Poliittiset lakot

Anonyymi-ap

Onko tässä enää mitään järkeä? Ensin äänestetään porvarit hoitamaan hallitusvastuuta ja sitten odotetaan niiltä vasemmistolaista politiikkaa. Ammattiliittoihin kuuluminen ei ole pakollista. Ei myöskään lakkoihin osallistuminen.

https://www.liitto.info/

36

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oi natsipersu, putoa alas jalustaltasi.

      • Anonyymi

        Oi pitkäaikaistyötön. Nouse, ota vuoteesi ja käy...


      • Anonyymi

        Ymmärrän kyllä, että persujen olemassaolo harmittaa ja jopa inhottaa. Kuitenkin Suomessa on käynnissä yksi suurimmista poliittisen kentän murroksista sitten sodanjälkeisen SKDL:n mahtivuosien. Sama ilmiö on sitä paitsi havaittavissa Euroopassa yleensäkin.

        Näin ne ajat muuttuvat, eikä historian kulkua pysty peruuttamaan kiukuttelulla eikä lakoilla. Jaxuhali sulle, olet rakas.

        P.S. "En ole koskaan säikähtänyt ajatusta kuolla aikani mukana" (Sitaatti: Paul Morand)


    • Anonyymi

      Ahaa, siellä jo natsikortti vilahti :). Olen tutustunut hallitusohjelman kirjauksiin, enkä ihan oikeasti näe niissä mitään järisyttävää palkansaajien ja köyhien kyykytystä. Ollaanpahan vaan menossa samaan suuntaan mitä kilpailijamaissa on tehty jo vuosikymmen. Ay-liike ei ole toistaiseksi pystynyt esittämään mitään plus-merkkistä ratkaisua vallitsevaan ja syvenevään talouskriisiin, ainoastaan ei-ei-ei. Ainoat muutokset tällä rintamalla hallitus on toistaiseksi tehnyt alentamalla pienituloisten tuloveroa ja tekemällä indeksikorjaukset perustoimeentuloon. (joo, sai rikkaatkin 0,5% veroedun samalla). Suomen valtionvelka on toki eurooppalaista keskitasoa, mutta velanmaksukyky seilaa pohjamudissa kroonisen vientialijäämän ja yli äyräiden turvonneen julkisen talouden johdosta. Muutokset yksityisen sektorin kilpailukykyyn ja leikkaukset julkisen sektorin menoihin ovat välttämättömiä, muuten edessä on 90-luvun talouskatasrofin toisinto, mitä sen kokeneena en kenellekään enää toivo.

      Kun tarkastellaan etujärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia tuleviin lakimuutoksiin, niin nehän menevät siten, että ministeriöt tekevät lain valmistelun, suorittavat osapuolten kuulemisen ja näiden perusteella tekevät laillisuuden ja vaikutusten arvioinnit. Tämän jälkeen hallitus antaa esityksen eduskunnalle, joka hyväksyy tai hylkää esityksen. Väitetään, että hallitus tekee laittomia päätöksiä, siksi lakko. Voiko sen laillisempaa päätöstä olla, kuin eduskunnan hyväksymä laki?

      Kun seurataan lakkoilun ympärillä vellovaa mediakeskustelua, kiertää se yhtä ja samaa kehää päättyen: "mutta kun persut hallituksessa". Sanokaa mitä sanotte, mutta koko lakkovouhkan tarkoituksena on, aina kevään natsimarsseita ja pesukarhupelleilystä lähtien, yrittää murtaa perussuomalaisten kannatusta ja näiden toimintaedellytyksiä. Jos hallituksessa olisivat vaikka kokoomus, keskusta ja demarit, menisivät esitetyt mainitut ehdotukset heittämällä läpi yhteisopimuksen nimissä. Muistetaan siis viime hallituksen aktiivimalli II ja eläkeputken romuttaminen, jotka todella iskivät kansan heikoimpiin yksilöihin. Mauno Koiviston sanoin: Poliittinen lakko on rikos kansaa ja demokratiaa kohtaan.

      Ei mulla muuta

      • Anonyymi

        "Mauno Koiviston sanoin: Poliittinen lakko on rikos kansaa ja demokratiaa kohtaan." - Kirjoittajan mielestä vaalien välillä vain valitsemillamme edustajilla on valtakirja poliittiseen vaikuttamiseen. Me muut olemme tai meidän kuuluisi olla politiikan penkkiurheilijoita, enintään cheerleadereita: vaalikarjaa, joka hautaa äänensä uurnaan.

        Lakko on demokraattinen vaikutuskeino. Vuoden 1905 suurlakko on edustava esimerkki poliittisesta lakosta. Suomalaiset saavuttivat silloin paitsi yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden myös laajan yhdistymis- ja kokoontumisvapauden. Sortokoneisto vesitti hienot lait, muttei onnistunut tukahduttamaan vastarintaa.

        Tänäkään päivänä demokratia ei sada taivaan mannana alamaisten armoksi. Venäjän varjo ulottuu suomalaisten kansalaisvapauksiin, mutta tällä kertaa käänteisesti: Putinin trolliksi voi leimautua kuka tahansa konsensukseen kompastuva rauhanrikkoja. Todellisuudessa demokratiaa uhkaavat yhdenmukaiseksi mankeloitu media, vaihtoehdoton poliittinen liturgia ja elinkeinoelämäksi kutsuttu kasvoton valta, jonka sinetöi yhtiösalaisuus.


      • Anonyymi

        Jos hallitus näillä toimillaan saa aikaan työllisyyttä tai sen kasvua ja verotuloja tai niiden kasvua olisi edes siedettävää että palkansaajaa kuritetaan suurpääoman hyödyksi , sillä siltähän tämä näyttää, kuullostaa ja on.

        Sanelemalla työehtoja, kirjaamalla lakeja, lopettamalla kolmikanta, muuttamalla työntekijän oikeuksia pohjoismaiseen malliin vilpillisesti ja uhriutuvasti sääliä vedoten!

        Jo pelkkä satosen osallistuminen yhtään mihinkään työelämäkeskusteluun saa inhon nousemaan ja nahan kanalihalle , sillä mitä vittua se siitä tietää
        , niin sanon Sastamalalaisena duunarina joka ei tohdi populistejä eikä palkkatulo eikä perintö riitä kokoomusta äänestämään joten maltillisena toivon myös vastaan tuloa Ek,n käskytettäviltä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos hallitus näillä toimillaan saa aikaan työllisyyttä tai sen kasvua ja verotuloja tai niiden kasvua olisi edes siedettävää että palkansaajaa kuritetaan suurpääoman hyödyksi , sillä siltähän tämä näyttää, kuullostaa ja on.

        Sanelemalla työehtoja, kirjaamalla lakeja, lopettamalla kolmikanta, muuttamalla työntekijän oikeuksia pohjoismaiseen malliin vilpillisesti ja uhriutuvasti sääliä vedoten!

        Jo pelkkä satosen osallistuminen yhtään mihinkään työelämäkeskusteluun saa inhon nousemaan ja nahan kanalihalle , sillä mitä vittua se siitä tietää
        , niin sanon Sastamalalaisena duunarina joka ei tohdi populistejä eikä palkkatulo eikä perintö riitä kokoomusta äänestämään joten maltillisena toivon myös vastaan tuloa Ek,n käskytettäviltä .

        Ja eniten tämä on hallituksen näyttämää mallia siitä paikallisesta "sopimisesta" näinhän se käytännössä menee, että isäntä määrää ja renki sitten tottelee ,,,


    • Anonyymi

      Demarit väittivät että ollaan murtamassa sopimisyhteiskuntaa. Päinvastoin! Sopimisrakenteita ollaan hyvää vauhtia uudistamassa jopa paikalliselle tasolle. Siis sinne missä työ ja sen olosuhteet tunnetaan parhaiten.

      • Anonyymi

        Tässä vähän tietoa sinne Punaisen viivan vasemmalle puolen-
        Suomen Yrittäjät SY on jäsenmäärä on 115 000 yritystä ja se työllistää 550 000 ihmistä.
        "Työmarkkinaneuvotteluissa" tämän porukan asiantuntemustako EI tarvita missään ei edes hallituksen suuntaan, nyt kun työelämän lainsäädäntöä ollaan päivittämässä Suomessa edes lähelle muuta Euroopaa.
        Nyt "krapulakepit" on tosi kysymyksessä ja uudistuksia tarvitaan, valtion verokirstu on tyhjä ja pelkillä tulonsiirroilla ei me kaikki voida elää.
        Tämä edellisen Sanna Marinin Sdp hallituksen uusi uljas talousoppi eli siirtyminen velkasosialismiin sai jo sellaiset mittasuhteet, että se uhkaa jo meidän kaikkien tasetiliäkin.
        Antti Lindtman Sdp:n puheenjohtaja sinä kannat vastuun näistä poliittisista lakoista, sillä demarit ne on SAK:a keppihevosena käyttäen aikaansaanutkin.
        Julkisen sektorin koko on ylittänyt kriittisen massan ja velkasosialismiko Suomessa on herra Antti Lindtman sinun ratkaisusi Häh?


      • Anonyymi

        Kukaan ei aikuisten oikeasti usko tuohon että työntekijän asema paranisi paikallisesti sovittuna ilman osaavaa luottamusihmistä, ammattiyhdistystä , liittoa ja niiden tukea.


    • Anonyymi

      Ammattiliitot haluavat että mennään 1940-luvun lakien mukaan. Mulle hyvää, sulle hyvää ja myös hänelle hyvää. Ja nyt lopulta Suomi on eräs velkaantuneimmista maista Euroopassa. Viimeistään 2030 laulut on laulettu, Suomi ajetaan konkurssiin ja muut tulevat laittamaan asiat kuntoon.

      Mm.
      Tarvitaan päivitetyt työuudistukset, tarvitaan järki liikenteeseen, tarvitaan hulluus pois ns luonnonsuojelusta., tarvitaan pienempi ja tehokkaampi julkinen talous, tarvitaan katto ylisuurille eläkkeille, tarvitaan enemmän työtätekeviä kuin kotona löhöäviä, tarvitaan yrittäjyyttä ja kannustimia yrittäjyyteen, tarvitaan valtionjohdolle järkeä toimia maan parhaaksi.

      • Anonyymi

        Joo näin se menee ja noi lakot on suhteettomia siihen nähden mistä kyse.

        lajijasuris


      • Anonyymi

        Ylisuurien eläkkeiden katto on varmaankin ihan paikallaan. Tässä on tietenkin semmoinen näkökulma, että kun yksityisen sektorin työeläkkeet ovat omaisuuden suojaan perustuvia eläkevakuutuksia (maksurakenteesta riippumatta), silloin vastaavasti työeläkemaksuille tulee katto vastaan jossain kohdin. Eli suurista tuloista ei enää makseta samaa prosenttia eläkemaksuja kuin ennen. Vaikutus taitaa "pitkässä juoksussa" olla marginaalinen.

        Tosi osuva kirjoitus sinulla joka tapauksessa. Kannatan!


      • Anonyymi

        älä edes aloita tulonsiirroista koskee aikapaljon yrittäjä kenttää , piilotukea ja muuta päivänvalon kestämätöntä .
        Luonnonsuojelu mitä lisää rahaa ettei kaikki metsiä avohakata kuten nyt hakataan, vesiä pilata, mutta kaikki tuulivoimapuistot eivät yksinkertaisesti voi olla sen läänin kauneinmilla paikoilla kuten nyt maan omistajat itkevät.
        Mikä järki liikenteeseen? se verotulo mikä menetetään sähköauto verot pitää kompensoida pienin askelin vaikka kieltämällä nastarenkaat , sitten v8 moottorit, ym kuka oikeasti tarviikaan yli 2.0 litran moottoria, siinä edes ehdotus.


    • Anonyymi

      Yle uutisoi tänään, että lakoilla olisi 58% kannatus väestössä. Kun jutun avasi, niin huomattiin tutkimuksen tehdyn verkkopaneelikyselynä, eli vastaajina tässä olivat vain paneeliin kirjautuneet jäsenet, wannabe-vaikuttajat. Pääasiallinen motiivikin näihin paneeleihin osallistumisessa on yleensä poliittinen aktiivisuus. Tutkimus ei siis vastaa luotettavuudeltaan perinteistä koko väestön kattavaa gallup-tutkimusta.

      Eli: vale, emävale, yle.

      • Anonyymi

        Onhan se huomattu että yle ja muutkin tiedotusvälineet ovat kantansa osoittaneet.
        uutisointi tilanteesta ei ole tasapuolinen .
        Ihan kuin hallitus olisi siellä niskan päällä . Niin että kaikkea ei pidä uskoa mitä tuutin täydeltä kuulee


    • Anonyymi

      Laitetaan Suomi kuntoon.Hyvä Riikka.Ay pomot ajavat vain omija etujaan.

      • Anonyymi

        Näin on ja tulevat lakot on ihan kohtuuttomia. Ainut kunnon kohtuuttomuus on jos syntyy pienituloisille päällekkäisiä sosiaalitukien leikkauksia, mutta näiden etua ei ay-mafia ja muut lakkoijat pahemmin puolusta.

        lajijasuris


      • Anonyymi

        Ay pomot tekevät sen mitä jäsenet pyytää !


    • Anonyymi

      Mikä asia sai äänestäjät odottamaan porvarihallitukselta sosiaalisesti oikeudenmukaista politiikkaa? Sitä saa mitä tilaa!

      • Anonyymi

        toivottavasti kaikki perussuomalaisia äänestäneet ovat varakkaita sillä hallituksen leikkaukset koskee vain heikommassa asemassa olevia, Ei olisi uskonut että perussuomalaiset ministerit käätävät takkinsa noin totaalisesti. mandaatti hoitaa suomalaisten asioita on saatu pelkällän suoranaisella valhtelulla ( ei leikata heikompi osaisilta ) ja kuinka käykään,
        Toivottavasti lakot edelleen kestää nyt ei pidä antaa periksi .
        hallituksen toiminta jakaa kansan 1 ja 2 kasalaisiksi . Pääministeri on niin työnantajien taskussa kun olla voi , Éi minköönlaista johtajuutta ja yhteistyö osaamista , Tasapuoliseta politiikasta ei ole merkkiäkään.
        Jokaiselle on varmaan tullut selväksi kuka tätä tilannetta johtaa se ei ainakaan ole Orpo ennemminkin Häkämies, Orpo on ainoastaa välimies jolla ei ole ollenkaan johtajuus taitoja,

        Valitettavasti maailmalla kaikenlisöksi on sellainen mielipide maastamme että olemme rasistinenmaa ja jossa natsia ihannoiva istuu hallituksessa. Ja jossa valtionvarain ministeri naureskelee ja vitsailee leikkauksilla . Valtionvarain ministeri purralla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja .

        Suomalainen politiikka alkaa näyttämään samalta kun venäjällä . Rikkat rikastuu ja heikompi osaiset ajetaan ennenäkemättömiin vaikeuksiin.
        Pääministerin pitäisi olla kokokansan pääministeri muttanäin ei ole. juoksee ulkonailla ja oman maan asiat on ennenäkemättömässä kaaoksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        toivottavasti kaikki perussuomalaisia äänestäneet ovat varakkaita sillä hallituksen leikkaukset koskee vain heikommassa asemassa olevia, Ei olisi uskonut että perussuomalaiset ministerit käätävät takkinsa noin totaalisesti. mandaatti hoitaa suomalaisten asioita on saatu pelkällän suoranaisella valhtelulla ( ei leikata heikompi osaisilta ) ja kuinka käykään,
        Toivottavasti lakot edelleen kestää nyt ei pidä antaa periksi .
        hallituksen toiminta jakaa kansan 1 ja 2 kasalaisiksi . Pääministeri on niin työnantajien taskussa kun olla voi , Éi minköönlaista johtajuutta ja yhteistyö osaamista , Tasapuoliseta politiikasta ei ole merkkiäkään.
        Jokaiselle on varmaan tullut selväksi kuka tätä tilannetta johtaa se ei ainakaan ole Orpo ennemminkin Häkämies, Orpo on ainoastaa välimies jolla ei ole ollenkaan johtajuus taitoja,

        Valitettavasti maailmalla kaikenlisöksi on sellainen mielipide maastamme että olemme rasistinenmaa ja jossa natsia ihannoiva istuu hallituksessa. Ja jossa valtionvarain ministeri naureskelee ja vitsailee leikkauksilla . Valtionvarain ministeri purralla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja .

        Suomalainen politiikka alkaa näyttämään samalta kun venäjällä . Rikkat rikastuu ja heikompi osaiset ajetaan ennenäkemättömiin vaikeuksiin.
        Pääministerin pitäisi olla kokokansan pääministeri muttanäin ei ole. juoksee ulkonailla ja oman maan asiat on ennenäkemättömässä kaaoksessa.

        Kyllähän tässä onkin taas paistateltu noususuhdanteessa ja työntekijääkin panoksesta ja tuloksesta kiitetty, nyt kun menee huonommin me ollaan taas syyllisiä kovine palkkoinemme joten maksumiehiä niin firmoissa kuin valtion taloudessakin !


    • Anonyymi

      Mikä siinä nyt oikein on , kun ei meinaa köyhät kyykistyä !

      • Anonyymi

        Uppiniskainen kansa, tarttuu kohta kättä pidempään taas...?


    • Anonyymi

      toivottavasti kaikki naisvaltaiset alat ymmärtää mitä hallituksen ehdottama lakkooikeuksiin puutuminen tarkoittaa . Niin poliittiset kuin työtaistelulakotkin.
      teille ei jää mitään mahdollisuutta mitenkään vaikuttaa omiin palkkohinne .
      Jos vientialan korotukset määrää miten toimitaan niin ei ole suunta kuin alaspäin, olette aina ja iankaiken palkkakuopassa , Joten nyt liitosta riippumatta pitää osallistua lakkoihin . Ei pidä antaa polkea oikeuksianne maan rakoon .

      • Anonyymi

        No hei jos eivät opettajat tai muu verotuloilla elävä tajua , moittii ja vittuilee vaan niin olkoon.


    • Anonyymi

      Hybridivaikuttamisessa pyritään hyödyntämään monella eri tavalla kohdemaan erilaisia haavoittuvuuksia. Toiminta tehdään mahdollisimman peitellysti. Keinovalikoimaan voivat kuulua esimerkiksi poliittiset, diplomaattiset, taloudelliset ja sotilaalliset keinot sekä info

    • Anonyymi

      Tuppurainen mukaan. Myydään yrityksiä niin saadaan kassa kuntoon. Siinä vasta
      Kunnon bisnes nainen

      • Anonyymi

        Eiköhän kokoomus ole vuosien saatossa kunnostautunut halvalla myymisessä koskien kansallisomaisuutta.
        Siitä on monta näyttöä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Johan on luvattu 74 000työpaikkaa kuka uskoo, kikyn piti tuoda kymmeniä tuhansia ei vittu tuonut muuta kuin rahaa työnantajan taskuun , siitä opittuna uskominne on jeesustelijoiden asia.


    • Anonyymi

      Onko oikeein salata uudetkeinot millä hallitus aikoo säästää. Eikö kansalla ole oikeus tietää . kysyn vaan ???????
      Ei ainakaan kasvata luottamusta hallitukseen .

    • Anonyymi

      Jos eläkkeitä leikataan niin valtio saa ainavaan vähemmän verotuloja . valtio ei makasa työ eläkkeitä joten en käsitä miksi niitä pitää leikata . Eikö nyt ole tarkoitus saada enemmän verotuloja valtiolle . Eikä niitä systemaattisesti vähentää.
      Jokainen työeläkettä saava on maksanut palkastaan eläkkeensä eikö heillä muka ole oikeus saada eläke sellaisena kun se nyt on.
      Vai onko tälläkin tarkoitus saada enemmän toimeentulotukia hakevia kansalaisia .
      Kuluja vain siirrellään taskusta toiseen .

    • Anonyymi

      Yksikin viikko poliittisille lakoille on liikaa. Nyt alkaa neljäs viikko. SAK menee nyt liian pitkälle.

      • Anonyymi

        Olisiko aika erota ammattiliitosta!


    • Anonyymi

      kakista vaalipuheista on tullut silkkaa valhetta.
      Kaikkein räikeimmin on valehdellut perussuomalaiset. Riikka purra on kelkansa kääntänyt . Toivottavasti perussuomalaisia äänestäneet ovat kaikki hyvätuloisia .
      Sillä pientä palkkaa ja eläkettä saavat on tämän hallituksen hampaissa .
      Eriarvoisuutta lisätää. Hyvätuloiset ei osallistu näihin talkoisiin . '
      Kumpi tätän maan pääministeri on onko se Orpo vai sittenkin Häkämies.
      kuka nuoleee kenekin takalistoo.
      Perään kuulutan hallitukselta tasapuolisempaa politiikkaa . Kansaa yhdistävää eikä erottavaa politiikkaa .

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1333
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      989
    3. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      986
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      949
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      924
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      840
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      831
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      829
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      828
    Aihe