SDP:llä on lähtenyt lakkomopo keulimaan vailla järkeä

Anonyymi-ap

Poliittinen lakko ei ole lakko, eikä mielenosoitus. Se on hyökkäys demokratiaa vastaan, koska kansa on valinnut Eduskunnan, koko kansan edustajat, hoitamaan asioita kansan puolesta. Se on demokratiaa. Jos joku hävisi vaalit, niin se ei oikeuta hyökkäämään Eduskuntaa eli demokratiaa vastaan.

Demarijohtoisten ammattiliittojen mopo on lähtenyt keulimaan oikein kunnolla. Aivan älytöntä. Onko ketään kotona siellä pääkopassa? Poliittiset lakot ovat poliittisia, ei asiallisia. Kokoontua saa ja osoittaa mieltä, mutta lakkoilu on epäeettistä, koska TESsit ovat voimassa ja se edellyttää työrauhavelvollisuutta. SDP ja Vasemmistoliitto paskat välittää. Sehän kuultiin televisiohaastattelussakin, kun vasemmistoehdokas sanoi, että varastaminen on ihan ok. Voi vittu!

Vuonna 1992 oltiin tilanteessa, jossa SAK oli kunnioitettavan Ihalaisen johdolla hyväksynyt kunnioitetun Sorsan muovaaman yhteiskuntasopimuksen. Silloinkin pari demarijohtoista ammattiliittoa lähti keulimaan: Metalli ja Paperiliitto ajoivat Suomen lamaan. Perkele. Lue ohesta dokumettia, miten meni. Hävetkää!

Tässä dokumenttia 1990-luvun tapahtumista, tuttuja asioita, ollaan vastaan, mutta ei tarjota mitään tilalle muuta kuin rettelöintiä. Ei välitetä sopimisesta. Kolmikanta ei kiinnosta.

"AHO palaa lama-aikaan tänään perjantaina julkaistavassa kirjassaan 1991 – Mustien joutsenten vuosi.

Hallituksensa säästötoimien vuoksi kansan epäsuosioon ajautunut ex-pääministeri avaa siinä lamavuosien päätöksenteon taustoja ja tulee samalla kumonneeksi monia aikaan liittyviä sitkeitä väitteitä.

Eniten Ahoa on jäänyt lamasta kaivelemaan juuri yhteiskuntasopimuksen kariutuminen.

Kalevi Sorsan johdolla neuvotellussa sopimuksessa oli tarkoitus toteuttaa sisäinen devalvaatio ja sitoutua kustannusten alentamiseen niin, että se olisi ratkaissut sekä viennin, velkaantuneen kotimarkkinasektorin että julkisen talouden ongelmia.

– Nyt on pyrittävä kunnolliseen ratkaisuun, sopimukseen, joka alentaa kustannuksia. Palkkalinjana se tarkoittaa nolla miinus lomarahat vuosille 1992 ja 1993. Jos sellaista sopimusta ei synny, budjetti on pakko tehdä kovimman jälkeen. Myös devalvaatio on siinä tapauksessa lähellä. Muuten ei selvitä, nuori pääministeri merkitsi päiväkirjaansa 8. elokuuta 1991.

TYÖNTEKIJÄJÄRJESTÖT eivät sopimisesta innostuneet. Ne tyrmäsivät kaikki hallituksen kaavailemat säästötoimet eivätkä pyynnöstä huolimatta esittäneet omiaan.

Vaikka kaikki myönsivät kansantalouden romahduksen ja siitä seuraavan julkisen talouden ahdingon, kukaan ei halunnut hyväksyä pienintäkään puuttumista oman jäsenkuntansa etuihin.

Viimein 19. lokakuuta yöllä puristettiin sovittelijaksi suostuneen Sorsan johdolla sopimus, jonka kustannusvaikutus olisi vastannut hallituksen tavoittelemaa 7,5 prosentin tasoa. Se olisi saatu laskemalla vakuutetun TEL-maksua neljä prosenttia sekä tulojen alennuksella, joka olisi vastannut 60 prosenttia lomarahasta.

Työantajajärjestöt ja SAK:n Lauri Ihalainen hyväksyivät ratkaisun, mutta Paperiliiton Antero Mäki ja Metalliliiton Pehr-Erik Lundh sanoivat kiertelemättä haluavansa devalvaation.

– ­Meidät on valittu nostamaan palkkoja, ei laskemaan niitä, Aho kertoo ay-johtajien sanoneen."

Paperiliitto ja Metalliliitto ajoivat Suomen syvään lamaan 1990-luvulla. Samalla tavalla tänä päivänä liiton jäseniä pidetään pelinappuloina "valtapelissä", jossa kysymys ei ole vallasta, koska valtaa, jota ei ammattiliitoille ole annettu, ei voi myöskään ottaa pois. Valta on Eduskunnalla. Kysymys on ammattiliittojen päättäjien rettelöinnistä. Ei oppineiden toimia.

3

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jaksat sinä pitää tuota pitkää propagandaa.

      Lakko on lakko. Nykyinen oikeistohallitus pyrkii kyykyttämään työväestöä, josta syystä ammattiyhdistysliikkeen on syytä reagoida. Huomatkaa, että suunnittellut leikkaukset ja heikennykset kohdistuvat erityisesti työväestöön ja kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin EIKÄ NIILLÄ OLE MITÄÄN SUORANAISTA VAIKUTUSTA VALTIOVELAN PIENENTÄMISEEN EIKÄ TYÖLLISYDEN PARANTAMISEEN. Ainoa, mitä ne kasvattavat, on työnantajien lompakot.

    • Anonyymi

      En äänestä demareita.

    • Anonyymi

      Onneksi suomalaiset ovat viisaita ja tunnistavat poliittiset lakot. Näkyy puolueiden kannatusmittauksissa. Hallituspuolueiden kannatus nousukiidossa ja vasemmisto oppposition öyhötyksineen sukeltaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10722
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3043
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2859
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1496
    Aihe