Hyvinvointialue & pidempään jatkunut työttömyys?

Anonyymi-ap

Tehdään aluksi selväksi että en ole ideaalisesti työtön, nauti työttömyyden aiheuttamasta köyhyydestä tai vastaavaa.

Haluan saada palkkatyötä mutta kun työhistoriassa on aukkoja niin tämä ei työnantajille käy ja eivät palkkaa. Myös se että mielestäni jokaisella on oikeus valita mitä työtä tekee ja itse käytän tätä. Voin tehdä mitä tahansa muuta työtä mutta myyntyötä en suostu tekemään.

Eli olen ollut pitempään työttömänä. Olin aikaisemmin TE-palveluiden asiakas. Nyt kun on nämä Kuntakokeilut siirrettiin sinne.

Olen päihteetön, luottotiedot kunnossa ja elämänhallinnassa ei ole mitään vikaa. Terveydellisiä ongelmia ei ole mitkä haittaisivat työntekoa.

Ammattitutkintoja on ja voisin opiskella mutta tässä on ongelmana opintojen rahoitus. Pitäisi ottaa opintolainaa mutta mikä takaa sen että pääseekö palkkatöihin opiskelujen jälkeen, jolloin voi alkaa lyhentämään opintolainaa.

En ole ollut sosiaalitoimen asiakas, hakenut Toimeentulotukea Kunnalta, Kelasta kun siirtyi sinne puhumattakaan Täydentävästä Toimeentulotuesta. Inhoan suunnattomasti sosiaalityöntekijöitä, ovat uteliaita, puuttuvat ihmisen elämään ja yrittävät holhota.

Aikaisemmin on tehty Työllistymissuunnitelmia. Nyt tekevät Aktivointisuunnitelman Kuntakokeilun, Työllisyyspalvelun kautta jossa oma valmentaja. Tämä suunnitelma on tehty puhelimen kautta, postitettu, olen tarkistanut, kuitannut ja palauttanut.

Viime kerralla oma valmentaja sanoi että Hyvinvointialueelta tulee työntekijöitä työllisyyspalveluun, epäilen että nämä ovat sosiaalityöntekijöitä.

Nyt mietin että kun seuraavan kerran tehdääm Aktivointisuunnitelma niin hyvin todennäköisesti paikalla on Oma valmentaja + tämä sosiaalityöntekijä. Onko sosiaalityöntekijän pakko olla paikalla? Minusta on outoa ja en halua että kyseinen ihminen on paikalla kun yksityiselämäni ei kuulu kenellekkään. Miten toimin tässä tilanteessa?¨

Onko näillä Hyvinvointialueiden ihmisillä pääsy työttömän ihmisen tietoihin automaattisesti ja miten tämän voi estää? Omakanta, omavero, omakela, omatyö ym muut tiedot / rekisterit.

Miten tässä toteutuu ihmisen perustuslaillinen oikeus yksityisyyden suojaan, kotirauhaan ja kunniaan?

Herää myös epäilys että ihmistä arvioidaan näissä tapaamisissa ja yritetään löytää kaikki mahdolliset keinot että ihmiselle voidaan aiheuttaa karenssi, laittaa Kuntouttavaan työtoimintaan (sosiaalinen palvelu) tai Työkokeiluun, orjatyöhön.

Onko siis tosiaan niin että pelkkä pitkä työttömyys tekee mukamas ihmisestä sosiaaliongelmaisen tai antaa syyn sosiaalityöntejälle oikeuden / syyn sekaantua ihmisen elämään? Eikai näin voi mennä käytännössä.

Olen myös miettinyt myös työnhaun katkaisemista, jolloin en olisi oikeutettu Työmarkkinatukeen, tulee karenssi. Voisin hakea Toimeentulotukea ilman sosiaalityöntekijän tapaamista, suostumusta mutta tällöin Toimeentulotukea voidaan leikata 20%, jopa 40% ja tässä on vaarana se että Sosiaalityöntekijä / Kela voi yrittää hakea ihmisen Holhouksen / edunvalvonnan alaiseksi.

Kuinka helposti ihminen voidaan hakea Holhousen / Edunvalvonnan alaiseksi viranomaisten puolesta? Saako ihminen itse tietää tästä prosessista tai että sellainen on tekeillä?

Kiteytettynä miten välttää sosiaalitoimen virkailijan tapaaminen / kuulustelu, ei joudu orjatöihin karenssin uhalla ja mitkä olisi keinot auttaa saamaan palkkatyötä.

Kiitos todella paljon lukemisesta ja pahoittelut pitkästä tekstistä

27

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Miten tässä toteutuu ihmisen perustuslaillinen oikeus yksityisyyden suojaan, kotirauhaan ja kunniaan?

      Onko siis tosiaan niin että pelkkä pitkä työttömyys tekee mukamas ihmisestä sosiaaliongelmaisen tai antaa syyn sosiaalityöntejälle oikeuden / syyn sekaantua ihmisen elämään? Eikai näin voi mennä käytännössä."

      Jos et suostu elämään yhteiskunnan sääntöjen mukaan, et osallistu yhteiskunnan ylläpitoon ja elät silti omasta vapaasta tahdostasiyhteiskunnan tuilla, olet sosiaaliongelmainen. Olet myös kaikkien ongelma. SInunlaistesi vuoksi me kaikki joudumme kärsimään tavalla tai toisella.
      Kerroit tuossa kierrellen ja kaarrellen, että saisit kyllä töitä tai pääsisit kiinni työelämään, mutta et vain "suostu".

      Eli helppo ratkaisu tuohon oikeudelliseen probleemaasi: älä hae tukia. Elätä itsesi vaikka sitten veneen alla asumalla ja sieniä poimimalla. Kukaan ei tule vastoin tahtoasi sinun kunniaasi loukkaamaan.

      • Anonyymi

        Se että aloittaja ei halua tehdä myyntityötä on täysin ymmärrettävää kun miettii että näissä on provisiopohjainen palkkaus, kovat myyntitavoitteet / tavoitteellinen myyntityö (tyrkyttäminen) potkujen uhalla. Mikäli on takuupalkka niin tämä on todella alhainen ja ei riitä kunnolla elämiseen.

        Milloin myös asiakaspalvelusta tule automaattisesti myyntityötä, olen tehnyt tämän havainnon.


      • Anonyymi

        Taidat olla Kokoomuslainen, joka hamuaa ilmaista työvoimaa keinolla millä tahansa.


      • Anonyymi

        "Kerroit tuossa kierrellen ja kaarrellen, että saisit kyllä töitä tai pääsisit kiinni työelämään, mutta et vain "suostu".

        Ei sanonut, vääristelet hänen sanojaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kerroit tuossa kierrellen ja kaarrellen, että saisit kyllä töitä tai pääsisit kiinni työelämään, mutta et vain "suostu".

        Ei sanonut, vääristelet hänen sanojaan.

        Mitäpä muuta Kokoomuslaiselta voi odottaa kun viestin vääristelemistä ja "mikset mene töihin" asennetta


      • Anonyymi

        Pörssiyhtiöiden suorat yritystuet ja veroparatiisipelleily ovat yhteiskuntamme suurimmat taloudelliset ongelmat.


      • Anonyymi

        meidän pörssiyhtiöihin uppoa miljardeja suoria yritystukia vuodessa.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍑 ­­­N­­­y­­m­­f­o­­­m­­a­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Aktivointisuunnitelma laaditaan lain (Laki kuntouttavasta työtoiminnasta) mukaan. Sieltä löytyy lisätietoja jos aihe kiinnostaa.

      Voit katkaista työnhakusi Oma asioinnin kautta, jolloin vapaudut kaikista Te-palveluiden asettamista velvoitteista.

      • Anonyymi

        Ei ihan näinkään.

        Aktivointisuunnitelma pitää sisällään lähtökohtaisesti sosiaalipalveluja, ja mikään laki ei määritä ketään työtöntä sosiaaliongelmaiseksi, vaan se on VIRANOMAISEN VASTUULLA alkaako hän väittämään asiakastaan sosiaaliongelmaiseksi tai ei.

        Eli, vaikka laissa mitä tahansa mainittaisiinkin aktivointisuunnitelmasta, ne PERUSTEET pitää edelleenkin kaivaa jostain esiin, miksi se aktivointisuunnitelma tehtäisiin.

        Jos perusteita ei ole, silloin ei tehdä aktivointisuunnitelmaakaan, ja tämän päätelmän voi viranomainen tehdä ihan oma-aloitteisesti, ilman että se päätelmä haetaan esiin esim. tekemällä viranomaisesta hallintokantelu ja syyte mahdollisesti kunnianloukkauksesta.


      • Anonyymi

        Työnhakua ei myöskään lähtökohtaisesti kannata katkaista, jos aikoo saada valtiolta niitä palveluita, joita valtion on lain mukaan työttömille toimitettava.

        Asia liittyy myös työttömyyskorvauksen saamiseen, mutta vaikka tukiraha sinällään kiinnostaisikin, edelleen paljon olennaisempaa on se, että millaisia nuo valtion toimittamat palvelut ovat, koska palveluja väärin toteutettaessa aletaan toimimaan työttömän lakiin perustuvien oikeuksien vastaisesti (mm. lakiin perustuva oikeus työn vapaasta valinnasta, PL18 sekä kansainväliset sopimukset)


    • Anonyymi

      Politiikkakortti on naurettava veto. Jokaisessa yhteiskunnassa jokaisen työikäisen ja -kykyisen jäsenen odotetaan osallistuvan yhteiskunnan ylläpitoon.
      Ei muurahaispesässäkään ole yksilöitä makaamassa raajat kattoa kohti ja mesipisaroita käydään pudottelemassa suuhun ja neulasia asetellaan mukavasti niskan taakse.
      Jos ei matalapalkkainen työ kelpaa, on loinen. Työtä ei tehdä ainoastaan palkan takia, vaan myös siksi, että jokaisen on se korsi kannettavana. Se myyntityökin on työtä ja saattaa auttaa jatkossa sitten parempipalkkaisen työpaikan saamiseen.
      Muta jos vain lepää laakereillaan ja valittaa huonoa osaansa, eikä mitään tee osansa parantamiseksi, saa syyttää vain itseään.
      Aikuisopiskelukin voi auttaa työpaikan saamisessa, opiskelee vaikka muutaman tunnin illassa sen kuntouttavan työkokeilun ohella.

      Ja kyllä; Suomessa riittää työpaikkoja. Suomalaiselle kun ei vaan kelpaa työ ellei palkka ole neljän tonnin hujakoilla, työ helppoa ja mukavaa ja eihän se työpaikkakaan saa olla puolta kilometriä kauempana kotiovesta...

      • Anonyymi

        Sinun mielestä pitäisi hihkua riemusta kun karenssin uhalla pakotetaan Työkokeiluun 30h viikossa ja korvauksena on yhteiskunnan minimi tuet, jotka jäävät noin tuhanteen euroon /kk. Eläkettä ei kerry, ei ole oikeutta työterveyshuoltoon ja lomapäiviä ei saa.

        Myöskään työnantajalla ei ole mitään velvollisuutta palkata ihmistä töihin Työkokeilun jölkeen ja miksi niin tekisi kun saa aina uuden Työkokeilijan tilalle.

        Miksi et irtisanoudu ja hakeudu itse Työkokeiluun kun tämä on niin hienp juttu ja kannattavaa!


      • Anonyymi

        perus isin firmaan työllistynyt kokoomuslainen ei tiedä työnhausta eikä työnteosta mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun mielestä pitäisi hihkua riemusta kun karenssin uhalla pakotetaan Työkokeiluun 30h viikossa ja korvauksena on yhteiskunnan minimi tuet, jotka jäävät noin tuhanteen euroon /kk. Eläkettä ei kerry, ei ole oikeutta työterveyshuoltoon ja lomapäiviä ei saa.

        Myöskään työnantajalla ei ole mitään velvollisuutta palkata ihmistä töihin Työkokeilun jölkeen ja miksi niin tekisi kun saa aina uuden Työkokeilijan tilalle.

        Miksi et irtisanoudu ja hakeudu itse Työkokeiluun kun tämä on niin hienp juttu ja kannattavaa!

        30h/vk ? Olen luullut, että kuntouttavaa voi tehdä 4h/vk.


      • Anonyymi

        Työttömissä on paljon työkyvyttömiä jotka eivät saa eläkettä..Työnantajat eivät palkkaa ikääntyvää se on tosiasia..Moni taistelee aikansa sitten tyytyy kohtaloonsa..Turha aina väittää työttömiä laiskoiksi..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        30h/vk ? Olen luullut, että kuntouttavaa voi tehdä 4h/vk.

        Työkokeilu & Kuntouttava työtoiminta (Sosiaalinen palvelu) ovat eri asioita.

        Työkokeilu 6h, 5 päivänä viikossa.

        Kuntouttava työtoiminta lain mukaan 4h, 1 päivänä viikossa on minimi. Yrittävät toki saada tekemään enemmän.

        Kummastakaan ei saa palkkaa vaan korvauksena on kulukorvaus 9€/päivä


    • Anonyymi

      "Kiteytettynä miten välttää sosiaalitoimen virkailijan tapaaminen / kuulustelu, ei joudu orjatöihin karenssin uhalla ja mitkä olisi keinot auttaa saamaan palkkatyötä."


      Kiteytettynä vastaus, kiistä olevasi sosiaalipalvelujen tarpeessa, ja käytä lakiin perustuvaa oikeuttasi tarkistaa sellaiset maininnat (ja palvelut ja muutkin toimet) joiden tarkoitus on "parantaa" sinun sosiaaliongelmiasi (esim. palkattoman työn muodossa).

      Suunnitelmaan vain se, että haluat saada työtä jonka vapaasti valitset, ja asetat sille työlle myös ehtoja (työtä kun voidaan tarjota palkattakin, melkoinen vitsi...)


      Jos viranomainen alkaa väittämään vastaan jossakin asiassa, sitten pyydät viranomaista antamaan tarkat selvitykset väitöksistään, mitä ne yksilölliset perusteet on, miksi hän on arvioinut sinun olevan esim. kuntouttavan työtoiminnan tarpeessa. Kiistät kaikki viranomaisen väittämät ongelmat, ja tarpeen vaatiessa tee viranomaisen toiminnasta hallintokantelu (eli lainvalvojalle kantelu, jonka tehtävä on valvoa viranomaisten toiminnan lainmukaisuutta - huom. tämä on eri asia kuin valitus Kelalle)

      • Anonyymi

        korjaus

        "käytä lakiin perustuvaa oikeuttasi tarkistaa SUUNNITELMASTA sellaiset maininnat "


    • Anonyymi

      Tässä on tietty kaava...ensinnäkin näille pitkään työttömille oleville yritetään jollain syysteemillä saada aikaan pitkä karenssio tai työttömyysetuuden evääminen jotta tämä henkilä voitaisiin pakottaa TT tuen hakijaksi ja tämä mahdollistaa sitten holhoukseen ottamisen mm. pankkitilien ja menojen syynäämiset mm. sossutäti toimet......hallitushan on suunnitellut TT tuella oleville pakollisia velvoittavia töitä samalla kun nämä putsätaan varallisuudestaan ja omistuksistaan TT asiakkaana.

    • Anonyymi

      Työvoimapolitiikka ja talouspolitiikka on ollut osaamatonta jo vuosikymmeniä.
      Syy osaamispulaan on hallinnossa, politiikassa.
      Vaali-systeemi nostaa osaamattomia, ja vain jonkun eturyhmän etua ajavia.

      https://youtu.be/atHMKwK122A?si=waLDYB9JFbhQD2Fr

    • Anonyymi

      Tietojenluovutuskiellot löytyy Omakannasta. Potilas- ja/tai terveystietojen luovutuskiellot ja reseptitietojen luovutuskielto. Voi laittaa kiellot paikkakuntien (esim.syntymäpaikkakunta yms) sairaalan ja terveyskeskuksen listalle. Ei voi laittaa tietojen luovutuskieltoa Omakelassa eikä Omaverossa.

      Pääset eroon Kuntakokeilusta vain jos katkaiset työhaun. Työnhaun katkaisu tietää karenssia ja työmarkkinatuen menettämistä.

      Älkää suostuko aktivointisuunnitelman laadintaan. Olen kuullut, että asiakasta voidaan pakottaa kuntouttavaan orjatyötoimintaan aktivointisuunnitelman kautta.

      • Anonyymi

        Eikö se jotenkin niin mene että kun ihminen on ollut pitkään työttömänä siis tietty päivämäärä (500 päivää?) niin pitäisi automaattisesti laatia Aktivointisuunnitelma? Olenko ymmärtänyt väärin?


    • Anonyymi

      Yksi asia vielä. Kela tekee yhteistyötä sossun kanssa. Sossu ei voi hakea edunvalvontaa asiakkaalle työttömyyden perusteella. Edunvalvonnan kriteerit ovat tiukat. Pitää olla painava syy, jotta asiakkaalle voidaan määrätä edunvalvoja. Edunvalvontatarpeen selvittäminen edellyttää lääkärinlausuntoa. Riihimäen sossu yritti saada erästä työtöntä työnhakijaa edunvalvontaan kun työtön työnhakija ei suostunut itsenäisen suoriutumisen suunnitelman laadintaan. Työtöntä työnhakijaa ei laitettu tai määrätty edunvalvontaan koska Riihimäen sossun menettely oli laiton. Muistaakseni se tapahtui Riihimäellä muutama vuosi sitten. Työttömän työnhakijan juttu oli Seura-aikakauslehdessä muutama vuosi sitten.

    • Anonyymi

      Yhteiskuntien tuettuja avustuksia leikataan niiltä jotka ei tykkää ideologisesta työttömyydestä. Sehän ov vaan vapaan ajattelun summa kun rahaa tehdään.
      -Jygä-

    • Anonyymi

      Aktivointisuunnitelma on tie kuntouttavaan orjatyötoimintaan ja sossun holhoukseen. Asiakasta painostetaan ja/tai pakotetaan kuntouttavaan orjatyötoimintaan aktivointisuunnitelman kautta. Kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelua. Sossu puuttuu asiakkaan yksityiselämään ja holhoaa asiakasta auttamisen varjolla. Sossu utelee yksityiselämän ja yksityisyyden suojaan kuuluvia asioita. Sossu utelee jopa terveysasioita. Sossu kirjaa kaiken jos asiakas kertoo jotain. Sossu leimaa asiakasta jollakin verukkeella jos asiakas kertoo jotain (esim. viikonloppuryypyn juttu yms) vahingossa. Sossu pystyy muuttamaan asiakkaan sanomaa ja vääristelemään asioita. Kannattaa äänittää keskustelua salaa jos olet aktivointisuunnitelman laatimistilaisuudessa tai sossuntekijän puhelin- tai toimistotapaamisessa. Älä suostu vaikka sossu koittaisi ehdottaa palvelutarpeen arviointia tai tapaamista.
      Muistanette pitää kiinni oikeuksistanne ja puolustaa oikeuksianne. Äläkä suostu terveystietojen luovutukseen.

      Kuntouttavan työtoiminnan käsikirja löytyy netistä googlettamalla.

      • Anonyymi

        Kyllä kannattaa kuntouttavan työtoiminnan käsikirjaan perehtyä ja varsinkin lakiin.
        Lakia kiertävät jatkuvasti teettämällä laittomia töitö kuntoutettavilla ja saattavat yrittää hoputtaa työtahdissa ja se on laitonta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe