Nyt tulee sellaista valetta auton päästömittauksesta katsastus konttorilta

Anonyymi-ap

https://yle.fi/a/74-20075296
"Joka kymmenes autokorjaamon antama päästötodistus on virheellinen
Yksityisten katsastustoimipaikkojen liiton mielestä päästövalvontaa ja muita osia katsastuksesta ei saisi ulkoistaa toimijoille, joilla ei ole riittävää pätevyyttä.
Yksityisten katsastustoimipaikkojen liitto arvioi, että jopa 10 prosenttia autokorjaamoiden antamista ajoneuvojen päästötodistuksista on joko virheellisiä tai tahallisia väärennöksiä.
– Tyypillisesti päästömittaus tehdään ajoneuvolle, jolla on hyväksyttävät päästöt, ja sitten päästötodistus kirjoitetaankin toiselle ajoneuvolle, Ziessler sanoo.
Auton päästöjärjestelmän manipulointi on aina ollut kiellettyä, mutta sitä ei ole aikaisemmin sanktioitu. Tilanne muuttuu kesäkuun alussa, jonka jälkeen päästömanipuloidusta autosta voi saada 1 000–30 000 euron liikennevirhemaksun."

Autokorjaamoilla/autoholtoliikkeillä on lainmukaiset päästömittaus laitteet ja jos mittauksen arvot eivät ole normien mukaiset, niin autokorjaamo tekee arvittävat säätötoimenpiteet.
Syy miksi autoon otetaan päästömittaus autokorjaamolta/autohuoltoliikeeltä on, että jos auto ei mene läpi päästömittauksesta, niin auton joutuu käyttämään säädätettävänä ja tuomaan uusintakatsastukseen päästömittaus lappu mukana
ja katsastuskonttori veloittaa siitäkin rahaa!!!
Miten se päästömittauslappu silloin on hyväksyttävä ja säännönmukainen, jos asiakas ennen katsastusta käy päästöt mittauttamassa samassa korjamaossa, jossa kävisi hylätyn päästömittauksen jälkeen.

5

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt suomessa on yritetään keinoja kaihtamatta pakottaa hankkimaan sähköauton perinteisen vähän saastuttavan auton tilalle mm. verotuksin ja ylimäräisillä laeilla jotka koskevat jo hankittua vähän saatuttavaan polttomoottori autoa. Tämä on sitä venäläistä keinotekoista politiikkaa.
      Muualla on taas toisin.
      Saksalaismerkki luopuu sähköauton valmistuksesta.
      https://www.is.fi/autot/art-2000010250142.html

      • Anonyymi

        Kyllä, muualla on taas toisin.

        Nimittäin missään muualla ei katsastustoimenpidettä voi osittain ulkoistaa toimijalle, jolle ei ole mitään muita edellytyksiä kuin se, että he maksavat 50 € maksun.


    • Anonyymi

      Ei tuo ole mitään valetta vaan täyttä totta. Itse toimin erittäin keskeisellä ja vilkkaalla paikalla pääkaupunkiseudulla. Mittaan uudestaan kaikki jälkitarkastettavat autot, ja määräaikaiskatsastuksessa kaikki muut paitsi ne joissa on päästömittaustodistus Toyotan merkkihuollosta, näin olen toiminut yli kymmenen vuotta.

      Hylkäyksiä tulee PALJON ENEMMÄN sellaisiin autoihin, jotka tulevat katsastukseen ennakkoon tehdyn päästömittaustodistuksen kanssa. Kusetuslappuja on paljon enemmän kuin 10 %, mahdollisesti tuplasti.

      Vaikutin vahvasti taustalla, jotta tuo lausunto julkisuuteen tehtiin. Olin vain pettynyt, että siinä mainittiin kyseenalaisiksi mittaustodistukseksi vain 10 %. Mutta varmaan ihan hyvä noin, koska asiaa ei ole mahdollisuuutta tutkia.

      Sekin täytyy todeta, että kun yhteiskunta on rikastunut, niin väärinkäytökset ovat kasvaneet lähes exponentiaalisesti. Vasta viime vuosina homma on lähtenyt täysin käsistä.

    • Anonyymi

      Anonyymi-ap, et ehkä nyt vaan ymmärrä puolustavasi hassaneiden kusetustoimintaa. Siitä tässä on nyt nimenomaan kysymys.

    • Anonyymi

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋

      😍 K­­u­­u­­m­­a­­­t­ ­t­­­y­­­t­ö­t­­­ ­o­d­­­o­t­­t­­­a­­­v­­­a­­t­­ ­s­­i­­n­u­a­ -> https://us4.fun/kissgirl?18284838

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2092
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. 161
      1231
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe