Työntekijöitä kusetetaan lakkoilemaan

Anonyymi-ap

Totuus poliittisista lakoista:
1. Lakot ovat demareiden hyökkäys persuja vastaan, sanoo ay-aktiivit mitä tahansa. Ei asiaa, vain politiikkaa. Nyt ei lakkoilla palkankorotuksista, vaan ay-pomojen näkyvyydestä. Siitä lakkoillaan.
2. Lakkolainen kärsii taloudellisesti. Tilille tulee jokaista lakkopäivää kohden noin 100 euroa vähemmän rahaa. Kolmen päivän lakko, niin takkiin tulee 300 euroa, mikä ei tule koskaan takaisin. Agitaattoreiden palkka juoksee lakoista huolimatta.
3. Asiat, joista on kyse, ovat kuitenkin hyviä uudistuksia. Koskee kaikkia työntekijöitä positiivisesti.

Liittopomojen tekosyyt lakkoiluun:

1. Palkaton sairaslomapäivä.
Johtuu vapaamatkustajien väärinkäytöksistä, jotka myrkyttävät työpaikkojen ilmapiirin. Kaikki tietävät lusmurin poissaolojen olevan tahallisia ja perustuvan valheisiin. Uudistus vähentää väärinkäytöksiä, mikä parantaa työilmapiiriä ja vähentää työkuormitusta. Työvoimapula vähenee. Hyvä asia. Julkisen puolen lähes 20%:n poissaoloprosentit "tervehtyvät". Normaali taso on 5-7%.

2. Lakko-oikeuden rajoittaminen.
Huom! Ei poistaminen, kuten ay-agittaattorit huutaa. On ihan ok rajoittaa poliittisten lakkojen kesto max. yhteen vuorokauteen ja kohtuullistaa tukilakot. Sdp:n poliittinen agenda, vanhat fraasit tulee selväksi vuorokaudessa, eikä lakkoon osallistuvien taloudellinen tappio tule suureksi.

Esim. AKT maksaa lakkopäivälle 60 euron korvauksen, josta viedään 35%n vero, jää käteen noin 40 euroa lakkopäivältä. Jos ahtaajan palkka on 4000 euroa kuussa, niin se on päivää kohden 200 euroa. Siitä 35%:n vero, niin jää käteen noin 140 euroa. Lakkopäivältä tulee takkiin 100 euroa netto. Mitä vähemmän päiviä on, sitä vähemmän tulee lakkoon osallistuvalle työntekijälle takkiin. Joko ensimmäiset lakkopalkat ovat tulleet tilille? Ota huomioon helmikuun alussa tullut veronalennus!

3. Irtisanomisen helpottaminen.
Kysymys on ensimmäisessä kohdassa työpaikan ilmapiiriä myrkyttävästä lusmurista. Kyllä irtisanomiseen pitää riittää "hyvä syy". Se on kaikkien etu. Nykykäytäntö estää rekrytointeja. Pienyrittäjälle on suuri riski palkata huono työntekijä, josta ei pääse eroon. Hyvä työntekijä ei pelkää tätä asiaa ollenkaan. Lusmurit pelkää ja niiden suojelijat.

4. Työttömyysturvan leikkaukset.
Työttömyysturvan porrastamista tukee kaksi kolmasosaa Suomen kansasta. On hyvä asia, että ideologisesti työttömät saadaan ottamaan töitä vastaan. Työikäisten pitää tehdä töitä. Siitä lähdetään. Vapaamatkustajia on liikaa. Työttömyysmenot ovat 5 miljardia euroa vuodessa. Tuolle rahalle on tärkeämpiä kohteita. On kaikkien etu, että työllisyys lisääntyy. Työllistyminen on parasta sosiaaliturvaa. Kun isä tai äiti menee töihin, niin lapsen pää nousee ja selkä suoristuu.

5. Paikallisen sopimisen laajentaminen.
Suomessa on liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on liittymisen vapauden vastaistainen vaatimus.

Paikallisen sopimisen salliminen kaikissa yrityksissä on aiheuttanut ammattiyhdistysliikkeelle pelkoja. Työnantajien ja työntekijöiden kokemukset paikallisen sopimisen yrityksissä ovat olleet poikkeuksellisen hyviä. Esimerkiksi palkkakehitys on ollut paikallisen sopimisen yrityksissä parempi. Palkka on pieni osa työssä jaksamista. Viihtyisä työpaikka ja mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihin ovat tärkeitä. Sitä paikallinen sopiminen edistää.

Jos yrityksessä ei ole luottamusmiestä, niin sopiminen käydään yhdessä kaikkien työntekijöiden kanssa tai sitten työntekijät valitsevat työsopimuslain 13. luvun 3. pykälän mukaisen luottamusvaltuutetun. Luottamusvaltuutetulla on samat oikeudet kuin luottamusmiehellä.

Kysymys ei ole yrityksistä, vaan nimenomaan sadoista tuhansista työntekijöistä ja heidän oikeudesta sopimiseen työnantajan kanssa. Nyt he ovat eriarvoisessa asemassa. SAK haluaa kyykyttää näitä satoja tuhansia. Ihmiset ovat viisaita, osaavat kyllä pitää puolensa ilman Hakaniemen läsnäoloa. Turvana on viranomaiset, joilla on valta, avi:n työsuojeluosasto ja poliisi. Ammattiliitoilla ei ole mitään juridista valtaa, vain kyky käyttää joukkovoimaa yhteiskunnan terrorisointiin ja kiristämiseen.

Monet työntekijöiden huolet johtuvat puutteellisista tiedoista. Ei ymmärretä, mistä on kysymys. Ammattiliittojen toiminnassa on havaittavissa myös tahallista väärinymmärrystä ja väärän informaation välittämistä jäsenkunnalle ja lehdistössä, tyyliin "luetellaan 10 väitettä, joista 8 ei kestä faktantarkistusta ja 2 on totta".

Poliittisilla lakoilla vahingoitetaan tahallaan yrityksiä.
Lakkoihin osallistuvat kärsivät taloudellisesti. He ovat Hakaniemen marionetteja.
Poliittinen lakko on hyökkäys eduskuntaa eli kansanvaltaa vastaan.
Ammattiliiton johtaja on vastuussa lakoista. Hän voi lakot myös lopettaa.
Missä on ay-pomojen moraali? Hyvis vai pahis?

15

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ammattiliittojen johtajat ovat lakot aloittaneet. He ovat niistä vastuussa. Lakot ovat heidän syy. Samat johtajat voivat ne lopettaa.

    • Anonyymi

      Ammattiliittoon kuuluminen on vapaaehtoista (Työsopimuslaki 13. luku 1. pykälä). Ammattiliiton toimintaan, esimerkiksi työtaistelutoimeen, ei saa pakottaa. Se on vapaaehtoista. Työt eivät ole lakossa. Töihin saa mennä.

      Jos lakkovahdit estävät töihin menemisen, niin silloin täyttyy vapaudenriisto niminen rikos, joka oikeudettomasti riistää toiselta liikkumisvapauden kuten laki kertoo. Siitä tuomitaan sakkoa - vankeutta 2 v.

      Asiasta voi tehdä rikosilmoituksen, tai soittaa poliisi paikalle ja vaatia, että poliisi tekee siitä rikosilmoituksen virkansa puolesta.

    • Anonyymi

      Kohta menee S-ketjut uudestaan lakkoon

    • Anonyymi

      Lakkaa satamasta nääs

    • Anonyymi

      Jos Lindtmanin mielestä sopiminen on supervoima, niin demarivetoinen ay-liike voisi lopettaa lakkoilun ja suunsoiton ja palata neuvottelupöytään, mistä lähti karkuun vastuuta.

      Asioista ei ole kyse, vaan ay-pomojen kukkoilusta. Hakevat ruutuaikaa ja jatkopestiä. Viime lauantaina yksi saikin Yleltä jo 45 minuuttia elvistelyä. Hän varmaan haluaisi Elorannan paikalle.

      Sääliksi käy lakkoon houkutellut viattomat. Se näkyy tilipussissakin.

      • Anonyymi

        Demareiden käsitys sopimisesta on, että SDP ja SAK keskenään sopivat mihin työnantajat pakotetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demareiden käsitys sopimisesta on, että SDP ja SAK keskenään sopivat mihin työnantajat pakotetaan.

        Kaksi viikkoa lomaa, ehtii Kanarialle. Jokohan uskaltaa varata matkan?


    • Anonyymi

      Ja kaikki maailman tyhmyys löytyy Lahdesta?

    • Anonyymi

      ”Kun hallintokoneisto paisuu, se muodostaa yhteiskuntaluokan. Se ei enää palvele kansaa, eikä siihen pyrikään.Virkakoneisto elää omaa elämäänsä ja kansan on palveltava sitä”.

    • Anonyymi

      Ihmisiä on kusetettu persuiksi.

      • Anonyymi

        En tiedä ketä on kusetettu, mutta Ay aseenaan AKT on käyttänyt Suomea hyväkseen vuosikymmeniä. Tämä ei ole reilua muita kohtaan SAK.

        Suomi on saari ja tavaraa saa ulos vain satamien kautta. Luukkuja pitää auki AKT, jos se heille sopii. Suomella on käytännössä merkittävässä roolissa rekkakuskit ja satamatyön tekijät, kun vientiä ohjataan ja sitä kautta Suomen BKT ta ja kilpailukykyä.

        En yhtään ihmettele ettei tänne kukaan uskalla investoida. Akkutehdas tulee, mutta senkin takana on veronmaksajan rahat.

        En yhtään ihmettele, että Ay liike vastustaa työrauhalakia, siinähän heikkenee Ayn paras ase: AKT.


    • Anonyymi

      Oletteko nähnyt Riikka Purran kuvaa missä hän seisoo viikatteen kanssa ja nauraa. Kuvatekstissä lukee: On leikkauksien aika.

    • Anonyymi

      Mikäs persureikä siellä kimittää?

    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      💋 K­­­u­u­m­­­a­­­t­­­ ­­t­­­y­­­t­ö­­­t­ ­o­d­­­o­t­­­t­a­­­v­­­­­­a­­t­­­ ­s­i­­­n­­­u­­­a­­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18278227

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    • Anonyymi

      🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

      😋 ­V­­­i­t­­­t­u­ ­­­t­­ä­­­m­ä­ ­­k­­­u­u­­­m­­­a­­ ­­n­­­a­­­r­­­t­­­t­­u­­­ -> https://siz.la/hotcat21

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9656
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2827
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      165
      2597
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1806
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1633
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      12
      1493
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe