Miksi Bergbom puhuu paskaa ja valehtee

Anonyymi-ap

Elääkö hän bioruskeassa paskapallossa vai mistä hänen uskomukset ovat peräisin? Vai elääkö on hän vain niin syvällä synkkyydessä etteivät hänen väitteet kestä päivän valoa.

"
Tällä kertaa Bergbom esitti useita väittämiä, jotka ovat suhteellisen helposti todennettavissa tosiksi tai epätosiksi. Bergbom mm. väitti, että viimeisen kymmenen vuoden aikana:

1 Talouskasvua ei ole saavutettu.
2 Työpaikkoja ei ole syntynyt lisää.
3 Yrityksiä on mennyt vain konkurssiin.
4 Yritysten määrä on jatkuvasti vähentynyt.

Käydään läpi, miten nämä väitteet suhteutuvat tilastoihin. Vertailen toisiinsa pääosin vuosia 2012 ja 2022, koska niistä löytyi vaivattomasti tietoa liittyen jokaiseen neljään Bergbomin väitteeseen. Vuosien 2013 ja 2023 tai 2014 2024 vertailu ei myöskään johtaisi toisenlaisiin johtopäätöksiin.

Eilen julkaistussa Politiikkaradio-podcastissa tehdyn nopean faktantarkistuksen mukaan ensimmäinen väite ei pidä paikkaansa, sillä bruttokansantuote on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 74 miljardilla eurolla. Tämä selviää helposti myös Tilastokeskuksen sivuilta. Esimerkiksi henkeä kohti laskettu bruttokansantuote (viitevuosi 2015) oli vuonna 2022 42 168 euroa, kun se vuonna 2012 oli 39 330 euroa. Suomen ostovoimakorjattu BKT oli vuosien 2000-2020 välisenä aikana korkeimmillaan vuonna 2019. Vaikka kasvu olisi ollut niukempaa kuin monissa muissa maissa, Bergbomin väite ei pidä paikkaansa.

Myös Bergbomin puheet työpaikkojen vähentymisestä ovat virheellisiä. Vuonna 2012 Suomessa oli 2 339 904 työpaikkaa, ja kymmenen vuotta myöhemmin määrä oli noussut 2 423 548:aan. Työpaikkojen määrä oli tällöin suurempi kuin koskaan aikaisemmin ainakin vuodesta 1987 lähtien. Vaikka kasvua olisi voinut olla enemmänkin, Bergbomin väite on virheellinen. Erityisen mielenkiintoista on, että 2000-luvulla uusien työpaikkojen syntyminen on pääosin ollut maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä varassa, kuten tilastotieteilijä Pekka Myrskylä on todennut.

Tarkasteltaessa 15–74-vuotiasta väestöä ja heidän jatkuvia sekä määräaikaisia työsuhteitaan, on uusia työllisiä tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana käytännössä yksityiselle sektorille. Vuonna 2012 yksityisellä sektorilla oli tällaisia henkilöitä 1 454 000 ja vuonna 2022 lukema oli 1 610 000. Kunnan ja valtion osalta vastaavat luvut olivat 646 000 (2012) ja 637 000 (2022).

Kolmas Bergbomin väite oli konkurssien määrien jatkuva lisääntyminen. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2020 konkurssihakemusten määrä oli pienempi kuin minään muuna vuonna konkurssitilastoinnin aloittamisesta 1986 lähtien. Konkurssihakemusten määrä kasvoi hieman lakirajoituksen päätyttyä vuonna 2021, jonka jälkeen määrät palasivat takaisin normaalille tasolleen. On kuitenkin totta, että koronapandemian aikana yritysten lakkauttaminen yleistyi. Joka tapauksessa Bergbomin väite konkursseistakaan ei kestä päivänvaloa.

Voisiko siis Bergbomin viimeinen väite yritysten määrän jatkuvasta vähentymisestä pitää paikkansa? Ikävä kyllä joudut taas pettymään. Ilmeisesti ainakin Suomen yrittäjillä on asiasta eri käsitys, koska heidän mukaansa yritysten määrä on 2000-luvulla kasvanut voimakkaasti. Kasvu on toki ollut nopeampaa 2000-luvun alussa kuin viimeisen 10 vuoden aikana. Joka tapauksessa tässäkin kohden Bergbom ei puhu totta.

On hämmästyttävää, kuinka monta virheellistä väitettä yksittäinen poliitikko voi esittää alle minuutissa. Bergbom on kiistatta taitava puhuja, ja vaatii rohkeutta astua yli 10 000 ihmisen eteen puhumaan hallituksen toimien puolesta. Nyt olisi kuitenkin aiheellista, että Bergbomin ihailijat alkaisivat hiljalleen arvioida paitsi hänen retorisia taitojaan myös sitä, onko hänen puheissaan mikään totta.

60

374

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Totuudet eivät ole ennenkään häirinneet persujen omia ajatuksia.

   • Anonyymi

    Sinä pjärven persupakkomielteinen sometrolli hoet edelleen vuoden jokaisena päivänä totuuttasi jokaisella palstalla joita terrorisoit luotsinpestin suojista.🥱🥱


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinä pjärven persupakkomielteinen sometrolli hoet edelleen vuoden jokaisena päivänä totuuttasi jokaisella palstalla joita terrorisoit luotsinpestin suojista.🥱🥱

    Pidä sinimustat olkiukkosi vain omissa komeroissasi. Persut ovat siinä omituinen kansanryhmä, kun heidän nahka ei kestä arvostelua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pidä sinimustat olkiukkosi vain omissa komeroissasi. Persut ovat siinä omituinen kansanryhmä, kun heidän nahka ei kestä arvostelua.

    mikä sinimusta? Olen kokoomuslimen.


  • Anonyymi

   Valehtelu on persujen elämäntapa. Siitä he ylpeinä nauttivat 24/7.

   • Anonyymi

    Milloin sinä pjärven persuja vainoava 🔵⚫ trolli hakeudut hoitoon tuon sinun elämääsi hallitsevan persupakkomielteen kanssa? Yhtä ja samaa persujen perään itkemistä luotsinpestin suojista 18-22h/365vrk vuodessa oli arki tai pyhä, joulu tai juhannus.


  • Anonyymi

   Ei anneta faktojen häiritä "hyviä" puheita rumiin päämääriin. Bergbom puhuu kuin Stubb.

   • Anonyymi

    Sinimustien somesaastevastaava nettipeikko joka vaihteeksi halailee mamuja vaikka edustaa rotuoppia julistavia fasisti rasisteja. ;))))))


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinimustien somesaastevastaava nettipeikko joka vaihteeksi halailee mamuja vaikka edustaa rotuoppia julistavia fasisti rasisteja. ;))))))

    Haapaveden Ernst Röhm pysyy erinomaisesti keskustelun aiheessa mukana, Studioraati onnittelee suorituksesta !!!


  • Anonyymi

   Osaako muuta kuin valehdella.

  • Anonyymi

   Olisitko persuista pihalle potkittu natsi ystävällinen ja kertoisit miten vuodatuksesi suoli24 palstalla muutti maailmaa? 🤭

   Anteeksi häiriö sinimusta äärivasemmistolainen jatka pyhää sotaasi maahanmuuttokriittisiä persuja vastaan. Jotka toteuttaa hallituksessa juuri niitä kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan mistä te sinimustat vain voitte haaveilla. Poislukien rotuopin julistus mikä teidät natsit saa vainoamaan persuja kun ei sukurutsan hedelmillä kaikki kotona em:sta syystä.

  • Anonyymi

   On ihan totta ap kuinka vaatii munaa mennä lakkoilijoiden eteen kivitettäväksi siinä missä sinä sinimusta pikkuneiti huutelet itse somessa anonyyminä puskista kun ei miestä muuhun ole..🤭

   • Anonyymi

    Paljon oli poliiseja pikkureppanan ja sössön koskemattomuuden turvajina, ja väkivalta sinänsä ei ole arvostettu ongelmien ratkaisukeino muden kuin persujen päiväunissa.


  • Anonyymi

   Mitä vanhat valepersut edellä,sitä nuorpersut perässä.
   Tärkein persuohje on opittu,valehtele törkeästi nii joku aina uskoo.

   • Anonyymi

    Persuille Aatun opit ovat kuin Raamatun kymmenen käskyä.

    "Suurella valheella on aina tietty uskottavuuden voima, koska kansakunnan suuri enemmistö on helpompi johtaa harhaan syvissä tunteen kerrostumissa kuin tietoisesti tai vapaaehtoisesti. Mieltensä primitiivisessä yksinkertaisuudessa heitä on helpompi huijata suurella kuin pienellä valheella, koska he itse turvautuvat pieniin valheisiin pienissä asioissa, mutta häpeäisivät käyttää suuren mittakaavan valheita. Heidän mieleensä ei koskaan tulisi tuottaa kolossaalisia epätotuuksia, eivätkä he koskaan uskoisi muiden voivan vääristää totuutta niin häikäilemättömästi." -Adolf Hitler-


  • Anonyymi

   Unohtiko olevansa Kansanedustaja, ei hallituksen.
   Miksi latelee kansan syyksi tekemättömiä/työssään epäonnistuneita selvyyksiä.
   Hallituksen ja eduskunnan tehtäviä on ratkaista tämänlaiset pulmat, ei kuitenkaan laittaa Suomen kansaa maksumiehiksi epäonnistumisistaan ja pelitappioista kasinomarkkinoilla.

  • Anonyymi

   No selvääpä tämä,nyt on persut kansaa vastaan!

  • Anonyymi

   Missä persu, siellä emävalhe.

  • Anonyymi

   Perussuomalaiset rp ei varsinaisesti kuulu hallitukseen vaan esimerkiksi Suomen uutisilla on myös oikeus arvostella johtavia poliitikkoja.

  • Anonyymi

   Kuka on Bergbom? Kysyy epätietoinen perussuomalainen.

   • Anonyymi

    PS/SS-Jugendin uusi Joseph Goebbels.


  • Anonyymi

   Ei persuja faktat kiinkosta.

  • Anonyymi

   Persuilla savet lahkeessa välittömästi, kun joku arvostelee

  • Anonyymi

   Miten on mahdollista että suurimman työväenpuolueen kansanedustaja menee haukkumaan mielenosoittajia jotka vaatii oikeutta itselle että ei kaikkia saa leikata.
   Tämä haukkuja ei ole aito duunarin puolustaja. Vaan EK kätyri.

   • Anonyymi

    Persujen tenavatähdetkin sen tietävät, minkä nuorena oppii, sen vanhanakin persuna taitaa. Etenkin valehtelun.


  • Anonyymi

   LIITY SINÄKIN KOMUIHIN.

   TUHOTAAN SUOMI YHDESSÄ.

   TUUT TUUT.

   HAHHAHHAHHAAAA.

   JA POOOIS.

   • Anonyymi

    Ei komut eikä kukaan muukaan pärjää persuille Suomen tuhoamisessa. Missä persut Hommaa, siellä perikato on väistämätön. Ja kaikki tuo persujen suhmurointi palvelee Putinia, kuten on persujen todellinen tarkoituskin.


  • Anonyymi

   Yksikään kirjoittaja ei näköjään lähde kieltämään, etteikö persupoika lasketellut muunneltua totuutta.

   On sekin sentään jotain.

  • Anonyymi

   Ihan sama mitä persulle puhuu. Jos puhuja on persu, persu hurraa,
   vaikka hänet itsensä haukuttaisiin pataluhaksi.
   PS:n kannattajaa on vedätetty pahemmin kuin minkään puolueen,
   mutta persu vain jatkaa hurraamistaan onnellisena, että häntä
   on huijattu.

   • Anonyymi

    Mikä tekeekin persusta lahkouskovaiseen rinnastuvan masokistin.


  • Anonyymi

   GÖBBEL MÄÄKII MEGAFONIIN.

   AASILAUMA VILLIINTYY.

   VAADIMME GOLD CARD by KELA.

   HAHHAHHAHHAAAA.

   JA POOOOIS.

   • Anonyymi

    Halla-aho vaatii siis persuille Kela-gold kortteja? Ja PS-kantaräkälöihin kassapiikkejä?


  • Anonyymi

   Kohteliaisuuteen kuuluu kuunnella mitä toisella (Bergbomilla) on sanottavana eikä koko ajan huutaa päälle ja haukkua asiattomasti.

   • Anonyymi

    Eli Bergbomin kritisointi on tuomittavaa, mutta Bergbomin valehteleminen ei?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eli Bergbomin kritisointi on tuomittavaa, mutta Bergbomin valehteleminen ei?

    Kritisoida saa, mutta silloin kun toinen puhuu on kuunneltava.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kritisoida saa, mutta silloin kun toinen puhuu on kuunneltava.

    Vaikka valehtelisikin?


  • Anonyymi

   Natsit tuhosi puoli maailmaa 1930-40 luvuilla.Nyt natsit tuhoaa Suomen talouden ja koko sotien jälkeen kehitetyn hyvinvointi yhteiskunnan!

   • Anonyymi

    Jos Bergbom löisi tavallista persujen kaljabaarimoukkaa vaikka halolla päähän, tämä kenttäpersu hokisi vain "Kiitosta! Kiitosta!" - Sellaisia ne persu-uskovaiset ovat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos Bergbom löisi tavallista persujen kaljabaarimoukkaa vaikka halolla päähän, tämä kenttäpersu hokisi vain "Kiitosta! Kiitosta!" - Sellaisia ne persu-uskovaiset ovat.

    Tai Bergbom sanoisi panneensa tämän kaljabaarimoukan muijaa.


  • Anonyymi

   Harvinaisen röyhkeä ja huono tapainen ihminen. Tätä taustaa vasten ymmärrän hyvin miksi meidän puolueessa hänestä pidetään. Meidän mielestä on hienoa kun puhuu RUMASTI ihmisistä (esim. mustat säkit).

   • Anonyymi

    Mistä tietää, että persu aikoo esittää oikein suuren vittumaisen valheen?
    Siitä kun persu avaa suunsa.


  • Anonyymi

   Asiallinen kirjoitus. Tähän Persu valitettavasti vastaa: "Tilastot on tyhmille, älykäs ihminen ymmärtää totuuden ilman lukuja ja tilastoja". Että silleen.

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Myös Satonen puhui paskaa. Tässä todisteet.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/57defd13-d11e-42e2-a625-123fa0c9d45f

    Etlan tutkimusjohtajalta täystyrmäys työministeri Satoselle
    Etlan johtaja sanoo, että taloustieteelliset tutkimukset eivät perustu kyselytutkimuksiin, vaan laajoihin tilastoaineistoihin. Suomen Yrittäjien teettämä kysely sen sijaan on suunnattu ainoastaan yrittäjille.


  • Anonyymi

   Tää ap näkyy olevan ihan sairas tyyppi. Millä mandaatilla nimittelet täällä yhtään ketään? Anteeksi, että epäilen sairautta, mutta tulipahan nyt vaan kauniisti sanottuna mieleen.

   • Anonyymi

    Hallituksen ministerit vetelevät uskomusten pohjalta. Jättävät faktat oppositiolle.


  • Anonyymi

   Puhui kannattajilleen. Aivopesua persuille

  • Anonyymi

   Bergbom saa kannatukselleen nostetta puhumalla paskaa ja valehtelemalla. Sellainen vetoaa meihin persuihin.

  • Anonyymi

   Uskoisin, että jos puhuisi totta eikä valehtelisi niin henk.koht kannatus romahtaisi.

   • Anonyymi

    Osaavatko satusetä Satonen ja valehteleva persujen tennavatähti Bergbom edes hävetä? No eipä tietenkään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Osaavatko satusetä Satonen ja valehteleva persujen tennavatähti Bergbom edes hävetä? No eipä tietenkään.

    Miten patologiset valehtelijat osaisivat hävetä?


  • Anonyymi

   Politiikassa pärjää jo aika pitkälle sillä että kuulostaa vakuuttavalta ja rakastaa esillä oloa.. Aika harva viitsii/ymmärtää tarkistaa juttujen totuudenmukaisuutta.

   Persut on vakuuttavalta kuulostavan paskanpuhumisen luvattu maa, siellä vain taivas on rajana kunhan suu käy. Tuttavapiirissä on narsistisia öykkäreitä jotka ovat siirtyneet juuri persuihin tekemään politiikkaa koska siellä ei oikeasti tarvitse tietää tai ymmärtää mistään mitään, kunhan pitää meteliä.

   Begbom on kunnianhimoinen ja huomiota rakastava hahmo, hän tulee persuissa menestymään. Amerikkalaistyylinen mouhotus uppoaa aina tiettyyn kansanosaan, heitä ei kiinnosta se, onko kerrottu totta kunhan kerrottu on sitä mitä he haluavat kuulla. Berbom ei todellakaan puhunut mielenosoittajille vaan persuille ja persuhenkisille, hän vain käytti tilaisuuttaa hyväksi saadakseen itseään esille.

   • Anonyymi

    Ministeri Arto Satonen kiittää kotiseutuhengenheimolaistaan 🤣


  • Anonyymi

   LIITY PUNIKKEIHIN.

   TUHOTAAN SUOMI YHDESSÄ.

   LAKKOON KAIKKI.

   KOHTA MOPOLLA HIIVAN OSTOON.

   HAHHAHHAHHAAAA.

   JA POOOOIS.

  • Anonyymi

   Persu pettää aina, arkena ja sunnuntaina.
   Noiden persujen menestys eli hillotolpalle pääsy perustuu Gaussin käyrään, puolet porukasta toimii alle satasella ja siitäkin iso osa jää alle seiskavitosen. Se porukka uskoo minkä tahansa valheen!

   • Anonyymi

    Mistä tietää, että persu valehtelee?
    Siitä kun persu avaa suunsa.


  • Anonyymi

   Bergbom on opiskellut Veronmaksajien etujärjestössä laajan oppimäärän ja nyt mantraa "totuuksia" tajuamatta niitä.

  • Anonyymi

   se onki persu

  • Anonyymi

   Persu tulee ja sanoo miten asiat on.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ukkola: "Sanna Marin, nolo keikari"

   Nyt osuu niin kohdilleen, että sattuu...hahahaaa. "Marinin rahvaanomainen piehtarointi mammonassa on yhtä kamalaa kats
   Maailman menoa
   341
   4625
  2. Seiska: Taas uusi TTK-romanssi? Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä suhdehuhujen pyörteissä

   Oho, olisiko rakkautta ilmassa? Ainakin hyvin Pernillan ja Anssin kemiat kohtasivat TTK-parketilla ja olivat myös erittä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   3055
  3. Pietilässä menossa poliisioperaatio

   PIETILÄSSÄ on parasta aikaa menossa poliisioperaatio, jossa on mukana sekä siviili- että virkapukuisia poliiseja. https
   Jämsä
   28
   2286
  4. Mikä kaivatussasi on niin erityistä?

   Asiallisia vastauksia kiitos 🙋‍♂️
   Ikävä
   58
   1026
  5. Hyvän mielen ketju

   Palstalla taas kähinöidään sanasta jos toisesta. Muistuttaisin kaikkia että joka päivä tapahtuu jotakin hyvää. Tähän k
   Sinkut
   216
   956
  6. Opettaja piti tuntia kännissä Jämsänkoskella

   No nin! Jämsänkosken Yhteiskoululla: https://www.jamsanseutu.fi/uutiset/art-2000010246632.html
   Jämsä
   27
   881
  7. tapahtuukohan tänään

   Jotain jännää🤔
   Ikävä
   88
   842
  8. Moi rakas nainen

   Mulla seisoo nyt kun ajattelen sua. Tai oikeastaan aina kun ajattelen sua :) haluan sua
   Ikävä
   67
   836
  9. Oletko siis kiinnostunut minusta?

   Seuraavan kerran nipistän sinua, koska haluan varmistaa, ettei tämä ole unta.
   Ikävä
   57
   826
  10. Katso: Danny, 81, lataa tiukkaa tekstiä Farmi Suomi -olosuhteista: "Voi todeta, että ei tämä ole..."

   Danny tilittää tiukkaa tekstiä ja varmaan ihan asiasta. Tuohon ikään jo paljon nähnyt. Mutta saikohan tuonne ottaa oman
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   821
  Aihe