Kirkko valehtelee jälleen kirkkoon kuuluvien osuuden

Anonyymi-ap

Suora lainaus evankelis-luterilaisen kirkon 1.2.2024 julkaisemasta lehdistötiedotteesta: "Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vahvistettujen jäsentilastojen mukaan vuoden 2023 lopussa kirkkoon kuuluvien osuus oli 64,5 prosenttia väestöstä." Lähde: https://evl.fi/tiedote/kirkkoon-liittyneiden-maara-kasvoi-kirkosta-eroaminen-edellisvuotta-maltillisempaa/

Suomen väkiluku oli joulukuun lopulla Tilastokeskuksen mukaan 5 604 558. Lähde: https://www.stat.fi/julkaisu/clmixlq2e5fnt0bw60d4l2t7g

Kirkon jäsenmäärä oli 3 559 811. Lähteenä yllä mainittu kirkon oma tiedote.

Luku 3 559 811 jaettuna luvulla 5 604 558 on 0,6352. Suomalaisista siis noin 63,5 prosenttia kuului kirkkoon, ei 64,5 prosenttia. Kirkko on jälleen kerran jäänyt kiinni valehtelusta.

https://www.eroakirkosta.fi/

12

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tästä on lähetetty oikaisupyyntö STT:lle, Helsingin Sanomille, MTV:lle, Turun Sanomille, Suomenmaalle ja Aamuset-lehdelle. Kertokaa, jos huomaatte, jonkun näistä oikaisseen virheen.

      • Anonyymi

        Ei näemmä ole minkäänlaista faktantarkastusta noinkaan isoilla medioilla. Kaikki kirkkoon liittyvä menee läpi ilman kritiikkiä. Hävetkää!

        Jos tätä ei oikaista, niin sittenhän voidaan ensi vuodenvaihteessa kertoa isoin otsikoin, että kirkon jäsenosuus romahti 64,5 prosentista 61,x prosenttiin eli enemmän kuin koskaan aiemmin.


      • Anonyymi

        STT oikaisi juttuaan. Moni media oli julkaissut STT:n virheellisen jutun ja joutuu nyt korjaamaan uutisointiaan.

        Kirkkokin korjasi verkkosivuillaan olevaan lehdistötiedotettaan valheesta kiinni jäätyään, mutta ei noudattanut hyvää tapaa ja kirjannut tekstiin, että siinä oli alun perin ollut väärää tietoa. Tämäkin kielii siitä, että kyseessä oli tarkoituksella tehty teko, joka nyt kostautui.

        Tässä esimerkiksi Turun Sanomien oikaisu: https://www.ts.fi/uutiset/6232407


    • Anonyymi

      Mitä enemmän kirkko on esillä, hyvässä tai pahassa sen enemmän sen jäsenmäärä laskee.

    • Anonyymi

      Kastettujen määrä romahti, mutta sitä kirkko ei tietenkään mainitse valeuutisessaan.

    • Anonyymi

      Kannattiko ryhtyä valehtelemaan? Käry kävi, ja uutinen kirkosta eroamisesta sai enemmän julkisuutta kuin kirkko halusi. Noloa, todella noloa.

      Kirkkohan on näitä yrittänyt ennenkin. Yrittää todennäköisesti vastakin. Pidetään silmät auki ja neuvotaan lehdistöä tarvittaessa.

    • Anonyymi

      Tästä syystä kirkko on niin vaarallinen: sillä ei ensinnäkään ole minkäänlaista moraalia, joten se voi vuodesta toiseen esittää valheellisia lukujaan ilman tunnontuskia, ja toisekseen media nielee luvut kerta toisensa jälkeen eli kirkolla on paljon "ystäviä" toimituskunnissa.

    • Anonyymi

      Oletteko muuten huomanneet, että kirkko on alkanut ilmoittaa riparin käyvien osuuden osuutena kirkkoon kuuluvista eikä koko ikäluokasta? Se yrittää esittää asiat niin, että yhdeksän kymmenestä nuoresta käy riparin, vaikka todellisuudessa vain seitsemän kymmenestä käy, ja osuus laskee koko ajan. Tai sitten kirkko pitää roskasakkina nuoria, jotka eivät kuulu kirkkoon, jonkinlaisena tilastoon kelpaamattomana hylkiöluokkana. En tiedä, kumpi vaihtoehto on pahempi, valehtelu vai vähättely.

    • Anonyymi

      Maakuntalehden jutussa kirkko mainosti "kirkollisten toimitusten" lisääntymistä vuodesta 2022, vaikka vuonna 2022 oli vielä varsinkin alkuvuodesta koronarajoituksia voimassa ja noita toimituksia oli siksi vähemmän. Toimittajalla ei ollut älliä tai kiinnostusta kyseenalaistaa tätä.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Lisäksi vaikka jumalan palvelukset koronakuopasta lisääntyikin, niin oleellisimmat kirkolliset toimitukset jatkoivat vähentymislinjalla, kuten kasteet ja avioliittoon vihkimiset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe