Sote kuntoon viipymättä

Anonyymi-ap

Poliitikointi teki surkean soten. Tämä ei ole poliitiikkojen asia. Kun vielä huonon saivat aikaiseksi. Paikallisesti pakka vielä auki. Niiden ei pidä sotkeentua asioihin ketä ei ymmärrä. Ammattilaiset hoitaa asiat. Terv. Ihmisten asialla.

25

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muuten ei politiikkoja tarvi kun huolehtivat riittävän rahoituksesta sotealueille

    • Anonyymi

      Miksi nykyinen hallitus ei tee mitään? Sillä on kaikki valta tehdä parannuksia?

      • Anonyymi

        On kaikki valta, mutta rahat puuttuu. Kepu halusi soten ja sai sen. Mutta velaksi. Kiittäkää ja kumartakaa kepua. Maaseudun tyhjentäjää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kaikki valta, mutta rahat puuttuu. Kepu halusi soten ja sai sen. Mutta velaksi. Kiittäkää ja kumartakaa kepua. Maaseudun tyhjentäjää!

        Kiitetään Kokkareita ja Persuja, kun eivät saa tehtyä korjausliikettä vaikka valta on heillä. Istuvat Aluevaltuustossakin vaikutuspaikalla eivätkä saa muutosta tehtyä. Kulloinenkin vallassa oleva elin ne päätökset ja korjausliikket tekee eikä edelliset tai tulevat.


    • Anonyymi

      HS.FI 24.2.2024

      Kansanedustajat äänessä:

      Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmassa muun muassa suljetaan ikäihmisten palveluyksiköitä ja selvitetään pienempien terveyskeskusten kohtaloa.

      Laaja ohjelma oli valtion ehto sille, että alue pystyy ottamaan lainaa Oulun sairaalainvestointiin.

      Aluevaltuustossa istuva kansanedustaja Hanna-Leena Mattila (kesk) sanoo, että alueella on halu uudistua ja ottaa hyödyt isommasta alueesta, mutta säästövaatimukset ovat hänen mielestään liian tiukat.

      ”Ei tässä ajassa pysty tekemään hyvää jälkeä. Ei ole pystytty tekemään esimerkiksi vaikuttavuusarvioita siitä, mitä jonkin alueen terveysaseman lopetuksesta seuraa.”

      Mattilan mukaan tilalle tulevat digitaaliset ja liikkuvat palvelut ovat vasta valmisteluvaiheessa.

      Eduskunnassa hyvinvointialueista käytävää keskustelua vaikeuttaa se, että nyt vallassa ovat kokoomus ja perussuomalaiset, jotka vastustivat viime kaudella tehtyä uudistusta kaikin voimin. Kun nykyinen oppositio kritisoi uudistuksen tämänhetkistä toimeenpanoa, se saa usein kuulla kuittailua siitä, että oikeastaan kritisoi itseään.

      ”Ei meillä ollut kuvitelmaa, että tämä olisi sataprosenttisen valmis. Nyt hallitus antaa kuvaa, että on kepun syytä, kun sote ei toimi.”

      Myös Mattilan mielestä alijäämien kattamiseen pitäisi antaa lisäaikaa. Hän toivoo myös lisärahoitusta.

      ”Tiedämme Suomen talouden tilanteen olevan hankala, mutta alueille ei anneta nyt mahdollisuutta saada toimintaa käyntiin. Mitään kehittämistyötä ei päästä tekemään, kun energia menee säästölistojen laatimiseen.”

      Itä-Uudenmaan aluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Vestman (kok) sanoo kokoomuksen olleen oikeassa vastustaessaan viime kaudella tehtyä sote-uudistusta.

      ”Kokemukseni aluevaltuutettuna on osoittanut sen. Uudistus oli virhe. Se oli kallis, pelkkä hallinnon uudistaminen ilman palveluiden uudistamista. Nykyiset talousvaikeudet johtuvat edellisen hallituksen päättämästä sote-mallista ja rahoituslaista.”

    • Anonyymi

      Nykyinen hallitus siis kostaa edelliselle hallitukselle, kieltämällä sote rahoituksen. Enpä yhtään ihmettele, kun on kyseessä persut ja kokoomus.

    • Anonyymi

      Keput lupasi jotain, mitä eivät enemmistönä edistä maakunnan hallinnossa

      "Tiedote Pohteelta koskien Haapaveden lääkäripäivystystä
      Haapaveden lääkäripäivystys siirtyy 1.3.2024 alkaen Oulaisten terveyskeskukseen."

      • Anonyymi

        Jääkö kiireetön, ajat edelleen siellä kuiteenkin?


      • Anonyymi

        Mahdotonhan se on edistää kun Purra sulkenut rahahanat.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Mitkä ihmeen rahahanat? Viherkepusdpvassarit, kun edelleenkään ei tule rahaa seinästä, ei hanoista, ei kaivoista, ei viemäreistä eikä kirstuista.
      Edellinen hallitus ja viimeiset 16 v ovat jättäneet maamme konkurssin partaalle holtittoman vihervasemmistokepu harhan vuoksi, että loputtomasti voisi elää velaksi. Se velanottotahti koitui turmioksi, nyy pelkästään korkokulut maksaa maltaita. Rahaa ei ole eikä sitä kasva puissa. Tähän tilanteeseen keput halusivat kalliin ja toimimattoman sote himmelinsä, saadakseen edustuspaikat itselleen. Alueille loivat itsehallinnon. Tiesivöt mitä tulee ja nyt märisevät valtiolta rahaa, jota tietävät ettei ole, nostaen kädet pystyyn että emmehän me ole syyllisiä, vaan paha hallitus ei anna rahaa.
      Suomen kansa ei voi kuin syyttää itseään menneistä vihervasemmisto hallu vuosista, snne äänestettiin vastuutonta sakkia. Vielä vuosi sitten toitottivat, että rahaa on kun ottaa velkaa ja takaisin ei tarvii maksaa, kun maksa vain velalla velkaa.
      Kohta ollaan EU virkamiesten velkaohjauksessa. Sitä koitetaan väistää leikkaamalla kipeitä amputaatioita sinbe tänne ja säästää kaikesta mistä voidaan ja on pakko.
      Mitä tekee vihervasemmisto auttaaksemme konkurssikypsää maatamme? Akiteeraavat vasemmistolaiset ammattijärjestöt lakkoilemaan ja tuottavat tähän tilanteeseen jo miljardin vajeen kansantalouteen. Kovat ajat poikii jo ennestäön konkursseja, mitä ammattiliitot oppositiopuolueiden kanssa nyt kiihdyttää. Maahamme ei investoida ja täältä menee viimeisetkin työpaikat alta. Niin paljon ne ammattiliittojen herrat välittää työläisistä ja perheiden elannosta. Oppositio ei pärjännyt vaaleissa ja koittaa härskisti päästä valtaan välittämättä yhteiskuntarauhasta taloudessa ja lietsoo voimakasta eripuraa ja vastakkainasettelua kansassa samalla kun Venäjä odottaa nauraen vieressä kun viherkepuvasemmisto hoitaa maan sisällä hybridikaaoksen tavoin.
      Menkää töihin. Lopettakaa lakkoilu. Ei politiikkaa työpaikoille. Ei poliittisia lakkoja.
      Hallitukselle täytyy antaa tuki ja rauha pelastaa maamme pahasta paikasta. Elokapinaa voi jatkaa 4v kuluttua uusissa eduskuntavaaleissa ihan ihmisittäin äänestämällä sitten mitä haluaa.

      • Anonyymi

        Valtionvarainministerin 0 v 0 kk työkokemuksella on asiantuntemusta laittaa asiat kuntoon. Ihan ite. On siinä sellainen tuntemus - apuraha-asoihin.


      • Anonyymi

        Nykyinen hallitus LISÄSI yksityisten terveysasemien rahoitusta 500 miljoonaa euroa. Rahaa siis on, se on vain jaettu väärin.


    • Anonyymi

      Taisi Sote uudistuksesta tulla samanlainen tunarointi, kuin Bernerin Taksiuudistuksesta.

    • Anonyymi

      Sote tuunataan vielä hyväksi. Muttei näin!

    • Anonyymi

      Eihän sotessa vikaa ole vaan nykyisessä hallituksessa, mikä jakaa rahat yksityisille, rikkaille ja tunnin junaan.

    • Anonyymi

      Kyllä se on suomalaisten kusettamista kun tänne saa tuoda ihmisiä elätettäväksi päivittäin ja suomalaiset maksaa tuhansia jokaisesta kuukaisittain. NYTKIN NÄMÄ LAITTOMASTI TULLEIDEN KAINO TOIVOMUS ETTÄ SUOMI ELÄTTÄÄ HEIDÄT JA MYÖS SITÄ ETTÄ SUOMEEN SAA TULLA SATAPÄINEN SUKU ETTEI HEIDÄNHYVINVOINTINSA VAAN OLISI MAHDOLLISIMMAN HYVÄ Saavat asunnon vailla sähkölaskuhuolia, maksusitoumukset vaatteisiin, vaunuihin, huonekaluihin, pesukoneisiin, välilliset menot julkisiin, terveydenhoito, kela ja sossu ja vastaanottokotien henkilökunnan ja niiden toimipisteiden menoissa, tulkit, koulutukset, kuljetus, päiväkodit, lapsilisät, elatusmaksut sekä kaikenlaiset toiminnat. Vastaavasti julkiset menot pitää pienentää, otetaan taviksilta pois kela etuudet, julkinen terveyden, hammashoidon, vanhusten laitospaikat lopetetaan, ei pystytä rokottamaan eikä muuta ennakoivaa hoitoa antamaan. Ikäihmisiä kuolee ennätyksellisiä määriä. Ministerit, kansanedustajat ja heidän assistenttinsa, johtajat muistavat nostaa palkkansa vuosittain ja nyt vielä verotusta kevennetään. Lsäksi entisten kansansdustajien sopeuttamis raha
      Julkinen velka kasvaa ja niiden korot valtavat. Bkt laskee kun meillä on miljoona elätettävänä jotka eivät tuota, eivät tee työtä, matut suurin osa nuoria miehiä jotka laiskottelee vailla työntekovelvollisuutta.

      • Anonyymi

        Purra eli 2004 - 2016 sossuntuilla.


    • Anonyymi

      Keskusta tämä sotesotkun sai aikaan kun piti työntää kuin käärme pulloon väkisellä

    • Anonyymi

      Otsikossa on teemaa! Hihat vaan ylös ja töihin! Niin kuin muutkin

    • Anonyymi

      Olen sammaa mieltä edellisten kanssa että sosiaali ja terveys on pantava kuntoon kiireettä. Ei sektoreita!

    • Anonyymi

      Soitea laitetaan kuntoon kiireellä. Uudet johtajat ovat valinnassa. Siinä on mallia ripeästä toiminnasta.

      • Anonyymi

        Siinähän laittavat, yhdistetään meihin tai pohjanmaahan parin vuoden sisällä. Soite on kuin kärpäsenpaska muihin verrattuna, joten yhdistetään ekaksi varmasti.


    • Anonyymi

      On tuo ihme että nykyinen persu-kokoomushallitus saa muuta aikaan kun kurjistamista. Paljon petettyjä lupauksia vain

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe