Hallitus kieltää kommunistien lipun lailla

Yle 9/2023 "yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä"

Oikeistohallitus pitää hakaristiä ja kommunistista lippua pitäviä ihmisiä ilkeästi virnuilevina ja vähemmistöjä väkivaltaisesti tuhoavina ihmisinä.

Vain se, että joku tyranni on käyttänyt samaa symbolia, ei tee symbolin käyttäjästä tyrannia. Oikeistohallitus attribuoi lipun käyttäjän tyrannin leimalla. Samalla jää huomioimatta symbolin merkitys.

Mikä on hakaristin symbolinen merkitys? Valtio, turvallisuus, tehokkuus, keskitetty talous, oikeistolainen määräysvalta, ehdoton ylemmän tottelu ja sosiaalinen arvohierarkia. Sisäryhmän vapauden optimointi ja suojelu ulkoryhmän alistavalta vaikutukselta.

Ne ovat aatteita. Jos natsit olisivat tavoitelleet aatteitaan ilman sotaa, hakaristilippu ei olisi tyrannin symboli. Samalla sotarikokset eivät ole yhden miehen vika tai ilkeää virnuilua vaan legaalia valtaa, jolla tavoitellaan asioita. Miesten tuomitseminen niistä teeskenteli, ettei takana ollut mitään valtiota, joka teki päätöksiä ja lakeja ja tavoitteli asioita. Vain se, että natsit todella virnuilivat tuhotessaan vähemmistöjä ei johdu heistä vaan siitä, että se oli sosiaalinen normi. Sotilaat noudattivat käskyjä. Käskyt teki hallitus. Ei persoona. Hakaristi ei symboloi persoonaa eikä rikoksia vaan aatteen mukaista politiikkaa.

Mikä on sirpin ja vasaran symbolinen merkitys?

”Sirppi ja vasara kuvastavat työtä ja toimeentuloa”. "Sirppi ja vasara kuvastavat työtä ja toimeentuloa ihmisille. Ne ovat työkaluja, joilla on rakennettu yhteiskuntaa."

"Kommunismiin liitettyjen symboleiden käyttö pitäisi sallia, koska ne julistavat tasa-arvoa. Stalinin vainot Neuvostoliitossa eivät SKP:n mukaan liity kommunismiin, ja symbolien kieltäminen nähdään EU:n oikeuskäytäntöjä rikkovana.

Liikkeet suljettiin, kauppiaat vangittiin, toisinajattelijat surmattiin, kaikki vapaan markkinatalouden tuottamat aatteet kriminalisoitiin ja ajatusrikoksista rangaistiin. Marxin käsite "talous on ideoiden synnyn perusta" (rakenne määrää sosiaalisen toiminnan) käännettiin siten, että sosialismi voitiin toteuttaa vain kieltämällä kapitalistisen talouden synnyttämä toiminta. Valtiosta tuli Itä-blokin maissa fasistinen herra, joka omisti kaikki symboliset merkitykset ihmisten elämässä.

Sitä ennen vasara ja sirppi edustivat sitä, että "kansa omistaa tuotantovälineet, jolloin niillä tuotettava arvo ei kasaannu rikkaille. Ihminen toteuttaa itseään työllä silloin, kun hän omistaa tuotantovälineet ja työn tuotteet". Sosialismissa pyritään lopettamaan ihmisten eriarvoinen kohtelu ja alistaminen.

Äärijärjestöjen symbolien kieltäminen kieltää aatteet ja tekee valtiosta fasistisen. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo on oikeiston omistamaa. Kaikkien täytyy olla samanlaisia ja vastapuhe kielletään. Tasa-arvo toteutetaan tuhoamalla eroavat symbolit. Kun kukaan ei ajattele toisella tavalla, ketään ei tarvitse syrjiä.

59

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • https://yle.fi/a/74-20048655

      Suomen kommunistinen puolue aikoo jatkaa sirpin ja vasaran käyttöä, vaikka symbolit kiellettäisiin lailla
      Hallitus on linjannut, että Suomi selvittää mahdollisuudet esimerkiksi hakaristilipun ja muiden symboleiden kieltämiseen, kun niitä käytetään aatteiden edistämiseen. SKP ei innostu ehdotuksesta.

      Mies pitää suurta, punaista lippua, jossa on Suomen kommunistisen puolueen logo ja teksti "Ruskon osasto ry".

      Avaa kuvien katselu
      SKP:n Turun piirijärjestön puheenjohtaja Veikko Laine pitää symboleita tärkeinä. Kuva: David Fagerudd / Yle
      JOHANNA LEHTOLA
      6.9.2023 9:40

      Jaa
      Suomen kommunistinen puolue suhtautuu kielteisesti ehdotukseen, jonka mukaan Suomi harkitsee kriminalisoida natsismin ja kommunismin symbolien käyttämisen, kun niitä käytetään aatteiden edistämiseen.

      SKP:n varapuheenjohtaja Jiri Mäntysalo kertoo Yle Åbolandille, että puolue aikoo jatkaa symbolien käyttöä, vaikka ne kriminalisoitaisiin. SKP:n omassa kannanotossa todetaan, että kommunismiin liitettyjen symboleiden käyttö pitäisi sallia, koska ne julistavat tasa-arvoa. Stalinin vainot Neuvostoliitossa eivät SKP:n mukaan liity kommunismiin, ja symbolien kieltäminen nähdään EU:n oikeuskäytäntöjä rikkovana.

      Hallitus hyväksyi viime viikolla tiedonannon, joka annetaan eduskunnalle. Tiedonannossa kerrotaan toimista, joilla Suomessa edistetään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä. Tiedonannossa todetaan Suomen selvittävän mahdollisuudet esimerkiksi hakaristilipun ja muiden symboleiden kieltämiseen, jos niitä käytetään aatteiden edistämiseen.

      Tiedonantoa käsitellään eduskunnassa keskiviikkona.

      ”Sirppi ja vasara kuvastavat työtä ja toimeentuloa”
      SKP:n Turun piirijärjestön puheenjohtaja Veikko Laine suhtautuu kielteisesti ehdotukseen, jossa symboleita kiellettäisiin aatteiden perusteella.

      – Tässä lähdetään minun mielestäni sille linjalle, että voitaisiin jopa kieltää kommunistisen puolueen toiminta. Tämä tuntuu kuin olisimme palaamassa 1930-luvulle.

      Laineen mukaan kommunistisella puolueella on ihan omat symbolinsa, joihin Neuvostoliiton sirppi ja vasara eivät kuulu, mutta niiden kieltäminen voisi vaikuttaa kuitenkin toimintaan.

      – Esimerkiksi mielenosoituksiin se voisi vaikuttaa, ja meidän omiin tavoitteisiimme. Näen, että sirppi ja vasara kuvastavat työtä ja toimeentuloa ihmisille. Ne ovat työkaluja, joilla on rakennettu yhteiskuntaa.

    • Uusliberalismin mukaan markkinat tuottavat tasa-arvon kaikille kulutuksen avulla. Kaikki ovat vapaita valitsemaan mitä kuluttavat, mutta kulutustuotteet ja symbolit omistaa korkeasti koulutetut, yrityksen agendaa ajavat asiantuntijat. Vain koulutus ja asema määrää mikä on vapautta, tasa-arvoa ja turvallisuutta. Ihmiset opetetaan ajattelemaan narsistisesti itseään ja unohtamaan toiset. Yhteiset aatteet ja järjestäytyminen estetään tehokkaasti.

    • Anonyymi

      Kapitalismi rypee sodissa ja suunnittelee uusia sotia.
      Porvaristo yrittää kohdistaa kommunistiseen työväenliikkeeseen samaa mikä vallitsi ajassa ennen 1944. Marxilaisuus on uhka kapitalismille. Uhka loppuu vasta silloin kapitalismi kumoutuu.

      • Kyllä, mutta työväenluokka putosi kapitalismin ansaan.


    • Anonyymi

      Työn orjat, sorron yöstä nouskaa,
      maan ääriin kuuluu kutsumus.
      Nyt ryskyin murtuu pakkovalta,
      tää on viime ponnistus.
      Pohja vanhan järjestelmän horjuu.
      Orjajoukko taistohon!
      Alas lyökää koko vanha maailma,
      ja valta teidän silloin on!
      Tää on viimeinen taisto,
      rintamaamme yhtykää!
      niin huomispäivänä kansat
      on veljet keskenään!
      2. Ei muuta johtajaa, ei luojaa
      kuin kansa kaikkivaltias.
      Se yhteisonnen säätää, suojaa,
      se on turva tarmokas.
      Eestä leivän, hengen, kunniamme
      yössä sorron, turmion,
      kukin painakaamme palkeitamme,
      kun käymme työhön, taistohon.
      3. Lait pettää, hallitukset sortaa,
      verot köyhälistön verta juo,
      ja köyhän ihmisoikeuskin
      ompi tyhjä lause tuo.
      Pois jo kansat holhouksen alta.
      Veljeyden sääntö on:
      kellä velvoitusta, sillä valtaa
      ja oikeutta olkohon.
      4. On kurjan kurjat kunniassaan
      raharuhtinaat nuo röyhkeät.
      Ei koskaan tee ne itse työtä,
      vaan ne työtä ryöstävät.
      Varat kansan hankkimat on menneet
      kaikki konnain kukkaroon.
      Pois kansa velkansa jo vaatii,
      nyt ryöstösaalis tuotakoon.
      5. Meit valhein ruokkii tyrannit
      mut rauha meille koittakoon.
      Nyt lakko tehdään armeijoissa,
      aseet pois pantakoon.
      Ja jos aikovat nuo kannibaalit
      sankareita meistä taas,
      niin tietäkööt he, että luodit
      silloin kenraalimme saa.
      6. Työmiehet, kyntäjät ja kaikki
      työkansa joukko nälkäinen!
      Maa meidän on ja olla täytyy,
      vaan ei laiskain lurjusten.
      Nälkä meill’ on aina vieraanamme,
      vaan kun korpit haaskoiltaan
      me kerran kaikki karkoitamme,
      niin päivä pääsee paistamaan.

      • Anonyymi

        Joopa joo, sosialismin historia ei oikein vastaa laulun sanoja koska ihminen on sellainen että se haluaa omistaa aina jotakin ja ajattelee ensin omaa etuaan. Vasemmistojohtajat eivät ole immuuneja rikkauden viettelyksille eikä vallanhimolle ja jälki on sen mukaista. NL, Kiina, Kambodja, P-Korea, Venezuela jne. ovat esimerkkejä arki sosialismista joissa todellakin pakkovalta, sorto, riisto ja nälkä, köyhyys ja kurjuus vallitsi sekä salainen poliisi ja urkinta verkosto toimi erinomaisen hyvin ja sosialisti eliitti voi paksusti. Kun taas Lännessä USA, EU maat, Japani, E-Korea jne. kapitalismi toimii erinomaisen hyvin ja mitä tästä sitten opimme? Vasemmiston on luotava niihin sellainen luokkayhteiskunta rakenne jossa kumouksellinen agitaatio ja propaganda ottaa tuulta siipiensä alle ja kapitalistinen markkinatalous systeemi saadaan kaadettua ja sosialistinen systeemi pystytettyä tilalle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joopa joo, sosialismin historia ei oikein vastaa laulun sanoja koska ihminen on sellainen että se haluaa omistaa aina jotakin ja ajattelee ensin omaa etuaan. Vasemmistojohtajat eivät ole immuuneja rikkauden viettelyksille eikä vallanhimolle ja jälki on sen mukaista. NL, Kiina, Kambodja, P-Korea, Venezuela jne. ovat esimerkkejä arki sosialismista joissa todellakin pakkovalta, sorto, riisto ja nälkä, köyhyys ja kurjuus vallitsi sekä salainen poliisi ja urkinta verkosto toimi erinomaisen hyvin ja sosialisti eliitti voi paksusti. Kun taas Lännessä USA, EU maat, Japani, E-Korea jne. kapitalismi toimii erinomaisen hyvin ja mitä tästä sitten opimme? Vasemmiston on luotava niihin sellainen luokkayhteiskunta rakenne jossa kumouksellinen agitaatio ja propaganda ottaa tuulta siipiensä alle ja kapitalistinen markkinatalous systeemi saadaan kaadettua ja sosialistinen systeemi pystytettyä tilalle.

        Kyllä, kyse on kylläkin kulttuurista, joka ei ole immuuni kapitalismille. Vasemmistojohtajien pitäisi olla sivistyneitä luokan kumoamiseksi.

        Lännen kapitalismi ei toimi. Se on symbolisesti alistava. Kulutustuotteet ja "valitut" edustajat estävät ihmisiä toteuttamasta todellista luonnettaan.

        Uusliberalismi on varsinainen käänne, se Marxin mainitsema romahdusta edeltävä ääripää kierteessä, joka aina palaa samaan kapitalismiin.


    • Anonyymi

      Mikä tulee työväenlaulusta mieleen!
      Nyt natoporvarit pakottavat omia porvareitaan sotaan toisia porvareita kohtaan.
      Työväen marssi edustaa työn ja rauhan tulevaisuutta.

      • Anonyymi

        Ihan niinkuin Pohjois-Koreassa vai?


      • Anonyymi

        ## työn ja rauhan tulevaisuutta.
        Itä-Euroopan orjuutus?
        Vankileirien saaristo Siperiassa?
        Stalinin murhat 1936-1937?
        Unkarin tapahtumat 1956?
        Berliinin muuri?
        Tsekkoslovakia 1968?
        Afganistan 1980?

        Siinäpä niitä Sirpin ja Vasaran rauhan tapahtumia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ## työn ja rauhan tulevaisuutta.
        Itä-Euroopan orjuutus?
        Vankileirien saaristo Siperiassa?
        Stalinin murhat 1936-1937?
        Unkarin tapahtumat 1956?
        Berliinin muuri?
        Tsekkoslovakia 1968?
        Afganistan 1980?

        Siinäpä niitä Sirpin ja Vasaran rauhan tapahtumia...

        Ja meidän komukat nykyisen vasemmistoliiton edeltäjät olivat kyllä tuolloin hyvin tietoisia
        tuon aatteen todellisuudesta, silti ihannoivat ja tuputtivat sitä suomalaisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ## työn ja rauhan tulevaisuutta.
        Itä-Euroopan orjuutus?
        Vankileirien saaristo Siperiassa?
        Stalinin murhat 1936-1937?
        Unkarin tapahtumat 1956?
        Berliinin muuri?
        Tsekkoslovakia 1968?
        Afganistan 1980?

        Siinäpä niitä Sirpin ja Vasaran rauhan tapahtumia...

        Ja tuolta lisää.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunismin_musta_kirja


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ihan niinkuin Pohjois-Koreassa vai?

        Rauhanomaisuus kommunistisessa aatteessa tarkoittaa luokkayhteiskunnan loppua. Pohjois-Koreassa toteutetaan tyrannimaisesti sitä ajatusta, että kommunismissa tuotantovälineiden omistuksesta syntyvät ideat pitää suojella yksityisomistuksessa syntyviltä ideoilta. Pohjois-Korean totalitarismi on tehty suhteessa kapitalistiseen maailmaan. Niin kauan kuin yhteisön arvot eivät vahingoita yksilöitä, ei haittaa vaikka yksilöt eivät suostuisi näkemään ulkopuolisia arvoja.

        Kansainvälinen osallistuminen tavallaan edellyttää sisäistä oikeudenmukaisuutta, joka on vaarassa osallistumalla kansainvälisesti


      • Anonyymi kirjoitti:

        ## työn ja rauhan tulevaisuutta.
        Itä-Euroopan orjuutus?
        Vankileirien saaristo Siperiassa?
        Stalinin murhat 1936-1937?
        Unkarin tapahtumat 1956?
        Berliinin muuri?
        Tsekkoslovakia 1968?
        Afganistan 1980?

        Siinäpä niitä Sirpin ja Vasaran rauhan tapahtumia...

        ## työn ja rauhan tulevaisuutta.
        Itä-Euroopan orjuutus?

        -kapitalistisen diskurssin kielto

        Vankileirien saaristo Siperiassa?

        -saksalaisten armeijoiden rankaisua

        Stalinin murhat 1936-1937?

        -sosialistisen projektin kapitalistisoituminen

        Unkarin tapahtumat 1956?
        Berliinin muuri?

        -kapitalistisen maailman kilpailu

        Tsekkoslovakia 1968?
        Afganistan 1980?

        -sosialistisen projektin pilaaminen valtiollisessa etuajattelulla


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja meidän komukat nykyisen vasemmistoliiton edeltäjät olivat kyllä tuolloin hyvin tietoisia
        tuon aatteen todellisuudesta, silti ihannoivat ja tuputtivat sitä suomalaisille.

        SKDL tuputti aatetta, ei sen varjolla tehtäviä vääryyksiä. Vääryyksien todellisuus ei ole sama kuin aate.


    • Anonyymi

      Eihän tässä ole ongelmaa, kaikki kansalliset liput maailmassa on tasa arvoistettava ja lailla kiellettävä ja tilalle lipputankoon Pride, vihreä tai musta lippu joiden keskellä koristeellinen kuvio الله أكبر.

    • Anonyymi

      Kamputsea ja Venezuela ovat porvarillisia valtioita. Neuvostoliittoa ei ole ollut vuosikausiin.
      Persumaalittajat maalittivat tyhjän puolesta.

      Maailma on tällä hetkellä sellainen kuin on. Marxilaisen työväenliikkeen ohjelma esiintyy työväenlauluissa. Se keskittyy sota-aseiden aseiden hävittämiseen. Porvaristolta otetaan pois oikeus sotimiseen ja asetuotantoon. Naton perusideologia on kasvattaa sotavoimia ja tuhota niillä kansalaisia. Se toimii ihmisyyttä vastaan. EU:n kirjoissa naton aseita mainostetaan rauhan aseiksi mutta joilla tulee kuitenkin käydä sotaa.

      Saattaa käydä niin, että porvaristo taantuu sivistyksessä sotakarjuksi ja alkaa tuhota kaikkea demokraattista. Mustat pilvet taivaalla kasvavat kaiken aikaa. Työväestön tulee nousta rauhanrakentamisen etulinjaan. Sotaporvaristolle ei saa antaa valtaa.

      • Neuvostoliitto oli symbolista kapitalismia.

        Työväenliike, joka ei tavoittele luokatonta yhteiskuntaa on tyhjän puolesta.
        Persut edustavat nationalismia uusliberalistisen globaalin kapitalismin vastavoimana. Se on poliittisessa keskustassa.

        Porvaristo siis oikeistolaistuu, turvallisuutta ja vapautta tasa-arvon kustannuksella ja syntipukkien hakemista. Fasismi nousee ja sen oikeutetut sodat.


      • Perusmaalittajat eivät ole tyhjiä vain siksi, että he eivät ole sosialisteja. He ovat kansallis-fundamentalistisia ja heidän päävastustajansa on uusliberalismi, jossa kansallisvaltiot puretaan.

        Marxilainen työnväenohjelma ei saa keskittyä sota-aseiden hävittämiseen vaan omistusoikeuden jakamiseen ja luokkien hävittämiseen. Myös symbolinen väkivalta on aseellista väkivaltaa, jossa aseena käytetään luokkia.

        Naton perusideologia on luokkayhteistyö porvallisten valtioiden välillä. Nato ei halua aseita vaan tarvitsee niitä siksi, että vastapuolella on niitä. Nato ei halua tuhota vastapuolen kansalaisia vaan torjua aseellisen hyökkäyksen vastapuolelta. Naton perusideologia ei salli poliittista yhteistyötä tai jännitteiden purkamista niin kuin Neuvostoliiton kanssa. Silloin sen teki muut kuin Nato. Ukrainan olisi pitänyt jatkaa poliittista neuvottelua eikä pyrkiä Natoon, koska sen tekemällä Ukraina uhkasi Venäjää.

        Kommunistinen liike ei voita mitään asettumalla porvaristoa vastaan sotakalustolla. Porvaristo vetoaa oikeuksiinsa vapaassa markkinataloudessa, kun se varustautuu. Niin kuin Israel, joka on sotakarju siksi, että sitä vastaan hyökättiin. Rauhan aikana porvaristo on symbolisesti alistava ja pitää vastapuolta niin kuin rottia kenkälaatikossa. Lähi-idän arabit ovat porvareita, jotka tekevät saman virheen kuin kommunistinen liike.

        Kommunistisen liikkeen on voitettava porvaristo rauhanomaisesti ja debaatissa.


    • Anonyymi

      Kommunistit puhuvat ja toimivat sodan kirojen poistamisen puolesta.
      Laajat porvarilliset tahot vaativat Euroopan aseistamisen voimakasta kohottamista.
      Eurooppa on menossa hunningolle.
      Valtioiden rajoille rakennetaan kiihkolla muureja. Porvarit eivät luota toisten maiden porvareihin.
      Porvarit käyvät raakaa sotaa Ukrainassa. Sääliä ja armoa ei tunneta.

      • Anonyymi

        "Porvarit käyvät raakaa sotaa Ukrainassa." Faktantarkistus. Ukrainassa käy raakaa hyökkässotaa imperialistinen venäjä jota johtaa Vladimir Putin. Miehenpuolikas, jota Euroopan äärivasemmisto jostakin syystä tukee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Porvarit käyvät raakaa sotaa Ukrainassa." Faktantarkistus. Ukrainassa käy raakaa hyökkässotaa imperialistinen venäjä jota johtaa Vladimir Putin. Miehenpuolikas, jota Euroopan äärivasemmisto jostakin syystä tukee.

        Ukrainassa sotaa käy porvari Putin. Vastapelurina hänellä on porvari Zelenskyi.
        Putin maailman porvareiden suosiossa. Suomen kommunistit ihmettelevät porvariemme ihannointia Putinia. Porvarimme pitävät sotaa oikeutettuna, jos sillä estetään työväen vallan nousu. Putin on Kokoomukselle ja Persuille mehukas puoluekaveri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainassa sotaa käy porvari Putin. Vastapelurina hänellä on porvari Zelenskyi.
        Putin maailman porvareiden suosiossa. Suomen kommunistit ihmettelevät porvariemme ihannointia Putinia. Porvarimme pitävät sotaa oikeutettuna, jos sillä estetään työväen vallan nousu. Putin on Kokoomukselle ja Persuille mehukas puoluekaveri.

        Ei porvari, vaan imperialistinen fasisti Vladimir Putin. Ja ei, Putin ei ole maailman porvareiden suosiossa vaan hänen ainoat liittolaisensa ovat Kuuba (kommunistinen valtio), Venezuela (sosialistinen diktatatuuri), Iran (ääri-islaminen diktatuuri) ja Eritrea (pieni diktatuuri Afrikassa) ja no siinä se sitten olikin?

        Joten sanoisin että todisteiden ja faktojen valossa jostakin syystä imperialistinen, fasistinen ja ääriortodoksinen Putler on äärivasemmistolaisten suosiossa.

        Miksi näin? Osaatko selittää?


      • Kommunistien pitäisi puhua systeemisestä eriarvoisuudesta eli luokkayhteiskunnasta. Sodan kieltäminen ei ratkaise asiaa ja edustaa uudenlaista luokkaa.

        Meksikon raja-aita ei ole porvareita vastaan.

        Ukrainan sota on teennäisten ja ylimielisten ihmisten asia. Toisia ihmisiä ei saa valloittaa, mutta Putinin ehdotuksia ei kuunneltu, koska EU halusi laajentua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainassa sotaa käy porvari Putin. Vastapelurina hänellä on porvari Zelenskyi.
        Putin maailman porvareiden suosiossa. Suomen kommunistit ihmettelevät porvariemme ihannointia Putinia. Porvarimme pitävät sotaa oikeutettuna, jos sillä estetään työväen vallan nousu. Putin on Kokoomukselle ja Persuille mehukas puoluekaveri.

        Putin on kansallismielinen presidentti eikä porvari. Porvari on varattu taloudelliselle omistajalle


      • Anonyymi
        ajatuksetovatilmaisia kirjoitti:

        Putin on kansallismielinen presidentti eikä porvari. Porvari on varattu taloudelliselle omistajalle

        Kyllä hän porvari on, omistaa kuulemma ladan ja peräkärryn,,,lienee se itäsaksan komennukselta muuttotavarana tuotu pesukonekin vielä omaisuus luettelossa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä hän porvari on, omistaa kuulemma ladan ja peräkärryn,,,lienee se itäsaksan komennukselta muuttotavarana tuotu pesukonekin vielä omaisuus luettelossa.

        Putinin puolue on Venäjän suurin, 70 % kannatusta, Yhdistynyt Venäjä.

        Uusstalinistit ovat toisena


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Porvarit käyvät raakaa sotaa Ukrainassa." Faktantarkistus. Ukrainassa käy raakaa hyökkässotaa imperialistinen venäjä jota johtaa Vladimir Putin. Miehenpuolikas, jota Euroopan äärivasemmisto jostakin syystä tukee.

        Porvarit ovat koko länsi ja Ukraina. He yrittivät muodostaa NATO-jäsenyyden Venäjää vastaan.

        Venäjän hyökkäys ei ole imperalismia eikä vasemmistolaisuutta vaan paikallisturvallisuuden varmistamista.

        Porvarit eivät käyneet raakaa sotaa Ukrainassa vaan ujuttautuivat pikku hiljaa ja rauhanomaisesti Venäjän ytimeen. Venäjä ehdotti rauhanomaisia ratkaisuja, ja lännen porvarit kieltäytyivät niistä. Nyt lännen porvarit teeskentelevät, että sota on moraalitonta ja he puolustavat vapautta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainassa sotaa käy porvari Putin. Vastapelurina hänellä on porvari Zelenskyi.
        Putin maailman porvareiden suosiossa. Suomen kommunistit ihmettelevät porvariemme ihannointia Putinia. Porvarimme pitävät sotaa oikeutettuna, jos sillä estetään työväen vallan nousu. Putin on Kokoomukselle ja Persuille mehukas puoluekaveri.

        Kokoomus ja persut ovat Suomen porvareita, mutta he eivät hyväksy Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Sauli Niinistö oli myös kokoomuslainen ja otti äärikannan Venäjää vastaan. Suomen ja Venäjän suhde on täysin tuhoutunut. Samalla Suomessa teeskennellään, että Venäjä ei ole tehnyt ratkaisutarjousta ja liioitellaan, että hyökkäys on ainoa tapahtuma, ja että NATO ja Ukraina eivät aiheuttaneet ongelmia


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei porvari, vaan imperialistinen fasisti Vladimir Putin. Ja ei, Putin ei ole maailman porvareiden suosiossa vaan hänen ainoat liittolaisensa ovat Kuuba (kommunistinen valtio), Venezuela (sosialistinen diktatatuuri), Iran (ääri-islaminen diktatuuri) ja Eritrea (pieni diktatuuri Afrikassa) ja no siinä se sitten olikin?

        Joten sanoisin että todisteiden ja faktojen valossa jostakin syystä imperialistinen, fasistinen ja ääriortodoksinen Putler on äärivasemmistolaisten suosiossa.

        Miksi näin? Osaatko selittää?

        Putin ei ole imperialisti eikä fasisti tai uskonnollinen.

        Äärivasemmisto ei kannata sotatoimia, mutta me emme kannata Ukrainan NATO-jäsenyyttäkään. Minä kannatan Ukrainan suostumista Venäjän tarjoukseen, jossa Ukraina saa pitää hallintonsa ja alueensa, mutta pysyy neutraalina.


      • Kommunistit ovat itsekin kapitalistisia, varustautuvat aseellisesti, kieltäytyvät keskustelusta ja sulkeutuvat ulkomaailmalta.

        Sitten on tyranneja, jotka ovat kapitalisteja symbolisesti, mutta tekevät kaiken kommunismia tekosyynä käyttäen.

        Eurooppaa aseistetaan Ukrainan sodan vuoksi Venäjää vastaan.

        Eurooppa ei ole rakentamassa mitään muureja. Muurit ei ole tarkoitettu porvareja vastaan vaan köyhälistöä vastaan.

        Porvarinimitys ei sovi kaikkeen. Porvari tarkoittaa tuotantovälineiden omistajaa ja sen vastakohta on proletariaatti eli omistamaton luokka. Kapitalisti tarkoittaa pääomien kasaajaa symbolisessa ja taloudellisessa mielessä ja sen vastakohta on sosialisti.

        Ukrainan sodan ratkaisukaan ei ole porvarikysymys. Kapitalistit voivat tehdä rauhansopimuksen muuttumatta sosialisteiksi.

        Rauhan saaminen ei ratkaise kapitalismia vaan siihen tarvitaan demokraattinen poliittinen järjestelmä, jossa on suora osallistuminen ja tasa-arvo.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Porvarit käyvät raakaa sotaa Ukrainassa." Faktantarkistus. Ukrainassa käy raakaa hyökkässotaa imperialistinen venäjä jota johtaa Vladimir Putin. Miehenpuolikas, jota Euroopan äärivasemmisto jostakin syystä tukee.

        "Porvarit käyvät raakaa sotaa Ukrainassa." Faktantarkistus. Ukrainassa käy raakaa hyökkässotaa imperialistinen venäjä jota johtaa Vladimir Putin. Miehenpuolikas, jota Euroopan äärivasemmisto jostakin syystä tukee."

        Sekä Putin että NATO ovat kapitalisteja. Siksi kapitalistit käyvät raakaa sotaa Ukrainassa ja kommunistit uskovat rauhanpuheidensa tarkoittavan sitä, että sotaa ei tarvitse käydä. Vain se, että kommunistit eivät hyökkää mihinkään ei poista kapitalismia kommunistisessa puolueessa


    • Anonyymi

      Riku Suoraan kanava You Tube
      lättymaa kannattaja.
      Mengele lääketiedettä kannattava
      Haukkuu Suomea, Suomalaisia.
      Antisemitismi kannattaja.

    • Anonyymi

      Pelkään pahinta.
      Kansallisuusvihat suuntaan ja toiseen kasvavat vauhdilla.
      Oligarkiasta tehdään hyvettä. Uskontojen papitkin asettuvat oligarkkien tueksi.
      Yksien joukkosurmaaminen olisi hyve, toisten joukkosurmaaminen pahe.
      Nuorisoa kasvatetaan/manipuloidaan sotilashyveeseen.
      Useat suojeluskuntalaisten (natsi!) perilliset ovat jakamassa tontteja Vienasta, Kannakselta ja Pietarista.
      Huume nimeltä sota saa yhä enemmän käyttäjiä.

      • Samalla hallitus kieltää natsisymbolit. Se valtavirtapolitiikan sakki, joka edustaa EU:ta ja globalisaatiota, haluaa kaikkien olevan maltillisia, tekopyhiä ja yksimielisiä.


    • Anonyymi

      Unohda kommunismi,kommunismi ahdistaa ja aiheuttaa ripulia.

      • Kommunismia ei ole eikä sitä saa olettaa. Se on hypoteesi luokattomasta yhteiskunnasta, jota pitää koko ajan testata uudelleen.


    • Anonyymi

      Luettele kommunistijohtoiset valtiot joissa kansalaisilla on vapaus ,hyvä elintaso ja inhimillinen elämä.

      • Kommunismi on anarkistista eikä niissä ole johtoa. Johtajuutta pitää vaihtaa ja antaa samalla tavalla kuin tuotantovälineitä. Sosialismi on sisällöllisesti yhteiskunnan tuomista mukaan ratkaisuksi vapaiden markkinoiden ongelmiin


    • Anonyymi

      Ei ymmärrä toverit venezuelassa hyvän päälle, Maduro tarjoaa parastaan mutta kansa pakenee kapitalistisen amerikan helmoihin.

    • Anonyymi
      • Johtamalla taloudellista ja ideologista tuotantoa yksin, presidentti putosi kapitalismin ansaan.


    • Anonyymi

      Kokoomuksen ja Persujen hallitus aikoo lakkauttaa ammattiyhdistysliikkeen.
      Se ei tule onnistumaan. Ammatillinen työväenliike on tullut jäädäkseen. Kokoomus-persuakseli on syyllinen lakkoaaltoon.

      • Anonyymi

        Hohhoijaa. Kerrohan saatko näistä trumpmaisista valeuutisista ja niiden levittämisestä palkkaa vai teetkö sen ihan vapaaehtoisvoimin?


      • Anonyymi

      • Lakko on turha, koska jos annatte sinimustahallituksen muuttaa työelämän vielä enemmän porvarilliseksi, talous paranee ja saatte lisää työtä ja palkkaa. Tarkoitus on muuttaa pääoman omistus ja tuotanto ja se koskee symbolista pääomaa, ideoita, politiikkaa. Suora osallistuva demokratia varmistaa sen, että jokainen yksilö on osallinen niiden tuotannossa


      • Lakko ja ammattiyhdistysliike ei ole sosialismia. Ei ole mitään järkeä alistua symboliselle ja taloudelliselle sanelulle ja vaatia lisää palkkaa ja työtä. Sitten kun herrat tarvitsevat enemmän liikkumavaraa globaalissa taloudessa, ammattiyhdistysliike menee lakkoon saadakseen lisää palkkaa ja työtä. Ammattiyhdistysliike ja sosiaalidemokratia ovat typerämpiä kuin kapitalismi


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Isis lippua saa silti vielä tämän jälkeenkin heilutella

    • Anonyymi

      Ammattiyhdistysliike on välttämätön. Se nousee väistämättä työväen etujen toimintajärjestöksi.
      Sosialidemokratia on muodollisesti osa työväenliikettä mutta tätä nykyä paljolti natokapitalismin tukirenki Euroopan maissa.
      Marxin ja Engelsin löytämä yhteiskuntakehityksen teoria on oikea. Aineellinen kehitys muuttaa yhteiskuntasuhteita.
      Tänään kapitalismi rypee sodan ryteikössä ja sai huumattua työläisiä tämän porvarin puolelle toista porvaria vastaan, kun tehtävänä on sosiaalisen yhteisön rakentaminen.
      Ottelussa sosialismi vastaan kapitalismi tilanne on 1 - 1. Kapitalismi on katoava yhteiskuntamuoto. Sosialismi nousee ongelmista riippumatta.

    • Anonyymi

      Hallitus voi kieltää marxilaisuuden. Se on hyvinkin mahdollista. Kapitalismi on ryvettänyt itsensä julmilla sodilla jälleen kerran eikä loppua näy.

    • Hakarististähän tietoviisaat sanovast seuraavaa:

      "Hakaristi tunnettiin eri puolilla maailmaa jo kauan ennen natsi-Saksaa ja sen hirmutekoja. Se on ollut alun perin hyvinvoinnin, hedelmällisyyden ja luonnonvoiman symboli, jolla on koristeltu asuinsijoja, pyhiä paikkoja, vaatteita ja koruja. Suomessa hakaristiä esiintyi jo rautakaudella."

      Se on siis jotain muuta kuin sosialisti natsien touhuilua!

      "Sirppi ja vasara (ven. серп и молот, serp i molot) on tunnetuimpia kommunismin tunnuksista, jossa sirppi kuvaa maatyöläisiä ja vasara tehdastyöläisiä."

      Sirppi ja vasara taas kertovat juuri sen mitä niistä olemme oppineet!

    • Anonyymi

      Muinainen hakaristin symboli ei liity mitenkään 1900 luvun fasismiin.
      Euroopassa fasismi kietoutui Hitlerin Saksan ja Italian Mussolinin väkivaltaiseen äärioikeistolaisuuteen. Hitlerin ja Mussolinin ihmisyyden vastaisista puheista löytyy fasismin olemus. Hitlerin fasismin nousun mukana nousi mm. Suomessa fasismi eli porvariston väkivaltainen linja. Suomessa osittain fasismi nousi 1900 luvun alussa nopeasti väkivaltaiseksi terroristiseksi linjaukseksi perustellen väkivaltaa lailliseksi keinoksi. Suojeluskuntajärjestö suuntautui sittemmin fasismin perusjärjestöksi.
      Sotaisuus on useimmin askel kohti fasismia. Ensimmäisiä määräyksiä ovat työväenliikkeen kukistaminen ja diktatorisen kapitalismin perustamisen.

    • Anonyymi

      Kansanedustaja ja kirkkovaltuutettu Päivi Räsänen (kd.) kertoo Ylelle
      harkitsevansa kirkosta eroamista.
      Ateistit ja kaikki tieteeseen nojaavat ottivat uutisen riemulla vastaan. Vihdoinkin Räsänen tervehtyy todellisuuden tiedostamiseen oikealla tavalla, tieteellisellä tavalla,
      Räsänen ei hyväksy kaksinaismoraalia. Luterilainen kirkko aikoo vihkiä sekä kirkkoon kuulumattomia että samaa sukupuolisia pareja. Ihmiset voivat mennä avioon ilman jeesuksia. Kävelee vain maistraattiin ja sillä selvä.
      Ateistiset järjestöt eivät salli minkäänlaista syrjintää ihmisten kesken. Olkoon jumalpalvojia mutta todellinen ihmiskunta on jumalaton.

    • Anonyymi

      Puolueet on keinotekoisia rajoja eikä kukaan sovi vain yhteen puolueeseen. Itse olen natsipersu-kommunisti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1939
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1867
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1855
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1360
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe