Laskeeko minulla asumistuki 1.4?

Anonyymi-ap

Eli koskeeko tuo huhtikuun asumistuen pieneneminen myös työtöntä joka asuu omistus asunnossa? En siis saa muuta kuin työmarkkinatuen ja asumistuen yht. 800€/kk. Jos asumistuki pienenee niin kusessa ollaan koska edes nyt talvella 100€/kk sähkölaskuilla en saa toimeentulotukea kuin pari euroa välillä jos menee sen rajan yli. Takki päällä palellaan kotona ja yöllä vaan lämmitetään asuntoa. Kesällä onneksi sähkölaskut pienenee, mutta se tarkoittaa sitä jos asumistuki pienenee niin en saa toimeentulotuen kautta takaisin kuten vuokralla asuvat.

23

762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kelan sivuilta. Ota nyt näistä selvää koskeeko ne köyhää työtöntä?

      "Yleisen asumistuen perusomavastuuosuus kasvaa 42 prosentista 50 prosenttiin.
      Kaikkein pienituloisimmilla perusomavastuuta ei ole lainkaan."

      "Yleisen asumistuen korvausprosentti pienenee nykyisestä 80 prosentista 70 prosenttiin hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta. Muutoksen jälkeen yleinen asumistuki korvaa nykyistä pienemmän osan ruokakunnan asumismenoista. Tämä tarkoittaa, että aiempaa suurempi osuus asumismenoista jää ruokakunnan itse maksettavaksi.

      Muutos pienentää kaikkien yleistä asumistukea saavien ruokakuntien asumistukea.

      Muutos tulee voimaan 1.4.2024 alkaen. Ruokakunnan asumistukeen muutos vaikuttaa, kun tuki tarkistetaan seuraavan kerran tai kun tukea myönnetään ruokakunnalle, joka ei vielä saa asumistukea."

      • Anonyymi
        UUSI

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🔞 ­­­N­­­y­­­m­f­­o­­­m­a­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18268438

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Menot ratkaisevat. Ei sillä ole merkitystä asuuko vuokralla.

      • Anonyymi

        Omistusasunnosta poistuu tuet kokonaan mutta ns"ylihintaiseen vuokrakämpään saa vielä samaa vaikka vuokratuki pienenee mutta se osuus siirtyy toimeentulotuen puolelle. että myy kämppä osta jonkun toisen nimiin osake ja vuokraa sitä nauti rahoista vaikka matkailun merkeissä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omistusasunnosta poistuu tuet kokonaan mutta ns"ylihintaiseen vuokrakämpään saa vielä samaa vaikka vuokratuki pienenee mutta se osuus siirtyy toimeentulotuen puolelle. että myy kämppä osta jonkun toisen nimiin osake ja vuokraa sitä nauti rahoista vaikka matkailun merkeissä

        Näinpä just, oli vähän typerä temppu poistaa kategorisesti asumistuki kaikkien omassa kämpässä asuvien kohdalla. Aiemmin sai kai remonttivastikkeisiin tukea mikä ehkä oli vähän älytöntä sekin. Olis pitänyt tehdä joku kompromissi.
        Omalla kohdalla olen laskeskellut ettei enää tarttis maksaa asumistukea, jos olis järjestelmä fiksumpi. Noh, tukea tulee loppuiän näillä näkymin.

        lajijasuris


    • Anonyymi

      2025 tammikuussa poistuu vasta asumistuki omistuskämppään, mutta sen pari satkua voi sitten hakea toimeentulotukena jonka myös saa koska työmarkkinatuella ei makseta ruokaa, vastiketta, laskuja..

      • Anonyymi

        Toimeentulotuen saamisperusteet kiristyvät 1.4.2024 alkaen. Joten eipä ole varmaa, että sitä saapi.


    • Anonyymi

      En ole koskaan ymmärtänyt, miksi omistusasuntoon saa asumistukea? Kämppä vaan myyntiin.

      • Anonyymi

        Kämppä myyty ja rahat sijoitettu näkymättömiin ja nyt asumistukea tulee moninkertaisesti. Miksi omistusasuntoon ei maksettaisi tukea?


    • Anonyymi

      Jos on omistusasunto niin pankista saa lainaa kun asunto vakuutena,ei tarvitse asumistukia.

      • Anonyymi

        Vuokralla-asuja voi ottaa vaikka pikavippejä jos ei lainaa saa millä asunnon vuokran maksaa.


    • Anonyymi

      En ole koskaan saanut asumistukea ,vaikka olen ollut yksin töissä vaimo lasten
      kanssa kotona ,onko nykyisin ollut helpompi saada asumistukea.

    • Anonyymi

      Ongelma ratkeaa muuttamalla omistusasunnosta vuokra-asuntoon.

    • Anonyymi

      Onko tietoa siirtyykö tuo Asumistuen vähennys Perustoimeentulotuen puolelle?

      Esim jos asumistuki vähenee 01.04 alkaen 60€, tuleeko sitten toimeentulotuessa jatkossa 60€ enemmän jos tulot ovat nolla puolen vuoden työttömyyden jälkeen.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Riippuu siitä, onko vuokrasi perustoimeentulotuessa hyväksyttävien asumismenojen kuntakohtaiset rajojen sisällä.


    • Anonyymi

      ^ Tähän kaipaisin myös vastausta jos joku selvitelly kelan kanssa.


      AP

    • Anonyymi

      Asunto on koti. Ei se ole sijoitus kuin joillekin. Jos sen omistaa, ovat asumismenot yhtiövastikkeen muodossa. Yleensä vähän vuokraa pienempinä, mutta paljon vanhassa taloyhtiössä. Ei minusta tehdä oikein, jos omistusasumiseen ei saisi tukea ainakaan kun asuminen vastaa tavallista kerros- ja rivitaloasumista. Omistusuhteella ei silloin ole valtiolle mitään merkitystä ja asuntohan on maksettu verotetulla palkkatulolla pitkän ajan kuluessa. Toivotaan, että aloittaja saa asumiseensa tukea.

    • Anonyymi

      Niin kauan kun et ole toimeentulotuen varassa, voit aina tehdä päätöksen myydä asunto pois ja siirtyä vuokralle, tällöin pystyt ainakin pitämään asunnosta saadut rahat tallessa (tarkista vielä varallisuuteen liittyvät rajat jos niitä on esim. työmarkkinatuessa ja asumistuessa)

      Asumistukea pitäisi saada vuokralla ollessa aivan kuten tähänkin asti, toki leikkaavat kaikkea varmasti mutta eivät voi kokonaan poistaa koska se johtaisi mahdottomaan kaaokseen Suomessa.

      Sitten jos olet toimeentulotuen varassa, sitten vaaditaan jo että säästämäsi omaisuus käytetään ensin, ja tukia vasta sitten kun taskut tyhjennetty täysin.

    • Anonyymi

      Asumistukeni laski 50 euroa. Se on paljon jos elää pelkän peruspäivärähan varassa. Viimeistään nyt on monen turvauduttava toimeentulotukeen. Itse alan etsiä edullisempaa asuntoa.

      Eduskunta jättää vaikutusarvioit tekemättä. Lastensuojelu ja hammashuolto kiittää. Poliisi jatkaa juurisyiden etsimistä.

      • Anonyymi

        Laskiko asumistukesi 1.3. vai 1.4. alkaen? Kiinnostaa vai, että vaikuttiko päätökseen 1.4. tulevat uudet normit asumistukeen.


      • Anonyymi

        Voisitko vastata milloin asumistukesi laskee! "Laskeeko asumistukesi 1.3. vai 1.4. alkaen? " Ja paljonko vuokrasi muuttuu??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko vastata milloin asumistukesi laskee! "Laskeeko asumistukesi 1.3. vai 1.4. alkaen? " Ja paljonko vuokrasi muuttuu??

        Asumistuessani tehtiin vuositarkistus. Se putoaa 1.4. 50 euroa. Vuositarkistus sattui olemaan huhtikuun alussa, koska muutin silloin.

        Näin on Hallitus halunnut. Tiukkaa tekee jatkossa. Yritän etsiä 100 euroa edullisemman, ja luulen että löydänkin. Säästö ei tule sitten asumistuessa vaan vuokrassa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe