Voiko itseoppinut ohjelmoija työllistyä?

Anonyymi-ap

Näihin fullstack developer, front end ja back end developer töihin näköjään edellytetään koulutusta it alalta ja ehkä kokemusta.

Voisiko päästä tekemään näitä töitä jos on itse oppinut ne ohjelmointikielet?

Suomessa taitaa olla pulaa sovellussuunnitelijoista. Siis minkälaisista sovelluksista? Yrityksiin varmaan mutta minkälaisia ja miksi luulet että on pulaa? Onko se niin vaikeaa?

24

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikeaa se on, koska pitäisi olla rutiinia, jotta pystyy tekemään hommia tuottavasti. Jos sulla on kuitenkin osaamista, voit päästä alan rekrykoulutukseen ja johonkin firmaan harjoittelemaan ja sitä kautta työpaikkaan kiinni.

      • Anonyymi

        Selvä. Ei ole osaamista. Mietin että olisi ollut mukavaa vain ohjelmoida kotona ja saada siitä rahaa mutta ilmeisesti se on hankalaa. Ehkä olisi jopa helpompaa ohjelmoida oma peli jollain 8 bitin grafiikalla ja työllistyä sillä?


    • Anonyymi

      IT-alan työntekijöille voisi ensin opettaa käytöstapoja ja empaattisuutta. Sen jälkeen voi keskittyä tekemiseen.

      • Anonyymi

        Ehkä sinne hakeutuu lähes autistisia ihmisiä jotka ei osaa käyttäytyä. Olen ollut service deskissä töissä, hieman sivuaa it alaa, jotkut oli vähän tökeröitä mutta se johtuu varmaan siitä että kun on tietoa ja korkeampi asema niin voi olla tökerö.

        Eikö juuri työpaikkakiusaajatkin saa erikoismainintoja ja ylennyksiä koska tekevät työnsä hyvin. Monessa työpaikassa ei ole väliä onko asiallinen muille työntekijöille vain sillä onko hyvä työssään.


    • Anonyymi

      Pulaa ei ole mistään muusta kuin halvasta työstä.

      Ohjelmointiosaajat on työmarkkinoiden jätettä jota työnnetään firmoista isosti ulos, lue uutisia.

      Jäljelle jätetään vain ne raukkaparat jotka eivät saa edes asiallista palkkaa työstänsä, ovat mahdollisesti myös kiristyksen kohteena esim. maahanmuuttajan asemassa joka ei ole vielä saanut kansalaisuutta.

      • Anonyymi

        En niin seuraa pelkästään it alan uutisia. Eräs jonka tiedän on saanut "web developerina" hyvin näköjään töitä ja hän on suomalainen. Onko harvinaista?


    • Anonyymi

      ei voi, voi. Tyydyttikö vastaus?

      • Anonyymi

        Miten tuo nyt voisi olla hyvä vastaus


    • Anonyymi

      Näiden vastauksien perusteella haasteellista. Ei kannata.

    • Anonyymi

      Ei enää kannata tuhlata aikaansa. Juuri nyt jokaista avointa junnupaikkaa kohti on 200 - 2000+ hakijaa ja ilman vankkaa kokemusta on lähes mahdotonta työllistyä. Ala muuttui hetkessä nopeasti ja markkina on todella brutaali kokemattomille. Viime vuosikymmenellä hehkutettu koodaajapula oli totaalinen kupla ja alan edustajat pitäisi haastaa oikeuteen valehtelustaan. Itselläni on valtavat opintolainat 5 vuoden opiskelusta, työkokemustakin kertyi ruhtinaalliset puolisen vuotta ja omia projekteja on tullut tehtyä, mutta en pääse enää edes haastatteluihin. Monet vanhat opiskelukaverit tekevät myyjän hommia, ajavat taksia, siivoavat yms. Silti kouluista tuupataan jatkuvasti alalle tuhansi työttömiä lisää.

      • Anonyymi

        "Monet vanhat opiskelukaverit tekevät myyjän hommia, ajavat taksia, siivoavat yms."
        Hakekaa ihmeessä ulokomaille, Saksaan intiaan kiinaan kaikkiin top gbt maihin, ei muutakuin hyvä englantilainen hakemus ja Google mapsista etsimään työpaikkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Monet vanhat opiskelukaverit tekevät myyjän hommia, ajavat taksia, siivoavat yms."
        Hakekaa ihmeessä ulokomaille, Saksaan intiaan kiinaan kaikkiin top gbt maihin, ei muutakuin hyvä englantilainen hakemus ja Google mapsista etsimään työpaikkoja.

        Ai intiaan ajamaan riksaa, kiinaan tekemään huijausverkkokauppoja länkkäreille tai saksaan rakennussiivojaksi. Mitenköhän olisi Pohjois-korea kun kyberrikollisuus taitaa olla siellä tuottavin ala ja näkymät ovat hyvät, hmm


      • Anonyymi

        Kyllähän myyjän hommista tienaa huomattavasti paremmin kuin devaajana. En nyt tarkoita mitään k-marketin myyjää vaan b2b-myyjää. En tajua miksi ihmiset hakeutuvat näille muotialoille? Eikö tajuta että siellä on 1000+ pätevämpää devaajaa hakemassa samaa duunipaikkaa. Jos työllistyä haluaa niin kouluttautukaa vaikka putkimieheksi paskaviemäri-putsaaja linjalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän myyjän hommista tienaa huomattavasti paremmin kuin devaajana. En nyt tarkoita mitään k-marketin myyjää vaan b2b-myyjää. En tajua miksi ihmiset hakeutuvat näille muotialoille? Eikö tajuta että siellä on 1000 pätevämpää devaajaa hakemassa samaa duunipaikkaa. Jos työllistyä haluaa niin kouluttautukaa vaikka putkimieheksi paskaviemäri-putsaaja linjalta.

        Onpas negatiivinen asenne. Taidat olla sama pelle, joka aliarvioi React-osaamista.

        Kyllä töitä riittää kun käytöstavat ovat hyvät ja osaaminen ajan tasalla!


    • Anonyymi

      Kun hallitsee Reactin ja Node.js:n niin voi itse määrittää palkkansa

      • Anonyymi

        Tämä. Itse 7 vuotta työttömänä ja nyt käyn udemyn react kurssia. Tavoitteena paluu IT-alalle ja tietenkin hyvä palkka.


      • Anonyymi

        Juttelin viime vuoden lopulla yhden rekry-henkilön kanssa, ja tämä ei enää pidä paikkaansa. Hakijoita tosiaan on, joten suuntaus on että firmat valitsevat työntekijänsä, ei niin että työntekijä firman.

        Niinpä kannattaa satsata niihin "pehmeisiin taitoihin" teknisten taitojen lisäksi. Haastatteluissa puhumalla se paikka lopulta irtoaa.


      • Anonyymi

        Täysin menneen talven lumia ja höpinöitä. Toki voit määrittää jos maksat sen itse, mutta asiakkaita tuskin löytyy isän kaverin Peran autokormaamoa enempää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täysin menneen talven lumia ja höpinöitä. Toki voit määrittää jos maksat sen itse, mutta asiakkaita tuskin löytyy isän kaverin Peran autokormaamoa enempää.

        Oletpas sinä huonokäytöksinen. Luulisi React osaajille olevan töitä, kyseessä on kuitenkin maailman parhain ja johtavin webi framework.


    • Anonyymi

      Python+OpenAI = €€€

      • Anonyymi

        Hyvät rahat OpenAI:lle kun 100 miljoonaa onnenonkijaa kuvittelee rikastuvansa jollain yksinkertaisella "prompt engineering" -räpellyksellä.


    • Anonyymi

      Ohjelmoijan työ on paljon muutakin kuin koodin kirjottamista, joten käytännössä ilman koulutusta työn saaminen on vaikeaa. Yleinen harhaluulo on se, että ohjelmoijat vaan istuu jossain kopissa vääntämässä koodia, mutta asia ei ole niin. Tottakai harrastuspohja ohjelmoinnista, omatoiminen ohjelmoinnin opettelu ja ylipäätänsä kiinnostus ohjelmointiin on erittäin suuri etu työtä haettaessa. Kyllä se on. Itseoppinut koodari voi olla oikein hyväohejlmoimaan, koska ohjelmoimaan oppii tekemällä eikä vain koulun penkillä istumalla. Kenestäkään ei tule ohjelmoijaa vain kirjoja lukemalla. Mutta kun se jonkin ohjelmointikielen osaaminen on vain yksi osa sitä ohjelmoijan työtä. Lisäksi kenestäkään ei tule hyvää ohjelmoijaa vain osaamalla jonkin ohjelmointikielen syntaksin. Pitää ns. oppia ohjelmoimaan ja pitää osata ajatella tietyllä tavalla. Ohjelmoimaan oppiminen ei tarkota sitä, että opitaan jokin tietty ohjelmointikieli vaan se on paljon syvällisempi juttu. Sen lisäksi, että tarvitaan tietenkin ysekä ohjelmoinnista, että muutenkin alaan liittyvää teknistä tietoa ja ymmärrystä niin tarvitaan myös mm. tiimityötaitoja ja ymmärrystä ohjelmistokehityksestä jne yleensä. Tarvitaan myös halua oppia jatkuvasti uutta, koska kaikki kehittyy niin nopeasti. Toisaalta pitää kuitenkin ymmärtää myös ettei kukaan voi osata kaikkea ja sillon pitää pystyä myös etsimään tietoa, pyytämään apua ja pytyä tekemään töitä muiden kanssa. Ohjelmoijan työ ei tosiaan ole vaan yksin kopissa koodin vääntämistä.

      Eli kyllä alan koulutus on syytä olla, mutta sitä ei pidä millään tavalla vähätellä, jos on omaa ihan harrastuspohjasta kiinnostusta ohjelmointiin ja on sen takia opetellut sitä. Se on iso etu ja plussa ja esimerkiksi avoimen lähdekoodin projekteissa mukanaoleminen on myös. Ei työn saaminen ole mahdotonta ilman koulutusta etenkään, jos on aitoa kiinnostusta alaan ja on valmis oppimaan uutta. Mutta ei se ihan helppoa ole, jos ei ole mitään alan koulutusta. Pitää kuitenkin muistaa, että kukaan ei voi osata kaikkea ohjelmointialasta, jos joku sellasta väittää niin valehtelee. Eli valmius oppia uutta on tärkeää ja myös se on iso plussa.

      Itse olen koodaritaustainen. Itselleni tosin kävi köpelöstisikäli, että vaikka ehdinkin olla ohjelmoijan töissä niin sokeuduin synnynnäisen näkövamman tpahennuttua kesken insinööriopiskelun ja se romutti kaiken.Aina välillä monesti tuntuu, että olisi kiva päästä alottamaan alusta, jos saisi näön takaisin. Mutta se tarkottas kyllä sitä, että pitäs ensin alottaa opiskelu uudelleen, koska kaikki kehittyy niin hirveän nopeasti ja sitä on jo unohtanut paljon siitä mitä ehti oppia.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Lisään vielä sen, että ohjelmointityötä tekevällä pitäisi olla ohjelmointiin liittyvän teknisen osoaamisen lisäksi tosiaan ymmärrystä myös ohjelmistokehityksenja ohjelmistoprojektien tekniikoista ja menetelmistä pystyäkseen toimimaan osana kehitystiimiä ja ymmärtääkseen sitä miten homma toimii. Tarvitaan myös hyviä yhteistyö ja sosiaalisia taitoja. Lisäksi vaikka ohjelmistotestausporukka oliikin erikseen niin olisi hyvä ymmärtää sitäkin ainakin jonkin verran. Samaten olisi hyvä ymmärtää miten tehdään mahdollisimman käytettäviä ja saavutettavia ohjelmistoja jne. EOlen aina ollut tuota mieltä, utta näin sokeutuneena sen merkitys on vain korostunut. Kaikkeen tuollaiseen jne saa perustaksi tietoa ja kokemusta alan opiskelusta ja sitten kokemusta kertyy kun pääsee töihin.

        T. miksuh


    • Anonyymi
      UUSI

      Mikäli kykenee käyttämään ohjelmointiosaamistaan jonkun yrityksen ongelman ratkaisemiseen, mikä tuottaa loppupelissä yritykselle rahaa, niin työpaikka on varma. Ei se sen kummempaa ole.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8825
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2633
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe