89 vuotias kuoli

Anonyymi-ap

Väittävät, että kuoli D-vitamiinin liikakäyttöön.

Ei jumalauta, paljon nuorempiakin kuolee jatkuvasti ja 89 vuotta on ihmiselle todella korkea ikä (kuolla), tarvitseeko tuon ikäisen kuolinsyytä tutkia?

Iltis, yli 80 vuotiaat kuolee.

100

713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei 50 mikrogrammaa riitä myrkytykseen. Tässä on ollut eri lukemat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei 50 mikrogrammaa riitä myrkytykseen. Tässä on ollut eri lukemat.

        Rasvaliikoinen aine kertyy kehoon ja kertymät kaikissa aineissa aiheuttaa lopulta myrkytyksiä.

        Syökää runsaasti fosforilla kyllästettyjä leikkeleitä niin saatte pistelyä jalkoihin pysyvästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasvaliikoinen aine kertyy kehoon ja kertymät kaikissa aineissa aiheuttaa lopulta myrkytyksiä.

        Syökää runsaasti fosforilla kyllästettyjä leikkeleitä niin saatte pistelyä jalkoihin pysyvästi.

        Kertyy ne, mutta 100 mikrogrammankin päivittäisiä annoksia aika paljon otetaan, mutta Suomessa sellainen on varmaan harvinaista, enkä itsekään ota koskaan enempää kuin korkeintaan 50 mikrogrammaa päivässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasvaliikoinen aine kertyy kehoon ja kertymät kaikissa aineissa aiheuttaa lopulta myrkytyksiä.

        Syökää runsaasti fosforilla kyllästettyjä leikkeleitä niin saatte pistelyä jalkoihin pysyvästi.

        Kertymiä ei tule, jos noudattaa annostusohjetta. D-vitamiinin puutos on yhtä paha juttu kuin yliannostuskin. Kyse on tasapainosta, jota kaikkien elimistö ei pysty pitämään. Esim. ikä ja sairaudet muuttavat aineenvaihduntaa. Joudun itse syömään kahta eri D-vitamiinia (aktiivista ja normaalia). Sellaiset annokset vaativat jo säännöllisiä labroja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kertyy ne, mutta 100 mikrogrammankin päivittäisiä annoksia aika paljon otetaan, mutta Suomessa sellainen on varmaan harvinaista, enkä itsekään ota koskaan enempää kuin korkeintaan 50 mikrogrammaa päivässä.

        Otin aikoinaan liki vuoden verran USA:sta tilattuja vahvimpia 10 000 IU= 250 mikrogr. D-vitamiiineja.
        En sinänsä havainnut erikoisempaa, mutta koholla ollut maksan ALAT-arvo laski normaalille tasolle alle 50 . Olisi luullut pikemminkin nousevan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertyy ne, mutta 100 mikrogrammankin päivittäisiä annoksia aika paljon otetaan, mutta Suomessa sellainen on varmaan harvinaista, enkä itsekään ota koskaan enempää kuin korkeintaan 50 mikrogrammaa päivässä.

        Miksi ihmiset joilla ei ole todettu vajausta mistään vitamiinista syövät niitä siitä huolimatta, ja pilaavat terveytensä .
        Kuinka moni on edes käynyt mittaamassa arvonsa , ei opikaan, silti syödään kaikenmaailman lisiä .
        Itse syön tavallista ruokaa , ja saan todella siitä kaiken mitä keho tarvitsee , eikä ole vitamiini puutetta ilmennyt .
        Vai syödäänkö niitä kaiken varalta jotenkin , se ei muuten onnistu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasvaliikoinen aine kertyy kehoon ja kertymät kaikissa aineissa aiheuttaa lopulta myrkytyksiä.

        Syökää runsaasti fosforilla kyllästettyjä leikkeleitä niin saatte pistelyä jalkoihin pysyvästi.

        "Syökää runsaasti fosforilla kyllästettyjä leikkeleitä niin saatte pistelyä jalkoihin pysyvästi."

        Fosforia on lähes kaikessa (liha, maitotuotteet, siemenet, täysjyvä). Sitä tarvitaan mm. solun toimintojen sääntelyyn ja solujen signalointiin, entsyymien aktivointiin, perimäaineksen muodostukseen (DNA:n osa) sekä luihin ja hampaisiin. Terveet munuaiset säätelevät tehokkaasti fosfaatin tasapainoa. Fosforia kerääntyy liikaa lähinnä munuaisten vajaatoiminnan loppuvaiheessa.

        Kuvaamiasi neuropatiaoireita (puutuminen, pistely) aiheuttavat monet asiat (korkea verensokeri, alkoholi, tupakka, B-12 vitamiinin puutos, syöpälääkkeet ja jotkut sairaudet jne..) Oireet kannattaa tutkituttaa lääkärillä, eikä tehdä omia johtopäätöksiä. Fosforille herkistyneet oireilevat lähinnä pahoinvoinnilla ja vatsa-oireilla. Leikkeleet eivät ole erityisen terveellisiä jo suolankaan vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ihmiset joilla ei ole todettu vajausta mistään vitamiinista syövät niitä siitä huolimatta, ja pilaavat terveytensä .
        Kuinka moni on edes käynyt mittaamassa arvonsa , ei opikaan, silti syödään kaikenmaailman lisiä .
        Itse syön tavallista ruokaa , ja saan todella siitä kaiken mitä keho tarvitsee , eikä ole vitamiini puutetta ilmennyt .
        Vai syödäänkö niitä kaiken varalta jotenkin , se ei muuten onnistu

        Koska D-vitamiinin tuotanto on auringon UVB-säteilystä riippuvaista. Suomen pitkä ja pimeä aiheuttaa D-vitamiinin puutosta. Kesäaurinkoa tarvitaan vain 10–15 minuuttia muutaman kerran viikossa käsiin, käsivarsiin ja kasvoihin – ja D-vitamiinia riittää jonkin aikaa myös talvivarastoon. Mutta sen jälkeen se loppuu. Em. syistä suomalaisille suositellaan sitä ainakin talvikuukausina 20 tai 50 mikrogrammaa päivässä. D-vitamiinia tarvitaan mm. luuston ja lihasten ylläpitoon sekä immuunijärjestelmän toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ihmiset joilla ei ole todettu vajausta mistään vitamiinista syövät niitä siitä huolimatta, ja pilaavat terveytensä .
        Kuinka moni on edes käynyt mittaamassa arvonsa , ei opikaan, silti syödään kaikenmaailman lisiä .
        Itse syön tavallista ruokaa , ja saan todella siitä kaiken mitä keho tarvitsee , eikä ole vitamiini puutetta ilmennyt .
        Vai syödäänkö niitä kaiken varalta jotenkin , se ei muuten onnistu

        Useimmat ihmiset eivät pysty syömään niin (paljon), että saisivat vitamiinit ja kivennäisaineet ruoasta. Sen lisäksi meillä jokaisella on erilainen aineenvaihdunta. Kaikkien elimistö ei käytä ravinteita samalla tavoin hyväkseen. Sellaista johtopäätöstä ei voi tehdä, että jos syöt näin, niin lopputulos on tämä.

        Kukaan meistä ei tiedä onko jostakin vitamiinista puutosta. Fiilis ei kerro mitään. Vakavakin puutos voi löytyä sattumalta muun asian yhteydessä. Ennaltaehkäisy on parempi, kuin kuukausien talkoot ongelman korjaamiseksi. Elimistö tarvitsee auringon valoa D-vitamiinin kehittämiseen. Suomessa sitä ei talvella saa, joten puutostiloja syntyy.

        Jos siis haluaa suojata immuniteettiaan, luitaan ja hampaitaan, niin on turvauduttava talvikuukausina pilleriin. Annostus löytyy purkin kyljestä, joten mitään vaaraa ei ole.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kertyy ne, mutta 100 mikrogrammankin päivittäisiä annoksia aika paljon otetaan, mutta Suomessa sellainen on varmaan harvinaista, enkä itsekään ota koskaan enempää kuin korkeintaan 50 mikrogrammaa päivässä.

        Kyseinen herra söi D-vitamiinia toksisia määriä peräti 9 kk:n ajan. Toksisilla määrillä, jotka nostavat verestä mitattavat D-vitamiinitasot yli 300 nmol/l-tasolle lienevät 250-500 µm vuorokaudessa. D-vitamiinimyrkytykseen kuolleita on rekisteröity historian aikana vain kourallinen. Edellytyksenä on pitkään jatkuva erittäin korkea annostus.

        Minä noudatin ns. Coimbra-protokollaa autoimmuunitaudin hoitoon vuoden. Söin sinä aikana 500-1000 µm annostuksella hyvälaatuista D-vitamiinia. Hoito on käytössä Etelä-Amerikassa ja joissain Euroopan maissa. Minkäänlaisia yliannostusoireita en saanut vuoden aikana, mutta lopetin tämän kuurin murrettuani jalkapöytäni, Runsin hyvin hypokalsemiariskin ja sen, että hyvin korkeilla annostuksilla D-vitamiini voi luiden vahvistamisen sijaan haurastuttaa niinä. En tiedä oliko murtuma seurausta luiden haurastumisesta, mutta päätin lopettaa hoitokokeilun.

        Mitä tulee coimbra-protokollan terveysvaikutuksiin: on mahdotonta sanoa mitään terveysvaikutuksista, koska vertailukohtaa ei ole. Omalla kohdallani etenevän neurologisen autoimmuunitaudin paheneminen pysähtyi vuosiksi, mutta oliko se korkean D-annostelun ansiota, vai johtuiko se jostain muusta tekijästä - sitä en tiedä. Syitä voi olla useita.

        Pidempi ja analyyttisempi selitys

        D-vitamiinin vaikutukset luuston homeostaasiin tunnetaan hyvin, mutta viimeisten 25 vuoden aikana tehdyissä tutkimuksissa on on osoitettu, että D-vitamiinilla on myös immuunijärjestelmän toimintaan vaikuttavia ns. immunomodulatorisia ominaisuuksia.

        Sairastan etenevää ms-tautia, johon ei tunneta parantavaa hoitoa. Taudin yhteys odottavan äidin sikiöaikaisiin mataliin D-vitamiinitasoihin on vahvasti osoitettu. D-vitamiinin vaikutus ms-taudin puhkeamiseen on yleisempää alueille, joissa auringon syntetisoiman D-vitamiinin määrä on vähäisempi. Vaikutus on niin vahva, että kun Afrikkalainen lapsi muuttaa Suomeen, hänen ms-riskinsä kasvaa suomalaisten tasolle ja vastaavasti, jos suomalainen lapsi muuttaa päiväntasaajan alueelle, ms-taudin riski putoaa paikallisten tasolle.

        Aurinko syntetisoi paljaalla iholla keskikesän kuukausina jopa 250 µg D-vitamiinin esiastetta puolessa tunnissa. D-vitamiinia varastoituu rasvasoluihin. Keho käyttää n. 40 µg D-vitamiinia vuorokaudessa (mitattu arktisella retkikunnalla). Aurinko ei Suomen leveyspiirillä tuota D-vitamiinia elokuun puolivälin jälkeen, mutta sitä tarvitaan joka ikinen päivä, ja siksi rasvasoluihin varastoituvalle D-vitamiinille on perusteltu tarkoitus. Rasvasoluista D-vitamiinia vapautuu lipolyysissä, joka on normaali rasva-aineenvaihdunnan mekanismi.

        D-vitamiini osallistuu kalsiumin homeostaasiin ja säätelee noin 2000 geenin sekä immuunijärjestelmän toimintaa. D-vitamiinin synteesissä skvaleenilla on merkittävä rooli. Auringon UVB-säteily syntetisoi D-vitamiinia ihon skvaleenista.

        Skvaleeni (C30H50) on luonnollinen hiilivety ja triterpeeni, joka elimistössä muuttuu lanosteroliksi ja edelleen steroideiksi. Se on kaikkien steroidien, kuten nestetasapainoa säätelevän kortikosteroidi aldosteronin, sukupuolisteroidien – estrogeenin ja testosteronin sekä ergosteroleihin kuuluvien kolesterolin ja D3-vitamiinin, eli kolekalsiferolin esiaste.

        Pari vuosikymmentä sitten osoitettiin, että skvaleenia esiintyy runsaasti amarantin siemenissä ja oliiviöljyssä. Tutkijat Theresa J. Smith ja Harold L. Newmark ovat esittäneet teorian, jonka mukaan oliiviöljyn (ja Välimeren ruokavalion) terveellisyys perustuu runsaaseen (200-400 mg / päivä) skvaleenin saantiin. On myös osoitettu, että skvaleeni on antioksidantti, jonka saanti laskee rintasyövän riskiä.

        D-vitamiinin aineenvaihduntatuotteet syntyvät, kun auringon UVB-säteily syntetisoi ihon (orvaskeden) skvaleenia 7-dehydrokolesteroliksi eli kolekalsiferolin (D3-vitamiinin) esiasteeksi.
        D3 (kolekalsiferoli) ja D2 (ergokalsiferoli) -vitamiinin esiasteet hydroksyloidaan 25-hydoksivitamiini D:ksi (25(OH)D), joka on D-vitamiinin epäaktiivinen ”varastomuoto”, kalsidioli. Kalsidiolista hydroksyloidaan edelleen biologisesti aktiivista hormonin tavoin vaikuttavaa 1,25-dihydroksivitamiini D:tä (1,25(OH)2D), eli kalsitriolia. Kalsidiolin puoliintumisaika on noin 20 päivää. Kalsitrioli puoliintuu muutamassa tunnissa.

        Kalsitriolin vaikutukset välittyvät soluihin ja geeneihin D-vitamiinireseptorin (VDR) kautta. VDR (Vitamin D(1,25-Dihydroxyvitamin D3) Receptor) on proteiineja ohjaava geeni, johon kalsitrioli sitoutuu ja siirtyy edelleen solun sytoplasmasta tumaan, jossa kalsitrioli-VDR- kompleksi kiinnittyy RXR-proteiiniin ja genomin VDRE-sekvenssiin.

        Veren riittävät kalsidiolitasot kasvattavat kalsiumin imeytymistä suolistosta jopa 80 nmol/l tasolle. Mitä korkeammat kalsidiolitasot, sitä alhaisempi riski sairastua suolistosyöpiin. On myös havaittu, että alhaiset kalsidiolitasot vaikuttavat iäkkäämpien ihmisten lihaskuntoon. Veren toksiset kalsidiolitasot ovat yli 300 nmol/l, ja tuo taso edellyttää pitkää yliannostusta.

        https://ruokasota.fi/2016/04/19/d-vitamiini/


      • Anonyymi
        NeoGnostic kirjoitti:

        Kyseinen herra söi D-vitamiinia toksisia määriä peräti 9 kk:n ajan. Toksisilla määrillä, jotka nostavat verestä mitattavat D-vitamiinitasot yli 300 nmol/l-tasolle lienevät 250-500 µm vuorokaudessa. D-vitamiinimyrkytykseen kuolleita on rekisteröity historian aikana vain kourallinen. Edellytyksenä on pitkään jatkuva erittäin korkea annostus.

        Minä noudatin ns. Coimbra-protokollaa autoimmuunitaudin hoitoon vuoden. Söin sinä aikana 500-1000 µm annostuksella hyvälaatuista D-vitamiinia. Hoito on käytössä Etelä-Amerikassa ja joissain Euroopan maissa. Minkäänlaisia yliannostusoireita en saanut vuoden aikana, mutta lopetin tämän kuurin murrettuani jalkapöytäni, Runsin hyvin hypokalsemiariskin ja sen, että hyvin korkeilla annostuksilla D-vitamiini voi luiden vahvistamisen sijaan haurastuttaa niinä. En tiedä oliko murtuma seurausta luiden haurastumisesta, mutta päätin lopettaa hoitokokeilun.

        Mitä tulee coimbra-protokollan terveysvaikutuksiin: on mahdotonta sanoa mitään terveysvaikutuksista, koska vertailukohtaa ei ole. Omalla kohdallani etenevän neurologisen autoimmuunitaudin paheneminen pysähtyi vuosiksi, mutta oliko se korkean D-annostelun ansiota, vai johtuiko se jostain muusta tekijästä - sitä en tiedä. Syitä voi olla useita.

        Pidempi ja analyyttisempi selitys

        D-vitamiinin vaikutukset luuston homeostaasiin tunnetaan hyvin, mutta viimeisten 25 vuoden aikana tehdyissä tutkimuksissa on on osoitettu, että D-vitamiinilla on myös immuunijärjestelmän toimintaan vaikuttavia ns. immunomodulatorisia ominaisuuksia.

        Sairastan etenevää ms-tautia, johon ei tunneta parantavaa hoitoa. Taudin yhteys odottavan äidin sikiöaikaisiin mataliin D-vitamiinitasoihin on vahvasti osoitettu. D-vitamiinin vaikutus ms-taudin puhkeamiseen on yleisempää alueille, joissa auringon syntetisoiman D-vitamiinin määrä on vähäisempi. Vaikutus on niin vahva, että kun Afrikkalainen lapsi muuttaa Suomeen, hänen ms-riskinsä kasvaa suomalaisten tasolle ja vastaavasti, jos suomalainen lapsi muuttaa päiväntasaajan alueelle, ms-taudin riski putoaa paikallisten tasolle.

        Aurinko syntetisoi paljaalla iholla keskikesän kuukausina jopa 250 µg D-vitamiinin esiastetta puolessa tunnissa. D-vitamiinia varastoituu rasvasoluihin. Keho käyttää n. 40 µg D-vitamiinia vuorokaudessa (mitattu arktisella retkikunnalla). Aurinko ei Suomen leveyspiirillä tuota D-vitamiinia elokuun puolivälin jälkeen, mutta sitä tarvitaan joka ikinen päivä, ja siksi rasvasoluihin varastoituvalle D-vitamiinille on perusteltu tarkoitus. Rasvasoluista D-vitamiinia vapautuu lipolyysissä, joka on normaali rasva-aineenvaihdunnan mekanismi.

        D-vitamiini osallistuu kalsiumin homeostaasiin ja säätelee noin 2000 geenin sekä immuunijärjestelmän toimintaa. D-vitamiinin synteesissä skvaleenilla on merkittävä rooli. Auringon UVB-säteily syntetisoi D-vitamiinia ihon skvaleenista.

        Skvaleeni (C30H50) on luonnollinen hiilivety ja triterpeeni, joka elimistössä muuttuu lanosteroliksi ja edelleen steroideiksi. Se on kaikkien steroidien, kuten nestetasapainoa säätelevän kortikosteroidi aldosteronin, sukupuolisteroidien – estrogeenin ja testosteronin sekä ergosteroleihin kuuluvien kolesterolin ja D3-vitamiinin, eli kolekalsiferolin esiaste.

        Pari vuosikymmentä sitten osoitettiin, että skvaleenia esiintyy runsaasti amarantin siemenissä ja oliiviöljyssä. Tutkijat Theresa J. Smith ja Harold L. Newmark ovat esittäneet teorian, jonka mukaan oliiviöljyn (ja Välimeren ruokavalion) terveellisyys perustuu runsaaseen (200-400 mg / päivä) skvaleenin saantiin. On myös osoitettu, että skvaleeni on antioksidantti, jonka saanti laskee rintasyövän riskiä.

        D-vitamiinin aineenvaihduntatuotteet syntyvät, kun auringon UVB-säteily syntetisoi ihon (orvaskeden) skvaleenia 7-dehydrokolesteroliksi eli kolekalsiferolin (D3-vitamiinin) esiasteeksi.
        D3 (kolekalsiferoli) ja D2 (ergokalsiferoli) -vitamiinin esiasteet hydroksyloidaan 25-hydoksivitamiini D:ksi (25(OH)D), joka on D-vitamiinin epäaktiivinen ”varastomuoto”, kalsidioli. Kalsidiolista hydroksyloidaan edelleen biologisesti aktiivista hormonin tavoin vaikuttavaa 1,25-dihydroksivitamiini D:tä (1,25(OH)2D), eli kalsitriolia. Kalsidiolin puoliintumisaika on noin 20 päivää. Kalsitrioli puoliintuu muutamassa tunnissa.

        Kalsitriolin vaikutukset välittyvät soluihin ja geeneihin D-vitamiinireseptorin (VDR) kautta. VDR (Vitamin D(1,25-Dihydroxyvitamin D3) Receptor) on proteiineja ohjaava geeni, johon kalsitrioli sitoutuu ja siirtyy edelleen solun sytoplasmasta tumaan, jossa kalsitrioli-VDR- kompleksi kiinnittyy RXR-proteiiniin ja genomin VDRE-sekvenssiin.

        Veren riittävät kalsidiolitasot kasvattavat kalsiumin imeytymistä suolistosta jopa 80 nmol/l tasolle. Mitä korkeammat kalsidiolitasot, sitä alhaisempi riski sairastua suolistosyöpiin. On myös havaittu, että alhaiset kalsidiolitasot vaikuttavat iäkkäämpien ihmisten lihaskuntoon. Veren toksiset kalsidiolitasot ovat yli 300 nmol/l, ja tuo taso edellyttää pitkää yliannostusta.

        https://ruokasota.fi/2016/04/19/d-vitamiini/

        Käyttäkää K2-vitamiinia sen D3:n kanssa jotta ei verisuonet ala kalkkeutumaan jos käyttää vahvaa D-vitamiinivalmistetta.

        50ug K2:ta ja 50-100ug D3 pitäisi olla aika hyvä yhdistelmä.


      • Anonyymi

        150 mikrogrammaa on hyvä määrä, kuolen kuitenkin syön tai en.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Syökää runsaasti fosforilla kyllästettyjä leikkeleitä niin saatte pistelyä jalkoihin pysyvästi."

        Fosforia on lähes kaikessa (liha, maitotuotteet, siemenet, täysjyvä). Sitä tarvitaan mm. solun toimintojen sääntelyyn ja solujen signalointiin, entsyymien aktivointiin, perimäaineksen muodostukseen (DNA:n osa) sekä luihin ja hampaisiin. Terveet munuaiset säätelevät tehokkaasti fosfaatin tasapainoa. Fosforia kerääntyy liikaa lähinnä munuaisten vajaatoiminnan loppuvaiheessa.

        Kuvaamiasi neuropatiaoireita (puutuminen, pistely) aiheuttavat monet asiat (korkea verensokeri, alkoholi, tupakka, B-12 vitamiinin puutos, syöpälääkkeet ja jotkut sairaudet jne..) Oireet kannattaa tutkituttaa lääkärillä, eikä tehdä omia johtopäätöksiä. Fosforille herkistyneet oireilevat lähinnä pahoinvoinnilla ja vatsa-oireilla. Leikkeleet eivät ole erityisen terveellisiä jo suolankaan vuoksi.

        Joka tapauksessa oireita ei tule jos vältän E450-tuotteita.
        Mutta mainintasi B12-puutoksesta otan huomioon, kiitos.


    • Anonyymi

      Joo enää ei uskalla syödä D-vitamiinia koska 89 vuotias kuoli.

      Aiemmin D vitamiinia oikein tyrkytettiin ja itkettiin kun tuotteet ei sisältäneetkään niin paljon vitamiinia kuin purkissa luvattiin.

      Piti olla suomalaisille pohjoisen asukeille tärkeä lisä. Eikö näitäkään oltu tutkittu?

      • Anonyymi

        Teollisuus ei välitä sinun terveydestä vaan rahan kertymisestä. Siksi sinun pitää itse huolehtia annostuksista ja oikeiden ravinteiden syönnistä.


      • Anonyymi

        Mies on syönyt D-vitamiinia isompia määriä ilman seurantaa ja se on vaikuttanut elektrolyyttitasapainoon. Elektrolyytit ovat veressä ym. kehon nesteissä esiintyviä mineraaleja, jotka johtavat sähköä. Ne säätelevät nestetasapainoa, lihasten toimintaa ja kehon happotasapainoa. Jos D-vitamiinia saa liikaa, niin se voi johtaa kalsium-tasapainon häiriintymiseen (hyperkalsemia), joka voi johtaa hoitamattomana munuaisten vajaatoimintaan ja sydänpysähdykseen. D-vitamiinin puutos taas aiheuttaa lihasheikkoutta, osteoporoosia ja luunmurtumia. Terve ihminen ei saa D-vitamiinia liikaa, jos noudattaa suosituksia. Tietyissä sairauksissa D-vitamiinitasoja joudutaan seuraamaan hyvinkin tarkkaan.


      • Anonyymi

        Ihmiset ovat niin nenästä vedettäviä, terveys asioilla on monesta tullut miljonääri ,ja ihmiset ostelevat hyväuskoisia kaiken mailman lisiä luulossa että nyt sitä ollaan kovasti terveitä .jos ei verikokeissa todeta puutosta niin miksi ihmeessä niitä syödään .


      • Anonyymi

        Sehän olikin hyvä argumentti myydä kaiken laisia vitamiineja kun vedottiin että täällä pohjolassa niitä tarvitaan.
        Mutta pohjolassakin syödään ravintorikasta ruokaa josta saa tarvittavat vitamiinit. Kukaan ei käy tutkimassa elektrolyyttejään , että tietäisi jos yleensä tarvitsee mitään lisukkeita. Uskotaan mainontaan kovasti, ja vielä sanotaan että muka on pirteämpi kun nyt syö jotain tuotteita, usko se siirtää vuoriakin. Minun tätini ja setäni elivät 100 vuotiaaksi molemmat eivätkä syöneet mitään vitamiineja.
        Ihme kansaa sinänsä pelätään rokotteita samalla kun vedetään ääntä kohti ravintolisiä , siinä hieman on jossain menneet käsitteet sekaisin .itse olen mittauttanut elektrolyyttini ja ne on ihan kunnossa , monipuolinen ruoka oikeasti laitettuna antaa tarvittavat aineet kehoon, ei purkista otetut napit.
        Sitten on eri asia jos lääkäri kirjoittaa vitamiineja puutteeseen , ailloin ainoastaan ne ovat tarpeellisia.


    • Anonyymi

      Seppo Ahokainen kuoli 72 vuotiaana, oli syöny liian vähän D-vitamiinia.

    • Anonyymi

      Montako koronarokotetta oli saanut? Toki D-vitamiiniinkin onnistuu menehtymään, kun vain ylen määrin nappailee.

      Nyt kun rokotteista aletaan käräjöimään, kannattaa olla valppaina, millä puolella oikeuden tuomari on, ja ennen kaikkea, mitä yhteyksiä tällä päättäjällä on itse asiaan.

      Tuskin kukaan käräjätuomari tahtoo olla rokotteista päättämässä. Ajat nimittäin ovat jo muuttuneet, ja äänenpainot rokotteista koventuneet. Enää ei käräjätuomarikaan voi tukeutua vanhoihin kuvioihin. Uudet tuulet puhaltavat jo.

    • Anonyymi

      Rautalankaa. Siksi koska kuolema ei johtunut korkeasta iästä vaan myrkytyksestä.
      Hyperkalsemialla tarkoitetaan epänormaalia kalsiumpitoisuutta veressä. D-vitamiinitasot olivat ennen hänen kuolemaansa korkeimmat, mitä laboratoriossa voitiin mitata.

      • Anonyymi

        Ei ollut lainkaan jutussa tietoa , miten isoja annoksia oli ottanut....


      • Anonyymi

        D-vitamiinin kanssa on syytä ottaa K2-vitamiinia joka ehkäisee kalkin kertymistä verisuoniin, ohjaa sen kalkin sinne mihin se kuuluukin eli esim. luihin ja hampaisiin.

        50ug K2:ta sen päivittäisen D-vitamiinin kanssa, ei kuitenkaan mielellään enempää jotta taas veren hyytyminen ei liikaa lisääntyisi K2:n vaikutuksesta.

        50ug K2 + n. 100ug D3 on mennyt itsellä pitkään,
        ehkä hieman vähempikin D-vitamiini kyllä riittäisi.


    • Anonyymi

      Vähän kunnioitusta nyt. Ilman noita tuon ikäisiä ihmisiä Suomea ei olisi. Olisimme Venäjän alusmaa niinkuin Karjala. Kyllä se on huomattu, että persuja ei ihmishenget kiinnosta. Ruumishuoneet on persujen hallitustyöskentelyn johdosta niin täynnä että ruumiita säilytetään konteissa.
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5a02f6c5-5569-4e10-b4ed-6833193cacf3

      • Anonyymi

        Ei pelkästään persujen. Demarien hallitus oli suurin tekijä kokeellisten piikitysten takana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pelkästään persujen. Demarien hallitus oli suurin tekijä kokeellisten piikitysten takana.

        Eikös Marin puoltanut niitä rokotepasseja.


      • Anonyymi

        Sulla on vaikea paranoidinen skitsofrenia, miksi jatkuvasti hoet persu sitä, persu tätä ja vielä tuotakin.


    • Anonyymi

      Ovat tehneet tutkimuksen (ruumiinavauksen) selvittääkseen pitkän iän salaisuuden.
      Saivatkin selville miksi ei elänyt pidempään.

      • Anonyymi

        "Mitchenerin D-vitamiinitasot olivat ennen hänen kuolemaansa korkeimmat, mitä laboratoriossa voitiin mitata."
        Ennen hänen kuolemaansa, eikä ruumiinavauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitchenerin D-vitamiinitasot olivat ennen hänen kuolemaansa korkeimmat, mitä laboratoriossa voitiin mitata."
        Ennen hänen kuolemaansa, eikä ruumiinavauksessa.

        Paljonko oli ottanut....hmm


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko oli ottanut....hmm

        Se ei "uutisesta" taas kerran selvinnyt. Käyttöajasta puhuttiin, jolla ei ole asiassa merkitystä, jos päivittäinen annos on kohdillaan.

        Journalisteissa on nykyään täysiä paukapäitä.


    • Anonyymi

      Vettäkin voi juoda liikaa.

      • Anonyymi

        Kaikkea, aivan kaikkea voi saada liikaa. Jopa Suomi24:ää hyvin helposti. Se vasta onkin vaarallista mielenterveydelle.


    • Anonyymi

      Voisiko ajatella, että tuon ikäisenä elimistö ei enää pysty käsittelemään noita lisiä tuossa määrin. Olen ylipäänsä pillereiden syömistä vastaan, mutta kohtuudella varmaan voi syödä, jos on muuten vaikea saada vitamiineja. Aloittajan kanssa samaa mieltä sinänsä, että mahdotonta sanoa lopulta mikä tappoi, kun ikä on tuo.

      • Anonyymi

        Mahdotonta koska totuutta ei haluta valheen palvonta kulttuurissa koskaan myöntää.
        Onneksi KAIKKI pahuus pian tuhoutuu.


      • Anonyymi

        Liika on aina liikaa oli ihminen minkä ikäinen hyvänsä. Jos luulee että on vitamiinin puutetta niin mennään lääkäriin ja saada tarvittavat vitamiinit reseptillä,
        Se kun juostaan työkseen terveyskaupassa kun jossain mainoksessa on luvattu ikuista elämää vitamiinien ylensyömisella . Eräitä viedään kun litran mittaa


      • Anonyymi

        Kyllä vitamiinien tarve iän myötä monesti lisääntyy, ei vähene.

        Munuaissairaus lisää riskiä liikasaannille ja vaikeissa tapauksissa terveydenhoito yleensä seuraa tasoja.

        Median juttujen perusteella on mahdoton saada oikeaa kuvaa siitä, mitä tuossa on tapahtunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liika on aina liikaa oli ihminen minkä ikäinen hyvänsä. Jos luulee että on vitamiinin puutetta niin mennään lääkäriin ja saada tarvittavat vitamiinit reseptillä,
        Se kun juostaan työkseen terveyskaupassa kun jossain mainoksessa on luvattu ikuista elämää vitamiinien ylensyömisella . Eräitä viedään kun litran mittaa

        Ei tuo kyllä noin mene. Vitamiineja aika harvoin määrätään reseptillä. Jos niin tehdään, ovat tasot jo vaarallisen alhaalla ja merkittävä vahinko päässyt tapahtumaan.

        Suosituksia on hyvä noudattaa, sillä myös liika on liikaa.

        Jotkut tosiaan ovat niin lapsellisia, että heille maailma on vain hyvän ja pahan välinen taistelu. Eivät he yleensä tule järkiinsä millään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo kyllä noin mene. Vitamiineja aika harvoin määrätään reseptillä. Jos niin tehdään, ovat tasot jo vaarallisen alhaalla ja merkittävä vahinko päässyt tapahtumaan.

        Suosituksia on hyvä noudattaa, sillä myös liika on liikaa.

        Jotkut tosiaan ovat niin lapsellisia, että heille maailma on vain hyvän ja pahan välinen taistelu. Eivät he yleensä tule järkiinsä millään.

        Näinpä, lääkäreitä ei kiinnosta vitamiinit. Mieluummin ne määrittää vakavia sairauksia kuin myöntää että kyseessä voisi olla pelkkä vitamiinin puutos.
        Unettomuuteen mieluummin unilääkkeitä kuin B-vitamiineja joiden puutosoireisiin kuuluu unettomuus.

        Teollisuusruoka ei välttämättä sisällä prosessien jälkeen mitään terveellistä. Keinotekoisesti punaisiksi prosessoidut tomaatit eivät saa kasvissa kehittyä normaalisti loppuun asti joten lienevätkö edes sisältävät vitamiineja.
        Tai vihreinä kerätyt afrikan hedelmät, jotka kaasuilla kellastuu vasta Suomen varastoissa.


    • Kaikkea voi vetää överisti, eikä mitään järkisyitä ole ottaa D-vitamiiniakaan enemmän kuin mitä lääketieteellisten tutkimusten perusteella suositellaan.

      • Anonyymi

        Se vain , että auingosta voi saada valtavia määriä D-vitamiinia , mutta koska se syntyy kudoksissa , elimistö hallitsee tuotantoa ilmeisesti paremmin, niin sitä kautta ei saa D-vitamiinimyrkytystä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se vain , että auingosta voi saada valtavia määriä D-vitamiinia , mutta koska se syntyy kudoksissa , elimistö hallitsee tuotantoa ilmeisesti paremmin, niin sitä kautta ei saa D-vitamiinimyrkytystä?

        Evoluutio on karsinut. Liikaa saaneet ovat älliä keikahtaneet, joten meillä kaikilla jäljelle jääneillä tason säätely pelaa priimasti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se vain , että auingosta voi saada valtavia määriä D-vitamiinia , mutta koska se syntyy kudoksissa , elimistö hallitsee tuotantoa ilmeisesti paremmin, niin sitä kautta ei saa D-vitamiinimyrkytystä?

        Melanooma on varmastikin suurempi vaara yltäkylläisessä auringonotossa kuin D-vitamiinin liikasaanti. Kun sanotaan jo varttitunnin auringossa oleskelun riittävän päivittäisen D-vitamiinin saantiin, niin oleskelu koko päivän 12 tuntia auringossa on vasta 48 kertaa yli absoluuttisen minimin, eikä tämä riitä vielä lähellekään D-vitamiinimyrkytykseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se vain , että auingosta voi saada valtavia määriä D-vitamiinia , mutta koska se syntyy kudoksissa , elimistö hallitsee tuotantoa ilmeisesti paremmin, niin sitä kautta ei saa D-vitamiinimyrkytystä?

        Ihminen on monimutkainen "koneisto". Kaikki eivät pärjää auringon valolla.


    • Anonyymi

      Ihminen kuolee aina kaiketi Elämän yliannostukseen.

      Iso D ottaa joka päivä D-vitamiinia 50 miljoonaa milligrammaa ja voi vallan mainiosti. :) Voi keskeyttää jopa Farmi Suomenkin.

    • Anonyymi

      Kohta ihmetellään miksi vuodeosastoilla on potilailla purkki D-vitamiinia.

      • Anonyymi

        Ei ihmetellä. Yliannostukset ovat harvinaisia ja liittyvät yleensä henkilön sairauksiin.


    • Anonyymi

      Alan asiantuntija Helssingin yliopistosta ei tiennyt, mikä on yliannostuksen raja. Sellaista ei ole, sanoi hän. Auringostakin sitä saa satakertaisia määriä pillereihin verrattuna.

      • Anonyymi

        Asiantuntijan nimi oli?


      • Anonyymi

        Myrkytysoireita voi esiintyä, kun S-D-25 on yli 300 nmol/l, jolloin usein myös veren kalsiumpitoisuus on kohonnut. Oireita ovat mm. ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen heikkous, sekavuus, oksentelu ja nestevajaus.


    • Anonyymi

      D vitamiini on rasvaliukoinen ja kerääntyy elimistöön ja jos sitä syö liikaa niin tulee komplikaatioita.

      Mutta että jos 89 vuotias kuolee, niin sen ei pitäisi ylittää uutiskynnystä.

      Aloittaja

      • Anonyymi

        Einsiis kuolema sinänsä vaan se että ei mittarit edes riittäneet kun otettiin veren kuva aiis myrkytys liiasta vitamiinin syömisestä
        Joten lääkärit eivät mitenkään hakeneet kuolin syytä vaan ottivat kokeita siksi että halusivat tietää miksi ihminen oli elänyt niin kauan . Niistä tehdää tärkeää tilastoa.
        Siis kukaan ei mitenkään ole ihmetellyt että vanha ihminen kuoli. Joten älä väännä rautalankaa asiasta vaan katso se miksi ihminen kuoli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Einsiis kuolema sinänsä vaan se että ei mittarit edes riittäneet kun otettiin veren kuva aiis myrkytys liiasta vitamiinin syömisestä
        Joten lääkärit eivät mitenkään hakeneet kuolin syytä vaan ottivat kokeita siksi että halusivat tietää miksi ihminen oli elänyt niin kauan . Niistä tehdää tärkeää tilastoa.
        Siis kukaan ei mitenkään ole ihmetellyt että vanha ihminen kuoli. Joten älä väännä rautalankaa asiasta vaan katso se miksi ihminen kuoli.

        Jutun mukaan vitamiinitaso oli vain yksi tekijä, henkilöllä oli myös vakavia sairauksia.

        Jutusta ei selvinnyt, mikä koholla ollut luekma oli, vain numerot mainittiin. Terveyskirjaston mukaan kyse ei kai ainakaan ollut kalsidiolista, sillä siinä myrkytys yleensä tulee vasta 500 nmol/l tasolla, josta tuossa oltiin vielä kaukana, jos kyseessä oli tuon aineen taso veressä.

        Uutinen oli laadultaan taas kerran hevonulostetta.


      • Anonyymi

        Tuossahan se ikä ei ollut se juttu vaan kuolinsyy.
        D-vitamiinin yliannostus toksista.
        Myrkytysoireita voi esiintyä, kun S-D-25 on yli 300 nmol/l, jolloin usein myös veren kalsiumpitoisuus on kohonnut. Oireita ovat mm. ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen heikkous, sekavuus, oksentelu ja nestevajaus.

        Aika lailla sellaisia oireita, jotka ovat niin yleisiä ettei tule myrkytys heti mieleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Einsiis kuolema sinänsä vaan se että ei mittarit edes riittäneet kun otettiin veren kuva aiis myrkytys liiasta vitamiinin syömisestä
        Joten lääkärit eivät mitenkään hakeneet kuolin syytä vaan ottivat kokeita siksi että halusivat tietää miksi ihminen oli elänyt niin kauan . Niistä tehdää tärkeää tilastoa.
        Siis kukaan ei mitenkään ole ihmetellyt että vanha ihminen kuoli. Joten älä väännä rautalankaa asiasta vaan katso se miksi ihminen kuoli.

        KUKAAN EI KUOLE VANHUUTEEN! D-vitamiinin yliannostus johti luultavimmin hyperkalsemiaan. Vakava hyperkalsemia voi aiheuttaa muun muassa pahoinvointia, nestehukkaa, MUNUAISVAURION, RYTMIHÄIRÖN, KOOMAN tai SYDÄNPYSÄHDYKSEN. Sydämen toiminta perustuu elektrolyyttitasapainoon. Jos se häiriintyy esim. nestehukan ja korkean kalsiumpitoisuuden vuoksi, niin se on menoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jutun mukaan vitamiinitaso oli vain yksi tekijä, henkilöllä oli myös vakavia sairauksia.

        Jutusta ei selvinnyt, mikä koholla ollut luekma oli, vain numerot mainittiin. Terveyskirjaston mukaan kyse ei kai ainakaan ollut kalsidiolista, sillä siinä myrkytys yleensä tulee vasta 500 nmol/l tasolla, josta tuossa oltiin vielä kaukana, jos kyseessä oli tuon aineen taso veressä.

        Uutinen oli laadultaan taas kerran hevonulostetta.

        "Jutusta ei selvinnyt, mikä koholla ollut luekma oli,"

        Opettele lukemaan: " Joulukuussa päättyneen tutkinnan mukaan Mitchener kuoli D-vitamiinimyrkytyksen, hyperkalsemian ja sydämen sekä munuaisten pettämisen takia. Mitchenerin D-vitamiinitasot olivat ennen hänen kuolemaansa korkeimmat, mitä laboratoriossa voitiin mitata."

        Suomennos: D-vitamiinitasot olivat todennäköisimmin korkeammat, kuin mitä mittaus pystyi näyttämään, mikä aiheutti munuaisten ja sydämen pettämisen


    • Anonyymi

      Mutta EIVÄT KUOLE TURHAAN hyperkalsemiaan ja munuaisten tilttaamiseen. D-vitamiinien aiheuttamat ongelmat näkyvät laboratoriokokeissa. Älykkäämpänä tajuaisit.

    • Anonyymi

      20 mikrogramman annos D-vitamiinia päivässä riittää, loput saa ruoasta, jos syö monipuolisesti. Näin totesi lekuri hyväkuntoiselle 75 vuotiaalle. Sillä mennään ja terveenä on pysytty.

      • Anonyymi

        Riittää?
        Minulle riittää kyllä ainoastaan se mitä saan ravinnosta ja auringosta joka nytkin on meilläpäin kirkkaana paistanut jo viikon verran . Ja jos olisi niin että tuntisin oloni oudoksi niin silloin käydään ottamassa kokeet jos epäilee jotakin vajausta .äjoten moni on terveenä vanhanakin ihan vaan ilman mitään purkista otettua luuloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riittää?
        Minulle riittää kyllä ainoastaan se mitä saan ravinnosta ja auringosta joka nytkin on meilläpäin kirkkaana paistanut jo viikon verran . Ja jos olisi niin että tuntisin oloni oudoksi niin silloin käydään ottamassa kokeet jos epäilee jotakin vajausta .äjoten moni on terveenä vanhanakin ihan vaan ilman mitään purkista otettua luuloa.

        Riittää niin kauan kuin riittää. Ei vajausta itse tunne, ennen kuin se on todella paha. Silloin korjaamiseen kuluu aikaa ja rahaa.


    • Anonyymi

      Sinulla on asennevamma. Olemme kaikki ihmisiä iästä riippumatta. Ikärasismia vielä viime metreillä.

    • Anonyymi

      Ihmisten välillä on eroja esim imeytymisessä ja siinä, miten otettu vitamiini muuttuu vaikuttavaan muotoon elimistössä.

      Siksi varmin tapa olisi seurata D-vitamiini tasojaan ja opetella sen avulla, miten oma elimistö toimii.

      Ei sovellu köyhille ja työttömille, sillä julkinen terveydenhoito ei tuollaista palvelua tarjoa. Yksityinen kyllä, verikokeet eivät ole kauhean kalliita, mutta jos haluaa selvittää, miten esim mikäkin ravinto todellisuudessa vaikuttaa, on kokeita otettava tiheämpään ainakin aluksi.

      Muutama kymppikin on kuitenkin työttömän tuloilla iso raha, ja jos nykyinen törkyhallitus saa tahtonsa läpi, jatkossa vielä isompi.

      Työttömien ja muiden köyhien kiusaaminen ei auta taloutta, mutta voi aiheuttaa merkittäviä lisäongelmia sinne sun tänne. Seuraava hallitus sitten ihmettelee niitä.

    • Anonyymi

      "Väittävät, että kuoli D-vitamiinin liikakäyttöön."

      "Bostonissa arviolta 33 000 kuluttajaa altistui viiden ja puolen vuoden ajan maidolle, jossa oli D-vitamiinia litraa kohden yli satakertainen määrä normaalisaantiin verrattuna. Sadat ihmiset sairastuivat. Yleisimpiä myrkytysoireita olivat ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen heikkous, sekavuus, oksentelu ja nestevajaus. Laboratoriotutkimuksissa veren kalsiumarvot ylittivät normaalin ja veren D-vitamiinin (kalsidiolin) pitoisuudet olivat hyvin suuret (keskimäärin 560 nmol/l). "

      D-vitamiinimyrkytys on ihan yläasteen terveystiedon tasoista yleissivistystä.

      Valtaosalle väestöä siis....

      https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01044

      • Anonyymi

        Ohho, eli tehdas myrkytti maidon.


    • Anonyymi

      Otan ajoittain Möllerin kalanmaksaöljyä 5-6 ruokalusikallista päivässä. Siitä saa isot annokset A-,D- ja E-vitamiineja. Ja tietysti paljon Omega-rasvoja.

    • Anonyymi

      "Mitchenerin D-vitamiinitasot olivat ennen hänen kuolemaansa korkeammat, mitä laboratoriossa voitiin mitata."

      Avaaja ei näytä ymmärtäneen (eikä ihme) uutisen pointtia, se kun ei ollut 89-vuotiaan vanhuksen kuolema, vaan vapaassa käsikauppamyynissä olleiden ravintolisien kohtuuton käyttäminen, mikä johti hirvittävään D-vitamiin yliannostukseen, myrkytystilaan ja kuolemmaan.

      Terveyskaupan tuotteet eivät ole vaarattomia.



      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010278981.html

      • Anonyymi

        Ikävä vain, että apteekin käsikauppa- ja reseptilääkkeitä voi ottaa niin, että kyse on "hirvittävästä yliannostuksesta"....
        Tuossa jutussa ei käynyt ilmi, miten suuria ANNOKSIA Herra n:o 89 oli käyttänyt.


      • Anonyymi

        No mikä se hirvittävä määrä sitten oli? Ainakin kalsidiolin määräksi uutisessa mainittu määrä oli selvästi alle myrkytysrajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä vain, että apteekin käsikauppa- ja reseptilääkkeitä voi ottaa niin, että kyse on "hirvittävästä yliannostuksesta"....
        Tuossa jutussa ei käynyt ilmi, miten suuria ANNOKSIA Herra n:o 89 oli käyttänyt.

        "Ikävä vain, että apteekin käsikauppa- ja reseptilääkkeitä voi ottaa niin, että kyse on "hirvittävästä yliannostuksesta"....

        Pitäisikö ne pilleri kerrallaan apteekista hakea? Tervepäinen ymmärtää, että vitamiinitkaan eivät ole karkkia. Hän lukee käyttöohjeen ja toimii niiden mukaan. Tämän miehen kohdalla emme tiedä oliko kyse muistiongelmista, vai joillekin ihmisille tyypillisestä "enemmän on parempi" - ajattelusta.


    • Anonyymi

      Lisäravinteet ovat vaarallisia ja turhia, kyllä löskisoossilla ennenkin pärjättiin.☠️

    • Anonyymi

      Uutisointi oli taas aika sekavaa. Edes MTV:n "uutisesta" ei selvinnyt, mikä arvo henkilöllä oli noussut erityisen korkeaksi. Jutussa mainittiin luku, joka oli lähempänä 400.

      Duodecimin Terveyskirjasto, joka siis sisältää tutkittua tietoa, kertoo:

      "Ihon tuottama luonnollinen D3-vitamiini (kolekalsiferoli) aiheuttaa hyperkalsemiaa vasta erittäin suurina annoksina (yli 500 mikrog/vrk jatkuvasti), jotka suurentavat veren kalsidiolin tasolle yli 500 nmol/l"

      https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01044

      Siihen, mitkä tasot ovat vaarallisia, vaikuttavat monet asiat. Jotkut sairaudet estävät ylimääräisten aineiden poistumista ja silloin D-vitamiinitasoja seurataan, että ei synny myrkytystilaa, mutta että toisaalta sitä saa tarpeeksi, sillä alhainen taso aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.

      MTV:n jutussa taisi sentään olla suositustasot ja turvalliset rajat. Kannattaa katsoa siitä purkin kyljestä, ettei ylity. Ja ottaa huomioon, että D-vitamiinia lisätään myös maitotuotteisiin ja rasvaisista kaloista sitä saa parasta laatua, joten niitä käyttäessään ei lisää tarvitse ottaa ainakaan niin paljon.

      Asiaan vaikuttavat monet asiat ihon tummuudesta alkaen. Osalla kantasuomalaisistakin on tummempi iho ja he tarvitsevat talvella lisää D-vitamiinia. Oikea taso selviää verikokeella, joskin niitä olisi syytä ottaa useampi ja seurata, miten hyvin se pysyy tasollaan ja miten esim ravinto, ulkolu yms omalla kohdalla vaikuttaa asiaan.

      Kuten sanottua julkinen terveydenhoito ei kokeita tee kuin sairauksissa, joissa liikasaannin riski on suurentunut. Yksityisellä labrakokeet eivät nykyään ole hirveän kalliita, mutta se on suhteellista, riippuu ihmisen tuloista, mihin on varaa ja mihin ei.

      Ei niitä 20 tabuja kannata jättää ottamatta, ainakaan, jos ottaa sen yhden päivässä, talvella ja jos on yhtään tummempipintainen tai oleskelee pääosin sisällä. Liikasaannin vaara on niissä mitätön. Ja jos se pelottaa, ei ota joka päivä. D-vitamiini nimittäin varastoituu, sitä ei tarvitse saada jatkuvasti kuten C-vitamiinia.

      Uutisointi oli taas kerran täysin ala-arvoista ja näköjään google-kääntäjällä tehtyä. Uutisessa mainittiin vain vanhuksen syöneen ravintolisää 9 kuukautta. Vitamiineja ei syödä kuureina, vaan yleensäkin jatkuvasti. Käyttöaika ei siis ole mikään tekijä tässä asiassa. Ainoastaan, jos havaitaan vakava puutos, syödään jonkin aikaa korkeaa annosta varastoituvaa vitamiinia ja sen jälkeen siirrytään pienempään ylläpitoannokseen, ellei asia korjaannu elämäntapoja korjaamalla.

      D-vitamiinin yliannostukseen voi kuolla, mutta kyllä se on paljon harvinaisempaa kuin kuolla sen liian vähään saantiin, ainakin Suomessa.

      Tuollaiset uutiset haisevat klikkiotsikoille ja yleensä heti ilmestyykin kilometrin mittaisia trollien kirjoittamia ketjuja, joissa osa kommenteista täysin löyhäpäisiä "kansan mielipiteitä".

      Netistä löytää aivan helposti myös ihan oikeaa tietoa. Mutta ei hörhölehtien palstoilta.

      • Anonyymi

        Suoraan sanottuna paskalehtien ja jopa maikkarinkin toimittajien ammattitaito usein ihmetyttää. Kuka ne oikein rekrytoi ja millä perusteilla?

        Tuollaisessa työssä tomppelit voivat helposti levittää vaarallisia käsityksiä suurillekin määrille ihmisiä, joiden omiin ennakkokäsityksiin toimittajan sepustukset sopivat.

        Osalla aikuisistakin maailmankuva tuntuu olevan vain kaksijakoinen, on vain hyvä ja paha ja hyvää ei ole koskaan tarpeeksi ja pahaa on aina liikaa.

        Todellisuus ei tietenkään ole sellainen edes politiikassa, mutta ei varsinkaan terveysasioissa. Mutta ei se myöskään ole niin monimutkainen, ettei normaali terve ihminen käsittäisi.


    • Anonyymi

      Kuhan vaan ei olis k-piikkiin.

      D-vitamiinia saa mm. syömällä kalaa, Mölleriä ja/tai olemalla auringossa.

      • Anonyymi

        Myös maitotuotteita syömällä ja juomalla, joissa rasvaprosentti 1-40 %, Luontainen rasva tukee kalsiumin imeytymistä. Lisätty D-vitamiini ei imeydy, eikä silloin kalsiumkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös maitotuotteita syömällä ja juomalla, joissa rasvaprosentti 1-40 %, Luontainen rasva tukee kalsiumin imeytymistä. Lisätty D-vitamiini ei imeydy, eikä silloin kalsiumkaan.

        Totta, ensin kannattaa laittaa ne elämäntavat kuntoon, ja ottaa sitten purkista, jos se ei riitä. Tietenkin jo pelkästään korkea ikä ja sen mukanaan tuomat sairaudet vaikeuttavat asioiden pitämistä kunnossa vian elämäntavoilla, silloin voi olla tarvetta lisäravinteille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös maitotuotteita syömällä ja juomalla, joissa rasvaprosentti 1-40 %, Luontainen rasva tukee kalsiumin imeytymistä. Lisätty D-vitamiini ei imeydy, eikä silloin kalsiumkaan.

        Maitotuotteissa sokerit (laktoosi) muuttuvat elimistössä rasvaksi. Täysin rasvattomissa maitotuotteita käytettäessä, niiden sokeri palaa ja menee luonnottomankin nopeasti verenkiertoon. Maitosokerin imeytymisen hidastamisen ohella, maitorasva hidastaa myös muiden(kin) ravinnosta saatavien rasvojen imeytymistä. Rasvattomat maitotuotteet ovat humpuukia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maitotuotteissa sokerit (laktoosi) muuttuvat elimistössä rasvaksi. Täysin rasvattomissa maitotuotteita käytettäessä, niiden sokeri palaa ja menee luonnottomankin nopeasti verenkiertoon. Maitosokerin imeytymisen hidastamisen ohella, maitorasva hidastaa myös muiden(kin) ravinnosta saatavien rasvojen imeytymistä. Rasvattomat maitotuotteet ovat humpuukia.

        Maitotuotteet ovat vain osa ravintoa, niille jotka niitä käyttävät. Ei niitäkään tarvitse kolminkäsin vetää.


      • Anonyymi

        "Kuhan vaan ei olis k-piikkiin."

        K-piikin aiheuttamat vakavat haitat ovat niin ääriharvinaisia, ettei se ole tässä oikeastaan edes pohtimisen veroinen vaihtoehto, kun nuo muut asiat ovatv tiedossa.

        Luulisi sinun sen verran ymmärtävän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös maitotuotteita syömällä ja juomalla, joissa rasvaprosentti 1-40 %, Luontainen rasva tukee kalsiumin imeytymistä. Lisätty D-vitamiini ei imeydy, eikä silloin kalsiumkaan.

        Koska D-vitamiini tarvitsee rasvaa imeytyäkseen, niin pilleri otetaan rasvaa - esim. maitotuotteita - sisältävän aterian kanssa. Kalsium ja D-vitamiini yhdessä vahvistavat luustoa.

        Vitamiinien ja kivennäisaineiden ohjeet kannattaa lukea,, ettei napsi pillereitä turhaan. Esim. kalsiumia sitoo itseensä tiettyjä aineita, kuten rautaa ja fosforia. Sitä ei siis kannata ottaa yhtä aikaa raudan kanssa. Kalsiumia käytetään kuitenkin fosforin sitojana munuaissairauksissa, jolloin elimistöön voi kertyä fosforia liikaa.


    • Anonyymi

      Käykää mittauttamassa D vitamiini pitoisuus labrassa niin tiedätte missä mennään. Veikkaa monilla olevan vajausta.

      • Anonyymi

        Noin päin se yleensä on. Yliannostukset ovat harvinaisia, lievät vajaukset, jotka pitkässä juoksussa aiheuttavat elimistön ennenaikaista rappeutumista, ovat paljon yleisempiä.


    • Anonyymi

      Hän käytti kemialista D-vit.
      vakavasti varoitan käyttämästä kemiallista vitamiinia ne on HYVIN VAARALLISIA!

      • Anonyymi

        Joo joo, kemiallista se kaikki lisätty D-vitamiini on.

        Aiemmin niitä kutsuttiin synteettisiksi.

        Se toki pitää paikkansa, että rasvaisten kalojen D-vitamiini on parasta. Ja parhaimmillaan suoraan kalasta saatuna.

        Nyt vaan ostamaan sitä lohta, vaikka onkin tähän aikaan vuodesta aivan helvetin kallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo joo, kemiallista se kaikki lisätty D-vitamiini on.

        Aiemmin niitä kutsuttiin synteettisiksi.

        Se toki pitää paikkansa, että rasvaisten kalojen D-vitamiini on parasta. Ja parhaimmillaan suoraan kalasta saatuna.

        Nyt vaan ostamaan sitä lohta, vaikka onkin tähän aikaan vuodesta aivan helvetin kallista.

        Edullisimmat D-vitamiinipillerit tehdään lampaanvillasta, sinä se olet synteettinen, vaikket ymmärrä siitäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edullisimmat D-vitamiinipillerit tehdään lampaanvillasta, sinä se olet synteettinen, vaikket ymmärrä siitäkään.

        Eikö se sitten ole kemiaa, kun eivät ne lampaan hielle maistu pillereinä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eiköhän maailmassa kuole enemmän porukkaa d-vitamiinin puutokseen kuin sen yliannostukseen, myös Suomessa?

      • Anonyymi

        Kyllä.


    • Anonyymi

      Urpot hei, se oli 89 vuotias, kumpikaan mun vanhemmista ei eläny noin vanhaksi vaikkei ne käyttäny mitään lisäravinnetta.

      89 on hyvä ikä kuolla.

      • Anonyymi

        "89 on hyvä ikä kuolla."

        - Ei ole, jos hyviä elinvuosia olisi hänellä bollut edessä vaikka kuinka, ilman lisäravinnehössötystä.

        Kuinka monta maksansiirtoa on pelkästään Suomessa jouduttu tekemään "terveyskaupan" merileväuutteen johdosta?


    • Anonyymi

      d-vitamiinilla ei ole toksista ylärajaa

      Ylppö syötti pienikokoisille lapsille 100 mikrogramaa päivittäiin
      ja poisti luustokadon riisitaudin

      poista poliittiset lakot
      äänestä demokratian puolesta ay-pamppujen diktatuuria vastaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/13148

      • Anonyymi

        "d-vitamiinilla ei ole toksista ylärajaa"

        - Sitten varmaan osaat selittää sen, miksi vuosien saatossa kautta maailman on saanut D-vitamiinimyrkytyksiä?

        >>Voiko D-vitamiinia Yliannostaa?
        – Rasvaliukoinen D-vitamiini ei aiheuta akuuttia (äkillistä) myrkytystä, mutta krooninen (pitkäaikainen, toistuva) yliannostus voi olla vaarallinen, vahvistaa Husin Myrkytystietokeskuksessa työskentelevä ylilääkäri, professori Kalle Hoppu. D-vitamiini on ehdottomasti aine, jota ei voi syödä miten tahansa.<<

        Tulipa kinkkinen probleema, uskoako lääketieteen professoria vai Suoli-24 foorumin pölvästiä?

        https://yle.fi/a/3-7691759


      • Anonyymi

        Haloo... Riisitauti aiheutuu D-vitamiinin puutoksesta. Totta kai se parani, kun vitamiinia annettiin terapeuttisella annoksella. Eihän se käy suositukseksi kaikille. Vitamiinin tarve - ml. yliannostuksen vaara - riippuu lähtötasosta, aineenvaihdunnasta ja sen häiriötiloista. Perusterve voinee syödä D-vitamiinia 20-50 mikrogrammaa. Myrkytysoireita voi esiintyä, kun seerumin pitoisuus ylittää 300 nmol/l. Koska ihmiset eivät ole koneita, niin on mahdoton arvioida mikä annos siihen kenenkin kohdalla johtaa. Ellei D-vitamiinia käytetä lääkärin valvonnassa sairauden hoitoon, niin on parempi pysyä pienemmissä annoksissa.


    • Anonyymi

      ostin äsken d-vitamiini testin, saa nähdä mitä näyttää

    • Anonyymi

      Rantavahteja on myös mennyt ennen aikojaan. Ei siis kannata pitkään tuijottaa.

    • Anonyymi

      Kertyy se maksaan, mutta kyllä 85-vuotiaana jo kuolee täältä mielellään luulisin..🙂😀😀😀

    • Anonyymi

      https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01044

      D-vitamiinin aktiivista D3-muotoa syntyy ihossa auringon UVB-säteilyn vaikutuksesta.
      Ravinnossa D3-vitamiinia saadaan kalasta, vitaminoiduista nestemäisistä maitovalmisteista ja ravintorasvoista.
      D-vitamiinia tarvitaan mm. luuston terveyteen ja immuunipuolustukseen. D-vitamiinin puutos on yhteydessä useisiin sairauksiin.
      D-vitamiinilisästä on suositukset eri ikäisille. Yksityiskohtaiset D-vitamiinisuositukset löytyvät Ruokaviraston verkkosivuilta.
      Erityisryhmille, kuten osteoporoosia sairastaville, lääkäri suosittelee yksilöllisen D-vitamiiniannoksen.

    • Anonyymi

      D-vitamiinimyrkytys

      Äärimmäisessä kalsiumin puutoksessa D-vitamiini takaa elämälle tärkeän kalsiumin fysiologisen veripitoisuuden irrottamalla sitä luustosta. Sama tapahtuu erittäin suuressa D-vitamiinin liikasaannissa. Näitä seuraamuksia ei voi kuitenkaan odottaa suomalaisten ravitsemustilanteessa tai saatavilla olevien D-vitamiinivalmisteiden ohjeenmukaisesta käytöstä.

      D-vitamiinin myrkyllisyyttä on Britanniassa 50-luvulla kuvattu pikkulapsilla, kun vitaminoidusta ruuasta tai vitamiinivalmisteista saadun D-vitamiinin päiväsaanti on ollut tasoa 100 mikrog. Tarkkaa annosta on mahdotonta myöhemmin arvioida eikä seurannutta kalsidiolin pitoisuutta ole tiedossa, koska tarvittavia mittausmenetelmiä ei tuona aikana ollut olemassa. Suomalaisten pikkulasten D-vitamiinin neuvola-annos oli 50-luvun alussa samaa tasoa ilman merkittäviä haittoja.

      Bostonissa arviolta 33 000 kuluttajaa altistui viiden ja puolen vuoden ajan maidolle, jossa oli D-vitamiinia litraa kohden yli satakertainen määrä normaalisaantiin verrattuna. Sadat ihmiset sairastuivat. Yleisimpiä myrkytysoireita olivat ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen heikkous, sekavuus, oksentelu ja nestevajaus. Laboratoriotutkimuksissa veren kalsiumarvot ylittivät normaalin ja veren D-vitamiinin (kalsidiolin) pitoisuudet olivat hyvin suuret (keskimäärin 560 nmol/l).

      Käytännössä viime aikoina raportoidut D-vitamiinimyrkytykset ovat liittyneet munuaispotilaiden saamaan D-vitamiinin aktiivisen muodon, kalsitriolin, liika-annokseen. D-vitamiinin saanti ihosta tai perusruoasta ei voi aiheuttaa myrkytystä. Puutoksesta kärsivien D-vitamiinilisän suuruus tulisi määrittää yksilöllisesti kalsidiolin mittauksen perusteella. Tällöin annosalue 25–100 mikrog päivässä on turvallista korvaushoitoa.

      Suuria D-vitamiinin kerta-annoksia (500 000 KY eli 12 500 mikrog) on annettu kerran vuodessa ilman haittavaikutuksia. Vaikka suurista kerta-annoksista ei ole ollut välitöntä haittaa, tutkimukset viittaavat siihen, että tällä epäfysiologisella antotavalla ei saavuteta osteoporoottisten murtumien estymistä.

    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      💋 K­­u­­u­­­m­a­­­t­ ­­t­­y­­t­­­ö­­­t­­­ ­o­­­d­­o­­t­­­t­­a­v­­­­a­­­t­ ­­­s­­­i­­n­­u­­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18305508

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      87
      3277
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      62
      3037
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      433
      2530
    4. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      80
      2323
    5. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      80
      2313
    6. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      96
      2056
    7. Toiselle puolikkaalleni

      Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j
      Ikävä
      36
      1913
    8. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1656
    9. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      20
      1643
    10. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      31
      1499
    Aihe