Kiuruvetisille fakta tietoa venäjän

Anonyymi-ap

hyökkäykseen Ukrainaan joka on tarkoitettu vain Kiuruvetisille.

Minulle esitetään paljon tähän asiaan liittyen kysymyksiä milloin peltolan tuulikaapissa milloin abc:llä koska minulta löytyy tähän aihepiiriin tietämystä mitä harvalla muulla kiurukkaalla on.
Tätä asiaa mietitttyäni päätin perustaa tämän blogi palstan jossa esitän minulle esitetyn kysymyksen ja vastaan siihen niin että faktat ovat kohdillaan joten teidän hyvät lukijani ei tarvitse muuta kuin lukea ja oppia uutta tietoa.
Ne kysymykset joihin ei ole kenelläkään vastausta minä esitän oman mielipiteeni niin kuin itse asian näen.

1.Kysymys ! Mittee erroo sitä on nuilla pallistisilla ja risteily ohjuksilla ?
V. Hyvä kysymys. Ballistinen ohjus käy avaruudessa asti (50-100km) korkeudessa ja tulee valtavalla nopeudella lähes pystysuoraan alas kohteeseensa.
Torjunta on todella vaikeaa mutta Amerikkalaisten Patriot järjestelmä on pystynyt kuitenkin Ukrainassa niistä osan tuhoamaan vaikka venäläisten kinzhal (tikari) ohjusten piti olla putlerin (=putin) kehupuheissa mahdoton torjuttava.
Risteilyohjus sen sijaan lentää lähellä maan tai meren pintaa (20-100m) ja nopeus on pieni ollen alle äänennopeuden (alle 33 0m/s) Joten paljaalla silmällä voi nähdä ohjuksen lentoreitin.
Torjunta onnistuu vaikka olkapääohjuksella joita löytyy meidänkin armeijalta vaikka kuinka paljon ja keväällä 2022 saimme niitä vielä lisää venäjän offensiivin alettua.

2.Kysymys ! Mittee sitä pittää tapahtua että sinne ukrainaan suahaan raaha ?
V. Todella vaikea kysymys johon vastausta voidaan vain arvailla.
Itse ajattelen niin että vain mahdollisimman suurien mies tappioiden aiheuttaminen venäjälle sekä venäjän kotirintamalle aiheutettu epävarmuuden tunne voivat saada kansan kaduille kaatamaan puten hallinnon.
Myöskin iskut kauaksi venäjän sisäosiin sekä pakotteiden aiheuttamat puutteet kansalaisten perustarpeissa edesauttavat kansan vihaa puttea kohtaan.
Hyvänä esimerkkinä käy kuinka kansaa kiukuttaa kanan munien kallistuminen sekä sähkö ja lämmitys katkokset.
Jokin pieni asia voi saada kansan kaduille niin suurella voimalla ettei kansalliskaarti mahda sadoilletuhansille mellakoitsijoille mitään.
Tähän jos lisätään että muutamia mielenosoittajia ammutaan ja tämä leviää somen välityksellä läpi mädän maan niin kolmensadantuhannen kansalliskaartilaisen joukko voi käydä pieneksi.
Lisäksi on täysin mahdollista että putleriin suunnattu attentaatti lopettaa julmuudet ja pienimuotoinen (toivottavasti pienimuotoinen) sisällissota aiheuttaa vallan vaihdon kremlin muurien sisällä.

35

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      3. Kysymys ! Minkä taatta ne ee ukrainan jookot laettana matalaks sitä pitkee kuorma-aato jonnoo sillo aluks (kevät 2022) siellä ku valako- venäjältä lähtivät tulemaa avo maaston keskellä kulekevia teitä pitki, antovat iha raahassa sitte sitte poistua takasi ku eevät suaneet kiovata piiritettyä ?

      V. Tähän olikin helppo antaa vastaus silloin toissa kesänä kun kysymys esitettiin minulle.
      Ensinnäkin ukrainalta puuttui pitkän matkan iskukyky joilla olisi voitu vaikuttaa kymmenien kilometrien päähän vihollisen kuormastoon.
      Jos ukraina olisi varautunut niin kuin Suomi on tehnyt esim. hankkimalla pitkän kantaman raketinheitinsuoritus kykyjä tai kykyä iskeä ilmasta maahan.
      Toinen tärkeä tekijä on ettei Ukrainassa ole vastaavaa sissikoulutusta mitä meillä on joka rajoitti sivusta iskuja pienten joukkueen kokoisten osastojen voimalla.
      Lisäksi on syytä huomioida maastolliset olosuhteet jotka poikkeavat suuresti Suomen olosuhteista.
      Ukrainan maasto on hyvin tasaista tasankoa ilman suojaavia metsäalueita joista olisi hyvä iskeä kuormaston kylkeen ja poistua pikaisesti suojaan niin että jatkuvat sivusta iskut aiheuttavat nopeasti vanjalle suuriet tappiot paikallisesti ja koko ajan vanjat joutuvat olemaan epävarmuudessa ja sitomaan koko tien pituudelta vartiotehtäviin miehiä.

      On myöskin syytä huomata että hyökkäyksen alettua ryöstäjillä oli ilmaylivoima ja sulutukset oli liian heppoisesti tehty että olisi voitu aiheuttaa suurempia kalusto sekä mies tappioita ryöstäjän joukoille.

      • Anonyymi

        Niin tai näin, ryssä aloitti sotimisen hyökkäämällä oikeudettomasti toisen valtion eli Ukrainan kimppuun.
        Sitä ennen ryssä manipuloi ja tuki Ukrainan itäisten alueiden kapinallisia, venäläisperäisiä tai -mielisiä separatisteja sekä otti haltuunsa Krimin kuin kriminaali konsanaan.
        Ja on riehunut Ukrainassa kuin raivopää, tehnyt pöyristyttäviä sotarikoksia ja pommittanut infraa ja asuinrakennuksia kuin paraskin tuholainen.
        Ja taustalla on vain KGB:n (nykyisin BFSB) paikalle junaileman presidentin ja hänen taustavoimiensa suuruudenhulluus ja haaveet suuresta ja mahtavasta Venäjästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tai näin, ryssä aloitti sotimisen hyökkäämällä oikeudettomasti toisen valtion eli Ukrainan kimppuun.
        Sitä ennen ryssä manipuloi ja tuki Ukrainan itäisten alueiden kapinallisia, venäläisperäisiä tai -mielisiä separatisteja sekä otti haltuunsa Krimin kuin kriminaali konsanaan.
        Ja on riehunut Ukrainassa kuin raivopää, tehnyt pöyristyttäviä sotarikoksia ja pommittanut infraa ja asuinrakennuksia kuin paraskin tuholainen.
        Ja taustalla on vain KGB:n (nykyisin BFSB) paikalle junaileman presidentin ja hänen taustavoimiensa suuruudenhulluus ja haaveet suuresta ja mahtavasta Venäjästä.

        FSB.


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        ❤️ ­­N­­y­m­f­o­­­m­­­a­­­a­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


      • Anonyymi

        Onko siellä Ano vai Desantti Beckman jakamassa ryssän virallista tietoa.


    • Anonyymi

      4. Kysymys ! "Sinä nuihin venäläisten epäonnistumisille naareskelet ja vitsiä heettelet nii onko nuilla ukrainalaisilla semmosta mitä pitäs parantoo taestelussa ryöstäjiä vastaa ?

      Kyllä on Ukrainalaisillakin ollut pahoja virheitä jotka ovat helpottaneet örkkien (tällä nimellä venäläisiä ukrainalaiset kutsuu nyky tilanteessa)maahantunkeutumista.

      Jos aloitetaan aivan sieltä 2014 jolloin venäjän armeija ryhtyi valloitus ja ryöstösotaansa niin silloin Ukrainan asevoimat olivat aivan retuperällä, niin heikossa kunnossa ettei heistä ollut yhtään puolustamaan Krimin haltuunottoa.
      Annettuilla määrärahoilla ei ollut kalustettu armeijaa eikä panostettu harjoitteluun vaan määrärahoista lie mennyt vaikka ulkomaille suuri osa.

      Seuraava esimerkki löytyy vuodelta 2017 jolloin venäjän palkkaamat sabotaasiryhmät onnistuivat tuhoamaan 100 000 tonnia tykistön sekä panssarivaunujen a-tarvikkeita kahdesta ammusvarikosta.
      Tätä puutetta ei ryhdytty määrätietoisesti paikkaamaan uushankinnalla jolla on ollut vaikutusta pian täysmittasen torjuntataistelun alun jälkeen ammusten säästämisen muodossa.
      Tässä välissä on muuten aivan pakko mainita että olin ensimmäinen henkilö Kiuruvetisistä joka otti esille asian jossa venäläinen henkilö (oliko GRU:n upseeri) vuokrasi Koivujärven varikon likeltä kesämökin josta ryhdyin puhumaan ja kirjoitin asiasta myös tälle palstalle.

      Kolmas esimerkkini epäonnistumisesta on keväältä 2022 jolloin örkkien joukot pystyivät valtaamaan eteläisestä ukrainasta hersonin kaupungin lähes ilman vastarintaa ja vasta dniprojoen ylitettyä vastarinta lopetti liikkeen ja Odessan valtaus jäi putelta (Putin) saavuttamatta jonka valtaus olisi lopettanut meriliikenteen täysin ukrainaan.
      Syynä huonoon puolustukseen on luultavasti etelä ukrainan puolustuksesta vastaavan/vastaavien henkilöiden saamat lahjukset venäjältä sillä sulutteet ja siltojen tuhoaminen sekä joukkojen keskittäminen tärkeimpien valtateiden varsille oli aivan puutteellista.
      Jos puna-armeija olisi hoksannut tehdä selvän painopisteen kyseiselle alueelle koko ukrainan armeija olisi voinut luhistua.

      Tässä nyt tuli muutamien esimerkkien muodossa selviä epäonnistumisia jotka ei onneksi kuitenkaan ole olleet ratkaisupaikkoja vaan nyt vaan täytyy toivoa jokaisen kiuruvetisen ja suomalaisen että jokin yllättävä seikka tai massiivisemmat tappiot venäjälle sysäisivät kansan kadulle ja myöskin muutaman kenraalin nousemaan nykyhallintoa vastaan ja valtaan täysipäiset hallitsijat.
      Putlerin (Putin) kanssa ei ole mitään mahdollisuutta rauhaan eikä edes neuvotteluihin.

    • Anonyymi

      Lisäys kysymykseen 4 antamaani vastaukseen.
      Unohdin mainita että todella suuri epäonnistuminen Ukrainalta oli kun eivät olleet tehneet liikekannallepanoa ennen venäjän hyökkäystä.
      Tämä virhe tasoitti tietä kohti Kiovaa ja muita suuria kaupunkeja kohti.

      Kysymys nro 5. Mitä ne on nuo rypälepommit ?
      Rypäleammukset tunnetaan toiselta nimeltä kuorma-ammuksina (sirotepommi)
      Kyseessä on ammustyyppi jossa on ensin yksi isompi ammus jonka sisällä on jopa satoja pienempiä kranaatteja.
      Rypäleammus ammutaan raketinheittimellä, ilmaseesta tai tykistöammuksena kohteensa yläpuolelle jossa se "aukeaa" ja pienemmät kranaatit leviävät soikion muotoiselle alueelle ja räjähtelevät iskusytyttimen koskettaessa maata/puuta.
      Kranaatit leviävät yleisimmin hehtaarin -kahden alueelle jolloin saadaan todella hyvä peitto yhdellä ammuksella ja suuri määrä örkkejä pois muonavahvuudesta.

      Tytärammuksissa on yleensä jonkinlainen kangasnauha joka toimii pyrstöntapaisena vakaimena jotta ammus tulee kärkiedellä maahan.
      Tykistön kuorma-ammuksen tytärkranaatit ovat tyypillisesti noin kaljatölkin kokoisia ja myös ontelopanoksella varustettuja ammuksia löytyy joten sirpaleet lävistävät heikoimmat panssaroinnit.
      Verrattaessa yhteen tavalliseen tykistökranaattiin kuorma-ammusta on jälkimmäisellä selvä etu suuremmalla peittävyydellä ja psykologinen vaikutus on myös selvästi suurempi kun joka puolella räjähtelee, siellä missä vihollisia on pienellä alueella runsaasti voidaan hyvällä osumalla vaikka komppaniallinen piippalakkeja lamauttaa.

      Myös meiltä löytyy varastoista 155mm kuorma-ammuksia tykistönkäyttöön ja onneksi Amerikkalaiset antoivat myös ukrainalle näitä käyttöön vaikka myös meidän vihervasemmisto on ollut ammustyyppiä vastaan niin kuin monessa muussakin maassa.
      Lienee sanomattakin selvää että "bunkkeripapan" joukot ovat myös käyttäneet helmikuusta 2022 asti rypäleammuksia.

    • Anonyymi

      Se olee niin, että
      maailma olisi paljon mukavampi paikka,
      jos Venäjää ei olisi olemassa.

    • Anonyymi

      Kysymys nro 5. "Luuletko että venäläiset ovat kohta piirittämässä kiovaa niinku sillon sovan alussa?
      Sellaista pelkoa ei kuitenkaan lähimpään kahteen vuoteen ole että ukrainan armeija niin totaalisesti romahtaisi.
      Täytyy huomata että venäjäkin on laittanut kaikki kynnelle kykenevät resurssit peliin ja varikoilta on kaivettu kuusikymmentä luvulta peräisin olevaa kalustoa rintamalle kun uudempi kalustokin käy vähiin.
      Se on selvä että venäjän sotatalous käy tällä hetkellä tehokkaammin mitä meillä lännessä kyetään tuottamaan mm. 155mm ammuksia.

      Kiovan porteille on niin pitkä matka etten usko itse että ikinä terroristivaltion joukot sinne pääsisivät.
      Venäläisten miehistötappiot tulevat olemaan tulevana kesänä (+nyt keväällä)suurimmat sitten toisenmaailmansodan sillä putler tietää että nyt on pistettävä kaikki peliin kun ukraina on heikoilla a-tarvikkeiden puutteen vuoksi.

      Kun vain avustukset saadaan ukrainan käyttöön ja rintamat vakiintumaan niin luulen että venäläisten eteneminen pysähtyy.
      Sodan loppua en odota tänä vuonna mutta historiassa on ennenkin tapahtunut odottamattomia yllätyksiä kuten sisällissotia ja hirmuhallitsijoiden tappamisia joka sitten voisi lopettaa venäjän hyökkäyksen.

      • Anonyymi

        Eipä tuota hirmhalitsijaksi voi sanoa Suomenkin antanut olla 80 vuotta rauhassa. Joku ois hermostunut tuohon Suomen jatkuvaan räkytykseen mitä nuo asiantuntijat/Kastehelmikin harrastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuota hirmhalitsijaksi voi sanoa Suomenkin antanut olla 80 vuotta rauhassa. Joku ois hermostunut tuohon Suomen jatkuvaan räkytykseen mitä nuo asiantuntijat/Kastehelmikin harrastaa.

        Aaaa, ylistetty olkoon Venäjä ynnä Venäjän hyväntahtoiset hallisijat!
        Venäjä on antanut Suomenkin olla 80 vuotta rauhassa!
        On se suurenmoinen asia, että meillä on tuollainen naapuri, on se, todella suurenmoinen asia.
        Ajatelkaa, ystävät, Venäjä on antanut meidän olla 80 vuotta rauhassa, siis 80 vuotta rauhassa!
        Ylistetty olkoon Venäjä, suuresti ylistetty!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuota hirmhalitsijaksi voi sanoa Suomenkin antanut olla 80 vuotta rauhassa. Joku ois hermostunut tuohon Suomen jatkuvaan räkytykseen mitä nuo asiantuntijat/Kastehelmikin harrastaa.

        Rauha oli YYA sopimus mikä luetaan:
        Ymmärrys, Ylistys ja Alistumis sopimus.


    • Anonyymi

      Noin pitkiä lörinöitä ei viitsi lukea, varsinkaan murteella kirjoitettuja.

    • Anonyymi

      Kysymys nro 6.
      Onko tuolla Putinilla ennee mittää voitettavaa tuolla Ukrainassa, koko ajan jatkuvat kovat tappiot eikä oo lähelläkkää Ukrainan antautuminen ?

      Ei todellakaan ole kerrassa mitään voitettavaa puten hallinnolla tässä sodassa.
      Varmasti katuu ja on katkera tiedustelulle joka kertoi että muutamissa päivissä Ukrainan johto likvidoitaan tai se lähtee maanpakoon ja Hostomelin lentokentälle tehtävä suuri maahanlaskuoperaatio parhailla joukoilla saa Ukrainan antautumaan ehdoitta.
      Putin on menettänyt kansankin silmissä kasvonsa ja sitä häpeää että luovuttaisi Ukrainalta varastamansa maa- alueet ei" bunkkeripappa" halua edes ajatella.

      Talous ajautuu vähän kerrallaan siihen pisteeseen että joku tekee puten lähipiiristä vallankaappauksen tai puten päivät ovat luetut jonkin "onnettomuuden" seuraamuksena.
      Täytyy ottaa huomioon että venäjä saa huomattavasti huonomman hinnan energian viennistä Kiinaan verrattuna eu-alueelle vientiin ja tähän kun lisäämme sen että se korkeimmin koulutettu väestö on poistunut sivistyneempiin maihin ja pakoite politiikka kutistaa korkean teknologia vientiä venäjälle on lopputulema se että "kalsarihousumyrkyttäjä" (Putin) kirjoitetaan historiankirjoituksissa miehenä joka ajoi venäjän lähes perikatoon.

      Afganistanin sodassa neuvostoliiton usean vuoden sotimisen tappiot venäjä kokee Ukrainassa kuukaudessa.
      Tämä antaa kuvan siitä mitä venäjän sisällä kansalaiset odottavat, kremlin hallinnon kukistumista tavalla tai toisella.

    • Anonyymi

      Meitä täällä Teboililla suututtaa hirveästi, kun ukrainalaiset kutsuvät venäläisiä veljiämme örkeiksi, jopa televisiossa. Tämä on todella huonoa ja sivistymätöntä käytöstä. Venäläiset ovat ikuisesti ystäviämme ja veljiämme. Todellista herrakansaa. Me teboililla kävijät rakastamme velivenäläisiä.

      • Anonyymi

        Voisin piipahtaa örkki Teboililla jos tietäisin sijainnin.


      • Anonyymi

        Nämä ikuiset ystävät ovat käyttäneet viimeisen 800 vuoden ajasta 100 vuotta Suomalaisten tappamiseen. Nyt Nato takaa että viimeisen 80 vuoden rauha jatkuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisin piipahtaa örkki Teboililla jos tietäisin sijainnin.

        Kiuruveden teb oil vai ? LuK oil.


      • Anonyymi

        Venäläiset riehuu


    • Anonyymi

      Faktatietoa on myös, että me kaikki Teboilin asiakkaat tuemme venäläisiä veljiämme erikoisoperaatiossa natseja vastaan.

      • Anonyymi

        Meikäläinen ei venäläisistä veljistä välitä,
        mutta venäläinen sisko olisi eri asia,
        voisi sanoa, jotta "ruski tievuska, idi sutai,
        ruki vehr" ja sitten kutitella kainalon alta...


      • Anonyymi

        Teidän taistelunne "natseja" vastaan
        on yhtä kuin espanjalaisen Don Quijoten taistelu tuulimyllyjä vastaan.
        Höperö vanha aatelisherra luuli näkevänsä horisontissa vihollisia,
        ryntäsi niitä päin ratsain peitsi tanassa - mutta viholliset olivatkin tuulimyllyjä.
        Vihollisia ei siis ollut lainkaan.
        Natsien kanssa on vähän sama juttu.
        Ja jos niitä onkin, tuskin enempää
        kuin kommunisteja.


    • Anonyymi

      Kysymys nro. 7
      Eikö pitäs meijänkin armeijalle hankkia droonia ?
      Se on sellainen tilanne että armeijallamme on ollut drooneja jo yli kymmenen vuotta.
      Ensimmäinen suurempi hankinta oli Orbiter lennokkijärjestelmä joka olikin mainio ostos sillä se tehosti huomattavasti tulenjohtoa, tilannekuvaa jo komppania tasolla ja vieläpä kustannustehokkaasti.
      Sittenhän meille on vielä hankinnassa/hankittu amerikkalaisilta parrot nelikoptereita joissa on mm. tarkka lämpäkamera joka tunnistaa metsän keskeltäkin vanjan kymmenien metrien korkeudesta. Lentomatkakin on yli 5km ja käytettävyys on helppoa ja toimintavarmuus huippuluokkaa.

      Meillä ei ole vielä ollut drooneja jotka pystyisivät ilmasta käsin laittamaan vihollisen "kylmäksi" samoin kuin heikosti suojatut ajoneuvot käyttökelvottomiksi mutta tähänkin on pikaisesti tulossa uusi kotimainen tuote puolustusvoimillemme.
      Kyseessä on Insta steel eagle pienoiskopteri joka pystyy kantamaan seitsämän kiloa kilometrien päähän ja tarkasti vaikka pimeässä tuhoamaan vanjan elävän voiman 1500-2000 neliön alalta (jos suojautuminen ei ole kunnossa).
      Tämäkin uusi huipputuote mahtuu reppuun niin kuin aiemmin mainitsemani lennokit. Huippuominaisuutena tässä uutuudessa on vielä se että se pystyy suunnistamaan myös ilman GPS-signaalia.
      Hyvä tuhovoima perustuu 3000 metriä sekunnissa sinkoaviin tuhansiin kuuliin jotka ylhäältä alaspäin tekevät ympyrän muotoisen osuma-alueen ja heikot suojaliivitkään eivät estä vihollisen muonavahvuuden vähenemistä.

      Joku kerta minulta on kysytty miksei meille osteta Turkista Bayraktar- lennokkeja joilla ukrainalaiset aiheuttivat valtavat tuhot venäjän örkeille sodan alussa.
      Vastaus miksei kannata niitä hankkia on se että venäläiset oppivat tehokkaasti niitä torjumaan koska Bayraktar on hidas ja näkyy tutkassa hyvin.
      Lisäksi on syytä huomata että turkkilais lennokki on huomattavan kallis.

      On ikävä tosiasia että venäjällä on parempi kyky tällä hetkellä ukrainassa elektrooniseen sodankäyntiin jolla he pystyvät torjumaan osan länsivalmisteisistä drooneista (+osan risteilyohjuksista)
      Meidän ei kannata ostaa varastoon liiaksi drooneja sillä kehitys on todella nopeaa tällä saralla jossa droonit ja niiden torjunta kehittyvät koko ajan.
      Lisäksi on syytä mainita että maastomme poikkeaa ukrainan maastosta jossa räjähtävät droonit toimivat panssarintorjunnassa paremmin mitä meidän peitteisessä maastossa.
      Meidän vahva tykistömme pystyy venäläisten panssariuhkaan vastaamaan paremmin kuin droonit.
      Tähän kun lisätään että droonien elektroniiseen torjuntaan panostetaan valtavasti usassa ja englannissa niin on varmaa että tuotteet ovat kyvykkäämpiä mitä ne komponenttipulassa kärvistelevässä venäjässä tulee olemaan tulevaisuudessa.

    • Anonyymi

      Faktatietoa vain täältä Teboililta. Me kerrotaan, miksi Putin aloitti erikoisoperaation ukrainan natseja vastaan. Me rakastamme Putinia. Putin on kaikkien Teboil asemilla käyvien jumala.

    • Anonyymi

      Miten voisin saada venäjänkansalaisuuden ja passin. Teboililla varmaan tiedetään! Sieltä mahdollisesti apua ongelmaan?

      • Anonyymi

        Matkusta ensin Ukrainaan ja loikkaa sieltä vaikka Venäjän valtaamaan Donbassiin.
        Siellä on muitakin suomalaisia vaikuttajia, jotka tietävät, miten saat Venäjän kansalaisuuden ja passin. Voi olla, että MV-lehti tekee sinusta jopa ison jutun ison kuvan kera...
        Ensi vuonna sitten juhlitte "Donbassin kevättä" ja pääsette MV-lehteen...


      • Anonyymi

        Ei menee montaa vuotta, kun Venäjä on vallannut Suomen. Saat silloin uuden kansalaisuuden automaattisesti. Kiitos Stubidon ja muiden natohörhöjen.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe