Miksi Bergbom puhuu paskaa ja valehtee

Anonyymi-ap

Elääkö hän bioruskeassa paskapallossa vai mistä hänen uskomukset ovat peräisin? Vai elääkö on hän vain niin syvällä synkkyydessä etteivät hänen väitteet kestä päivän valoa.

"
Tällä kertaa Bergbom esitti useita väittämiä, jotka ovat suhteellisen helposti todennettavissa tosiksi tai epätosiksi. Bergbom mm. väitti, että viimeisen kymmenen vuoden aikana:

1 Talouskasvua ei ole saavutettu.
2 Työpaikkoja ei ole syntynyt lisää.
3 Yrityksiä on mennyt vain konkurssiin.
4 Yritysten määrä on jatkuvasti vähentynyt.

Käydään läpi, miten nämä väitteet suhteutuvat tilastoihin. Vertailen toisiinsa pääosin vuosia 2012 ja 2022, koska niistä löytyi vaivattomasti tietoa liittyen jokaiseen neljään Bergbomin väitteeseen. Vuosien 2013 ja 2023 tai 2014 2024 vertailu ei myöskään johtaisi toisenlaisiin johtopäätöksiin.

Eilen julkaistussa Politiikkaradio-podcastissa tehdyn nopean faktantarkistuksen mukaan ensimmäinen väite ei pidä paikkaansa, sillä bruttokansantuote on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 74 miljardilla eurolla. Tämä selviää helposti myös Tilastokeskuksen sivuilta. Esimerkiksi henkeä kohti laskettu bruttokansantuote (viitevuosi 2015) oli vuonna 2022 42 168 euroa, kun se vuonna 2012 oli 39 330 euroa. Suomen ostovoimakorjattu BKT oli vuosien 2000-2020 välisenä aikana korkeimmillaan vuonna 2019. Vaikka kasvu olisi ollut niukempaa kuin monissa muissa maissa, Bergbomin väite ei pidä paikkaansa.

Myös Bergbomin puheet työpaikkojen vähentymisestä ovat virheellisiä. Vuonna 2012 Suomessa oli 2 339 904 työpaikkaa, ja kymmenen vuotta myöhemmin määrä oli noussut 2 423 548:aan. Työpaikkojen määrä oli tällöin suurempi kuin koskaan aikaisemmin ainakin vuodesta 1987 lähtien. Vaikka kasvua olisi voinut olla enemmänkin, Bergbomin väite on virheellinen. Erityisen mielenkiintoista on, että 2000-luvulla uusien työpaikkojen syntyminen on pääosin ollut maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä varassa, kuten tilastotieteilijä Pekka Myrskylä on todennut.

Tarkasteltaessa 15–74-vuotiasta väestöä ja heidän jatkuvia sekä määräaikaisia työsuhteitaan, on uusia työllisiä tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana käytännössä yksityiselle sektorille. Vuonna 2012 yksityisellä sektorilla oli tällaisia henkilöitä 1 454 000 ja vuonna 2022 lukema oli 1 610 000. Kunnan ja valtion osalta vastaavat luvut olivat 646 000 (2012) ja 637 000 (2022).

Kolmas Bergbomin väite oli konkurssien määrien jatkuva lisääntyminen. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2020 konkurssihakemusten määrä oli pienempi kuin minään muuna vuonna konkurssitilastoinnin aloittamisesta 1986 lähtien. Konkurssihakemusten määrä kasvoi hieman lakirajoituksen päätyttyä vuonna 2021, jonka jälkeen määrät palasivat takaisin normaalille tasolleen. On kuitenkin totta, että koronapandemian aikana yritysten lakkauttaminen yleistyi. Joka tapauksessa Bergbomin väite konkursseistakaan ei kestä päivänvaloa.

Voisiko siis Bergbomin viimeinen väite yritysten määrän jatkuvasta vähentymisestä pitää paikkansa? Ikävä kyllä joudut taas pettymään. Ilmeisesti ainakin Suomen yrittäjillä on asiasta eri käsitys, koska heidän mukaansa yritysten määrä on 2000-luvulla kasvanut voimakkaasti. Kasvu on toki ollut nopeampaa 2000-luvun alussa kuin viimeisen 10 vuoden aikana. Joka tapauksessa tässäkin kohden Bergbom ei puhu totta.

On hämmästyttävää, kuinka monta virheellistä väitettä yksittäinen poliitikko voi esittää alle minuutissa. Bergbom on kiistatta taitava puhuja, ja vaatii rohkeutta astua yli 10 000 ihmisen eteen puhumaan hallituksen toimien puolesta. Nyt olisi kuitenkin aiheellista, että Bergbomin ihailijat alkaisivat hiljalleen arvioida paitsi hänen retorisia taitojaan myös sitä, onko hänen puheissaan mikään totta.

64

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totuudet eivät ole ennenkään häirinneet persujen omia ajatuksia.

      • Anonyymi

        Sinä pjärven persupakkomielteinen sometrolli hoet edelleen vuoden jokaisena päivänä totuuttasi jokaisella palstalla joita terrorisoit luotsinpestin suojista.🥱🥱


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä pjärven persupakkomielteinen sometrolli hoet edelleen vuoden jokaisena päivänä totuuttasi jokaisella palstalla joita terrorisoit luotsinpestin suojista.🥱🥱

        Pidä sinimustat olkiukkosi vain omissa komeroissasi. Persut ovat siinä omituinen kansanryhmä, kun heidän nahka ei kestä arvostelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidä sinimustat olkiukkosi vain omissa komeroissasi. Persut ovat siinä omituinen kansanryhmä, kun heidän nahka ei kestä arvostelua.

        mikä sinimusta? Olen kokoomuslimen.


    • Anonyymi

      Valehtelu on persujen elämäntapa. Siitä he ylpeinä nauttivat 24/7.

      • Anonyymi

        Milloin sinä pjärven persuja vainoava 🔵⚫ trolli hakeudut hoitoon tuon sinun elämääsi hallitsevan persupakkomielteen kanssa? Yhtä ja samaa persujen perään itkemistä luotsinpestin suojista 18-22h/365vrk vuodessa oli arki tai pyhä, joulu tai juhannus.


    • Anonyymi

      Ei anneta faktojen häiritä "hyviä" puheita rumiin päämääriin. Bergbom puhuu kuin Stubb.

      • Anonyymi

        Sinimustien somesaastevastaava nettipeikko joka vaihteeksi halailee mamuja vaikka edustaa rotuoppia julistavia fasisti rasisteja. ;))))))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinimustien somesaastevastaava nettipeikko joka vaihteeksi halailee mamuja vaikka edustaa rotuoppia julistavia fasisti rasisteja. ;))))))

        Haapaveden Ernst Röhm pysyy erinomaisesti keskustelun aiheessa mukana, Studioraati onnittelee suorituksesta !!!


    • Anonyymi

      Osaako muuta kuin valehdella.

    • Anonyymi

      Olisitko persuista pihalle potkittu natsi ystävällinen ja kertoisit miten vuodatuksesi suoli24 palstalla muutti maailmaa? 🤭

      Anteeksi häiriö sinimusta äärivasemmistolainen jatka pyhää sotaasi maahanmuuttokriittisiä persuja vastaan. Jotka toteuttaa hallituksessa juuri niitä kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan mistä te sinimustat vain voitte haaveilla. Poislukien rotuopin julistus mikä teidät natsit saa vainoamaan persuja kun ei sukurutsan hedelmillä kaikki kotona em:sta syystä.

    • Anonyymi

      On ihan totta ap kuinka vaatii munaa mennä lakkoilijoiden eteen kivitettäväksi siinä missä sinä sinimusta pikkuneiti huutelet itse somessa anonyyminä puskista kun ei miestä muuhun ole..🤭

      • Anonyymi

        Paljon oli poliiseja pikkureppanan ja sössön koskemattomuuden turvajina, ja väkivalta sinänsä ei ole arvostettu ongelmien ratkaisukeino muden kuin persujen päiväunissa.


    • Anonyymi

      Mitä vanhat valepersut edellä,sitä nuorpersut perässä.
      Tärkein persuohje on opittu,valehtele törkeästi nii joku aina uskoo.

      • Anonyymi

        Persuille Aatun opit ovat kuin Raamatun kymmenen käskyä.

        "Suurella valheella on aina tietty uskottavuuden voima, koska kansakunnan suuri enemmistö on helpompi johtaa harhaan syvissä tunteen kerrostumissa kuin tietoisesti tai vapaaehtoisesti. Mieltensä primitiivisessä yksinkertaisuudessa heitä on helpompi huijata suurella kuin pienellä valheella, koska he itse turvautuvat pieniin valheisiin pienissä asioissa, mutta häpeäisivät käyttää suuren mittakaavan valheita. Heidän mieleensä ei koskaan tulisi tuottaa kolossaalisia epätotuuksia, eivätkä he koskaan uskoisi muiden voivan vääristää totuutta niin häikäilemättömästi." -Adolf Hitler-


    • Anonyymi

      Unohtiko olevansa Kansanedustaja, ei hallituksen.
      Miksi latelee kansan syyksi tekemättömiä/työssään epäonnistuneita selvyyksiä.
      Hallituksen ja eduskunnan tehtäviä on ratkaista tämänlaiset pulmat, ei kuitenkaan laittaa Suomen kansaa maksumiehiksi epäonnistumisistaan ja pelitappioista kasinomarkkinoilla.

    • Anonyymi

      No selvääpä tämä,nyt on persut kansaa vastaan!

    • Anonyymi

      Missä persu, siellä emävalhe.

    • Anonyymi

      Perussuomalaiset rp ei varsinaisesti kuulu hallitukseen vaan esimerkiksi Suomen uutisilla on myös oikeus arvostella johtavia poliitikkoja.

    • Anonyymi

      Kuka on Bergbom? Kysyy epätietoinen perussuomalainen.

      • Anonyymi

        PS/SS-Jugendin uusi Joseph Goebbels.


      • Anonyymi

        Koulutettu kansanedustaja.


    • Anonyymi

      Ei persuja faktat kiinkosta.

    • Anonyymi

      Persuilla savet lahkeessa välittömästi, kun joku arvostelee

    • Anonyymi

      Miten on mahdollista että suurimman työväenpuolueen kansanedustaja menee haukkumaan mielenosoittajia jotka vaatii oikeutta itselle että ei kaikkia saa leikata.
      Tämä haukkuja ei ole aito duunarin puolustaja. Vaan EK kätyri.

      • Anonyymi

        Persujen tenavatähdetkin sen tietävät, minkä nuorena oppii, sen vanhanakin persuna taitaa. Etenkin valehtelun.


    • Anonyymi

      LIITY SINÄKIN KOMUIHIN.

      TUHOTAAN SUOMI YHDESSÄ.

      TUUT TUUT.

      HAHHAHHAHHAAAA.

      JA POOOIS.

      • Anonyymi

        Ei komut eikä kukaan muukaan pärjää persuille Suomen tuhoamisessa. Missä persut Hommaa, siellä perikato on väistämätön. Ja kaikki tuo persujen suhmurointi palvelee Putinia, kuten on persujen todellinen tarkoituskin.


    • Anonyymi

      Yksikään kirjoittaja ei näköjään lähde kieltämään, etteikö persupoika lasketellut muunneltua totuutta.

      On sekin sentään jotain.

    • Anonyymi

      Ihan sama mitä persulle puhuu. Jos puhuja on persu, persu hurraa,
      vaikka hänet itsensä haukuttaisiin pataluhaksi.
      PS:n kannattajaa on vedätetty pahemmin kuin minkään puolueen,
      mutta persu vain jatkaa hurraamistaan onnellisena, että häntä
      on huijattu.

      • Anonyymi

        Mikä tekeekin persusta lahkouskovaiseen rinnastuvan masokistin.


    • Anonyymi

      GÖBBEL MÄÄKII MEGAFONIIN.

      AASILAUMA VILLIINTYY.

      VAADIMME GOLD CARD by KELA.

      HAHHAHHAHHAAAA.

      JA POOOOIS.

      • Anonyymi

        Halla-aho vaatii siis persuille Kela-gold kortteja? Ja PS-kantaräkälöihin kassapiikkejä?


    • Anonyymi

      Kohteliaisuuteen kuuluu kuunnella mitä toisella (Bergbomilla) on sanottavana eikä koko ajan huutaa päälle ja haukkua asiattomasti.

      • Anonyymi

        Eli Bergbomin kritisointi on tuomittavaa, mutta Bergbomin valehteleminen ei?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli Bergbomin kritisointi on tuomittavaa, mutta Bergbomin valehteleminen ei?

        Kritisoida saa, mutta silloin kun toinen puhuu on kuunneltava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kritisoida saa, mutta silloin kun toinen puhuu on kuunneltava.

        Vaikka valehtelisikin?


    • Anonyymi

      Natsit tuhosi puoli maailmaa 1930-40 luvuilla.Nyt natsit tuhoaa Suomen talouden ja koko sotien jälkeen kehitetyn hyvinvointi yhteiskunnan!

      • Anonyymi

        Jos Bergbom löisi tavallista persujen kaljabaarimoukkaa vaikka halolla päähän, tämä kenttäpersu hokisi vain "Kiitosta! Kiitosta!" - Sellaisia ne persu-uskovaiset ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Bergbom löisi tavallista persujen kaljabaarimoukkaa vaikka halolla päähän, tämä kenttäpersu hokisi vain "Kiitosta! Kiitosta!" - Sellaisia ne persu-uskovaiset ovat.

        Tai Bergbom sanoisi panneensa tämän kaljabaarimoukan muijaa.


    • Anonyymi

      Harvinaisen röyhkeä ja huono tapainen ihminen. Tätä taustaa vasten ymmärrän hyvin miksi meidän puolueessa hänestä pidetään. Meidän mielestä on hienoa kun puhuu RUMASTI ihmisistä (esim. mustat säkit).

      • Anonyymi

        Mistä tietää, että persu aikoo esittää oikein suuren vittumaisen valheen?
        Siitä kun persu avaa suunsa.


    • Anonyymi

      Asiallinen kirjoitus. Tähän Persu valitettavasti vastaa: "Tilastot on tyhmille, älykäs ihminen ymmärtää totuuden ilman lukuja ja tilastoja". Että silleen.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös Satonen puhui paskaa. Tässä todisteet.

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/57defd13-d11e-42e2-a625-123fa0c9d45f

        Etlan tutkimusjohtajalta täystyrmäys työministeri Satoselle
        Etlan johtaja sanoo, että taloustieteelliset tutkimukset eivät perustu kyselytutkimuksiin, vaan laajoihin tilastoaineistoihin. Suomen Yrittäjien teettämä kysely sen sijaan on suunnattu ainoastaan yrittäjille.


    • Anonyymi

      Tää ap näkyy olevan ihan sairas tyyppi. Millä mandaatilla nimittelet täällä yhtään ketään? Anteeksi, että epäilen sairautta, mutta tulipahan nyt vaan kauniisti sanottuna mieleen.

      • Anonyymi

        Hallituksen ministerit vetelevät uskomusten pohjalta. Jättävät faktat oppositiolle.


    • Anonyymi

      Puhui kannattajilleen. Aivopesua persuille

    • Anonyymi

      Bergbom saa kannatukselleen nostetta puhumalla paskaa ja valehtelemalla. Sellainen vetoaa meihin persuihin.

    • Anonyymi

      Uskoisin, että jos puhuisi totta eikä valehtelisi niin henk.koht kannatus romahtaisi.

      • Anonyymi

        Osaavatko satusetä Satonen ja valehteleva persujen tennavatähti Bergbom edes hävetä? No eipä tietenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaavatko satusetä Satonen ja valehteleva persujen tennavatähti Bergbom edes hävetä? No eipä tietenkään.

        Miten patologiset valehtelijat osaisivat hävetä?


    • Anonyymi

      Politiikassa pärjää jo aika pitkälle sillä että kuulostaa vakuuttavalta ja rakastaa esillä oloa.. Aika harva viitsii/ymmärtää tarkistaa juttujen totuudenmukaisuutta.

      Persut on vakuuttavalta kuulostavan paskanpuhumisen luvattu maa, siellä vain taivas on rajana kunhan suu käy. Tuttavapiirissä on narsistisia öykkäreitä jotka ovat siirtyneet juuri persuihin tekemään politiikkaa koska siellä ei oikeasti tarvitse tietää tai ymmärtää mistään mitään, kunhan pitää meteliä.

      Begbom on kunnianhimoinen ja huomiota rakastava hahmo, hän tulee persuissa menestymään. Amerikkalaistyylinen mouhotus uppoaa aina tiettyyn kansanosaan, heitä ei kiinnosta se, onko kerrottu totta kunhan kerrottu on sitä mitä he haluavat kuulla. Berbom ei todellakaan puhunut mielenosoittajille vaan persuille ja persuhenkisille, hän vain käytti tilaisuuttaa hyväksi saadakseen itseään esille.

      • Anonyymi

        Ministeri Arto Satonen kiittää kotiseutuhengenheimolaistaan 🤣


    • Anonyymi

      LIITY PUNIKKEIHIN.

      TUHOTAAN SUOMI YHDESSÄ.

      LAKKOON KAIKKI.

      KOHTA MOPOLLA HIIVAN OSTOON.

      HAHHAHHAHHAAAA.

      JA POOOOIS.

    • Anonyymi

      Persu pettää aina, arkena ja sunnuntaina.
      Noiden persujen menestys eli hillotolpalle pääsy perustuu Gaussin käyrään, puolet porukasta toimii alle satasella ja siitäkin iso osa jää alle seiskavitosen. Se porukka uskoo minkä tahansa valheen!

      • Anonyymi

        Mistä tietää, että persu valehtelee?
        Siitä kun persu avaa suunsa.


    • Anonyymi

      Bergbom on opiskellut Veronmaksajien etujärjestössä laajan oppimäärän ja nyt mantraa "totuuksia" tajuamatta niitä.

    • Anonyymi

      se onki persu

    • Anonyymi

      Persu tulee ja sanoo miten asiat on.

    • Anonyymi

      Ei bioruskeita kiinnosta totuus. Henkilökultti on heille tärkeämpää.

    • Anonyymi

      Pärbombom puheet ovat kuin Putinilla eli juuri päinvastoin.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      234
      16730
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      26
      2133
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      190
      1712
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1092
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      738
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe