Mikään ei kiinosta

Anonyymi-ap

Eli kuuluuko skitsofreniaan tälläset oireet "ettei mikään oikeen kiinosta sen kummemmin". Itseäni vaivaa tämä kun en saa otetta oikeen mistään eikä mikään muu kuin päihteet oikeen nappaa. On kaiken maailman työtoimintaa ja urheilua tarjolla mutta ei vaan nappaa. En ole sen kummemmin omasta mielestä edes masentunut. Onko tää jotain kyvyttömyyttä tuntea mielihyvää?

7

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Masennus ei skitsofrenia. Itselläni ihan sama ettei mikään kiinnosta ei edes päihteet.

      • Anonyymi

        Mutta skitsofreniaan kuuluu masennus ja saamattomuus.


      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        ❤️ ­­N­­­y­m­f­­o­­m­a­­­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18229327

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      AP juuri luetteli niitä ns. "negatiivisia oireita". Täytyy myös olla ainakin jotain positiivisia oireita että voi saada skistsofrenia tai skistoaffektiivisen diagnoosin.

      Jos positiivisia oireita (harhaluulut tai vainoharhat ja/tai hallusionaatiot) ei ole, sinulla on luultavasti ennemminkin masennus. Koita tehdä netissä myös BDI (eli BDI-21) testi, MUTTA pelkkä testi ei kerro oletko masentunut! Eikä sen avulla pelkästään voi tehdä diagnoosia,

      • Anonyymi

        Masennus merkitsee itselleni vähän samaa kuin joku sanoisi minulle että hänellä on alakulosyndrooma. Yhtä merkityksetön termi. Syitä voi olla tosi monia miksi joku on masentunut ja esim buddhalaisittain elämää miettiessä kaikkia luopumisia ja kärsimyksiä en ihmettele miksi ihmiset saattavat toisinaan kokea jotain eksistentiaalituskaa. Tuska ja mielipaha ja perskipu ja luopuminen monesta asiasta kuuluu ihmiselämään. Ihminen elää tosi monia päiviä jolloin päivät toistaa itseään ja pitää miettiä sitä että millä elämänfilosofialla elämästä selviää. Joskus tapa millä itse elää ei tuota hyvinvointia ja on syytä kääntää laivaa. Se mielipahan kokemus voi auttaa laivan kääntämisessä vaikka sitä tulkitaan usein biologisen psykiatrian perspektiivistä sairautena jossa on negatiivisia sävyjä.

        Ei noin epäluotettavasta diagnoosista kannata ainakaan identiteettiä itselleen ottaa tai yrittää selittää kyseisellä psykiatrian oireyhtymällä miksi voi tavalla mitä sillä hetkellä voi.
        Rakentavampaa on aina etsiä ratkaisuja ja miettiä ehkä syitä taustalla kun ottaa joku hirveä ahaaelämys että ahaa OLEN MASENTUNUT. Se on kokemukseni. Itse ymmärrän oman alakuloni syyt, terveyteni on pettänyt ja se vituttaa, turhauttaa, ahdistaa, masentaa. Alakulosyndroomadiagnoosi ei juuri siinä auta. Mutta joka päivä itselleni sanon, elämä on luopumista, elämä on kärsimystä, eteenpäin mennään jollain tavalla ja yritetään jotain tehdä niinkuin se kuurosokea pakolaisleirillä.

        Masentunut mieliala on todellista, se että on joku sairausoireyhtymä mikä lie nimeltä masennus taas on vähän enemmän kyseenalaistettavampaa selityksenä kaikelle paskalle.

        Toki koska en tiedä mitä skitsofrenia tarkoittaa itse koettuna. Itse olen kokenut kun on ollut pää sekaisin hetkellisesti, olen kokenut syvän aallonpohjan henkisesti jossa tuntuu niinkuin olisin sisältä kuollut koska olo on ollut niin kertakaikkisen paska. Mun mielestä monet psykiatrian diagnoosit on kuin jotain ihmisyyttä pienentäviä stereotypiöitä, jotka saa yrjön kurkkuun. Te jotka koette omanne itseänne selittävänä niin hienoa. Ehkä mä en tiedä sitten kaikkea. Oma kokemus on vain kyseenalaistava ja ihmisen oikeutta tuntea korostava


    • Anonyymi

      Mua ei kiinnosta edes käydä suihkussa. Olen tässä taistellut itseni kanssa kaksi päivää. Kohta menen suihkuun ja pesen hampaat.

    • Anonyymi

      No jos käytät päihteitä tai antipsykoottisia lääkkeitä ynnä muuta niin voihan sillä olla vaikutuksensa siihen mitä aivosi pitää palkitsevana. Antipsykootit salpaa dopamiinia ja jatkuva keinotekoinen high jostain aineista voi lakata antamasta palkintoa ja todennäköisesti masentaa sinua jossain vaiheessa. Jos annat aivoille kokoajan helppoja iloja esim klikkailemalla tietsikan ikkunoita, et tee mitään pitkäjänteisempää joka tuottaa pitemmällä aikavälillä iloa ym niin ei se ihme ole ettei mikään kiinnosta.

      Kokeile alkaa tekemään jotain asioita ihan sen kummemmin niitä makustelematta vaikka ne ei kiinnostaisikaan. Ala käymään kävelyllä, laittamalla terveellistä ruokaa. Jossain vaiheessa saatat huomata että kiinnostus johonkin voi herätä kun teet ensin asian a joka johtaa asiaan b. Jos käytät jatkuvasti päihteitä, ne voi olla täydellinen blokki siinä että koet ns. tervettä mielihyvää ihan normaalista arkipäiväisistä asioista enää.

      Ihminen voi kokea monenlaista eksistentiaalistakin kriisiä - onko missään mitään mieltä? enkö minä ole kokenut tämän jo moneen kertaan, miksi minun pitäisi tästä aina innostua?

      Nämä kannattaa aina miettiä ennenkuin laittaa jonkun psykiatrian DSM-kategorian sairauden piikkiin. Huvittaa ihan katsoa joidenkin somevideoita omista psykiatrisista sairauksistaan jossa luettelevat oireitaan mitkä sopisivat aika moneen ihmiseen joka esim on ameebaa älykkäämpi ja jopa kulkee ajatuksia ja mielikuvitusta päässä. Ja joka saattaa kipuilla tämän nykyajan härdelliyhteiskunnan kanssa joka monimutkaistuu kokoajan velvoitteineen jossa ei aina sitä arkea hallitessaan kaikki asiat suju automaatiolla. Me kun ei olla mitään koneita vaikka toisinaan tuntuu että sitä melkein vaadittaisiinkin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe