Kuka kertoisi edes yhden asian, minkä edellinen hallitus teki hyvin

Anonyymi-ap

Olen viikkoja selannut nettiä ja yrittänyt etsiä tietoja siitä, miksi edellistä hallitusta jotkut harvat täällä kehuvat ja perään itkevät. Yhtään kehumisen arvoista päätöstä/tekoa en ole kuitenkaan vielä kuukaudessa löytänyt. Voisiko joku kertoa "oman mielipiteensä" vinkiksi?
Muistutan, että korona ja sota jatkuvat...

32

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Arvasin, että se on muillekin todella vaikeata löytää edes sitä yhtä...

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        ❤️ ­N­­y­­m­­­f­­o­m­­a­­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Noista kumpikaan ei ollut hallituksen, ei edellisen eikä nykyisen syy. Mutta taloutta rassaavat.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jos siis oikeasti kiinnostaa. Ihme, että et itse löydä?


      • Anonyymi

        Tosi on. Yhtään HYVÄÄ TEKOA Marinin hallitus ei saanut aikaan. Valtiovarainministeriön tutkijat, asiantuntijat, varoittivat usein tulevasta. Kun Orpon hallitusohjelma rakennettiin, tiedettiin tulevat vaikeudet, joten hallituksen leikkaus-ja sopeutusohjelma on oikean suuntainen, mutta liian löyhä. Marinin hallituksen "lintsaaminen" ja tuhlaaminen tuli kalliiksi ja siitä suurimman osan maksavat suomalaiset duunarirt. Mitä enemmän lakkoillaan, sitä kauemmin laskuja maksetaan.


      • Anonyymi

        Hyvä oli ohjelma, harmi vaan kun eivät saaneet mitään noista toteutettua.... Taisivat valehdella äänestäjilleen.... Muistan, että maskipakon melkein saivat aikaiseksi, joka siis ei ollutkaan pakko vaan vahva suositus, joka ei sekään ollut vahva suosittu vaan oli suositus, joka sekään......


      • Anonyymi

        En tuoltakaan listalta löytänyt mm. seuraavia kohtia:
        1. Otetaan nousukaudella 40 000 000 000€ LISÄÄ velkaa
        2. Pudotetaan ostovoimaa yli 30%, jotta saadaan lisää köyhiä. Olemmehan heidän ystäviä.
        3. Vähennetään sähkön omavaraisuutta purkamalla voimaloita ja tuomalla hiilellä tuotettua sähköä ulkomailta. Samalla saadaan sähkön hintaa "vähän" nostettu. Hups! No, saatiinhan paljon lisää kylmissään olevia köyhiä.
        4. Meillä on vain vähän yli 300 000 omaa työtöntä, nyt tarvitaan äkkiä lisää, ennen kuin Purra pääsee valtaan. Onneksi tehtiin uusi ennätys 2022 ja 2023!!!
        5. Tuota Sote uudistusta ei ole yksikään aikaisempi hallitus saanut läpi, näytetään me mallia.
        6. - 1000.


    • Anonyymi

      En tiedä mutta yks entinen ministeri on hyvä riisuutumaan ja pyllistämään kameran edessä.

      • Anonyymi

        Siltä ministeriltä on jo mennyt umpeen parasta ennen päivämäärä.
        Ja sitä ei narsisti voi huomata itselleen tapahtuneen.


    • Anonyymi

      Olihan kuulemma hyvä järjestämään bileitä!!!!!

      • Anonyymi

        Kesäranta oli hyvä bilepaikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kesäranta oli hyvä bilepaikka.

        sinne ei tehty edes huumeratsijoita, joten turvallinen paikka myös narkkareille.


    • Anonyymi

      Ja rahaa oli sitä jaettiin kaikkialle ja köyhille kuivaa leipää, nyt maksamme niitä eikä kukan ole vielä syyttänyt Maeinia.

      • Anonyymi

        saattaa olla että ei ole kohta köyhille edes kuivaa leipää ! mihin suuntaan lähti orpolla työttömyys ? saihan se nostettua omaa palkkaansa puhtaana käteen ensimäisenä asiana
        ja hallituksen ei kuulu puuttua työehtoihin ne on työntekijän ja työnantajan neuvottelemat ja hallitus osallisttu niihin vain veroasioilla jos sopua ei muuten tule .


    • Anonyymi

      Viisikosta tuli hyvä kuvapotretti femakoille lehteen. Eikös se ollutkin se suurin saavutus!

    • Anonyymi

      Aloittajan kysymys hiukan sellainen että ymmärtääkö itsekään. Mutta jos kysymys edellisestä hallituksesta, niin ehti korjata Sipilän hallituksen tuhoja osaksi ennen koronaa. Sitten koronakriisissä pelasti yrityksiä ja työpaikkoja. Mikä tietysti kaikista ihmeellisintä niin Sipilä tuhojen ja koronan lisäksi nosti työllisyyttä Sipilän jäljiltä.

      Onko aloittajalla muita kysymyksiä ja itselle epäselviä asioita?

      • Anonyymi

        Työllisyys nousi Marinin hallituksen aikana eurooppalaisen noususuhdanteen vuoksi ja hallituksen tempputyöllistämisellä. Työttömyys kuitenkin pysyi yhtä korkealla ja ajoittain nousi.


      • Anonyymi

        Kyllähän asioita voidaan noinkin vääristellä... Toivottavasti uskoit edes itse mitä satuilit? Ilmeisesti et asu Suomessa kun et osaa jaksottaa tapahtumia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työllisyys nousi Marinin hallituksen aikana eurooppalaisen noususuhdanteen vuoksi ja hallituksen tempputyöllistämisellä. Työttömyys kuitenkin pysyi yhtä korkealla ja ajoittain nousi.

        Tuon hallituksen "työllistäminen" perustui vain työttömäksi laskettavien ikärajan nostamiseen. Myös oppivelvollisuusikää nostettiin. Kustannukset sadoissa miljoonissa... Eli lainarahaa siirrettiin taskusta toiseen ja fanit hurrasivat ja tekivät aaltoliikettä, kuinka Heidän suuri johtajansa tekikään taas ihmeitä....... Hassua, että jotkut (n. 4% enää kannattaa SDP:ja) vieläkin hurraa ja kertoo satuja täälläkin. Äärivasureilla, takana loistava tulevaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän asioita voidaan noinkin vääristellä... Toivottavasti uskoit edes itse mitä satuilit? Ilmeisesti et asu Suomessa kun et osaa jaksottaa tapahtumia?

        Hassua kun täällä nuo vastaukset menee välillä vääriin paikkoihin... Tätäkään ei tarkoitettu kritiikiksi tuohon "Työllisyys nousi M...." Vaan edelliseen "Aloittajan kysymys..."


    • Anonyymi

      Tässä on hyvä uuninpankkopojan yhteenveto Marinin hallituksen aikaansaannoksista:

      Jos hyvä ei kelpaa/uuninpankkopoika
      Eilen (23.11.2021) tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun eduskunta silloisten hallituspuolueiden äänin päätti leikata kansaneläkettä, takuueläkettä, lapsilisiä, kotihoidontukea, työttömyysturvaa, eläkeläisten asumistukea, vammaisetuuksia ja sairauspäivärahaa. Säästyneet rahat käytettiin suurituloisten veronkevennyksiin. Sen jälkeen hyväksyttiin muun muassa työttömyystukia lisää leikannut aktiivimalli ja julkisen sektorin lomarahoja leikannut kiky-sopimus.
      Tämä näyttää unohtuneen monilta. Se näyttää unohtuneen myös keskustalta, joka jatkuvasta uhittelusta päätellen ei tunnu viihtyvän nykyisessä hallituksessa.
      Nykyinen hallitus on korottanut kansaneläkettä, takuueläkettä, työttömyysturvaa, vanhempainpäivärahaa, sairauspäivärahaa ja kuntoutustukea. Ja kyllä, myös siitä vappusatasesta on annettu osa ja olisi annettu enemmänkin, mutta koronan aiheuttamat kulut keskeyttivät sen uudistuksen.
      Koronastakin Suomi on selvinnyt paremmin kuin useimmat muut Euroopan maat. Yhteiskunta ei pysähtynyt, koska yrityksille annettiin runsaita tukia ja kuntia tuettiin koronapaketilla. Pelätyltä konkurssiaallolta vältyttiin ja talous nousee ennätysvauhtia.
      Hallitus on muuttanut talouspolitiikan linjaa. Tämän hallituksen aikana ei ole tehty varakkaita suosivia veronkevennyksiä eikä sosiaaliturvasta ja koulutuksesta ole leikattu. Maksuton opetus laajennettiin koskemaan toista astetta ja ammattikoulutukseen annettiin lisää rahaa paikkaamaan edellisen hallituksen tekemiä leikkauksia. Opintoraha on sidottu indeksiin ja neljä vuotta kestänyt ihan kaikkien tukien indeksijäädytys on purettu.
      Aktiivimalli ja kikyn lomarahaleikkaukset on purettu, yrittäjien työttömyysturvaa on parannettu ja työttömien palkkatukimäärärahoja on lisätty. Työllisyysaste on nyt korkeampi kuin ennen koronaa, eikä siihen ole tarvittu keppiä.
      Tällä hallituskaudella on viimeinkin saatu päätettyä sote-uudistus, ja tammikuussa pidetään ensimmäiset aluevaalit. Sosiaaliturvan kokonaisuudistus on aloitettu, lakiin on saatu pysyvä hoitajamitoitus ja on laadittu uusi mielenterveysstrategia. Poliisin, syyttäjälaitoksen, tuomioistuinten ja oikeusavun määrärahoja on lisätty, epäonnistunutta taksiuudistusta on korjattu, teollisuuden sähköveroa on alennettu, vesihuollon yksityistäminen on kielletty ja sähkömarkkinalakia uudistettu niin, että sähkönsiirtomaksut alenevat.
      Ja paljon muuta, mutta sitä ette ole saaneet lukea lehdistä. Jos olette, niin ne ovat olleet pikku-uutisia jossain lehden sisäsivulla. Etusivuilla on kerrottu hallituksen riitelystä, opposition esittämästä arvostelusta ja pääministerin muuhun kuin politiikkaan liittyvästä toiminnasta hänen ulkonäköään myöten.

      • Anonyymi

        tässä kirjoituksessa on asiaa sille joka asian oikeasti ymmärtää !


    • Anonyymi

      Siksi ne äänestettiin pois! Kyllä tiedossa oli,että kolera vaihtuu vain ruttoon! Vaihtelua!

    • Anonyymi

      Jauhojengille tukiasema?

    • Anonyymi

      ..."nyt ei ole aika mennä mökille" ja Uudenmaan sulkeminen olivat jämäköitä toimia.
      Sote ja kasvomaskivalheet olivat taas toisesta päästä.
      Yli varojen eläminen surutta oli Mäkysen, Saramon, Arhinmäen ja Marinin mahalasku.

    • Anonyymi

      Edellisen hallituksen työllistämistoimet
      https://tem.fi/marinin-hallituksen-tyollisyystoimet

      Tuloksena hallitus pääsi työllisyysastetavoitteeseen. Siinä auttoi toki talouskehitys.

      Kun katsoo listaa, niin näkee laaja-alaisen työskentelyn. Aloita lukeminen vaikka yli 55- vuotiaiden työllistämisestä ja tukemisesta. Näitä tukia taitaa nykyinen hallitus poistaa.

      Nykyisen hallituksen työllistämistoimet ovat tukien pienentäminen ja palkansaajan aseman heikentäminen.

      Korona ja Ukrainan sota vei varmasti paljon aikaa, ettei kaikkia ohjelmia saatu vietyä loppuun kunnolla. Nyt korona on mennyt ja Ukrainan tukeminen on jo rutiinia. Toki itäraja-asia varmasti häiritsi hallitustoimintaa, mutta oli pikku juttu edellisen hallituksen Uudenmaan eristykseen laittamiseen.

      Edellisen hallituksen rusinat kannattaisi poimia ja virheistä oppia.

      Virhepuolella esiin ei nosteta yksityiskohtia esiin, koska siihenkään ei riitä osaamista. Helpompi on sanoa, että edellinen hallitus tuhlasi rahat ja sotki Soten. Mihin tuhlasi? Miten sotki? Jos niihin osaa vastata, voi nykyinen hallitus korjata asiat. Ei muuten osata.

    • Anonyymi

      Ryssi kaiken, ei sekään mitenkään helpooa ole.

      • Anonyymi

        Tämä on ongelma. Tuodaan edille pelkkää yleistystä. Ei tuoda esille, mitä ryssittiin. Siispä asiaa ei osata korjata.


    • Anonyymi

      Otti tyylikkäitä yhteiskuvia "viisikosta"

    • Anonyymi

      sdp mopktar

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      234
      16720
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      23
      2118
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      190
      1712
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1092
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      738
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe