Kuka voisi auttaa aviokriisissä?

Olen juuri 60 täyttänyt mies Uudeltamaalta. Vaimoni on rakastunut palavasti toiseen mieheen. Suhde on varsin tuore, Tämä ei ole klassinen tarina, jossa toinen pettää, sitten tulee konflikti ja lopuksi joko erotaan tai ei. Tämä on jotain ihan muutta.

Oma reaktioni oli järisttyvä (unettomuus, ruokahaluttomuus, keskittymiskyvyttömyys, pelkotila, ahdistus, ihan koko setti). Välillä aina havahdun kysymykseen "onko tämä totta?

Olisikohan jonkun mahdollista jutella kanssani privaatisti? Onko sellaista edes sopivaa pyytää?

8

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kohtalonkavereita on paljon. Olikohan semmoinen kuin ”mies sakit” . https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/erosta-elossa/eroryhmat/
      Sitten on kirkon auttava.. varmasti jopa terveysaseman ja sosiaaliviraston. Näitä kannattaa käyttää. Elämä on tämmöistä. Myös minulla ja monella muulla.
      Olen ajatellut että aikansa kutakin. Kaikki ajat tulee ja menee. En suostu kärsimään muiden takia vaan yritän ottaa asian kerrallaan. Pettureille en enää suo mitään. En edes toivota päivää. En hymyä tai nyökkäystä. Itsestä tuntuu että mitä nopeammin menee ohi niin sen parempi.

    • Anonyymi

      Näitä tälläisiä tapauksia sattuu tämän tästä . Ja ymmärrän minkä ahdistuksen se antaa ihmiselle. Samalla jos on palavasti rakastunut niin ei siinä puheet auta,
      Usein ei kuitenkaan nämä uudet suhteet ole kestäviä. Sillä se on monen kohdalla että rakastuvat rakkauteen eikä ihmiseen . Muista erään parin kauan sitten kun vaimo rakastui tiåoisen, ja kun tapasin hänet oli kovasti intoa täynnä siitä uudesta.
      Se vanha mies oli hyvin surullinen ja ei jaksanut edes ottaa yhteyttä vaimoonsa , oli kunnon mies siisti ja ei juonut ei polttanut ja kiinnostunut aikuisten lastensa edistyksestä maailmalla . Meni vuosi ja vaimon rakkkaus siihen uuteen kuoli yhtä äkkiä kun oli alkanutkin, ja tuli takaisin kotiin, ja vaikka tästä on melkein 30 vuotta aikaa niin yhdessä ovat olleet ja nyt vanhoja.
      Olen ajatellut monet kerrat sitä että mies teki oikein kun ei pyydellyt vaimoa jäämään vaan antoi hänelle vapauden lähteä , se sai vaimon ajattelemaan että hän ei ehkä ollutkaan niin tärkeä miehelle kun oli luullut , jopa epäili että miehellä oli uusi katsottuna. Mies ei asioistaan puhunut, mutta käveli usein pitkiä kävelylenkkejä surullisen näköisenä . Että hänestä näki että kärsi . Lastensa luona kävi kuitenkin .
      Niin että näissä ei oikein tiedä miten auttaisi sitä joka suree ,vaikka haluaisi olla tukena

    • Hei ja hyvä, että kirjoitit tänne,

      On tärkeää purkaa mielessä olevia huolia ja vertaistuki voi olla hyvä voimavara.

      On olemassa myös monia matalan kynnyksen auttavia tahoja, joista voi saada tukea elämän eri kriisitilanteissa. Alla tiedoksi tahoja joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja maksutta:

      - Tukinet.net - Tukipisteesi netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Lisäksi ma-ke klo 15-19 ja to klo 15-21 on aikuisten kahdenkeskinen MIELI Kriisichat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa mielessä olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta.

      Tukinetissä on llisäksi monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Aikaisempi kirjoittaja mainitsikin jo Miessakit ry:n joka tarjoaa monenlaista tukitoimintaa, myös Tukinetin välityksellä. Löytyy sekä henkilökohtaista tukea että vertaischattejä ja ryhmiä. Löydät ne kaikki täältä: https://tukinet.net/toimijat/miessakit-ry/ Apua kannattaa hakea matalalla kynnyksellä!

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

      Keskusteluapua on mahdollista saada matalalla kynnyksellä myös:

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    • Anonyymi

      Joku kirjoittikin jo ehdottomasti yhteys Miesakit ry. Jos masentunut olet sen jälken yhteys mieli ry. Rakaus on ikuista mutta kohde voi muttua milloin vain. Jotain teillä meni pielen kun rakastui toiseen henkilöön.

    • Anonyymi

      Netti Mies sakit. Kirkon diakoni. Mieli ry.

    • Anonyymi

      Alueesi sotepalvelut voisivat auttaa.

    • Anonyymi

      Naistentuki ry. Miehille mies sakit ry. Kuin kumpikin voi netti katsoa yhteydtiedot esim.Helsinki mission ry.netistä.Numeroita sitaa 24h,7 pvä nimetömänäkin,asuit missä päin suomea.Toinen numeroita löytyy Mieli ry,fi

    • Anonyymi

      Höpö höpö ohjeita. Ota iisisti. Keskity itseesi. Elämä kantaa jossain kohtaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe