Pääministeri Orpo on tänään väittänyt tiedotusvälineille, etteivät hallituksen ajamat työmarkkinauud

Anonyymi-ap

Pääministeri Orpo on tänään väittänyt tiedotusvälineille, etteivät hallituksen ajamat työmarkkinauudistukset vaikuttaisi palkansaajien elämään tai puuttuisi heidän etuihin. Tämä ei ole totta – miksi pääministeri valehtelee hallituksen työmarkkinapolitiikasta?
Andersson sanoo hallituksen tehneen itsestään työmarkkinaosapuolen, joka on nyt muun muassa yksipuolisesti heikentämässä irtisanomissuojaa, tekemässä ensimmäisestä sairauspäivästä palkattoman sekä leikkaamassa työntekijöiden työttömyysturvaa.

”Mitä nämä päätökset muka ovat, jos ei työntekijän etuihin puuttumista?”

SDP:N puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan sanoi Senaatintorin mielenosoituksessa, ettei Suomi nouse hallituksen ajamilla työelämän ja sosiaaliturvan heikennyksillä.

”Suomi nousee sillä, että hallitus ojentaa kätensä ja on valmis aitoihin neuvotteluihin”, Lindtman sanoi.

Lindtmanin mukaan mielenosoittajien vaatimukset muun muassa siitä, ettei lakko-oikeutta rajoiteta ja pienituloisilta leikata, ovat täysin kohtuullisia.

AY-LIIKE on vaatinut hallitukselta, että uudistuksista käytäisiin neuvotteluja järjestöjen kanssa.

Työministeri Arto Satonen (kok) toisti jälleen torstaina, ettei tällaisia neuvotteluja ole luvassa. Satonen sanoi HS:lle toivovansa, että torille kokoontunut joukko ymmärtäisi syyt hallituksen kaavailujen takana.

”Työntekijän etu on työllistävät yrittäjät, joiden määrä on vähentynyt. Suomalainen työ kilpailee maailmanmarkkinoilla, ja tässä kilpailuasetelmassa valtio, työnantaja ja työntekijät ovat samalla puolella.

47

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kokoomus ja Persusuomalaiset ajavat jääräpäisyydellään vain itsensä poliittiseen rotkoon.

      • Anonyymi

        Suomen sekasortoon ja sotatilaan. Ei aikaakaan kun Venäjä tulee "pelastamaan natseilta", kuten käytti samaa syytä iskiessään Ukrainaan. Voin kertoa, että minulla on mennyt maanpuolustushalu ja syy on hallituksen toimet kansaa kohtaan.


      • Anonyymi

        Orpo unelmoi


      • Anonyymi

        Miksi tehdään päätöksiä , jotka eivat vaikuta mihinkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen sekasortoon ja sotatilaan. Ei aikaakaan kun Venäjä tulee "pelastamaan natseilta", kuten käytti samaa syytä iskiessään Ukrainaan. Voin kertoa, että minulla on mennyt maanpuolustushalu ja syy on hallituksen toimet kansaa kohtaan.

        ALE uhoo, kun rauhantyo on vierasta.


      • Anonyymi

        Tyhmaa tehda paatoksia, jotka eivät vaikuta mihinkään . SATUSETÄ SATONEN SAI KUITENKIN AIKAAN LAKOT JA KAHDEN KUUKAUDEN NEUVOTTELUTAUON2.


    • Anonyymi

      Orpo valehtelee.

      • Anonyymi

        Nykyään on muotia valehdella kaikessa ja kaikki.
        Toimittajat puhuu suurfirmoja myötäillen, jättävät tärkeitä asioita kertomatta ja vääristelevät faktoja.
        Kansanedustajat ennen vaaleja suoltaavat silkkaa sontaa, ei totuuden häivää.
        Mainokset ne vasta valehteleevatkin.
        Miksi?
        Suomen kansa saa kaunisteltua valheellista tietoa kaikista asioista. Sähkö halpaa - suurin osa etenkin vanhuksista maksaa 14-18 senttiä kwh koska ei ole älypuhelinta läppäriä millä muuttaa sähköfirmaa.
        Kouvolan kaupunki odottaa viime vuodelta 8.5 miljoonaa euroa osinkoa KSS:ltä.


    • Anonyymi

      Turun URPO on täysi pihalla kansasta, saunan taakse välittömästi !

    • Anonyymi

      On se orpo ihan ulkona arjesta.

      • Anonyymi

        Niin on. Noilta nilkeiltä pitää sopeutumisrahat ottaa pois ja kaikki muutkin edut koska pärjäävät liian hyvin ilmankin. Suomen verorahat parempaan käyttöön kuin vastenmielisten alistajien ylellisyyksiin.


    • Anonyymi

      Mitäs sitten jos irtisanomisajan laki huononee? En 30v työelämä kokemuksella tiiä yhtään hyvää työntekijää joka pitäisi laiskasta työ kamusta

      • Anonyymi

        Ole sinä hiljaa kunnet mistään mitään tiiä!


      • Anonyymi

        Mitä sitten? Kannattaa pohtia asiaa toisenkin kerran ja miettiä, ettet satu vaan itse olemaan se, joka potkaisee omaan nilkkaansa omalla ajattelemattomuudellaan. Kiitos kolmestakymmenestä vuodesta, monoa perseeseen.


      • Anonyymi

        Menehän takaisin kiljutonkallesi jatkamaan unelmointia.


      • Anonyymi

        EI nää ole aina niin simppleitä juttuja. On noita tapauksia jossa kun firmalle menee huonosti , työnantaja on laittanut työntekijöitä kahten vuoroon - aamu ja ilta ja sitten vuoro vaihtuu päivittäin saadaakseen savustettua pitkään palveleita ulos firmasta ja ettei tartte maksaa isoja irtisanomisrahoja. Menee lain mukaan ku varoajat on paikallaan mutta ei tuota työntekijät jaksa kauaa. Lisäksi nämä alipalkatutut määräaikaiset sopimukset pitäisi kieltää. No mikä on sitten alipalkkaus? No jos työstä jota tekee kokopäiväisesti saa vähemmän käteen kuin että yksin asuva henkilö on toimeentulotuella - silloin kyllä voidaan puhua alipalkkauksesta. Ja silloin kun mennään paikallisen sopimisen puolelle, pitää nää työntekijän suoja-asetukset laissa määritellä koska se ei silloin ole määritelty ay-sopimuksissa.


    • Anonyymi

      Orpon Hallituksen mukaan toimeentulotuen alentaminen 20-40% tekee työttömästä ammattitaitoisen ja tuottaa lisää työpaikkoja. Siis Eduskunnassa on tämän tasoisia henkilöitä päättääjinä! Ei kai silloin voi muuta kuin lakkoilla.

    • Anonyymi

      Andersson itse valehteli, mutta se ei ole mitään uutta. Orpo sanoi lehdistölle ettei ole kysymys palkan laskemisesta, ei puhunut vaikutuksesta elämään tai etuuksiin. Jännä juttu miten asiat käännetään nurinpäin ja soppa on valmis. SAK kuvittelee, että Kelan maksamat etuudet ovat palkanlisiä ja antaa väärää informaatiota, että saisi porukat mukaan ja kiukustumaan entistä enemmän. Eihän tuolla torilla ollut kuin osa Suomen työttömistä, vasemmiston edustajia, jotka tuntee jo plakaattien tekstistä. PAM on naurettavuuden huippu, mutta liiton naiset kuvittelevat pääsevänsä miesten siivellä parempaan tulokseen. PAM taisteli torilla heikoista palkoista, joten olisiko lakon tarkoitus jäänyt ymmärtämättä?

      • Anonyymi

        Eihän sutki Orpo sitä sano, mitä seuraa jälkeenpäin, kun ensin on viety palkansaajilta kyky puolustaa itseään. Ei Andersson siinä suhteessa valehtele. Orpo ei vain uskalla sanoa totuutta lopullisten tavoitteiden suhteen, joita se EK:n ja Suomen Yrittäjien eteen puuhaa. Paska lentäisi tuulettimeen ay-liikkeeseen kuulumattomienkin suunnalta, jotka saavat tes-palkkaa.


    • Anonyymi

      LAKKOJEN LOPPUTULEMA.

      YRITYKSET ULKOMAILLE.

      HAHAHHAHHAHHAAA.

      KOMUT KELAN ETEEN LAKKOON.

      JA KAKKOSELLA KOPPIIN.

      HAHHAHHAHHAHHAAA.

      JA POOOIS

      • Anonyymi

        hahahaa


    • Anonyymi

      Ei Orpo valehtele, vaan hän ei tajua mitä nämä uudistukset tekevät kansalle. Kokoomuslaiset ovat sen verran pilvissä eläjiä, etteivät tiedä todellisuutta. He uskovat surkutteluelokuvien olevan fiktiota, eikä tosielämään perustuvia filmatisointeja.
      Tosin vaikka he tietäisivätkin, niin eivät he välitä muusta kuin rikkaiden hyvinvoinnista.

    • Anonyymi

      Orpo on ihan pihalla tavallisen ihmisen arjesta ja pitää heti irtisanoa pääministerin paikalta.
      Huijaamalla voitetut vaalit eivät oikeuta hallitusta mihinkään.
      Saunan taa koko mies heti purran seuraksi !

      • Anonyymi

        Kannatan!


    • Anonyymi

      Hallitus nousee,kun ministereistä ja kansanedustajista pistää puolet pihalle. Aivan turhia kova palkkioisia tossun kuluttajia.

      • Anonyymi

        Kalliiksi tulevat maalle. Pois vaan valepukit. Kylmästi pihalle ilman sopeutumisrahoja karenssin kautta kortistoon. Siinä niille itsensä etuoikeutetuiksi nostaneille omahyville!


    • Anonyymi

      Kokoomuslaiset voisivat koettaa elää 200€ kuukaudessa ja tästä summasta maksat aivan kaiken: laskut, pesuaineet, elintarvikkeet.

      • Anonyymi

        Toivottavasti tapahtuu niin että nääntyvät nälkään tekeleineen poteroissaan.


    • Anonyymi

      Tuohan se kokoomuksen taktiikka on aina ollu ja Orpo noudattaa sitä jääräpäisesti. Milloinkas Orpopoika tajuaa ettei asiat valehtelulla mene eteenpäin yhtään enempää kuin sortamisellakaan. Äkkilähtö tuommoselle ketkulle työttömien riviin ilman palkkaa. Kaikkia typeryksiä se leipä elättääkin.

    • Anonyymi

      Petteri Lama on ulkona.

    • Anonyymi

      Orpo on pihalla kuin lumiukko☃️!

    • Anonyymi

      Tällanen omaisuus, ei perhettä huollettavana, helppo on toteuttaa leikkauksia sosiaalitukiin, työttömyystukiin ja lisätä lapsiköyhyyttä.

      YLE:
      Tuore työministeri Arto Satonen (kok.) on sijoitusten arvolla katsottuna ministereistä omassa luokassaan miljoonaluokkaan yltävillä omistuksillaan.

      Satosen rahastojen arvo on yhteensä liki 560 000 euroa, ja päälle tulee osakesijoituksia runsaan 24 000 euron arvosta. Hänellä on omistusta kahdessa eri yhtiössä: Stalematen hän omistaa kokonaan ja Roismalan Risteys -kiinteistöosakeyhtiöstä puolet.

      Satonen on merkittävä asuntosijoittaja: hänellä on kaikkiaan 15 sijoitusasuntoa ja liiketila Sastamalassa.

      Sijoitusasunnoista seitsemän on Sastamalassa, kolme Helsingissä ja Rovaniemellä, Tampereella ja Kuopiossa kussakin yksi. Satosella on sijoitusasuntoja myös ulkomailla – Espanjan Puerto de la Cruzissa niitä on kaksi.

      Satonen ei ole maininnut asuntosijoitustensa arvoa, mutta se voi yltää asuntojen kokoja ja sijainteja arvioimalla reilusti yli miljoonaan euroon.

      Lisäksi Satosella on metsäomaisuutta yhteensä yli 74 hehtaaria. Satosella ei ole ilmoituksen mukaan lainoja.

    • Anonyymi

      Petterin turinat toistuvatq päivästä toiseen .

      • Anonyymi

        Miksi Stubb ei ota mallia Kekkosesta (1976)?
        https://www.youtube.com/watch?v=kFp9CAeF4IU

        Vastaavasti nyt on korkea inflaatio ja vientiteollisuuden ongelmat. Tuskin Orpon hallitus löytää objektiivisia perusteita ja ratkaisuja tähän työmarkkinaongelmaan, jonka suurin ongelma on työntekijöiden sortaminen - ei eläkeiän muuttaminen.


    • Anonyymi

      kokoomus tuo aina laman.

    • Anonyymi

      Miksi niitä sitten esitetään ?

    • Anonyymi

      Uudistukset????

    • Anonyymi

      Orpon puheet ovat ISOJA VALHEITA.

      Kaikki on muuttunut Orpon persurakkauden takia. Ei ikinä olisi voinut kuvitella,
      että persu on esimerkiksi SUPON päällikkönä.
      Se on turvallisuuden rienaamista. Ennen persut oli SUPON tarkkailussa.

      • Anonyymi

        Se on nyt sitä kauan kaivattua Supon sisäistä tarkastusta, nyt saadaan kaikki persujen rötökset painettua villaisella jo ennen kuin ne leviävät julkisuuteen.


      • Anonyymi

        Vastaavasti Hölmölund nimesi poliisiylijohtajaksi sinisen jäsenkirjan ja nepotismin avulla Paateron.


    • Anonyymi

      Se on muunnettua totuutta.

    • Anonyymi

      Turhia leikkauksia.

    • Anonyymi

      DEMARIDUUNARI KUVITTELEE OLEVANSA JEESUS.

      KÄVELE SITTEEN VETTEN PÄÄLLÄ.

      PLUMS.

      HAHHAHHAAA.

      JA POOOIS.

    • Anonyymi

      Fasismi rulaa!

    • Anonyymi

      Orpo on huomannut, että kun sanoo jonkun valheen totena, niin sitä pidetään vähän ajan päästä totena. Tämä on nähty monta kertaa viimeisten vuosien aikana.

    • Anonyymi

      Kysymys: Milloin oikeistolainen kansanedustaja valehtelee?
      Vastaus: Kun hän puhuu, elehtii tai nukkuu.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1373
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      1019
    3. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      996
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      969
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      954
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      860
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      859
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      851
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      848
    Aihe