Kuka kertoisi edes yhden asian, minkä edellinen hallitus teki hyvin

Anonyymi-ap

Olen viikkoja selannut nettiä ja yrittänyt etsiä tietoja siitä, miksi edellistä hallitusta jotkut harvat täällä kehuvat ja perään itkevät. Yhtään kehumisen arvoista päätöstä/tekoa en ole kuitenkaan vielä kuukaudessa löytänyt. Voisiko joku kertoa "oman mielipiteensä" vinkiksi?
Muistutan, että korona ja sota jatkuvat...

21

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Arvasin, että se on muillekin todella vaikeata löytää edes sitä yhtä...

  • Anonyymi

   Noista kumpikaan ei ollut hallituksen, ei edellisen eikä nykyisen syy. Mutta taloutta rassaavat.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Jos siis oikeasti kiinnostaa. Ihme, että et itse löydä?


   • Anonyymi

    Tosi on. Yhtään HYVÄÄ TEKOA Marinin hallitus ei saanut aikaan. Valtiovarainministeriön tutkijat, asiantuntijat, varoittivat usein tulevasta. Kun Orpon hallitusohjelma rakennettiin, tiedettiin tulevat vaikeudet, joten hallituksen leikkaus-ja sopeutusohjelma on oikean suuntainen, mutta liian löyhä. Marinin hallituksen "lintsaaminen" ja tuhlaaminen tuli kalliiksi ja siitä suurimman osan maksavat suomalaiset duunarirt. Mitä enemmän lakkoillaan, sitä kauemmin laskuja maksetaan.


   • Anonyymi

    Hyvä oli ohjelma, harmi vaan kun eivät saaneet mitään noista toteutettua.... Taisivat valehdella äänestäjilleen.... Muistan, että maskipakon melkein saivat aikaiseksi, joka siis ei ollutkaan pakko vaan vahva suositus, joka ei sekään ollut vahva suosittu vaan oli suositus, joka sekään......


   • Anonyymi

    En tuoltakaan listalta löytänyt mm. seuraavia kohtia:
    1. Otetaan nousukaudella 40 000 000 000€ LISÄÄ velkaa
    2. Pudotetaan ostovoimaa yli 30%, jotta saadaan lisää köyhiä. Olemmehan heidän ystäviä.
    3. Vähennetään sähkön omavaraisuutta purkamalla voimaloita ja tuomalla hiilellä tuotettua sähköä ulkomailta. Samalla saadaan sähkön hintaa "vähän" nostettu. Hups! No, saatiinhan paljon lisää kylmissään olevia köyhiä.
    4. Meillä on vain vähän yli 300 000 omaa työtöntä, nyt tarvitaan äkkiä lisää, ennen kuin Purra pääsee valtaan. Onneksi tehtiin uusi ennätys 2022 ja 2023!!!
    5. Tuota Sote uudistusta ei ole yksikään aikaisempi hallitus saanut läpi, näytetään me mallia.
    6. - 1000.


  • Anonyymi

   En tiedä mutta yks entinen ministeri on hyvä riisuutumaan ja pyllistämään kameran edessä.

   • Anonyymi

    Siltä ministeriltä on jo mennyt umpeen parasta ennen päivämäärä.
    Ja sitä ei narsisti voi huomata itselleen tapahtuneen.


  • Anonyymi

   Olihan kuulemma hyvä järjestämään bileitä!!!!!

   • Anonyymi

    Kesäranta oli hyvä bilepaikka.


  • Anonyymi

   Ja rahaa oli sitä jaettiin kaikkialle ja köyhille kuivaa leipää, nyt maksamme niitä eikä kukan ole vielä syyttänyt Maeinia.

   • Anonyymi

    saattaa olla että ei ole kohta köyhille edes kuivaa leipää ! mihin suuntaan lähti orpolla työttömyys ? saihan se nostettua omaa palkkaansa puhtaana käteen ensimäisenä asiana
    ja hallituksen ei kuulu puuttua työehtoihin ne on työntekijän ja työnantajan neuvottelemat ja hallitus osallisttu niihin vain veroasioilla jos sopua ei muuten tule .


  • Anonyymi

   Viisikosta tuli hyvä kuvapotretti femakoille lehteen. Eikös se ollutkin se suurin saavutus!

  • Anonyymi

   Aloittajan kysymys hiukan sellainen että ymmärtääkö itsekään. Mutta jos kysymys edellisestä hallituksesta, niin ehti korjata Sipilän hallituksen tuhoja osaksi ennen koronaa. Sitten koronakriisissä pelasti yrityksiä ja työpaikkoja. Mikä tietysti kaikista ihmeellisintä niin Sipilä tuhojen ja koronan lisäksi nosti työllisyyttä Sipilän jäljiltä.

   Onko aloittajalla muita kysymyksiä ja itselle epäselviä asioita?

   • Anonyymi

    Työllisyys nousi Marinin hallituksen aikana eurooppalaisen noususuhdanteen vuoksi ja hallituksen tempputyöllistämisellä. Työttömyys kuitenkin pysyi yhtä korkealla ja ajoittain nousi.


   • Anonyymi

    Kyllähän asioita voidaan noinkin vääristellä... Toivottavasti uskoit edes itse mitä satuilit? Ilmeisesti et asu Suomessa kun et osaa jaksottaa tapahtumia?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Työllisyys nousi Marinin hallituksen aikana eurooppalaisen noususuhdanteen vuoksi ja hallituksen tempputyöllistämisellä. Työttömyys kuitenkin pysyi yhtä korkealla ja ajoittain nousi.

    Tuon hallituksen "työllistäminen" perustui vain työttömäksi laskettavien ikärajan nostamiseen. Myös oppivelvollisuusikää nostettiin. Kustannukset sadoissa miljoonissa... Eli lainarahaa siirrettiin taskusta toiseen ja fanit hurrasivat ja tekivät aaltoliikettä, kuinka Heidän suuri johtajansa tekikään taas ihmeitä....... Hassua, että jotkut (n. 4% enää kannattaa SDP:ja) vieläkin hurraa ja kertoo satuja täälläkin. Äärivasureilla, takana loistava tulevaisuus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän asioita voidaan noinkin vääristellä... Toivottavasti uskoit edes itse mitä satuilit? Ilmeisesti et asu Suomessa kun et osaa jaksottaa tapahtumia?

    Hassua kun täällä nuo vastaukset menee välillä vääriin paikkoihin... Tätäkään ei tarkoitettu kritiikiksi tuohon "Työllisyys nousi M...." Vaan edelliseen "Aloittajan kysymys..."


  • Anonyymi

   Tässä on hyvä uuninpankkopojan yhteenveto Marinin hallituksen aikaansaannoksista:

   Jos hyvä ei kelpaa/uuninpankkopoika
   Eilen (23.11.2021) tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun eduskunta silloisten hallituspuolueiden äänin päätti leikata kansaneläkettä, takuueläkettä, lapsilisiä, kotihoidontukea, työttömyysturvaa, eläkeläisten asumistukea, vammaisetuuksia ja sairauspäivärahaa. Säästyneet rahat käytettiin suurituloisten veronkevennyksiin. Sen jälkeen hyväksyttiin muun muassa työttömyystukia lisää leikannut aktiivimalli ja julkisen sektorin lomarahoja leikannut kiky-sopimus.
   Tämä näyttää unohtuneen monilta. Se näyttää unohtuneen myös keskustalta, joka jatkuvasta uhittelusta päätellen ei tunnu viihtyvän nykyisessä hallituksessa.
   Nykyinen hallitus on korottanut kansaneläkettä, takuueläkettä, työttömyysturvaa, vanhempainpäivärahaa, sairauspäivärahaa ja kuntoutustukea. Ja kyllä, myös siitä vappusatasesta on annettu osa ja olisi annettu enemmänkin, mutta koronan aiheuttamat kulut keskeyttivät sen uudistuksen.
   Koronastakin Suomi on selvinnyt paremmin kuin useimmat muut Euroopan maat. Yhteiskunta ei pysähtynyt, koska yrityksille annettiin runsaita tukia ja kuntia tuettiin koronapaketilla. Pelätyltä konkurssiaallolta vältyttiin ja talous nousee ennätysvauhtia.
   Hallitus on muuttanut talouspolitiikan linjaa. Tämän hallituksen aikana ei ole tehty varakkaita suosivia veronkevennyksiä eikä sosiaaliturvasta ja koulutuksesta ole leikattu. Maksuton opetus laajennettiin koskemaan toista astetta ja ammattikoulutukseen annettiin lisää rahaa paikkaamaan edellisen hallituksen tekemiä leikkauksia. Opintoraha on sidottu indeksiin ja neljä vuotta kestänyt ihan kaikkien tukien indeksijäädytys on purettu.
   Aktiivimalli ja kikyn lomarahaleikkaukset on purettu, yrittäjien työttömyysturvaa on parannettu ja työttömien palkkatukimäärärahoja on lisätty. Työllisyysaste on nyt korkeampi kuin ennen koronaa, eikä siihen ole tarvittu keppiä.
   Tällä hallituskaudella on viimeinkin saatu päätettyä sote-uudistus, ja tammikuussa pidetään ensimmäiset aluevaalit. Sosiaaliturvan kokonaisuudistus on aloitettu, lakiin on saatu pysyvä hoitajamitoitus ja on laadittu uusi mielenterveysstrategia. Poliisin, syyttäjälaitoksen, tuomioistuinten ja oikeusavun määrärahoja on lisätty, epäonnistunutta taksiuudistusta on korjattu, teollisuuden sähköveroa on alennettu, vesihuollon yksityistäminen on kielletty ja sähkömarkkinalakia uudistettu niin, että sähkönsiirtomaksut alenevat.
   Ja paljon muuta, mutta sitä ette ole saaneet lukea lehdistä. Jos olette, niin ne ovat olleet pikku-uutisia jossain lehden sisäsivulla. Etusivuilla on kerrottu hallituksen riitelystä, opposition esittämästä arvostelusta ja pääministerin muuhun kuin politiikkaan liittyvästä toiminnasta hänen ulkonäköään myöten.

   • Anonyymi

    tässä kirjoituksessa on asiaa sille joka asian oikeasti ymmärtää !


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   80
   2721
  2. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   184
   1998
  3. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   111
   1672
  4. Nainen, tässä on jotain todella kummaa

   Meidän tapauksessa lähes kaikki on niin hullua, äärimmäisen mahdotonta ja outoa. Ei mitään edellytyksiä lähteä käyntiin,
   Ikävä
   58
   886
  5. Pahoinpitely

   Kukas tämä rohkea urho on, joka uskalsi käydä avuttoman naisen kimppuun.Jätti lattialle, kahdeksi päiväksi, hakattuaan j
   Jämsä
   29
   853
  6. Etädiagnoosi kaivatulleni

   Minkä etädiagnoosin antaisitte kaivatulleni, joka paljasti itsestään minulle erittäin henkilökohtiaisia asioita, mikä hä
   Ikävä
   59
   842
  7. Mitä muuttaisit kaivatussasi?

   Rehellisiä vastauksia kiitos.
   Ikävä
   62
   816
  8. Lottovoitto???

   Kuka täällä voitti 9 milliä?
   Sysmä
   18
   734
  9. Naiselle mielessäni hyvää yötä...

   sinne missä aina nähdään. Olet arkeni piristys ja voima, enkä uskalla muusta kuin haaveilla. Uskon, että en ole sinulle
   Tunteet
   34
   724
  10. Huomenta mussukat

   Hyvää maanantaita ja viikonalkua. Mitä on sydämellä? ☕🐺
   Ikävä
   147
   644
  Aihe