärkeimmistä ehdotetuista yhteyksistä on ajatus yhtenäisestä kentästä, joka on kvanttimekaniikan käsite, jonka mukaan kaikki maailmankaikkeuden perusvoimat, kuten painovoima ja sähkömagnetismi, ovat viime kädessä sama voima. Tämä ajatus on samankaltainen kuin Vedan muinaisessa viisaudessa esiintyvä ei-dualismin käsite, jonka mukaan kaikki maailmankaikkeuden asiat ovat viime kädessä yhtä ja yhteydessä toisiinsa. Ajatus yhtenäisestä kentästä kvanttimekaniikassa on edelleen teoreettinen, eikä sitä ole vielä todistettu.

        Toinen ehdotettu yhteys on aalto-hiukkasdualiteetti, jonka mukaan hiukkaset, kuten elektronit ja fotonit, voivat käyttäytyä sekä aaltomaisesti että hiukkasmaisesti. Tämä käsite on samankaltainen kuin Vedan muinaisessa viisaudessa esiintyvä ajatus Mayasta, jonka mukaan havaitsemamme maailma ei ole todellinen vaan illuusio. Jotkut ovat esittäneet, että muinaiset intialaiset havainnot luonnossa esiintyvästä aalto-hiukkasdualiteetista ovat saattaneet vaikuttaa tähän ajatukseen Mayasta.

        Vedet kirjoitettiin tuhansia vuosia sitten, kauan ennen nykyaikaisen tieteen ja fysiikan kehitystä. Vaikka tietyissä käsitteissä saattaa olla yhtäläisyyksiä, ei ole selvää, että Vedan kirjoittajat olisivat ymmärtäneet kvanttimekaniikan periaatteita. Vedet keskittyvät ensisijaisesti hengellisiin ja filosofisiin käsitteisiin, kun taas kvanttimekaniikka on fysiikan haara, joka käsittelee aineen ja energian fysikaalisia ominaisuuksia. Molemmat tieteenalat selittävät samoja käsitteitä kahdesta hyvin erilaisesta näkökulmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toinen ehdotettu yhteys on aalto-hiukkasdualiteetti, jonka mukaan hiukkaset, kuten elektronit ja fotonit, voivat käyttäytyä sekä aaltomaisesti että hiukkasmaisesti. Tämä käsite on samankaltainen kuin Vedan muinaisessa viisaudessa esiintyvä ajatus Mayasta, jonka mukaan havaitsemamme maailma ei ole todellinen vaan illuusio. Jotkut ovat esittäneet, että muinaiset intialaiset havainnot luonnossa esiintyvästä aalto-hiukkasdualiteetista ovat saattaneet vaikuttaa tähän ajatukseen Mayasta.

        Vedet kirjoitettiin tuhansia vuosia sitten, kauan ennen nykyaikaisen tieteen ja fysiikan kehitystä. Vaikka tietyissä käsitteissä saattaa olla yhtäläisyyksiä, ei ole selvää, että Vedan kirjoittajat olisivat ymmärtäneet kvanttimekaniikan periaatteita. Vedet keskittyvät ensisijaisesti hengellisiin ja filosofisiin käsitteisiin, kun taas kvanttimekaniikka on fysiikan haara, joka käsittelee aineen ja energian fysikaalisia ominaisuuksia. Molemmat tieteenalat selittävät samoja käsitteitä kahdesta hyvin erilaisesta näkökulmasta.

        Quantum Mechanics & Vedas

        At first glance, Quantum mechanics and the Vedas seem to be two unrelated fields of study, with the former being a branch of physics that deals with the behavior of matter and energy at a very small scale and the latter being a collection of ancient texts that form the basis of Hinduism and contain information on a wide range of topics, including philosophy, religion, and culture. Some researchers have attempted to link certain concepts in quantum mechanics with ideas found in the Vedas, leading to the question of whether there is a relationship between the two.
        https://www.transcend.org/tms/2023/04/quantum-physics-and-spirituality-the-relationship-between-quantum-mechanics-and-the-vedas/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Quantum Mechanics & Vedas

        At first glance, Quantum mechanics and the Vedas seem to be two unrelated fields of study, with the former being a branch of physics that deals with the behavior of matter and energy at a very small scale and the latter being a collection of ancient texts that form the basis of Hinduism and contain information on a wide range of topics, including philosophy, religion, and culture. Some researchers have attempted to link certain concepts in quantum mechanics with ideas found in the Vedas, leading to the question of whether there is a relationship between the two.
        https://www.transcend.org/tms/2023/04/quantum-physics-and-spirituality-the-relationship-between-quantum-mechanics-and-the-vedas/

        https://www.ancient-origins.net/artifacts-ancient-writings/hindu-quantum-physics-0013945

        The Search for Deep Reality: Ancient Hindu Texts and Quantum Physics

        Syvän todellisuuden etsintä: Hindutekstit ja kvanttifysiikka: muinaiset hindutekstit ja kvanttifysiikka


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.ancient-origins.net/artifacts-ancient-writings/hindu-quantum-physics-0013945

        The Search for Deep Reality: Ancient Hindu Texts and Quantum Physics

        Syvän todellisuuden etsintä: Hindutekstit ja kvanttifysiikka: muinaiset hindutekstit ja kvanttifysiikka

        free from the illusory cognitive chains of the human being.
        The Vedas and Contemporary Physics

        In fact, ancient Indian culture and the philosophy of Hinduism are intimately linked to mathematical concepts, an aspect still seen today by the natural inclination of the peoples of the Indian continent for this matter. It is no coincidence that the concept of zero was developed in this very area of the Earth (शून्य (śūnya) and later spread by Muslims into the West. This has a close link with the search for deep reality.

        Definitely, the mathematical notion of zero is very close to the idea of nothingness or emptiness. In the Vedas the concept of ultimate reality is identified with the state of supreme awareness - the Brahman (Shunya or Shunyata in the Buddhist Scriptures.) Brahman is the immanent, transcendent, invisible, and eternal God who has no form; and in fact the term Shunya means either zero, empty, or nothing. By identifying it with Brahman it takes on both zero and infinite values.



        vapaana ihmisen illusorisista kognitiivisista kahleista.
        Vedat ja nykyfysiikka

        Itse asiassa muinainen intialainen kulttuuri ja hindulaisuuden filosofia liittyvät läheisesti matemaattisiin käsitteisiin, mikä näkyy vielä nykyäänkin Intian mantereen kansojen luontaisena taipumuksena tähän asiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        free from the illusory cognitive chains of the human being.
        The Vedas and Contemporary Physics

        In fact, ancient Indian culture and the philosophy of Hinduism are intimately linked to mathematical concepts, an aspect still seen today by the natural inclination of the peoples of the Indian continent for this matter. It is no coincidence that the concept of zero was developed in this very area of the Earth (शून्य (śūnya) and later spread by Muslims into the West. This has a close link with the search for deep reality.

        Definitely, the mathematical notion of zero is very close to the idea of nothingness or emptiness. In the Vedas the concept of ultimate reality is identified with the state of supreme awareness - the Brahman (Shunya or Shunyata in the Buddhist Scriptures.) Brahman is the immanent, transcendent, invisible, and eternal God who has no form; and in fact the term Shunya means either zero, empty, or nothing. By identifying it with Brahman it takes on both zero and infinite values.



        vapaana ihmisen illusorisista kognitiivisista kahleista.
        Vedat ja nykyfysiikka

        Itse asiassa muinainen intialainen kulttuuri ja hindulaisuuden filosofia liittyvät läheisesti matemaattisiin käsitteisiin, mikä näkyy vielä nykyäänkin Intian mantereen kansojen luontaisena taipumuksena tähän asiaan.

        https://www.youtube.com/watch?v=hp6I8EfY7hA


        String Theory, Dimensions and The Vedas

        String theory is a theoretical framework in physics that attempts to reconcile general relativity and quantum mechanics by proposing that the fundamental building blocks of the universe are not point-like particles, but tiny, one-dimensional strings that vibrate in multiple dimensions.

        One of the most fascinating aspects of string theory is its prediction of extra dimensions of space beyond the three that we experience in our everyday lives. While we typically think of space as having three dimensions (length, width, and height), string theory suggests that there may be additional spatial dimensions that are hidden from our perception.

        In most formulations of string theory, there are six or seven extra dimensions beyond the familiar three. These extra dimensions are typically assumed to be compactified or curled up in such a way that they are too small to be observed directly.

        The concept of extra dimensions is not unique to string theory, but string theory offers a unique way of understanding the behavior of these dimensions. In particular, string theory suggests that the properties of the universe we observe are determined by the geometry of the extra dimensions, and the ways in which the strings vibrate in those dimensions.

        The Vedas are the oldest texts of Hinduism and contain a vast collection of hymns, prayers, and philosophical teachings. While the Vedas do not specifically address the concept of dimensions in the same way as modern physics or mathematics, they do contain insights and teachings that could be interpreted in a way that resonates with the concept of dimensions.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=hp6I8EfY7hA


        String Theory, Dimensions and The Vedas

        String theory is a theoretical framework in physics that attempts to reconcile general relativity and quantum mechanics by proposing that the fundamental building blocks of the universe are not point-like particles, but tiny, one-dimensional strings that vibrate in multiple dimensions.

        One of the most fascinating aspects of string theory is its prediction of extra dimensions of space beyond the three that we experience in our everyday lives. While we typically think of space as having three dimensions (length, width, and height), string theory suggests that there may be additional spatial dimensions that are hidden from our perception.

        In most formulations of string theory, there are six or seven extra dimensions beyond the familiar three. These extra dimensions are typically assumed to be compactified or curled up in such a way that they are too small to be observed directly.

        The concept of extra dimensions is not unique to string theory, but string theory offers a unique way of understanding the behavior of these dimensions. In particular, string theory suggests that the properties of the universe we observe are determined by the geometry of the extra dimensions, and the ways in which the strings vibrate in those dimensions.

        The Vedas are the oldest texts of Hinduism and contain a vast collection of hymns, prayers, and philosophical teachings. While the Vedas do not specifically address the concept of dimensions in the same way as modern physics or mathematics, they do contain insights and teachings that could be interpreted in a way that resonates with the concept of dimensions.

        Säieteoria on fysiikan teoreettinen viitekehys, joka pyrkii sovittamaan yhteen yleisen suhteellisuusteorian ja kvanttimekaniikan esittämällä, että maailmankaikkeuden perusrakenteet eivät ole pistemäisiä hiukkasia vaan pieniä, yksiulotteisia säikeitä, jotka värähtelevät moniulotteisesti.

        Yksi säieteorian kiehtovimmista puolista on sen ennustus, jonka mukaan avaruudessa on ylimääräisiä ulottuvuuksia niiden kolmen ulottuvuuden lisäksi, joita koemme jokapäiväisessä elämässämme. Vaikka yleensä ajattelemme avaruuden olevan kolmiulotteinen (pituus, leveys ja korkeus), jousiteoria viittaa siihen, että voi olla olemassa muitakin avaruusulottuvuuksia, jotka jäävät havaintomme ulkopuolelle.

        Useimmissa säieteorian muotoiluissa on kuusi tai seitsemän ylimääräistä ulottuvuutta tutun kolmen ulottuvuuden lisäksi. Näiden lisäulottuvuuksien oletetaan yleensä olevan tiivistyneitä tai käpristyneitä siten, että ne ovat liian pieniä havaittaviksi suoraan.

        Ylimääräisten ulottuvuuksien käsite ei ole ainutlaatuinen säieteoriassa, mutta säieteoria tarjoaa ainutlaatuisen tavan ymmärtää näiden ulottuvuuksien käyttäytymistä. Erityisesti jousiteorian mukaan havaitsemamme maailmankaikkeuden ominaisuudet määräytyvät ylimääräisten ulottuvuuksien geometrian ja sen mukaan, miten jouset värähtelevät näissä ulottuvuuksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säieteoria on fysiikan teoreettinen viitekehys, joka pyrkii sovittamaan yhteen yleisen suhteellisuusteorian ja kvanttimekaniikan esittämällä, että maailmankaikkeuden perusrakenteet eivät ole pistemäisiä hiukkasia vaan pieniä, yksiulotteisia säikeitä, jotka värähtelevät moniulotteisesti.

        Yksi säieteorian kiehtovimmista puolista on sen ennustus, jonka mukaan avaruudessa on ylimääräisiä ulottuvuuksia niiden kolmen ulottuvuuden lisäksi, joita koemme jokapäiväisessä elämässämme. Vaikka yleensä ajattelemme avaruuden olevan kolmiulotteinen (pituus, leveys ja korkeus), jousiteoria viittaa siihen, että voi olla olemassa muitakin avaruusulottuvuuksia, jotka jäävät havaintomme ulkopuolelle.

        Useimmissa säieteorian muotoiluissa on kuusi tai seitsemän ylimääräistä ulottuvuutta tutun kolmen ulottuvuuden lisäksi. Näiden lisäulottuvuuksien oletetaan yleensä olevan tiivistyneitä tai käpristyneitä siten, että ne ovat liian pieniä havaittaviksi suoraan.

        Ylimääräisten ulottuvuuksien käsite ei ole ainutlaatuinen säieteoriassa, mutta säieteoria tarjoaa ainutlaatuisen tavan ymmärtää näiden ulottuvuuksien käyttäytymistä. Erityisesti jousiteorian mukaan havaitsemamme maailmankaikkeuden ominaisuudet määräytyvät ylimääräisten ulottuvuuksien geometrian ja sen mukaan, miten jouset värähtelevät näissä ulottuvuuksissa.

        The Vedas are the oldest texts of Hinduism and contain a vast collection of hymns, prayers, and philosophical teachings. While the Vedas do not specifically address the concept of dimensions in the same way as modern physics or mathematics, they do contain insights and teachings that could be interpreted in a way that resonates with the concept of dimensions.

        One example is the idea of "Brahman," the supreme reality or ultimate truth that is the foundation of all existence. In Hinduism, Brahman is often described as infinite and all-encompassing, existing beyond the limits of time and space. This could be interpreted as having aspects that go beyond the three dimensions of space that we experience in our everyday lives.

        Another example is the concept of "Maya," the illusion or appearance of the physical world. According to Hindu philosophy, the physical world that we experience is not the ultimate reality, but rather a manifestation of Maya. This concept suggests that there may be dimensions or aspects of reality beyond what we can perceive with our physical senses.

        Furthermore, the Upanishads contain teachings on the nature of the self and consciousness that could be seen as having implications for the concept of dimensions. For example, the Upanishads suggest that the true self or "atman" is infinite and boundless, existing beyond the limitations of the physical body and the material world. This could be interpreted as suggesting the existence of dimensions or aspects of reality beyond what we can experience through our physical senses.
        https://www.youtube.com/watch?v=hp6I8EfY7hA


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        The Vedas are the oldest texts of Hinduism and contain a vast collection of hymns, prayers, and philosophical teachings. While the Vedas do not specifically address the concept of dimensions in the same way as modern physics or mathematics, they do contain insights and teachings that could be interpreted in a way that resonates with the concept of dimensions.

        One example is the idea of "Brahman," the supreme reality or ultimate truth that is the foundation of all existence. In Hinduism, Brahman is often described as infinite and all-encompassing, existing beyond the limits of time and space. This could be interpreted as having aspects that go beyond the three dimensions of space that we experience in our everyday lives.

        Another example is the concept of "Maya," the illusion or appearance of the physical world. According to Hindu philosophy, the physical world that we experience is not the ultimate reality, but rather a manifestation of Maya. This concept suggests that there may be dimensions or aspects of reality beyond what we can perceive with our physical senses.

        Furthermore, the Upanishads contain teachings on the nature of the self and consciousness that could be seen as having implications for the concept of dimensions. For example, the Upanishads suggest that the true self or "atman" is infinite and boundless, existing beyond the limitations of the physical body and the material world. This could be interpreted as suggesting the existence of dimensions or aspects of reality beyond what we can experience through our physical senses.
        https://www.youtube.com/watch?v=hp6I8EfY7hA

        One concept found in the Vedas that has been interpreted in modern terms as a multidimensional understanding of reality is the idea of the "lokas" or realms. The Vedas describe multiple lokas or planes of existence, ranging from the physical world of humans to the celestial realms of the gods. These realms are described as existing on different levels of consciousness or vibrational frequencies, and the beings that inhabit them are said to have different levels of spiritual development.

        While the concept of lokas may not correspond directly to the scientific concept of dimensions, it does suggest a multi-layered and complex understanding of reality that is not limited to our everyday experience of the physical world. Additionally, the Vedas describe the concept of the "atman" or the true self, which is said to exist beyond the limitations of time and space and is ultimately identical with the divine.


        Eräs Vedoista löytyvä käsite, joka on nykyaikana tulkittu moniulotteiseksi todellisuuskäsitykseksi, on ajatus "lokoista" eli maailmoista. Vedoissa kuvataan useita lokas- eli olemassaolon tasoja, jotka vaihtelevat ihmisten fyysisestä maailmasta jumalien taivaallisiin maailmoihin. Näiden maailmojen kuvataan olevan olemassa eri tietoisuustasoilla tai värähtelytaajuuksilla, ja niissä asuvien olentojen sanotaan olevan eri tasoilla henkisessä kehityksessä.

        Vaikka lokas-käsite ei ehkä vastaa suoraan tieteellistä ulottuvuuksien käsitettä, se viittaa monikerroksiseen ja monimutkaiseen todellisuuskäsitykseen, joka ei rajoitu fyysisen maailman jokapäiväiseen kokemukseemme. Lisäksi Vedoissa kuvataan "atmanin" eli todellisen minän käsite, jonka sanotaan olevan olemassa ajan ja tilan rajoitusten ulkopuolella ja joka on viime kädessä identtinen jumalallisen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        The Vedas are the oldest texts of Hinduism and contain a vast collection of hymns, prayers, and philosophical teachings. While the Vedas do not specifically address the concept of dimensions in the same way as modern physics or mathematics, they do contain insights and teachings that could be interpreted in a way that resonates with the concept of dimensions.

        One example is the idea of "Brahman," the supreme reality or ultimate truth that is the foundation of all existence. In Hinduism, Brahman is often described as infinite and all-encompassing, existing beyond the limits of time and space. This could be interpreted as having aspects that go beyond the three dimensions of space that we experience in our everyday lives.

        Another example is the concept of "Maya," the illusion or appearance of the physical world. According to Hindu philosophy, the physical world that we experience is not the ultimate reality, but rather a manifestation of Maya. This concept suggests that there may be dimensions or aspects of reality beyond what we can perceive with our physical senses.

        Furthermore, the Upanishads contain teachings on the nature of the self and consciousness that could be seen as having implications for the concept of dimensions. For example, the Upanishads suggest that the true self or "atman" is infinite and boundless, existing beyond the limitations of the physical body and the material world. This could be interpreted as suggesting the existence of dimensions or aspects of reality beyond what we can experience through our physical senses.
        https://www.youtube.com/watch?v=hp6I8EfY7hA

        Brahman and Ātman

        The Vedas support the concept of Brahman as an enormous field that constitutes the true reality of the universe and is not divided into objects with larger or smaller dimensions, but remains what is at the basis of reality, namely reality itself - even though it manifests itself in each and every form and object of the visible universe.

        It is without dimensions and basically coincides with the concept of quantum nonlocality: it is a concept of God very different from that of other religions, especially those based on the Torah, the Koran, and the Bible, but in effect it is not even far from it. In Brahman there are all the planes of existence: divine, human, and infinite others that are superior and inferior to the human plane. These are considered illusory, nevertheless they are experienced as real for the living beings that inhabit them.

        All existing and possible worlds and universes are therefore a way in which Brahman manifests itself; however, they are illusory and practically unforeseen events that exist in Brahman in power but become form and image when someone observes them.

        Ātman, which in Eastern philosophy can be assimilated to the individual concept of soul, identifies the subjective projection of deep reality, the Brahman: Ātman is the spiritual consciousness of the individual. However, it is nothing more than a separate and individual manifestation of Brahman himself and so they are ultimately the same thing.

        https://www.ancient-origins.net/artifacts-ancient-writings/hindu-quantum-physics-0013945


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brahman and Ātman

        The Vedas support the concept of Brahman as an enormous field that constitutes the true reality of the universe and is not divided into objects with larger or smaller dimensions, but remains what is at the basis of reality, namely reality itself - even though it manifests itself in each and every form and object of the visible universe.

        It is without dimensions and basically coincides with the concept of quantum nonlocality: it is a concept of God very different from that of other religions, especially those based on the Torah, the Koran, and the Bible, but in effect it is not even far from it. In Brahman there are all the planes of existence: divine, human, and infinite others that are superior and inferior to the human plane. These are considered illusory, nevertheless they are experienced as real for the living beings that inhabit them.

        All existing and possible worlds and universes are therefore a way in which Brahman manifests itself; however, they are illusory and practically unforeseen events that exist in Brahman in power but become form and image when someone observes them.

        Ātman, which in Eastern philosophy can be assimilated to the individual concept of soul, identifies the subjective projection of deep reality, the Brahman: Ātman is the spiritual consciousness of the individual. However, it is nothing more than a separate and individual manifestation of Brahman himself and so they are ultimately the same thing.

        https://www.ancient-origins.net/artifacts-ancient-writings/hindu-quantum-physics-0013945

        Platonin "Luolan allegoria" ja simulaatioteoria

        Platonin "Luolan vertauskuvassa" on joitakin yhtäläisyyksiä simulaatioteorian kanssa siinä mielessä, että molempiin liittyy ajatus siitä, että todellisuuskäsityksemme on rajallinen ja että voi olla olemassa syvempi, taustalla oleva totuus, joka on meiltä piilossa. Allegoriassa luolan vangit eivät näe itse esineitä tai ulkomaailmaa, joten he uskovat, että luolan seinällä olevat varjot ovat ainoa todellisuus. Vastaavasti simulaatioteoria esittää, että todellisuutemme voi olla simuloitu versio todellisesta maailmasta ja että emme voi nähdä tai havaita todellisuuden todellista luonnetta.

        Näiden kahden ajatuksen välillä on kuitenkin myös joitakin tärkeitä eroja. Simulaatioteoriassa ehdotetaan, että todellisuutemme on kehittyneemmän sivilisaation luoma simuloitu versio todellisesta maailmasta, kun taas luolan allegoriassa ei ehdoteta mitään erityistä syytä vankien kokemalle todellisuuden illuusiolle. Lisäksi luola-allegoriassa käsitellään enemmän tiedon ja ymmärryksen luonnetta, kun taas simulaatioteoriassa keskitytään itse todellisuuden luonteeseen.

        Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka kvanttifysiikka ja henkisyys saattavat vaikuttaa toisistaan riippumattomilta, ne voivat tarjota syvemmän ymmärryksen maailmasta ja paikastamme siinä. Kvanttifysiikan periaatteet, kuten superpositio ja kietoutuminen, voivat tarjota tieteellisen selityksen joillekin henkisille uskomuksille, joita eri kulttuureissa on ollut vuosisatojen ajan.

        Plato’s “Allegory of the Cave” and Simulation Theory

        Plato’s “Allegory of the Cave” has some similarities to the simulation theory in that both involve the idea that our perception of reality is limited and that there may be a deeper, underlying truth that is hidden from us. In the allegory, the cave prisoners cannot see the objects themselves or the outside world, so they believe that the shadows on the cave wall are the only reality. Similarly, the simulation theory suggests that our reality may be a simulated version of the real world and that we cannot see or perceive the true nature of reality.

        However, there are also some important differences between the two ideas. The simulation theory proposes that our reality is a simulated version of the real world created by a more advanced civilization, whereas the allegory of the cave does not suggest any specific cause for the illusion of reality that the prisoners experience. Additionally, the cave allegory is more concerned with the nature of knowledge and understanding, whereas the simulation theory focuses on the nature of reality itself.

        In conclusion, while quantum physics and spirituality may seem unrelated, they can provide a deeper understanding of the world and our place in it. The principles of quantum physics, such as superposition and entanglement, may offer a scientific explanation for some of the spiritual beliefs that different cultures have held for centuries.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Platonin "Luolan allegoria" ja simulaatioteoria

        Platonin "Luolan vertauskuvassa" on joitakin yhtäläisyyksiä simulaatioteorian kanssa siinä mielessä, että molempiin liittyy ajatus siitä, että todellisuuskäsityksemme on rajallinen ja että voi olla olemassa syvempi, taustalla oleva totuus, joka on meiltä piilossa. Allegoriassa luolan vangit eivät näe itse esineitä tai ulkomaailmaa, joten he uskovat, että luolan seinällä olevat varjot ovat ainoa todellisuus. Vastaavasti simulaatioteoria esittää, että todellisuutemme voi olla simuloitu versio todellisesta maailmasta ja että emme voi nähdä tai havaita todellisuuden todellista luonnetta.

        Näiden kahden ajatuksen välillä on kuitenkin myös joitakin tärkeitä eroja. Simulaatioteoriassa ehdotetaan, että todellisuutemme on kehittyneemmän sivilisaation luoma simuloitu versio todellisesta maailmasta, kun taas luolan allegoriassa ei ehdoteta mitään erityistä syytä vankien kokemalle todellisuuden illuusiolle. Lisäksi luola-allegoriassa käsitellään enemmän tiedon ja ymmärryksen luonnetta, kun taas simulaatioteoriassa keskitytään itse todellisuuden luonteeseen.

        Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka kvanttifysiikka ja henkisyys saattavat vaikuttaa toisistaan riippumattomilta, ne voivat tarjota syvemmän ymmärryksen maailmasta ja paikastamme siinä. Kvanttifysiikan periaatteet, kuten superpositio ja kietoutuminen, voivat tarjota tieteellisen selityksen joillekin henkisille uskomuksille, joita eri kulttuureissa on ollut vuosisatojen ajan.

        Plato’s “Allegory of the Cave” and Simulation Theory

        Plato’s “Allegory of the Cave” has some similarities to the simulation theory in that both involve the idea that our perception of reality is limited and that there may be a deeper, underlying truth that is hidden from us. In the allegory, the cave prisoners cannot see the objects themselves or the outside world, so they believe that the shadows on the cave wall are the only reality. Similarly, the simulation theory suggests that our reality may be a simulated version of the real world and that we cannot see or perceive the true nature of reality.

        However, there are also some important differences between the two ideas. The simulation theory proposes that our reality is a simulated version of the real world created by a more advanced civilization, whereas the allegory of the cave does not suggest any specific cause for the illusion of reality that the prisoners experience. Additionally, the cave allegory is more concerned with the nature of knowledge and understanding, whereas the simulation theory focuses on the nature of reality itself.

        In conclusion, while quantum physics and spirituality may seem unrelated, they can provide a deeper understanding of the world and our place in it. The principles of quantum physics, such as superposition and entanglement, may offer a scientific explanation for some of the spiritual beliefs that different cultures have held for centuries.

        https://www.transcend.org/tms/2023/04/quantum-physics-and-spirituality-the-relationship-between-quantum-mechanics-and-the-vedas/

        Plato’s “Allegory of the Cave” and Simulation Theory


      • Anonyymi

        Fritjof Capra on itävaltalaissyntyinen yhdysvaltalainen fyysikko, joka 1980-luvun kirjoituksissaan yritti yhdistää nykyaikaista fysiikkaa ja itämaista uskontoa. Capra on tutkinut hiukkasfysiikkaa ja systeemiteoriaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.transcend.org/tms/2023/04/quantum-physics-and-spirituality-the-relationship-between-quantum-mechanics-and-the-vedas/

        Plato’s “Allegory of the Cave” and Simulation Theory

        Tämä maallinen sielun olemassaolo, epäilemättä, on Herran suunnittelema sielun omaksi hyödyksi. Siksi, niin kauan kuin se on erottamattomasti sidoksissa kehoon ja mieleen, sille on asetettu aitoja ja tarkkoja velvollisuuksia. Kehon ja mielen kehitys, kuihtuminen ja tuhoutuminen - tämä on fyysisen luonnon ilmiö, joka on täysin sopusoinnussa sen lakien kanssa. Sielu ei voi muuttaa tai ohjata materiaalisen luonnon kulkua. Kehon ja mielen toiminta on tiukasti sopusoinnussa niiden luomisen perusteella. Tämä toiminta ja sen tulokset on ennalta määrätty ja ne liittyvät loputtomaan seurauksien ketjuun. Se, mitä sielu pitää kykenevänä ymmärtämään asioiden olemusta sekä kuvitellun menestyksensä tai epäonnistumisensa syyt, on esimerkki sen alistumisesta illusoiville universaalisille prosesseille, jotka hallitsevat sitä ja toteuttavat kohtalon aikeita. Tekisimme suuren virheen, jos olettaisimme, että meillä on valta universaaliin evoluutioon. Tämä maailma toimii käyttämällä kehojamme ja mieliämme kuuliaisten välineiden tavoin, kuten mikä tahansa muu objekti tässä materiaalisessa olemassaolon tasossa. Meillä ei ole mahdollisuutta vastustaa tätä. Kuten nuket, liikumme edestakaisin, totellen ankaria luonnonlakeja. Empiirinen tiede pyrkii tuomaan luonnon työn ihmisten tietoisuuteen vakuuttaakseen ihmisen alistumaan materiaaliselle luonnolle ymmärtäen oman äärimmäisen avuttomuutensa.


        ...
        Mutta kosminen prosessi, joka näkyy luonnossa, ei voi vaikuttaa sieluun hänen vapaassa tilassaan johtuen tasoeroista. Sielun alistaminen vieraan emännän laeille on hänen omasta harkitusta valinnastaan johtuva tulos. Hän voi helposti palata vapaan olemassaolon tilaan tekemällä saman valinnan vapauden käytön avulla. Vapaa olemassaolo ei kuitenkaan tarkoita muiden hallitsemista. Vapaa olemassaolo tarkoittaa vain konstitutionaalista olemassaoloa yliluonnollisella alueella. Sielu on pienen pieni hiukkanen universaalin sielun hengellisestä aineellisesta voimasta. Hänen rakenteensa mukaan hän on alisteinen hengelliselle voimalle, joka on osa Jumaluutta. Kun hän valitsee toimia omassa asemassaan hengellisessä järjestelmässä ja alisteisena hengellisen valtakunnan laeille, hän on konstitutionaalisesti vapaa. Aina kun hän tarkoituksellisesti valitsee olla palvelematta Absoluuttia, hän menettää tämän luonnollisen tai vapaan tilan ja joutuu paineen alla alistumaan Jumalalliseen tahtoon. Tähän orjuuteen hän oppii mieluummin kuin todelliseen vapauteen Jumalallisen tietoisuuden illusorisilla temppuilulla 'Maya', joka luo maailman Jumalallisen tahdon mukaisesti, jossa Jumalallinen tekee itsensä näkymättömäksi jivan hyödyksi.
        ...
        Jumala ei kieltäydy ylläpitämästä niitä jivoja, jotka eivät halua, että Hän ylläpitää niitä. Jos hän ei tekisi niin, ne lakkaisivat olemasta. Hän sallii niiden kuvitella, että ne ovat itse ylläpitämiään, mutta ylläpitää niitä kuitenkin. Itse asiassa ne eivät kuitenkaan kykene ylläpitämään itseään ilman Jumaluuden tukea. Tämän tunnustaa jopa langennut sielu, kun hän rukoilee Jumalalta jatkuvaa ylläpitoa haluamallaan tavalla. Hän ei halua, että hänen Tekijänsä tai Mestarinsa hallitsee häntä. Hän haluaa jatkaa itsenäistä (?) kulkuaan Jumaluuden voiman avulla! Mutta Jumaluuden voima ei voi koskaan toimia todella alistavalla tavalla, ja siksi on välttämätöntä ainoana tapana pelastaa hänen olemassaolonsa tuottaa langenneessa sielussa illuusio siitä, että häntä palvellaan, vaikka häntä todellisuudessa hallitaan. Tämä on se epätotuus, joka on välttämätön jivan olemassaololle Jumalaa uhmaten.
        ...

        Niin kauan kuin langennut sielu pyrkii hallitsemaan luonnonvoimia, se jatkaa itsetuhon tiellä. Häntä estetään armollisesti ja ankarasti toteuttamasta epälojaalia itsemurhapyrkimystään täysin. Jumaluuden illusorinen voima on rakentanut aineellisen sivilisaation pitääkseen yllä tätä luonnollisen elämänsä hylänneen jiva-sielun valheellista olemassaoloa. Illusorinen voima kuitenkin todella pelaa Jumaluuden hengellisen voiman käsiin. Se yrittää saada jivan etsimään henkisen voiman suojaa kokemalla väärän olemassaolon kurjuutta ja pettymyksiä. Langenneen sielun oikea tehtävä tässä maailmassa alkaa sillä hetkellä, kun hän tajuaa tämän todellisen asiaintilan. Silloin hän suostuu tekemään yhteistyötä illusorisen voiman kanssa parantaakseen kuolemansairautensa, haluttomuutensa palvella Absoluuttista Totuutta. Radikaali parantuminen vie kuitenkin kauan aikaa ja kestää pitkän kärsimysten kurssin. Niin kauan kuin sieluun on jäänyt pienintäkään jälkeä epälojaalin taipumuksen myrkystä, illusorinen voima estää ihmisen pääsyn jumaluuden maailmaan. Langenneen sielun on todellakin mahdotonta ilman apua läpäistä onnistuneesti kiirastuliprosessin koettelemukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä maallinen sielun olemassaolo, epäilemättä, on Herran suunnittelema sielun omaksi hyödyksi. Siksi, niin kauan kuin se on erottamattomasti sidoksissa kehoon ja mieleen, sille on asetettu aitoja ja tarkkoja velvollisuuksia. Kehon ja mielen kehitys, kuihtuminen ja tuhoutuminen - tämä on fyysisen luonnon ilmiö, joka on täysin sopusoinnussa sen lakien kanssa. Sielu ei voi muuttaa tai ohjata materiaalisen luonnon kulkua. Kehon ja mielen toiminta on tiukasti sopusoinnussa niiden luomisen perusteella. Tämä toiminta ja sen tulokset on ennalta määrätty ja ne liittyvät loputtomaan seurauksien ketjuun. Se, mitä sielu pitää kykenevänä ymmärtämään asioiden olemusta sekä kuvitellun menestyksensä tai epäonnistumisensa syyt, on esimerkki sen alistumisesta illusoiville universaalisille prosesseille, jotka hallitsevat sitä ja toteuttavat kohtalon aikeita. Tekisimme suuren virheen, jos olettaisimme, että meillä on valta universaaliin evoluutioon. Tämä maailma toimii käyttämällä kehojamme ja mieliämme kuuliaisten välineiden tavoin, kuten mikä tahansa muu objekti tässä materiaalisessa olemassaolon tasossa. Meillä ei ole mahdollisuutta vastustaa tätä. Kuten nuket, liikumme edestakaisin, totellen ankaria luonnonlakeja. Empiirinen tiede pyrkii tuomaan luonnon työn ihmisten tietoisuuteen vakuuttaakseen ihmisen alistumaan materiaaliselle luonnolle ymmärtäen oman äärimmäisen avuttomuutensa.


        ...
        Mutta kosminen prosessi, joka näkyy luonnossa, ei voi vaikuttaa sieluun hänen vapaassa tilassaan johtuen tasoeroista. Sielun alistaminen vieraan emännän laeille on hänen omasta harkitusta valinnastaan johtuva tulos. Hän voi helposti palata vapaan olemassaolon tilaan tekemällä saman valinnan vapauden käytön avulla. Vapaa olemassaolo ei kuitenkaan tarkoita muiden hallitsemista. Vapaa olemassaolo tarkoittaa vain konstitutionaalista olemassaoloa yliluonnollisella alueella. Sielu on pienen pieni hiukkanen universaalin sielun hengellisestä aineellisesta voimasta. Hänen rakenteensa mukaan hän on alisteinen hengelliselle voimalle, joka on osa Jumaluutta. Kun hän valitsee toimia omassa asemassaan hengellisessä järjestelmässä ja alisteisena hengellisen valtakunnan laeille, hän on konstitutionaalisesti vapaa. Aina kun hän tarkoituksellisesti valitsee olla palvelematta Absoluuttia, hän menettää tämän luonnollisen tai vapaan tilan ja joutuu paineen alla alistumaan Jumalalliseen tahtoon. Tähän orjuuteen hän oppii mieluummin kuin todelliseen vapauteen Jumalallisen tietoisuuden illusorisilla temppuilulla 'Maya', joka luo maailman Jumalallisen tahdon mukaisesti, jossa Jumalallinen tekee itsensä näkymättömäksi jivan hyödyksi.
        ...
        Jumala ei kieltäydy ylläpitämästä niitä jivoja, jotka eivät halua, että Hän ylläpitää niitä. Jos hän ei tekisi niin, ne lakkaisivat olemasta. Hän sallii niiden kuvitella, että ne ovat itse ylläpitämiään, mutta ylläpitää niitä kuitenkin. Itse asiassa ne eivät kuitenkaan kykene ylläpitämään itseään ilman Jumaluuden tukea. Tämän tunnustaa jopa langennut sielu, kun hän rukoilee Jumalalta jatkuvaa ylläpitoa haluamallaan tavalla. Hän ei halua, että hänen Tekijänsä tai Mestarinsa hallitsee häntä. Hän haluaa jatkaa itsenäistä (?) kulkuaan Jumaluuden voiman avulla! Mutta Jumaluuden voima ei voi koskaan toimia todella alistavalla tavalla, ja siksi on välttämätöntä ainoana tapana pelastaa hänen olemassaolonsa tuottaa langenneessa sielussa illuusio siitä, että häntä palvellaan, vaikka häntä todellisuudessa hallitaan. Tämä on se epätotuus, joka on välttämätön jivan olemassaololle Jumalaa uhmaten.
        ...

        Niin kauan kuin langennut sielu pyrkii hallitsemaan luonnonvoimia, se jatkaa itsetuhon tiellä. Häntä estetään armollisesti ja ankarasti toteuttamasta epälojaalia itsemurhapyrkimystään täysin. Jumaluuden illusorinen voima on rakentanut aineellisen sivilisaation pitääkseen yllä tätä luonnollisen elämänsä hylänneen jiva-sielun valheellista olemassaoloa. Illusorinen voima kuitenkin todella pelaa Jumaluuden hengellisen voiman käsiin. Se yrittää saada jivan etsimään henkisen voiman suojaa kokemalla väärän olemassaolon kurjuutta ja pettymyksiä. Langenneen sielun oikea tehtävä tässä maailmassa alkaa sillä hetkellä, kun hän tajuaa tämän todellisen asiaintilan. Silloin hän suostuu tekemään yhteistyötä illusorisen voiman kanssa parantaakseen kuolemansairautensa, haluttomuutensa palvella Absoluuttista Totuutta. Radikaali parantuminen vie kuitenkin kauan aikaa ja kestää pitkän kärsimysten kurssin. Niin kauan kuin sieluun on jäänyt pienintäkään jälkeä epälojaalin taipumuksen myrkystä, illusorinen voima estää ihmisen pääsyn jumaluuden maailmaan. Langenneen sielun on todellakin mahdotonta ilman apua läpäistä onnistuneesti kiirastuliprosessin koettelemukset.

        Meidän ei siis tarvitse olettaa, että aineellisen sivilisaation näkymät joko voittavat tai häviävät maallisessa mielessä tällaisesta henkisestä toiminnasta. Tämän maailman kulku määräytyy fyysisen luonnon lakien mukaan. Henkinen toiminta nostaa meidät luonnon vastustamattomien voimien passiivisen alistumisen yläpuolelle, sillä se kuuluu eri ja korkeammalle tasolle. Niiden arvoa tai sijaintia ei voida ilmaista tämän näkyvän maailman muuttuvien olosuhteiden avulla. Ne tottelevat korkeampaa lakia, joka hallitsee fyysisen Luonnon lakeja. Vaisnavat, jotka tietoisesti tottelevat henkimaailman lakeja, hallitsevat myös fyysistä Luontoa, mutta eivät niin sanotussa näkyvässä aineellisessa tai illusorisessa vaan todellisessa tai henkisessä mielessä.
        ...

        ...
        Ne, jotka seuraavat vaisnavoja, vapautuvat tämän väärän olemassaolon musertavasta orjuudesta, kun he pääsevät Jumalan hengelliseen palvelemiseen, ja he löytävät itsensä työllistetyksi sielunsa ikuisten tarpeiden mukaisesti ilman, että tämän maailman virtaukset haittaavat heitä. Siitä hetkestä lähtien, kun he ovat tästä tietoisia, he alkavat toimia transsendentaalisella tasolla. Fyysisen luonnon pyörät jauhavat lakkaamatta ja säälimättömästi kaikkia niitä, jotka tavoittelevat tämän maailman kohteita mielensä ja ruumiinsa tyydyttämiseksi. Empiirinen tiede, joka harhauttaa kannattajiaan lupaamalla itsekkäitä maallisia etuja, on omien sanojensa mukaan voimaton fyysisen Luonnon mittaamattomien ja ylivoimaisten voimien edessä. Empiirinen tiede ei voi koskaan tehdä meistä luonnon herroja.
        ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meidän ei siis tarvitse olettaa, että aineellisen sivilisaation näkymät joko voittavat tai häviävät maallisessa mielessä tällaisesta henkisestä toiminnasta. Tämän maailman kulku määräytyy fyysisen luonnon lakien mukaan. Henkinen toiminta nostaa meidät luonnon vastustamattomien voimien passiivisen alistumisen yläpuolelle, sillä se kuuluu eri ja korkeammalle tasolle. Niiden arvoa tai sijaintia ei voida ilmaista tämän näkyvän maailman muuttuvien olosuhteiden avulla. Ne tottelevat korkeampaa lakia, joka hallitsee fyysisen Luonnon lakeja. Vaisnavat, jotka tietoisesti tottelevat henkimaailman lakeja, hallitsevat myös fyysistä Luontoa, mutta eivät niin sanotussa näkyvässä aineellisessa tai illusorisessa vaan todellisessa tai henkisessä mielessä.
        ...

        ...
        Ne, jotka seuraavat vaisnavoja, vapautuvat tämän väärän olemassaolon musertavasta orjuudesta, kun he pääsevät Jumalan hengelliseen palvelemiseen, ja he löytävät itsensä työllistetyksi sielunsa ikuisten tarpeiden mukaisesti ilman, että tämän maailman virtaukset haittaavat heitä. Siitä hetkestä lähtien, kun he ovat tästä tietoisia, he alkavat toimia transsendentaalisella tasolla. Fyysisen luonnon pyörät jauhavat lakkaamatta ja säälimättömästi kaikkia niitä, jotka tavoittelevat tämän maailman kohteita mielensä ja ruumiinsa tyydyttämiseksi. Empiirinen tiede, joka harhauttaa kannattajiaan lupaamalla itsekkäitä maallisia etuja, on omien sanojensa mukaan voimaton fyysisen Luonnon mittaamattomien ja ylivoimaisten voimien edessä. Empiirinen tiede ei voi koskaan tehdä meistä luonnon herroja.
        ...

        ...tietämättömälle ihmiselle Korkeimman ymmärtäminen on täysin mahdotonta. Hänen jumalallista luontoaan ei voi edes kuvitella. Seuraava teksti Brihadaranyakopanishadista vahvistaa tämän: "Oi Gargi! Kukaan ei kykene näkemään kuolematonta Korkeinta Herraa materialistiselta alustalta käsin, mutta Hän näkee kaikki. Kukaan ei voi kuulla Häntä, mutta Hän kuulee kaikki. Kukaan ei voi ymmärtää Häntä, mutta Hän ymmärtää kaikkia. Kukaan ei tunne Häntä, mutta Hän tuntee kaikki. Kukaan muu ei näe, kuule, ymmärrä ja tiedä kaikkea kuin Hän. Oi Gargi! Tämän tuhoutumattoman Korkeimman läsnäolo pystyy täyttämään rajattoman avaruuden kokonaan."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...tietämättömälle ihmiselle Korkeimman ymmärtäminen on täysin mahdotonta. Hänen jumalallista luontoaan ei voi edes kuvitella. Seuraava teksti Brihadaranyakopanishadista vahvistaa tämän: "Oi Gargi! Kukaan ei kykene näkemään kuolematonta Korkeinta Herraa materialistiselta alustalta käsin, mutta Hän näkee kaikki. Kukaan ei voi kuulla Häntä, mutta Hän kuulee kaikki. Kukaan ei voi ymmärtää Häntä, mutta Hän ymmärtää kaikkia. Kukaan ei tunne Häntä, mutta Hän tuntee kaikki. Kukaan muu ei näe, kuule, ymmärrä ja tiedä kaikkea kuin Hän. Oi Gargi! Tämän tuhoutumattoman Korkeimman läsnäolo pystyy täyttämään rajattoman avaruuden kokonaan."

        Talobakaropanishadissa sanotaan myös: "Ihminen alkaa oivaltaa Korkeimman, kun hän hyväksyy Hänen käsittämättömyytensä. Toisaalta se, joka on vakuuttunut tuntevansa Korkeimman Herran, ei oikeastaan tunne Häntä. Viisaat väittävät, että Herraa ei voi tuntea aistihavaintojen kautta, jotka ovat luonteeltaan rajallisia. Vain typerykset uskovat, että Hänet voidaan ymmärtää tällä tavoin."

        Seuraavia samansuuntaisia tekstejä Kathopanishadissa ja Taittireeyopanishadissa voidaan myös siteerata:

        "Häntä ei voi käsittää tässä paatuneessa maailmassa sanoin, ajatuksin tai näön avulla. Häntä ei voi käsittää kukaan muu kuin ne, jotka oleskelevat samalla jumalallisella olemisen tasolla."

        "On mahdotonta tavoittaa Häntä, jota emme kykene käsittämään tai havaitsemaan tämän maailman rajallisilla aisteilla."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talobakaropanishadissa sanotaan myös: "Ihminen alkaa oivaltaa Korkeimman, kun hän hyväksyy Hänen käsittämättömyytensä. Toisaalta se, joka on vakuuttunut tuntevansa Korkeimman Herran, ei oikeastaan tunne Häntä. Viisaat väittävät, että Herraa ei voi tuntea aistihavaintojen kautta, jotka ovat luonteeltaan rajallisia. Vain typerykset uskovat, että Hänet voidaan ymmärtää tällä tavoin."

        Seuraavia samansuuntaisia tekstejä Kathopanishadissa ja Taittireeyopanishadissa voidaan myös siteerata:

        "Häntä ei voi käsittää tässä paatuneessa maailmassa sanoin, ajatuksin tai näön avulla. Häntä ei voi käsittää kukaan muu kuin ne, jotka oleskelevat samalla jumalallisella olemisen tasolla."

        "On mahdotonta tavoittaa Häntä, jota emme kykene käsittämään tai havaitsemaan tämän maailman rajallisilla aisteilla."

        Kaikkein Korkeimman jumalallista luonnetta on hyvin vaikea ymmärtää. Materialistiselle mielelle on ratkaisematon mysteeri, että Hänessä kaikki ristiriitaiset käsitteet tulevat täydelliseen harmoniaan. Kaikki yhteensopimattomuudet ja ristiriidat sulautuvat Hänessä harmoniseksi kokonaisuudeksi. Löydämme samankaltaisia lausuntoja Kathopanishadista, Swetaswataropanishadista ja Ishopanishadista, joita myös lainaamme tässä:


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkein Korkeimman jumalallista luonnetta on hyvin vaikea ymmärtää. Materialistiselle mielelle on ratkaisematon mysteeri, että Hänessä kaikki ristiriitaiset käsitteet tulevat täydelliseen harmoniaan. Kaikki yhteensopimattomuudet ja ristiriidat sulautuvat Hänessä harmoniseksi kokonaisuudeksi. Löydämme samankaltaisia lausuntoja Kathopanishadista, Swetaswataropanishadista ja Ishopanishadista, joita myös lainaamme tässä:

        "Kaikkein korkein on kaikista pienin. Samalla Hän on suurempi kuin suurin. Hän on läsnä kaikkien elävien olentojen sydämissä. Se, joka on vapaa murheesta ja haluista, voi nähdä tämän transsendentaalisen Herran paljastavan Itsensä omalla armollaan."

        "Hänellä ei ole lihasta ja verestä tehtyjä käsiä, mutta Hän voi pitää kiinni. Hänellä ei ole aineellisia jalkoja, mutta hän voi kävellä. Hänellä ei ole lihallisia silmiä, mutta Hän näkee. Hänellä ei ole lihallisia korvia, mutta hän kuulee. Hän tietää kaiken, vaikka kukaan ei voi käsittää Häntä rajallisella älyllään. Viisaat kutsuvat Häntä Alkuperäiseksi tai Mahtavimmaksi Olennoksi."

        "Korkein Jumala sekä kävelee että ei kävele. Hän on kaukana ja samaan aikaan hyvin lähellä. Hän on kaiken sisällä ja kuitenkin kaiken ulkopuolella."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kaikkein korkein on kaikista pienin. Samalla Hän on suurempi kuin suurin. Hän on läsnä kaikkien elävien olentojen sydämissä. Se, joka on vapaa murheesta ja haluista, voi nähdä tämän transsendentaalisen Herran paljastavan Itsensä omalla armollaan."

        "Hänellä ei ole lihasta ja verestä tehtyjä käsiä, mutta Hän voi pitää kiinni. Hänellä ei ole aineellisia jalkoja, mutta hän voi kävellä. Hänellä ei ole lihallisia silmiä, mutta Hän näkee. Hänellä ei ole lihallisia korvia, mutta hän kuulee. Hän tietää kaiken, vaikka kukaan ei voi käsittää Häntä rajallisella älyllään. Viisaat kutsuvat Häntä Alkuperäiseksi tai Mahtavimmaksi Olennoksi."

        "Korkein Jumala sekä kävelee että ei kävele. Hän on kaukana ja samaan aikaan hyvin lähellä. Hän on kaiken sisällä ja kuitenkin kaiken ulkopuolella."

        Totisesti Korkein Herra on absoluuttinen ja rajoittamaton Persoona. Totisesti Hän on sekä todellisen että näennäisen olemassaolon ainoa Alkulähde. Kaikesta tästä huolimatta Kaikkivaltias ei kuitenkaan ole olemassa abstraktisti eikä ole persoonaton Olento. Toisaalta Hän on kaikkien ymmärrettävien ja käsittämättömien ominaisuuksien...Alkuperäinen Lähde. Hän on kaikki olemassaolo, kaikki tieto ja kaikki autuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totisesti Korkein Herra on absoluuttinen ja rajoittamaton Persoona. Totisesti Hän on sekä todellisen että näennäisen olemassaolon ainoa Alkulähde. Kaikesta tästä huolimatta Kaikkivaltias ei kuitenkaan ole olemassa abstraktisti eikä ole persoonaton Olento. Toisaalta Hän on kaikkien ymmärrettävien ja käsittämättömien ominaisuuksien...Alkuperäinen Lähde. Hän on kaikki olemassaolo, kaikki tieto ja kaikki autuus.

        "Sinä olet mittaamaton, Sinä mittaat maailman. Sinä, jolla ei ole toiveita, täytät kaikkien (uskovien) toiveet. Sinä olet voittamaton, Sinä olet aina voitokas. Sinä, joka olet (maallisille ihmisille) ilmenemätön, Sinä olet tämän ilmiöllisen maailmankaikkeuden perimmäinen Alkusyy."

        "Sinä olet kaikkitietävä Olento, mutta kukaan (maallistuneista) ei voi tuntea Sinua. Sinä olet kaiken Alkusyy, mutta Sinulla Itselläsi ei ole syytä. Sinä olet kaikkien hallitsija, mutta Sinulla ei ole hallitsijaa. Sinä olet Yksi, mutta Sinä olet olemassa äärettömissä ("transsendenttisissä") muodoissa."

        Näin näemme, että Jumala läpäisee koko tämän aineellisen maailmankaikkeuden ja pysyy siinä ja samalla pysyy sen ulkopuolella ja on olemassa sen tuhoutumisen jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sinä olet mittaamaton, Sinä mittaat maailman. Sinä, jolla ei ole toiveita, täytät kaikkien (uskovien) toiveet. Sinä olet voittamaton, Sinä olet aina voitokas. Sinä, joka olet (maallisille ihmisille) ilmenemätön, Sinä olet tämän ilmiöllisen maailmankaikkeuden perimmäinen Alkusyy."

        "Sinä olet kaikkitietävä Olento, mutta kukaan (maallistuneista) ei voi tuntea Sinua. Sinä olet kaiken Alkusyy, mutta Sinulla Itselläsi ei ole syytä. Sinä olet kaikkien hallitsija, mutta Sinulla ei ole hallitsijaa. Sinä olet Yksi, mutta Sinä olet olemassa äärettömissä ("transsendenttisissä") muodoissa."

        Näin näemme, että Jumala läpäisee koko tämän aineellisen maailmankaikkeuden ja pysyy siinä ja samalla pysyy sen ulkopuolella ja on olemassa sen tuhoutumisen jälkeen.

        Toisin sanoen Hän oli olemassa ennen tämän maailman luomista, Hän on olemassa nyt, ja Hän on tämän luomisen jälkeen ja pysyy olemassa kaiken luodun tuhoutumisen jälkeen. Ei ole pienintäkään ristiriitaa tai yhteensopimattomuutta siinä, että Jumalan jumalallinen luonto luo tämän illusorisen, ilmiömäisen maailmankaikkeuden kaikkine erilaisine muotoineen, ja silti maya eli illuusio ei vaikuta Korkeimpaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisin sanoen Hän oli olemassa ennen tämän maailman luomista, Hän on olemassa nyt, ja Hän on tämän luomisen jälkeen ja pysyy olemassa kaiken luodun tuhoutumisen jälkeen. Ei ole pienintäkään ristiriitaa tai yhteensopimattomuutta siinä, että Jumalan jumalallinen luonto luo tämän illusorisen, ilmiömäisen maailmankaikkeuden kaikkine erilaisine muotoineen, ja silti maya eli illuusio ei vaikuta Korkeimpaan.

        Maya on korkeimmalle Herralle alisteinen illusorinen energia, joka tottelee Hänen tahtoaan, kun se täyttää tämän ilmiöuniversumin erilaisilla ilmenemismuodoilla ja elämänlajeilla. Tämä Maya on hyvin voimakas ja ilmentää viehätyksensä välittömästi heti, kun Herralla on halu luoda. Sankhya-filosofian koulukunnan perustaja Kapila samaisti Mayan prakritiin ja uskoi virheellisesti, ettei se ollut Herran energiaa vaan oli syntynyt samanaikaisesti Hänen kanssaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maya on korkeimmalle Herralle alisteinen illusorinen energia, joka tottelee Hänen tahtoaan, kun se täyttää tämän ilmiöuniversumin erilaisilla ilmenemismuodoilla ja elämänlajeilla. Tämä Maya on hyvin voimakas ja ilmentää viehätyksensä välittömästi heti, kun Herralla on halu luoda. Sankhya-filosofian koulukunnan perustaja Kapila samaisti Mayan prakritiin ja uskoi virheellisesti, ettei se ollut Herran energiaa vaan oli syntynyt samanaikaisesti Hänen kanssaan.

        Todellisuudessa Maya on olemassa Korkeimmassa, eikä se ole yhteydessä Häneen kuten kosketus ilmaan, lämpö tuleen, valkoinen väri maitoon tai makeus sokeriin, vaan kuten varjo ...Maya on illusorisen eli aineellisen luomisen syy eli se ilmiö, joka on vastakkainen riippumattomalle ja ikuiselle Todellisuudelle.


      • Anonyymi

        Tällaisessa tapauksessa ainoa asiaintila on se, että Korkein Herra on Mayan Herra ja Valtias, ja silti Maya ei vaikuta Häneen Itseensä eikä se vaikuta Häneen millään tavalla. Siksi Herraa kutsutaan Mayan Herraksi, joka puolestaan ei vaikuta Häneen. On myös lisättävä, että on olemassa tietäjiä, jotka ovat vapaita Mayan vaikutuksesta. Jos tällainen on mahdollista mitättömille yksittäisille sieluille, on täysin luonnollista ja muuttumatonta, että Korkein Herra on aina Mayan yläpuolella, jota Hän käyttää hyväntekevän tarkoituksensa toteuttamiseen. Kaikki vapautuneet persoonallisuudet ja kaikki Herran avatarit, jotka tulevat tähän maailmaan eri aikoina ihmiskunnan opettajiksi, ovat aina Mayan vaikutuksen yläpuolella. Kaikki he ovat osoittaneet elämällään ja esimerkillään, että Maya on pohjimmiltaan Herran nöyrä palvelijatar, ja se palvelee aina Korkeimman Herran kaikkia hyödyttävän suunnitelman toteuttamista. Itse asiassa aivan kuten pimeys katoaa valon ilmestyessä, myös Mayan eli harhan vaikutus katoaa todellisen tiedon ilmestyessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällaisessa tapauksessa ainoa asiaintila on se, että Korkein Herra on Mayan Herra ja Valtias, ja silti Maya ei vaikuta Häneen Itseensä eikä se vaikuta Häneen millään tavalla. Siksi Herraa kutsutaan Mayan Herraksi, joka puolestaan ei vaikuta Häneen. On myös lisättävä, että on olemassa tietäjiä, jotka ovat vapaita Mayan vaikutuksesta. Jos tällainen on mahdollista mitättömille yksittäisille sieluille, on täysin luonnollista ja muuttumatonta, että Korkein Herra on aina Mayan yläpuolella, jota Hän käyttää hyväntekevän tarkoituksensa toteuttamiseen. Kaikki vapautuneet persoonallisuudet ja kaikki Herran avatarit, jotka tulevat tähän maailmaan eri aikoina ihmiskunnan opettajiksi, ovat aina Mayan vaikutuksen yläpuolella. Kaikki he ovat osoittaneet elämällään ja esimerkillään, että Maya on pohjimmiltaan Herran nöyrä palvelijatar, ja se palvelee aina Korkeimman Herran kaikkia hyödyttävän suunnitelman toteuttamista. Itse asiassa aivan kuten pimeys katoaa valon ilmestyessä, myös Mayan eli harhan vaikutus katoaa todellisen tiedon ilmestyessä.

        Näin ymmärrämme, että Absoluuttisen Totuuden tunteminen on tietoa Korkeimmasta, joka on identtinen kyseisen Totuuden kanssa. Jumalan tunteminen merkitsee läheisyyden saavuttamista jumalallisen eli henkisen energian toiminnan kanssa, joka kykenee helposti osallistumaan Mayan hallintaan Jumalan tahdon mukaisesti.

        Pyydän lupaa lisätä, että tähän mennessä olen puhunut Mayasta eli tietämättömyyden energiasta (avidya). Jumalallinen energia on todellisuudessa yhtä, ja maya on vain heijastunut aspekti tästä todellisesta ja perustavanlaatuisesta energiasta (vidya tai brahmavidya), joka toimii ihmisen vapautumisen eli pelastuksen ensisijaisena syynä. Tässä todellisessa aspektissaan Jumalallinen Energia hallitsee kaikkia muita aspekteja, ja on monia muita nimiä, kuten chichchhatti, paravidya ja yogamaya jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin ymmärrämme, että Absoluuttisen Totuuden tunteminen on tietoa Korkeimmasta, joka on identtinen kyseisen Totuuden kanssa. Jumalan tunteminen merkitsee läheisyyden saavuttamista jumalallisen eli henkisen energian toiminnan kanssa, joka kykenee helposti osallistumaan Mayan hallintaan Jumalan tahdon mukaisesti.

        Pyydän lupaa lisätä, että tähän mennessä olen puhunut Mayasta eli tietämättömyyden energiasta (avidya). Jumalallinen energia on todellisuudessa yhtä, ja maya on vain heijastunut aspekti tästä todellisesta ja perustavanlaatuisesta energiasta (vidya tai brahmavidya), joka toimii ihmisen vapautumisen eli pelastuksen ensisijaisena syynä. Tässä todellisessa aspektissaan Jumalallinen Energia hallitsee kaikkia muita aspekteja, ja on monia muita nimiä, kuten chichchhatti, paravidya ja yogamaya jne.

        ... jonkinlaisen käsityksen Herran ja Mayan luonteesta ja siitä, miten ...ovat yhteydessä toisiinsa. Vedat ja Upanishadit auttavat meitä oivaltamaan todellisen tiedon Herrasta ja Mayasta, jos ne tietenkin ymmärretään oikein. Henkisen edistymisen edellytyksenä on kuitenkin Korkeimman Herran Itsensä armo, joka liittyy suoraan Hänen valittuihin palvelijoihinsa tai todellisiin edustajiinsa, jotka esiintyvät transsendentaalisten acharyojen, messiaiden ja opettajien nimissä.

        Tätä korostetaan selvästi myös Kathopanishadissa: "Kaikkivaltiasta ei voi saavuttaa kaunopuheisuudella, syvällisellä älyllä eikä monien Pyhien Kirjoitusten tutkimisella. Hänet voi saavuttaa vain se, joka rukoilee ja haluaa saavuttaa Hänet. Vain tällaiselle vilpittömälle sielulle Herra paljastaa Itsensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... jonkinlaisen käsityksen Herran ja Mayan luonteesta ja siitä, miten ...ovat yhteydessä toisiinsa. Vedat ja Upanishadit auttavat meitä oivaltamaan todellisen tiedon Herrasta ja Mayasta, jos ne tietenkin ymmärretään oikein. Henkisen edistymisen edellytyksenä on kuitenkin Korkeimman Herran Itsensä armo, joka liittyy suoraan Hänen valittuihin palvelijoihinsa tai todellisiin edustajiinsa, jotka esiintyvät transsendentaalisten acharyojen, messiaiden ja opettajien nimissä.

        Tätä korostetaan selvästi myös Kathopanishadissa: "Kaikkivaltiasta ei voi saavuttaa kaunopuheisuudella, syvällisellä älyllä eikä monien Pyhien Kirjoitusten tutkimisella. Hänet voi saavuttaa vain se, joka rukoilee ja haluaa saavuttaa Hänet. Vain tällaiselle vilpittömälle sielulle Herra paljastaa Itsensä.

        Platon ja Vedat liittyvät toisiinsa vain siten, että niillä on yksi [yhteinen] ajatus: tämä maailma ei ole illuusio. Se on varjo tai heijastus korkeimmasta todellisuudesta, mutta heijastuksena se on todellinen. Bhagavad-gitassa annetaan kuva käänteisestä puusta: ...sanskrit... Tämä käänteisen puun symboli on symboli maailmasta korkeimman todellisuuden heijastuksena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Platon ja Vedat liittyvät toisiinsa vain siten, että niillä on yksi [yhteinen] ajatus: tämä maailma ei ole illuusio. Se on varjo tai heijastus korkeimmasta todellisuudesta, mutta heijastuksena se on todellinen. Bhagavad-gitassa annetaan kuva käänteisestä puusta: ...sanskrit... Tämä käänteisen puun symboli on symboli maailmasta korkeimman todellisuuden heijastuksena.

        Muinaisessa vedalaisessa sivilisaatiossa kaikki olivat selvästi tietoisia kaikesta. Elämme väliaikaisessa, epätäydellisessä maailmassa, mutta se on todellinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muinaisessa vedalaisessa sivilisaatiossa kaikki olivat selvästi tietoisia kaikesta. Elämme väliaikaisessa, epätäydellisessä maailmassa, mutta se on todellinen.

        Vasta itämaisen ajattelun toisella kehityskaudella, joka liittyy jo Buddhan ja Shankaran nimiin, syntyy ajatus, joka ei ole alkuperäinen vedainen ajatus, että kaikki on illuusiota, että tämä maailma ei ole mitään, se on illuusio: "Sinä olet illuusio, minä olen illuusio".



        Herää maalaisjärjen kysymys: "Jos minä olen illuusio, sinä olet illuusio, mitä järkeä kommunikaatiossamme on?". Jos ei ole mitään aitoa, niin mitä varten [kaikki on olemassa]? Jos kaikki on illuusiota, miksi etsiä totuutta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vasta itämaisen ajattelun toisella kehityskaudella, joka liittyy jo Buddhan ja Shankaran nimiin, syntyy ajatus, joka ei ole alkuperäinen vedainen ajatus, että kaikki on illuusiota, että tämä maailma ei ole mitään, se on illuusio: "Sinä olet illuusio, minä olen illuusio".



        Herää maalaisjärjen kysymys: "Jos minä olen illuusio, sinä olet illuusio, mitä järkeä kommunikaatiossamme on?". Jos ei ole mitään aitoa, niin mitä varten [kaikki on olemassa]? Jos kaikki on illuusiota, miksi etsiä totuutta?

        Tavalliselle ihmiselle on ymmärrettävä, että itse asiassa ajattelemme joskus, että filosofia ja elämä ovat jotain erilaista. On filosofeja, jotka istuvat jossain seinien takana, ja on yksinkertaisia ihmisiä - he elävät. Mutta syvällisille, harmonisille persoonallisuuksille filosofia ja elämä ovat aina jotain toisiinsa liittyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tavalliselle ihmiselle on ymmärrettävä, että itse asiassa ajattelemme joskus, että filosofia ja elämä ovat jotain erilaista. On filosofeja, jotka istuvat jossain seinien takana, ja on yksinkertaisia ihmisiä - he elävät. Mutta syvällisille, harmonisille persoonallisuuksille filosofia ja elämä ovat aina jotain toisiinsa liittyvää.

        Se, että Bhagavad-gitaa kerrotaan taistelukentällä, kuvastaa tuon filosofian elinvoimaisuutta. Sydämemme on jatkuvasti taistelukenttä ihanteiden ja vaistojen välillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se, että Bhagavad-gitaa kerrotaan taistelukentällä, kuvastaa tuon filosofian elinvoimaisuutta. Sydämemme on jatkuvasti taistelukenttä ihanteiden ja vaistojen välillä.

        Taistelukenttä ja joukot ovat vain eräänlainen kehystys keskustelulle ikuisista teemoista. Koska [on] ikuisia teemoja - elämä, kuolema, sielun tie, merkitys, uhrautuminen, itsekkyys ja niin edelleen. On olemassa ikuisen teeman käsite. Koska Bhagavad-gita on ikuisten teemojen kvintessenssi, joka on ikuisesti ajankohtainen, ikuisesti moderni, joka ymmärretään joka kerta uudella tavalla, sitä ovat lukeneet sukupolvet oppineita, filosofeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taistelukenttä ja joukot ovat vain eräänlainen kehystys keskustelulle ikuisista teemoista. Koska [on] ikuisia teemoja - elämä, kuolema, sielun tie, merkitys, uhrautuminen, itsekkyys ja niin edelleen. On olemassa ikuisen teeman käsite. Koska Bhagavad-gita on ikuisten teemojen kvintessenssi, joka on ikuisesti ajankohtainen, ikuisesti moderni, joka ymmärretään joka kerta uudella tavalla, sitä ovat lukeneet sukupolvet oppineita, filosofeja.

        Viisaudella ei ole kansallisuutta. Maailmankatsomuksen syvyydellä ei ole kansallisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viisaudella ei ole kansallisuutta. Maailmankatsomuksen syvyydellä ei ole kansallisuutta.

        Yksinkertainen elämä, ylevä ajattelu.


      • Anonyymi

        "Keitä me oikein olemme?"
        Srila Bhakti Sudhir Goswami Maharaj

        Te ja minä olemme tietoisuudella varustettuja eläviä olentoja, jotka ovat vangittuina kehoihin.

        ...sanskrit
        ...

        Bhagavad-gitassa Krishna kuvailee joitakin vaiheita, joiden avulla voi siirtyä objektiivisesta maailmasta subjektiiviseen maailmaan muutamalla askeleella. Mikä on aineellinen maailma karkeimmassa muodossaan? Se on aistien kohteita eli sitä, mitä näemme, kuulemme, haistamme, kosketamme ja maistamme.

        Krishna sanoo, että me havaitsemme aistiobjekteja, mutta itse aistit, jotka havaitsevat ne, ovat korkeammalla - ne ovat hienommalla, hienovaraisemmalla olemisen tasolla, ne ovat lähempänä sielun tasoa kuin aistiobjektit.

        ...
        Aistikokemusten valtaistuin, aistikokemusten istuin on mieli, ja vielä hienompi kuin mieli on äly, joka tekee tuomionsa näistä tai noista kokemuksista, se erottelee sanomalla, että tämä oli hyvä kokemus ja tämä ei-toivottu, tämä on hyvä ja tämä on huono.

        ...
        Sitten Hän julistaa, että on mentävä pidemmälle, hienovaraisempaan alkuun, jotta pääsee sielun maailmaan, chit-tietoisuuden maailmaan. Joskus käytetään termejä: chit-jagat - tietoisuuden maailma ja achit-jagat - maailma ilman tietoisuutta.

        Miten on mahdollista, että sielu - tietoisuuden hiukkanen itsessään - pystyy toimimaan maailmassa, jossa ei ole tietoisuutta? Miten tietoisuus voi joutua kosketuksiin materian kanssa, tuntea sen? Tämän selittämiseksi Srila Guru Maharaj esitti idean chit-ābhāsasta tai chāya-ābhāsasta- tietoisuuden varjosta, joka ilmenee egona, älynä, mielenä ja aisteina. Kun kuvaamme jotakin esinettä, puhumme siitä: tämä esine on musta tai sininen, pitkä tai lyhyt, painava tai kevyt, kapea tai leveä - kaikki nämä ovat käsitteitä. Siksi Srila Guru Maharaj päättelee: käsitteiden kokonaisuus on objekti. Ymmärrämme - se on tietoisuus, jonka avulla voimme havaita objektiivisen maailman, ja jokainen meistä kokee sen yksilöllisesti.
        On asioita, jotka itse näen, kuulen, haistan, kosketan ja tunnen. Tiedättekö, joskus ihmiset sanovat: "Näen, sitten uskon". Mutta samalla ymmärrämme, että yksittäiset aistit ovat rajallisia. Tämä ymmärrys tulee meille intuitiivisesti, luonnollisesti, ja pyydämme aina muita jakamaan kokemuksensa kanssamme, jakamaan tietonsa, jakamaan kokemuksensa. ...
        ...
        Ymmärrämme, että se, mitä itse havaitsemme, näemme, kuulemme, kosketamme, on rajallista. Jos lisään tähän kokemukseen muiden kokemuksia, laajennan käytettävissäni olevan tiedon kirjoa.

        Sanskritin kielessä kuvataan viisi havaintotasoa: pratyaksha, paroksha, aparoksha, adhokshaja ja aprakrita. Ensimmäinen näistä on pratyaksha - aistien suora kokemus, se, mitä näen itse.

        Lisäksi seuraava havaitsemisen taso pratyakshan jälkeen on nimeltään paroksha, mikä tarkoittaa - para-aksha - sitä, mitä minä en näe, vaan mitä jonkun toisen silmät näkevät.
        Siihen kuuluvat kaikki ne, jotka elävät ympärillämme, ja myös ne, jotka ovat eläneet menneisyydessä - toisin sanoen on olemassa kollektiivinen, inhimillinen kokemus. Viisautta tai niin sanottua viisautta, ihmiskunnan tietämystä siirretään sukupolvelta toiselle.

        ...
        Mutta kerta toisensa jälkeen käy selväksi, että valaistuminen, todellinen koulutus, ei ole vain informaation keräämistä.

        On täysin mahdollista, että tietokoneidenne kovalevyille on tallennettu enemmän tietoa kuin aktiivisessa mielessänne, aktiivisessa muistissanne. Mutta sillä on merkitystä, kuka tulkitsee tietoa. Palaamme kysymykseen epäilijästä tai uskovasta, kuka tulkitsee, kuka antaa tulkintansa kokemukselle, tiedolle. Meidän on myös pohdittava seuraavaa: kuinka tarkkaa on se tieto, jonka aistimme meille antavat? Antavatko aistini minulle tarkkoja lukemia? Jos mittarisi antaa jatkuvasti vääriä lukemia, silloin tuo mittari vain edistää tietämättömyyttänne. Vedoissa puhutaan neljästä virheestä, jokaisen ihmisen tietoisuuden epätäydellisyydestä. Yksi näistä puutteista on aistien epätäydellisyys. "Ihmiselle on luontaista erehtyä."

        Srila Gurudev sanoi kerran eräästä hartaasta: "Erehtyminen on inhimillistä, ja tämä harras on liian inhimillinen. Niinpä myös sinä ja minä olemme liian inhimillisiä. Jos luemme "Sri Gurun ja hänen armonsa" -kirjan johdannon, näemme, että Srila Guru Maharaj aloittaa tällä lauseella - "On inhimillistä erehtyä". Yleensä ihmiset päättävät tähän tai lisäävät siihen - "Ihmiselle on luontaista erehtyä, Jumalalle on luontaista antaa anteeksi", ja siinä kaikki, siihen ei ole mitään lisättävää. Mutta Srila Guru Maharaj lisää siihen jotain hyvin tärkeää: "Kyllä, ihmiselle on luontaista erehtyä, mutta jokaisessa meistä on jokin elementti, jokin alku, joka pyrkii aina täydellisyyteen. Kaikista epäilyksistä huolimatta jokin meissä pyrkii uskoon. Ja se, että voimme luetella monia tosiasioita ja asioita, joita epäilemme, ei ole kaikki, se on vain alku. Tärkeää on kuitenkin se, että vaikka olemme epätäydellisiä, vaikka meitä ympäröivät omat epätäydellisyytemme, me pyrimme poikkeuksetta täydellisyyteen, pyrimme siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Keitä me oikein olemme?"
        Srila Bhakti Sudhir Goswami Maharaj

        Te ja minä olemme tietoisuudella varustettuja eläviä olentoja, jotka ovat vangittuina kehoihin.

        ...sanskrit
        ...

        Bhagavad-gitassa Krishna kuvailee joitakin vaiheita, joiden avulla voi siirtyä objektiivisesta maailmasta subjektiiviseen maailmaan muutamalla askeleella. Mikä on aineellinen maailma karkeimmassa muodossaan? Se on aistien kohteita eli sitä, mitä näemme, kuulemme, haistamme, kosketamme ja maistamme.

        Krishna sanoo, että me havaitsemme aistiobjekteja, mutta itse aistit, jotka havaitsevat ne, ovat korkeammalla - ne ovat hienommalla, hienovaraisemmalla olemisen tasolla, ne ovat lähempänä sielun tasoa kuin aistiobjektit.

        ...
        Aistikokemusten valtaistuin, aistikokemusten istuin on mieli, ja vielä hienompi kuin mieli on äly, joka tekee tuomionsa näistä tai noista kokemuksista, se erottelee sanomalla, että tämä oli hyvä kokemus ja tämä ei-toivottu, tämä on hyvä ja tämä on huono.

        ...
        Sitten Hän julistaa, että on mentävä pidemmälle, hienovaraisempaan alkuun, jotta pääsee sielun maailmaan, chit-tietoisuuden maailmaan. Joskus käytetään termejä: chit-jagat - tietoisuuden maailma ja achit-jagat - maailma ilman tietoisuutta.

        Miten on mahdollista, että sielu - tietoisuuden hiukkanen itsessään - pystyy toimimaan maailmassa, jossa ei ole tietoisuutta? Miten tietoisuus voi joutua kosketuksiin materian kanssa, tuntea sen? Tämän selittämiseksi Srila Guru Maharaj esitti idean chit-ābhāsasta tai chāya-ābhāsasta- tietoisuuden varjosta, joka ilmenee egona, älynä, mielenä ja aisteina. Kun kuvaamme jotakin esinettä, puhumme siitä: tämä esine on musta tai sininen, pitkä tai lyhyt, painava tai kevyt, kapea tai leveä - kaikki nämä ovat käsitteitä. Siksi Srila Guru Maharaj päättelee: käsitteiden kokonaisuus on objekti. Ymmärrämme - se on tietoisuus, jonka avulla voimme havaita objektiivisen maailman, ja jokainen meistä kokee sen yksilöllisesti.
        On asioita, jotka itse näen, kuulen, haistan, kosketan ja tunnen. Tiedättekö, joskus ihmiset sanovat: "Näen, sitten uskon". Mutta samalla ymmärrämme, että yksittäiset aistit ovat rajallisia. Tämä ymmärrys tulee meille intuitiivisesti, luonnollisesti, ja pyydämme aina muita jakamaan kokemuksensa kanssamme, jakamaan tietonsa, jakamaan kokemuksensa. ...
        ...
        Ymmärrämme, että se, mitä itse havaitsemme, näemme, kuulemme, kosketamme, on rajallista. Jos lisään tähän kokemukseen muiden kokemuksia, laajennan käytettävissäni olevan tiedon kirjoa.

        Sanskritin kielessä kuvataan viisi havaintotasoa: pratyaksha, paroksha, aparoksha, adhokshaja ja aprakrita. Ensimmäinen näistä on pratyaksha - aistien suora kokemus, se, mitä näen itse.

        Lisäksi seuraava havaitsemisen taso pratyakshan jälkeen on nimeltään paroksha, mikä tarkoittaa - para-aksha - sitä, mitä minä en näe, vaan mitä jonkun toisen silmät näkevät.
        Siihen kuuluvat kaikki ne, jotka elävät ympärillämme, ja myös ne, jotka ovat eläneet menneisyydessä - toisin sanoen on olemassa kollektiivinen, inhimillinen kokemus. Viisautta tai niin sanottua viisautta, ihmiskunnan tietämystä siirretään sukupolvelta toiselle.

        ...
        Mutta kerta toisensa jälkeen käy selväksi, että valaistuminen, todellinen koulutus, ei ole vain informaation keräämistä.

        On täysin mahdollista, että tietokoneidenne kovalevyille on tallennettu enemmän tietoa kuin aktiivisessa mielessänne, aktiivisessa muistissanne. Mutta sillä on merkitystä, kuka tulkitsee tietoa. Palaamme kysymykseen epäilijästä tai uskovasta, kuka tulkitsee, kuka antaa tulkintansa kokemukselle, tiedolle. Meidän on myös pohdittava seuraavaa: kuinka tarkkaa on se tieto, jonka aistimme meille antavat? Antavatko aistini minulle tarkkoja lukemia? Jos mittarisi antaa jatkuvasti vääriä lukemia, silloin tuo mittari vain edistää tietämättömyyttänne. Vedoissa puhutaan neljästä virheestä, jokaisen ihmisen tietoisuuden epätäydellisyydestä. Yksi näistä puutteista on aistien epätäydellisyys. "Ihmiselle on luontaista erehtyä."

        Srila Gurudev sanoi kerran eräästä hartaasta: "Erehtyminen on inhimillistä, ja tämä harras on liian inhimillinen. Niinpä myös sinä ja minä olemme liian inhimillisiä. Jos luemme "Sri Gurun ja hänen armonsa" -kirjan johdannon, näemme, että Srila Guru Maharaj aloittaa tällä lauseella - "On inhimillistä erehtyä". Yleensä ihmiset päättävät tähän tai lisäävät siihen - "Ihmiselle on luontaista erehtyä, Jumalalle on luontaista antaa anteeksi", ja siinä kaikki, siihen ei ole mitään lisättävää. Mutta Srila Guru Maharaj lisää siihen jotain hyvin tärkeää: "Kyllä, ihmiselle on luontaista erehtyä, mutta jokaisessa meistä on jokin elementti, jokin alku, joka pyrkii aina täydellisyyteen. Kaikista epäilyksistä huolimatta jokin meissä pyrkii uskoon. Ja se, että voimme luetella monia tosiasioita ja asioita, joita epäilemme, ei ole kaikki, se on vain alku. Tärkeää on kuitenkin se, että vaikka olemme epätäydellisiä, vaikka meitä ympäröivät omat epätäydellisyytemme, me pyrimme poikkeuksetta täydellisyyteen, pyrimme siihen.

        Tietämättömyyden ja epäilyksen keskellä etsimme valaistumista, etsimme tietoa. Ja vaikka kuolema uhkaa meitä jokaisessa elämämme vaiheessa, etsimme kuolemattomuutta. Näemme, että edes kaikkien mahdollisten tietojen, kaiken mahdollisen informaation kokonaisuus ei poista tietämättömyyttä. Siksi Guru Maharaj sanoi: " Rajallisen kokonaisuus ei ole koskaan rajaton." Ihmisten ääni ei ole Jumalan ääni. Onko meillä mitään toivoa tällaisessa tapauksessa? Guru Maharaj jatkaa: "Se, että jokin alku meissä pyrkii täydellisyyteen, mutta me itse olemme kykenemättömiä saavuttamaan täydellisyyttä, tekee välittäjän tai Gurun ilmestymisen mahdolliseksi". Ääretön kykenee ilmenemään rajoitetulle, Absoluutti kykenee ilmenemään suhteellisissa olosuhteissamme.
        Sinä ja minä olemme pukeutuneet omaan karmaamme ja karmallisten olosuhteiden ympäröimänä, mutta Absoluutti kykenee ilmenemään jopa suhteellisissa olosuhteissa, jopa karmallisissa olosuhteissa.
        ...
        ...
        ...
        Emme ole maininneet toista kognition tasoa, joka on parokshaa korkeampi. Sitä kutsutaan aparokshaksi. Tätä lähestymistapaa puolustavat ihmiset väittävät, että kollektiivinen kokemus, tieto menneisyydestä, tieto ihmiskunnasta vain luo meissä ennakkoluuloja ja estää meitä näkemästä asioita sellaisina kuin ne ovat. Siksi meidän on aloitettava puhtaalta pöydältä, meidän on puhdistettava tietoisuutemme kaikista menneisyyden kokemuksista. Tätä kutsutaan aparokshaksi. Sitten tulemme tabula rasan tilaan, puhtaalle pöydälle, aloitamme kaiken puhtaalta pöydältä.

        Nämä ovat Krishnan lilojaan, kun Hän ilmenee ihmisen kaltaisena, ihmisen kaltaisessa ulottuvuudessa. Krishnaa kutsutaan Adi-purushaksi, mikä tarkoittaa, että Hän on alkuperäinen mies, alkuperäinen ihminen. Raamatussa sanotaan: "Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi." Entä nainen? Englanniksi siinä sanotaan "man". Mies on luotu Jumalan kuvaksi, mutta entä nainen? Eikö nainenkin ole luotu Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi? Meidän on siis tunnustettava, että Jumalalla on oltava miespuolinen aspekti, ja naispuolinen aspekti...
        ...
        ...
        Miten siis kuljemme täältä sinne? Krishna sanoo: "Ymmärtäkää ensin, missä sielu on." Tiedämme genetiikan edistysaskeleista, että kun tiedemiehet haluavat ymmärtää ihmisen olemuksen, sen, mikä määrittelee hänen ominaisuutensa, he menevät kaikkein hienovaraisimpaan alkuun, DNA:han. Menemättä teknisiin yksityiskohtiin, voimme oppia genetiikasta tämän: todellinen minuus, todellinen olemus, ei ole karkealla tasolla vaan hienovaraisella, hienostuneella tasolla. DNA on vain pinnallinen aspekti minästä, pinnallinen objektiivinen aspekti. Mutta ainakin voimme oppia tästä seuraavan opetuksen: ymmärtääkseen todellista itseämme meidän on käännettävä katseemme hienojakoiseen maailmaan.

        ...sanskrit.... Mielen peili, tietoisuuden peili, on puhdistettava ennakkoluuloista, jotta voi nähdä edes häivähdyksen todellisesta itsestään. ...sanskrit...(Bhagavad-gītā, 2.29). Krishna sanoo: "Kun näette edes häivähdyksen todellisesta itsestänne, siitä mitä todella olette, tulette hämmästymään."

        _____________

        Tässä oli taas paljon käännösvirheitä suomen kielesä, niin kuin aina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietämättömyyden ja epäilyksen keskellä etsimme valaistumista, etsimme tietoa. Ja vaikka kuolema uhkaa meitä jokaisessa elämämme vaiheessa, etsimme kuolemattomuutta. Näemme, että edes kaikkien mahdollisten tietojen, kaiken mahdollisen informaation kokonaisuus ei poista tietämättömyyttä. Siksi Guru Maharaj sanoi: " Rajallisen kokonaisuus ei ole koskaan rajaton." Ihmisten ääni ei ole Jumalan ääni. Onko meillä mitään toivoa tällaisessa tapauksessa? Guru Maharaj jatkaa: "Se, että jokin alku meissä pyrkii täydellisyyteen, mutta me itse olemme kykenemättömiä saavuttamaan täydellisyyttä, tekee välittäjän tai Gurun ilmestymisen mahdolliseksi". Ääretön kykenee ilmenemään rajoitetulle, Absoluutti kykenee ilmenemään suhteellisissa olosuhteissamme.
        Sinä ja minä olemme pukeutuneet omaan karmaamme ja karmallisten olosuhteiden ympäröimänä, mutta Absoluutti kykenee ilmenemään jopa suhteellisissa olosuhteissa, jopa karmallisissa olosuhteissa.
        ...
        ...
        ...
        Emme ole maininneet toista kognition tasoa, joka on parokshaa korkeampi. Sitä kutsutaan aparokshaksi. Tätä lähestymistapaa puolustavat ihmiset väittävät, että kollektiivinen kokemus, tieto menneisyydestä, tieto ihmiskunnasta vain luo meissä ennakkoluuloja ja estää meitä näkemästä asioita sellaisina kuin ne ovat. Siksi meidän on aloitettava puhtaalta pöydältä, meidän on puhdistettava tietoisuutemme kaikista menneisyyden kokemuksista. Tätä kutsutaan aparokshaksi. Sitten tulemme tabula rasan tilaan, puhtaalle pöydälle, aloitamme kaiken puhtaalta pöydältä.

        Nämä ovat Krishnan lilojaan, kun Hän ilmenee ihmisen kaltaisena, ihmisen kaltaisessa ulottuvuudessa. Krishnaa kutsutaan Adi-purushaksi, mikä tarkoittaa, että Hän on alkuperäinen mies, alkuperäinen ihminen. Raamatussa sanotaan: "Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi." Entä nainen? Englanniksi siinä sanotaan "man". Mies on luotu Jumalan kuvaksi, mutta entä nainen? Eikö nainenkin ole luotu Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi? Meidän on siis tunnustettava, että Jumalalla on oltava miespuolinen aspekti, ja naispuolinen aspekti...
        ...
        ...
        Miten siis kuljemme täältä sinne? Krishna sanoo: "Ymmärtäkää ensin, missä sielu on." Tiedämme genetiikan edistysaskeleista, että kun tiedemiehet haluavat ymmärtää ihmisen olemuksen, sen, mikä määrittelee hänen ominaisuutensa, he menevät kaikkein hienovaraisimpaan alkuun, DNA:han. Menemättä teknisiin yksityiskohtiin, voimme oppia genetiikasta tämän: todellinen minuus, todellinen olemus, ei ole karkealla tasolla vaan hienovaraisella, hienostuneella tasolla. DNA on vain pinnallinen aspekti minästä, pinnallinen objektiivinen aspekti. Mutta ainakin voimme oppia tästä seuraavan opetuksen: ymmärtääkseen todellista itseämme meidän on käännettävä katseemme hienojakoiseen maailmaan.

        ...sanskrit.... Mielen peili, tietoisuuden peili, on puhdistettava ennakkoluuloista, jotta voi nähdä edes häivähdyksen todellisesta itsestään. ...sanskrit...(Bhagavad-gītā, 2.29). Krishna sanoo: "Kun näette edes häivähdyksen todellisesta itsestänne, siitä mitä todella olette, tulette hämmästymään."

        _____________

        Tässä oli taas paljon käännösvirheitä suomen kielesä, niin kuin aina.

        Tavallisen logiikan näkökulmasta tällaisia vastakohtien yhdistelmiä ei voi olla olemassa. Mutta korkeammassa todellisuudessa, joka ylittää mielen rajoitetun logiikan, katoavan aineen maailmalle "mahdoton" löytää olemassaolonsa. Henkisestä maailmasta puhuessaan Srila Sridhar Maharaj käytti Hegelin käsitteitä "teesi", "antiteesi" ja "synteesi". Kaikki ristiriidat poistuvat korkeimmassa synteesissä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tavallisen logiikan näkökulmasta tällaisia vastakohtien yhdistelmiä ei voi olla olemassa. Mutta korkeammassa todellisuudessa, joka ylittää mielen rajoitetun logiikan, katoavan aineen maailmalle "mahdoton" löytää olemassaolonsa. Henkisestä maailmasta puhuessaan Srila Sridhar Maharaj käytti Hegelin käsitteitä "teesi", "antiteesi" ja "synteesi". Kaikki ristiriidat poistuvat korkeimmassa synteesissä...

        Kuka minä olen?



        Ihmiset, joilla on pakkomielle itseilmaisuun, sanovat: "Minun on vain oltava oma itseni." Totta kai sinun on oltava oma itsesi, mutta ota selvää, kuka olet. Tärkeimmät asiat ensin.

        Ego, mieli, äly ja aistit ovat alkuperäisen minän varjo.

        Jotain samanlaista näemme tässä maailmassa: jokaisella varjolla on lähde - todellinen kohde. Puhdas tietoisuus, sielu, tietoinen subjekti ei voi suoraan kokea aineellisen maailman kokemuksia. Miten se tulee mahdolliseksi? Sielun varjo syntyy, ja tämä varjo pystyy toimimaan varjomaailmassa. Muuten tietoisuudella ei ole mitään mahdollisuutta ottaa yhteyttä tiedostamattomaan tasoon. Varjo-minä toimii varjomaailmassa. Ja me näemme ympärillämme erilaisia kuvia tästä varjon kaltaisesta olemassaolosta.

        Mutta jos haluamme mennä olemukseen, päästä ytimeen, on välttämätöntä poistaa kaikki hankittujen ennakkoluulojen kerrokset, jotta saamme vilauksen todellisesta itsestämme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka minä olen?



        Ihmiset, joilla on pakkomielle itseilmaisuun, sanovat: "Minun on vain oltava oma itseni." Totta kai sinun on oltava oma itsesi, mutta ota selvää, kuka olet. Tärkeimmät asiat ensin.

        Ego, mieli, äly ja aistit ovat alkuperäisen minän varjo.

        Jotain samanlaista näemme tässä maailmassa: jokaisella varjolla on lähde - todellinen kohde. Puhdas tietoisuus, sielu, tietoinen subjekti ei voi suoraan kokea aineellisen maailman kokemuksia. Miten se tulee mahdolliseksi? Sielun varjo syntyy, ja tämä varjo pystyy toimimaan varjomaailmassa. Muuten tietoisuudella ei ole mitään mahdollisuutta ottaa yhteyttä tiedostamattomaan tasoon. Varjo-minä toimii varjomaailmassa. Ja me näemme ympärillämme erilaisia kuvia tästä varjon kaltaisesta olemassaolosta.

        Mutta jos haluamme mennä olemukseen, päästä ytimeen, on välttämätöntä poistaa kaikki hankittujen ennakkoluulojen kerrokset, jotta saamme vilauksen todellisesta itsestämme.

        Karana-deha ( " kausaalikeho") on alitajuinen mieli tai muistin, menneiden kokemusten ja piilotettujen halujen syvimmät arkistot. Toisin sanoen se on se osa tietoisuuttamme, jota emme itse tajua ennen kuin vasta myöhemmin.

        Psykologiassa on olemassa sellainen käsite kuin "varsinainen tietoisuus" - tämä on näkyvä. pintatietoisuutemme. Se on sitä, mitä tiedämme itsestämme nyt ja mistä olemme tietoisia.

        Alitajunta on se tietoisuuden kellari, josta emme ole tietoisia. Tosiasia on, että karma on olemassa neljällä ilmenemistasolla: bija (halun siemen, josta emme ole vielä tietoisia), kuta (taipumus tai halu johonkin - halun ilmenevämpi vaihe), phalon-mukham (halujen täyttämiseen tähtäävät teot) ja phala (täytetyn halun hedelmä). Kaksi ensimmäistä vaihetta (kuta ja bija) ovat sitä, mikä on alitajuista, eli tiedostamattomia tai puoliksi tiedostettuja haluja. Tällöin ihminen ei itse vielä tiedä, mitä hän haluaa huomenna tai vuoden päästä, koska näiden halujen siemenet ovat hyvin syvällä karana-dehassa. Kun halun siemen ajan ja vastaavan astrologisen ajanjakson ja transitin vaikutuksesta alkaa itää, se tulee meille ilmeiseksi, koska se siirtyy alitajunnasta todelliseen tietoisuuteen. Ja silloin alamme toteuttaa tätä halua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karana-deha ( " kausaalikeho") on alitajuinen mieli tai muistin, menneiden kokemusten ja piilotettujen halujen syvimmät arkistot. Toisin sanoen se on se osa tietoisuuttamme, jota emme itse tajua ennen kuin vasta myöhemmin.

        Psykologiassa on olemassa sellainen käsite kuin "varsinainen tietoisuus" - tämä on näkyvä. pintatietoisuutemme. Se on sitä, mitä tiedämme itsestämme nyt ja mistä olemme tietoisia.

        Alitajunta on se tietoisuuden kellari, josta emme ole tietoisia. Tosiasia on, että karma on olemassa neljällä ilmenemistasolla: bija (halun siemen, josta emme ole vielä tietoisia), kuta (taipumus tai halu johonkin - halun ilmenevämpi vaihe), phalon-mukham (halujen täyttämiseen tähtäävät teot) ja phala (täytetyn halun hedelmä). Kaksi ensimmäistä vaihetta (kuta ja bija) ovat sitä, mikä on alitajuista, eli tiedostamattomia tai puoliksi tiedostettuja haluja. Tällöin ihminen ei itse vielä tiedä, mitä hän haluaa huomenna tai vuoden päästä, koska näiden halujen siemenet ovat hyvin syvällä karana-dehassa. Kun halun siemen ajan ja vastaavan astrologisen ajanjakson ja transitin vaikutuksesta alkaa itää, se tulee meille ilmeiseksi, koska se siirtyy alitajunnasta todelliseen tietoisuuteen. Ja silloin alamme toteuttaa tätä halua.

        Muut Kali-yugat

        Yleensä Kali-yugaa ei ole tarkoitettu henkiseen kehitykseen. Se on aistillisten nautintojen ja rappion aikakausi. Ja kaikki Kali-yugan uskonnot ovat hyvin naurettavia, kuten huomaamme. Ne eivät anna mitään ymmärrystä Jumalasta ja sielusta. Niinpä ihmiset pyytävät tältä käsittämättömältä Jumalalta maallisia siunauksia, ja he edistyvät henkisesti vain vähän tai eivät lainkaan. Siksi Krishnaa kutsutaan myös Tri-Yugaksi, eli Häneksi, joka tulee vain kolmena ensimmäisenä aikakautena. Kali-yugassa Hän ei tule, jotta hän ei häiritsisi ihmisiä aistillisesta nautinnosta. Ja vain kerran Brahman päivänä Kali-yugassa Herra Chaitanya tulee, ja silloinkin Hän tulee salaa (gupta-avatara) Krishnan palvojan hahmossa. Siksi monet ihmiset eivät tiedä Hänestä. Muissa Kali-yugoissa ihmiset eivät tiedä mitään Pyhistä Nimistä, koska kukaan ei jaa niitä. Elämme nyt eräässä tällaisessa erityisessä Kali Yugassa.

        ________________


    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      561
      4140
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3474
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3110
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2397
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2250
    6. 231
      1719
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1427
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe