Olemme aallonpohjassa!

Anonyymi-ap

Nyt tuntuu siltä, että kotikaupunkimme on suurissa rahavaikeuksissa ja yritystoiminta on alamäessä. On huonoja aikoja ollut ennenkin, joten eiköhän tästäkin selvitä. Silti kuvastelee kultaisena 1980-luvun noususuhdanne Suomessa ja myös Oulaisissa. Silloin oli virtaa ja uusia yrityksiä syntyi koko ajan. Pyhäjokiseutu oli yksi tekijä, joka koko ajan kertoi uusista yrityksaistä ja muustakin eteenpäin menemisestä. Pikkukaupunki kasvoi ja virkistyi!
Tästä nykyisestä apatiasta on päästävä eteenpäin. Ehkä uusi isompi työnantaja antaa voimaa ja virkistystä. Saa nähdä. Yrittää kuitenkin pitää!
Pääasia, että peruspalvelut säilyvät, vaikka meitä oulaistelaisia olisi tuonnempana vain viisituhatta. Suomessa on paljon pikkupaikkakuntia, joissa on hyvä asua. Mutta jospa kuitenkin Oulainen nousisi!

9

1270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ylivieska naapurissa vetää ihmisiä puoleensa kuin magneetti. Onhan siellä vaikka ja mitä, ainakin vielä. Mitenkähän Oulaisiin uusia perheitä saatais ku täältä loppuu hiljalleen kaikki? Kuka siis uppoavaan laivaan nousisi? 🤔
      En tiiä miten tän kaupungin käy. Ottaako Ylivieska suojatiksensa kuntaliitoksen myötä vai jääkö tämä läntti autioksi pisteeksi. Tulevaisuutta kun ei etukäteen tiiä.
      Asukasmäärä vaikuttaa niin suuresti siihen, miten kaikki toimii. Miten kannattavaa on yrittää ja myydä tuotteita sekä palveluita, kuinka paljon kaupunki tienaa verotuloilla, runsas asukasmäärä houkuttelee muitakin kauempaakin mukaan asukkaiksi kaupunkiin, katukuva pysyy virkeänä ja eloisana, jne.
      Jos/kun ihmiset lähtee, loppuu koko kaupunki. Ja nykyisillä toimilla näin käy: Koulut suljetaan, katuvalot sammutetaan, yritykset lopettavat, verotus nousee, lomautuksia toteutetaan, katukuva synkistyy, jne.

      • Anonyymi

        Ei vedä Ylivieska sen kummemmin kuin muutkaan. Ainoat paikkakunnat jotka saa muuttovoittoa P-Pmaalla on Oulu ja Kempele.
        Syntyvyyden/kuolleisuuden osalta Oulussa, Kempeleessä ja Limingassa syntyy enemmän kuin kuolee. Muissa kunnissa kuolee enemmän kuin syntyy.

        Koko Suomessa on 31 kuntaa, joissa syntyy enemmän kuin kuolee.

        Tarvii varmaan alkaa tehdä jotain, jotta Suomen kansan vaellus ei pääty tällä planeetalla. Vaikka paskan puhumisen sijaan touhua sitä muuta.


    • Anonyymi

      Ei Oulaista pelasta tehdas, eikä kaksi, jo pelkästään siitä syystä, että kaikki muuttohalukkaat, eivät ole missään tapauksessa tehdastyöläistaustaisia!

      Oulaskangas pitäisi saada pidettyä paikkakunnalla, joka taas on Pohteesta ja Oysista kiinni, säilyykö se täällä vai ei!
      Oulaskankaan täällä pysyminen säilyttäisi myös hoitoalan työpaikat ja niiden mahdollisen kysynnän paikkakunnalla!

      Niin kauan, kuin Oulainen lipuu alamäkeä, asukasluku laskee ja katukuvassa näkyy enenevissä määrin tyhjiä liikehuoneistoja ja erikoisliikkeet lopettavat, tai muuttavat esim. Ylivieskaan, ei tänne kukaan halua myöskään muuttaa, saatika perustaa esim. pieniä yrityksiään.

      Tällä hetkellä, jos ei SUURTA ihmetta tapahdu, se on kyllä väkikato lopullinen ja jonkun vuoden päästä, täällä ei asu montaakaan tuhatta ihmistä.

    • Anonyymi

      Olipa skeptinen näkemys.. mutta vain yksi ehdotus mikä pitäis säilyttää.. mutta kun ne joiden pitäisi, olisi pitänyt ja olisivat voineet vaikuttaa piileskelevät kuka ties missä.

      Oulussa Pohde tulee sanomaan alasajot ja puhetta johtaa oulaisten edustaja..
      mitä hän sanoo, hyväksyy, antaa muiden esittää ratkaisee miten edetään mutta koko oulaisten asianosaisten lössin pitäis kirjata esitys jossa kaikki vaikutukset on mainittu ja toimittaa se joka konklaaville kirjallisena.. höpötykset on höpötetty ja niitä ei ymmärrä ukkomu....lainenkaan ja niihin puheisiin ei voi vedota kun ei jää jälkiä.
      Jokaiselta päätöksien tekijältä nimi alle niin vaikutus on ihan jotain muuta niin ja pohteen porukalta korvaukset puoleen.. jotta kustannukset laskee. sentissä on miljoonan alku sanoo sanalasku.

    • Anonyymi

      Leeteni pelastaa nousuun meidät

    • Anonyymi

      Hyökyaallonko

      • Anonyymi

        Ei hyökyaalto vaan"Tsunami".!


    • Anonyymi

      Täällä pitäis olla ehdottomasti vaikka motonet tai puuilon toimipiste. Varmasti vähenis ylivieskassa laukkaaminen ja lähikunnista lisääntyis täällä käyminen. Eihän täältä SAA MITÄÄN harrastustarvikkeita !! Alkakaapa päättäjät kosiskelemaan näitä firmoja.

    • Anonyymi

      Mitähän täältä ei saa, minä ainakin saan melkein kaikki mitä tarvitsen. Jos jotain ei saa niin netistä tilaan, ei tarvitse Ykaan mennä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      296
      2630
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2075
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      158
      1448
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1288
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe