Kiuruvetisille fakta tietoa venäjän

Anonyymi-ap

hyökkäykseen Ukrainaan joka on tarkoitettu vain Kiuruvetisille.

Minulle esitetään paljon tähän asiaan liittyen kysymyksiä milloin peltolan tuulikaapissa milloin abc:llä koska minulta löytyy tähän aihepiiriin tietämystä mitä harvalla muulla kiurukkaalla on.
Tätä asiaa mietitttyäni päätin perustaa tämän blogi palstan jossa esitän minulle esitetyn kysymyksen ja vastaan siihen niin että faktat ovat kohdillaan joten teidän hyvät lukijani ei tarvitse muuta kuin lukea ja oppia uutta tietoa.
Ne kysymykset joihin ei ole kenelläkään vastausta minä esitän oman mielipiteeni niin kuin itse asian näen.

1.Kysymys ! Mittee erroo sitä on nuilla pallistisilla ja risteily ohjuksilla ?
V. Hyvä kysymys. Ballistinen ohjus käy avaruudessa asti (50-100km) korkeudessa ja tulee valtavalla nopeudella lähes pystysuoraan alas kohteeseensa.
Torjunta on todella vaikeaa mutta Amerikkalaisten Patriot järjestelmä on pystynyt kuitenkin Ukrainassa niistä osan tuhoamaan vaikka venäläisten kinzhal (tikari) ohjusten piti olla putlerin (=putin) kehupuheissa mahdoton torjuttava.
Risteilyohjus sen sijaan lentää lähellä maan tai meren pintaa (20-100m) ja nopeus on pieni ollen alle äänennopeuden (alle 33 0m/s) Joten paljaalla silmällä voi nähdä ohjuksen lentoreitin.
Torjunta onnistuu vaikka olkapääohjuksella joita löytyy meidänkin armeijalta vaikka kuinka paljon ja keväällä 2022 saimme niitä vielä lisää venäjän offensiivin alettua.

2.Kysymys ! Mittee sitä pittää tapahtua että sinne ukrainaan suahaan raaha ?
V. Todella vaikea kysymys johon vastausta voidaan vain arvailla.
Itse ajattelen niin että vain mahdollisimman suurien mies tappioiden aiheuttaminen venäjälle sekä venäjän kotirintamalle aiheutettu epävarmuuden tunne voivat saada kansan kaduille kaatamaan puten hallinnon.
Myöskin iskut kauaksi venäjän sisäosiin sekä pakotteiden aiheuttamat puutteet kansalaisten perustarpeissa edesauttavat kansan vihaa puttea kohtaan.
Hyvänä esimerkkinä käy kuinka kansaa kiukuttaa kanan munien kallistuminen sekä sähkö ja lämmitys katkokset.
Jokin pieni asia voi saada kansan kaduille niin suurella voimalla ettei kansalliskaarti mahda sadoilletuhansille mellakoitsijoille mitään.
Tähän jos lisätään että muutamia mielenosoittajia ammutaan ja tämä leviää somen välityksellä läpi mädän maan niin kolmensadantuhannen kansalliskaartilaisen joukko voi käydä pieneksi.
Lisäksi on täysin mahdollista että putleriin suunnattu attentaatti lopettaa julmuudet ja pienimuotoinen (toivottavasti pienimuotoinen) sisällissota aiheuttaa vallan vaihdon kremlin muurien sisällä.

7

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      3. Kysymys ! Minkä taatta ne ee ukrainan jookot laettana matalaks sitä pitkee kuorma-aato jonnoo sillo aluks (kevät 2022) siellä ku valako- venäjältä lähtivät tulemaa avo maaston keskellä kulekevia teitä pitki, antovat iha raahassa sitte sitte poistua takasi ku eevät suaneet kiovata piiritettyä ?

      V. Tähän olikin helppo antaa vastaus silloin toissa kesänä kun kysymys esitettiin minulle.
      Ensinnäkin ukrainalta puuttui pitkän matkan iskukyky joilla olisi voitu vaikuttaa kymmenien kilometrien päähän vihollisen kuormastoon.
      Jos ukraina olisi varautunut niin kuin Suomi on tehnyt esim. hankkimalla pitkän kantaman raketinheitinsuoritus kykyjä tai kykyä iskeä ilmasta maahan.
      Toinen tärkeä tekijä on ettei Ukrainassa ole vastaavaa sissikoulutusta mitä meillä on joka rajoitti sivusta iskuja pienten joukkueen kokoisten osastojen voimalla.
      Lisäksi on syytä huomioida maastolliset olosuhteet jotka poikkeavat suuresti Suomen olosuhteista.
      Ukrainan maasto on hyvin tasaista tasankoa ilman suojaavia metsäalueita joista olisi hyvä iskeä kuormaston kylkeen ja poistua pikaisesti suojaan niin että jatkuvat sivusta iskut aiheuttavat nopeasti vanjalle suuriet tappiot paikallisesti ja koko ajan vanjat joutuvat olemaan epävarmuudessa ja sitomaan koko tien pituudelta vartiotehtäviin miehiä.

      On myöskin syytä huomata että hyökkäyksen alettua ryöstäjillä oli ilmaylivoima ja sulutukset oli liian heppoisesti tehty että olisi voitu aiheuttaa suurempia kalusto sekä mies tappioita ryöstäjän joukoille.

      • Anonyymi

        Niin tai näin, ryssä aloitti sotimisen hyökkäämällä oikeudettomasti toisen valtion eli Ukrainan kimppuun.
        Sitä ennen ryssä manipuloi ja tuki Ukrainan itäisten alueiden kapinallisia, venäläisperäisiä tai -mielisiä separatisteja sekä otti haltuunsa Krimin kuin kriminaali konsanaan.
        Ja on riehunut Ukrainassa kuin raivopää, tehnyt pöyristyttäviä sotarikoksia ja pommittanut infraa ja asuinrakennuksia kuin paraskin tuholainen.
        Ja taustalla on vain KGB:n (nykyisin BFSB) paikalle junaileman presidentin ja hänen taustavoimiensa suuruudenhulluus ja haaveet suuresta ja mahtavasta Venäjästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tai näin, ryssä aloitti sotimisen hyökkäämällä oikeudettomasti toisen valtion eli Ukrainan kimppuun.
        Sitä ennen ryssä manipuloi ja tuki Ukrainan itäisten alueiden kapinallisia, venäläisperäisiä tai -mielisiä separatisteja sekä otti haltuunsa Krimin kuin kriminaali konsanaan.
        Ja on riehunut Ukrainassa kuin raivopää, tehnyt pöyristyttäviä sotarikoksia ja pommittanut infraa ja asuinrakennuksia kuin paraskin tuholainen.
        Ja taustalla on vain KGB:n (nykyisin BFSB) paikalle junaileman presidentin ja hänen taustavoimiensa suuruudenhulluus ja haaveet suuresta ja mahtavasta Venäjästä.

        FSB.


    • Anonyymi

      4. Kysymys ! "Sinä nuihin venäläisten epäonnistumisille naareskelet ja vitsiä heettelet nii onko nuilla ukrainalaisilla semmosta mitä pitäs parantoo taestelussa ryöstäjiä vastaa ?

      Kyllä on Ukrainalaisillakin ollut pahoja virheitä jotka ovat helpottaneet örkkien (tällä nimellä venäläisiä ukrainalaiset kutsuu nyky tilanteessa)maahantunkeutumista.

      Jos aloitetaan aivan sieltä 2014 jolloin venäjän armeija ryhtyi valloitus ja ryöstösotaansa niin silloin Ukrainan asevoimat olivat aivan retuperällä, niin heikossa kunnossa ettei heistä ollut yhtään puolustamaan Krimin haltuunottoa.
      Annettuilla määrärahoilla ei ollut kalustettu armeijaa eikä panostettu harjoitteluun vaan määrärahoista lie mennyt vaikka ulkomaille suuri osa.

      Seuraava esimerkki löytyy vuodelta 2017 jolloin venäjän palkkaamat sabotaasiryhmät onnistuivat tuhoamaan 100 000 tonnia tykistön sekä panssarivaunujen a-tarvikkeita kahdesta ammusvarikosta.
      Tätä puutetta ei ryhdytty määrätietoisesti paikkaamaan uushankinnalla jolla on ollut vaikutusta pian täysmittasen torjuntataistelun alun jälkeen ammusten säästämisen muodossa.
      Tässä välissä on muuten aivan pakko mainita että olin ensimmäinen henkilö Kiuruvetisistä joka otti esille asian jossa venäläinen henkilö (oliko GRU:n upseeri) vuokrasi Koivujärven varikon likeltä kesämökin josta ryhdyin puhumaan ja kirjoitin asiasta myös tälle palstalle.

      Kolmas esimerkkini epäonnistumisesta on keväältä 2022 jolloin örkkien joukot pystyivät valtaamaan eteläisestä ukrainasta hersonin kaupungin lähes ilman vastarintaa ja vasta dniprojoen ylitettyä vastarinta lopetti liikkeen ja Odessan valtaus jäi putelta (Putin) saavuttamatta jonka valtaus olisi lopettanut meriliikenteen täysin ukrainaan.
      Syynä huonoon puolustukseen on luultavasti etelä ukrainan puolustuksesta vastaavan/vastaavien henkilöiden saamat lahjukset venäjältä sillä sulutteet ja siltojen tuhoaminen sekä joukkojen keskittäminen tärkeimpien valtateiden varsille oli aivan puutteellista.
      Jos puna-armeija olisi hoksannut tehdä selvän painopisteen kyseiselle alueelle koko ukrainan armeija olisi voinut luhistua.

      Tässä nyt tuli muutamien esimerkkien muodossa selviä epäonnistumisia jotka ei onneksi kuitenkaan ole olleet ratkaisupaikkoja vaan nyt vaan täytyy toivoa jokaisen kiuruvetisen ja suomalaisen että jokin yllättävä seikka tai massiivisemmat tappiot venäjälle sysäisivät kansan kadulle ja myöskin muutaman kenraalin nousemaan nykyhallintoa vastaan ja valtaan täysipäiset hallitsijat.
      Putlerin (Putin) kanssa ei ole mitään mahdollisuutta rauhaan eikä edes neuvotteluihin.

    • Anonyymi

      Tule tebskalle, niin saat oikeaa tietoa.

    • Anonyymi

      Lisäys kysymykseen 4 antamaani vastaukseen.
      Unohdin mainita että todella suuri epäonnistuminen Ukrainalta oli kun eivät olleet tehneet liikekannallepanoa ennen venäjän hyökkäystä.
      Tämä virhe tasoitti tietä kohti Kiovaa ja muita suuria kaupunkeja kohti.

      Kysymys nro 5. Mitä ne on nuo rypälepommit ?
      Rypäleammukset tunnetaan toiselta nimeltä kuorma-ammuksina (sirotepommi)
      Kyseessä on ammustyyppi jossa on ensin yksi isompi ammus jonka sisällä on jopa satoja pienempiä kranaatteja.
      Rypäleammus ammutaan raketinheittimellä, ilmaseesta tai tykistöammuksena kohteensa yläpuolelle jossa se "aukeaa" ja pienemmät kranaatit leviävät soikion muotoiselle alueelle ja räjähtelevät iskusytyttimen koskettaessa maata/puuta.
      Kranaatit leviävät yleisimmin hehtaarin -kahden alueelle jolloin saadaan todella hyvä peitto yhdellä ammuksella ja suuri määrä örkkejä pois muonavahvuudesta.

      Tytärammuksissa on yleensä jonkinlainen kangasnauha joka toimii pyrstöntapaisena vakaimena jotta ammus tulee kärkiedellä maahan.
      Tykistön kuorma-ammuksen tytärkranaatit ovat tyypillisesti noin kaljatölkin kokoisia ja myös ontelopanoksella varustettuja ammuksia löytyy joten sirpaleet lävistävät heikoimmat panssaroinnit.
      Verrattaessa yhteen tavalliseen tykistökranaattiin kuorma-ammusta on jälkimmäisellä selvä etu suuremmalla peittävyydellä ja psykologinen vaikutus on myös selvästi suurempi kun joka puolella räjähtelee, siellä missä vihollisia on pienellä alueella runsaasti voidaan hyvällä osumalla vaikka komppaniallinen piippalakkeja lamauttaa.

      Myös meiltä löytyy varastoista 155mm kuorma-ammuksia tykistönkäyttöön ja onneksi Amerikkalaiset antoivat myös ukrainalle näitä käyttöön vaikka myös meidän vihervasemmisto on ollut ammustyyppiä vastaan niin kuin monessa muussakin maassa.
      Lienee sanomattakin selvää että "bunkkeripapan" joukot ovat myös käyttäneet helmikuusta 2022 asti rypäleammuksia.

    • Anonyymi

      Se olee niin, että
      maailma olisi paljon mukavampi paikka,
      jos Venäjää ei olisi olemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2364
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe