Liitot aloittivat lakkoilun lasten ja perheiden vahingoittamisella

Anonyymi-ap

Päiväkodit olivat sitten ensimmäisenä lakkokohteena tällä kertaa. Elikkä hyökkäys lapsien ja lapsiperheiden kimppuun. Juoppokuljetuksilla pääsee Helsinkiin vielä mielenosoitukseen, mutta sen jälkeen AKT pysäyttää kuljetukset.

Linja-autoliikenteen, junaliikenteen ja lentoliikenteen lakot osuvat lähes koko kansaan. Junaliikenteen pysähtyminen tuli vieläpä lyhyellä varoitusajalla ja yllätyksenä, koska alustavasti se ei kuulunut lakon piiriin. Veturimiehet pääsevät hekin pätemään. Ei pääse syntymäpäiville, ei pääse häihin, ei pääse hautajaisiin. Lakot osuvat lasten lisäksi kaikkiin perheenjäseniin ja vanhuksiin.

Ote Helsingin sanomien kirjoituksesta 31,1,2024, sivu A12;

" Mieheni hautajaiset ja muistotilaisuus ovat perjantaina. Vieraita on tulossa muun muassa lentäen ulkomailta sekä junalla ja bussilla ympäri Suomea. Hautajaisjärjestelyt ja kuolinpesän asioiden selvittely kaiken surun keskellä olisivat olleet riittävän haastavia aioita ilman lakkojakin. On vaikea ymmärtää, jos lakkojen eri osapuolet eivät pyri neuvotteluratkaisuun, vaikka tietävät, että heidän valtataistelunsa johtaa yksilötasolla kohtuuttomiin kärsimyksiin. - Nainen, 70"

SAK on kieltäytynyt neuvotteluista hallituksen kanssa. Käveli ulos neuvotteluista. Sen sijaan Teollisuusliitto ja kumppanit ovat vaatineet, että hallituksen pitää luopua kaikista uudistuksista. Siihen ammattiliitoilla ei ole valtaa.

Yrityksille tulee kahden päivän lakoista 360 miljoonan menetys.

Yritysten menetykset ja perheiden ja yksittäisten ihmisten hätä ei kiinnosta lakkojohtajia. Eloranta, Aalto, ja Kokko ovat lakkokiimassaan onnensa kukkuloilla, kun viiden vuoden jälkeen saavat taas näyttää joukkovoimaa. Valtaa ammattiliitoilla ei ole, mutta joukkovoimaa on. SAK:n ammattiliitot käyttävät joukkovoimaa SDP:n ollessa oppositiossa. Kiristäminen ja uhkailu ei ole demokratiaa. Se on ryhmätyhmyyttä.

Poliittinen lakko ei ole lakko. Se ei ole mielenosoitus. Poliittinen lakko on haitantekoa yrityksille ja kansalaisille. Lakot eivät johda mihinkään hyvään.

Eduskunta on saanut valtakirjan viime keväänä kansalta, jota sillä on oikeus käyttää. Jos punainen osa ammattiliitoista haluaa vaikuttaa, niin kannattaa osallistua neuvotteluihin. Erimielisyys asioista ei oikeuta ammattiliittoja vahingoittamaan tahallaan muuta yhteiskuntaa.

SAK-laisten ammattiliittojen vahingonteko on tuttua jo kolmenkymmenen vuoden takaisesta lamasta. Sanotaan, että kerran saa erehtyä, mutta virheiden toistaminen on hölmöyttä. Hakaniemessä ei ole opittu mitään kolmeenkymmeneen vuoteen. Miten kansa reagoi jatkuvaan haitantekoon?

11

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lakoilla ei saavuteta mitään. Sen tunnustavat jo ammattiliitotkin. Nyt vain näytetään joukkovoimaa ja uhotaan työnantajille. Lakkokiimaiset ovat odottaneet tätä viisi vuotta. Sitten Sipilän lakkojen. Mitä järkeä? Vahingon aiheuttamista ulkopuolisille.

      Työntekijät ja työnantajat ovat samassa veneessä. Ammattiliitto ulkopuolisena päsmärinä, kolmas pyörä, keikuttaa tuota venettä kuin myrsky Ruotsin laivaa: buffetti on suljettu ja lapset huutaa ja oksentaa.

      Ansiosidonnaisturvan saa YTK:sta. Säästää monta sataa joka vuosi, eikä tarvitse miettiä osallistuuko lakkoon vai ei. Liiton jäseniäkään ei saa lain mukaan pakottaa työtaistelutoimiin. Tiedoksi.

      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🔞 ­­N­y­­­m­f­­­o­­­m­a­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Mitähän Li, Antti, Tytti, Saara ja Sofia sanovat. Eivätkö olekaan puheidensa takana. Hallitusta on haukuttu ja irvistelty jo pitkään ja nyt kuitenkin ensimmäisenä lapsiperheiden kimppuun. Saramon nimi unohtui listasta, enkä viitsi kummata.

    • Anonyymi

      natseille pitää näyttää

      • Anonyymi

        Kyllä Hallitus kaatuu kunhan jaksetaan
        lakkoilla.


    • Anonyymi

      Mä en tiiä, mikä siihen päähän on osunu. Veikkaisin kiveä, koska siinä ne nuoret heitteli niitä.

      Hän kertoi poliisille, että tapaamisen tarkoitus oli jutella äidin kanssa lapsiperhearjesta. Tapaamiseen hän oli saapunut nukke rintarepussaan.

      – Onhan semmonen kiva pieni semmonen vastasyntyny lapsi, mut en mä vielä omaa haluais, nainen vastasi poliisin kysyessä, miksi hän oli esiintynyt vastasyntyneen äitinä.

    • Anonyymi

      Pitäisi ottaa selvää asioista, ennenkuin lähtee lakkoilemaan. Monet uskovat vain ay-aktiivien puheisiin. Lakkoilijoita ei eilen kiinnostanut totuuden sanat Senaatintorilla. Huudettiin puheiden päälle. Sivistymätöntä älämölöötä.

    • Anonyymi

      "Eilinen Senaatintorin mielenosoitus oli osittain ilomielinen kokoontuminen ilmapalloineen ja turinoineen. Monet paikalle tulleiden huolet olivat ymmärrettäviä, mutta kylttien iskulauseet olivat vähän heppoisia, "en halua kuolla nälkään", käsipainossa "painava syy"-tarra, "nyt riittää",... Hei. come on.

      Yllätys oli, että Li Andersson osoittautui varsinaiseksi mielenosoitusten äidiksi. Hän erehtyi vastakkainasettelun tivaamalla paikalla olijoilta tuletteko uudelleen, tuletteko vielä senkin jälkeen? Presidenttiehdokas haastattelussa hän erehtyi sanomaan, että on ihan ok varastaa kaupasta. Huh huh! Vasemmistoliiton Arhinmäki tuomittiin sakkoihin sotkemisesta. Taitaa olla koko vasemmistoliitto harmaalla alueella?

      On ihan ok, tulla takaisin mielenosoitukseen vaikka kolme kertaa, mutta ei työaikana. Politiikka ei kuulu työpaikoille, eikä työaikaan. Se on hyvä muistaa. Työnantajista ei kannata yrittää ottaa selkävoittoa, eikä tehdä heistä syntipukkia. Tärkeä muistaa, kuka poistui kolmikantaneuvotteluista ja aloitti lakot? Sama taho voi ne myös lopettaa. Elorannan kommentti syksyn neuvotteluihin vaikuttamisesta on ihan totta. Kun lainsäädäntö hoitaa monet tärkeät asiat, niin syksyllä jää resursseja moniin jäljellä oleviin työntekijöitäkin huolestuttaviin asioihin. Se on hyvä asia.

      Entäs ammattiliittojen turhat huolet:
      - Palkaton sairaslomapäivä. Johtuu vapaamatkustajien väärinkäytöksistä, jotka myrkyttävät työpaikkojen ilmapiirin. Kaikki tietävät lusmurin poissaolojen olevan tahallisia ja perustuvan valheisiin. Vähentää väärinkäytöksiä, minkä parantaa työilmapiiriä ja vähentää työkuormitusta. Hyvä asia.
      - Lakko-oikeuden rajoittaminen. Ei poistaminen! On ihan ok rajoittaa poliittisten lakkojen kesto max. yhteen vuorokauteen. Eiköhän siinä ajassa asia tule selväksi, eikä lakkoon osallistuvien taloudellinen tappio tule niin kovin suureksi. Esim. AKT maksaa lakkopäivälle 60 euron korvauksen, josta viedään 35%n vero, jää käteen noin 40 euroa lakkopäivältä. Jos ahtaajan palkka on 4000 euroa kuussa, niin se on päivää kohden 200 euroa. Siitä 35%:n vero, niin jää käteen noin 140 euroa. Lakkopäivältä tulee takkiin 100 euroa netto. Mitä vähemmän päiviä on, sitä vähemmän tulee takkiin. Tulee liitoillekin menetyksiä lakoista, koska kun palkat pienee, niin liitolle siirrettävä provisio pienenee. Pääsääntö on, että politiikka ei kuulu työpaikalle, eikä työaikaan.
      - Irtisanomisen helpottaminen. Kysymys on ensimmäisessä kohdassa työpaikan ilmapiiriä myrkyttävästä lusmurista. Kyllä irtisanomiseen pitää riittää hyvä syy. Se on kaikkien etu.
      - Työttömyysturvan leikkaukset. Työttömyysturvan porrastamisen tukena on kaksi kolmasosaa Suomen kansasta. On hyvä asia, että ideologisesti työttömät saadaan ottamaan töitä vastaan. Työikäisten pitää tehdä töitä. Siitä lähdetään. Vapaamatkustajia on liikaa. Työttömyysmenot ovat 5 miljardia euroa vuodessa. Tuolle rahalle on tärkeämpiä kohteita. On kaikkien etu, että työllisyys lisääntyy.
      - Paikallisen sopimisen laajentaminen. Suomessa on liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on lain vastainen vaatimus. Paikallisen sopimisen salliminen kaikissa yrityksissä on aiheuttanut ammattiyhdistysliikkeelle harhaisia pelkoja. Työnanatajien ja työntekijöiden kokemukset paikallisen sopimisen yrityksissä ovat olleet poikkeuksellisen hyviä. Se on totuus. Liittymisvapauden vastaiset vaatimukset loukkaavat oikeustajua ja ovat vääriä. Let it go!

      Näin on. Ei mitään hätää. Monet huolet johtuvat puutteellisista tiedoista. Ei ymmärretä, mistä on kysymys. Me kaikki haluamme, että Suomi on paras maa asua myös tulevaisuudessa. Että meillä on hyvä koulutus, hyvä terveydenhuolto ja kohtuullinen sosiaaliturva. Valtion talous on saatava kuntoon, koska velaksi ei voi elää. Työllisyys on saatava nousuun, että työttömyyskulut laskevat ja samalla verotulot nousevat. Se on kaikkien etu. Mielenosoitus ok, mutta ei työaikana."

    • Anonyymi

      Teollisuusliitto jatkaa mieletöntä toimintaansa. Sen johto päätti kolmen päivän lakosta. Mitä heidän päässä oikein liikkuu? Eikö kolmenkymmenen vuoden takaisesta ole opittu mitään? Silloin Teollisuusliiton "isä" Metalliliitto ja Paperiliitto ajoivat käytännössä Suomen ihan tahallaan lamaan.

    • Anonyymi

      En lakkoile.

      • Anonyymi

        Helvetin porvarit on sikoja ja eivät tietenkään HALUA ymmärtää, että MIKSI mennään lakkoon! No,tulette vielä näkemään....!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe