Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pettikö vuorostaan Kokoomus vaalilupauksensa? Persuillahan niitä jo riittää listattavaksi asti.

Anonyymi-ap

"Petteri Orpo: Veroja korotetaan"

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010208775.html

Ensin herra leikkaa ja laskee veroja, jotka maksetaan velkarahalla. Sen jälkeen herra YLLÄTYS YLLÄTYS nostaa veroja! Eli tarkoittaa sitä, että Orpon hallituksen taloushjelmalta on romahtanut pohja pois. Ensin Orpo vähentää valtion tulopuolta ja nyt sitten on paniikki päällä ja kiire lisätä valtion tuloja.

Oliko Kokoomuksen alkuperäinen tarkoitus sittenkin vain sekoittaa koko Suomen talous ja lypsää velkarahaa omien etupiiriensä taskujen täytteiksi? Miten tämän jälkeen hallitus selittää, ettei esim. soteen löydy rahaa? Seuraavaksi ylläolevan linkkijutun lukijakommenttiosastolta poiminta nimimerkki Jerry C:ltä. Yksi päätös voisi muuttaa paljon, mutta sehän ei Orpolle ja Kokoomukselle tai pitäisikö sanoa pikemminkin että EK:lle käy?

"Yhteisöveroa voi kotottaa helposti 2 % joka tuottaa tuon 1,5 miljardin sopeutustarpeen kerralla ja kukasn ei korotusta edes huomaa.
Tosiasiassa sitä pitäisi korottaa 5% eli takaisin siihen misdä se oli aiemmin.
Peruste tälle korotukselle olisi se että viimeksi EK kusetti koko suomra, veroalen piti työllistää , mutta se ei tuonut yhtään työpaikkaa,vastasvsti heti seurasvana vuonna maksettiin miljardin edstä lisää osinkoja omistajille eli veroale meni siihen. Veroale oli luokkaa miljardi.
Koska veroale ei tuonut luvatyua tulosta , eli lisää tuöpaikkoja , niin se voidaan nyt palauttaa.
Hallituskaudessa se tenee 4 miljardis , eli tämän uuden tarpern ja samalla voidaan kumota noitahallitusidiotismin tuotoksia joiden takia maassa on tulossa suuria lakkoja..
Eikö olekin helppoa sopeuttaa jos halua on."

Ja Orpolla on vaikeaa, kun täytyy pitää huoli, että taaskin se oma eturyhmä pysyy taloustalkoiden ulkopuolella, kuten pysyi Sipilän hallituksenkin kiky-sopimuksen seurauksena. Mitäs se Orpo muuten horisikaan ennen vaaleja syystä sille, minkä hän näki esteenä sinipunahallituksen syntymiselle?

"Orpo kertoo kokoomuksen laatineen pohjapapereita hallitustunnusteluihin ja hallitusneuvotteluihin. Hän toivoo, että vaalitulos tarjoaisi vaihtoehtoja hallituspohjaksi.

– Olemme valmistautuneet todella hyvin. Parasta olisi se, että olisi aidot neuvottelut, hän kiteyttää.

Sinipunaa pukkaa, epäilevät monet kansalaiset.

Orpo toppuuttelee. Kokoomus ei muodosta hallitusta SDP:n kanssa, ellei sosialidemokraattien talouslinja muutu.

– SDP:n talouspolitiikasta olemme todella kaukana. Marinin puheet ovat olleet vähintäänkin epäselviä sen suhteen, näkeekö hän sopeuttamisen tarpeellisena muillakin keinoilla kuin veronkorotuksilla. Jos he eivät näe sitä tarpeellisena, se tarkoittaisi, että sama meno jatkuisi, Orpo pohtii."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/867fa053-fee9-4a72-b24e-caafa5488038

Näkyy itse valtionvarainministeri Purrakin puhunut itsensä pussiin himoverottaja-puheillaan. Ensin syytti oppositiota himoverottajiksi, mutta niin vain sitten kävi, että lausunto paukahtikin Purran omaan nilkkaansa:

https://www.verkkouutiset.fi/a/riikka-purran-mukaan-sdp-muutti-kyselytunnin-papukaija-toiminnaksi/#62f67095

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoartovihavainen/himoverottaja-riikka-purra-iskee-kevaan-kuluessa/

Hallituksen korttitalo huojuu jo ja pahasti.....

11

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      EK:lla ja Orpolla taisi olla mielessä kusetus ja pajatson tyhjentäminen lietsomalla talouspaniikkia. Puolessa vuodessa he ovat sytyttäneet tulipalon, mutta ovat vielä liian ylpeitä soittaakseen palokunnan paikalle. Vielä he joutuvat pyytämään apua, koska pelkillä iskulauseilla ei saada vakavaa tilannetta korjattua.

      • Anonyymi

        Hallitus tarjosi oppositiolle kunnon saavillisen löylyvettä, jolla löylyttää itse hallitusta. Persujen ryhmänjohtajalla olikin kiire etsiä jo syyllisiä, ennenkuin Orpo luikautti veronkiristysilmoituksensa.

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/089da65d-9f5b-4a5c-af52-79de0fbe69c1

        Jaa-a, kuka tai ketkähän ovat ohjalleet valtionvarainministeriön virkamiehiä? Kenties kokoomuslainen ex EK-pomo Mörttinen, mene ja tiedä? Tehtiin vähän itselleen suotuisampia ennusteita hallitusohjelmaan istuvammiksi, jotka nyt sitten pettivät täysin alta? Itse kiinnitin huomiota jo syksyllä, että miten valtionvarainministeriön ja pankkiekonomistien ennusteissa oli niin järkyttävän suuri epäsuhta. Kun pankit ennustelivat tälle vuodelle talouskasvuksi nollaa, niin valtionvarainministeriön ennuste lupaili tälle vuodelle 1,2 %:n kasvua. Miten tällainen on voinut jäädä hallituksessa huomiotta? Sen täytyy olla tietoinen valinta. Kummasti ovat hallituksen puheet 100 000:sta uudesta työpaikasta vaienneet. Mistäköhän kumman syystä :)

        Entinen elinkeinoministeri Lintilä varoitteli hallitusta marraskuussa, että se nojaa auttamatta vanhentuneisiin lukuihin ja ennusteisiin, mutta hallituksesta ei noteerattu mitenkään asiaan. Valtionvarainvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohikin ihmetteli hallituksen omituista tempausta joulukuussa, kun se yllättäen puskista ilmoitti vain noin kaksi kuukautta budjettiluonnoksen esittelemisestä eduskunnalle nostavansa esitetyn 11,2 mrd:n alijäämän 14,4 mrd:iin. Budjettikuri suli heti jo ensimmäisellä yrittämällä.

        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010066663.html

        https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suomen-velkakierre-syvenee-hallitus-ottaa-3-2-miljardia-lisaa-lainaa-jo-tana-vuonna/16a2a0b6-7e6a-417b-aacd-b55287143de4


      • Anonyymi

        ORPO ja PURRA kisaavat.


    • Anonyymi

      "Hyvät ystävät, te tiedätte, että talousmiehenä pidän
      kaavoista. Meillä kokoomuksessa on kasvun kaava, muuttujat ja ratkaisu."

    • Anonyymi

      Ei stubbista tule koko kansan presidenttinä

      • Anonyymi

        Samanlainen luihu kuin pääministerikin on. Mukavien miesten maineessa, katalin taka-ajatuksin varustettuina.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä minäkin olen. Stubb on vain pienen raharikkaan ryhmän pressa, ja tietenkin suomenruotsalaisten.


    • Anonyymi

      Kyllä petti.

    • Anonyymi

      Orpohan on nyt tehnyt veronkiristyslinjauksellaan tyhjäksi väittämänsä, että sinipunavaihtoehdolle ei olisi ollut edellytyksiä. Eli Kokoomuksen ensisijaisena draiverina oli saada hallitussopimus ay-vastaisten halla-aholaisten kanssa, jotta Kokoomus pääsisi toteuttamaan märän päiväunensa eli nollaamaan ay-liikkeen aikaansaannokset sekä kumoamaan lakko-oikeuksia. SDP:n kanssahan moinen ei olisi onnistunut.

      Todellinen irvikuva Kokoomuksesta paljastuu siinä, kuinka niin ylimaallisen EU- ja maahanmuuttomyönteinen Kokoomus humpsahti kuin taikaiskusta lähes Perussuomalaisten linjoille maahanmuuttopolitiikan suhteen siinä kohtaa, kun hallitusohjelma oli allekirjoitettu. Hallituksen viimesyksyinen rasismipaperi oli vain silmälumetta Orpolta hyssytelläkseen Perussuomalaisten ja RKP:n välinen miekkailu hiljaiseksi. Eipähän Orpo tarttunut milläänlailla esim. ministeri Tavion höpinään kiinni, kun tämä lasketteli taas väestönmuutosöyhötyksiään noin kuukausi sitten ministeri Rydmanin säestämänä. Ei vaikka asiasta perättiin Orpolta vastausta viestipalvelu X:ssäkin.

    • Anonyymi

      Soppeutetaan vaan

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe