tieosuuskunnat

Anonyymi-ap

Ihmettelen tätä tasa-arvoa pudasjärven syrjäkylien ja taajaman tieasioissa.Me täällä maksamme kiinteistöverot samalla tavalla kuin taajamassa,mutta silti meiltä peritään kaupungin aikanaan rakentamista teistä tiemaksuja?Ja pakotetaan perustamaan tiehoitokunta.?
Tien varsilla on vakituisia asukkaita jolloin tien kunnostaminen ja auraus mielestäni kuuluu kaupungille.Minnehän ne perityt tiemaksut käytetään???.
En ole kuullut että keskustassa tai syötteen lomarakennus alueella tiemaksuja ja tiehoitokuntia olisi.
Aurauksista ja teitten laadusta syrjäkylillä en etes jaksa kirjoittaa..niin surkeita ne on.
Syötteen hiihtokeskus alueelle on viimmeisen viiden vuoden aikana kaupunki pannut rahaa n. 10 miljoonaa .(tiet ja kunnallistekniikka).Hyödyn korjaa muutamat ulkopaikkakunnalle verot maksavat yritykset.Katsokaa vaikka paikallislehdessä julkaistut yhteisöverotulot.Alueelta saadut kiinteistöverotulot eivät kata etes aurauksia.

Ja järvikin taidettiin rakentaa jossain vaiheessa.
No mehän täältä syrjäkyliltä hävitään muutaman vuoden sisään muutekinjo sen takia kun ihmiset ovat iäkkäitä eikä palveluja ole.
Kesällä kun tiet sulavat lumesta voi kaupunki kilpailuttaa (ulkopaikkakuntalaisilla)kuka halvimmalla ropit kerää pois.
Hyvänolon keskukseen...vai mikä se talo on jossa on kirjasto ja kuulemma kela(ei auki)
Terveysasema se pitäisi Pudasjärvelle saada kun entinen lakkautettiin.Ainakaan missään ei kylttiä seinässä ole.
Ulkopaikkakuntalaiset kyselevät että mitä harrastusmahdollisuuksia siinä Hyvänolokeskus Pirtissä on muuta kuin kirjasto.
Vastasin että kahvio....

17

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Trolli nosti taas päätään. Ainoastaan täydellinen tietämättömyys tai sitten tietoinen trollaus panee kirjoittamaan tuollaisia. Kaikkihan jä tietävät mitä Yksityistielaissa on säädetty tiekunnista. Kaupungin yksityistiekäytännöt ovat sen lain mukaisia. Se että mielestäsi tien kunnostaminen ja auraus mielestäni kuuluu kaupungille, ei muuta asiaa miksikään. Muuta taajamaan, jos et voi asua yksityistien varrella.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Asialinjalla aloittaja on.

    • Anonyymi

      Taasko on Ruuhensuolla tiet tukossa, pakkasellakin? Montako asukasta on Mäntyjärventien varrella, semminkin Jäkälävaarasta eteen päin? On suorastaan posketonta, että sitä 17 km:n tietä pidetään auki kuntien ja Metsähallituksen kustannuksella pelkän kouvanperäläisten kauppa-asioinnin vuoksi. Asioinnin, joka suuntautuu kaiken hyvän perään ulkopaikkakunnalle. Yksityistieosakkaat nauttivat väylän ylläpitoon suotua kunnan armollista avustusta, tahi ja jopa lisäksi metsätilojensa osalle perusteetonta verovähennysoikeutta talvikäyttömaksuistaan.
      Kiinteistövero ei ole pelkän tienpidon ylläpitoon valjastettu vero, vaan sillä, tottakai kerätään kuntien kassaan yleisverovaroja. Kaikkea sitä hyvää oloa jaettavaksi kaikkeen kuntalaisten hyvinvointiin yms. Tiemenot ovat murto-osa Pudasjärven kaupungin kiinteistöverotuotosta.
      Jos Mäntyjärven tiellä on parille kolmelle päivämatkaajalle nietosta tuiskukohdissa, saattaa taajamassa olla alhaisempi tiekunto parille kolmelle kymmennelle hoitolaitosten aamuvuoroon matkaaville hoitajille. Mäntyjärven tietä taidetaan ylläpitää lopulta henkilöpoliittisista syistä?
      Ja samaan juksuun voitte laskeskella, kuinka paljon taajaman kiinteistöjen kiinteistöverotuotosta on haaskattu hiljotellen tarpeettomiksi muuttuvien kuitukaapeleiden louhimiseen Jukuanvaaran rinteeseen? Ja siitä eteenpäinkin!

    • Anonyymi

      Asiasta kirjoittaa aloittaja

    • Anonyymi

      On nää veikeetä porukkaa näät yksityistien varressa asuvat. Persekin niiltä pitäs käydä kunnan puolesta pyyhkimässä.

      • Anonyymi

        Onhan ne potkukelkat ja sukset joka talossa.


      • Anonyymi

        Hyvä se on sieltä sossun maksamasta yksiöstä huudella


    • Anonyymi

      Eikä pelkästään Mäntyjärven tie ole runsaiden avustusten ja poliittisen edun turvaamisen piirissä, eiei. Aivan liian moni pudasjärveläinen väärin perustein liian alhaista kiinteistöveroa maksava mökkijuoppo pääsee kurvailemaan pöksälleen meidän taajamalaisten maksamien runsaiden kiinteistöverojen turvin. Tiet on paremmassa kunnossa, kuin taajamassa. Hyvä, ettei kuljetusavustusta myönnetä, kaiken hyvän päälle!
      Ankaralla verokarhun kouralla tulee säätää syrjäkylälle uudelle asuinkiinteistöllerakennuslupaa hakevalle korkein mahdollinen lisävero, runsaalla lisäprosentilla marinoituna. Myös lupa uudelle asuinkiinteistölle kauemmas, kuin 4,9 km Kampukselta tulee ehdollistaa niin, ettei siinä koskaan asuville myönnetä ilmaisia koulukyytejä, eikä Otaxin kauppareissuja, semminkään viinakauppaan.
      Miettikääpä Rojolantietä Sotkajärvellä, Mäntyjärven tien lisäksi, onko sen ympärivuotinen kunnossapito, avut ja tuet, ynnä muut helpotukset siunattu pelkin poliittisin perustein?

    • Anonyymi

      Koulukyydit? Ennen hiihettiin kouluun 10 kilometriäkin. Vauhtia oli niin paljon että suvet jäi palkintosijojen ulkopuolelle. Eivät nälkäsinä jaksaneet pysyvä perässä.

    • Anonyymi

      Meillä vanha akka valitti kun rattorikuski ei käynyt kolaamassa rapun eestä ja harjannu rappuja vaikka hän ihan nätisti pyysi.

      • Anonyymi

        Meillä oli takavuosina aktiivirattorimies . Aamulla menin tupaskalle hämärässä, niin eikun turvalleen porstuvan etteen! aattelin, että oon kuntounu kihtistä ja lonkkavaivasta, kun portaijen yli harppasin het aamusta, mutta konttasin etteiseen valonupille, niin hoksin, että rattorimies ol pyyhkässy rappusten penteleet mennessään, siellä niitä näky vallinpäällä lankunpätkiä ja rappurallinvänkkyröitä tököttävän. Että sillai.

        Meni puhtaanapitosopimus uusiin puihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä oli takavuosina aktiivirattorimies . Aamulla menin tupaskalle hämärässä, niin eikun turvalleen porstuvan etteen! aattelin, että oon kuntounu kihtistä ja lonkkavaivasta, kun portaijen yli harppasin het aamusta, mutta konttasin etteiseen valonupille, niin hoksin, että rattorimies ol pyyhkässy rappusten penteleet mennessään, siellä niitä näky vallinpäällä lankunpätkiä ja rappurallinvänkkyröitä tököttävän. Että sillai.

        Meni puhtaanapitosopimus uusiin puihin.

        Jätitkö maksamatta iellisenä talavena?


    • Anonyymi

      Kiinteistöverot eivät liity tiestön hoitoon millään tavalla.

      Nykyinen yksityistielaki antaa kunnille vapauden avustaa tai olla avustamatta alueellaan sijaitsevia yksityisteitä niin kunnossapitokulujen kuin perusparannuskulujen osalta. Aurauskulut ovat yleensä suurimmat tiekuntien kuluista.

      Yksityistielaissa asetetaan avustamiselle hyvin väljät ehdot, eikä esimerkiksi vakituista asumista enää vaadita.

      Laki edellyttää tiekunnan hallinnon toimivan eli tiekunnan yleinen kokous on pidettävä
      vähintään neljän vuoden välein ja lisäksi tiekunnan on pidettävä yllä ajantasaisia tietoja
      Väyläviraston ylläpitämässä Digiroad-tietojärjestelmässä.

    • Anonyymi

      Paljonkohan esim jukolantievarren asukkailla menee tiehoitomaksua,kun niillä on katuvalot ja jalkakäytävät?mahtaa olla satasissa vuosi,kun meillä syrjäkylälläkin menee satanen vuodessa muutamasta kymmenestä metristä mitä tie ylittää maitamme.

      • Anonyymi

        Elämässä tehdään valintoja. Jos asut keskustassa ja talosi syttyy palamaan niin palokunta on pian paikalla. Jos asut 60-90 km päässä keskustasta niin tulipalon sattuessa palokunta pelastaa kivijalan.


    • Anonyymi

      Ei saa valittaa syrjäkylällä, maksetaan vaan kaikki laskut mitä eteen tulee, täytyyhän keskustaan saada taas kohta joku liikenneympyrä jotta piiri pieni pyörii edelleen , ei muuta kuin "Jumalan terve" taas.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1681
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1422
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      109
      953
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      926
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      41
      763
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      692
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      661
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      28
      638
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      29
      605
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      603
    Aihe